Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

Мда, може би така ще стане:

https://www.24chasa.bg/novini/article/6496483

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 494,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 51 минути, Мальчик Бананан написа:

а сериозни документи с техническа информация за методите на действие, инструментариума и инфраструктурата. Черно на бяло. Ако аз бях ръководител на подобна операция, бих бил бесен на "Касперски".

Същото е  реципрочно и в докладите наамериканските служби. Само че направиха две версии както знаеш -  публична със обобщени изводи , и секретна - за Тръмп.

след което Тръмп си промени доста мнението ако се сещаш :)

преди 46 минути, Мальчик Бананан написа:

Няма да стане. По-скоро Европа ще се завърти на 180 градуса, но няма да играе с Москва. А ходът на Тръмп е откровено тъпанарски.

Ето пак  познатата история.. вие се хвърляте не по съществото на проблема -  ядрената програма на Иран, а... как тази тема СЕ ИЗПОЛЗВА като "дъвка" от големите и като рамзенна монета за жонглиране .

Проблема на който акцентират американците е че няма достатъчен контрол.

http://news.bnt.bg/bg/a/844170-trmp

Цитат

Доналд Тръмп обвини Иран, че нарушава споразумението за ядрената си програма и заплаши да изтегли Вашингтон от него. В Белия дом той заяви, че не може да потвърди, че Иран спазва договорката, както е задължен да прави на всеки 90 дни.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Предлагам няколко важни стъпки, с които да попречим на агресивните действия и да гарантираме, че Иран никога, подчертавам - никога няма да се сдобие с ядрено оръжие. Нашата политика е базирана на внимателна оценка на иранската дикатура, която спонсорира тероризма и продължаващата агресия както в Близкия изток, така и по целия свят. Иран е контролиран от един режим на фанатици.

Според Тръмп в сделката има пропуски, които трябва да бъдат поправени. Става дума най-вече за отпадането на ограничителните клаузи за обогатяване на уран. След 2025 г. Техеран ще има право да продължи работа по ядрената си програма. По думите на Тръмп това е "най-лошото споразумение в историята на Съединените щати".

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Какъв е смисълът от сделка, която в най-добрия случай просто временно забавя иранската ядрена програма? Като президент на Съединените щати намирам това за неприемливо.

Конгресът има 60 дни да реши дали да бъдат наложени допълнителни санкции на Иран.

Коментирайте добре ли е РЕЖИМА на Иран да има неконтролируема ядрена програма , и чак после кой с кого ще се обединява по тази тема.

Аз например съм против тези амбиции на нестабилни и непредвидими режими каквито са и Иран, и Севера Корея.

Вашата позиция виждам отново е пречупена през мирогледа " с когото е РФ, ние сме ЗА също" . Независимо за какво става въпрос.

"Проблемът" е, че тъпака Тръмп нарушава договореност, която беше аплодирана от целия свят.

преди 9 минути, miro20 написа:

Същото е  реципрочно и в докладите наамериканските служби. Само че направиха две версии както знаеш -  публична със обобщени изводи , и секретна - за Тръмп.

Нищо не си чел тогава.

Няма как да чета секретни материали :) ти ако можеш... евала...

преди 11 минути, miro20 написа:

Коментирайте добре ли е РЕЖИМА на Иран да има неконтролируема ядрена програма , и чак после кой с кого ще се обединява по тази тема.

Ядрената програма на САЩ кой я контролира ?

преди 52 минути, miro20 написа:

Затова много отдавна ти казах че в момента в който ти обърнах внимание на дългите ти нищо незначещи алабалистики , се изложи  тотално .

Аз вече ти го признах, добър си и винаги ще ме хванеш за нещо, което не съм догледал, защото съм аматьор. Но и вече обясних, как на базата на някаква дреболия, веднага ще направиш такова заключение - "нищо незначещи алабалистики" :) . Всъщност, подобни демагогски похвати, нищо не значат, приятелю. Вече съм писал, че единственото, което наистина ме интересува е правото ми на мнение и свободно изразяване. Защитам и чуждото, такова право.

