Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 13 минути, lsmurf написа:

Нещо грешно да виждаш ?

Не бе.. те са си навили пружинката с инструкциите за плюене и както сами си казват - "не е важно какво е казал" ...  И не  обръщат внимание на въпроса ми, и това което  цитираш  - а какво е казал ??

Просто трябва да се плюе по посланника :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 19,3k
  • Прегледи 792,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

Единствената грешка беше че като дипломат не е преценил дъвката която дава на някои не дотам доброжелателни към страната ни хора да ни обвиняват че сме под чуждо влияние. Ако управниците ни са умни мъже трябва да се вслушват в разните мнения да ги анализират и след това да решат това което е най добро за нашата страна.

Не бе, не бе, чичковци. Радетели за европейски щати, които нямат проблем да бъдат командвани от партията, оф, от евро комисията, че дори от несъществени фигури, като посланици.

преди 11 минути, иноТ написа:

Не бе, не бе, чичковци. Радетели за европейски щати, които нямат проблем да бъдат командвани от партията, оф, от евро комисията, че дори от несъществени фигури, като посланици.

Къде виждаш командване ? Цитирах точно какво е казал . Дрънкаш простотии , посланик- несъществена фигура. Защо мислиш се обръщат към посланиците с "превъзходителство" ?  Естествено че трябва да знаем какво мислят нашите съюзници по въпроса за съвместимостта на въоръжението ни. Пък какво ще решим вече е съвсем отделен въпрос.

преди 28 минути, lsmurf написа:

че като дипломат не е преценил дъвката която дава на някои не дотам доброжелателни към страната ни хора да ни обвиняват че сме под чуждо влияние.

така е. Ако каже дори "добър ден" , тукашните злобари ще реагират по същия начин - къв е тоя да ми казва че деня бил добър! Айде бе !

И другия аспект който виждам - постоянното повтаряне на собствените им страхове - как сме колониална държава, как ЕС и ФАЩ са диктатори и т.н. и т.н..

А когато бяхме реално под истински ботуш , влияещ ни пряко и на бита, и на стандарта, и на политиката, и под тотална военна диктовка  на една чужда държава, за тях е нищо...

преди 18 минути, M.Николов написа:

Абсолютно си прав!

Не е  прав.

преди 12 минути, miro20 написа:

така е. Ако каже дори "добър ден" , тукашните злобари ще реагират по същия начин - къв е тоя да ми казва че деня бил добър! Айде бе !

И другия аспект който виждам - постоянното повтаряне на собствените им страхове - как сме колониална държава, как ЕС и ФАЩ са диктатори и т.н. и т.н..

А когато бяхме реално под истински ботуш , влияещ ни пряко и на бита, и на стандарта, и на политиката, и под тотална военна диктовка  на една чужда държава, за тях е нищо...

Не е  прав.

Цитирах иноТ . Забравил съм кавичките и тролчо веднага вади половината от изречението за да ми сложи в устата думи които не са мои . Не мислех да обръщам внимание на тролските му напъни ама явно е успял да заблуди някого.Изречението беше:

преди 28 минути, lsmurf написа:

Дрънкаш простотии , посланик- несъществена фигура.

преди 1 час, lsmurf написа:

Заминавай тогава за Централна Америка щом си станал такъв специалист по този регион.Тук обаче господин- другарю е Европа и България не само се числи към нея а е една от най старите европейски държави с своя самобитност и култура и няма повече да позволим руски ботуш да тъпче родината ни. България скоро ще застане на мястото което и се полага по право в обединена Европа и стига сте я тикали към разпадаща се Русия. Престанете с кучешкия си манталитет . Дръжте се като достойни българи. Русия може да ни бъде само партньор в търговията и нищо повече.

Ако не е била тая Русия, нямаше да има Трета Българска Държава. Виж кюрдите още нямат независимост от турците вече колко години след освобождението на балканските народи.

