Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

Е го и този идиот, гледайте за какво се заяжда.

http://www.168chasa.bg/article/6707475

Ми то в конституцията не пише и че депутатите трябва да ползват служебни автомобили и други благинки, ама те ползват, нали?

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

И защо да е "идиот" и защо да "се заяжда" , след като тя не е нито депутат, нито назначена в администрацията ? Не че НСО няма някаква парктика за "първите дами", но колко е регламентирана е друг въпрос.

А за депутатите си в грешка. Имат право, даже ако се сещаш имаше оповестени разходи, дето със служебни автомобили са обиколили няколко пъти Земята :)

преди 9 минути, miro20 написа:

Имат право, даже ако се сещаш имаше оповестени разходи, дето със служебни автомобили са обиколили няколко пъти Земята :)

Ако ми намериш в Конституцията текст в който се споменава, че депутатите имат право на служебни автомобили ще се извиня официално.

Каква Конституция ? автомобилния парк е изцяло от утвърдения бюджет на НС. Чрез  обществени поръчки и т.н.

преди 1 час, M.Николов написа:

Мирко, четеш ли въобще?

Автомобилния парк, дали да разполагат или не, с колко на брой  и защо, се определя от вътрешните правила на НС .

Защо трябва да го пише в конституцията един депутат може ли да ползва автомобил, лаптоп , вилица, лъжица, служебни ??

преди 3 часа, miro20 написа:

И защо да е "идиот" и защо да "се заяжда" .....

Може би защото говори за конституцията. :Д

п.п. просто ми е интересно какво още по- тролско ще измислиш - давай.

преди 1 час, sound написа:

Може би защото говори за конституцията. :Д

...че няма в нея статут "първа дама".

какво още по- тролско ще измислиш

Не, то вие си измисляте със сравненията с депутатите.

Чудя се... какво още тролско ще измислиш към мен , колкото да генерираш спам в темата ? :)

Ма за туй пък ш'си имаме статут "джендър" - ти си идеален образец, ставаш за пример. :Д

Не ти ли е странно че аз никога не коментирам нито теб, нито те наричам някак, нито Николов.А коментирам единствено и само  казаното по темата.

Ти за какво всъщност си тук ? Защото намирам много прилики със понятието трол - който спами, измества темата, обижда, заяжда се, и т.н. с което да затрудни всякаква смислена дискусия.

Никак не ми е странно, че сам не вярваш на глупостите си.

Какво ли още по тролско ще измислиш ? :) Давай

Никак не ми е странно, че сам не вярваш на глупостите си.

Aйде и ти вече си трол. Целият сайт го разкри, изключвам бананаджията исмърф, той самият не знае къде се намира и всички станаха тролове. :lol6:

Spoiler

"разкрил" си май собствената си същност... макар че и за това не съм сигурен... виждам вече отдавна не знаеш на кой свят си , в коя тема си ... само Миро бълнуваш :) :)

За теб друг фетиш в този форум няма :)  Още по те боли от несподелената ти еднополова любоффф...

Spoiler

To човек може ли да ти устои? Тази мазна коса, тази двойна гуша ... Сигурно си се къпал за последно миналата година. И на мама пердето. за фон. :D

http://pixhost.org/show/37/63706601_mza_cbjv_400x400.jpg

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

Президентът пита: Има ли премиерът общи интереси с Делян Пеевски?

Цитат
С директно обвинение за задкулисни връзки реагира президентът Румен Радев на вчерашното интервю на премиера Бойко Борисов в ефира на bTV. Министър-председателят не атакува директно държавния глава, но направи сериозни забележки за синхрона между „Дундуков” 1 и „Дондуков” 2 и посочи началника на президентския кабинет Иво Христов като основен виновник за напрежението между институциите.

„В президентството има един човек, който пише речите на Радев. Един медиен човек, помня го още от Би Би Ти – телевизията на Пеевски”, заяви Бойко Борисов, допълвайки, че говори за Иво Христов, който още вчера припомни, че не е бил в медията по времето, когато се заговори, че е станала собственост на депутата от ДПС (той и до момента отрича да я е притежавал – б.р.).

„Споменаването в едно изречение на хора от моята администрация с името на Пеевски аз смятам за груба манипулация”, заяви днес в БТА Румен Радев. Той посочи, че Борисов е получил „коледен подарък” с подкрепата, изразена от Ахмед Доган, а ГЕРБ са гласували „За” внесения от ДПС закон за КТБ.

