Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 33 минути, nikssi написа:

Няма спор за качествата на изделието

Дърто е вече желязото...Пък относно качеството, с тоя въздухозаборник виснал отдолу, все едно не е правен за тоя самолет, а е прикачен допълнително, насила...

• Отговори 19,3k
  • Прегледи 791,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 9 минути, sliderum написа:

все едно не е правен за тоя самолет, а е прикачен допълнително, насила...

с факти ли ще говориш или просто си пробваш гадателските способности

преди 18 минути, Без умствен капацитет написа:

с факти ли ще говориш или просто си пробваш гадателските способности

Ма погледни го бре, той е праисторически тоя кошник. Гледай как ти се хили с тоя смачкан кюнец, който са му овесили:

F16-03.JPG

Концепт на 6-то поколение европейски изтребител:

screenshot-mir-s3-cdn-cf.behance.net-201

преди 47 минути, Без умствен капацитет написа:

я кажи как трябваше да се избере

при положение че от едната страна имаш едноядрен процесор, а от другата двуядрен процесор

да питаме хардуерния раздел да кажат кое е по хубаво

Бееее ти тъпа ли си? Що не четеш поста ,който цитираш ? Или не можеш да осмислиш прочетеното?

преди 1 час, nikssi написа:

начина по-който избраха въпросното изделие.

ОФцЪ бе!!!

Редактирано от nikssi
за офцъТЪ да чете преди да дращи! (преглед на промените)

преди 1 час, nikssi написа:

ОФцЪ бе!!!

и това го казва този който доброволно си изтри кирилицата и е замести с американски думи

преди 2 часа, sliderum написа:

защо и втората снимка не е отпред, аз и там виждам въздуховоди

преди 2 часа, sliderum написа:

Концепт на 6-то поколение европейски изтребител:

screenshot-mir-s3-cdn-cf.behance.net-201

Точно с тези сопла много ме съмнява, че ще стане работата.

преди 7 часа, M.Николов написа:

Цитатче искаш...ето ти едно:

" По повод скандала „Ало, Банов съм“, Цветан Цветанов заяви, че съгласно прогнозата на Европейската комисия за 2019-2022 г. България е в топ пет на държави с икономически растеж 3,6 процента. "

Хората го питат за скандала с Банов, той обяснява икономическия растеж на България(то пък и един растеж някой растат с 6-7%).

Алооо балоните. Като цитираш, не цитирай преразказ по картинки . Лично го чух отговора на въпроса - преди да  се произнесат компетентните органи   или проверката каквото тече там, не може да коментира, а всичко останало е ПРОПАГАНДА , фалшификации  дестабилизиращи държавата.

Това за ръста и процентите го каза  в отговор на думите на Йончева  за "модела Борисов  политиките и мафиотския грабеж обхванал държавата " . И  извади графиките за растежа, сравнявайки тяхното и "модела на ГЕРБ" .

Относно въпроса "Ало Ваньо" мога да отговоря вместо него - Има си обяснение от покойния вече Ваньо Танов, и няма никакво спиране на незаконен алкохол.

Но ето че пак като тръгне приказката... върви обяснявай че нямаш сестра...

Смешльо, цитирам ти от статията предложена от Мойра

http://glasove.com/categories/novini/news/cvetanov-otnovo-atakuva-radev

Както ти сам си пожелал!!!

преди 8 часа, miro20 написа:

Търсих , изчетох статията на Мойра , и не намерих. Затова помолих нея да ми цитира едно нещо което не е вярно .

Така, че пукай си сега балоните.

преди 29 минути, M.Николов написа:

Смешльо, цитирам ти от статията предложена от Мойра

http://glasove.com/categories/novini/news/cvetanov-otnovo-atakuva-radev

Както ти сам си пожелал!!!

Така, че пукай си сега балоните.

Смешника си ти. Хвърляш се на съкратен вариант на статията , а не на по широкото пояснение.

Ако бе вникнал или поне гледал предаването, щеше да ти е ясен и КРАТКИЯ вариант. И наум нямаше да ти дойде да го даваш за пример за нещо неточно казано.

Незнанието ти и плиткоумието, не е аргумент  . Само се излагаш :)

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

и това го казва този който доброволно си изтри кирилицата и е замести с американски думи

:cantbelieve:  такива са ни политиците - такава ни е и държавата. За съжаление.

преди 59 минути, M.Николов написа:

Ммм, питай хардуеристите дали няма да стане. Може и да не е могло преди 50 години, но пък тогава кой знае как са изобретили чипът и са оставили на релето по-прозаични задачи.  Но пък едно си прав, чак точно като концептът едва ли ще е, което не пречи човек мечтае.

преди 1 минута, M.Николов написа:

Да гледам предаване с Цвъки!:shock11:

Ти майтапиш ли се?:)

Ахааа.. ми тей кажи ... чешеш си езика... Аз помислих че коментираш насериозно темата.

Трол.:laughing5:

За пореден път припомням ти искаш цитат от статията предложена от Мойра!!!

