Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 10 минути, nikssi написа:

Ми цитирай коментарите.

Щом е позволено, моля:

Позволено е, но няма нужда.

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

• Отговори 19,2k
  • Прегледи 791k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 30 минути, ncl написа:

То има само един трол, който смята така. Този над теб.

май е този под теб, които вече няма собствени мисли и само цитира какво кой написал в блога си

преди 45 минути, Без умствен капацитет написа:

Радев отново подкрепи НАТО въпреки че някои тролчета казват че е за Русия

Радев: България ще продължи да допринася за сигурността на Балканите и в Черно море

преди 33 минути, Мойра написа:

Цветанов за Радев: Не искам българският Мадуро да ни води към режима на Венецуела

Ще се въздаржа от коментар, защото наум ми идват само нецензурни думи относно този, чиято фамилия е свързана с цветя.

Остави нецензурните ви простотии , знам че това ви е нивото, но все пак има и друг начин.

Пробвай да сравниш речите на Радев, и на колегите му, примерно на румънския президент :

https://www.24chasa.bg/novini/article/7323895

Постави ги двамата пред себе си , и виж колко жалък изглежда нашия с вечно многозначителната му, некатегорична и плаваща позиция спрямо другия с ясните и категорични оценки.

Прибави и полскя президент - за заплахите от имперските амбиции на РФ .И словашкия за зпалахите които не всички хора усещат пряко ...  и т.н.

Всъщност, странното е че формата излиза с обща позиция , цитирам :

Цитат

Източният фланг на НАТО с обща позиция: Енергийната ни сигурност е под заплаха

А нашата мижитурка казва ... :

Цитат

президентът Румен Радев атакува формата, като заяви, че той е станал опасен за интересите на отделните страни и в работната версия на декларацията е имало текст, който застрашава българските енергийни проекти.

Хайде, кажи какво поведение е това на "държавен глава" .

Повече от очевидно е че заради общата ни ориентация е длъжен да прилага МИМИКРИЯ , като  общо казано е съгласен с останалите, обаче си изпълнява решетниковите заръки .

:)

Нямам думи  какъв пРезидент имаме.

преди 54 минути, M.Николов написа:

Заслужаващ уважение!

моята новина + тази от 24 часа - ясно казва / аз съм против Русия

преди 1 час, M.Николов написа:

Заслужаващ уважение!

Затова че  общата декларация на президентите  казва - Енергийната сигурност е под заплаха  от РФ, а нашия хубостник казва - декларацията е заплаха  ?

Ма как да не го "уважаваш" такъв.

Всъщност, ясен си ми . Не е за пръв път каквото и да направи, дори на жълтите павета да се изсере тази мижитурка, пак ще кажете колко "гордо, правилно и категорично " го е направил :)

Когато фактите говорят, троловете беззъбо злобеят. :)

А ако визираш по известния във вашите среди Плевню , също  Чехълчо , то Радев на малкия му пръст не може се опре.

За него само дребни лапсуси като "планините на фона на стената" можахте да изкарате, но нито един гаф от "класата" на Радев, който говори едно, после друго, който се утвърди като разединител в България, който отразява само и единствено "Визия за България" на една партия, който е в синхрон с единствено тази партия, и който и само се излага на международна сцена с тези непоследователни позиции, ярко видимо дирижирани от решетниковите служби.

Дааа, спомням си Плевналиев какъв обединител на нацията беше.:giggle1:

За това и към края на мандата си имаше около 10 процента одобрение.:hush:

Мирко, това беше вица на деня.:D

преди 19 минути, miro20 написа:

Когато фактите говорят, троловете беззъбо злобеят. :)

А ако визираш по известния във вашите среди Плевню , също  Чехълчо , то Радев на малкия му пръст не може се опре.

За него само дребни лапсуси като "планините на фона на стената" можахте да изкарате, но нито един гаф от "класата" на Радев, който говори едно, после друго, който се утвърди като разединител в България, който отразява само и единствено "Визия за България" на една партия, който е в синхрон с единствено тази партия, и който и само се излага на международна сцена с тези непоследователни позиции, ярко видимо дирижирани от решетниковите служби.

