Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 19 часа, miro20 написа:

Те реално и не работят. Защо си мислиш че не знаят ?

Той е най изолирания от всички . Но привидно спазват "протокола" и любезните приветствия

Ха-ха-ха!

Fakti.bg - Да извадим фактите наяве
No image preview

Фон дер Лайен: България постигна прогрес в борбата с кору...

Европейската комисия размразява спрените пари по Плана за възстановяване и устойчивост. Почти 370 милиона евро ще получи страната ни след напредъка в законодателството за антикорупционния орган и функ
No image preview

Марк Рюте към Румен Радев: Вие помагате да защитим източн...

Румен Радев ще се срещне и с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Антонио Коща
преди 35 минути, Flashback написа:

Забелязвате ли, че двете корумпирани прасета Шиши и Бочко мълчат като пукали и дума не обелват за чутовния скандал в "Баба Алино"?!

Единият накичил централата на ГЕРБ с украински знамена, другият награден от Олеся с ордени и медали, няма такива безродни изроди, харизали над 100 декара българска земя на украинската мафия.

ПеПеругите и те са същите продажници, четвърта година стават и лягат с Украйна в устата и въобще не им дреме за България и българите.

No image preview

Бойко Рашков за незаконния строеж край Варна: ГЕРБ и ДПС...

Деньо Денев се явяваше на заседанията на комисията и мълчаливо си тръгваше. Аз нямах обяснение защо е било това поведение на колегите от ГЕРБ и ДПС
  • Отговори 19,3k
  • Прегледи 791,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 2 часа, Мери) написа:

Eто ти тук отговор на въпросите, които те вълнуват: https://www.facebook.com/reel/1330393158420964?locale=bg_BG

Кой го казва - симпатизантът на Радефф.

Срещу правителствата, назначени от вашия любимец разбира се и от заместничката му.

Кой ми с.а в гащите с две думи е твоята и на любимеца ти. 😁

https://www.facebook.com/angel.kyurk/posts/pfbid0tQStbwdp4mwGzkpcWiqKwRbVZFVAddseADi4m1WZ64DQT94CLiKmgWY4NLTmCRApl

Кой е моя любимец Ко може да ме осведомиш?

Ако визираш Радев, той какво общо има с манипулациите на герб, ппдб и дпс?

Няма такава укропска наглост!

Олег Невзоров, който продължава да се укрива от българските власти, е пуснал слъзливо изявление към медиите.

Обвинява правителството на Радев в антиукраинщина и че съвсем неоснователно са го погнали по политически причини, той бил изряден и се надява да продължи да строи незаконно в България.

Цитирам:

Здравейте,

Казвам се Олег Невзоров и от март 2022 година Варна е мой втори дом.

Аз, партньорите ми и нашата компания в последната година сме подложени на безпрецедентен политически и институционален натиск. В публичното пространство се тиражираха манипулативни и откровено неверни твърдения за законността на един от нашите проекти в България. След идването ни в страната, започнахме да работим това, което правим последните 20 години – строителство и инвестиции.

Инвестирали сме милиони евро в проектите във Варна, с ясното убеждение, че правим нещата законно. Когато започнаха атаките срещу нас, решихме че това е част от предизборната реторика, че просто настройват местната общност срещу Украйна по чисто политически причини. Това беше причината да подценим казуса и да не вземем по-категорични мерки.

Искам да ви разкажа малко повече за себе си и за това, което правя тук, в България. Аз съм образован човек с три висши образования. Никога не съм бил осъждан, имам чисто съдебно минало и не съм реабилитиран. Не ми е известно да има образувани дела или досъдебни производства срещу мен.

Не ползвам социални привилегии по Закона за бежанците – нито облекчения при настаняване, нито лечение или достъп до пазара на труда. Не съм ощетявал фиска. Напротив - като управител на търговски дружества в България, аз съм работодател на огромно количество български и украински служители и техните семейства, на които предоставям заетост и заплащам дължимите данъци от дейността на дружествата ни.

Но бизнесът не е всичко.

Активно подпомагам социални и благотворителни инициативи в България. В тях участват граждани на Украйна, България и местни НПО. Занимавам се с подпомагане на инициативи за деца, образователни и културни проекти, както и с множество инициативи в обществена полза за Варна.

С Варна е свързано моето бъдеще и искам да продължа да допринасям за нейното развитие. Дори съм привлякъл още чуждестранни инвеститори в града, защото вярвам в потенциала му.

Благодаря на всички, които ме подкрепят и приемат като част от тази общност.

Надявам се, че институциите на България ще стигнат до истината и ще има справедливост!

www.24chasa.bg
No image preview

Шефът на КУБ Олег Невзоров: Подложени сме на безпрецедент...

Инвестирали сме милиони евро в проектите във Варна с ясното убеждение, че правим нещата законно, твърди основателят на международната строителна корпорация "Аз, партньорите ми и нашата компания в посл
преди 20 минути, Bubbles написа:

Ако визираш Радев, той какво общо има с манипулациите на герб, ппдб и дпс?

Чакай да види какво пише във Фейсбук.😀

преди 5 часа, M.Николов написа:

Ха-ха-ха!

