Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 1 час, A.com написа:

Цените може да са горе-долу еднакви, но един час полет със Су-27 е много по-скъп от един час полет с Грипен. Като бедна държава и това трябва да го гледаме - хем нов и модерен изтребител, хем да можем да го "караме", че гориво, поддръжка и т.н. са скъпи. :)

Хех... бойните самолети не са за разходки. И говорехме за Су 35.  :)

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 18 часа, miro20 написа:

Как всички постсъветски държави , които ни дишаха прахта, и които са се учили от нас , сега са по добре.

Нали сме били последни в Европа по време на соца, бе:) Ти и други работи ш си признаеш...

Това кога съм го казвал ?

:)

Малко бъркаш щатите. Това че соца фалира, не значи че не сме имали кадри и обучение. Просто системата на червената партийна диктатура бе крайно нелогична и абсурдна.

И фалира.

Казвал съм и нещо повече - например за ГДР , които бяха ВОДЕЩИ от соц лагера, и дори с "връзки" се ходеше там. Дори и те сега им са нужни 1.6 трлн евро да изравнят социалния и икономически статут с ФРГ.

преди 6 часа, язе написа:

Хех... бойните самолети не са за разходки. И говорехме за Су 35.  :)

Не са, ама пилотите трябва да летят с тези самолети. Само на тренажори не става. Аз писах за Су-27, защото него може и да го намерим за 17 млн бройката. При Су-35 цената за час полет и последващо обслужване е по-висока.

Някакви цени:

Цитат

from various sources and their claims:
Gripen $3,000 - $4,500 USD
F-16 approximately $5,000 USD
Rafale $16,000 USD
F-22 $19,000-$40,000 USD
F-15C $17,000-$30,000 USD
Eurofighter Typhoon - $14,000 USD

MiG-29 flying hour is estimated to have $ 5500

Sukhois 27/30 cost per flight hour with $ 7000, but believed that he had up to 14000 dollars for the latest Trzac of Sukhois 30-35

Но тези цени са ориентировъчни. Колкото повече се лети, толкова по-малка ще е суамта за час полет.

Абе мене тоя спор ми е малко смешен. Щото никакви самолети не ни трябват. Ние тия дето ги имахме не можахме да ги ремонтираме, ся други ще купуваме. И кво ше напрайм с 6-8 самолета? Ще модернизираме армията... Коя армия бе майна? Ние нямаме армия. Ми Боко да си каже, че началниците от НАТО казаха да си купим самолети и стига цирк. Ся номера е кой да крадне парите... На мен ми е все тая- все някой ще ги крадне, все на моя гъз ще се запишат и все нищо няма да видя от тях. Ни защита ни дявол... и треа пък и да съм във възторг, че се канят да ми закачат още една талига да влача... щото тия са ми малко. Ай... си лягам, че много майки изгърмяха...

• 3 седмици по-късно...

Нямам нищо против друга гледна точка, но този специално е много долна и гнусна твар, доказано непоследователна в думите и действията си, търсеща местенце за изява на голямото си его(естествено надценено)!

Ако погледнеш обективно, а ти не можеш, ще видиш че Антон Тодоров не е казвал нищо кой знае коко скандално или което да не се знае.

Нима си изненадан че БСП и ДПС са символите на корупцията, задкулисието и т.н. ? Биографията на г-жа Лъжа не я ли знаеш ? От СДС, през техноимпекс, Булгартабак, зам на Р.Оввч... и т.н. ?

За кандидатурата на Радев ли си изненадан че е съгласувана с полуофициални руски разузнавателни лобистки служби ? Че в екипа на радев все още стои човек без достъп до класифицирана информация ?

Ми това са всеизвестни неща за които никой не спори :)

Единствената причина да реагирате толкова злобно и комплексарски срещу А.Тодоров  е антикомунистическата му позиция, и това че  извади доста кирливи ризи на цоциалистите от архивите.

А то дори не са всички архиви....

Антон Тодоров, това не е ли депутатът от ГЕРБ, който преди да се намърда е писал книги за мутрите ГЕРБ? Ще си я купя. 

https://www.helikon.bg/books/171/-Шайка%3A-Бойко%2C-Росен%2C-Цецо-и-другите_182362.html

Цитат

Бойко, Росен, Цецо, Лиляна, Цветелина, Аню...И АНТОН ТОДОРОВ Четири години те управляваха България и я повлякога към дъното. Говореха за морал, а самите тънеха в пороци и корупция. Работеха и живееха катао "шайка" - персони, обединени от престъпна цел.
В тази книга политологът Антон Тодоров вади мръсните им тайно. От първо лице. С документи и факти. Обективно, без да пести нищо. Връзките им с върхушката на БКП и Държавна сигурност, с банковия картел, с международни гангстери, с онази сенчцеста част на обществото, която наричаме задкулисие. Рекет, доноси, контрабанда, трансфери на милиарди, източване на държавния резерв, покази арести, сливане на изпълнителна и съдебна власт... "Шайката ГЕРБ" е най-мрачната измама, известна като "български преход".

