Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

За хората с увреждания, секса и самотата.


Гост
 Сподели

Препоръчан отговор

На 32 години съм, през март навършвам 33. Никога не съм била с мъж. Сигурно звучи смешно. Само че съм с увреждания. Откакто загуби слуха си, когато бях на 5 години, се чудя защо хората виждам в мен само уврежданията ми, а не виждат душата ми. Чудя се защо външният вид, силикона, тоновете ярък грим, лекото поведение и леките жени са толкова привлекателни за мъжете. Защото са леснодостъпни и не им трябва много, за да си легнат с някого? Защото са здрави? Защото са красиви, макар че силиконената красота докарва рак на гърдата? Нима само външността е важна? Нима душата и интелекта не са от значение? Нима мъжете предпочитат глупави жени? Или смятате, че хора като мен не могат да обичат?

От години си блъскам главата над тези въпроси. Иска ми се да знам кога хората ще си променят мнението за хората като нас. Не, не желая да бъда с някой като мен. Веднъж харесвах такова момче и резултатът бе, че той напълно не чува, учил е цял живот в специално училище и няма моя богат речник, трябваше да бъда ходещ тълковен речник. Не, благодаря. Искам да се чувствам нормален човек, искам да мога да си говоря с някого за музика, песни, за история, за астрономия, някого, с когото да танцувам, който да вижда в мен човешко същество а не Квазимодо. Но и не желая да бъда с някой идиот. Може би имам високи изисквания, но смятам, че имам право на това.Все пак не съм учила 12 години,  за да отиде образованието ми на вятъра.

Защо, по дяволите, сексът и любовта трябва да са недостъпни за хората с увреждания? Докога ще ни възприемате като извънземни? Не си търся приятел, а отговори на въпроси. Не мисля, че мога отново да се влюбя. Бих могла да се влюбя само в някой чаровник с магнетичен поглед, добър, образован............което значи никога. Такива обикновено ги лапват фенките на Николета.

Но пък  замисляте ли се като общество такива хора като мен как страдат и как самотата води до здравословни проблеми при тях? Щом не ни искате в обществото си, защо ни залъгвате с обещания за интеграция и нормален живот, след като обществото не ни ще? Може ли да не сте толкова лицемерни? Да не давате напразни надежди? Всяко момиче с увреждане мечтае да се влюби и да бъде булка. На малцина им се случва. Аз съм от самотното мнозинство.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • Отговори 799
 • Създадено
 • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Хората не могат да ти видят душата, защото ти не искаш да я видят. Откакто си в този форум винаги тръбиш, че си болна и че си човек едва ли не втора ръка. Няма как да те оценят ако така мислиш за себе си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че проблема е увреждането ти! С "чепат" характер си и странно мислене. Това не е в твоя полза, а иначе за всеки "влак" си има пътници и важното е да "хванеш" правилния!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Съмнявам се, че не сте забелязала, че далеч не сте единствената, задаващи си подобни въпроси... И много зависи от обкръжението Ви, както и хората, с които общувате... Съдейки по визираното, очевидно става въпрос за такива с леки съзнание и поведение, за това търсят и подобни индивиди, от другия пол... Вярно е, че противоположностите се привличат, но в "любовта", хората търсят максимално близък до тях индивид по характер... За това е така... Не само хората са виновни за това... Всичките медии, изпълнители на определен вид изкуства, социални мрежи, уеб сайтове и други масови услуги наложиха това нещо в съзнанието на хората, които се оставиха да им бъде наложено... След това се създаде новия модел на подражание, възможно най-актуален. Който си има някакво съзнание и възможност за открояване от останалите, този модел отдавна е умрял за него. За това Ви казвам, че просто средата, в която търсите хора и общувате, е такава. Винаги съм се опитвал да обясня на хората, че в тази природа две еднакви неща няма... Просто някои си мислят, че са еднакви, а и още повече, стараят се да са такива...

