Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

Това как точно ще ме наречеш изобщо не ми пука защото не считам мнението ти за адекватно. Поканили ги :lol6:

Те и американците ги поканиха в България в Румъния За малко да ги "поканят " и в Украйна защо ритате тогава. Ти редовен ли си въобще? 

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 493,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 10 минути, lsmurf написа:

...Те и американците ги поканиха в България в Румъния За малко да ги "поканят " и в Украйна защо ритате тогава. Ти редовен ли си въобще? 

Аз не съм ги канил . Ти ли ги покани ?...

Точно така ! Сега събери 2 и 2 , дали ще получиш 4 ? Защото друго получаваш , за това не ти влиза у главата което ти се говори....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 7 минути, lsmurf написа:

Абе човек не ти казах че са страхотно умни а че не са идиоти - прави разликата . И още ли да ти обяснявам че не става дума за демокрация а за това да си знаят интереса.

Ама аз под глупави имам предвид абсолютни глупаци (идиоти), щото си мислят, че могат да завладеят Русия.

Руснаците пак ще гласуват за Путин, щото знаят, че макар и диктатор, той ги пази от американско нашествие. Те знаят, че на руснака му трябва твърда ръка да го води. (В България колко хора искат същото – твърда ръка и по-малко да се краде).

преди 1 час, karadzha написа:

Бягството от казване на истината е пак лъжа. Алооо, тоя дето уж нямал казана лъжа, защо САЩ не внесе демокрация в Саудитска Арабия, бе Мирко? Виж колко културно ти задавам въпроса.

Хващам бас, че Мирко няма да отговори:wink12:

Какво искаш да ти кажа ? :) идея си нямам накъде си се засилил, но Саудитска арабия е както Северна  Корея в някои отношения.

Така че кои и как ще внася демокрация аз не знам, но ако искаш си направи отделна тема, нямам ама АБСОЛЮТНО нищо против :)

Цитат

Бягството от казване на истината е пак лъжа

Алооооууу :):)  Откакто се нароиха лафове на Пауло Куелю, божинката и др из фейбука, всички станахте едни философи.... :lol6:

А аз пак ще потвърдя - не, немам нито ена лъжа казана.Хората имат различни мнения, и аз уважавам това , но и очаквам същото.

За съжаление, за вас всичко рзлично от едностранната ви субективна  пропаганда,  а често и лъжи е.... "трол и лъжец"  и , цитирам " бита пУтка" .....

Сори, не вървиш.

преди 44 минути, karadzha написа:

Сирия демек Асад поиска помощта на Русия.

Ето една лъжа. Сирия много отдавна не е Асад.. дори последните тенденции са за отказ от путлерова подкрепа.

И второ , което съм го споменавал много пъти  - покана не означава лиценз за терор ,  избиване на хора, военни престъпления ,   със всички възможни средства и никаква переспектива за мирно решение.

Такава покана, означава САМО ЕДНО - че РФ ВЗЕ страна в конфликта , вече е част от проблема , и нищо повече.

Аре сега баш по темата! Тия две велики сили никога няма да се помирят и примирят! Вечно ще се конкурират и надпреварват. Трудно ще да бъде вече да се каже, кой е №1. Към момента №1 се оказва Русия, а американците нескрито нервничат. Един ден тия просто ще решат да се изтребят защото няма да успеят да раделят нещо си, но покрай тях и други ще отекат!

П.П. Яяяя, къде бил Миро, а пък аз си мислех, че се е гевасал!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 46 минути, karadzha написа:

Ама аз под глупави имам предвид абсолютни глупаци (идиоти), щото си мислят, че могат да завладеят Русия.

Руснаците пак ще гласуват за Путин, щото знаят, че макар и диктатор, той ги пази от американско нашествие. Те знаят, че на руснака му трябва твърда ръка да го води. (В България колко хора искат същото – твърда ръка и по-малко да се краде).

За кого ще гласуват руснаците си е тяхна работа дали им трябва твърда ръка или мека китка въобще не ме засяга. Виж за България бих се замислил защото твърда ръка е нож с две остриета и може и да оправи нещата а може и да ги влоши много. Така е когато всичко се решава от един човек . Примери в историята и за двата варианта доста но май повече са отрицателните така че рискът е висок и твърдата ръка е много крайна мярка.

