Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

преди 1 час, lsmurf написа:

Май не си ме разбрал . Няма какво да се ограмотявам Точно това казвам и аз че Касперски е лидер в бранша и няма нищо учудващо да е в списъка на одобрените фирми . Досега не съм видял някой да отрича авторитета на Касперски . Дали е следила или не няма как да се каже без сериозни доказателства. Засега има обвинения.Спорът ми е че никой не пренебрегва професионализма на дадена фирма само заради факта че е руска.Така че , че е ползван техен продукт в АНС съм почти сигурен .

Няма какво да разбирам. Пуснат ви някаквъв измислен скандал отгоре и почвате да философствате. Има си ред за сертификация ама и това ако  не ви е ясно не знам какво повече да кажа. Някакви платени цвъкат насам натам и после върви доказвай,че си нямал брат...или пък сестра.

Ето какво е написъл колегата в поста си:

преди 3 часа, M.Николов написа:

Тук не става въпрос за теб или който и да е, става въпрос за Агенцията за Национална Сигурност на САЩ, там е невъзможно да попадне и да се използва софтуер на външни фирми, освен на проверени и одобрени такива(предимно американски).Шанса там да се ползва защитен софтуер на руски или китайски фирми е равен на нула.Тези изисквания важат и за подизпълнителите на АНС.

Като прочетеш горе поста ми може да откриеш термина "сертификация"  което е същото. Ама сърфи не чете ....

преди 4 часа, lsmurf написа:

Това че са си продали задника и са плюли на авторитета си е друга тема.

Викаш нищо не си казал  против Касперски а? Я пак ако обичаш,че писаното ти остава.

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 495k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 3 часа, nikssi написа:

Я пак ако обичаш,че писаното ти остава.

Писал съм това което мисля - кой разбрал,  разбрал,  който не е си е за негова сметка.

А ето един добър материал по темата ако има кой да чете.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/18/3007926_zashto_sasht_nakazaha_biznesa_na_evgenii_kasperski_i/

брей как скочихте да защитавате Касперски все едно ви е бащина фирма.

Всеки  що годе обективен човек много добре знае или поне  може да предполага, че антивирусните поради масовото си използване  е нормално да са обект на сътрудничество със различни служби за сигурност.

И това си е напълно нормално !  Една държавна агенция за сигурност с кого да си сътрудничи ако не с фирми за сигурност , в случая за  сигурност в интернет пространството.

"Обективизма " ви се изпарява тотално когато стане въпрос че Касперски е руска фирма :)

Дано сами си озъзнаете наивните детински пристрастия. :)

Второ ... Касперски отдавна имаше скандал със СОБСТВЕНИТЕ си служби, т.е. руските - ФСБ.Самия мениджър е служил в центъра за сигурност във ФСБ.

Също което не крие никой е че Касперски си сътрудничи съвсем официално с ФСБ по въпросите за разследване на кибератаки, и др...

Това "сътрудничество"  съвсем спокойно може да се  осъществява и чрез предоставяне на "вратички"  за целите на ФСБ. И това релано погледнато също е нормално .. все пак просто сътрудничат нали ?

Това че си посочил  една врата, не означава че ти си крадеца . Може да означава да спасиш живот  , отваряйки  вратата на доктора.Образно казано.

Това което излезе публично / а то е само върха на айсберга разбира се/  е как тоя  служител е обвинен в "предателство"  от ФСБ

https://ureport.bg/141679/2017/01/25/politika/svyat/rusia-arestuva-menidzhar-v-kaspersky-razsledvasht-hakerski-ataki

https://clubz.bg/49915-oficeri_ot_fsb_agenti_na_cru

Трето - И какво като Касперски е една от най добрите антивирусн??

Нима компания сътрудничаща си със службите трябва да е с най нисък рейтинг ли ???

Напротив - естествено че ще е най добрата, и с най добрите руски специалисти които ФСБ може да намери за целите си - и те са именно в тази компания.

преди 10 минути, lsmurf написа:

Писал съм това което мисля - кой разбрал,  разбрал,  който не е си е за негова сметка.

А ето един добър материал по темата ако има кой да чете.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/18/3007926_zashto_sasht_nakazaha_biznesa_na_evgenii_kasperski_i/

Ся пък и да се регистрирам ли ... ?

2017-10-06_20h07_21.jpg.e3ef172235db190bc6658b041f34b610.jpg

Изобщо по - тази сага или по-точно казано фалшивка от смях може да се задавиш...

