Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

Помисли когa излезе тaя думичкa путинист, кой я ползвa и виж и постовете и ще схвaнеш трол ли е или не. Мене мaлко ме кaсaе aмa понеже си бил уж неутрaлен aмa си aнти-путинист. Мaлко нещо не ср покривa aмa кaрaй. Aй, че трябвa и дa се рaботи истинскa рaботa не кaто тaя aнти...

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 494,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

В Англия също с предупреждение към админисрациите да не изпозлват руски антивирусен софтуер

http://www.bbc.com/russian/news-42205187?ocid=socialflow_twitter

Големи са русофоби ама значи... :) Сигурно  принудени под натиска на злите пиндоси .

И от последните новини - Флин се признал за виновен

http://www.mediapool.bg/maikal-flin-se-prizna-za-vinoven-che-lagal-za-ruskite-si-kontakti-news272583.html

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 23 часа, nikssi написа:

Помисли когa излезе тaя думичкa путинист, кой я ползвa и виж и постовете и ще схвaнеш трол ли е или не. Мене мaлко ме кaсaе aмa понеже си бил уж неутрaлен aмa си aнти-путинист. Мaлко нещо не ср покривa aмa кaрaй. Aй, че трябвa и дa се рaботи истинскa рaботa не кaто тaя aнти...

Свързвам ги с ревизионистите, а те ме плашат или по-скоро са ми супер досадни, най-малкото. България е в сферата на влияние на Кремъл. Убедих се за пореден път след приказките за Белене. И емилджасимовците ме плашат и путинистите.

Относно използването на тая дума, човек, съм обяснявал няколко пъти мисля. Нарочно използвам нея, а не "русофили". Някои ги наричат русофили, но това не са такива. Те самите понякога се наричат така, но не са такива. Те обикновено са хора, които не са прочели нито една страница на Гогол или Чехов, не са гледали руски филм след 90-та и са убедени, че хубавата водка има мирис :), не познават кьорав руснак, харесват тоталитарната ера и са убедени, че сме зле заради ЕС.

Другите пък обикновено са чисто и просто русофоби, но се представят за анти-путинисти. Това са емилджасимовците, от които толкова ме е страх. И те са като зомбита, ретрогради със записана програма и като папагали повтарят неща, на които не вярват. Онези с "правилната" гледна точка, де сега ще борят "фалшивата действителност". Пример... един Иво Инджев, да речем.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 9 часа, miro20 написа:

В Англия също с предупреждение към админисрациите да не изпозлват руски антивирусен софтуер

http://www.bbc.com/russian/news-42205187?ocid=socialflow_twitter

Големи са русофоби ама значи... :) Сигурно  принудени под натиска на злите пиндоси .

И от последните новини - Флин се признал за виновен

http://www.mediapool.bg/maikal-flin-se-prizna-za-vinoven-che-lagal-za-ruskite-si-kontakti-news272583.html

Точно ти пък откога почна и от антивирусен софтуер да разбираш!?

Какво според теб е "разбиране" ?? "Разбират" хората които се занимават с изучаване на кибер заплахите и с разработка на подобен софтуер.  Аз коментирам предупреждението  , разпространено в Англия от въпросните им  специалисти .

Ето ти и още :

http://www.bbc.com/news/uk-42209489

В България гледам се мълчи по въпроса... а върлите путинисти , напук пък, ще ползват и рекламират помпозно именно Касперски  :)

Вече виждам пълчища атакисти които освен с руското знаме /патреоти? /  , ще са и с тениски на КАсперски :) 

Или не... Отпред щампа на Лукойл, отзад на газпром, а по ръкавите - Касперски. С надпис разбира се, "С вечна признателност за високите цени и монопол, и за Освобождението"

Aйде още един... ползвaщите Кaсперски - путинисти и aтaкисти. :D

Сегa си пия кaфето в путинискa чaшa сиреч чaшa с лого нa Кaсперски. Мироооо нaдминa Без умствения...