Откъде ти дойде безумната идея че американците са тръгнали да завладяват Русия. Да и отмъкнат някоя и друга апетитна хапка която си е присвоила да , но да тръгнат да я завладяват ?! Все едно да кажем че руснаците ще тръгнат да завладяват Америка. Не че не им се ще и на двете страни но има къде къде по лесна плячка а хищникът винаги избира по лесната плячка.

преди 23 минути, Кумчо вълчооо написа:

Аре сега баш по темата! Тия две велики сили никога няма да се помирят и примирят! Вечно ще се конкурират и надпреварват.Един ден просто ще решат да се изтребят, но покрай тях и други ще отекат!

Забравяш инстинкта за самосъхранение май.

преди 16 минути, lsmurf написа:

Забравяш инстинкта за самосъхранение май.

Забравям го, а и те ще го забравят! Войни са избухвали заради страшни глупости и незначетелни събития. При всяка следваща война,  войните са се страхували от новото унищожително супероръжие за съответния период и са разчитали на разум, но не би! Така и сега т.е. със сигурност има и по - опустошително и унищожително оръжие от ядреното! Няма да изчезнем толкова лесно, просто ще се опеторят жертвите спрямо последната война!

преди 6 минути, Кумчо вълчооо написа:

Забравям го, а и те ще го забравят! Войни са избухвали заради страшни глупости и незначетелни събития. При всяка следваща война,  войните са се страхували от новото унищожително супероръжие за съответния период и са разчитали на разум, но не би! Така и сега т.е. със сигурност има и по - опустошително и унищожително оръжие от ядреното!

Почвай да копаеш укритие щом така мислиш :)

преди 1 час, miro20 написа:

.....За съжаление, за вас всичко рзлично от едностранната ви субективна  пропаганда,  а често и лъжи е.... "трол и лъжец"  .....

Сори, не вървиш.

Просто го отнеси към себе си - половината ти огледало е счупено ! 

Счупената половина е " Едните искат ресурса на целия свят " . Заместваш го с другата половина . И тъпотията е готова . Т.е. няма мислене . Има бетониране на черепа в чужди калъпи....

Виж сега какво става : " Искат ресурса на целия свят , а своя си не дават ! " . На пръв поглед звучи съвсем смислено , но така въпросът " Кой , кой е ? " няма решение - субектът е един . И следват Метафизика със съответните придружаващи я простотии - плюнчиш пръста и сочиш каквото си искаш . Тогава правото е на по-силния ! А за Морал , Човещина и др.т. категории и дума не може да става . В това няма никаква ценостна стойност , никакъв Разум - следва Апокалипсис причинен от същите тези......

Това е "чиста" теория , ама ти не си падаш по науките . Плещиш си с каквото са ти бетонирали черепа -това на тях им изнася , а ти си оставаш същия дрипльо . За друго място няма....Дано проумееш така , по този начин колко си жалък...

преди 1 час, karadzha написа:

Бягството от казване на истината е пак лъжа. Алооо, тоя дето уж нямал казана лъжа, защо САЩ не внесе демокрация в Саудитска Арабия, бе Мирко? Виж колко културно ти задавам въпроса.

Мирко ще изневери на себе си и на господарите си, ако говори истината. Истина се говори само тогава, когато му е изгодно. А това хич не е често, защото господарите му залагат на твърде много лъжа. Истината, на тоя етап, е последният съюзник на американците. Това трябва да е ясно. А другото ясно нещо е, че САЩ очевидно смятат, че имат изконно право да управляват света, да налагат "демокрация" и каквото там сметнат за добре, и който иска да се самоуправлява или не се съгласява с тях, такъв е "лош диктатор" и "заплаха за човечеството". И не знам това какво има толкова да се дискутира. Не говоря за "жителите на Марс" или някаква друга фантасмагория, а за неща които са проверими и достъпни исторически за всеки искрен човек. И, разбира се, никога не стават ясни за техните агенти, радетели за "демокрация" и "граждански права", които някак "невинно" ги защитават. Хора, да го кажем ясно: държава, отговорна за смъртта на един милион ЦИВИЛНИ само в Ирак, никак не е невинна! Ако някой се опитва да ги защитава и им се възхищава, въпреки това, то такъв човек вече е сериозно дискредитиран и всичко, което говори, трябва да се отхвърля по default.

