Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

Мирко, отивай да спиш!

• Отговори 19,3k
  • Прегледи 792,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

Корнелия Нинова: Борисов, сега къде си? Защо излъга?

Цитат

Борисов, сега къде си? Защо излъга, че с президента сте се договорили и само БСП не е разбрала за тази работа?

Борисов нямаше да е Борисов, ако беше казал истината.

Патологичен лъжец!

Румен Радев: Нямаме уговорка с премиера за антикорупционния закон

Цитат
Законът за съдебната власт по никакъв начин не ограничава правата на магистратите. Това заяви пред журналисти във Варна президентът Румен Радев, който участва в честването за 138-ата годишнина от създаването на Военноморските сили. Поводът за товя изявление бе отказът му да наложи вето на промените в Закона за съдебната власт. Проектът за антикорупционен закон в този вид няма да реши проблемите с корупционния модел на управление, коментира и други актуални теми президентът.
Spoiler

„Всички очакваме и се надяваме да имаме независими магистрати, но не и недосегаеми. Мисля, че в този дух е и целта на закона. По никакъв начин не се ограничават правата на магистратите. Това, че ще декларираш в коя организация членуваш, не означава, че има забрана за това членство. Това трябва да е ясно. Напротив. Това е един дух на прозрачност за практикуването на тази много важна професия“, коментира държавният глава, цитиран от "Фокус".

Във връзка с това, че членовете на ВСС ще могат да избират къде да се върнат на работа, след като изтече мандата ми, Румен Радев отбеляза: „Изобщо не намирам, че това е привилегия. Имаше опит за привилегии през 2012 г., когато тогавашния президент наложи вето, само че там законът позволяваше да се връщат и да заемат длъжност с една степен по-висока. Тук говорим за същата степен на длъжност, така че не виждам привилегии“.

„Освен това, съгласно законите, редица длъжности в държавната администрация се връщат след своя мандат на същите длъжности или равни по степен длъжности. Не виждам тук да говорим за никаква привилегия. Освен това по време на мандата не се извършват атестации, а без тях няма кадрово развитие. Нека да отчитаме и това. Означава ли това, че ние лишаваме тези хора, които са много важни, и поставяме някаква спирачка за тяхното развитие. Не трябва да го допускаме“, заяви още президентът Радев.

Проектът за антикорупционен закон в този вид няма да реши проблемите с корупционния модел на управление, коментира още Радев.

„Има широко разпространени слухове, че едва ли не има някаква уговорка между мен и премиера и, че този закон вече е приключил като предложение и, че той ще бъде приет. Имаме консенсус само за едно – че дирекция „Корупция“ трябва да излезе извън опеката на изпълнителната власт. До тук. Изобщо не сме обсъждали с премиера и не сме решавали какъв да бъде точно този орган и как да се избира неговото ръководство“, заяви държавният глава. 

„Мисля, че този законопроект в този вид - един механичен сбор от нискоефективни до момента структури, няма да реши проблемите с корупционния модел на управление. Както винаги съм твърдял – нужен е единен, независим орган, който да затвори цикъла – информация, сигнал, разследване, обвинение. Така ще се борим с корупцията според мен“, допълни той.

По повод наложеното вето върху Закона за опазване на околната среда държавният глава коментира: „Никога не съм бил против бързото и експедитивно изграждане на важните инфраструктурни проекти, но това трябва да става при една добра законност и в никакъв случай нито един закон не трябва да подкопава устоите на правовата държава“.

„Ако прочетете внимателно и самия закон и наложеното вето, ще видите, че в никакъв случай не атакувам въведения ускорен срок. Вярвам, че законодателят ще предостави такива условия, че да имаме и две съдебни инстанции, и спазване на този срок“, заяви Румен Радев. По думите му, когато има приоритетни обекти, това означава, че може да има съответно и приоритетно решение на съда, специално за тях.

преди 22 часа, miro20 написа:
  Затвори скритото съдържание

Да ме извиняваш, но въпоросните медии са далеч от нивото на истинските клоаки, които често някои цитират.

Въпросните медии не се ли финансират от Прокопиев и той не ли подсъдим? Няма ли близки връзки с банкера беглец? 

Кой финансира Да България ?

Всички медии се финансират по един или друг начин.

Въпроса е кои лъжат, а кои не. Клоаките които и вие често цитирате са хващани многократно в такива пропагандни лъжи, спекулации и партийни пристрастия.

Нивото на новините, анализите и журналистиката като такава и на капитал и на медияпул, може да не са на най високо ниво, но едно е очевидно и сигурно на 101 % - са доста далеч от споменатите клоаки .

Значи, медии финансирани от ортака на Цветан Василев и сочен за олигарх - Иво Прокопиев казват само истината, понеже ти ги цитираш? Човекът, който върти далавери с ВЕИ-та, съзададе уродчето Дабългария и се опита да овладее държавата с помощта на измислените десни по време на миналия парламент?  Да ти имам логиката. 

