Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

• Автор

Абе.аз като прочетох " - Вероятно става въпрос ..." ..и ..спрях да чета.....

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 494,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

Е, аз да кажа... На теория и със спекулации всичко може. Аз просто се опитвам да следвам логиката, а тя и от logbook-а на APT атаките се вижда.

https://apt.securelist.com/#!/threats/

white bear, carbanak, sofacy (или APT28, fancy bear, (!), adwind, black energy (атаките към енергопреносната мрежа на Украйна). Това какво са?

преди 2 часа, NIKISHARK написа:

Абе.аз като прочетох " - Вероятно става въпрос ..." ..и ..спрях да чета.....

Ох да, забравих че тука са най големите специалисти по киберсигурност, на които всички атаки , хакерски групи, и кой кого ... са кристално ясни ... пийс оф кейк ... :):)

Spoiler

/поне разбрах че  сте се провалили с гугълтранслейт/ :lol6:

Tи на български не можеш да пишеш, а си тръгнал да ми разправяш за гугъл транслейт и пийс оф кейк. 

Spoiler

А ти освен за мен , за друго можеш ли да пишеш ?? :lol6:

Върти сучи... пак едно си знае....

Ако нещо по темата и това което аз  цитирам не ти е ясно, просто попитай.

Не ми е ясно нещо. Инженерите дали не трябва да са малко-по грамотни? Само си виж мненията!  Несвързани, изпълнени с безсмислени многоточия и емотикони. По стил се доближаваш до без умствен капацитет. Вярно, че там положението е безнадеждно, но и ти не оставаш по-назад. 

Между другото, за пръв път виждам изречение, което завършва с два въпросителни знака. 

Какви претенции имаш, като си полуграмотен? На такъв човек, част от онези 80% не може да се вярва. 

Spoiler

Дано не си така с английския и руския, които владееш перфектно. 

Ово е по темата: http://kostadin.eu/2017/11/28/за-чуждестранните-агенти-двойните-ст/

на 11/25/2017 в 17:37, miro20 написа:

А ти освен за мен , за друго можеш ли да пишеш ?? :lol6:

Върти сучи... пак едно си знае....

Ха, да ти се връща! Все едно пишеш за нещо друго освен Путин, социализма, и "руската агресия"... въпреки че човек като тебе би трябвало да е доволен, че попада в чуждото внимание. Но да не сметнеш, че никой не те забелязва какво правиш, току-виж си си повярвал на думите.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

преди 1 час, Lumberman написа:

въпреки че човек като тебе би трябвало да е доволен, че попада в чуждото внимание.

С всеки цитaт му се пълни кaсичкaтa. Кaк дa не се кефи?

Не го цитирaйте и ще фaлирa. 

преди 1 час, Lumberman написа:

Дааа, красота. И много точен анализ. Пускай повече такива неща, че покрай окупацията на политическите теми от Миро_нямам_една_истина_казана, човек се разсейва с глупости и пропуска важните неща.

преди 8 часа, Lumberman написа:

Пак някой тълкува както си иска  :)

Да уточним малко .

Цитат

Согласно американским законам, работа иностранного агента в США ничем не ограничена. Зарегистрировавшись и промаркировав свою продукцию согласно требованиям FARA, «агент» иностранного государства может спокойно продолжать вести свою деятельность. Она включает не только распространение материалов, но и даже выступление перед законодателями в Конгрессе во время слушаний. Все это касается и иностранных СМИ, которые также зарегистрированы как «иностранные агенты» в США. Среди них такие уважаемые организации, как канадский государственный вещатель CBC, а также японская кампания NHK.

https://www.gazeta.ru/politics/2017/11/19_a_10993928.shtml

Цитат

Вывод

Анализ американского законодательства и правоприменения приводит к вполне четкому выводу о том, что FARA-закон направлен на выявление организаций, которые участвуют в политической деятельности от имени иностранного принципала, будь то иностранное правительство, частная компания, партия или НКО. При этом чрезвычайно важно, что вменяемое агентство не сводится к продвижению общечеловеческих ценностей, таких как демократия, права человека и честные выборы. Эти ценности служат не только интересам иностранных принципалов, а всему обществу в целом, а поэтому организации, преследующие их, подпадают под исключение, установленное § 613 пунктом d.