"От 100 овце една е черна. Всяка една черна е различна от останалите еднакви. Обаче има и едни 100 черни овце, при които една е бяла... Вие преценете в кое стадо сте..."

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Няма как да те оценят ако така мислиш за себе си.

Така де - ако ти сам не се уважаваш - няма как другите да го правят... "на сила".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако това е реална история и найстина имаш проблем със слуха и не чуваш, защо си писала в интересите си, че обичаш да слушаш музика?

Човек на първо място трябва да може да бъде искрен със себе си.Ако не може да се възприеме като нормален, то никой няма да може да го.Обществото не може да мисли за всеки.Всеки човек си гледа своята паничка и си куса своята попара.Всеки трябва на първо място да гледа себе си.Човек се стреми първо да сложи нещо в своя стомах, след това на децата си и чак ако остане - да даде на другиму.И не, не леките жени са привлекателни, а самоуверените.Леките жени се ползват от мъже, дето са изпаднали в дълбока депресия.

И още един въпрос към авторката.Ти какво очакваш от обществото?

Ставал съм свидетел на безброй пъти, когато хора на улицата помагат на друг.Я му прилошало, я нещо друго.Хората го правят, без да се замислят оня отсреща циганин ли е или е българин.Черен, бял, зелен, ако щеш и лилав, няма никакво значение.

И кой е казал, че секса е недостъпен?Я кажи нещо за стерилните мъже?Какво мислиш за тях примерно?

Външността е едно от най-важните неща.Как очакваш някой да те забележи, ако смърдиш на пот?Ако поне веднъж на ден(през ден) не се къпеш и не си сменяш бельото.Една добре поддържана жена е стотици пъти по-привлекателна и харесвана, от колкото обикновената Мара от село Кошарево, която не е виждала парфюм през живота си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Както вече е споменато горе, да не забравяме самочувствието и самооценката. Винаги те Ви провалят, независимо дали са високи или ниски... Това е едно от нещата, в които средно положение няма... Като фокусирате целия си живот на заболяванията си, какво очаквате? Хората да виждат друг фокус? Това ми напомня за американската машина за пари "Д-р Хаус"... Ако не сте гледали, съветвам Ви да го направите... И имайте предвид, че хората виждат всичко, не само това което искате да видите... Но хората фокусират върху това, което Вие фокусирате...

Иначе на Вълчо мнението, спокойно препоръчвам да се подмине... Бъдете си прави, има и чепати...

Та към авторката, чието име не знам в момента, за да се обърна с него към нея, не са Ви поставили в обществото на самотните... Вие го създадохте за себе си и се сложихте там... Света около вас не отказва интеграцията Ви, Вие отказвате да се интегрирате в него... Няма проблем в това, единствено, че се чувствате зле, при липса на социалност, както сте описали в първия пост... За да говори някой с вас на любимите Ви теми, не трябва ли първо да намерите хора с общи теми, колкото се може повече такива, въпреки че е във ваш интерес, да намерите с всекиго такава? Когато седите със слушалки в автобуса и по пейките и ставате, ако някой седне до вас, как очаквате някой да сподели нещо с вас? Сами се поставяте в изолатора, упреквайки другите за това... 

Извинявам се, ако съм Ви засегнал с тези думи, не сте създали тази тема, за да бъдете съдени, а за да получите адекватна помощ, но понякога трябва да сме откровени към себе си поне...

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, SHANOVr написа:

Ако това е реална история и найстина имаш проблем със слуха и не чуваш, защо си писала в интересите си, че обичаш да слушаш музика?

 

по-леко с епитетите след като не познавате човека

аз я познавам

как слуша музика ли - за слухово апаратче да сте чували а

преди 15 минути, Blue Ray написа:

Та към авторката, чието име не знам в момента, за да се обърна с него към нея, не са Ви поставили в обществото на самотните... Вие го създадохте за себе си и се сложихте там... Света около вас не отказва интеграцията Ви, Вие отказвате да се интегрирате в него... Няма проблем в това, единствено, че се чувствате зле, при липса на социалност, както сте описали в първия пост...

