Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

преди 8 минути, karadzha написа:

Мноо си тъп, Саше. Фобиите са болестно състояние.

Първо, не се казвам "Саше". Второ, може ли така да говориш на своя Бог?

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 493,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 6 минути, rado84 написа:

Първо, не се казвам "Саше". Второ, може ли така да говориш на своя Бог?

Минал си покрай Бога, ама не си го хванал за шлифера:)

преди 10 минути, karadzha написа:

Минал си покрай Бога, ама не си го хванал за шлифера:)

Де тоз късмет да съм го хванал за това, дето си мислиш... :D

преди 3 часа, miro20 написа:

Мисля че си в голяма грешка относно европейските ценности.

не всички са със сбъркана сексуална ориентация!

твойта ориентация еврогейска ли е?:lol6:

преди 7 минути, glen написа:

твойта ориентация еврогейска ли е?:lol6:

Каква да му е?! Не виждаш ли колко реклама си направи да го огрее:)

преди 11 минути, karadzha написа:

Каква да му е?! Не виждаш ли колко реклама си направи да го огрее

миро е мечтател,затова няма нищо общо с реалността!

той си мечтае чичко Путин да върне Крим,

Валцман да спре да краде и да вкара Украйна в нато!

по цял ден си мечтае как Сирия ке падне,мечтае си и америка за българия малко да му увеличат копейките!:lol6:

преди 13 часа, miro20 написа:

миро е

В Белия Дом умуват каква да е срещата на Тръмп с Путлер на Г20 в Германия

https://www.svoboda.org/a/28579687.html

Ако въобще има такава де...

Да, имаш vip  абонамент и това те прави прекрасен. И аз имам за друг мой профил, ама ми го даде Калин, щото преди доста време си платих и нищо! Представих му доакзателство и...ОК, даде ми такъв абонамент. само че после някой ми даде 1-2 бана за нецензурни думи, вероятно засягащи и теб, та си останах само с вип абонамента :P Много сте ми смешни, като си праснете един VIP,  а след това сте с адблокъра. Не само ти, щото тебе те знам. Даже не си и платил за тоя абонамент, ама няма как да ти сложат друга табелка, та затова си награден и само с VIP. Не се притеснявай, дори тоя VIP  показва какъв подлизурко си и изобщо какво дириш в тоя форум. Рядко пиша в политически теми, още пол-рядко ти отговарям, ама нека напомня на другите чий дириш тук. 

преди 2 часа, bildera_ написа:

Да, имаш vip  абонамент и това те прави прекрасен.

Даже си дава дупето под наем, ама го ползват само соросорасти:) До джихадисти не може още не може са вреди:) Та иска и нас да пусне, ма никой не го щем:) Само дет си прави голема реклама:)

преди 24 минути, karadzha написа:

Даже си дава дупето под наем, ама го ползват само соросорасти:) До джихадисти не може още не може са вреди:) Та иска и нас да пусне, ма никой не го щем:) Само дет си прави голема реклама:)

По принцип всеки може да има всякакви възгледи по различни прични. Обаче аз смятам, че неговото е умишлено - умишлен VIP  абонамент и едно неумишлено изтърване пред всички преди години, кой всъщност е той. Аз и затова се заяждам с него, щото смятам, че е некоректен към потребителите в тоя форум, дето имат собствено менние. каквото ще да ми приказва и каквито ще табелки да слага, за мен той си е с роля в тоя форум. Дали платена или не, не е толкова от значение. Важно е, че дава насока и поддържа насоката на други хора тук. Тоя форум никога няма да е обективен по ред причини, но едва ли това е някакъв проблем при положение, че обикновения човек се лъже по какви ли не новини. Та такива завоалирани са просто без значение. 

преди 3 часа, иноТ написа:

Ее, Радо, кво стана с жената на аватара?

Бременна била.:ph34r:

преди 38 минути, bildera_ написа:

Обаче аз смятам, че неговото е умишлено - умишлен VIP  абонамент и едно неумишлено изтърване пред всички преди години, кой всъщност е той.