Таким образом, хотя российский законодатель и руководствовался американским прототипом в разработке закона, он упустил самые главные компоненты, оставив только те, которые позволили бы выявить и включить в реестр «иностранных агентов» некоммерческие организации, которые хотя и получают финансирование, но не являются представителями иностранных принципалов.

При этом особенно показательно, что российский законодатель решил заимствовать американский термин «иностранный агент», хотя его толкование в русском языке отлично от английского. Если в английском языке агент означает «представитель», то согласно исследованию «Левада-центра», 62% россиян воспринимают этот иностранный имплантат как означающий «скрытого внутреннего врага, действующего внутри России в интересах других стран, «пятую колонну», шпиона, представителя спецслужб другого государства, засланного в страну, разведчика, действующего «под прикрытием». [44] Поэтому вполне оправдано, что российские некоммерческие организации воспринимают реестр  «иностранного агента», как средство их дискредитации.

https://hrdco.org/bez-rubriki/shodstva-i-otlichiya-zakonov-ssha-i-rossii-ob-inostrannyh-agentah-analiticheskaya-zapiska/

Цитат

Есть существенные различия между российским и американским законами. Критерием для причисления к иностранным агентам в США является то, что физическое лицо или организация напрямую управляется или контролируется иностранным правительством или организацией. В России же для получения этого статуса достаточно всего лишь получить зарубежный грант. В случае со СМИ критерий столь же общий: финансирование из иностранных источников. Это позволяет причислить к "иностранным агентам" потенциально любое СМИ, вопреки устным заверениям российских законодателей. 

Наконец, главное различие в том, что регистрация по американскому закону не несет за собой ограничений в деятельности. Тогда как Минюст РФ еще до вступления закона в силу предупредил ряд американских СМИ о "возможном ограничении деятельности" в России.

http://www.dw.com/ru/иноагент-в-россии-и-в-сша-в-чем-разница/a-41463778

та.. след всико това, къде са репресиите по този закон ? :)

Това отделно от пропагандните дезинформационни медии РТ и Спутник, за които вече съм цитирал / и много други/  ежедневните им лъжи , спекулации и манипулации.
Другаря ви Костадин май не се е поинтересувал. Важното е да се сее субективна пропаганда :)

преди 9 часа, Lumberman написа:

Ха, да ти се връща! Все едно пишеш за нещо друго освен Путин, социализма, и "руската агресия"... въпреки че човек като тебе би трябвало да е доволен, че попада в чуждото внимание. Но да не сметнеш, че никой не те забелязва какво правиш, току-виж си си повярвал на думите.

Spoiler

"Да ми се връща" ли ????

:)

Какво доживяхме.. да бъда укоряван за това че дискутирам  актуални теми , и че не се занимавам като ва сс личностни нападки, заяждания и обиди.

И че "да ми се връщало" :lol6:ти сериозно ли поставяш в една плоскост нормална дискусия с вашия беззъб комплексарски тролинг ? Който е освен всичко и в разрез със всички  форумни, морални и т.н. правила ??

Цитат

от Миро_нямам_една_истина_казана, човек се

Нямам нито една лъжа казана другарю "нямам-нито-един-цитат-на-Миро-където-да-е-лъгал" :)

преди 8 часа, RagnerBG написа:

че покрай окупацията на политическите теми от Миро_нямам_една_истина_казана, човек се разсейва с глупости и пропуска важните неща.

И това за човек, който не се е предал щателно да се занимава с глупости. А какво остава за онези, които се плъзгат по повърхността и живеят в измислен свят. За тях има мейнстрийм медии и пропаганда. Предполагам, такива може да сметнат мировото "мнение" за меродавно или нашите критики за преувеличени. И единствено за такива има смисъл от такива като Миро. Но те вече са избрали да бъдат податливи на неговото, и на подобните му, влияние. Правилно е да се игнорира. По някой път се изкушавам да се занимавам с него, но тогава той успява в отклоняването на внимание. И докато се занимаваме с неговата особа, дискусията тъпче на едно място и развитие няма... или почти няма. А човек трябва да преодолява препятствията и да продължава напред, а не да се връща на едно и също препятствие и да се кефи как добре го преминава...

