Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

на 8/11/2017 в 10:20, lsmurf написа:

Беше ми наистина любопитно защото знам че Путин не обича да афишира личния си живот . Но явно такова изказване съществува само в твоето въображение както и предположих.

Не го афишира, не си измисляй... просто отговори на опит за въпрос.

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 493,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

Не пазарите , а пазар. Да не повтарям

И това за кое е ефективен лост

Не знам кой не е у ред, но ще го кажа отново с един стар лаф, важащ за въпросните контрасанкции ... "ще ги бият , ама с дупето по топките"

Ако си разбрал разбрал :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 часа, miro20 написа:

Не, не съм пропуснал. Ти обаче си пропуснал че това са руски софтуерни продукти.

Когато има дупки и умишлено поставени вратички в тези руски софтуерни продукти , в чия полза според теб ЕВЕНТУАЛНО може да са ?

В интерес на Чили може би ? Мозамбик ?

А ти не сафиряса ли, че това е опит да се замаже шпионажа на САЩ, които в много нови хард дискове пуснаха червеи? Сега крадеца вика - дръжте крадеца! И ако руски софт.продукт може да се откаже, то няма как да се откажат милиони закупени хард дискове с червеи!!!! Айде стига, че ми писна от теб!  

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

на 12.08.2017 г. в 16:20, _слънце_ написа:

Не го афишира, не си измисляй

цяла америка  чака чичко Путин да каже нещо за Корея,да фърлят ли вече нуклеарките или още да чакат!гледай го тоя молодец с какво се занимава!:lol6:

• Автор

Предоставям,специално за един ,дето от български не разбира...белким вдене на немски...

Цитат

Die russische Wirtschaft ist nach Angaben des Nationalen Statistikamtes im zweiten Quartal um 2,5 Prozent gegenüber dem Vorjahreszeitraum gewachsen. Das wäre auf das Jahr gerechnet der größte Anstieg der Wirtschaftsleistung seit dem dritten Quartal 2012. Das Amt veröffentlichte die vorläufigen Konjunkturzahlen am Freitag.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/konjunktur/gute-quartalszahlen-russlands-wirtschaft-waechst-und-waechst-15147636.html

Цитат

Немското издание Frankfurter Allgemeine Zeitung недоумява защо руската икономика демонстрира стремителен ръст в условията на санкции и понижаване цената на петрола. По данни Националното статистическо бюро, отбелязва изданието, икономическите показатели на руските производствени сектори през второто тримесечие на 2017 г. са нараснали с 2,5% в сравнение с аналогичния период на м.г. В настоящите условия това говори не само за стабилизация, но и за бърз растеж. Анализаторите на изданието се чудят как при такива сурови санкции и понижаване на цената на черното злато, руската икономика не само се крепи, но и отбелязва ръст на БНП.

https://www.blitz.bg/ikonomika/faz-zashcho-ruskata-ikonomika-demonstrira-stremitelen-rst-v-usloviyata-na-sanktsii-i-ponizhavane-tsenata-na-petrola_news536094.html

преди 2 часа, NIKISHARK написа:

Ти четеш епитетите а не цифрите.

Никой не спори че има лек ръст, на фона на предишните сривове.Спрямо миналата година ръста е ... 0.3 %

Та.. докато възхваляваш тези 1.4 % ръст, само да спомена че прогнозите на Медведев и министерствата им ,  бяха около 2-3  %.

Има и други доста заложени подводни камъни ... особено в начина на финансиране и регулиране на регионите във федерацията... ама айде..  "поживем увидим" :)

И още едно скандалче... как РФ и Иран заобикалят санкциите на ООН

http://www.rbc.ru/politics/13/08/2017/5990532d9a79472727b55913?from=newsfeed

Поредната измислица. 

Цитат

Ранее немецкая газета Welt am Sonntag сообщила со ссылкой на неназванные источники в "западных спецслужбах", что Иран в нарушение резолюции Совета Безопасности якобы переправил тайно в Россию через Сирию некие компоненты тяжелых наступательных вооружений, нуждающиеся в обслуживании. 

"Россия поставила в Иран большое количество военной техники, которая, разумеется, нуждается в сопровождении, в регламентных работах. Одновременно с этим Россия подготовила иранских специалистов, которые могут эти работы выполнять. Эта подготовка была предусмотрена контрактами на поставку техники", — сказал Клинцевич.

на 8/13/2017 в 18:23, NIKISHARK написа:

Ще те цитирам отново защото простотията ви е вече наистина комична.