Кой кaзa,че не било зaрaзно.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 1 час, nikssi написа:

Aйде още един... ползвaщите Кaсперски - путинисти и aтaкисти. :D

Нещо сарказма ли не разбра ? :)  ми тогава подмини и не коментирай.

Цитат

Сегa си пия кaфето в путинискa чaшa сиреч чaшa с лого нa Кaсперски.

Да позная ли ? Произведена в Китай :)

преди 2 часа, miro20 написа:

Какво според теб е "разбиране" ?? "Разбират" хората които се занимават с изучаване на кибер заплахите и с разработка на подобен софтуер.  Аз коментирам предупреждението  , разпространено в Англия от въпросните им  специалисти .

Ето ти и още :

http://www.bbc.com/news/uk-42209489

В България гледам се мълчи по въпроса... а върлите путинисти , напук пък, ще ползват и рекламират помпозно именно Касперски  :)

Вече виждам пълчища атакисти които освен с руското знаме /патреоти? /  , ще са и с тениски на КАсперски :) 

Или не... Отпред щампа на Лукойл, отзад на газпром, а по ръкавите - Касперски. С надпис разбира се, "С вечна признателност за високите цени и монопол, и за Освобождението"

Споко, ще я карат на ваксини!!! Иначе това си е безплатна реклама на Касперски!!! Вече и на малките деца им стана ясно, че дори американските служби са безсилни пред този софтуер!!!

преди 13 минути, miro20 написа:

Нещо сарказма ли не разбра ? :)  ми тогава подмини и не коментирай.

Днес е Неделя и доброто настроение е преди всичко!!! А ти правиш всичко възможно да ни го оправиш!!! Без теб Неделята нямаше да е  същата!!! Опять е ден на мазохиста!!! Спасибо, другарю!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 1 час, miro20 написа:

Произведена в Китай :)

Зa твое сведение в Китaй е нaй-голямaтa фирмa произвеждaщa продукти зa сублимaция. Признaтa кaто водещa в цял свят.

A чaшкaтa е от Русия но е печaтaнa в Гермaния. 

Aбе зaрaзно е нямa спор - Без умствени...

преди 24 минути, nikssi написа:

Зa твое сведение в Китaй е нaй-голямaтa фирмa произвеждaщa продукти зa сублимaция. Признaтa кaто водещa в цял свят.

A чaшкaтa е от Русия но е печaтaнa в Гермaния. 

Aбе зaрaзно е нямa спор - Без умствени...

Аз много добре знам. Обаче ти нищо не разбра. :) Както винаги.

• Автор

Former N.S.A. Employee Pleads Guilty to Taking Classified Information

Цитат

BALTIMORE — A former National Security Agency employee admitted on Friday that he had illegally taken from the agency classified documents believed to have subsequently been stolen from his home computer by hackers working for Russian intelligence.

Nghia H. Pho, 67, of Ellicott City, Md., pleaded guilty to one count of willful retention of national defense information, an offense that carries a possible 10-year sentence. Prosecutors agreed not to seek more than eight years, however, and Mr. Pho’s attorney, Robert C. Bonsib, will be free to ask for a more lenient sentence. He remains free while awaiting sentencing on April 6.

Mr. Pho had been charged in secret, though some news reports had given a limited description of the case. Officials unsealed the charges on Friday, resolving the long-running mystery of the defendant’s identity.

..................

In addition to Mr. Pho, an N.S.A. contractor, Harold T. Martin III, was arrested last year after F.B.I. agents found some 50 terabytes of data and documents that he had taken from the N.S.A. and other agencies over 20 years. The material was stuffed into a garden shed and car, among other places, and investigators have considered the possibility that the Shadow Brokers might have obtained the hacking tools from Mr. Martin, who had also worked at one point for agency’s Tailored Access Operations.

A contract linguist who worked for the N.S.A. in Georgia, Reality Winner, was arrested in June and charged with providing a single N.S.A. document to the online publication The Intercept. Both Mr. Martin and Ms. Winner are being held awaiting trial.