Аз ти давам цитат точно от нея, при което ти ми обясняваш, че имало и други версии на статията и дори тв предаване?

Що не пътуваш, а?:hush:

преди 4 минути, M.Николов написа:

За пореден път припомням ти искаш цитат от статията предложена от Мойра!!!

Аз ти давам цитат точно от нея, при което ти ми обясняваш, че имало и други версии на статията и дори тв предаване?

Що не пътуваш, а?:hush:

Като не разбираш какво цитираш от статията , аз ли съм ти виновен ?

Можеше просто да кажеш - Благодаря Миро за пояснението.

Ама не... трябва като всеки гамен да се заяжда за нещо за което не друг , а сам си е виновен че не разбира какво цитира :laughing5:

Пътувай ... :bye1::vacation7:

Има ли го това в статията?

" По повод скандала „Ало, Банов съм“, Цветан Цветанов заяви, че съгласно прогнозата на Европейската комисия за 2019-2022 г. България е в топ пет на държави с икономически растеж 3,6 процента. "

Има го.

Това статията, която е предложила Мойра ли е?

Да.

Ти цитат от същата статия ли искаше?

Да.

Айде, по пързалката тогава!:getout:

преди 6 минути, M.Николов написа:

Има ли го това в статията?

Има го.

Това статията, която е предложила Мойра ли е?

Да.

Ти цитат от същата статия ли искаше?

Да.

Айде, по пързалката тогава!:getout:

Като ще тролиш , хайде да си задам пак въпроса -  Има ли нещо от казаното което не е вярно ?

да, в изречението няма пряк отговор за "Ало банов" , продължава с друго, но няма нещо което да не е вярно.

Гърчи се. Трол :laughing5:

преди 2 часа, M.Николов написа:

На соплата нищо им няма. Ф-117, Б-2 и Ф-22 си фъркат с такива от доста годинки. Имат предимство пред кръглите  - по-ниска радарна забележимост, но си имат и недостатъци. По-голям проблем са въздухозаборниците. Така както са ги сложили тоя самолет няма да може да се похвали с някаква свръх маневреност.

И тези са с въздухозаборници от горанта страна на фюзеляжа и не се славят като маневрени. Единия даже го наричат летящата ютия.

300px-Tacit_Blue_in_flight.jpg

b2-2.jpg

Този даже има решетка в началото на въздухозаборниците за да е по-стелт:

message-editor%252F1492798581093-adhahfh

Има си причина подобно конструктивно решение да не се е наложило. Затова си мисля, че тази картинка е един вид свободно съчинение на някого.

преди 9 часа, A.com написа:

На соплата нищо им няма.

Напротив, имат голям проблем.Това на картинката не я ясно дали въобще ще успее да излети.

преди 9 часа, A.com написа:

Ф-22 си фъркат с такива от доста годинки

Я пак ги сравни!

image.thumb.png.4adae05429ae8ced66ad2ccfc35bd0af.png

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Супер, аз намерих нещо интересно, ама е ракетен, а не самолетен двигател и още не се използува в практиката май:

Няма дюза от класически тип и някой плоскоземец, с ниво на научните познания клонящо към нула, като го гледа сигурно ще си помисли, че е някакво чудо.

преди 8 часа, M.Николов написа:

Напротив, имат голям проблем.Това на картинката не я ясно дали въобще ще успее да излети.

Я пак ги сравни!

image.thumb.png.4adae05429ae8ced66ad2ccfc35bd0af.png

Че картинката е нечия интерпертация съм съгласен. Такива се появяват след всеки слух за нов самолет. Едно време ги русиваха, сега използват CAD софтуер за да ги правят. Иначе, гледай какво правят соплата - диаметъра се променя според желанията на пилота.

преди 25 минути, nikssi написа:

Да ви отворя ли една тема - Възможностите на аеропланите и всички хвърчила?

Не бе ! Това клипче е достатъчно.........освен това трябва и "задкомпютърно устройство" :lol6::

А също и онези "мултики" , дето после се оказа че не са никакви "мултики" , ами са си съвсем истински .....:lol6:

" Хайли лайкли " е едно , съвсем друго си е истината !......

Хайде и още едно - за авторитет ;)

Президентът призова да се смени радикално политическата среда

Цитат

"Всички ние като общество имаме отговорната задача да направим така, че хората да живеят по-добре. Въпреки че бизнесът има водеща роля в това да постигнем по-високо качество и стандарт на живот - убеден съм, че каквито икономически, данъчни и социални модели да разработваме и да прилагаме, те няма да имат ефект, ако не се смени радикално политическата среда и стилът на управление в държавата. Това е голямата отговорност пред всеки един от нас", това заяви президентът Румен Радев в Хасково.

преди 1 час, Мойра написа:

Трябва ! Така е ! Ама няма с кого ! :(

......Никой още не е заявил честно и открито : " Действен контрол от управляваните над управляващите ! ".......Тъкмо обратното се наблюдава :

..............................................................................................

В общия план на нещата - къде сме ние :

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.