Иначе не случайно ти цитирах това:

преди 4 часа, miro20 написа:

По темата  - Туитър , подобно на фейсбук, съдейства на сената и са предоставили данни за 201 руски  акаунта, които вероятно са изпозлвани за влияние на изборите

защото показва красотата на факт чегингът ти. Цитираш някакво манипулаивно заключение, но дори и сам не четеш какво точно си ни поднесъл и какви изводи всъщност следват. Като изключим набиващата се на очи дума - "вероятно". Самият факт, че виждаме потъпкване на свободата на словото в действие е показателен. Някакви акаунти, руски (има и други, но руските ни вълнуват) били използвани (не хората зад тях, акаунтите били обект) за пускане на постове, които не са в подкрепа на удобният кандидат - Килъри, а напротив. И това означава влияние на изборите. Ами влияние е - хората си изразяват мнението, има уж свобода на словото. Защо обаче трябва да се води нарушение, когато не е за "нашият", а цялата пропагандна машина в подкрепа на Килъри е правилна? Разбира се, че руснаците няма да харесват Килъри, която плямпаше за Украйна и искаше да хвърля атомни бомби в Сирия, кой се учудва, че изразяват такова мнение (нищо, че и Тръмп си го дресираха кукловодите и вкараха в същият коловоз много бързо)? Защо това трябва да е руска намеса в изборите, просто защото не са удобни мнения? И фацебук и туитър са изтрили акаунти, просто защото са си позволили престъпмисъл и позиция несъвпадаща с тяхната подкрепа за кампнията на Килъри. Ето това е престъплението в случаят - цензура, репресивен апарат.

Но самата истерия около руската, уж намеса на изборите, започна така - прозорец на Овертон. Първо някой плахо е възроптал за симпатиите на Русия и руснаците към Тръмп, някъде по събиранията на ложите им. Просто защото на изборите в САЩ играят много лобита и много милиарди, а на Килъри беше заложено много като на сигурен кон. После друг е задействал медийните фейк и пропагандни статии, които бяха ловени много пъти в лъжа, но и това вече го обясних - принципът, "иди доказвай, че нямаш сестра после". Първо беше несериозно, после плахо се прокрадва съмнението, сега вече се счита за свършен факт и се гонят вещици. Класически прозорец на Овертон. Стигнахме до ситуация, дори срещата на чиновници, независимо от хронологията, с руски гражданин, независимо от положението му, да водят до скандали и оставки. Съмнителната първопричина вече е обявена за постулат и се дава като основа за нови спекулации. Пропагандната машина на ЦРУ е наистина ефективна, но когато всичко се прави като по учебник и по един модел, почва също да смърди. За мен е важно да си пиша алабалистиките и да има трибуна за здравият разум и свободата на словото. Защото ако оставим да ни манипулират така, утре само твоите линкове ще четем. Нищо лично.

преди 10 минути, M.Николов написа:

Е, мноооо ясно!САЩ!:D

Азащо няма експерти от Хирошима и Нагазаки че на тия перковци каква вяра да има човек!

преди 19 минути, miro20 написа:

преди 15 минути, miro20 написа:

Няма как да чета секретни материали :) ти ако можеш... евала...

И как бе, тролче, като не си ги чел разбра, че били реципрочни на цитираното от Бананан?

преди 8 минути, M.Николов написа:

И как бе, тролче, като не си ги чел разбра, че били реципрочни на цитираното от Бананан?

Така са му казали от горе.

преди 11 минути, BMW Маниак написа:

Азащо няма експерти от Хирошима и Нагазаки че на тия перковци каква вяра да има човек!

Защото САЩ са единствени и непогрешими!:)

По тоя повод едно мнение:

http://www.168chasa.bg/article/6465866

преди 2 часа, M.Николов написа:

Казах го . По реакцията на Тръмп, който СЛЕД като се запозна със докладите на службите,  промени мнението си на 180'

тролче. :)

преди 2 часа, M.Николов написа:

По тоя повод едно мнение:

http://www.168chasa.bg/article/6465866

Тоя изтрезня ли ?

преди 2 часа, BMW Маниак написа:

Така са му казали от горе.

Познатата "призма" и "соц мироглед" . Винаги "някой трябва да ви спуска нещо " :)

преди 2 часа, RagnerBG написа:

Някакви акаунти, руски (има и други, но руските ни вълнуват) били използвани (не хората зад тях, акаунтите били обект) за пускане на постове, които не са в подкрепа на удобният кандидат - Килъри, а напротив. И това означава влияние на изборите. Ами влияние е - хората си изразяват мнението, има уж свобода на словото.