Съгласен съм че предишният президент беше класи над сегашния но това не се харесваше на масата . Тук ключовата постановка е "вие сте прости и аз съм прост -значи ще се разберем" разбира се Радев не го казва директно но вярвам че именно на тази база някои хора го харесват.

преди 8 минути, lsmurf написа:

Тук ключовата постановка е "вие сте прости и аз съм прост -значи ще се разберем" разбира се Радев не го казва директно но вярвам че именно на тази база някои хора го харесват.

Ами и с това леко не съм съгласен. Мисля че харесват стойката му на летец, и надутата позьорност като военен.

Дори си мисля че грам нищо не разбират от това което говори . И никой не обръща внимание че той отдавна не е никакъв военен, а поведението му е изцяло политическо и пристрастно.

Тук например е същото. Някой  от неговите фенове коментирал ли е по същество , както аз го правя например за този последен гаф  от срещата Б9 ??

Не. и не им и трябва. Както каза оня по горе... "не ме и интересува".

преди 2 минути, M.Николов написа:

Да бе, само че с тази фраза е известен антипода на Радев, тоест Борисов.:D

Изненадваш ме ! Такава похвала към Боко Тиквоча дори овцътъ не може да измисли ! Браво ! :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 минута, M.Николов написа:

Да бе, само че с тази фраза е известен антипода на Радев, тоест Борисов.:D

Точно това се опитвам да обясня че изобщо не са толкова различни просто Борисов е откровен а Радев не.

преди 3 минути, miro20 написа:
преди 10 минути, lsmurf написа:

Ами и с това леко не съм съгласен. Мисля че харесват стойката му на летец, и надутата позьорност като военен.

Дори си мисля че грам нищо не разбират от това което говори . И никой не обръща внимание че той отдавна не е никакъв военен, а поведението му е изцяло политическо и пристрастно.

Ами не мислиш ли че такива детайли впечатляват наистина ограничените хора които не са в състояние да анализират на какво се дължи поведението му и до какво води то за България.

преди 18 минути, miro20 написа:

Тук например е същото. Някой  от неговите фенове коментирал ли е по същество , както аз го правя например за този последен гаф  от срещата Б9 ??

Ми, няма гаф бе, Мирко, какво да коментираме?

Президента се опитва да защитава националните ни интереси, а именно каза на колегите си от Източна Европа дървете се на Русия, колкото си искате, стига това да не пречи на икономическите интереси на България!За разлика от предшественика си, който слушаше какво му кажат отвън без да взема под внимание българския интерес.

преди 25 минути, miro20 написа:

Такава похвала към Боко Тиквоча дори овцътъ не може да измисли ! Браво ! :)

Похвала, нещо си се объркал!

преди 24 минути, lsmurf написа:

Ами не мислиш ли че такива детайли впечатляват наистина ограничените хора които не са в състояние да анализират на какво се дължи поведението му и до какво води то за България.

Да, да...само умните и красивите разбирате Плевналиев.:biggrin:

преди 18 минути, M.Николов написа:

Похвала, нещо си се объркал!

Напротив. Какво е антипод на мижитурка и гафаджия ? Най малкото - комплимент :)

преди 18 минути, M.Николов написа:

Ми, няма гаф бе, Мирко, какво да коментираме?

Президента се опитва да защитава националните ни интереси, а именно каза на колегите си от Източна Европа дървете се на Русия, колкото си искате, стига това да не пречи на икономическите интереси на България!За разлика от предшественика си, който слушаше какво му кажат отвън без да взема под внимание българския интерес. 

За теб знам че няма. Затова споменах за жълтите павета по горе :)

За останалите които не са толкова слепи д четат, го казах също ясно и с цитат :

преди 11 часа, miro20 написа:

Цитат

Източният фланг на НАТО с обща позиция: Енергийната ни сигурност е под заплаха

А нашата мижитурка казва ... :

Цитат

президентът Румен Радев атакува формата, като заяви, че той е станал опасен за интересите на отделните страни и в работната версия на декларацията е имало текст, който застрашава българските енергийни проекти.

Последното го разбирай - "който застрашава руските енергийни проекти."

пп

Между другото виждам дежа-вю с една предишна "случка" .

Когато от ЕК заплашиха с огромни глоби Газпром заради "спекулиране с  монополното им положение в Източна Европа" . Газпром клекна и въобще не оспори това становище !