А Саудитска Арабия има шанс да получи и тя "демократизация", единствено и само когато саудитците се опънат на САЩ, т.е. на своите създатели. Само че, за разлика от Турция, те няма такъв ресурс.

преди 9 минути, lsmurf написа:

Почвай да копаеш укритие щом така мислиш :)

Аз си живея на луната бе! Какво укритие?:wink12:

Впрочем все още не ни сме се разминали със световен военен конфликт! Такова напрежение не е имало и по време на Студената война!

преди 1 час, lsmurf написа:

Откъде ти дойде безумната идея че американците са тръгнали да завладяват Русия. Да и отмъкнат някоя и друга апетитна хапка която си е присвоила да , но да тръгнат да я завладяват ?! Все едно да кажем че руснаците ще тръгнат да завладяват Америка. Не че не им се ще и на двете страни но има къде къде по лесна плячка а хищникът винаги избира по лесната плячка.

Те вече си я бяха завладели през 90-те. Тия "руски" олигарси защо все на Запад бягат, защо са им там парите, защо изсмукват ресурсите на руската държава и руския и други народи и ги инвестират на Запад? Само една част от олигарсите останаха руски от немай-къде. Другите Западът си ги придърпа, като заложници. Не е нужно да я завладяват с война и да я няма на картата. Достатъчно е да бъдат пуснати техните корпорации и банки (а те вече са), които да изсмукват богатствата на Русия, достатъчно е парите да се държат в англосаксонски/офшорни банки. Достатъчно е Русия да бъде на източник на суровини, но не технологична зона и геополитически конкурент. Путин и руският народ не искат това обаче. За разлика от нас, руснаците са голяма държава с история и традиции в управлението, и ще се бият до смърт, но няма да се дадат ей така. Дори "обединена Европа" (зад нацистка Германия) през 1941 г. не успя да ги сломи и унищожи.

Вие с питейната вода може и да си правите майтап , ама не е далеч времето когато ще стане по-ценна от петрола . Помнете ми думата - по-младите ще го доживеят !

Е , тогава който си има кладенец у дома , като арабски шейх ще бъде ! Пък избягалите от България ще си скубят косите за тази скъпа грешка . Някои и сега вече се чудят как може с питейна вода да перем у дома си и да си мием тоалетните . Това още сега мога да го свидетелствам.....!:)

преди 5 часа, karadzha написа:

То никой не е вечен, дори Рим е паднал. Но и Хитлер навремето, с икономиката на цяла Западна Европа (без островите) зад гърба си, и въпреки пакта за ненападение със СССР, реши да превзема необятната руска земя, да си отвори "жизнено пространство". Че и за нефта на Кавказ се беше засилил, и какво ли още не. И то против СССР, който само две години по-рано не беше успял да надвие не кого да е, а Финландия! И какво се случи? Не само че немците не превзеха Москва, ами дори Берлин стана руски. Получи се приказката: "който другиму копае яма, сам пада в нея." Искрено се надявам такава да е съдбата и на американците. Въпреки че като знам каква трагедия е била ВСВ, не ми се мисли за Третата.

Нито финансираната от Запада комунистическа революция на Ленин и Троцки успя да съсипе Русия, нито загубената Студена Война по времето на Горбачов, когото руснаците проклинат до днес (а и не само те). Очевидно не е проста работа да завладееш руснаците. А ако се има предвид, че ние с тях сме един народ, макар и поразделил се през вековете, можем да бъдем горди. Отделно, България може да е паднала под турско или византийско на Балканите, но на територията на днешна Русия и тогава дори е имало България (и това е видно от старите карти).

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

преди 9 часа, by_chechi написа:

Е , тогава който си има кладенец у дома , като арабски шейх ще бъде !