Не са "някакви". Нали сам разбираш че никой няма безоснователно да акцентира на 201 акаунти , които са капка в морето от колко ? май към 300 млн  постоянно активни акаунти ??

Нали също разбираш че както и фейсбук предостави данни, това не са никакви "реални хора". а ботове от "фабриките за тролове" , с адрес Санкт Петербург.

Останалото не мога да коментирам. Затруднявам се да коментирам алабалистики върху тази база на която се крепи поредната ти педя "нищо не каза".

преди 2 часа, RagnerBG написа:

Но и вече обясних, как на базата на някаква дреболия, веднага ще направиш такова заключение - "нищо незначещи алабалистики" :) . Всъщност, подобни демагогски похвати, нищо не значат, приятелю. Вече съм писал, че единственото, което наистина ме интересува е правото ми на мнение и свободно изразяване. Защитам и чуждото, такова право.

В алабалистиките си вече докзан нонстоп рецидивист. Постоянно.Както казах , затруднявам се да селектирам нещо смислено или някакъв въпрос или акцент на който да отговоря.

Правото ти на мнение никой не го е отнел, или дори намекнал да ти го отнема.Но май проблема ти е че сам не можеш да приемеш друго.

По тов асе различаваме , и слава Богу, от режимите.

Било то на Иран, РФ, Северна Корея...

Не  ми  е  ясно  защо  една  държава  може  да  има  ядрено  оръжие,  а  друга  не?   Щатите  са  единствената  държава  доказала  на  практика,  че  може  да  използва  ядрено  оръжие  срещу  не  ядрена  страна  и  въпреки  това  да  претендира,  че  тя  и  само  тя  може  да  определя  правилата.   

със 100 хиляди долара Русия разби американската демокрация!

с по малко от 500 хиляди сложиха Тръм за президент!

чичко Путин-

ако бях дал 1 милион сега щяха да имат за президент Жириновски!:lol6:

за справка-Нюлън даде 5 милиона за неуспешен майдан!

.......

едно от най силните неща в предизборната кампания на Тръм беше сближаването с Русия!сега това е блокирано!повече интересни материали за Русиягейт тук-

http://www.zerohedge.com/news/2017-10-13/russiagate-scandal-descends-total-absurdity

преди 15 минути, glen написа:

за справка-Нюлън даде 5 милиона за неуспешен майдан!

За справка - фейк :)

https://www.stopfake.org/fejk-ssha-vydelili-5-mlrd-dollarov-na-organizatsiyu-gosudarstvennogo-perevorota-v-ukraine/

преди 18 минути, glen написа:

със 100 хиляди долара Русия разби американската демокрация!

Така е. Слаба точка. Затова и се вземат мерки против фейк новините, пропагандата, лъжите, дезинформацията, за която социалните и др мрежи в интернет дават ресурс.

Все по трудно ще ви е. :)

преди 10 минути, miro20 написа:

Затова и се вземат мерки против фейк новините

чети чукча,линка,който съм ти дал-никой не оспорва фалшиви новини,защото утре ще излязат нови!загуба на време и претрупване с информация-чукча!:lol6:

преди 11 минути, miro20 написа:

Така е. Слаба точка. Затова и се вземат мерки против фейк новините, пропагандата, лъжите, дезинформацията, за която социалните и др мрежи в интернет дават ресурс.

След като оправи българските възрожденци сега и американските интереси почна много горещо да защитава наш Миро.
Хората са казали винаги следвай парите и работата е ясна.

преди 10 минути, glen написа:

чети чукча,линка,който съм ти дал-никой не оспорва фалшиви новини,защото утре ще излязат нови!загуба на време и претрупване с информация-чукча!:lol6:

Нещо гледам си запомнил и си се засегнал че тази поговорка важи изцяло за теб :)

ето и сега.

https://www.buzzfeed.com/craigsilverman/facebook-just-shared-the-first-data-about-how-effective-its?utm_term=.pfqXXWbGjK#.pvxYYx76Wl

не е загуба опровергаването на фейк новините,  а има доста осезателен ефект. с цели 80 %

както казах - все по трудно ще ви е :):)

преди 36 минути, miro20 написа:

Знам :)  Както на всеки трол не му дреме...

