Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

При тия (шевни) машини нещата са мноого относителни. Първо тия данни са някакви обществено достъпни, а при конкретика нещата винаги са лееко по-различни. И като цена, и като тактико-технически показатели, и като следпродажбена поддръжка, която никак, ама никак, не е за подценяване.

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

Като цяло равностойни, само дето Ф 16 е с едни 10 млн по- евтин. Грипен е ново производство, а Ф 16 ебати ветерана- подобряван, доизкусуряван... аз не бих се колебал, в полза на ефката. А и двата са въздух под налягане в сравнение с МиГ 29... WTF!

Врерно бе... защо никой не говори за МИГ-овете ?? :) Май защото е дори смешно да се поставят "на масата" за преговори :)

преди 6 минути, miro20 написа:

Врерно бе... защо никой не говори за МИГ-овете ?? :) Май защото е дори смешно да се поставят "на масата" за преговори :)

Кое е смешно? Че ще си купим самолети, които не могат да се противопоставят на такъв дето го имахме преди 18 години?  29 е съизмерим с Ф18, не Ф 16... Ама нищо, ние сме автомобилна морга, що да не сме и авиационна. Нова Дачия или 20 годишен Опел- горе долу същото е и Нов Грипен или 100 годишен Ф 16.

преди 12 часа, M.Николов написа:

http://www.mediapool.bg/sasht-ni-predlagat-16-novi-iztrebiteli-f-18-za-1-mlrd-dolara-news115624.html

Първо това е "новина" от 2006г.!Второ аз лично много се съмнявам в достоверността на информацията, за мен това е пълен фейк!Нека да я предложат в момента тази оферта-първата за 16 нови ф 18 и 12 ф 5 втора употреба за 1 милиард долара и аз съм убеден, че няма да има човек в България, които да не се съгласи правителството да сключи договора веднага.

Бе знаех си, че не трябва да му се вярва на Миро - това е чиста проба измама от негова страна и аз като шаран се хванах! 

Аве Миро толкоз ли закъса, че даваш статия с повече от 10 давност? Или викаш кой се хване...

Прекалено хубаво за да е истина...  :)  Kво ти пука. И без тва само си дрънкаме тука...

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 5 минути, язе написа:

Прекалено хубаво за да е истина...  :)

Да... ти представяш ли си колко шарани като мене са се хванали? После що не му вярва никой тук! Айде пак у лево на недоварения!

преди 5 минути, nikssi написа:

Да... ти представяш ли си колко шарани като мене са се хванали? После що не му вярва никой тук! Айде пак у лево на недоварения!

Колко? 20- 30- 50... много важно.  :)

преди 45 минути, nikssi написа:

Бе знаех си, че не трябва да му се вярва на Миро - това е чиста проба измама от негова страна и аз като шаран се хванах! 

Аве Миро толкоз ли закъса, че даваш статия с повече от 10 давност? Или викаш кой се хване...

Приятелю , знам че си търсиш повод да хейтиш, но погледни малко по подробно какво съм цитирал и чие мнение, с което абсолюто съм съгласен :

преди 42 минути, nikssi написа:

Не ти харесва да мислиш и  разсъждаваш ли ?

Няма проблем.. айде у лево :)

преди 46 минути, язе написа:

И без тва само си дрънкаме тука...

Така е.. дрънкате си ...

преди 33 минути, miro20 написа:

Така е.. дрънкате си ...

А ти какво- променяш света ли?  :D

преди 7 минути, язе написа:

А ти какво- променяш света ли?  :D

Не. Просто мисля със собствената си глава.

А вие ?

преди 7 минути, miro20 написа:

Да, и ако може, другите да не мислят:)

• Автор

не разбрах какво ще прави парите от предизборната кампания, май няма да ги връща а

преди 4 часа, miro20 написа:

МиГ-29, който имаме не може да се сравнява с Ф-16, който Португалия ни предлагат.  Не може, защото Ф-ката изостава по почти всички показатели. Изостава и по почти всички изисквания за нов изтребител за ВВС, който са заложени. Единствените му предимства са, че е произведен в САЩ и че няма нужда да го доработваме за да се "интегрира с НАТО".

Иначе, никой не говори за МиГ-овете, защото някой е казал на нашите, че руска военна техника не може да се купи. Ако имахме свободата да проведем истински конкурс, на който да се яви всеки, който пожелае, то за МиГ-овете щеше да се говори.