Иначе Костадинов добре е писал, както и по други теми, но същевременно е писал и неща, които са крайно съмнителни и неуместни (като статията, която съм линквал в темата за ""фалшивите" новини). Той доста се беше издънил покрай случката с Велизар Енчев на изборите, когато и Добри Божилов си оттегли подкрепата от него.Той и Сидеров говореше доста истинни работи, а вижте го сега какво прави - ще ходи ли на протести пред американското посолство? Не, съюзи се с "колонизаторите".  Което показва, че си е проект на западните служби от самото начало. А и той веднъж вече подкрепяше кабинета на Борисов (първото му правителство). Това е малко встрани от темата.

Spoiler

преди 9 минути, Lumberman написа:

И докато се занимаваме с неговата особа, дискусията тъпче на едно място и развитие няма..

Именно де. Аз как не се занимавам с вас, а коментирам неща по темите. Радвам се че "дойде" най сетне до акъла ти . :)

Костадинов такъв онакъв, бил субективен, после бил към едните после другите, и накрая бил "проект на западните слуъжби" :)

Е питам се, що го цитираш  ?? :)

преди 8 часа, nikssi написа:

С всеки цитaт му се пълни кaсичкaтa. Кaк дa не се кефи?

Не го цитирaйте и ще фaлирa. 

Хем си прав, хем не си прав. Той вече е фалирал. Може би единствено му остава проклетата касичка. И споменът за Юда Искариотски, който все пак се разкаял за постъпката си. Но Миро, като уж "православен", може и да не е чел такива работи. В "stopfake.org" не пишат за такива.

преди 14 минути, miro20 написа:

Костадинов такъв онакъв, бил субективен, после бил към едните после другите, и накрая бил "проект на западните слуъжби" :)

Е питам се, що го цитираш  ??

На тебе ли да обяснявам? Щото е писал верно. Но той и дяволът може да говори истина, и да вмъква тук-там необходимата доза лъжа и измама. Ти по-добре ги знаеш от мен тия работи... въпреки че при тебе истината ама 'ич не се забелязва.

И къде казах, че Костадинов бил проект на западните служби, клеветнико? Писах за Сидеров. Няма ли да се засрамиш. Изразих съмнение за Костадинов, което не е същото като да съм му произнесъл присъдата.

Spoiler

преди 7 часа, Lumberman написа:

Хем си прав, хем не си прав. Той вече е фалирал. Може би единствено му остава проклетата касичка. И споменът за Юда Искариотски, който все пак се разкаял за постъпката си. Но Миро, като уж "православен", може и да не е чел такива работи. В "stopfake.org" не пишат за такива.

Е не ви ли е банално вече за тиея "касички" . :) Друго не можете ли да измислите освен тези простотии. Ако трябва да ви броя пък вашите офтопици и заяжданиците след всеки мой пост, досега да сте станали милионери :) ама това не ви прави впечатление , нали .

Относно християнството и покаянието ... оставям вие сами да се замислите колко е "християнско"  поведение да се хули и обижда постоянно някой който не отговаря никога на това, колко е християнско и кога ще се покаете за стотиците лъжи и дезинформации които съм оборвал и които много  хора тук са цитирали ? Не виждам такова поведение.

На тебе ли да обяснявам? Щото е писал верно.

Кое е "верно писано"  от него ?? това което цитирах че .... дейността на регистрираните като "чуждестранните агенти" в САЩ не са ограничени нито грам в дейността си , или това което той пише за "Цензура" ?

И къде казах, че Костадинов бил проект на западните служби, клеветнико? Писах за Сидеров. Няма ли да се засрамиш. Изразих съмнение за Костадинов, което не е същото като да съм му произнесъл присъдата.

Въобще не стана ясно че говориш само за Сидеров.Обясняваше за Костадинов и вмъкна "Той и Сидеров....така и онака"... Къде спираш за Сидеров и Костадинов, идея си нямам. Пък и постави равенство - "Той и..."