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

Не, няма нищо общо с антикомунистическата му позиция.Не може български депутат да нарича президента на България престъпник и убиец!Ето виж за кой става въпрос:

http://baricada.org/2017/05/22/todorov-bikov-izmekqri/

Това са му на Миро източниците. Тодоров, Инджев, Генов и Топфейк. 

Забрави и А.Йорданов.

Всъщност аз се чудя, защо съответните органи не се задействат и не предприемат необходимите мерки срещу Антон Тодоров за уронване престижа на президента.

Точно. И не само те де.  Това са хора които определено ценя мнението им.

За въпросите по горе които попитах "дали си изненадан" не виждам коментар :) Не че очаквам де...   :)

преди 45 минути, miro20 написа:

За кандидатурата на Радев ли си изненадан че е съгласувана с полуофициални руски разузнавателни лобистки служби ?

Пълна глупост.И последно службите разузнавателни ли са или лобистки?:)

преди 3 часа, miro20 написа:

Точно. И не само те де.  Това са хора които определено ценя мнението им.

Е, щом цениш такива хора - ок. :D Особено този Тодоров е идеал за порочност. 

Разузнавателна служба която лобира в чужда държава заради свои интереси .

Така по ли ти е ясно ?

преди 7 минути, M.Николов написа:

Пълна глупост

Я уточни кое от това е пълна глупост ?

"Нима си изненадан че БСП и ДПС са символите на корупцията, задкулисието и т.н. ? Биографията на г-жа Лъжа не я ли знаеш ? От СДС, през техноимпекс, Булгартабак, зам на Р.Оввч... и т.н. ?

За кандидатурата на Радев ли си изненадан че е съгласувана с полуофициални руски разузнавателни лобистки служби ? Че в екипа на радев все още стои човек без достъп до класифицирана информация ?

Ми това са всеизвестни неща за които никой не спори :) "

преди 1 час, M.Николов написа:

:D

Цитирал съм кое е пълна глупост.

Разузнаването и лобизма са мноооооого различни неща, почети повече!:)

:lol6:

Това наистина ме развесели :) Та... цитираното въобще не е глупост, а ФАКТ.

А службите какво разузнават бре ? с каква цел ?? Нали имено за това . Случая с Радев , по точно с неговото проучване е класика в жанра !

Чрез явни /социологически и др/  и неявни  методи, службата на Решетников проучва и одобрява кандидатурата на Радев. За да преценят КОЙ ИМ Е ИЗГОДЕН . Не българска служба или отдел, или партия, а чужда - на Решетников. /Решетников е бивш ръководител във външото разузнаване на РФ, а от тази година на негово място в РИСИ е назначен, познай... пак шеф на външното разузнаване . :) /

Същата кандидатура е обсъдена и  съгласувана след посещението на г-жа Лъжа и няколкото /май не бяха една/ техни срещи . - Пряк лобизъм, който би трябвало в бъдеще да "дава плодове" на руско=бесепарската дружба.

Както казва самия Решетников - Радев може да има забележителна роля за излизането на България от НАТО и ЕС.

Какви плодове, и сега ги виждаме - наиск за ЮП, монопол на Лукойл, и тотална информационна пропутинска пропаганда.

Както казах - Класика в жанра.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Бошке... кви са тия дежа вюта тука бе? Пак ли Антоанета Тодорова?

Тъй де.. знаех си че няма какво да кажеш :)

ето ти още едно четиво за домашно http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/01/27/2907055_aso_dama_pop_shpionin_v_igrata_mejdu_rusiia_i_bulgariia/

Цитат

Кремъл по-скоро няма пръст в посочването на Румен Радев за президент, но пропагандата му не спира. Каква е ролята на Руския институт за стратегически анализи

Последно? Айде разбери се най-накрая с тези, които ти подготвят линковете. :D

Meжду другото, Капитал не беше ли на Прокопиев? 

https://www.google.bg/search?q=прокопиев+плевнелиев+ГЪРЦИЯ&oq=прокопиев+плевнелиев+ГЪРЦИЯ&aqs=chrome..69i57.7039j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8 :whist:

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

Е дочети цялото  де :)

Виж и др статии какво казва самия Решетников и ще разбереш :)

А пик , брадва, петел, новоосман инфо и подобни... със заглавия "бомба, скандал , само сега, прочети ме" бла бла бла ... не ми се коментира...

Spoiler

Може. Всякакви теми ме интересуват , само не и твоите... не се увличам по снимки на мъже... знаеш...

Още по малко да участвам в теми само и само да ми обърне внимание или да ме забележи някой мъж, да ги провокирам, да флиртувам и т.н. с тях :)

Не е лесна и твоята.... сори...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.