Цитат

«При использовании российского программного обеспечения, например от «Лаборатории Касперского», Veeam и Acronis, существует опасность, что хранящиеся у вас данные будут прочитаны», - говорится в документе. NovaStor также подчеркнула, что каждая компания «юридически обязана обеспечить надлежащее резервное копирование данных и несет ответственность за их потерю, которая может обернуться штрафом на сумму от €50 тыс. до €300 тыс.», и призвала отказаться от использования российских решений для резервного копирования и восстановления данных. При этом к письму прилагался код на скидку в размере 15% на собственный продукт компании – NovaBACKUP.

Подробнее: http://www.securitylab.ru/news/488944.php

Ай ся и Акронис :D

Отстъпка а?

преди 16 минути, nikssi написа:

Ся пък и да се регистрирам ли ... ?

Е, бройка, бате.
А и кой кого хакнал, кой кого насърчил, кой к'во забранил...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 8 часа, lsmurf написа:

Опитваш се да внушиш че едва ли не че фирмите се одобряват по национална принадлежност .

Естествено, това учудва ли те!

Съвсем наскоро Тръмп забрани закупуването на американска фирма за полупроводници от китайска фирма с аргумента, че американската фирма произвежда компоненти за американски фирми свързани с правителството на САЩ и това би могло да компрометира националната сигурност на САЩ!Пък ти си вярвай, че ще допуснат руски или китайски софтуер за защита в агенциите си за сигурност!

https://www.kaldata.com/it-новини/тръмп-блокира-продажбата-на-американ-259315.html

преди 8 часа, lsmurf написа:

Ако е бил извън този списък от одобрени фирми за сигурност ползващи държавните учреждения в САЩ защо сега се вдига такава пушилка около забраната да ползват софтуер на Касперски пък и на всичко отгоре ще го канят да дава обясненения в сената.

Ти май не разбираш, че в статията и моите коментари става на въпрос за АНС(ако не си наясно това е най-важната агенция за сигурност в САЩ)!

Същевременно саудитци и катарци почнали някакви маневри, на посещение в Москва, преговарят за руско въоръжение. При положение, че неотдавна СА се договориха с Тръмп да купят американско оръжие за 400 млрд. долара. Анализ на Пламен Пасков от днес, препубликуван от The Bulgarian Times:

https://bultimes.com/Октомври-2017-Русия-Саудитска-Арабия/

преди 9 часа, M.Николов написа:

Пък ти си вярвай, че ще допуснат руски или китайски софтуер за защита в агенциите си за сигурност!

Не че нещо, ама гледам на наколко пъти повтаряш една и съща глупост.

Още от началото въобще не става за използване на този софтуер В агенцията, а за небрежност на служител, който ИЗВЪН агенцията, У ТЯХ си е изнасял "за домашно" материали. И от тях вече, където е ползвал този компрометиран софтуер на домашния комп, вече е направено изтичането/краденето/ на данни

• Автор

Ако софтуера е бил компрометиран,каква връзка има с това Касперски? Ползването на компрометиран софтуер винаги води до едно и също....

Евгений Касперски  трябваше да бъде изслушан на 27 септември в сената,като при това заяви,че ще предостави изходния код ....Отложиха изслушването..Дали след това няма да се наложи да се извиняват за нападките.Дали ще смъмрят McAfee за изключително грозния начин,за реклама на своите продукти?..или ще потупат по рамото Symantec,които отказаха да предоставят изходния код (според закона в РФ)?....

преди 7 часа, miro20 написа:

Не че нещо, ама

няма ли да поздравиш господин Путин за рождения ден ?

преди 15 минути, Yvan Sergeev написа:

няма ли да поздравиш господин Путин за рождения ден ?

Аз ще го поздравя!!!

преди 4 часа, NIKISHARK написа:

Ако софтуера е бил компрометиран,каква връзка има с това Касперски?

А не бе.. никаква връзка няма.. Няма никакво значение че мениджъра на Касперски е бил служител във отдела на ФСБ по киберсигурността , няма никакво значение  че сам обяснява как си сътрудничат със ФСБ ,и т.н. и т.н. :)  мнеее. никога не бих си помислил че някой може да го накара, или дори вербува да работи за ФСБ. Абсурд ! :)

• Автор

Абе...този...пак си чел през ред...не схвана ли какво е "компрометиран софтуер"....!?Не ми обяснявай кой,къде е бил-то и ти си много читав.. ....ами погледни агенциите за за сигурност на САЩ - не знам какви ги вършат,но такъв теч на информация...не помня...и все някой друг им е виновен....Китай,Русия.извънземните...Така като гледам...ми приличат на супермаркет..или по-скоро на бензинджийница-отиваш и зареждаш.....