водата на България вече не е на българите!не разбирам от политика,но единствения начин, след тия подписани договори за да  си върнем природните и национални богатства е отново тоталитаризъм!той позволява единствения и най лесен начин-чрез национализация,без съдебни спорове,неустойки и др.врътки измислени от нашите съюзници!

Едно време като ти вземат земята, водата, храната, поминъка, се е постигало с война и се е наричало завоевание, а хората завоеватели. В днешно време ни говорят за свободни пазари, търговски споразумения, чужди инвестиции, приватизация, концесии, квоти, директиви и регулации, всякакви данъци и такси, а резултатът е горе-долу същият - ресурсите на народа преминават в ръцете на други. Едно време отнемането на въпросните ресурси е ставало със силата на меча, и хората доколкото са могли, са се съпротивлявали, но накрая са знаели, че "каквото сабя покаже" - ако изгубиш, ограбен си и това е; надяваш се един ден да се освободиш. В днешно време няма битки, няма борба, няма мечове, почти няма и съпротива, а резултатите не отстъпват. Хората дори може да вярват, че са свободни и че живеят в "демократична държава" и ако има някакви кусури или недоимък, то те трябва да дирят причините у себе си - нали те избират кой ги управлява?

Много е интересно как с подмяната на терминологията всъщност се скрива истината за произтичащото и човек губи ориентир, губи основа под нозете си, губи способността да различава добро от зло, полезно от вредно. Всъщност има основа и има координатна система, но те са същите тези фалшиви и измамни неолиберални доктрини, които ни се набиват в главите и ако сме добри ученици, би трябвало сами да се стремим да се приравняваме към този "закон Божи". Те са установени до века, кой има право да ги съди? Щом са такива, значи такива трябва да бъдат.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

преди 7 часа, Lumberman написа:

...."закон Божи". Те са установени до века, кой има право да ги съди?....

" Вземи му акъла - парите сам ще ги дава "   - има и такива закони Божи :D

Ей ги тук без акъл , на тепсия наредени - това дали го разбират ?....

на 27.04.2017 г. в 10:07, miro20 написа:

Какво искаш да ти кажа ? :) идея си нямам накъде си се засилил, но Саудитска арабия е както Северна  Корея в някои отношения.

Така че кои и как ще внася демокрация аз не знам, но ако искаш си направи отделна тема, нямам ама АБСОЛЮТНО нищо против :)

Алооооууу :):)  Откакто се нароиха лафове на Пауло Куелю, божинката и др из фейбука, всички станахте едни философи.... :lol6:

А аз пак ще потвърдя - не, немам нито ена лъжа казана.Хората имат различни мнения, и аз уважавам това , но и очаквам същото.

За съжаление, за вас всичко рзлично от едностранната ви субективна  пропаганда,  а често и лъжи е.... "трол и лъжец"  и , цитирам " бита пУтка" .....

Сори, не вървиш.

Ето една лъжа. Сирия много отдавна не е Асад.. дори последните тенденции са за отказ от путлерова подкрепа.

И второ , което съм го споменавал много пъти  - покана не означава лиценз за терор ,  избиване на хора, военни престъпления ,   със всички възможни средства и никаква переспектива за мирно решение.

Такава покана, означава САМО ЕДНО - че РФ ВЗЕ страна в конфликта , вече е част от проблема , и нищо повече.

Благодаря за сравнението ми с Паулу Куелю:D

Да попитам само, да не би САЩ някой да ги е поканил в Сирия или пък някой ги беше поканил във Виетнам, или някъде другаде по света?:)

Цитирал си ми отговора. Последната част за "лиценза" .

Да повтарям ли ? :)

преди 4 часа, by_chechi написа:

Ей ги тук без акъл , на тепсия наредени - това дали го разбират ?....

Да, много сте. Няма спор.

преди 14 часа, Lumberman написа:

.....

Икономическото завоевание е толерантно и либерално, защото се пазят правата на хората. 

преди 3 часа, miro20 написа:

Цитирал си ми отговора. Последната част за "лиценза" .

Да повтарям ли ? :)

Да, много сте. Няма спор.