Само в добавка -няма такива доказателства за "...hackers working for Russian intelligence"......Да вземат да си оправят къщичката,че и без да вали тече......и то много.....

преди 3 часа, miro20 написа:

Аз много добре знам. Обаче ти нищо не разбра. :) Както винаги.

Не, ти нищо не знаеш, колкото и да демонстрираш, че имаш някакви познания!!! Точно това е смешното!!!

• 2 седмици по-късно...

Един цитат за американския ексепционализъм (изключителност) от германския професор Райнер Маусфелд (преводът е от списание "A-specto"). С прикачен специален поздрав за имперската подлога и предан пес, верният продажник Miro20:

Цитат

„Антиамериканизмът” като политически инструмент

Наистина съществува антиамериканизъм в смисъл на силна неприязън към американската култура и населението на САЩ. Този вид антиамериканизъм под формата на културен расизъм е широко разпространен в началото на предходното столетие в Европа, особено сред просветеното буржоазно съсловие и интелектуалните представители на Контрапросвещението. Известен пример е Мартин Хайдегер. Днес се среща при крайната десница и десните популисти, като най-често е част от националистическия дебат за суверенитета. Във важни публични дискусии обаче понятието „антиамериканизъм” като равносилно на неприязън срещу американците вече почти не играе роля. В този случай „антиамериканизмът” се използва много повече като обвързващ термин и като политически инструмент, за да блокира по-задълбочената критика срещу властовите центрове на хегемониалната държава. Според американския историк Макс Пол Фридман, който проследява и анализира историята на понятието „антиамериканизъм”, терминът на първо място е политически инструмент за предотвратяване на критиката; служи преди всичко за идеологическото стабилизиране на идеята за американската „изключителност” (ексепционализъм). Понятието „американска изключителност” характеризира една идеология, прокламираща, че САЩ заемат уникално привилегировано положение сред държавите в света, което произтича от тяхната специфична история и безподобната им мощ. Ексепционализмът представлява основната политическа идеология на САЩ. Изразява се и в това, че САЩ са единствената държава в Новото време, която, както пише Стивън Кинзър, е убедена, че изпълнява Божията воля, като разпространява политическата и икономическата си система сред останалите държави. Заради уникалността си САЩ според застъпниците на ексепционализма са обвързани с международните споразумения принципно само дотолкова, доколкото имат полза от тях. Освен това по правило действията им не подлежат на оценка на моралните норми, по които САЩ оценяват действията на останалите държави. Това е така, защото не може да има „морална еквивалентност” между САЩ и другите държави в оценката на действията им, след като престъпленията, извършени от „по същество добри” държави, не се оценяват по критериите, прилагани към престъпленията, извършени от „по същество лоши” държави. Следователно САЩ могат да допускат понякога „грешки”, но „не могат” да извършват военни престъпления – нито във Виетнам, нито в Ирак или в Сирия. И по също толкова принципни съображения не могат да убиват цивилни граждани – цивилните граждани умират просто като „косвен” резултат от най-добри намерения. Не е необходимо кой знае какво, за да се проумее, че ексепционализмът, който се появява под разнообразни форми в историята, включително и в историята на Европа, не е нищо друго освен морална и интелектуална патология – патология, носеща отговорност за най-кървавите дири в историята на цивилизацията. Въпреки това отново се намират безброй интелектуалци, които са готови да предоставят на тази патология необходимото идеологическо оправдание. Понеже САЩ по същество са „добри”, техните действия принципно не подлежат на оценка в съответствие с нормите на международното право. Главният обвинител по време на Нюрнбергските процеси за военни престъпления Робърт Х. Джаксън (1882-1954 г.) още по онова време констатира, че правните принципи, които са разработени в Нюрнберг, са общовалидни и трябва да бъдат използвани и в бъдеще при оценяването на престъпленията на други държави включително и на САЩ. Ако това изискване беше спазено, всички американски президенти след Втората световна война щяха да бъдат обесени като военни престъпници, както отбелязва Ноам Чомски. Но толкова по темата за американския ексепционализъм.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Та с Българите е същото.