преди 2 часа, A.com написа:

МиГ-29, който имаме не може да се сравнява с Ф-16, който Португалия ни предлагат. 

Навремето Португалия и България бяха с подобно население. F16  е създаден преди МиГ 29, който пък е създаден да противостои на F16. Ние искаме да купуваме самолети от една държава с под 10 милиона население или колкото е сега и с територия, подобна на България. Моля? На всичко отгоре на старо и то произведено на хиляди километри от Португалия. Ай стига бе XD. Мирише ми яко на корупция тук. Няма как да вземем самолет, два пъти по-дърт от средната възраст на съфорумците, без това да е свързано с як рушвет!  Егати клошарката държава дето сме. Клошар до клошар мила моя майно льо, както се е изразил поета. Писна ми от клошарски истории, 30 годишни автомобили, магазини за 1 лев и цигани с метли по улиците! Е то поне да ги имаше постоянно, ама и те от дъжд на вятър. Иначе претенции за права много и то с полузавършен трети клас, щото никой не оставя първокласници да повтарят. 

преди 6 часа, A.com написа:

МиГ-29, който имаме не може да се сравнява с Ф-16, който Португалия ни предлагат.  Не може, защото Ф-ката изостава по почти всички показатели. Изостава и по почти всички изисквания за нов изтребител за ВВС, който са заложени. Единствените му предимства са, че е произведен в САЩ и че няма нужда да го доработваме за да се "интегрира с НАТО".

Иначе, никой не говори за МиГ-овете, защото някой е казал на нашите, че руска военна техника не може да се купи. Ако имахме свободата да проведем истински конкурс, на който да се яви всеки, който пожелае, то за МиГ-овете щеше да се говори.

А дали не е заради едни други проблеми...  http://newsader.com/29532-pronizany-problemami-indiya-obyavila/

Не че се съмнявам в качествата на великата съветска техника, ама оценка за работоспособост  на нови самолети от порядъка на 15-30 % ми се струва... леко ... проблем.

:)

Бе, да взимаме 30 годишните ефки и да се свършва с полемиката. Чак комисия правят, за да се разбере, защо аджеба служебното правителство е отстранило от конкурса дъртите американски кошници и иска нов самолет. 

преди 14 минути, nikssi написа:

Пак стари дати , нови упорки нема ли ?

В такива сделки бих казал че това са пресни данни. На колко години според теб държавите си подменят авиопарка ? Без да гледаме дори нас.

Имаш ли по нови данни за доставени МИГове в други държави ? Нямам нищо против да споделиш :)

преди 5 часа, miro20 написа:

А дали не е заради едни други проблеми...  http://newsader.com/29532-pronizany-problemami-indiya-obyavila/

Не че се съмнявам в качествата на великата съветска техника, ама оценка за работоспособост  на нови самолети от порядъка на 15-30 % ми се струва... леко ... проблем.

:)

Не е заради тези проблеми. Тях си ги имат индийците. Да си чул МиГ-29 да е бил участник в конкурса? Предлагат си самолетите другаде, но не и тук, а причина за това не е, че работоспособността им е 15-30%.

Ако не греша нашата авиация се нуждае от многоцелеви изтребител. Много е важно да се запомни думата многоцелеви. Ф-16, който Португалия ни предлагат, не е многоцелеви, което означава, че въобще не трябва да бъде допускан до конкурс, камо ли да бъде избиран като победител в този конкурс. Все едно ти да имаш фирма, предлагаща таксиметрови услуги, да обявиш конкурс за 1000 автомобила с изцяло електрическо задвижване, а аз да се явя на този конкурс и да ти предложа да ти продам 1000 автомобила, които имат бензинови двигатели.

преди 2 часа, A.com написа:

Не е заради тези проблеми. Тях си ги имат индийците

Да де.. доставени и поддържани от руснаците.

Ако предположим някаква обективност, какво ти е мнението след тези индийски перипетии, ти дали би купил МИГове ?

За втората употреба, мисля отпада като вариант, защото чета че били купени от Румъния . Интересно , при тях какъв е бил дебата преди закупуването ?