„Ако някой смесва в едно изречение хора от моята администрация с г-н Пеевски, той дължи отговори на някои въпроси. Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с Пеевски? Продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски?”, попита остро държавният глава.

Румен Радев подчерта, че напрежението между МС и президентството се дължи на проблеми като „пренебрежителното отношение към националния суверенитет”, „скалъпената проверка от парламентарна комисия (за изтребителите – б.р.), прекратената модернизация и разсипията във въоръжените сили”, „липса на прозрачност и бетониране на корупцията с новия закон”, „катастрофата в инвестициите”, „мизерните пенсии” и др.

По отношение на поне временния отказ от внасяне на Истанбулската конвенция в парламента, Радев даде съвет на Борисов: „Да слуша по-малко своите съветници, министри и гласовете извън България. Да прочете конвенцията на английски или френски, това са двата езика, на които тази конвенция има достоверен правен смисъл. Българският народ не отхвърли тази конвенция, защото е недорасъл или недоразбрал, а защото има ценности и не приема да бъде лъган”.

Радев направи и остър коментар по отношение на външната политика на България, като посочи, че „решенията трябва да се вземат преди дадени събития”, но няма да се натрапва там, където не е канен.

Във връзка с предстоящата среща ЕС – Турция във Варна той подчерта: „Много е важно ролята на България в тази среща да не се свежда до домакина, който разнася шербет. България – и това очаквам от премиера, трябва да постави към г-н Ердоган тези въпроси, на които очакваме отговори – за гаранция за ненамеса на Турция в нашите вътрешни работи, за ненамеса в нашия изборен процес, за ненамеса в духовния живот на нашите български мюсюлмани, за компенсация на тракийските бежанци”.

Линк към видеото https://btvnovinite.bg/article/bulgaria/politika/rumen-radev-pita-ima-li-premierat-obshti-biznes-interesi-s-deljan-peevski.html

Крайно време беше да се зададе този въпрос на наглия Борисов, браво на Президента!

Надявам се да последват и други неудобни за премиера въпроси.

Отговорите на Борисов и Пеевски не закъсняха!

Борисов: Абсолютна лъжа е, че имам общ интерес с Пеевски

Пеевски: Нямам бизнес интереси с премиера, Иво Христов никога не е работил за мен

Оставаше и да си признаят!

Президентът обаче има основание да твърди, че имат общи интереси и ще го докаже.

Предстои ни да станем свидетели на циркаджийските номера на великия български премиер и мастития олигарх.

:)

Президентът пита: Има ли общи интереси ?   (поправката на заглавието е моя - бел.а.)

Отговорът е : " Има ! " . Нооо .....трябва да се опитате да вникнете в същността на нещата :

преди 1 минута, by_chechi написа:

Президентът пита: Има ли общи интереси ?   (поправката на заглавието е моя - бел.а.)

Отговорът е : " Има ! " . Нооо .....трябва да се опитате да вникнете в същността на нещата 

Въпросите на президента са риторични!!! И малките деца са наясно, че без Д.П. Боко няма да е на власт, както и обратното важи с пълна сила!!! Без Боко, Делян Пеевски е никой!!! Да не говорим, че и към дадения момент самото лице Делян Пеевски си е г-н НИКОЙ!!! Защо никой не иска да назовава нещата с истинските им имена??? Нали никой не вярва, че един антипатичен възпълничък комсомолец ще се пръкне от нищото и изведнъж ще стане най-влиятелната фигура в България, при това сам самичък...хайде бе!!! Делян Пеевски, това всъщност са МУЛТИГРУП!!! Това е!!!

На мен ми е интересно как може да се казваш Бойко Борисов, да си министър-преЦедател на България и да кажеш в ефир "...съвестта ми е чиста...".

преди 17 часа, Мойра написа:

Крайно време беше да се зададе този въпрос на наглия Борисов, браво на Президента!

преди 12 часа, Мойра написа:

Президентът обаче има основание да твърди, че имат общи интереси и ще го докаже.

Наглия не мисля че наглия е ББ.  А и въпросите които висят са именно към Радев.

ОСобенно въпроса за сивия му кардинал Христов , който странно защо нямаше , а не съм чул да са му дали, достъп до секретна иформация, а е съветник в екипа , което само по себе си е скандал.

За мен висящ  скандал е и въпроса за съгласуването му и координираната кампания на БСП със една чужда лобистка разузнавателна служба /Решетников/

Много ми е странно да твърдиш че "има основание" и че ще го докаже.

Логическата нишка е точно обратната  - ако има данни, закопай го , и тогава излез помпозно , а не с предварителни намеци и закани.