Ко съм ти виновен че не се изразяваш коректно ?

:)

пп

Отделно че не е никакъв проект на западните служби, а отявлен труженик на руско-турските лобистки  антибългарски кръгове. Но си има отделна тема за него...

Американците подкрепяха законното правителство на Южен Виетнам срещу революционерите от Северен v/s американците не подкрепяха законното правителство на Украйна срещу революционерите на майдана. Американците подкрепяха законния президент на Йемен срещу нежелаещите го хути v/s американците не подкрепяха законния президент на Сирия срещу нежелаещите го ислямисти. Американците подкрепяха желанието на косовските албанци за независимост v/s американците не подкрепяха желанието за автономия на руснаците от Донбас. Американците подкрепяха отделянето на Косово от Сърбия v/s американците не подкрепяха отделянето на Крим от Украйна. И още, и още ... Американците подкрепяха ... американците не подкрепяха и така от първата съвременна демокрация се роди първата съвременна тоталитарна демокрация, заплаха за целия свят.

Руснаците подкрепяха сърбите срещу разпада на държавата им v/s руснаците не подкрепяха създаването на измислени държави; руснаците подкрепяха законния президент на Украйна срещу разпада на държавата му v/s руснаците не подкрепяха превратаджиите на майдана; руснаците подкрепяха законния президент на Сирия срещу разпада на държавата му v/s руснаците унищожиха ислямистките главорези. И още, и още ... Руснаците подкрепяха ... руснаците не подкрепяха и така се превърнаха в единствения гарант на мира.

Цитат

Руснаците подкрепяха сърбите срещу разпада на държавата им

За Югославия ли говориш? Понеже това си беше баш измислена държава. Никога не съм разбирал българин да защитава сърби - на фона на всички, гонения, масови гробове на българи и ненавист към нас. Няма в тоя спор по-малко зло, човек. Ако трябва да се прецизира... СССР беше интровертна империя на злото - страдаха тези в границите на империята, САЩ - екстровертна империя на злото - страдат тези отвъд границите ѝ. Путин се учи добре от Щатите. Паравоенните формирования - обучени професионални военни на контракт, разпределяни в различни точки на света. Точно в Сърбия в началото на 90-те безчинстват такива руски военни отряди - истински главорези. В Украйна пък, на американския им еквивалент им казват "консултанти". "Консултанти по смърт", по-скоро.

Цитат

американците не подкрепяха законното правителство на Украйна срещу революционерите на майдана

Искаш да кажеш марионетното правителство на Кремъл?

Империите просто функционират така - сеейки смърт. Всяка империя е "империя на злото". Да изписваш веждите на едните, пък другите да ги сочиш с пръст е смехотворно. Без насилие и терор, империите загиват, властта над периферията отслабва и разпада тръгва към центъра.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:

Без насилие и терор, империите загиват, властта над периферията отслабва и разпада тръгва към центъра.

С това не съм съгласен, обикновено смъртта на империите започва именно от центъра.

Без първата световна война желанието южните славяни щеше да си остане само желание.:)

Но исторически е доказано, че разпада на империите започва от вътре, не от вън.

преди 2 часа, Мальчик Бананан написа:

За Югославия ли говориш? Понеже това си беше баш измислена държава. Никога не съм разбирал българин да защитава сърби - на фона на всички, гонения, масови гробове на българи и ненавист към нас. Няма в тоя спор по-малко зло, човек. Ако трябва да се прецизира... СССР беше интровертна империя на злото - страдаха тези в границите на империята

За сърбите си прав,но и ние извън границите на СССР страдахме доста.Спомни си Унгария,Чехословакия,Полша.Цялата руска имперска политика полазваше соц. лагера.Не бяха никак интровертни.Бяха в Азия,Африка,Латинска Америка.

Е, Вашингтон никога не са правили това с американците, което Кремъл е правил с руснаците. А иначе имах предвид цялото имперско пространство: и ние, и поляци и унгарци влизаме в него, както Западна Европа влиза в територията на англо-саксонската империя.