Не знам дали "дойче веле"  ме чете, но ето че излезе пояснение като моето за спекулацитие със тези статии, с които ви "лъзнаха" отново по баира :):)

http://www.dw.com/ru/так-что-же-написали-в-германии-о-росте-экономики-рф-вопреки-санкциям/a-40086974?maca=rus-facebook-dw

Сериозно ли ще даваш DW като опорен източник? Тоя жълт, пропаганден, дезинформационен парцал. Всичко написано там, трябва да се приема с обратен знак, особено хаштаг - Русия, източна Европа, хомоценности. Подобно съдържание само показва достоверността на източниците, които уж трябва да оборва. Съжалявам обаче, наистина си бил неспасяем случай. Не знам какъв е двигателят на тая патологична омраза към Русия и кръстоносен поход по форумите, но да цитираш и най пропадналите медии за да доказваш демагогски тези, не е сериозно.

преди 10 минути, RagnerBG написа:

Сериозно ли ще даваш DW като опорен източник?

Да.

преди 7 минути, M.Николов написа:

Остави това, но забележи DW коментира статия на FAZ.:)

Акцента е върху истериката и развинтените спекулации , включително и измислени цитати от източника :)

Но... виждам това не е най важното за вас :) Както винаги , когато се изтипосват  неудобни за вас лъжи.

преди 14 минути, RagnerBG написа:

да цитираш и най пропадналите медии

Съжалявам , но едно че дойче веле не мисля че епропаднала медия, и второ  , тук са цитирани далеч по "пропаднали медии" :)

• Автор
преди 23 часа, miro20 написа:

Ще те цитирам отново защото простотията ви е вече наистина комична.

Не знам дали "дойче веле"  ме чете, но ето че излезе пояснение като моето за спекулацитие със тези статии, с които ви "лъзнаха" отново по баира :):)

http://www.dw.com/ru/так-что-же-написали-в-германии-о-росте-экономики-рф-вопреки-санкциям/a-40086974?maca=rus-facebook-dw

Аз ли нещо недовиждам или ти!? Съвсем коректно съм дал линк към официалния източник..Има ли растеж -има.Да те цитирам ли какво написа под поста ми?  .Хич не ме интересува кой,как и защо...немско издание,решило  да обяснява и тълкува публикация в друго такова..Покрай тия санкции нещо се ошашавиха...  ...

Дължиш извинение! Ако не знаеш защо , е време да смениш хаповете,или лекаря..може и дилъра...

преди 20 часа, RagnerBG написа:

Не знам какъв е двигателят на тая патологична омраза към Русия и кръстоносен поход по форумите, но да цитираш и най пропадналите медии за да доказваш демагогски тези, не е сериозно.

Мировата история е историята на Сорос. 

преди 20 минути, NIKISHARK написа:

Хич не ме интересува кой,как и защо...немско издание,решило  да обяснява и тълкува публикация в друго такова..Покрай тия санкции нещо се ошашавиха...  ...

Напротив. Ти и другите като теб дължите извинение за разпространение на лъжи и дезинформация .

Обяснено е пределно ясно защо и какво . Не знам защо с такова усърдие плямпате лъжи, и реагирате като ущипана булка когато ви се навре в лицето съвсем нормално опровержение.

Ах да..  "хич не те нтересувало" ... ми така е.. чукча не читатель, чукча писатель... :)

• Автор

Абе..ти нормален ли си?Виж се какво пишеш...преди упорките...

на 13.08.2017 г. в 20:46, miro20 написа:

Никой не спори че има лек ръст, на фона на предишните сривове.Спрямо миналата година ръста е ... 0.3 %

Та.. докато възхваляваш тези 1.4 % ръст...

Къде видя някой нещо да възхвалява...Дал съм ти линк към публикация-ти ме обвиняваш във лъжи.Прати официална протестна нота до  FAZ...

п.п

Май ти е късно за препоръките ми...

• 2 седмици по-късно...
преди 6 часа, M.Николов написа:

Някои хора, след ставане от сън, първо проверяват под леглото си за Путин.:D

Бе някои тук и насън им се привижда ... бах тоя Путин  четох , че ръчкал с "ръжен" спящия вулкан в Йелоустоун ... Ама докато пиша си мисля ами ако наистина изпод леглото вземе та изпълзи тоя Путин тогава кво ? :clown:

преди 7 часа, M.Николов написа:

Някои хора, след ставане от сън, първо проверяват под леглото си за Путин.:D

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6407056

А не, вчера се излъгах та му четох на този простотиите . Днес не мога да си го причиня . :)

Редактирано от lsmurf (преглед на промените)

На 25 август 1983-а СССР сключва договор за $10 млрд покупка на зърно от САЩ.