Другото много странно нещо е тези обвинения да излизат от устата на Радев. Спокойно  въпроса можеше да излезе от г-жа Лъжа  или някой от БСП.

преди 10 часа, Джугашвили написа:

И малките деца са наясно, че без Д.П. Боко няма да е на власт, както и обратното важи с пълна сила!!! Без Боко, Делян Пеевски е никой!!!

КАкто каза ББ , всички гласове на ДПС отидоха за Радев, но да оставим това, а  да вземем една новина от оня ден. Прясно прясно назначение от Радев на нов директор на НСО, отчитащ се на шофьора на Пеевски :)

https://terminal3.bg/radev-naznachi-za-nachalnik-na-nso-sluzhitel-rkovoden-ot-shofora-na-peevski/

Коментари ?

Това бие по глупост всичко, което си качвал до сега.Това е моя коментар Миро-логическата нишка!:D

Между другото предлагам да закрият НСО и от сега нататък работата да се поеме от списващите "Терминал 3" явно са по-запознати с работата на агенцията.:D

Покрай дискусиите за сивия кардинал Иво Христов, в нета припомнят някои негови участия в антибългарски пропагандни филмчета :

Те ни плюят, тука си мислят че вали...

Сам не разбираш колко се излагаш с този филм, но ти по начало си си малко глуповат. Дано повече хора го гледат. :D

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

А ето и нещо по темата, която смелият ни президент повдигна. Ех, Бойко, защо майката на нацията, или поне Трайчо не станаха президент ... 

Отговори на президентски въпроси от Биволъ

В края на 2015 г. Биволъ направи предварителни оценки за обществените поръчки, спечелени от фирми близки до Делян Пеевски (виж тук). Това стана възможно благодарение на отворените данни на Агенцията за обществени поръчки, предоставени в правителствения портал opendata.government.bg. За целта екипът на сайта изгради специална търсачка, която обобщава данните и позволява филтрирането им по зададени параметри.
Публикуването на тези данни отключи интересна динамика. По нареждане на премиера Борисов започна серийно анулиране на големи обществени поръчки заради „витаещи съмнения“, че спечелилите ги фирми са свързани с Делян Пеевски, Валентин Златев и други олигарси. „Попроверил съм кой кой е“ – каза самият Борисов, като така потвърди данните за „витаещите съмнения“. Този процес не е приключил и ежедневно научаваме за нови и нови, макар и по-малки, анулирани обществени поръчки.
Първоначалните данни публикувани от Биволъ сочеха, че само с една фирма – Водстрой 98, Пеевски е спечелил самостоятелно или в консорциуми договори за близо 1 млрд. лв (виж тук), като пик на успешните търгове настъпва в края на управлението на правителството „Борисов 1“ и при правителството „Орешарски“.
Не всички консорциуми обаче са съставени изключително от фирми на Пеевски. Ето защо продължихме работатата върху данните, за да прецизираме с какъв дял е всяка фирма във всеки консорциум и да изчислим полученото финансиране спрямо дяловете.
Ограничихме интереса към фирмите, за които има публична информация за връзка с Пеевски от няколко източника: журналистически разследвания, списъкът с активи, представен от Цветан Василев в интервю за BIT телевизия и изброените от банкера фирми, за които той твърди, че печелят обществени поръчки благодарение на влиянието на Делян Пеевски.
Става дума за следните фирми: „Водстрой 98“, „Промишлено строителство холдинг“, „Техноекспортстрой“, „Трансстрой“ (свързвана и с депутата Йордан Цонев), „Инфраструктурна компания“, „Интегрирани пътни системи“ и „ПСТ Груп“. От сметката са извадени поръчките, спечелени от фирмите преди да минат под контрола на Пеевски.
От така прецизираните данни излиза, че фирмите, свързвани с Пеевски са сключили договори за

733 368 918 лева от които 432 356 344 с еврофинансиране

На фона на тези огромни суми всички изброени по-горе фирми имат и огромни дългове към покойната банка КТБ, а някои от тях са ги прекредитирали в ПИБ.
Тези факти не говорят за устойчив бизнес модел и създаване на стойност, а по-скоро за добре организиран грабеж. Конкретизират се данните, че европейските фондове всъщност финансират българската мафия. Продуктът, който представяме днес на публиката ще бъде изпратен и на OLAF като помагало за идентифициране и проучване на конкретни обществени поръчки преди евентуалната им ревизия.

Източник: bivol.bg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.