не е вярно, освен една мижава пенсия това "общество" нищо друго не й дава

а тя може да бъде много полезна, защото е невероятно умно и начетено момиче, шапка й свалям за знанията

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не оспорвам последното изречение, съдейки по стила на изказа, даже нямам никакви съмнения за това... Но нали в крайна сметка нещата, които правим в полза на обществото, трябва наистина да са полезни на обществото? Най-малкото да достигнат до него, а това не се случва с писане по форумите... Знам, че написаното до момента е доста грубо и навярно, авторката може да се почувства още веднъж изолирана и упрекната, но всъщност, както споменах, понякога се налага леко грубата истина... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И защо не писа в старата си тема, а същите неща трябва да се дискутират отново и отново и отново...
Забрави ли какво си писала преди време?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Blue Ray написа:

Аз не оспорвам последното изречение, съдейки по стила на изказа, даже нямам никакви съмнения за това... Но нали в крайна сметка нещата, които правим в полза на обществото, трябва наистина да са полезни на обществото? Най-малкото да достигнат до него, а това не се случва с писане по форумите... Знам, че написаното до момента е доста грубо и навярно, авторката може да се почувства още веднъж изолирана и упрекната, но всъщност, както споменах, понякога се налага леко грубата истина... 

тя я знае истината, приеми че е просто Душа с друга вибрация, на която не й е комфортно тук, този свят е студен и чужд и враждебен

независимо дали с увреждания или без такива Души рядко се адаптират

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, haidukpikaso написа:

по-леко с епитетите след като не познавате човека

аз я познавам

как слуша музика ли - за слухово апаратче да сте чували а

Ако можеш да ми покажеш къде в мнението си използвам епитети насочени към авторката?Къде и казвам, че директно е такава и такава?Или май нещо няма да успееш.Тъй, че не ме барай за опашката.Нито влизам в тоя форум да се заяждам с някой, нито да се въвличам в интриги.Мисля също така, че не съм обидил нито един човек, от тия 2 години и половина от както посещавам редовно сайта.След като не нарушавам правилата на форума и на хората в него, не виждам какъв ти е проблема.Нито един от постовете ми не е с цел заяждане и подронване на достойнството на когото и да е било.И не очаквам да ми бъдат налагани някакви граници в речта.

Не я познавам, съответно не знам дали найстина има проблем.Питам, отговора ми го завирате отзад.Мерси ;)

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вярно е ,че сме повърхностни ,аз самия си признавам ,че съм такъв. Само глупаците или хората ,които нямат нужда от повече ,гледат единствено външния вид. Има хора ,които обръщат внимание на всичко ,гледат на човек ,като комплекс от качества. 
Разбира се ,че е важно при изборът на партньор ,да се внимава ,да се избягват хора с заболявания ,които могат да се предадат генетично на децата ви. Всеки иска щастлив живот с пълноценен ,красив ,интелигентен партньор. Всеки иска здрави наследници! Не може да съдим хората за това. 

Има много хора на този свят ,които страдат ,дори бих казал ,че всеки страда в даден момент от живота си ,но имаме ли избор? 
Ще дам пример с една позната ,която чак от Сибир се премести да живее тук с любимия си човек ,българин. Когато тя най-на края си намери добър съпруг и им се роди прекрасна дъщеря ,на пръв поглед в живота им всичко беше наред ,за един миг тя изгуби своя съпруг и дъщеря в пожар. Какъв удар за психиката ѝ е било това ,и какви безвъзвратни щети е нанесло ,няма нужда да коментирам. 
Какъв е изводът от всичко това? Вместо да се затваряме в себе си и постоянно да мислим за негативните страни в своя живот ,трябва да сторим обратното! Трябва да се отдадем на нещата ,които ни правят щастливи.
Държа да вметна и друго ,конкретно за любовните взаимоотношения между хората ,те не са розови ,като в романтичните филми. Почти винаги щастието ,което ти носи любовта ,като го поставиш на везна с разочарованията и болките ,които ти е донесла същата тая обич ,негативното в огромна част от случаите надделява. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 59 минути, Anne написа:

 

На 32 години съм, през март навършвам 33. Никога не съм била с мъж. Сигурно звучи смешно. Само че съм с увреждания. Откакто загуби слуха си, когато бях на 5 години, се чудя защо хората виждам в мен само уврежданията ми, а не виждат душата ми. Чудя се защо външният вид, силикона, тоновете ярък грим, лекото поведение и леките жени са толкова привлекателни за мъжете. Защото са леснодостъпни и не им трябва много, за да си легнат с някого? Защото са здрави? Защото са красиви, макар че силиконената красота докарва рак на гърдата? Нима само външността е важна? Нима душата и интелекта не са от значение? Нима мъжете предпочитат глупави жени? Или смятате, че хора като мен не могат да обичат?

 

От години си блъскам главата над тези въпроси. Иска ми се да знам кога хората ще си променят мнението за хората като нас. Не, не желая да бъда с някой като мен. Веднъж харесвах такова момче и резултатът бе, че той напълно не чува, учил е цял живот в специално училище и няма моя богат речник, трябваше да бъда ходещ тълковен речник. Не, благодаря. Искам да се чувствам нормален човек, искам да мога да си говоря с някого за музика, песни, за история, за астрономия, някого, с когото да танцувам, който да вижда в мен човешко същество а не Квазимодо. Но и не желая да бъда с някой идиот. Може би имам високи изисквания, но смятам, че имам право на това.Все пак не съм учила 12 години,  за да отиде образованието ми на вятъра.

Защо, по дяволите, сексът и любовта трябва да са недостъпни за хората с увреждания? Докога ще ни възприемате като извънземни? Не си търся приятел, а отговори на въпроси. Не мисля, че мога отново да се влюбя. Бих могла да се влюбя само в някой чаровник с магнетичен поглед, добър, образован............което значи никога. Такива обикновено ги лапват фенките на Николета.

Но пък  замисляте ли се като общество такива хора като мен как страдат и как самотата води до здравословни проблеми при тях? Щом не ни искате в обществото си, защо ни залъгвате с обещания за интеграция и нормален живот, след като обществото не ни ще? Може ли да не сте толкова лицемерни? Да не давате напразни надежди? Всяко момиче с увреждане мечтае да се влюби и да бъде булка. На малцина им се случва. Аз съм от самотното мнозинство.

ще бъда искрена

не звучи смешно а добре хората дават луди пари да взимат девствености и много хора да не  кажа половината мъже според мен биха  го оценили

леките жени са  за леките мъже

никой умен мъж не харесва глупави жени вярвай ми

но все пак предпочитат и да  има външна красота 

не желаш да бъдеш с някои идиот...  но пък мъжете които харесваш не искат да са с някоя с увреждане... каква справедливост >...  а уж си умно момиче хвани си някой идиот и го образовай -моделирай го

Цитат

Бих могла да се влюбя само в някой чаровник с магнетичен поглед

 само ти си знаеш какво влагаш в това съчетание на думи

Цитат

Всяко момиче с увреждане мечтае да се влюби и да бъде булка

а пък всяко момче с увреждане и без увреждане мечтае  приятелката му да не иска да става булка :D

самотата е нормално състояние на духа

нали го каза по -рано

по-добре сама отколкото в лоша компания ;)

 за малко да забравя

не се отчайвай и депресирай 

нормално е за това време от годината

 нещата са  във твоите ръце ако е за единия секс 5 от 10 няма да ти откажат.