За 140 години, колко от тях сме били "тъпкани от руския ботуш"? В момента ние сме смазани... и то не от руски ботуш. Никога не сме били толкова унизени като народ за тези 140 години. За каква "обединена Европа" говориш? Европа е разединена, и това за добро, защото алтернативата беше да е обединена около неолибералните "ценности" и простотии, които ѝ изяждат главата. Русия е една от малкото държави в Европа, която се противопоставя на тези тенденции. Другите са гризнали нечий нелицеприятен ботуш ми се струва, може би с изключение на една Унгария, Полша, Чехия, Словакия.

Аз разбирам човек да недоволства за съветския диктат в България, обаче да го прави и да си затваря очите за последвалата съсипия е просто трагично. Къде ни е индустрията, къде ни е армията, къде ни е народът? Нали вече се вдигна този ботуш и го няма повече от 20 години? Кой направи крепост в Южния Парк през това време, че и паметници на чужди актьори вдигат... и на "геройски загиналите" американски бомбардировачи, сривали София по времето на дедите и бащите ни, с "приятелски" огън. Ха, озаптявайте се малко!

България не е в позиция в момента да воюва за своята независимост. Точно както не е била в позиция да се освободи сама от Османската Империя. Батак, Перущица... смазани под башибозушкия ботуш. Или вие искате да ми кажете, че в момента СМЕ НЕЗАВИСИМИ? И не сме под ботуш? И живеем достойно... на колкото там скорости. Че имаме армия, която да ни пази, и която да можем да изхраним? Че имаме раждаемост, препитание... съизмерими с времето на съветската доминация? Чехите неотдавна бяха признали, че не са долюбвали много руснаците след Варшавския договор,  но поне руснаците са се държали с тях като с братя, за разлика от западняците днес. Имали са доблестта да си признаят наивността и грешката. А Чехия въобще не е в положението на България.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

преди 11 минути, Lumberman написа:

Ако не е била тая Русия, нямаше да има Трета Българска Държава. Виж кюрдите още нямат независимост от турците вече колко години след освобождението на балканските народи.

За 140 години, колко от тях сме били "тъпкани от руския ботуш"? В момента ние сме смазани... и то не от руски ботуш.

Мисля тези твои простотии са за тази тема

Цитат

В момента ние сме смазани... и то не от руски ботуш.

Смазани сме я... заради съветското влияние и резултатът от това влияние и лагера в който сме били - Той ФАЛИРА.

а за "руския ботуш" , ами и в момента сме суровинно под техен ботуш и благоволение. Има ли друга държава в ЕС ,която да е на 99% зависима от тях ?

За политическия лобизъм, анти-ЕС проекти, и очевидна пропаганда, дори няма да споменавам...

Той президента ни дори в момента както знаеш  е пряко съгласуван, предложен и избран  от тях.

преди 14 минути, Lumberman написа:

Аз разбирам човек да недоволства за съветския диктат в България, обаче да го прави и да си затваря очите за последвалата съсипия е просто трагично. Къде ни е индустрията, къде ни армията, къде ни е народът? Нали вече се вдигна този ботуш и го няма повече от 30 години?

Това дето правиш в момента е вариация на абсолютно грубата манипулация по- горе. Докога трябва да обяснявам че не си затварям очите не за "последвалата" а за ПРОДЪЛЖАВАЩАТА съсипия защото хората които я вършат са свидни рожби на времето в което бяхме под съветски диктат. Нещата са взаимно свързани и няма да се уморя да повтарям че целия ни "преход" беше добре замислено и осъщетвено активно мероприятие на КГБ и нейната рожбица ДС . Превръщането на политическата власт на Партията в икономическа на "правилните" хора беше добре замислено и реализирано действие с което разпадът на държавата ни продължи.

преди 16 минути, miro20 написа:

мазани сме я... заради съветското влияние и резултатът от това влияние и лагера в който сме били -

Бъркаш. Смазани сме заради турския ботуш, и заради византийския преди това... Но на тебе ли точно да обяснявам. Ще си го спестя.

Който има акъл, сам да преценява. Миро, ти акъл може да имаш, но сърце и съвест нямаш, а това дори е по-лошо. Ако не го беше доказал, бих ти опонирал, но все едно с мъртвец говоря... Няма да си губя времето, и да хабя "хартията".