не сме като тебе от трол фермата на сорос, известна като Интернет изследователска агенция!:lol6:

преди 2 часа, miro20 написа:

Май на теб ще ти е все по-трудно, ако хората наистина почнат да ти цъкат на линковете и да ти сверяват опорките. Била го казала госпожа поничка, обаче то не било точно така, а било изопачаване на думите. Тя всъщност казала, че парите били "вложени" в Украйна, все едно някой наистина си мисли, че, колкото и да е глупава, тази им специално съветничка, ще се изцепи директно, че са наливали пари, с които са подготвяли почвата за майдана. Факт е, че си признават, че са похарчили 5мил. в Украйна, факт е, че парите са минали през НПО-та, факт е, че знаем как работят техните НПО-та в България, как и кого спонсорират и колко грантаджии и с каква цел хранят. Алабалистиките са при теб, уважаеми и при измисленият ти сайт, който пак цитираш. А мен ме е гнус да го цъкам, точно защото всичките му "оборени" фейкове, са все в този стил - общи приказки и изопачаване. А информацията, според наличните факти си е напълно 500_F_32253043_Qy8hPtf2kFFjSH9JWv7XNgBFjN4f1cAH.jpg&sp=b889c2f0472e124950ea20ff9956ba07. Пак ти повтарям - с подобни демагогски похвати, само поставяш под съмнение истинските фейкове, които може да обориш. Спасява те само нашият мързел, а и както все повече се убеждавам - безсмислието да се спори с теб, след като отказваш да паднеш по-гръб за абсолютно всичко.

Колкото до лицевата книга. Това е платформа, която никой уважаващ себе си човек не би трябвало да ползва, или поне да се оставя да го манипулира и промива мозъкът. Вместо пак да пиша педя, която трудно да възприемеш, май ще си сложа подпис, подобен на твоят (оригинале е - признавам) - Do not believe anything until Faceshit defines it - fake news™.

преди 4 часа, miro20 написа:

За справка - фейк :)

https://www.stopfake.org/fejk-ssha-vydelili-5-mlrd-dollarov-na-organizatsiyu-gosudarstvennogo-perevorota-v-ukraine/

Все по трудно ще ви е. :)

Мирчо, пак ли бре, моето патенце??? Така ли не се усети, че работодателите ти са те прецакали и са те изпратили на място, където има мислещи хора!!! С думи прости, жертвали са никому ненужната пешка!!! Тръгнал да ми говори за слаба точка!!! Слаба е кафявата ти точка!!! В твоя линк пише това: 

Цитат

Командата на проекта Stopfake

Цитат

Командата на Проекта изказва благодарност на колегите, които на различни етапи помагаха за създаването и развитието на Stopfake

В общи линии, Тимур и неговата команда!!! Тия братче, са по-големи комуняги и от този на аватара ми!! За което аз благородно им завиждам!!!

Цитат

Отначало Проектът се крепеше на ентусиазма на създателите си, но след това продължихме своята дейност благодарение на даренията на нашите читатели. Освен тях през 2015 година финансова подкрепа ни оказаха «Международният фонд «Възраждане», «Националният фонд за подкрепа на демокрацията», Министерството на външните работи на Чехия, посолството на Великобритания в Украйна и The Sigrid Rausing Trust.

А в моят линк пише това: 

Цитат

The International Renaissance Foundation (IRF) (Ukrainian: Міжнародний фонд "Відродження") is a Ukrainian NGO founded by George Soros.

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 5 часа, Джугашвили написа:

Мирчо, пак ли бре, моето патенце??? Така ли не се усети, че работодателите ти са те прецакали и са те изпратили на място, където има мислещи хора!!! С думи прости, жертвали са никому ненужната пешка!!! Тръгнал да ми говори за слаба точка!!! Слаба е кафявата ти точка!!! В твоя линк пише това: 

Пише че парите са давани от 1991 г. до сега. А не за "Майдан" 

И да добавя че на РФ са давани по същите програми пак от това време, ако не се лъжа, 3 пъти повече пари.

Демек, пак гредъ, другарю :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.