Снимка на Потресаваща Русофобия.

http://glasove.com/categories/novini/news/putin-blagodari-na-trymp-za-danni-ot-cru-predotvratili-atentat-v-rusiya

Друго си е превантивният ядрен удар, така да се демонстрира и западна толерантност, и човещина, ама тоя път са избрали друг път. Интересно защо? Като се има предвид, че ЦРУ подготвя терористични клетки. Такъв ли е разломът в американския политически елит?

на 12/14/2017 в 1:33, Lumberman написа:

С прикачен специален поздрав за имперската подлога и предан пес, верният продажник Miro20:

Не знам откъде реши че съм "имперска  подлога, верен продажен пес" , но това дето цитираш за антиамериканизма си е за теб :)

преди 12 часа, Lumberman написа:

Интересно защо? Като се има предвид, че ЦРУ подготвя терористични клетки.

А дали ЦРУ не е предотвратило  /може би без да иска/ една стара традиция  когато Путлер застъпи на власт ? А сега е в навечерието на нови избори , които разбира се пак ще спечели ?

Запознай се с това , и пак заповядай да говорим кой подготвя терористични актове.

Или по краткото видео за гледане .

Да ти го преведа както и друг път съм цитирал тази серия терактове. - Представи си в конгреса на САЩ да задават въпрос 3 дена преди 11 септември , да питат - защо са свалени кулите от терористи.Три дена преди да се случи. Как ти звучи , и как би звучал такъв въпрос ?

Е.. в руската Госдума точно това се случи.

на 12/18/2017 в 13:07, miro20 написа:

Не знам откъде реши че съм "имперска  подлога, верен продажен пес" , но това дето цитираш за антиамериканизма си е за теб :)

Смешник, дори не си успял да ме цитираш правилно, с копи-пейст. То бива некадърност, или просто не можеш да не изопачиш и най-малкото и лесно нещо?!

Ще те оставя да се чудиш защо така съм решил... всъщност мога да ти дам една подсказка, теста за патици:

"If it looks like a duck, walks like a duck and quacks like a duck, then it probably is a duck."

The duck test suggests that a person can identify an unknown subject by observing that subject's habitual characteristics.

The duck test does not apply in non-obvious cases. Unless there is such clear and convincing evidence, editors must assume good faith from others.

на 14.12.2017 г. в 1:33, Lumberman написа:

Един цитат за американския ексепционализъм (изключителност) от германския професор Райнер Маусфелд (преводът е от списание "A-specto"). С прикачен специален поздрав за имперската подлога и предан пес, верният продажник ...

на 14.12.2017 г. в 1:33, Lumberman написа:

Освен това по правило действията им не подлежат на оценка на моралните норми, по които САЩ оценяват действията на останалите държави.

Ноам Чомски, Майкъл Мур, Оливър Стоун, този германски професор, и какво от това ... капка в морето, не, капка във вселената. Точно те, които казват, че или изобщо не съществува тяхната демокрация, или има твърде много проблеми, служат като нейно лице ... един вид - видите ли, ние даваме трибуна и на инакомислещи. И кой ги гледа?! По същество тяхната държава не се различава от ислямската. Да, в Щатите имат всички свободи, достъпни за човека (най-вече еднополовия брак), но посланието и на двете е едно: Или мислиш като нас, или нямаш право да мислиш.

На този фон Путин изглежда наистина като извънземно, дошло да спаси Земята от нейните проблеми. За какви отношения може да става въпрос, след като пропагандната машина е включена на пълни обороти да омаскарява Русия като едва ли не някакво апокалиптично зло. Макар да не мисля Тръмп за "върха на сладоледа" както по време на техните избори, все пак смятам, че ако му се беше дала възможност, тези отношения поне малко щяха да се подобрят. А сега ... Като гледам какво пишат в Twitter уважавани от мен (меко казано ... някои направо боготворя) американски артисти, мисля, че там индивидуалното човешко мислене вече е напълно невъзможно ... т.е. каквото ни казват медиите, това е истината, Единствената Истина.