ББ пък дава едно рамо май на грипените, казвайки че за него е важно какъвто и да е самолет , ама да е нов :)

За мен по-същественият проблем не е толкова в качеството и цената на самолетите (които също не трябва да се пренебрегват), а в неблагонадеждността на онези, които ни управляват държавата и армията... или поне дават вид като да управляват. Според мен колкото по-малко им се поверява като ресурс, толкова по-добре за народа, за да може хората да разполагат доколкото могат повече със собствените си средства.

А да мислиш как ще харчиш пари за въоръжение, скъпо при това, без да си си вдигнал на крака икономиката, е поставяне на каруцата пред коня. Очевидно сме се запътили към гръцкия сценарий, презастраховайки се против имагинерни заплахи, разбира се, с пари назаем и на гърба на народа. А такъв остана ли все още? Нещо фирми, данъкоплатци?!

Интересно дали българите навремето са се кахърили как точно султанът си харчи парите за въоръжение на армията на империята. Полза не са имали.

Президентът публикува втората стенограма за КТБ

Цитат
Сайтът на президентството публикува втората стенограма от срещите през лятото на 2014 г. на политическите лидери, ръководството на БНБ и президента Росен Плевнелиев по въпроса със случващото се в този момент в Корпоративна търговска банка и въобще в банковия сектор.

Spoiler

Първата среща е проведена на 29 юни, а втората, чиято стенограма беше публикувана днес, е на 14 юли.

За разлика от първата среща, на втората прави впечатление присъствието на главният прокурор Сотир Цацаров.

Можете да прочетете пълния текст ТУК.

В документа президентът Плевнелиев пита защо банковият надзор е представил КТБ като „най-перфектната банка на планетата” три месеца преди източването, а управителят на Централната банка отговаря, че вината е на самия трезор.

„Този доклад показва КТБ като най-перфектната банка на планетата. Тя е пет пъти по-добра от много други банки, три пъти по-добра от средноевропейското. Два дни по-късно се случи случката. Кой носи отговорността?”, пита Плевнелиев.

"Ако някоя банка, в случая КТБ, е проявила такъв подход и е докладвала лъжливи и нагласени данни, това няма как да се види от „Банков надзор” на 3-месечна база”, обяснява управителят на БНБ по това време Иван Искров.

Главният прокурор пък докладва за хода на досъдебното производство срещу подуправителя на БНБ с ресор банков надзор – Цветан Гунев, за кредитите от 3,5 млрд. лв. и срещу счетоводители от банката за касови липси в размер на 205 млн. лв.

БГНЕС припомня, че в началото на юни Румен Радев оповести съдържанието на стенограмата от първата Консултативна среща при президента на Република България Росен Плевнелиев с лидерите на парламентарно представените политически партии в 42-рото народно събрание и част от министрите в тогавашното правителство, проведена на „Дондуков“ 2 на 29.06.2014 г.

Още тогава Радев напомни, че истината за случилото се с КТБ и идентифицирането на отговорните за колапса на финансовата институция би следвало да бъде търсена в рамките на съдебен процес. „Истината трябва да се фокусира и да се търси в съда. Там е мястото, където трябва да разберем какво се е случило с тази банка. Трябва да имаме доверие в българския съд, макар и да има много какво да желаем от българската съдебна система“.

Фондът за гарантиране на влогове в банка /ФГВБ/ похарчи - 2.5 млрд. лв. – всичко, което беше събрано от вноски на банки. Наложи се фондът да вземе още 1.2 млрд. лв. назаем от министерство на финансите, за да изплати гарантираните от закона спестявания в размер на 3.7 млрд. лв. Това от своя страна предизвика нарастване на отчетения за страната дефицит от 3% до 5.2%, което пък ни вкара в групата от европейски страни с макроикономически дисбаланси. Имаше и печеливши – това са тези, които бяха получили заеми от банката. По данни към 2014 г. раздадените заеми са около 5.2 млрд. лв. След намесата на БНБ и квесторите на поставената под специален надзор банка, значителна част от тези кредити в размер на 4.2 млрд. лв., по оценка на наети за целта оценители, бяха обявени за несъбираеми. Това по каноните на счетоводството, води до загуби и стопяване на капитала на банката – законова причина тя да бъде обявена в несъстоятелност. Имаше спорове от коя дата да е началото на тази несъстоятелност. Това е от значение за прилагане на правните разпоредби за евентуалните претенции към т.н. маса на несъстоятелността

Можете да прочетете пълния текст ТУК.

преди 22 часа, miro20 написа:

Една патка, от много мислене умряла...:(

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.