И аз се смея на глас между другото .

Не сме имали по голяма фурнаджийска лопата , демагог и лицемер от мухльото Зелен Чорап кРадев

Оня ден едва ли не спря помощта за Укрйна, даде ултиматум Евроапа да преразгледа позицията си , ВЪПРЕКИ че споменах пред кого го прави - Макрон, който бе един от най активните в диалога с путлю , и то на няколко пъти , и все го наритваха, и сега нашия мухлю пред него ще говори за преговори с Кремъл ???

хехе ... смешно е нали ? смешно я... защото пред Макрон нищо такова не е казал мухльото мижитурка.

Това изявление бе само за вътрешна употреба пред наши медии. После видяхме срещите му и с Макрон и с останалите.

Тих розов домат.... съгласен , проевропейски, мазен Мунчо !

Как да не се смея и аз със глас

:)

Още един анализ :

1 ч  ·

ИЗЦЕПКИТЕ НА РУМЕН РАДЕВ

29.05.2026. Популизъм вместо реални реформи

Преди два дни Радев обяви някаква фиктивна „сделка“ с Доналд Тръмп за „бартер“ между американските самолети на летище „Васил Левски“ в София и отпадане на визите за български граждани. Така просто не се прави. То е дипломатически нонсенс и затова не му е обърнато никакво внимание във Вашингтон. Това е евтин медиен PR, а не последователна външна политика. Визовият режим за българските граждани не се отменя с персонални договорки и политически театър, а чрез покриване на ясните американски критерии и дългосрочна институционална работа. Същото важи и за военните стратегически решения - в НАТО те не се случват чрез еднолични „договорки“, а чрез съюзнически процедури, договори и национален капацитет.

Още по-тревожно е друго — зад шумната външнополитическа реторика прозира липса на последователна стратегия подчинена на националния интерес. Наблюдаваме опит да се угоди на САЩ, на ЕС и най-вече на Русия.

Още по-опасна изцепка е липсата на реална икономическа стратегия. Представената програма за „справяне“ със свръхдефицита носи всички белези на административен хаос: повече популизъм, повече държавна намеса, повече краткосрочни мерки, удар върху работещите и печеливши частни предприятия и отказ от структурни реформи .

Няма сериозен план за:

– ограничаване на раздутата държавна и общинска администрация;

– реформа на неефективните държавни предприятия;

– стимулиране на инвестициите;

– ускоряване на технологичната модернизация;

– институционална реформа и липса на идеи за осигуряване на върховенството на закона;

– освобождаване на бизнеса от регулаторния произвол.

Вместо това виждаме познатия модел: държавен интервенционизъм, натиск върху пазара, опити за „контрол“ на цените и прехвърляне на вината към външни фактори. Това не е политика на модерна европейска държава, а рецидив от късния посткомунистически популизъм.

Най-големият проблем е, че управлението на Радев започва все повече да прилича на смес между президентски авторитарен стил, икономически етатизъм и геополитическо лавиране между Запада и Кремъл. А подобен модел неизбежно води до изолация, институционална деградация и икономическа стагнация.

България има нужда от дълбоки реформи, евроатлантическа предвидимост и свободна икономика — не от политически спектакли и ежедневни „изцепки“.

Мирчолинке, стига си ревала като карпатска мечка!

Я по-добре ни кажи къде се покри твоят вожд Баце да ни обясни как аджеба украинската мафия е окупирала над 100 декара територия край Варна под неговия чадър?

преди 17 минути, Flashback написа:

Мирчолинке, стига си ревала като карпатска мечка!

Я по-добре ни кажи къде се покри твоят вожд Баце да ни обясни как аджеба украинската мафия е окупирала над 100 декара територия край Варна под неговия чадър?

това е лесно и не е Б Б а някой от администрацията - казал си е да им построим сега жилища, те ще си ги купят, като свърши войната те ще се махнат и тогава ще ги бутнем като незаконни, и ще кажем че РДНСК прави голяма акция по събаряне на незаконни масивни постройки - но войната продължи по дълго от предвиденото

преди 7 часа, Gaming_Solutions написа:

Че кой го твърди това, напротив, Коцев е пускал сигнали до ДАНС

Kакви сигнали е пускал? Имаш ли представа, кога са им издали ПУП (Подробен устройствен план) т.е. да се узакони целият този "град"? Януари 2025-та. Кой издава такъв план? Архитект, който е назначен лично от Коцев и му е пряко подчинен. Да не говорим, че заместник-кмета на Варна го има на снимка с въпросният Олег Невзоров. Всеки да си прави изводите сам за себе си... Работата е пределно ясна.

преди 35 минути, communismatic написа:

Kакви сигнали е пускал? Имаш ли представа, кога са им издали ПУП (Подробен устройствен план) т.е. да се узакони целият този "град"? Януари 2025-та. Кой издава такъв план? Архитект, който е назначен лично от Коцев и му е пряко подчинен. Да не говорим, че заместник-кмета на Варна го има на снимка с въпросният Олег Невзоров. Всеки да си прави изводите сам за себе си... Работата е пределно ясна.

украинеца каза че е там от 2023г. от тогава се е сменил доста народ - ПП-ДБ

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0

преди 7 часа, Без умствен капацитет написа:

украинеца каза че е там от 2023г. от тогава се е сменил доста народ - ПП-ДБ

Колко доста народ се е сменил от местните избори през 2023-та досега?! Хващате се като удавник за сламка.

И какво като ПП-ДБ е създадена през 2023-та година като ПП и ДБ са създадени по-рано?!

Константин Кацаров:

Кметът на община Кърджали е голям сладур. Трудно говори български, но е толкова щедър.

Строи кучешки приют за пет милиона лева. С климатици, подово отопление, вани и фитнес за животните.

Избрал е и страхотна фирма да го направи. Всъщност тя само една е била на разположение при кастинга. Със задължения към НАП и скорошен запор, заради неизплатени задължения. Без никакъв опит в подобен мащаб строежи е, но сега ще се научи. Да бъде.

Строителството не е започнало, но половината пари вече са похарчени. Преди две години.

Както каза Делян Пеевски "Недопустимо е този сладур да бъде разпитван". Баш по време на празник.

Големи балъци сме. Тези милиони си ги раздават като бонбони.

преди 16 часа, communismatic написа:

Няма издаден ПУП, няма разрешение за строежи, не знаеш изобщо какво говориш

преди 5 минути, The Lone Star написа:

Такова удостоверение не се издава при строене, а при готови обекти. Като това не прави обекта законен.

Точно така и за това са пускани сигнали и обекта е незаконен

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Мунчо, Зелен чорап, кРадев Боташов, пРезилдент, но и Фурнаджийска лопата също става за мухльото .

И както казват руснаците.. "врЕт и не краснеет" , или по нашенски .. .лъже като цигане

Мирчолинке, а нещо да кажеш как тази лъжлива Теменужка изтегли на 100% дивидентите на държавните предприятия и авансово събра корпоративните данъци за следващата година. Съответно през настоящата година правителството на Радев не може да разчита на тези приходи. Тези шменти-капели действия временно намалиха дефицита на хартия за миналата година, за да ни набутат в Еврозоната, но прехвърлиха структурната тежест върху бюджета за тази година, като бюджетният дефицит се очертава да бъде 5-6%.

Сега Радев да ви оправя кашата, която забъркахте.

Добре, че българските гласоподаватели съвсем справедливо ви наказаха на последните парламентарни избори преди окончателното да занулите България.

преди 11 часа, Gaming_Solutions написа:

Няма издаден ПУП, няма разрешение за строежи, не знаеш изобщо какво говориш

Верно ли? Ми, дай да чуем министъра какво говори...

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков също се хвана за главата. За да обясни ситуацията той направи своеобразна хронология на събитията, която общо взето гласи:

На 7 юни 2023 г. е издадено удостоверение за търпимост. В него е упоменато, че строежът е изпълнен през 2001 г. Посочената година не е случайна, защото това е единственият начин да бъде получен такъв документ. Той е с невярно съдържание. Документът е издаден от архитекта на район „Приморски“. За няколко имота, граничещи един с друг, са издадени удостоверения за търпимост. На база на тия документи с невярно съдържание е променен кадастърът. Но теренът се застроява чак през 2024 и 2025 г. По случая има образувана преписка в ДНСК, пратена е в община Варна, защото само в нейните правомощия е да санкционира строителство с удостоверения за търпимост с невярно съдържание. Общинската администрацията е имала възможност не само да ревизира удостоверенията, а и да започне процедура по събаряне. Не го е направила. През януари 2025 г., при вече интензивно строителство, за територията е допуснат подробен устройствен план със заповед на кмета.

Предполагам, че това ще е поредният удар по имиджа на ПП-ДБ, както с "Петрохан"? Благо Коцев е невинен, нали? :)

преди 4 часа, communismatic написа:

Верно ли? Ми, дай да чуем министъра какво говори...

Предполагам, че това ще е поредният удар по имиджа на ПП-ДБ, както с "Петрохан"? Благо Коцев е невинен, нали? :)

Ето ти го документа:

https://forestclub.bg/uploads/985/01K5DZ8NB5ZYJMY47VJ1M7MATM.pdf

Нали знаеш, че това не е ПУП?

Чакай малко, че не разбирам... Първо, това от къде е? Второ, каква е точно тезата ти - някой иска, да "сготви" ултрауспешният кмет на Варна, понеже ПП-ДБ отново ще станат първа политическа сила?

преди 1 час, communismatic написа:

Чакай малко, че не разбирам...

Това всички го знаем, аз за това на час по лъжичка ти пускам кукички и ти кълвеш. Няма ПУП, няма разрешение за строеж.

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Това всички го знаем, аз за това на час по лъжичка ти пускам кукички и ти кълвеш. Няма ПУП, няма разрешение за строеж.

Мхм, верно? Я кажи кой твърди, че няма ПУП? Щото ти зададох въпроса, ама ти мятайки ми "кукички", явно си пропуснал питанката... Много са ми забавни хората с два пръста чело, дето имат високо самочувствие. 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.