на 7.10.2017 г. в 19:19, miro20 написа:

А не бе.. никаква връзка няма.. Няма никакво значение че мениджъра на Касперски е бил служител във отдела на ФСБ по киберсигурността , няма никакво значение  че сам обяснява как си сътрудничат със ФСБ ,и т.н. и т.н. :)  мнеее. никога не бих си помислил че някой може да го накара, или дори вербува да работи за ФСБ. Абсурд ! :)

Пак не са ти точни източниците. Той учи криптография в динственото място, където е можел да изучава това в СССР - института на КГБ. Я да те питам, Христо Стоичков като е ...забравих чина му в Народната армия, комунист ли е или свързан със службите. Понеже, като част от ЦСКА е имал тази... привилегия? Фактите - ако случайно си си написал домашното е че са използвали дупка в софтуера. Точка. Дали е нарочно или не, това са спекулации вече. Поне аз нямам мнение, но определено идва удобно, както на компании, като Fireeye/Mandiant, Crowdstrike и др., така и на тези, дето се опитват да обяснят нещо, което не могат. Едно не ми е ясно със сигурност: ако американците са пробили руснаците и са разбрали плановете им защо не го казват? В смисъл, така общите им твърдения ще станат конкретни и мнозина ще им повярват. Аз поне ще им повярват. Ако имат присъствието си в системите на Кремъл за стратегическа придобивка, ок, но си струва риска, защото от това, което чета насам-натам, security общността не им вярва. Ето: за пробива в Sony Entertainment казаха, че именно така са получили инфото - хакнали са корейците. И аз примерно им вярвам. Иначе това по айпита и подобни... пфффф. "Атаките под фалшив флаг"  е нещо, което се провежда много преди Интернет.

на 6.10.2017 г. в 19:59, miro20 написа:

брей как скочихте да защитавате Касперски все едно ви е бащина фирма.

Всеки  що годе обективен човек много добре знае или поне  може да предполага, че антивирусните поради масовото си използване  е нормално да са обект на сътрудничество със различни служби за сигурност.

И това си е напълно нормално !  Една държавна агенция за сигурност с кого да си сътрудничи ако не с фирми за сигурност , в случая за  сигурност в интернет пространството.

"Обективизма " ви се изпарява тотално когато стане въпрос че Касперски е руска фирма :)

Дано сами си озъзнаете наивните детински пристрастия. :)

Второ ... Касперски отдавна имаше скандал със СОБСТВЕНИТЕ си служби, т.е. руските - ФСБ.Самия мениджър е служил в центъра за сигурност във ФСБ.

Също което не крие никой е че Касперски си сътрудничи съвсем официално с ФСБ по въпросите за разследване на кибератаки, и др...

Това "сътрудничество"  съвсем спокойно може да се  осъществява и чрез предоставяне на "вратички"  за целите на ФСБ. И това релано погледнато също е нормално .. все пак просто сътрудничат нали ?

Това че си посочил  една врата, не означава че ти си крадеца . Може да означава да спасиш живот  , отваряйки  вратата на доктора.Образно казано.

Това което излезе публично / а то е само върха на айсберга разбира се/  е как тоя  служител е обвинен в "предателство"  от ФСБ

https://ureport.bg/141679/2017/01/25/politika/svyat/rusia-arestuva-menidzhar-v-kaspersky-razsledvasht-hakerski-ataki

https://clubz.bg/49915-oficeri_ot_fsb_agenti_na_cru

Трето - И какво като Касперски е една от най добрите антивирусн??

Нима компания сътрудничаща си със службите трябва да е с най нисък рейтинг ли ???

Напротив - естествено че ще е най добрата, и с най добрите руски специалисти които ФСБ може да намери за целите си - и те са именно в тази компания.

Божке колко тъпотии си изписал. Тоя фейкомет клуббеге тряя ти плаща добра пара, за да му пускаш екскременталната информация тук.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 51 минути, Мальчик Бананан написа:

Божке колко тъпотии си изписал. Тоя фейкомет клуббеге тряя ти плаща добра пара, за да му пускаш екскременталната информация тук.