ЕК даде зелена светлина на пострадалите от този монопол страни да подават жалби и да съдят, само от България не си мръднаха някои хора пръста.

Е как да стане нещо добро за България след като тази "традиция" за мекото отношение към рашистктие неизгодни проекти, продължава ?

Радев в случая е отново изцяло  синхрон с тази срамна политика.

преди 19 часа, miro20 написа:

Затова че  общата декларация на президентите  казва - Енергийната сигурност е под заплаха  от РФ, а нашия хубостник казва - декларацията е заплаха  ?

Ма как да не го "уважаваш" такъв.

Всъщност, ясен си ми . Не е за пръв път каквото и да направи, дори на жълтите павета да се изсере тази мижитурка, пак ще кажете колко "гордо, правилно и категорично " го е направил :)

Ало, модераторите,

След като държите в коментарите да няма обиди и цинизми, защо не триете репликите на този "Индивид"?

преди 16 минути, dedidi написа:

Ало, модераторите,

След като държите в коментарите да няма обиди и цинизми, защо не триете репликите на този "Индивид"?

защо да ги трият, давай и на мен заплата от по 2 000 лв и ме обиждай колкото искаш, а и защо не триха коментарите на една потребителка (тази която ти е харесала поста)

да не би да си ползвала физиологичните си отвори, да примамва модераторите

преди 3 минути, dedidi написа:

Защото си тъп (тъпа) като галош!

Не в умствения капацитет на агънцето е главния проблем, а в злобата му, която се чудя откъде извира.

преди 20 минути, Без умствен капацитет написа:

защо да ги трият, давай и на мен заплата от по 2 000 лв и ме обиждай колкото искаш, а и защо не триха коментарите на една потребителка (тази която ти е харесала поста)

да не би да си ползвала физиологичните си отвори, да примамва модераторите

:help:.................................

преди 19 минути, dedidi написа:

Защото си тъп (тъпа) като галош!

а ти като 2 галоша

преди 12 минути, Мойра написа:

:help:.................................

за какво се молиш да ти прости греховете ли :D

преди 47 минути, Мойра написа:

Не в умствения капацитет на агънцето е главния проблем, а в злобата му, която се чудя откъде извира.

И аз се чудя на злобата и комплексите на някои хора, и то при много от пишещите тук . :)

преди 1 час, dedidi написа:

Ало, модераторите,

Какво те притеснява от мнението ми за тоя дето дори да се изсере на жълтите павета, вие пак ще говорите "колко принципно, правилно и вярно " го е направил ?

Това че съм прав ли :)  И не можеш да ме обориш с нормални аргументи ПО ТЕМАТА ?

ps

Отзвук в медиите :

https://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/radev-skri-ot-balgarite-deklaratsiya-b9-sreshtu-rusiya-i-za-razshiryavane-na-nato-ot-baltika-do-cherno-more

Цитат

„Ние подкрепяме засилване на военното присъствие на САЩ и Канада в Европа, особено по източния фланг на НАТО",  се изтъква в третата точка на документа.
"Подчертаваме важността от

присъствието на НАТО от Балтика до Черно море,

за да се засили отбраната на нашите граждани и територии", се казва категорично в петата точка от декларацията.

Много важна е шеста точка. В нея дословно се казва: „Оставаме загрижени от продължаващия конфликт в източна Украйна и последното напрежение в Азовско и Черно море, произхождащо от нелегалното анексиране на Крим и струпването на военни части там. Това е поредната демонстрация от страна на Русия за неспазване на международното право, нейното поведение на конфронтация и използването на военни и невоенни средства, като построяването на мост над Керченския пролив, за постигане на нейните геополитически цели. Ние сме загрижени за нарушаването от страна на Русия на Договора за унищожаване на ракетите с малък и среден обсег. Подкрепяме подхода на НАТО към Русия, базиран на сдържане и отбрана”.

По необясними причини обаче, вече трети ден тази декларация, подписана от деветимата президенти - на България, Румъния, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша и Словакия, не е качена на сайта на българското Президентство. В същото време българската публика трябва да се осведомява от сайтовете на държавните глави на Румъния и Словакия.