Spoiler

преди 1 час, иноТ написа:

Да ти имам логиката

Не е това логиката. Ак оможеш, а ти не можеш, сравни колко пъти съм опровергавал вашите лъжи, цитиращи познатите  клоаки  и познатите копи-пейст вериги , влизащи и в така недолюбвания ви сайт стопфейк :) . И колко пъти са "лъгали" сайтове като капитал, медияпул, и др от  така мраения  "прокопиевски" кръг ? 

И колко от анализите на журналистите от капиал и др са били грешни. Напротив, ако се разровиш и  през годините, са примери за истински аргументирана авторска журналистика и особенно добри  икономически анализи.

Това хора от "жълтия сектор" на Телеграф, Пик, а-спекто , поглед инфо , алтеринформейшън, брадва, петел, руския бгр нюзфронт ,  и т.н.. няма да го разберете.

Абе, я не ми се обяснявай! Колко пъти това, колко пъти онова! Цитира ми тука някакви медии на престъпник и ми се обяснява. Тоя човек няма срам. Колкото си дебел, толкова си безсрамен! Много.

• 3 седмици по-късно...

Един коментар на Пламен Пасков:

Цитат

Президентът Радев още от първите му публични изяви остави двояко и нееднозначно впечатление и у мен.

От една страна, макар и рядко, плахо, дозирано, на час по лъжичка, си позволява поне да каже, и почти да направи нещо в посока национален интерес. От друга (с другия крак) твърдо е стъпил в лодката на ЕС-НАТО=колониално-административните позиции на външното управление на България, и защитава като Матросов амбразурата на атлантизма, преведено на нашенски - кирияк-стефчовщината.

Такова разкрачено състояние в дв лодки с противоположни курсове неизбежно ще го доведе до политически шпагат, неизбежната съдба на който е политическо разчекване. За доста глави на държави това политическо разчекване свърши с физическа ликвидация (Милошевич, Саддам, Каддафи са само най-пресните примери в рамките на нашето полезрение).

Другият вариант е да премине окончателно и честно в спектъра на пълното желеобразно подчинение (нещо крайно противоестествено за боен генерал, и за мъж с достойнство), и да стане на лошо миришещото слузесто копие на Плевнелиев-2.

И този съдбовен избор е неизбежен за него. Това е единственото, което има значение, като говорим за Президент на България.

Ще стане ли Президентът Радев лице от "мъжки политически пол", или ще мине "под дъгата" на трансджендърите?
Това е въпросът - "да бъдеш, или да не бъдеш?"

Коментар към позицията на Радев, който пак успя да се изложи за 9ти септември :)

закопа го.

на 13.08.2017 г. в 20:33, miro20 написа:

Въпроса е кои лъжат, а кои не.

Работата е там, че дори и ти самия не си толкова тъп, та да вярваш, че има медии, които не лъжат .

Някои прекаляват. Лобиране, насоки, субективно отразяване или тълкувания на база ИСТИНСКИ ФАКТИ мога да приема или да си филтрирам внушенията... Говоря за тоталните измишльотини , нямащ инищо общо с журналистика, нямащи нищо общо с фактологията.

Образен пример - Меркел се срещнала с Тръмп.  Нормално е да има всякакви тълкувания за срещата, но някои медии си измислят например.. "Меркел направи сврика на Тръмп. "

Та това са по горните "клоаки" за които говоря.

Румен Радев: Европа трябва да забрави идеализма, когато става дума за миграция и сигурност

Цитат
„Когато става дума за сигурността на гражданите, няма място за компромиси и заблуди. Европейският съюз трябва да забрави за идеалистичния си подход и да анализира проблема в дълбочина.“, заяви президентът Румен Радев по време на заключителната пресконференция на 13-та годишна среща на групата „Арайолуш“, която се състоя в Малта, съобщи прессекретариатът на държавния глава.
Spoiler

По думите на Румен Радев усилията на Европейския съюз в областта на миграцията трябва да бъдат насочени към превенцията на нови бежански вълни от съседните на континента региони, чрез гарантиране на перспективи за добър живот на хората в техните страни на произход.

"Трябва да насочим политиките си не към социална подкрепа за имигрантите на територията на Европа, а към създаване на стабилни общества, които да гарантират нормален начин на живот в страните източници на нелегална миграция", каза държавният глава.

В рамките на форума държавният глава Румен Радев напомни, че в дебата за бъдещето на Европа ключови теми трябва да останат солидарността и социалната справедливост.

"За да бъде Европейският съюз важен фактор на глобалната сцена, трябва да съхраним основните принципи на солидарност и кохезия между държавите членки. Постигането на равен стандарт на живот на изток и на запад в Европа, както и еднакво заплащане за еднакъв труд в ЕС са неотменими условия, за да бъде Съюзът успешен и единен във външната политика", заяви Румен Радев.