Иначе браво за бързата реакция. Като вярно куче скокна, както си обучен.

преди 8 минути, Lumberman написа:

Бъркаш

Не, не бъркам.  Много държави също са били под османски и др ботуши. Конкретно за сегашната ситуация - слаба държава и беднотия  , вината си е именно на фалиралия соц, и всичката нерентабилна, тромава икономика и система.

Споменавал съм че ако  можем да направим някакво сравнение, какво би било ако не бяхме в соц лагера, е че виждам България някъде на нивото на Испания, защо не и Франция... Все пак преди ВСВ след която попаднахме  в губещия лагер, сме били на доста високо ниво спрямо европейските държави.

преди 13 минути, Lumberman написа:

но сърце и съвест нямаш

Бих те запитал , как го установи това, след като многократно съм се доказвал че на първо място за мен е българщината, и постоянно опровергавам вашите лъжи и спекулации по не една тема.

Това че ти и др не приемате собствените излагации, не приемате че говорите доказани лъжи и  наивна пропаганда, си е за ваша сметка.

преди 17 минути, lsmurf написа:

Нещата са взаимно свързани и няма да се уморя да повтарям че целия ни "преход" беше добре замислено и осъщетвено активно мероприятие на КГБ и нейната рожбица ДС . Превръщането на политическата власт на Партията в икономическа на "правилните" хора беше добре замислено и реализирано действие с което разпадът на държавата ни продължи.

Така е. Но някои са слепи за очевидното . "Перестройката" , с която трябваше да се замаже соц фалита, всъщост бе операция как да си запазят парите и властта, но вече "сменени" и  "пречистени".

Тези хора и в момента са във властта и бизнеса. И до ден днешен на власт са хора с картончета и агентурно минало .

Е няма как да стане, другари ... Особенно че не приемате тези толкова очеизвадни неща, че и имате наглостта да пеете стари отдавна заклеймени соц простотии ....

преди 55 минути, lsmurf написа:

Нещата са взаимно свързани и няма да се уморя да повтарям че целия ни "преход" беше добре замислено и осъщетвено активно мероприятие на КГБ и нейната рожбица ДС

И накъде отидоха парите, ако ги проследим? Костов ли беше руски агент? Или може би Царя? Станишев - председателя на ПЕС? Борисов, и той ли е виновен, че е проруски? Всите вкупом работеха за руските интереси... И онези тъпаци от Козяк го позволиха!

Парите им не са в руски банки, драги. И кое точно КГБ го осъществи и дирижира тоя преход, при положение, че самата РФ беше разграбвана и съсипвана през това време? Те своето падение не можеха да предотвратят, та тръгнали били да организират нашето?! Пълни смехории.

Иначе е прав, Миро, че те имат вина за това, което последва. Понеже ни предадоха и загубиха войната, оставиха ни да се оправяме сами, под вещите съвети на американците. А икономиката ни беше до голяма степен вързана със страните от СИВ. Но за да кажеш, че Русия и КГБ били виновни за прехода, най-малко трябва да покажеш, че са имали полза и мотив. А при положение, че т.нар. "руски" олигарси си изнесоха парите по офшорки (под юрисдикцията на кралица Елизабет Втора), за каква руска диря говориш? Една малка част останаха руски, т.е. верни на руската държава. Русия и в момента е разделена, както и България.

А ДС понеже е несломима и вездесъща, за това ли толкова години се гаврят с паметта ѝ чуждите агенти и ликуват над трупа ѝ? Толкова години по-късно пак ДС била виновна... Типичното, "крадеца вика - дръжте крадеца!"

преди 49 минути, miro20 написа:

Бих те запитал , как го установи това, след като многократно съм се доказвал че на първо място за мен е българщината, и постоянно опровергавам вашите лъжи и спекулации по не една тема.

За такива "майцепродавци" като тебе Левски и Ботев се обръщат в гроба. Че даже се кле, че не работиш за американски интерес, без страх от възмездие.