Стар комсомолски кадър. Бившите комунисти и комсомолци станаха най-надъхани евроатлантици:) Изключение правят членовете на БСП и Атака (в природата требе да има баланс):) Мирко си е платен трол и новопокръстен американофил (с любим лаф: "В Америка пък бият негрите.") Кон с капаци:)

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

преди 6 часа, miro20 написа:
  Покажи скритото съдържание

Приятели, темата не е за мен. Ще повторя :

миро е

Както и познатата ви тема за рев и сополи :)

Ние Миро си го знаем наизуст:) Нямаме нужда от линкове:)

Рекорден за 3.5 г отток на капитала

Цитат

Четвертый месяц подряд иностранные инвесторы сокращают вложения в активы РФ. За это время они вывели из российских акций более $1,6 млрд — максимальный отток за последние три с половиной года. Бегство инвесторов связано с нереализовавшимися ожиданиями относительно сближения США и России, обострением корпоративного конфликта между «Роснефтью» и АФК «Система», а также падением цен на нефть.

https://www.kommersant.ru/doc/3342065

преди 47 минути, miro20 написа:

Четвертый месяц подряд иностранные инвесторы сокращают вложения в активы РФ. За это время они вывели из российских акций более $1,6 млрд — максимальный отток за последние три с половиной года. Бегство инвесторов связано с нереализовавшимися ожиданиями относительно сближения США и России, обострением корпоративного конфликта между «Роснефтью» и АФК «Система», а также падением цен на нефть.

Бе Миро, то гледам за някаква логика и не виждам. Цената на нефта пада, а инвеститорите бягат – това сигурно е виц:D

Когато цифрите говорят, дори троловете мълчат :)  Ама ти си още по зле :)

преди 7 часа, miro20 написа:

Когато цифрите говорят, дори троловете мълчат :)  Ама ти си още по зле :)

Да, да знаем... утре фалират, а другиден умират от глад.  :)  А след 2 дни, соросоидите реват, че Путин изкупува Европа... И се цифри, цифри...

Никой не говори за фалит, нито за умиране от глад. За теб важи същата констатация която ме цитираш. :)

От последните дни - в РФ е забранена поредната НПО - Черноморския фонд за сътрудничество , регистриран в Румъния.

Общ списък със забраените организации :

http://minjust.ru/ru/activity/nko/unwanted

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 12 часа, miro20 написа:

От последните дни - в РФ е забранена поредната НПО - Черноморския фонд за сътрудничество , регистриран в Румъния

евала на чичко Путин!!!е заради това е номер едно в света!!!!

За срещата Тръмп-Путин.

КАк вижда нещата руската пропаганда :

19748408_1946790405563514_66533683520930

а иначе.... малко изводи :

Цитат

Отвъд искрите и любовта ето петте големи неща, които разбрахме от срещата на Тръмп с Путин.

Не сме по-близо до това да получим ясни отговори от Тръмп за това каква точно роля той мисли е изиграла Русия на президентските избори в САЩ през 2016 г. 

Намесата на Русия в американските избори е била обсъждана на срещата. Руският външен министър Сергей Лавров, който има десетилетия опит в дипломацията, заяви, че Тръмп е прииел обясненията на Путин, че Русия не е извършвала хакерски атаки по време на американската предизборна кампания.

Също така Лавров заяви: “Тръмп спомена, че в САЩ определени кръгове все още надигат вой за намесата на Русия в изборите, макар да нямат доказателства.” Тилърсън заяви, че Тръмп е повдигнал въпроса, Путин е отрекъл и двамата не виждат никакъв смисъл в обсъждане на миналото. 

“Двамата лидери се разбраха, че това е основна пречка пред това да подобрим отношенията на САЩ и Русия и се съгласиха да продължат да работят за гаранции, че Русия няма да се меси в делата на САЩ и демократичния ни процес, както и този на други страни.”

Анонимни държавни служители на САЩ, които  Белият дом твърди, че не може да им се има доверие, по-късно казаха пред CNN, че Тръмп не е приел твърденията на Путин.

Но Русия и САЩ се споразумяха да работят заедно по отношение на киберсигурността. 

Двете страни се разбраха (в бъдеще?) да не се намесват в делата на другата страна и да си сътрудничат в областта на киберсигурността.

Или по думите на Тилърсън – те се “съгласиха да разгледат създаването на рамка, около която двете страни могат да работят заедно, за да разберат как да се справят с тези киберзаплахи – както по отношение на това как тези инструменти се използват за намеса във вътрешните дела, как те се използват, за да застрашат инфраструктурата и как тези инструменти се използват от терористи също така”.

Путин и Тръмп се обединиха в омразата си към свободната преса. 

“Това ли са тези, които те обиждат”, пита Путин, докато сочи към пресата.

“Това са те”, отговаря Тръмп.