Явно президентът русофил се опитва пред българското общество да се покаже по един начин и да гради образ на верен на Кремъл, като крие от обществото документи, които подписва на международни форуми, защото са насочени срещу агресивната руска политика. Пред натовците обаче Радев се представя като верен техен съюзник, който осъжда опасните руски политики. Подобно поведение българският президент демонстрира и през  юни, миналата година, когато в Полша  подписа документ на НАТО, в бе осъдена руската агресия срещу Украйна. В България обаче този документ не бе обявен публично.

Пълен двуличник и мижитурка.

"по делата ще ги познаете" са казали по умни от мен хора... Хайде, коментирайте двуличника.

Мирко, каква е тази смехория?

Президента криел документи...та те да не са секретни и журналистите да нямат достъп до тях?!!

Или само журналистите на "фрактор" са се добрали до истината!:lol6:

И да, Президента винаги е отстоявал тезата " Подкрепяме подхода на НАТО към Русия, базиран на сдържане и отбрана "!

Цитат

Радев в крайна сметка дори е подписал декларация, в чиято шеста точка се подчертава взаимното безпокойство на държавните глави от действията на Русия в Керченския проток, от незачитането на международното право, както и от хибридните атаки. Всъщност, досега аз не съм чул каква е позицията на Радев за нарушаването на международното право от страна на Русия, защото по време на кампанията си говореше едно, но на първия си Европейски съвет подкрепи удължаването на санкциите. Това заяви пред журналисти в Кърджали председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ говори и за визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг у нас, по време на която според него са се дали много ясни послания какво трябва Алиансът да предприеме в Черноморския регион – а именно засилване на предното присъствие, за да се гарантира защитата на всяка една членка. „Това е позицията на НАТО. Не е констатация на ГЕРБ или президента на БСП и неформален лидер на партията Румен Радев“, отбеляза Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че президентът Радев трябва да обясни какво точно е имал предвид с израза, че няма да позволи други държави да решават енергийните проекти на България. „Нека припомня на Радев, че докато той още беше летец България се присъедини към ЕС и по този начин се задължи да спазва европейското законодателство, сред което е и Третият енергиен пакет. Енергийната независимост може да се осигури само ако спазваме европейските правила. Подобни коментари на президента могат да доведат само до противопоставяне“, посочи Цветанов. По думите му след като Румен Радев зае позицията на Мадуро по случая Венецуела, в обществото започват да се чуват мнения, че Радев е българският Мадуро. „Аз не искам българския Мадуро да ни води към режима на Венецуела. Ние трябва да се числим към развитите демократични общества, каквито несъмнено са ЕС и САЩ“, подчерта той. Цветанов бе категоричен, че президентът иска да отклони страната ни от нейния евроатлантически път, като за целта подкрепя посланията на БСП за насочване на страната ни на Изток и използва антиевропейска риторика. „Нека си дадем сметка, че живеем на най-хубавото място в света – Европа. Нека осъзнаем колко много ЕС прави за нас. Наскоро Европейският парламент подкрепи увеличение с близо 4 млрд. лв. на финансирането за България след 2020 година. Това ще бъде най-високият ни бюджет откакто сме в ЕС“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/tsvetanov-v-kardzhali-sled-sreshtata-s-devetimata-prezidenti-radev-napravi-komentari-koito-nikoy-ne-razbra

От "дневник" малко по подробно. Ще ти цитирам умишлено разменено пасажите, че се вижда по ясно какво прави мижитурката пРезидент :

Цитат

Ето какво пише в Декларацията от Кошице на президентите на България, Естония, Латвия, Литва, Румъния (цитираме я от сайта на президента Клаус Йоханис), Словакия, Унгария, Чехия и Полша:

"Особено сме загрижени от продължаващият конфликт в Източна Украйна и напрежението напоследък в Азовско и Черно море, произтичащи от незаконното и нелигитимно анексиране на Крим и струпването на военни сили. Това е още една демонстрация на това, че Русия не зачита международното право, на конфронтационното ѝ поведение и употреба на военна сила и невоенни действия, каквото е строителството на мост над Керченския проток, чрез които преследва геополитическите си цели.

Потвърждаваме подкрепата си за подхода на НАТО към Русия, основан на силно сдържане и отбрана и отвореност за диалог, както бе договорено на срещата на върха в Уелс, с цел да се избягват неразбирателство, погрешни преценки и непреднамерена ескалация."