преди 49 минути, miro20 написа:

Така е. Но някои са слепи за очевидното . "Перестройката" , с която трябваше да се замаже соц фалита, всъщост бе операция как да си запазят парите и властта, но вече "сменени" и  "пречистени".

Това не го отричам. Но фактът е, че смениха господарите.

преди 1 час, lsmurf написа:

Естествено че трябва да знаем какво мислят нашите съюзници по въпроса за съвместимостта на въоръжението ни. Пък какво ще решим вече е съвсем отделен въпрос

Ако искаме да знаем, можем да ги попитаме. Нали уж сме равноправни членове в Алианса? Или не сме?

Ама, не - те трябва да ни напомнят да "внимаваме в картинката."

Американците не искат да имаме въоръжение, което те да не могат да контролират. Чисто софтуерно те могат да контролират американските Ф-16 дори когато са в ръцете на врага. По тая и причина искат съвместимост. Та ако се случи да се обърнем против тях, което те могат да очакват в бъдеще, да не може да си използваме въоръжението по главата им. И тука дори не говорим за руски, а за шведски самолети.

Причината е същата, поради която ни направиха небоеспособна армията и ни съсипаха въоръжението след приобщаването към НАТО. Те не могат да си позволят силна във военно отношение България, понеже ние сме традиционен съюзник на техния отявлен враг, Русия. Но и ние няма как да имаме армия и въоръжение, без икономика, тъй че те за това са се погрижили. Ще купуваме с пари на кредит, като гърците. Ще си харчим стотинките за скъпи играчки, които въобще не са ни по джоба. Вместо първо да инвестираме в икономическо развитие и другите сектори постепенно да последват. Но не - ще работим за чужденци, не за себе си. Все искаме "чужди инвестиции". Докато "управниците" ни инвестират в кражби.

преди 1 час, Lumberman написа:

Понеже ни предадоха и загубиха войната, оставиха ни да се оправяме сами, под вещите съвети на американците. А икономиката ни беше до голяма степен вързана със страните от СИВ. Но за да кажеш, че Русия и КГБ били виновни за прехода, най-малко трябва да покажеш, че са имали полза и мотив.

Нали не твърдиш че КГБ и така наречените олигарси са нещо различно. Ако нямаха благословията на КГБ няма как да станат олигарси. Който не слушка веднага отива под леда разбира се. По горе казах каква е основната цел. Запазване на властта чрез завземане на ресурсите. И в България и в Русия се разиграва точно такъв сценарий. Видяха че положението със социализма и диктатурата на "пролетариата" стана неудържимо и навреме решиха да овладеят икономическите лостове. Така отново командват парада , не разбира се толкова грубо и безцеремонно като при социализма а вече със средствата на икономическа принуда. Прав си че може би че си поделиха с американците влиянието и сега според мен сме на двойно управление ,но в никакъв случай не бих казал че Русия има по малко влияние от САЩ в България. Напротив цялата ни енергетика е в техни ръце а това означава че във всеки един момент могат да ни притиснат здраво. И го правят всъщност. Ето за кой ли път ще се подновява далаверата Белене. Защо и е на една бедна страна като нашата атомна електроцетрала? При положение че ядрена енергетика развиват само ядрените сили защото получават суровина за оръжията си. При нас как стои въпроса -строим скъпи централи които въобще не са ни по джоба отработеното гориво отива  в Русия взимат си каквото им е нужно от него и ни  връщат отпадъка да го съхраняваме стотици години - на печелившите  честито - на нас остават разходите и замърсената природа.

преди 14 часа, Lumberman написа:

А кой стои зад Цветанов?

Не знам точно кой/кои стои/стоят зад Цветанов, но съм почти сигурна, че Цветанов държи в ръцете си Борисов от създаването на ГЕРБ.

Надявам се скоро да разберем как точно стоят нещата.

преди 31 минути, Мойра написа:

Не знам точно кой/кои стои/стоят зад Цветанов, но съм почти сигурна, че Цветанов държи в ръцете си Борисов от създаването на ГЕРБ.

Надявам се скоро да разберем как точно стоят нещата.