стига да направиш първата крачка и да не са заети

за жените е много по лесно

само влез в някой сайт за запознанства и са те налетяли 20-30 с предложения за първите минути

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Моля? Не, мерси, не съм такъв човек. Както Бени каза, съм човек с друга душа. По - романтична съм, не искам само секс, искам и любов...........вярно, романтична, ама аз без романтика не мога.  Пък и в тия сайтове бродят всякакви откачени и извратени.

Не се мисля за Квазимодо, обаче като изляза навън, ме зяпат като извънземно. Защото съм кривогледа. Няма как да сменя обществото, хората и обстановката. Но и не разбирам  защо на хората с увреждания се гледа като на чумави. Родителите не искат децата им да играят с такива деца, самите те чукат на дърво на не им се случи нещо такова а не щат да проумеят, че това, дали ще имаш здраво дете, болно ли с увреждане, си е руска рулетка, съдбата решава.

Може би, защото не съм като другите, и да бяха болни или с увреждания племенниците ми, пак щях да ги обичам безумно много. Болни, здрави, нали сме хора? Защо едните отбягват другите? Никой не е застрахован от нищо в този живот.

А от секс наистина имам нужда, но.............

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Anne написа:

Моля? Не, мерси, не съм такъв човек. Както Бени каза, съм човек с друга душа. По - романтична съм, не искам само секс, искам и любов...........вярно, романтична, ама аз без романтика не мога.  Пък и в тия сайтове бродят всякакви откачени и извратени.

Не се мисля за Квазимодо, обаче като изляза навън, ме зяпат като извънземно. Защото съм кривогледа. Няма как да сменя обществото, хората и обстановката. Но и не разбирам  защо на хората с увреждания се гледа като на чумави. Родителите не искат децата им да играят с такива деца, самите те чукат на дърво на не им се случи нещо такова а не щат да проумеят, че това, дали ще имаш здраво дете, болно ли с увреждане, си е руска рулетка, съдбата решава.

Може би, защото не съм като другите, и да бяха болни или с увреждания племенниците ми, пак щях да ги обичам безумно много. Болни, здрави, нали сме хора? Защо едните отбягват другите? Никой не е застрахован от нищо в този живот.

А от секс наистина имам нужда, но.............

Това изобщо не е вярно! Знаете ли на кои хора гледат ,като на "чумави"? На тези ,които постоянно натякват проблемът си на другите ,все едно те са им виновни за нещо. Жоро Софкин (вероятно по-голямата част от хората знаят кой е) е представител на този тип хора. Но не всички хора с увреждания са с характер на жертви. Имал съм съученици с увреждания ,които в началото ни правеха впечатление ,но това не продължи дълго ,защото те бяха хора с нормална психика ,те не акцентираха постоянно върху уврежданията си ,а даже напротив. Мога да гарантирам че за по-малко от седмица ,всички в училище свикнахме масово с тези хора ,и изобщо в ежедневието не ни правеше впечатление ,че имат някакъв проблем. 

Това че като излизате околните ви гледат странно е напълно нормално ,макар и неприятно. За тези хора уврежданията са нещо необичайно ,защото най-вероятно в тяхната среда липсват такива хора ,но те гледат по същия начин и върху напълно здрави хора ,като на пример негри и азиатци. 
Абстрахирайте се от това ,какво мислят другите. Важно е какво мислят ценните за вас хора в живота ,а за да бъде възможно те да ви приемат по нормален начин ,ще се наложи да престанете да подчертавате уврежданията си при всяка възможност.
Характери разни ,има много борбени хора ,които никога не се оплакват ,има и пълни мекотели ,дето за всичко реват ,и при здравите ,и при хората с увреждания. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Soviet Soldier написа:Това че като излизате околните ви гледат странно е напълно нормално ,макар и неприятно. За тези хора уврежданията са нещо необичайно ,защото най-вероятно в тяхната среда липсват такива хора ,но те гледат по същия начин и върху напълно здрави хора ,като на пример негри и азиатци. 
Абстрахирайте се от това ,какво мислят другите. Важно е какво мислят ценните за вас хора в живота ,а за да бъде възможно те да ви приемат по нормален начин ,ще се наложи да престанете да подчертавате уврежданията си при всяка възможност.
Характери разни ,има много борбени хора ,които никога не се оплакват ,има и пълни мекотели ,дето за всичко реват ,и при здравите ,и при хората с увреждания. 