Дискусиите в рамките на тазгодишната среща на групата „Арайолуш“ бяха посветени на миграцията, сигурността, солидарността и подобряването на икономическите перспективи в Европейския съюз и съседните на него региони.

Във форума взеха участие президентите на Австрия, България, Естония, Хърватия, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Полша, Португалия, Малта и Словения.

По време на посещението си в Малта държавният глава се срещна с голяма група представители на българската общност на острова. Румен Радев беше посрещнат с хляб и сол и традиционно българско хоро в центъра на столицата Валета.

Прав е нашият президент, но едва ли препоръчаното от него ще стане факт.

Добре обяснено поведението на президента:

http://skandalno.net/румен-радев-сам-юнак-на-коня-или-вижт-178045/

Ето и за Мирко и неговия идол:

http://bgvest.info/2017/09/15/тежък-удар-за-президента-плевнелиев-т/

преди 10 часа, M.Николов написа:

Добре обяснено поведението на президента:

http://skandalno.net/румен-радев-сам-юнак-на-коня-или-вижт-178045/

Ето и за Мирко и неговия идол:

http://bgvest.info/2017/09/15/тежък-удар-за-президента-плевнелиев-т/

Приятелю :)  като ти гледам "източниците" , както ми се издигна, така и ми падна в очите... перефразирам един стар лаф... :):)

Смяташ ли че сериозно може да се коментира това ??

Шишко, не знам какви проблеми имаш с източниците, като вторият линк е за книга. Познай, в нея не хвалят роската. 

Радев: Лобистите постигнаха своето с комисията "Грипен"

Цитат
Лобистите постигнаха своето с комисията „Грипен“, коментира Радев във връзка с работата на временната парламентарна комисия за проучване избора на нов изтребител. „Конкурсът вече се връща в изходна точка и това застрашава окончателно да приземим 100-годишната си авиация. Задраскан беше трудът на военните експерти, очакванията на военните летци и инженери за навременното решаване на този много важен проблем. Но, както казах, това беше целта на тази комисия – да бъде използвана като трибунал за политически цели“, каза държавният глава.

Цветанов: Президентът изостря тона заради обезпокоителните факти около избора на "Грипен"

Цитат

Много са фактите, които са доста обезпокоителни по всичко, което се е правило през тези години и може би затова президентът иска да засили острия си тон към парламента, към депутатите, работили в анкетната комисия ("Грипен", бел.ред.)". Така председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов коментира изказването на президента Румен Радев по повод работата на парламентарната анкетна комисия "Грипен".

Ако сте прочели горните статии и сте следили всички изяви на президента Радев и тези на Цветанов, няма как да не сте разбрали, че атаките на ГЕРБ срещу президента стават все по-открити и по-нагли.

Явно някои видни герберисти все по-силно се безпокоят за доходоносните си местенца?

преди 22 минути, Мойра написа:

Радев: Лобистите постигнаха своето с комисията "Грипен"

Цветанов: Президентът изостря тона заради обезпокоителните факти около избора на "Грипен"

Ако сте прочели горните статии и сте следили всички изяви на президента Радев и тези на Цветанов, няма как да не сте разбрали, че атаките на ГЕРБ срещу президента стават все по-открити и по-нагли.

Явно някои видни герберисти все по-силно се безпокоят за доходоносните си местенца?

Няма как да съм ги прочел . Аз в такива  сайтове не влизам - чиста загуба на време е мен ако питаш.

преди 46 минути, иноТ написа:

Шишко, не знам какви проблеми имаш с източниците, като вторият линк е за книга. Познай, в нея не хвалят роската. 

Драги УСМ /увличащ се по снимки на мъже/ , ти имаш проблем с "източниците", не аз :) Въпросът ми към теб бе... може ли човек да коментира сериозно тези "източници" ?

Аз например не.

преди 13 минути, lsmurf написа:

Няма как да съм ги прочел . Аз в такива  сайтове не влизам - чиста загуба на време е мен ако питаш.

Има го в почти всички сайтове, но явно ставащото не те интересува.

Нормално е, всеки се интересува от различни неща, но е странно, че си си дал труда да пишеш. :)

преди 13 минути, Мойра написа:

Има го в почти всички сайтове, но явно ставащото не те интересува.

Нормално е, всеки се интересува от различни неща, но е странно, че си си дал труда да пишеш. :)

Защото има вероятност да спестя от времето на други хора които не са забелязали от къде е информацията. :)

Радев иска отново да вземе пари от България, като този път иска да купим нови самолети

въпреки че му ремонтирахме любимите му самолети МИГ миналата година

Вярно си тъпа, ама много тъпа блондинка!Радев искал да МУ купим самолети, за него ли ги иска?Трябва ли да ти напомням, че в миналия парламент се гласува план за превъоръжаване на БА и в него бяха предвидени 1,5 милиарда лева за нови самолети?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.