Цветанов навремето прави едни посещения в САЩ като вътрешен министър, направо маратонски. Не знам българските политици дали са правили такива визити в СССР навремето. Ето една компилация:

http://www.lubamanolova.info/analizi/2012/2661-nikoy-ne-obyasni-zashto-tsvetanov-prekara-dve-sedmitsi-v-shtatite

Цитат

От 2009 година правя ежегодни посещения в САЩ. Те са работни. Те са винаги били от порядъка на шест до осем дни. Този път бяха две седмици.

Цитат

17.11.2010 г. - В резултат на изключително доброто сътрудничество сме поканили министър Цветанов да посети САЩ в началото на месец декември

На тези посещения аз им викам оперативки. Въобще знае ли го някой какво е правил? "Вътрешният" министър. Освен обучение, инструктаж, да не кажа програмиране, няма какво друго. Ако искат да споделят опит американците, нека да дойдат тука и всичко да бъде публично - става дума за български министър! В каква позиция точно се е срещал там - като подчинен или като равноправен? Просто американците си инвестират в кадрите - това е разбираемо.

А пък бившият президент Плевнелиев ходи на посещение в Афганистан с американски самолет:
http://www.segabg.com/article.php?sid=2012030500019985000

Цитат

Плевнелиев издаде, че той е бил там заедно с американския посланик Джеймс Уорлик и е пътувал до размирната територия и обратно до България с щатски самолет.

Че се и похвалил. Само за това му деяние трябваше да го импийчнат. Ама кой да го направи?

И тези двамата 'убавци ми тръгнали да критикуват Радев!

преди 13 часа, lsmurf написа:

Нали не твърдиш че КГБ и така наречените олигарси са нещо различно. Ако нямаха благословията на КГБ няма как да станат олигарси. Който не слушка веднага отива под леда разбира се. По горе казах каква е основната цел. Запазване на властта чрез завземане на ресурсите. И в България и в Русия се разиграва точно такъв сценарий. Видяха че положението със социализма и диктатурата на "пролетариата" стана неудържимо и навреме решиха да овладеят икономическите лостове.

По принцип това наистина е за друга тема, но само накратко: ясно е, че и при нас и при тях не станаха случайни хора олигарси, не бяха случайни и кредитните милионери и онези, които направиха "подмасовата" приватизация и ликвидираха цели отрасли от икономиката. И това си бяха хора свързани с комунистическата върхушка. Предполагам, че е било по същия начин и в Русия. Т.е. те наистина превърнаха политическата си власт в икономическа, от комунисти станаха "социалисти" и т.н. Обаче има и един друг момент - кой контролираше парада на по-високо ниво? Примерно, къде изнесе златния резерв на България Андрей Луканов? В чие посолство ходеше Костов да приема инструкции по време на януарски протести? Чий агент е Соломон Паси? Кой създаде и издигна Бойко Борисов?

Аз затова казвам, че трябва да се следят парите. Просто западните елити поеха под контрол Източния блок, и използваха местната номенклатура за своите си цели, като им позволиха да запазят за себе си част от баницата и ги оставиха привидно "на власт". И по тази причина олигарсите на прехода и у нас, и в Русия, си държат парите в западните офшорки, по тая и причина след като Путин се зае с тях, една немалка част избягаха на запад. Т.е. те може да са били свързани с руските служби, но това не ги прави слуги на тези служби, нито на руските народ и държава. Друг е въпросът доколко тези, които останаха с Путин, са читави и почтени хора, но поне се идентифицираха с руската държава.

Та играчите са старите комунистите и децата и внуците им, но въпросът е кой ги контролира - и кой ги насърчи по пътя на неолиберализма? Кой спечели най-много от това разграбване на България, като изключим самите приватизатори и лапачи по обясними причини? Русия ли, която инвестира в периода 1944-1989 г. огромни средства в своя съюзник в лицето на България (тежка промишленост, ядрена енергетика, военни заводи, евтини суровини и прочие)? Защо ѝ беше да руши това, което е градила? Защото дойдоха други хора, с други идеи, с други шефове, с друга принадлежност (вече глобална) и искаха да създадат нов еднополярен свят. Реално хора, които сътрудничеха със западните елити , а не се противопоставяха. Само че специално с Русия не им се получи.

Така Русия може да има някакво влияние, но то не е толкова съществено колкото на западняците. Най-малкото ние сме член на ЕС, с последващите от това членство задължения. Разбира се, дори Бойко не иска да бъде трън в очите на руснаците и гледа е да е по-дипломатичен и да балансира позициите си, доколкото му позволят. Но да се говори, че ДС и ЦК еднолично стоят зад "прехода" е много наивно и не отговаря на реалностите, в които България беше поставена - с много големи и нови играчи наоколо.

Ние си го направихме - тези, които избягаха и тези, които останаха. Направиха го еничари, бивши управляващи. Ако "Западът" (без САЩ) имат някакво участие, то това е, че най-вероятно нищо не са направили. Ние за тях не сме "европейци". Докато повече от половината Европа говори на език, който не е техен, пише с букви, които не са техни и са подчинени на църква, която не е тяхна, ние имаме собствен език и букви и църква. Когато държави от ранга на Германия, Испания и Италия са сформирали национална идентичност, ние сме имали зад гърба си 7 века държава. Не са ни помогнали, когато османската заплаха се задава и заплашва целия континент, не ни помогнаха и когато бяхме под ботуша на Кремъл, нито ни подадоха ръка след това. Мафиотската структура, наречена държава у нас е с ръководство българи. В периода 1945-1957 са убити, заточени съсипани хиляди души и съдби. Било по заповед на Кремъл... Руснаци ли са бесели, копаели масови гробове, заточвали, издавали смъртни присъди? Или българи. Не знам колко са жертвите на комунизма в Чехословакия, Полша, Унгария, но съм убеден, че не става дума за десетки хиляди. Даже в една Югославия ме съмнява, че са толкова. Извън Русия, където жертвите на комунизма са най-много, следващите сме ние, албанците и румънците. 

Кой има интерес и днес млади, образовани хора да напускат и да остават обезверени призраци, неуки чалгари и маймунизирани цигани, раждащи гласоподаватели на конвейер? Много ясно, че същата тази мафиотска структура Държавата. Къде им е ползата да има мнозинство от мислещи, будни и предприемчиви хора? Че кой ще ги търпи? Така че, който иска да се заблуждава с някакви схеми, конспирации и подобни. Истината е съвсем тривиална.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 15 минути, Мальчик Бананан написа:

Къде им е ползата да има мнозинство от мислещи, будни и предприемчиви хора? Че кой ще ги търпи? Така че, който иска да се заблуждава с някакви схеми, конспирации и подобни.

Ами ползата им би била в това че мислещите и предприемчивите създават многократно повече блага. Вярно е че няма да им е толкова лесно да се задържат на върха но пък ще има повече за папкане защото все някой трябва да допринася за бюджета а не само да ползва от него и да гласува на изборите. Така че в един момент "тарикатите" които ни управляват ще разберат най сетне че са сгафили с тази си стратегия но засега те живеят на принципа "след нас и потоп" .  Не съм привърженик на конспиративни теории ,но  да отдадеш всичко само на човешката простотия не мисля че е добра идея.Разбира се че главния виновник за положението ни сме самите ние. Че има чужди интереси които оказват влияние повече или по малко разбира се е така но за това държавата има свои защитни механизми главния от които е гражданското общество което така и не успяхме да изградим а то всъщност е имунната система на организма наречен държава. Схеми разбира се че винаги е имало има и ще има. Цялата работа е в дозата , а при нас тя беше просто убийствена а имунната ни система просто не сработва.

преди 34 минути, Мальчик Бананан написа:

Ние си го направихме - тези, които избягаха и тези, които останаха. Направиха го еничари, бивши управляващи. Ако "Западът" (без САЩ) имат някакво участие, то това е, че най-вероятно нищо не са направили

Дамянов, те американците от колко години водят войни по цял свят за смяна на неудобни режими, та са имали възможност у нас да сложат свои хора без война и жертви, и нищо не са направили. Пълни идиоти, луузъри отвсякъде. Хабят се за някакви знайни и незнайни държавици в Латинска Америка и "Третия свят", а държава с ключово местоположение на Балканския полуостров "не взимат участие", оставят нещата на самотек, напук на всичко друго, което правят и вярват? Много наивно от твоя страна. Че има ли една държава или територия по света, където САЩ да "нямат (национални) интереси"? Или не съм те разбрал правилно? И като говоря САЩ нямам предвид средностатистическия американски бачкатор, който изнемогва на две-три работи и не знае какво се случва, но нали някой трябва да плаща данъци, за да се финансира военната машина, за да могат "да ни пазят".

Те "оправиха" една друга държава на Балканите. А що се отнася до "националните"  им интереси.... ми те тук само американците ли са? Случайно да забравяш Русия, Франция, Турция, Германия?

преди 2 часа, Lumberman написа:

Дамянов, те американците от колко години водят войни по цял свят за смяна на неудобни режими, та са имали възможност у нас да сложат свои хора без война и жертви, и нищо не са направили. Пълни идиоти, луузъри отвсякъде. Хабят се за някакви знайни и незнайни държавици в Латинска Америка и "Третия свят", а държава с ключово местоположение на Балканския полуостров "не взимат участие", оставят нещата на самотек, напук на всичко друго, което правят и вярват? Много наивно от твоя страна. Че има ли една държава или територия по света, където САЩ да "нямат (национални) интереси"? Или не съм те разбрал правилно? И като говоря САЩ нямам предвид средностатистическия американски бачкатор, който изнемогва на две-три работи и не знае какво се случва, но нали някой трябва да плаща данъци, за да се финансира военната машина, за да могат "да ни пазят".

Аз говоря за съвсем друго. Не за единичните случаи. А за всичко, което се случва в последните повече от 20 години. А иначе, поговорката за баницата не я ли знаеш? Ако си оставиш двора разграден или къщата с отключена врата и те оберат, кой е виновен?

преди 2 часа, lsmurf написа:

Ами ползата им би била в това че мислещите и предприемчивите създават многократно повече блага. Вярно е че няма да им е толкова лесно да се задържат на върха но пък ще има повече за папкане защото все някой трябва да допринася за бюджета а не само да ползва от него и да гласува на изборите. Така че в един момент "тарикатите" които ни управляват ще разберат най сетне че са сгафили с тази си стратегия но засега те живеят на принципа "след нас и потоп" .  Не съм привърженик на конспиративни теории ,но  да отдадеш всичко само на човешката простотия не мисля че е добра идея.Разбира се че главния виновник за положението ни сме самите ние. Че има чужди интереси които оказват влияние повече или по малко разбира се е така но за това държавата има свои защитни механизми главния от които е гражданското общество което така и не успяхме да изградим а то всъщност е имунната система на организма наречен държава. Схеми разбира се че винаги е имало има и ще има. Цялата работа е в дозата , а при нас тя беше просто убийствена а имунната ни система просто не сработва.

Гражданско общество? Къде? Където се появи, то бива потъпквано. Държавата отиде и пази мангалите, де пребиха децата в Асеновград. Циганинът направил опит за убийство над учител бил нанесъл "лека телесна повреда"? Други примери? Колкото искаш. ВСИЧКО го правят тези изроди-безродници, които управляват над 70 години. Герб, мерб, комунисти, царисти, как искаш ги наречеш, това е безроднически режим, а на големите им е през тръбичката за нас.

преди 23 часа, Lumberman написа:

За такива "майцепродавци" като тебе Левски и Ботев се обръщат в гроба. Че даже се кле, че не работиш за американски интерес, без страх от възмездие.

Поразгледай старите теми за Левски и др Възрожденци. Имено аз съм ги цитирал много често и са пример за мен. За Ваше обаче съжаление, това което са те, няма нищо общо с това което сте  вие.

И ако някой се обръща в гроба, то това е именно заради таквиа националнокастрирани манталитети като вашите.

По темата - радев отново във вихъра си , този път с поредна порция гафове от Полша

http://www.standartnews.com/balgariya-politika/radev_ot_polsha_sanktsiite_sreshtu_rusiya_tryabva_da_padnat_obnovena-363145.html

http://www.faktor.bg/bg/articles/rumen-radev-ne-propusna-i-v-polsha-da-prizovava-za-padane-na-sanktsiite-sreshtu-rusiya

Чудех се и аз кога ли ще се активизира троянския кон на Решетников... ето го . В цялата си прелест.

Едва ли има друг президент с по голяма про-путинска позиция и лобизъм. Може би само молдовския Додон, който по подобен начин е  в противоречие с правителството на Молдова по тези теми

Сашо Йорданов припомни отново някои думи казани в прав текст от Решетников :

http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/denyat-v-koyto-rumen-radev-zamahna-vav-vazduha

Цитат

Сегашният – Румен Радев, влезе в българската политика тласкан от надеждата, която изрази навремето в предаването „Свободна зона” по TV+ бившият генерал Леонид Решетников –  дългогодишен ръководител на Информационното направление в Службата за външно разузнаване на Руската федерация, водещ на направлението за България, а именно, че

„Румен Радев може да има решаваща роля за излизането от НАТО и ЕС”

Тогава Решетников прогнозира, че „НАТО ще има проблеми”, че „САЩ и Европа ги очакват трудни времена. Много трудни времена.” И посъветва България „ да не се оказва последна в тази опашка от страни, които ще излязат на пътя на самостоятелност и независимост, и на пътя на българската идея, а не европейска идея.” 
Заключението на Решетников бе повече от категорично: „Румен Радев може да изиграе забележителна роля като инструмент за излизането на България от НАТО и ЕС”.  
Това не просто е намеса, а скандално нахална намеса в българската политика. Много по-опасна от простотиите на оня руски депутат, който заояви открито, че Русия ще изкупи не само Черноморието ни, но и цяла България. 
Не съм чул досега българският президент да е скръцнал поне със зъби на подобен род изказвания.

Огнян Минчев отново точно в десятката :

Едно мнение и по " посланническата тема"

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

" Българската военна авиация има стойност само ако бъде интегрирана част от силите на НАТО, на съседите ни от НАТО и е в състояние да изпълнява общи стратегически задачи на НАТО с минимални разходи по поддръжка и логистика. Оттук - естественият избор на Ф-16, с който разполагат и всичките ни съседи и партньори в нашата част на света. "

Минчев, ама разбира се, той президента не ги разбира тези работи(авиацията), то дори ние тук лаиците, не цитирахме официални данни, коя поддръжка и логистика излиза по-евтина!И защо не отговориш как Унгария и Чехия се интегрират безпроблемно в силите на НАТО със своите самолети "Грипен", а ние няма да можем!И за да не съм голословен, ето и мнението на специалисти(ама не по политология):

http://www.aeropress-bg.com/articles/4393-защо-gripen-е-правилният-избор-за-българия

преди 9 часа, M.Николов написа:

" Българската военна авиация има стойност само ако бъде интегрирана част от силите на НАТО, на съседите ни от НАТО и е в състояние да изпълнява общи стратегически задачи на НАТО с минимални разходи по поддръжка и логистика. Оттук - естественият избор на Ф-16, с който разполагат и всичките ни съседи и партньори в нашата част на света. "

Минчев, ама разбира се, той президента не ги разбира тези работи(авиацията), то дори ние тук лаиците, не цитирахме официални данни, коя поддръжка и логистика излиза по-евтина!И защо не отговориш как Унгария и Чехия се интегрират безпроблемно в силите на НАТО със своите самолети "Грипен", а ние няма да можем!И за да не съм голословен, ето и мнението на специалисти(ама не по политология):

http://www.aeropress-bg.com/articles/4393-защо-gripen-е-правилният-избор-за-българия

Ами добре . НЕка са Грипени.Да сложат на масата офертите и да се аргументират.

Защото и тези твои "експерти" говорят за много условности в оценките .

Румъния сигурно не са чели тези експерти, след като  преговарят за още 36 бр Ф-16.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.