Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 1 час, nikssi написа:

Много писане и нищо ... стари опорки преповторени отново. 

Mи нема нови опорки и ей на... циклим ли, циклим.

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

Честито, явно кадърен военен(в контраразузнаването приемаха най-добрите)!

Иначе добра среща днес, ако казаното се приложи и на дела, ще е чудесно.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6315021

преди 18 часа, M.Николов написа:

Честито, явно кадърен военен(в контраразузнаването приемаха най-добрите)!

Току по назад някъде из темите някои говореха как агентите на ВКР са били най гадните слухтящи подлизурковци мазняци и топачи , сега обаче, по изцяло субективен признак казваш , е .. "явно кадърен военен ".

:)

Странни критерии имате другари :)

Spoiler

Николай Караиванов (1962). Той е разкрит като агент на ВКР от юни 1991 г. под псевдонима "МАЙК”. Досието му е запазено, като в него има и собственоръчно написано агентурно сведение.

пп

А ето :

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 часа, miro20 написа:

Току по назад някъде из темите някои говореха как агентите на ВКР са били най гадните слухтящи подлизурковци мазняци и топачи , сега обаче, по изцяло субективен признак казваш , е .. "явно кадърен военен ".

За някои какво са говорили не знам, но няма да намериш никъде из темите, аз да твърдя подобни неща!

Така, че пак ти повтарям в контраразузнаването се назначаваха най-добрите!

П.С.И това не го твърдя само аз, косвено признание за професионализма им е изказването на американският резидент на ЦРУ у нас, направено непосредствено след 10.10.1989г.- "Ние бяхме, като оси под стъклен похлупак"

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Цветанов към Радев: Не се пробвайте да ни скарате с Борисов, други вече се провалиха!

Цитат
Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на нападките на президента Румен Радев, който по-рано днес заяви, че Цветанов разбира от апартаменти, а не от самолети. Депутатът написа позиция в личния си фейсбук профил.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

"Приятели, публикувам тук позицията си по повод днешните коментари на президента Румен Радев по мой адрес: Ако има политик в България, който лично и със семейството си, е бил реална мишена и жертва на войните между различните власти в България, това съм аз. Знам поуките и се научих да търся консенсус при всеки казус в парламента и не заради личното си его, а защото българите се умориха от подобни безсмислени битки. Затова ще подмина тона и обидните думи, с които днес президентът ме атакува персонално за създаването на комисията в Народното събрание, която ще анализира дали моделът "Грипен" е най-подходящият избор за военната ни авиация. Да, прав е президентът, че не съм експерт по авиацията и никога не съм твърдял обратното. Като председател на най-голямата парламентарна група, тази на партия ГЕРБ, която спечели парламентарните избори, с колегите сме длъжни да защитим парите на българските данъкоплатци и българската държава, защото те също не са тесни специалисти по авиация. Затова е добре комисията да бъде оставена да си свърши работата и да вземе отговорно решение, а политическият елит да слезе от небето и заедно да работим за земните, делнични проблеми на българите. А колкото до противопоставянето ми с г-н Борисов, съветът ми е: Г-н Радев, не се пробвайте, други вече се провалиха. ГЕРБ е системна, устойчива партия и в нея са важни хората, не лидерите.", написа Цветанов.

:lol6:На Цветанов май яко му е припарило на задните части!

Твърде насериозно се взема този човечец - поставя се дори над Борисов.

Но всяко нещо си има и край - краят на величието Цветаново вече се вижда.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 18 минути, miro20 написа:

Точно обратното. Поне чети какво цитираш де :)

Миро, хората четат и възприемат текстовете по различен начин.

За мен не е важно какво е написал Цветанов, а какво го е подтикнало да пише.

В случая го е подтикнал страхът, че ще загуби влиянието си върху Борисов и ГЕРБ, а с това и много други благинки.

Цветанов е в паника.

на 7/3/2017 в 14:15, miro20 написа:

Странни критерии имате другари :)

Затвори скритото съдържание

Николай Караиванов (1962). Той е разкрит като агент на ВКР от юни 1991 г. под псевдонима "МАЙК”. Досието му е запазено, като в него има и собственоръчно написано агентурно сведение.

пп

А ето :

Мазния,  критериите твоите са странни по скоро , както и пълното ти непознаване на структурите на службите, цели, методи и начините им на работа ... Другарчето ти по тролене, не е бил никакъв агент, колкото и да се пъчи да се изкарва " цивилен ВКР войник " което само по себе си е нонсенс,(но нали ви знаем троловете, от акъл не пращите, само се мислите по бай ганьовски за много умни и тарикати над тарикатите ) .. Второ, ВКР службата задължително работеше с командващия състав ( и офицери, и сержанти, и старши командири ), и то по няколко направления.. Естествено не със всички, и не на еднакво ниво... Дето се вика някъде профилактично с цел напомняне че все пак има неща за които се следи и за които държавата особено я е грижа , някъде ако има случай който ги  интересува и по сериозно... Като цяло, ВКР и военна полиция си бяха взаимодопълващи структури, едните добиваха инфо, другите извършваха официалните разследвания , както и се занимаваха с не толкова сериозните задачи ... Но особено след идването на демохрацията, и при тях почнаха чистките, както и развалата, особено когато държавата стана  почти разграден двор.... А и да, почнаха разни демохратични цигански сини партийки да ги използват за партийни поръчки , дето се вика от държавни структори, се оказаха едва ли не в подчинение на политици и шебеци разни, оказващи им натиск, и корумпиращи ги .... Та такива нещица трололипе сорсоиден ... 

П.С И това че е имало агентурни писмени сведения, не означава автоматично топене или донос , но сорситутките естествено това само разбират, понеже се оказа че шефчетата им са били главно такива, а не наистина агенти разузнавачи, или контраразузнавачи работещи за държавата и мислещи за нея , а не за собствения си келепир продажен .... 

П.П.С И вярвай ми, знам повече от твоята глупава тролска дружка за службите ....първо защото сме го изучавали като теория , разузнаване предимно , и второ сблъсквал съм се одстатъчно с такива,както и съм имал добри впечатления от офицери работещи в службите ( отделно съм виждал и чисти доносници разбира се , опитващи се да спечелят услуги или помощ за нещо , мазници директно казано ) , истински интелигентни и умни хора, реални  патриоти ,на които такива като теб продажници на дела и велики на думи, не могат да им стъпят и  на малкото пръстче

П.П.П.С И последно, да, и в комунизма имаше връзкарщина, заемане на постове незаслужено, но основната маса са били наистина можещи и знаещи хора, но в сегашни демохратични времена, връзкарщината, мазнящината, некадърноста са издигнати в култ навсякъде почти... За самочуствие без покритие сред такива да не говорим, бай ганьовците наделяват  все повече .....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Spoiler

Мореплавателю, елементарната култура , която определено ти липсва, би трявбало да ти подскаже да си слагаш спама и офтопиците най малкото под спойлерче :)

Казваш неща които всички ги знаем, е, или поне повечето от нас, но ти ги използваш само да изсереш някакъв извод от вида.... "на които такива като теб продажници " , "Та такива нещица трололипе сорсоиден" и т.н

Дано някой ден разбереш че  нападки, обиди, изливане на комплексарщина, не са "аргументи". А напротив - само принизяват казаното от теб, и е красноречиво олицетворение на последното ти изречение.

Всъщност, аз се смеех над тези твърдения за ВКР-тата, просто защото вашия "лагер" тотално се оплете - Когато е в интерес на вашата едностранна пропаганда - ВКР е най най достойния от всички военни.... Когато не ви изнася - тва са топачи, слухтящи тунеядци и връзкари :)

преди 5 часа, Мойра написа:

Миро, хората четат и възприемат текстовете по различен начин.

Доста стрнно тълкование.... Цв цв казва... елита да слезе от небето и да работи за земните проблеми на българите..казва .... важни са хората, не лидерите.... ти казваш ... поставял се над Борисов .

Уважавам мнението на всеки да тълкува както си иска, но твоето тълкование освен че е точно обратното , то е просто смешно :) 

Всъщност... повтаря се "логиката" /по скоро липсата на такава/ както с Плевнелиев. - Каквото и да направи, каквото и да каже, няма никакво значение -  всичко се оплюва.

преди 27 минути, miro20 написа:
  Покажи скритото съдържание

Мореплавателю, елементарната култура , която определено ти липсва, би трявбало да ти подскаже да си слагаш спама и офтопиците най малкото под спойлерче :)

Казваш неща които всички ги знаем, е, или поне повечето от нас, но ти ги използваш само да изсереш някакъв извод от вида.... "на които такива като теб продажници " , "Та такива нещица трололипе сорсоиден" и т.н

Дано някой ден разбереш че  нападки, обиди, изливане на комплексарщина, не са "аргументи". А напротив - само принизяват казаното от теб, и е красноречиво олицетворение на последното ти изречение.

Всъщност, аз се смеех над тези твърдения за ВКР-тата, просто защото вашия "лагер" тотално се оплете - Когато е в интерес на вашата едностранна пропаганда - ВКР е най най достойния от всички военни.... Когато не ви изнася - тва са топачи, слухтящи тунеядци и връзкари :)

Доста стрнно тълкование.... Цв цв казва... елита да слезе от небето и да работи за земните проблеми на българите..казва .... важни са хората, не лидерите....

Не искам да ви се бъркам в спора, но...

Родните ни политици много неща казват. Ако си спомняш един друг такъв политик как мазно мазно обясняваше на Цветанка Ризова за техния работодател(на политиците) преди изборите. А ти преди време, ако не греша, апелираше да не гледаме какво казват, а какво правят.

Ами аз не  споря, а дискутирам. Всъщност, идея си нямам кое е по добро - грипените или ф 16.

И да, хубаво е да видим края на този спор и какво ще излезе като ДЕЛА , и да се вслушаме в ескпертите, както казва Цв Цв. :) 

За сега видях две тенденции - каквото и да кажат от ГЕРБ, всичко се оплюва тотално. На принципа с Плевнелиев.

И второто - преди Радев е бил за Ф 16, сега - обратното. Странна работа....

И .. отговор на Ненчев към Радев :

http://www.bitelevision.com/nikolaj-nenchev-radev-e-lazhets-az-spestih-milioni-evro-na-balgarite-s-lichni-usiliya/

Няма такова нещо, в интервюто от 2012 Радев казва, че тогавашното предложение за Ф16 е най-изгодно, а не, че ф16 е най-добрия избор за самолет(даже не говорим за нов ф16, а за стар).Но това е било в 2012, сега има нови предложения и комисията избра друго предложение като по-изгодно и отговарящо на изискванията за страната.Колкото и да се напъваш няма как да убедиш нормално мислещ човек, че самолет 2-ра употреба е по-добро предложение от чисто нов самолет, при условие, че самолетите са със сходни характеристики!

преди 5 часа, M.Николов написа:

Колкото и да се напъваш няма как да убедиш

Ко Не :)

...аз не  споря, а дискутирам. Всъщност, идея си нямам кое е по добро - грипените или ф 16.

Сипи му, Радев, сипи му на галфона.

преди 56 минути, miro20 написа:

Ко Не :)

...аз не  споря, а дискутирам. Всъщност, идея си нямам кое е по добро - грипените или ф 16.

Ми предполагам изборът е малко като между това и това:

johnmongellis-69z28.jpg?x27296

или това:

Volvo-Concept-Coupe-2013.jpg

The F-16 Fighting Falcon - nicknamed the Viper - has been the standard combat aircraft for many nations since the 70's. The F-16 has many advantages over contemporary fighters - it is light, maneuverable, and could take on numerous combat roles ranging from reconnaissance to close air support to air superiority.But the F-16 is beginning to show its age. Significant upgrades have kept the F-16 relevant and dangerous, and a proposed upgraded version has even competed with the Eurofighter in the Indian M-MRCA fighter competition. But a given platform can only be upgraded for so long, and the F-16 is being surpassed by other aircraft - among them the Saab JA3 39 Gripen. F-16 - Gripen comparisons are not entirely fair considering the Gripen is half a generation more advanced than the F-16, but the upgrades made to the F-16 mean that both aircraft compete for the same export markets in many instances.

...

In truth, the fighters are quite similar in capabilities and performance. Possibly the nail in the Viper's coffin is, unfortunately, its age. The Gripen's similarities and modernity make it a compelling replacement prospect for aging F-16s.

http://www.brighthub.com/science/aviation/articles/92292.aspx

В Мрежата има доста по темата. Да речем, поне от това, което аз смята, едното като хубава кола на старо (Камаро, класика!). Хубава, ма на старо. Другото, модерно, ново. За старата кола ще се изръсиш за ремонт сигурно повече отколкото ще дадеш отколкото за новата. И системи, електроника...

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 15 часа, M.Николов написа:

при условие, че самолетите са със сходни характеристики!

F-16 от Португалия и Грипен-ите, които ни предлага СААБ не са със сходни характеристики. Едното(F-16) е самолет от преди 30 години, който може да лети и да води въздушен бой. Никакви възможности няма за стрелба по земни и надводни цели. Грипен е самолет, който може да лети, да води въздушен бой, да стреля по земни и надводни цели. Разполага с качествено нова електроника, СУВ, радар, сензори, въоръжение(въздух-въздух, въздух-земя) и т.н. Дори МиГ-29, който имаме в момента има по-големи възможности от предлагания ни F-16.

За незапознатите - F-16 има различни модификации, които се наричат блокове. Португалия ни предлага блок 15(ако си спомням правилно). Полша разполагат с блок 52. Разликата е от тук до небето.

неразбирам какво става,но ние нямаме пари а някой ни натиска да купиме трета употреба самолети със заем от 5.5 милиарда!!ние ще сме последния купувач на тия бракми!незнам Надин по колко ги изкупува,дали ще са на сметка!

според мене е по добре вместо самолети да си купиме С-400!но за съжаление не сме суверенна държава и получаваме заповеди!дано имаме късмет да изгориме с по малко пари!

преди 1 час, nikssi написа:

Без да съм специалист новото си е ново. Добра новина стига да е истина и без уловки.

Най- доброто предложение! Но след като прочетох статията, съм малко раздвоен...

Цитат

Сделката може да се осъществи и на политическа цена.

преди 22 часа, miro20 написа:

Едно е да си ВКР офицер, а друго е да си ВКР войник „скатавка" (както самия си призна). Та никой не се е оплел, Синбад много точно е описал ВКР офицерите:)

http://www.mediapool.bg/sasht-ni-predlagat-16-novi-iztrebiteli-f-18-za-1-mlrd-dolara-news115624.html

Първо това е "новина" от 2006г.!Второ аз лично много се съмнявам в достоверността на информацията, за мен това е пълен фейк!Нека да я предложат в момента тази оферта-първата за 16 нови ф 18 и 12 ф 5 втора употреба за 1 милиард долара и аз съм убеден, че няма да има човек в България, които да не се съгласи правителството да сключи договора веднага!

преди 9 часа, karadzha написа:

ВКР войник

Няма такова животно!Оня смешник(дето е осрал раздела с темите си), си съчинява някакви глупости за да изглежда по-важен.Най-много да е бил "уше" на някой ВКР офицер, но много се съмнявам, по-скоро някой му е разказвал нещо по-темата.

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.