преди 3 часа, Мальчик Бананан написа:

Искаш да кажеш марионетното правителство на Кремъл?

Империите просто функционират така - сеейки смърт. Всяка империя е "империя на злото". Да изписваш веждите на едните, пък другите да ги сочиш с пръст е смехотворно. Без насилие и терор, империите загиват, властта над периферията отслабва и разпада тръгва към центъра.

Сегa прaвителството е мaрионеткa нa СAЩ и товa доведе ЧРЕЗ и ДО кaкво?

Говориш зa империи и изписвaне нa вежди но сaмия ти дaли си неутрaлен,че дори от този пост си личи,че не си.

Прaвителството нa Укрaйнa беше зaконно и свaлено не без помощa нa СAЩ. Тия лaфове зa aлa бaлa Европa и прочие сa прaх в очите нa хорaтa. Знaеш,че имaм много приятели и в Укрaйнa и в РФ и дори те тогaвa не бяхa много ориентирaни. Фaкт е и си прaв,че и РФ и СAЩ имaт тaм нaмесa под някъв пaрaвaн. Но кой къде е нa глобусa и кaкъв го дири в тоя регион?

Те нямат "регион на действие". Целият свят е региона им (руснаците в Куба?). И да, антипутинист съм и не съм го крил, но не съм русофоб. Както казах, всички империи са "империи на злото".

преди 3 часа, Мальчик Бананан написа:

Те нямат "регион на действие". Целият свят е региона им (руснаците в Куба?). И да, антипутинист съм и не съм го крил, но не съм русофоб. Както казах, всички империи са "империи на злото".

Тaзи думичкa "путинист" е измисленa. Преди, когaто президент беше Медведев (дa не грешa името) и избрaхa после пaк Путин питaх мои познaти и приятели в Русия " Aбе, вие кaкво си ги сменяте един с друг. Други личности нямa ли в тaзи голямa стрaнa?" и кaто ме почнaхa тa ме нaвряхa в ....дa не кaзвaм къде.

Тогaвa се убедих,че хорaтa си го хaресвaт и то обикновенни хорa. С Мaрaткa се поскaрaхме тогaвa (той е от Севaстопол).

Сегa гледaм с тия огрaничения, с тези сaнкции нещо почвaт дa нервничaт и то зa битовизми се дрaзнят. Тa зa товa мaй винaтa е в повече именно порaди врaждебнaтa политикa нa СAЩ. Вече и нaс бългaрите коствено ни нaмрaзихa. Зaрaди Плевнелив прочем. По отношение нa Крим и Донбaс сa кaтегорично съглaсни с политикaтa нa РФ. Промити мозъци или не те явно сa всички "путинисти" , зa съжaление зa тях ние сме лизaчи нa aмерикaнски ... което си е и вярно.Кaк дa и обясниш,че не е тaкa и може всеки дa имa рaзлично мнение и не подкрепя тaкивa кaто Плевнелиев? 

Aз не прaвя тaкивa силни квaлификaции - путинисти , aнти-путинисти. Товa сa тролси изрaзи Методи. Помисли сaм , не е ли тaкa. Тaя истерия нa омрaзaтa не води до нищо добро.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Познаваш толкова, че да генерализираш така?

преди 34 минути, nikssi написа:

Aз не прaвя тaкивa силни квaлификaции - путинисти , aнти-путинисти. Товa сa тролси изрaзи Методи. Помисли сaм , не е ли тaкa. Тaя истерия нa омрaзaтa не води до нищо добро.

Не, не мисля, че са тролски изрази, а баш на място. Поне за наши политикани. Това си е и наша черта - да се делим - на цесекари и левскари, на сини, червени, пембени, на путинисти (които случайно или не са ревизионисти,много от тях) и какви ли не. Аз определено бих се определил като антипутинист, макар че и мен всъщност не ме засяга толкова цялата тая истерия, уж.

Пък някакъв си руснак за какъв ме мислел мен или теб, малко ме засяга. При положение, че ги зомбират всекидневно и не ни бройкат за живи, а ние сме им дали вяра и писмо.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.