Ми повтаряй, щото глупостите не ги четем. Къв е тоя лиценз? От кого са го купили?:)

Не знам дали е попадало в полезрението на форумците ей това проучване на Галъп преди време:

Цитат

Проучването е направено в 68 държави по цял свят, като в него са взели участие над 66 000 души. Зададен им е въпросът: „В света има шест държави с голям военен потенциал – САЩ, Китай, Русия, Франция, Великобритания и Индия. Представете си, че в случай на военно нахлуване в страната Ви Ви се налага да избирате сред тях съюзник. Кого бихте избрали?“

Ето една статия на руски:
Россия проигрывает выборы союзника - Большинство опрошенных в мире хотело бы оказаться под защитой США
_2017d076m-06-01.jpg

Цитат

Четыре из десяти (41%) респондентов на планете видят в США потенциального военного союзника своей страны. Выбирая из числа шести ведущих военных держав мира, 15% отдают предпочтение России, 10% — Китаю. Великобритания, Франция и Индия набрали соответственно 8%, 5% и 3% голосов респондентов. Таковы результаты глобального опроса, проведенного ассоциацией независимых исследовательских агентств Gallup International (ее представителем в РФ является холдинг "Ромир") в 68 странах мира, включая Россию и Украину.
...

Немалочисленный стан сторонников России обеспечили Китай (47% респондентов), Монголия (71%), Турция (23%), Иран (20%) и ряд государств востока и юга Европы — Сербия (58%), Болгария (42%), Греция (48%) и Словения (30%). А на Украине почти одинаковое количество респондентов (35% и 33% соответственно) высказалось в поддержку США и России как военного союзника.

България е избрала Русия на първо място, не знам колко са избрали САЩ.

Ето още една статия по темата на английски:
Four NATO Nations Would Pick Russia to Defend Them If Threatened: Poll

Цитат

By far the largest number of countries polled chose the U.S. for their go-to defense partner, suggesting that it remains the world’s only military power with truly global reach and alliances.

At the same time, however, China and Russia picked each other, war-torn Ukraine and Iraq split down the middle, while those four members of the U.S.-led North Atlantic Treaty Organization -- Bulgaria, Greece, Slovenia and Turkey -- plumped for Russia.

Интересно, че освен в България, в Сърбия, Гърция, и в Словения мнозинството от хората са гласували в полза на Русия. Специално за католическа словения това отношение ми е много интересно. Разбира се, Косово на 92% разчита на американците да го защитават... при положение, че те са го създали, оставаше и друго да са отговорили. Украйна също е разделена на две, в никакъв случай не е изцяло антируска.

Човек може да си прави изводите що за военен съюз е НАТО, щом негови страни членки са по-склонни да разчитат на "враговете на съюза" за своя защита.

О да, но с две забележки ... - първо че това е мрежата от агенции от рода на кънчовците и стойчевците, които са отдавна отделно нещо от Галъп. Въпреки че незаконно копират името .

И  второ , напълно съм съгласен с високите антиамерикански настроения, и погрешно наричащи се "русофили" тези които са всъщност путинисти.

А разликата съм споменавал много пъти е доста съществена. Едно е да си например фен на германската нация , култура и народ, съвсем друго е да си нацист.

Та в този дух, и тоталната медийна промивка и "Фалшиви новини" на които много хора и тук са фенове, на фона че 30 г след прехода още си гласуваме за БКП и ДПС,  не съм учуден въобще :)

на 3.05.2017 г. в 13:34, Lumberman написа:

Човек може да си прави изводите що за военен съюз е НАТО, щом негови страни членки са по-склонни да разчитат на "враговете на съюза" за своя защита.

Не може без НАТО - руската армия е прекалено силна и за да има що годе някакъв баланс, трябва да се съберат няколко срещу нея, инак просто няма да е честно.  Нека не забравяме, че Сталин е бил достатъчно непредвидим, че западните лидери да са се чудели до последно, дали ще спре при Берлин или ще продължи със настъплението, която вероятност е била най- големия им страх. Най- силния коз на руснаците към днешна дата е именно, възможността да поддържат толкова могъща армия.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.