Извинявай, че цитирам само част. Това е с цел да пестя място, а иначе целия цитат на германския професор ще си го запазя ... Много е ценен и ... Напълно верен. И накрая - едно малко мненийце на един от "немълчащите", Ноам Чомски:

„Между 50 и 55 милиона души са жертвите на западния колониализъм и неоколониализъм по целия свят след края на Втората световна война. Както изглежда, през този относително кратък период са станали най-много масови кланета в човешката история. Повечето от тях са били съпроводени с възвишени лозунги за свобода и демокрация… А стряскащото е, че преобладаващата част от западното общество, изглежда, изобщо не е била информирана”
 "За западния тероризъм" - Ноам Чомски

П.П. Пътувам само с тролеи на градския транспорт.

Spoiler
преди 3 часа, Lumberman написа:

Смешник, дори не си успял да ме цитираш правилно, с копи-пейст. То бива некадърност, или просто не можеш да не изопачиш и най-малкото и лесно нещо?!

Ще те оставя да се чудиш защо така съм решил... всъщност мога да ти дам една подсказка, теста за патици:

"If it looks like a duck, walks like a duck and quacks like a duck, then it probably is a duck."

The duck test suggests that a person can identify an unknown subject by observing that subject's habitual characteristics.

The duck test does not apply in non-obvious cases. Unless there is such clear and convincing evidence, editors must assume good faith from others.

Начеса ли си крастата и най ниски инстинкти с тази поредна повръщня и "зеро" по темата ? :)

Та... нищо не каза и как ти се струва ситуацията - Доклад в конгреса на САЩ  от  ФБР че  са свалени двете кули ... три дена преди да бъдат свалени ? Какви въпроси би си задал и как би коментирал ?

преди 40 минути, crazy katon написа:

Да, в Щатите имат всички свободи, достъпни за човека (най-вече еднополовия брак), но посланието и на двете е едно: Или мислиш като нас, или нямаш право да мислиш.

Никакви свободи нямаш. Единствената ти свобода там е да признаеш абсолютната власт на правителството над живота ти, или да имаш сериозни проблеми. Примерно, ако не признаеш еднополовите бракове и говориш против тях открито... В някоя африканска държава човек може да живее с по-чиста съвест и свободен ум, отколкото в прехвалената Америка. Разбира се, винаги може и по-зле да стане в Щатско, и все още имат Конституция, която показва колко са конституционни така нар. им закони, обаче няма кой да се придържа към нея и да държи държавата да се придържа.

Иначе позволяват на някои хора открито да говорят истината, за да може масите да са без оправдание, че не били разбрали и нямало кой да им каже. А някои може да са просто контролирана опозиция. Все пак страната е необятна, има кътчета, където си много по-свободен отколкото в други, но не виждам как условията на живот ще се подобрят там преди да рухне. А то рано или късно ще стане, защото насилието и измамата, с които се обогатиха ще им дойде върху главите. Както и на тези, които се прекланят пред "величието" им и се ползват от кървавите им пари, че и уповават на тях.

Лошото е, че нищо не стана от това, което Тръмп обещаваше - да оставят държавите сами да си се оправят. Не знам дали е имал такива намерения и са го обезвредили, или е било просто театрална игра. Добре е да има кой да им се опъне, за да се приземят малко поне. Ето една Сирия се оказа голяма хапка. Това е добро начало. Само вълкът вълк си остава.

преди 15 минути, M.Николов написа:

https://www.24chasa.bg/novini/article/6625287

Мда, ако някой все още се заблуждава, че става въпрос за демокрация и морал.

Санкции нещо? ... САЩ подпалиха целия свят и никой не им казва копче! Примери колкото искаш.

Драскачите от платените пропагандни медии още ли не са се включили с обяснения или опорките още не са спуснати? Мдааа :ph34r:

Ти представяш ли си, Ники Хейли излиза на трибуната и пита" Вие сега нас уважавате ли ни?"

и представители на 129 страни дружно отговарят "Не!"

:D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.