Може би щеше да се получи - ако живееше в голям град.

За съжаление тя живее в мъъъъничко градченце със злобари на всеки ъгъл

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, SHANOVr написа:

не виждам какъв ти е проблема.

И нейния проблем е подобен на този като на авторката. И тя не е била с мъж и вече ще чукне педесетака. Та за това така грозно те нападна и ти преиначи думите. Не й е за пръв път.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А мисленето на хората е средновековно.  За родителите на мъжете е важно синовете им да им доведат красиви и здрави булки. Хубаво, ама красотата е до време. Чудя се на киприте, които си губаят времето пред огледалото, вместо да вземат да прочетат някоя книга, да изгледат някой филм, да научат език, да се пообразоват, или да отделят повече време за природата, разходките, домашните любимци, близките............

И да, не пуша и не пия алкохол изобщо, сигурно съм мега скучна.  Не съм по клубовете, купоните и напиванията, даже не одобрявам мъжете, които пият, пушат и се държат безотговорно. Може би съм твърде сериозна от 20 - годишна.......... Скучна съм, нали? Вкъщи ми викат професор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Anne написа:

даже не одобрявам мъжете, които пият, пушат и се държат безотговорно

съвсем си си отрязала шансовете

пиенето е полезно бре

Редактирано от Neli Asenova (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Neli Asenova написа:

съвсем си си отрязала шансовете

пинето е полезно бре

Моля модератор да постави това мнение като банер на входа на форума.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Neli Asenova написа:

съвсем си си отрязала шансовете

пинето е полезно бре

Вярно е че мъжете де пият не подбират.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, BMW Маниак написа:

Вярно е че мъжете де пият не подбират.

Охх то в България съвременните мъже ,какви са "подбирачи" само . . . Чехлювци ,които са способни да изтърпят една селска кифла да си играе с тях ,както ѝ е угодно ,само и само да има къде да топнат чушката вечер. 
Много лош манталитет развиха последните поколения. Всички знаят в миналото ,какъв авторитет е имала българската жена ,като интелигентна ,почтена ,кадърна ,и само за 20-тина години в цяла Европа българките станаха легендарни ку*ви. България се превърна във втората държава в ЕС след Румъния по "производство" на проститутки. Във всеки европейски бардак можеш да откриеш българка. Това ако не е позор и пълен морален упадък ,не знам кое е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

тъкмо  бях намерила един познат отговарящ  горе -долу на изискванията и като каза да не пие и да не се държи безотговорно всичко отиде подяволите.

Редактирано от Neli Asenova (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Анне, колкото повече дълбаеш в тази посока,толкова по- трудно ще става. Отвори я тая черупка, щото ограждайки се с възвишени идеали и приказни герои, губиш целия свят. Той е много далеч от идеален, но друг няма!

преди 32 минути, Soviet Soldier написа:

Охх то в България съвременните мъже ,какви са "подбирачи" само . . . Чехлювци ,които са способни да изтърпят една селска кифла да си играе с тях ,както ѝ е угодно ,само и само да има къде да топнат чушката вечер. 
Много лош манталитет развиха последните поколения. Всички знаят в миналото ,какъв авторитет е имала българската жена ,като интелигентна ,почтена ,кадърна ,и само за 20-тина години в цяла Европа българките станаха легендарни ку*ви. България се превърна във втората държава в ЕС след Румъния по "производство" на проститутки. Във всеки европейски бардак можеш да откриеш българка. Това ако не е позор и пълен морален упадък ,не знам кое е.

Ех, не беше чак толкова отдавна,когато на българина му се носеше славата на "животно" в леглото. А сега...само меки китки некви.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване