Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

преди 1 час, nikssi написа:

New York Times упомянула лишь, что компания "Лаборатория Касперского" одной из первых "вычислила" хакерское подразделение Агентства нацбезопасности и поставила на свое программное обеспечение защиту от взлома АНБ.

Да де. И когато 2015 г израелците проникват , виждат тези следи и разбират какво знаят руските служби и техния филиал  "касперский" за американската разработка.

Нали рабзираш че има лееека разлика това което негласно рпавят всички разузнавания и го има във всички големи държави - разработка и внедряване на шпионски и др технологии.

Мъничкия нюанс за който май никой не споменава, тук е че АНБ или АНС или каквито са там американските  служби за кибершпионаж, не е "облякъл вълка в овча кожа" образно казано,  и да го продава на всички  хора по света. :) 

Касперски повече от очевидно е филиал на руския компютърен отдел на ФСБ/ГРУ, в който е работил  въпросния мениджър, под невинното лого на "най добър антиирус" . Което никой не отрича. Водещи са да. Но очевидно и не само в борбата с вируси :)

По назад бях цитирал http://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/kazusat-kasperski-i-kibershpionazhat-kak-rusiya-otvori-kutiyata-na-pandora

Та, пак казвам - всички го правят това, но хайде да не "обличаме вълците в овчи кожи". Да си работят там хората, ама и да не се излагат с наивни оправдания.

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 494,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

Мирко я ни преведи този текст:

"Три китайские государственные корпорации подписали с властями американского штата Аляска договор о производстве на его территории сжиженного природного газа на 43 млрд долларов — с последующей транспортировкой в Китай.

Примечательно, что сделка оплачивается американскими бумагами — так сказать, "долговыми расписками" США перед Китаем. Их держателями являются Bank of China и государственный фонд КНР, они и обеспечивают выплату.

То есть сланцевый газ, о потенциале которого на мировом рынке Вашингтон так долго и гордо рассуждал, уйдет китайцам в счет долга. Неудивительно, что они решили отказаться от новых газовых контрактов с Россией."

https://www.pravda.ru/expert/10-11-2017/1352874-gazovik-0/?utm_source=spotim&utm_medium=spotim_recirculation&spotim_referrer=recirculation

Май, чичо ти Чеци ще излезе прав!

на 12.11.2017 г. в 8:09, by_chechi написа:

Чети внимателно и мисли какво се случва бре ! Да не би да си въобразяваш , че Китай е подарил милиардите на САЩ ? :lol6:

Дошло е време Китай да смуче от САЩ......Като прахосмукачка започват да ги прибират , а САЩ няма на къде да мърдат......на крака им отиват (пак копи от твоя линк - "....В ходе государственного визита Трампа в Пекин....") ! 

преди 1 час, M.Николов написа:

Примечательно, что сделка оплачивается американскими бумагами — так сказать, "долговыми расписками" США перед Китаем. Их держателями являются Bank of China и государственный фонд КНР, они и обеспечивают выплату.

То есть сланцевый газ, о потенциале которого на мировом рынке Вашингтон так долго и гордо рассуждал, уйдет китайцам в счет долга.

Ау ти откри америка ! :)

Приятелю , предполагам знаеш / но си изсмукваш от 100 кладенеца вода и спекулираш колкото за спорта/  кой и кои са държавите  към които САЩ имат най голям дълг

Китай е  на второ място след Япония !

Малко за спекуланти като теб : http://www.vestifinance.ru/articles/85289

Така че няма абсолютно нищо сензационно или необичайно в подобни големи сделки за милиарди .

Така де, китайски компании ще дупчат в Аляска за природен газ, който ще изнасят за Китай и ще го плащат с американските ценни книжа, които вече притежават.Прав си - нищо лично, само бизнес.:)

Ахааа.. ти вече си наясно със всички подробности по договорите :)

Отначало беше... то нищо не е .. само меморандуми и съглашения , сега вече си наясно  кой за какво плаща и с какво  :)

Смешко

Бих предположил следното / тъй като не знам договорите/ -  че тези 43 млд  $ ще са погасявания / а не вземания/ по американския дълг към Китай, в замяна на добива и експорта на газ към Китай.

https://nova.bg/news/view/2017/11/14/198527/цру-вербува-чужди-учени-като-инсценира-конгреси-за-милиони/

сащ ги е страх от държави с ядрен потециал за това са против сякакви ядрени неща включително и за мирни цели

искат българия да  закрие всичко защото ако  се сдобие с  ядрено оръщие един ден може да се отскубне от каишката и да си следва своите интереси и никой нищо  няма да може да направи >

• Автор

Статия ,пораждаща поводи за размисъл ...Темата Kaspersky....Според вътрешно разследване на Kaspersky Lab сътрудникът е бил заразен със 121 вредоносни програми..а информацията би могла да попадне в незнайно колко "ръце"....До откриването се е стигнало,след като е направен опит да се инсталира нелегално Microsoft Office 2013 при изключена антивирусна...

https://securelist.com/investigation-report-for-the-september-2014-equation-malware-detection-incident-in-the-us/83210/

на 11/13/2017 в 14:21, M.Николов написа:

"Три китайские государственные корпорации подписали с властями американского штата Аляска договор о производстве на его территории сжиженного природного газа на 43 млрд долларов — с последующей транспортировкой в Китай.

Добро откритие. Пак компютри и компоти (макар, че при нашият възпитан трол, това е задължително). Значи Китай вече си взима суровини от САЩ на концесия. Дупче си сам в Аляска, добива и извозва за Китай, сами си финансират и то с американски дълг (хартийки, по-големи и от доларите). Мислех, че това могат да го правят свободно в Африка само, или че става само при победени в студената война страни като нашата. А то право в задният двор на великата военна сила и световна демонокрация. Нещата във САЩ са били много по-зле отколкото предполагах, разбира се - на думи друго говорят, но капитулацията е просто жалка.

На 16 септември 1989 г. Борис Елцин, избран съвсем наскоро в парламента на СССР и в Централния комитет на КПСС, е на посещение в центъра за космически изследвания на НАСА Johnson Space Center в Хюстън, щата Тексас.

Там той посещава контролната зала на полетите и макет на космическа станция. Според репортера на вестник „Хюстън Кроникъл“ (Houstoin Chronicle) Стефани Асин, не апаратурата и космическите технологии са били това, което го е смаяло. Всъщност, това е било посещението извън протокола до близкия супермаркет Randall.

Елцин, тогава на 58, „обикалял щандовете на Randall (верига супермаркети), клатейки главата си от изумление. Както казал на няколкото си другари руснаци от антуража си, че ако техния народ, на когото често му се налага да чака на опашка за повечето стоки, види условията на американските супермаркети „ще избухне революция“.

safe_image.php?d=AQAWP6rL-DWyJ_24&w=476&
Елцин, тогава на 58, „обикалял щандовете на Randall (верига супермаркети), клатейки главата си от изумление. Както казал на няколкото си другари…

Е, американските супермаркети са си пак същите, само дето вече всичко по щандовете е бъкано с ГМО. Тъпчат си хората с лъскави боклуци и после се чудят, защо се били увеличили раковите и други заболявания. При нас вече е почти същото, като при тях - нали следваме "светлият" им задокеански пример.

А в руските супермаркето отдавна има от пиле мляко и какво от това?

преди 3 часа, Agentpat™ написа:

А в руските супермаркето отдавна има от пиле мляко и какво от това?

:lol6:

Всъщност, както и друг път сме дискутирали, контрола в "злия запад" е много по голям, отколкото "натуралния" пазар на Изток.

ГМО , изкуствени заместители,  напомпани зеленчуци с отрови са много  разпространени там, а не в "злия запад" .

Това отделно от статистиките за средна продължителност на живота...  Което е именно целта на всяко едно здравословно хранене нали :)

Мирко, баце, Monsanto и BASF говорят ли ти нещо? Осветли и нас невежите и те ли са проект на Путин? Те се занимават точно с тези несъвместими със западния контрол и стандарт неща и не си знаят милиардите. От къде ли са се взели тези пари....

преди 3 часа, miro20 написа:

:lol6:

Всъщност, както и друг път сме дискутирали, контрола в "злия запад" е много по голям, отколкото "натуралния" пазар на Изток.

ГМО , изкуствени заместители,  напомпани зеленчуци с отрови са много  разпространени там, а не в "злия запад" .

Това отделно от статистиките за средна продължителност на живота...  Което е именно целта на всяко едно здравословно хранене нали :)

Да, знаем ги. Е и ? Знаем и че РФ обменя  военни самолети /каквото има/  за палмово масло. :)

https://www.vedomosti.ru/politics/articles/2017/08/07/728196-indoneziya-istrebiteli

Предполагам за да "правят от пиле мляко" :)

Знаем и ... :

https://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_страните_по_средна_продължителност_на_живота

И какво знаете за тях ако не е тайна? Този отговор в стила- а в Русия бият негрите, не е отговор, а просто извъртане. Не бях влизал доста време (и май пак скоро няма да вляза), и за това дай докато съм тук просветли моето невежество с твоите академични познания  :D

Миротлер 

лошите комунисти от куба преди САЩ  хахаха

New_Bitmap_Image_2.png

преди 40 минути, miro20 написа:

Да, знаем ги. Е и ? Знаем и че РФ обменя  военни самолети /каквото има/  за палмово масло. :)

https://www.vedomosti.ru/politics/articles/2017/08/07/728196-indoneziya-istrebiteli

Предполагам за да "правят от пиле мляко" :)

Знаем и ... :

https://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_страните_по_средна_продължителност_на_живота

И какво знаете за тях ако не е тайна? Този отговор в стила- а в Русия бият негрите, не е отговор, а просто извъртане. Не бях влизал доста време (и май пак скоро няма да вляза), и за това дай докато съм тук просветли моето невежество с твоите академични познания  :D

преди 35 минути, upili написа:

Не е това човекът, от когото да чакате просветление.

Миро е човек, който би си ударил ваксина в стил "а ла Обама" без окото да му мигне (защото знае, че е водица). Много ги цени той западните биологични оръжия... Няма смисъл да се занимавате с умрялото куче. То мирише, та мирише...

на 11/18/2017 в 0:29, RagnerBG написа:

Значи Китай вече си взима суровини от САЩ на концесия. Дупче си сам в Аляска, добива и извозва за Китай, сами си финансират и то с американски дълг (хартийки, по-големи и от доларите). Мислех, че това могат да го правят свободно в Африка само, или че става само при победени в студената война страни като нашата. А то право в задният двор на великата военна сила и световна демонокрация. Нещата във САЩ са били много по-зле отколкото предполагах, разбира се - на думи друго говорят, но капитулацията е просто жалка.

Мисля, че това е свързано с желанието на транснационалните елити да елиминират националната държава като фактор. "Американските" елити и капитали са насочени и против редовия американски гражданин, който изнемогва, работейки за да изплаща дълговото бреме заложено в системата. Преместването на производството в Китай за мен не е случайно, а може би препозициониране на елита. Самият Дейвид Рокефелер–младши, беше заявил преди време, че революцията при Мао бил най-успешният социален експеримент на 20-ти век. На американците не им пречи китайския комунизъм... не знам само доколко са контролируеми китайците. Джон Пилджър примерно очаква война на американците с Китай.

Да, нещата в САЩ са зле, толкова зле, че някои хора бяха изчислявали, че активите на три Америки няма да им стигнат, за да изплатят външния си дълг. Но пък били "проспериращи". Целият им "просперитет" е една огромна холограма и горко на тези, които й вярват и ходят там да си търсят щастието. Защото рано или късно краят им ще дойде и Голямата депресия на 30-те ще изглежда като детска игра за американците... и за онези, чието благоденствие и оцеляване е тясно свързано с тяхното.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

преди 41 минути, Yvan Sergeev написа:

Миротлер 

лошите комунисти от куба преди САЩ  хахаха

New_Bitmap_Image_2.png

Нали ? С почти цял 1 месец горе долу :) А в РФ е 65г 

преди 26 минути, upili написа:

просветли моето невежество

Дадох ти насоки,които колкото и елементарни да са, ти не рзбра..  Очевидно няма смисъл. :)

преди 18 минути, Lumberman написа:

Много ги цени той западните биологични оръжия...

Какво "съм ценял" дето не съм знаел че "ценя" ??? :):)

По е хубаво казваш да плюскаш както в РФ палмово масло и растителни заместители, отколкото да се стремим към нещо по добро ???

Не ви разбирам  логиката понякога. Опитвате се да кажете това което и аз, но понеже го казвам аз, първо трябва да оплюеш и да си измислиш нещо за мен, и после да си развиеш "теориите" колко "са зле в САЩ", и как "американеца изнемогва"....

:)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Miro20 не го интересува Куба, Китай и т.н. Само Русия. Всичките му постове са насочени към едно целенасочено тролене към всичко руско. Той иска на Вуте да му е зле. Всичко, което е срещу Русия, за него е добре, всичко за Русия е път към адът. И понеже ние четем глупости и не се съгласяваме с целенасоченият тролинг, защото на 90% изглежда нелогичен и абсурден, то автоматично ставаме мурзилки, рубладжии и т.н. За него да си русофил, да не харесваш всичко, което е срещу Русия, е равносилно да си антибългарин и да не си патриот. Като не отричам, че има и такива болни хора, които веят руски знамена, пред българските и поставят всичко руско на пиедестал. Но болната русофобия, на която ставаме свидетели тук и по-някои други медии, където се вихрят такива като него, е в пъти по зле. Той не може да схване, че ние просто имаме чувство за морал и справедливост и нещата в светът в момента са така, че не Русия е лошата, а отсрещната страна. Ако нещата се обърнат, ние пак ще си гледаме личните интереси и чувството за справедливост, но той пак ще е като радиоточка с едностранна, тролска позиция.

Единственото, което на мен ми е любопитно е какво го мотивира? Знам, че хомосексуалистите мразят Русия и я демонизират в моментът, защото там им е забранена пропагандата. Не знам дали той е такъв, ако е - това обяснява нещата. Живеем в свободна страна и без да харесвам нещо, не съдя никой, какво прави и с кой, стига да не ме засяга лично. Ако не е хомосексуалист, може и теорията за украинското гадже да е вярна. Това би обяснило мотивацията дори още по-добре. Човек какво ли не прави за пустите жени :) . И разбира се остава съмнението, че е платен трол и пропагандатор. Но то е доста тривиално и се надявам да не е така, защото е жалко.

Абе,  Мирчо, че ние като сме тясно свързана със Запада демокрация с висок контрол на качеството( Европейски :D) колко палмово масло и заместители плюскаме? И не само ние, а цял свят. ГМО продуктите от къде тръгнаха? И как най-съдената и мразена компания в света (Монсанто) все пак се сдоби с толкова милиарди?  Къде е създадена и къде се е развила? 

Редактирано от upili (преглед на промените)

преди 21 минути, RagnerBG написа:

За него да си русофил, да не харесваш всичко, което е срещу Русия, е равносилно да си антибългарин и да не си патриот. Като не отричам, че има и такива болни хора, които веят руски знамена, пред българските и поставят всичко руско на пиедестал. Но болната русофобия, на която ставаме свидетели тук и по-някои други медии, където се вихрят такива като него, е в пъти по зле.

Винаги съм казвал, а и съм доказвал , че тук по голям русофил от мен няма. И че на първо място съм българин и след това да харесвам чужда култура и народи.

Вие сте путинисти.А това не е същото като да си русофил и съм казвал 1001 пъти че  например да си германофил не означава че си автомаично нацист хитлерист.

Няма как да си русофил, като едно стихотворение не знаеш на руски, не познаваш руската литература, линкое които цитирам си превеждаш с гугъл транлейт,  и всичкото ти "русофилство" е в рамките  на... "Путин е велик" :) и разбира се,  "вечната признателност" за  руско-турската война.

преди 21 минути, RagnerBG написа:

Знам, че хомосексуалистите мразят Русия и я демонизират в моментът, защото там им е забранена пропагандата. Не знам дали той е такъв, ако е - това обяснява нещата. Живеем в свободна страна и без да харесвам нещо, не съдя никой, какво прави и с кой, стига да не ме засяга лично. Ако не е хомосексуалист, може и теорията за украинското гадже да е вярна. Това би обяснило мотивацията дори още по-добре. Човек какво ли не прави за пустите жени :) . И разбира се остава съмнението, че е платен трол и пропагандатор. Но то е доста тривиално и се надявам да не е така, защото е жалко.

Айде пак намеци :) Къде сте без такива намеци :) Трябва задължително някаква обида да пуснете.. не може да не си начешете крастата във всеки пост :)

Но като стана дума... ще ти е интересно предполагам да разбереш, че любимата ви Кончита вурст ще  закрие фестивала на хомосексуалните  в Петербург

https://moika78.ru/news/2017-11-17/4772-konchita-vurst--zakroeyt--lgbt-festival-v-peterburge/

Това с ирония пак ще повторя е същото когато в РФ развъртяха пропагандата и лъжите за фашистка хунта в Украйна, а ... международните нацистки фестивали се вихреха именно в Русия

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Мирчо баце, не си се променил изобщо докато ме нямаше. Игнорираш всеки неудобен въпрос и за което благоволиш да отговориш лъжеш на поразия :D 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.