Снимка на Контра Пропаганда.
Снимка на Контра Пропаганда.

Съветският сателит НРБ също има недостиг на зърно 1985г. Страната с "могъщата" си армия и "железен" комуняшки строй съветско производно едва намира 300 млн долара за внос. 1997г. когато комунягите бяха на власт съм чакал с часове по този метод. Изглежда е запазената им марка, недоимък, мизерия и дефицити.

• Автор

Майкъл Кофман - САЩ „да не играят с ракети на геополитическа табла” в Украйна, за да не стане както в Сирия...

image.jpeg.7bd078608dad5fb61a26b7ad0a898f0b.jpeg

Цитат

On his visit to Ukraine this week, the American defense secretary, Jim Mattis, confirmed that he favors providing “defensive weapons” to the former Soviet republic. According to recent reports , this military aid would involve sending Javelin anti-tank guided missiles to Ukraine, which has been fighting Russian-backed separatists in the eastern Donbass region for more than three years

The Trump administration’s plan to arm Kiev is a serious political decision that could have far-reaching strategic consequences. The United States is walking into a proxy war with Moscow — one that it is unprepared to win.

That plan was ill-conceived and ended in defeat after Russia escalated its military backing of the government of President Bashar al-Assad in 2015. Russia’s interests in Ukraine are far greater and its military superiority is well established. In contrast, the United States’ coercive credibility in the region is close to nonexistent.

The proposal to send arms to Kiev is also untimely. Ukraine has not seen a Russian offensive, or lost significant territory to Russia, in more than two years. Of all the possible ways to help the country improve its armed forces, dumping missiles on an unreformed military hardly seems the smart way forward. This is the time to help the country transform, not play geopolitical checkers with missiles.

https://www.nytimes.com/2017/08/25/opinion/united-states-arm-ukraine-missiles.html?mcubz=0

Цитат

По време на своята визита в Украйна американският военен министър Джеймс Метис потвърди, че подкрепя предоставянето за Киев на отбранително въоръжение. Както пише в своята статия „For the U.S., Arming Ukraine Could Be a Deadly Mistake” американският политолог Майкъл Кофман за вестник New York Times, съдейки по всичко, сред тези въоръжения влиза и противотанковият ракетен комплекс Javelin. Планът на администрацията на Тръмп по въоръжаването на Киев е сериозно политическо решение, което може да има далечни стратегически последствия. САЩ вървят към косвена война с Москва, а не са готови да победят в нея, пише анализаторът. „Може да изглежда, че въоръжаването на Киев е лесна политическа победа, но е лош политически курс.” На политолога тази идея му напомня „опитите на Вашингтон да тренира и въоръжи умерената сирийска опозиция”. Те завършиха с поражение за опозицията, след като във войната се намеси Москва, а в Украйна Русия има по-сериозни интереси, пък и военният превес е очевиден. Авторът припомня, че настъпателни операции против Киев отдавна не се водят, затова сега западните страни следва да помогнат на Украйна „да се трансформира”, а не да „играят с ракетите на геополитическа табла”. Американски генерали като Бен Ходжис отбелязват, че няма никакви признаци за предстоящо руско нападение над Украйна. Според тях, асиметрията между двете държави е толкова голяма, че няколко противотанкови ракетни комплекси едва ли ще променят ситуацията

https://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/nyt-preporchva-sashch-da-ne-igrayat-s-raketi-na-geopoliticheska-tabla-v-ukrayna-za-da-ne-stane-kakto-v-siriya_news539187.html

• Автор

Санкции? Въобще не сме чули! Русия и Германия увеличават стокообмена

Цитат

Обемът на търговията между Русия и Германия за първото полугодие на 2017 година е нараснал с една четвърт и достига почти 30 милиарда евро. През 2016 година бизнесът между двете страни се приближи едва след осмия месец. През периода от януари до юни 2017 година обемът на германския износ за Русия е нараснал до 12.7 милиарда евро (+26,3% спрямо предходната година). Това става ясно от документи на Източния комитет на немската икономика. "Икономическият подем в Русия и доброто търсене се отразяват добре на немските стоки и активизират германския внос в Русия", коментира данните председателят на Комитета Волфганг Бюхеле. Според Бюхеле за цялата 2017 година износът на Германия в Русия може да нарасне с 20%....

:balloonburst:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.