Поредно прекратяване на огъня в Сирия бе постигнато

Но все още има “детайли”, които трябва да бъдат изчистени като това кой ще наложи прекратяването на огъня. Също така Израел не одобрява идеята. И Тилърсън отбеляза, че предишните опити бързо се проваляха.

Двете страни имат повече общо, отколкото различия.

Поне така твърди Тилърсън. “Ще ви кажа следното – в голяма степен нашите цели са напълно еднакви” (от тези думи американските експерти по външна политика започнаха да се давят). Тези сфери, в които страните имат обща почва, обаче не включват Украйна, ядрената програма на Северна Корея или разполагането на противоракетни съоръжения в Южна Корея от страна на САЩ, за което Русия заяви, че трябва да спре, а очевидно темата не е била повдигната по време на продължилата 2 ч. и 15 минути среща.

И нещо интересно отпреди 23 години

- Как речта на естонския президент накара Путлер да излезе от залата и да хлопне вратата :)

https://www.currenttime.tv/a/28598781.html

От днешна гледна точка, естонеца е бил абсолютно прав .

"Свободните медии"- ето тук ме загуби.  :)   И Путин и Тръмп, в съвсем прав текст заявиха, че няма руска намеса в американските избори, обаче "свободните" продължават да чакат ясни отговори...

- Ти си педал.

- Не, не съм.

Абе, тоя така и не каза, че е педал.

• 3 седмици по-късно...

Едно любопитно мнение на журналиста Григор Лилов

Цитат

Завесата започва да се вдига:
КОЙ ПЛАТИ ЗА ДОСИЕТО „ТРЪМП”? 
**** „Уолстрийт джърнъл” обвини демократите в сговор с Русия

Най-авторитетната и голяма американска печатна медия „Уолстрийт джърнъл”, която не е особено ласкава към Тръмп въпреки традиционната си подкрепа за републиканската партия, реши да започне да вдига завесата на действително случилата се намеса в американските избори. 
В голям коментар тя поставя въпроса защо демократите одобриха закрити заседания на комисията на Конгреса, която разследва случилото се? 
Защо се отказаха от огромния политически шанс неудобните въпроси и показанията например на Тръмп младши и Пол Манафорт да се леят открито пред аудиторията?

Отговорът за отказа е Fusion GPS – американската компания, която спретна фалшивото досие на Тръмп по анонимни руски източници, твърди изданието. 
Съоснователят на фирмата Глен Симпсон също трябваше да свидетелства пред комисията. "Там можеха да му поискат публично да разкрие кой е наел компанията за атака срещу Тръмп” – пише изданието и продължава да анализира:

-----------------------------------------------------------
"Какво ще се окаже, ако с путиновския режим е флиртувал не щаба на Тръмп, а демократите? Колкото повече се узнава за Fusion, толкова повече това се оказва вероятно”
----------------------------------------------------------

(бел.: в началото на скандала в мой пост, който пуснах тогава, отбелязах, че атаката срещу сървърите на Демократическата партия беше обяснена от специалистите с опит за открадване от демократите на събраната от тях информация за Тръмп и посочих съответни публикации – например във „Вашингтон пост”. Но после като по заповед медиите забравиха за тези оценки. Нямам отговор и на изненадата ми как така лесно се пропукват сървърите на Демократическата партия)

Уолстрийт джърнъл отбелязва, че Fusion вече е била наемана за проруски кампании от юридическа фирма. Например във връзка с кампанията срещу санкциите, наложени по случая Магнитски тези юристи, които са наели компанията, от своя страна са представлявали руската компания Prevezon. 
От разследването вече е известно, че Fusion е наела по същото време бившият сътрудник на английските служби Кристофър Стийл, който е сред авторите на досието "Тръмп", оказало се фалшиво.

Уолстрийт джърнъл се спира и на факта, че Симпсон - съсобственика на Fusion ще се яви да свидетелства доброволно пред Конгреса при изрично условие: ако няма да му се задава въпрос кой е наел и платил на компанията да готви кампанията срещу Тръмп и да спретне досието „Тръмп”.

Изданието призовава главния прокурор, демократите и медиите да дадат отговор на този най-съществен въпрос за финансирането. 
Ако такъв отговор няма, ще стане ясно, че "истината за Русия и за намесата в изборите не е тяхна цел".

Беше ми много чудно как Тръмп ще подпише санкции срещу Русия като практически признае намеса в негова полза ама нещата явно не стоят точно така.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.