В документа се отправят критики към Русия - без да се споменава поименно страната - за ролята ѝ в замразени (някои дори от почти 30 години) конфликти в бивши съветски републики:

"Потвърждаваме твърдата си подкрепа за териториалната цялост и суверенитет на Украйна, Грузия и Молдова в техните международно признати граници. Докато реализират европейските и евро-атлантическите си аспирации, тези страни ще продължат да се възползват от нашата подкрепа за техните опити да подсилят съпротивата с исрещу всякаква външна заплаха."

.....

Според съобщението на сайта на държавния глава той е заявил пред журналисти, че регионалният формат изострял риториката, което не кореспондира с политиката на сдържане и диалог, възприета от Алианса, и че за съжаление неформалната инициатива, известна като Б9, се е отдалечила от замисъла си и дори създава рискове за интересите на деветте държави-членки, отивайки отвъд приети от всички 29 съюзници подходи.

Няма съобщение каква е позицията, която Румен Радев е изразил на заседанието с колегите си и Столтенберг, но се изтъква - включително в заглавието - че той е бил на форума на Деветте от Букурещ, "за да да не допусна друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти".

Той е заявил още, че "определени текстове на предварително изготвената декларация застрашават реализацията на важни инфраструктурни проекти от наш национален интерес и направих необходимото проблемните текстове да бъдат извадени от декларацията".

В действителност българската външнополитическа позиция не се изработва от президента, а от министерството на външните работи (декларацията не е публикувана и на неговия сайт - бел.ред.) и донякъде се съгласува с Президентството. Обикновено декларации на 9 държави се подготвят от национални представетиле доста преди срещата на държавните им глави и се "затварят" за по-нататъшно редактиране. Промени в последния момент и на място се смята за дипломатически инцидент.

Вижда се че декларацията подкрепя подхода на НАТО на сдържане и отбрана , вижда се и ясно неоприентираната антиевропейска и антинатовска простотия на мижитурката .

преди 27 минути, M.Николов написа:

Мирко, каква е тази смехория?

Би било смехория наистина, ако не ставаше въпрос че тази смехория и излагация я твори  хибридното недоразумение Радев.

преди 25 минути, miro20 написа:

Вижда се че декларацията подкрепя подхода на НАТО на сдържане и отбрана , вижда се и ясно неоприентираната антиевропейска и антинатовска простотия на мижитурката .

Напротив, вижда се, че Радев им е казал "Хайде да не се правим на повече папи от папата!".

Май не разбираш, че може да сме в един блок, но всяка страна си има свои интереси, които гледа да прокарва.

И те не винаги съвпадат с интересите на другите страни от блока!

преди 35 минути, M.Николов написа:

Напротив, вижда се, че Радев им е казал "Хайде да не се правим на повече папи от папата!".

Май не разбираш, че може да сме в един блок, но всяка страна си има свои интереси, които гледа да прокарва. 

И те не винаги съвпадат с интересите на другите страни от блока! 

Продължаваш да се излагаш . С какво " подхода на НАТО към Русия, основан на силно сдържане и отбрана и отвореност за диалог, както бе договорено на срещата на върха в Уелс, с цел да се избягват неразбирателство, погрешни преценки и непреднамерена ескалация  "

противоречи наинтересите /в случая на България/  или какви чужди интереси "които гледа да прокара" има от друга държава ???

Разбирам за пореден път мотото ти - дори пРезидента  "да се изака на жълтите павета, какво толкова, това е правилно и принципно."  :)

С какво горната позиция изразена от всички президенти дава основание мижитурката хибридка да каже :

" за съжаление неформалната инициатива, известна като Б9, се е отдалечила от замисъла си и дори създава рискове за интересите на деветте държави-членки, отивайки отвъд приети от всички 29 съюзници подходи. "

А ?

И защо я е подписал , след като формата "се е отдалечил от замисъла" ?? Ми да не бе ходил, или ако е отишъл но не е знаел какво ще подписва - да него подписва.

Разбирам че трябва да тъче на два фронта  - поръчките на Решетников  и евроатлантическата ни ориентация. Но от два стола се пада гарантирано между тях :)

Да си избере страна  и гордо да го обяви, а не да е мижитурка

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.