То да е само тази медия ... падат бая парици за да кисне нон стоп из форумите.

преди 1 час, NIKISHARK написа:

Абе...този...пак си чел през ред...не схвана ли какво е "компрометиран софтуер"....!?Не ми обяснявай кой,къде е бил-то и ти си много читав.. ....ами погледни агенциите за за сигурност на САЩ - не знам какви ги вършат,но такъв теч на информация...не помня...и все някой друг им е виновен....Китай,Русия.извънземните...Така като гледам...ми приличат на супермаркет..или по-скоро на бензинджийница-отиваш и зареждаш.....

Да не говорим,че нещо намирисва цялата истерия. Да не говорим какво "мълчане" е от 2015 досега...

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:

Това което пише по темата си е факт. Именно заради таквиа като теб споменах че това най вероятно е "върха на айсберга".И това е разбираемо. Никоя служба няма да ти даде публично подробности , пък ако ще и до съда да се стигне.

Ти като искаш си прави всякакви тълкования кой с кого и за какво работи, но квалификациите ти за "тъпотии" и "еккрементална информация" си ги запази за себе си.

Има далеч по компрометирани сайтове тиражиращи тотални лъжи и пропаганда /бултаймс и подобни/ но не се сещам да си толкова краен както към този сайт :)

Нека си е на вашата /компрометирана и пристрастна/ съвест

Новината за ареста е и в ТАСС http://tass.ru/proisshestviya/3988481

Я  да видя дали ще кажеш същото каквото за "клубЗ" ?? :)

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:

Пак не са ти точни източниците. Той учи криптография в динственото място, където е можел да изучава това в СССР - института на КГБ

НЕ, на теб  ти куцат източниците, ако имаш такива де. Тоя от капсерски не се е обучавал само , а е работил до 2006 г. в отдела на ФСБ.И после в качеството си на висш служител и мениджър в Касперски, пряко си сътрудничат с ФСБ та чак до 2013 г , преди странните случки  с арести, подозрения за шпионаж  и др.

Останалите глупости няма да коментирам

преди 2 часа, NIKISHARK написа:

Не ми обяснявай кой,къде е бил-то и ти си много читав.

мдам.. всичко се свежда до "абе я не ми обяснавай, а ти си такъв и онакъв  "  :):):)

Всичката ви "аргументация" винаги до там стига . :)

А да... и понеже нямаме какво да кажем , закопаваме го със  "тоя бая му плащат разбира се" :):)

Банално .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 26 минути, miro20 написа:

...

Нито сайта на РТ ще отворя (правил съм го), нито бултаймз, клубз, стопфейк, поглед-и-могледи и такива глупости. Цитирай източници с над милион посещения дневно и достоверно инфо.

Мисля достатъчно достоверно съм се аргументирал, а ти ако щеш само Мурзилка си чети, това си е твой проблем :)

Хайде, Бананан, и ти вече си класифициран като "мурзилка" (почвай сега да се обясняваш, че нямаш сестра)!:D

Нали разбираш, че при него няма хора с независимо мнение, за него или си с него(и плюваш по Русия и Путин) или си против него.Средно положение няма.

преди 9 минути, M.Николов написа:

Хайде, Бананан, и ти вече си класифициран като "мурзилка" (почвай сега да се обясняваш, че нямаш сестра)!:D

Нали разбираш, че при него няма хора с независимо мнение, за него или си с него(и плюваш по Русия и Путин) или си против него.Средно положение няма.

Плюем си а ? :) 

А нещо по същество ?

по същество си гаден човек 

не поздрави господин 

Путин

за раждения ден.

преди 22 минути, miro20 написа:

Ахааа... значи всички които не са отбелязани на тази карта са "гадни човеци" :)

https://twitter.com/gniloywest/status/916712856367849472

твоите гурута  знаят от къде духа вятъра и на къде отива само ти се цепиш от колектива 

putin-clinton.png

putin-obama_3463141b.jpg

току-що, miro20 написа:

Мисля достатъчно достоверно съм се аргументирал, а ти ако щеш само Мурзилка си чети, това си е твой проблем :)

Посочи ми случаите, в които съм цитирал "мурзилки". Можее и да съм го правил, де да знам. Но, посочи. Принципно... подбирам сайтовете, които цитирам и ако има някой сайт с инфо, който е... "мъглив", търся същото инфо от сайт с достатъчно многобройна и разнообразна аудитория, за да приведа него, като източник.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.