Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 848,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 14 минути, kaldata1 написа:

Ще ти отговоря с проста математика: - при пряка демокрация, ако от 100 човека 52 са глупави, всичко е чао. 

Това са референдумите - гледа се абсолютен брой гласове.

- при представителна демокрация, 52-мата глупави човека ще си изберат за представители най-малко глупавите измежду тях да взимат решения от името на всичките 52 и това ще намали щетите. 

Това са изборите - взима се решения от власт, подбрана измежду абсолютния брой гласове. 

Значи приемаш че 52-мата глупави човека ще направят правилният избор когато избират управници, но не допускаш че могат да вземат правилното решение, когато става въпрос за нещо друго?

преди 10 минути, kaldata1 написа:

Ох, това с "представителна" верно ви е много сложно. 

Не знам, ще помисля за някаква картинка с ябълки и круши и ще пиша пак... 

БАХАХАХ Представителна демокрация е като Свободен тоталитаризъм. :lol6:

току-що, kaldata1 написа:

Не знам, ще помисля за някаква картинка с ябълки и круши и ще пиша пак... 

И това няма да помогне. 😥

преди 1 час, ivottoshev написа:

Значи приемаш че 52-мата глупави човека ще направят правилният избор когато избират управници, но не допускаш че могат да вземат правилното решение, когато става въпрос за нещо друго?

В единия случай ще трябва да изберат най-умните между тях, за да вземат решение за X, а в другият случай - всички вкупом ще взимат решение за X. Усещаш ли разликата? 

Гледам за круши и ябълки... 

преди 26 минути, Мери) написа:

И това няма да помогне. 😥

Щот дрънкате глупости.

Опитваш се да ми кажеш че има разлика между това народа да избере един каун и той да се окопае във властта и да бъдат избрани 240 кауна и най наглите от тях да се окопаят във властта.
На вас не ви се носи отговорност, вас ви е страх че при една истинска демокрация никой няма да допусне анти-българските и анти-европейските малоумщини които днес приемат всички урсуляци, страх ви е, че България и Европа ще си оправят отношенията с Русия, че току-виж и България и Европа тръгнали напред.
Съгласен съм че има много идиоти които гласуват за ГЕРБ, ППДБ и Пеевски, ми не им е лесно на хората с тия психически заболявания, ама е крайно време техния глас да заглъхне, щот' иначе както я караме Европа ще остане само едно географско понятие.

преди 10 минути, kaldata1 написа:

В единия случай ще трябва да изберат най-умните между тях, за да вземат решение за X, а в другият случай - всички вкупом ще взимат решение за X. Усещаш ли разликата? 

Гледам за круши и ябълки... 

А защо си приел фактът, че те са в състояние да изберат най-умните между тях? Щом им имаш доверие за такъв избор, защо им нямаш доверие и за избор относно Х?!?

Пак повтарям че референдумите у нас не са забранени. Това говори ли ти нещо?

току-що, Bubbles написа:

страх ви е, че България и Европа ще си оправят отношенията с Русия, че току-виж и България и Европа тръгнали напред.

Това само човек, който няма грам логическо мислене, може да го каже. 😥 Русия води война, икономиката й страда от това, няма значение, че тя е нападнала и се има за непобедима, войната вреди и на нея не по-малко отколкото на Украйна. Как като си оправиш отношенията с една страна, чиято икономика страда, ще тръгнеш напред? Говориш си само, колкото да не заспиш. И да, ако оставим хора като теб да решават съдбата ни, далеч няма да стигнем. 

преди 3 минути, Мери) написа:

Това само човек, който няма грам логическо мислене, може да го каже. 😥 Русия води война, икономиката й страда от това, няма значение, че тя е нападнала и се има за непобедима, войната вреди и на нея не по-малко отколкото на Украйна. Как като си оправиш отношенията с една страна, чиято икономика страда, ще тръгнеш напред? Говориш си само, колкото да не заспиш. И да, ако оставим хора като теб да решават съдбата ни, далеч няма да стигнем. 

Този пост е лишен от всякакво логическо мислене. Само показваш, че си нямаш никаква идея коя държава как си гради икономиката.

Русия има евтино достъпни полезни изкопаеми (ВСЯКАКВИ) и преди ги продаваше сравнително евтино на Европа и затова Европа вървеше напред и нагоре с всичко. Сега завъртяха крановете към Китай и Китай сега изживява индустриална революция пак с тия евтини ресурси!

Къде остава Европа в този случай?

А тези глупости и простотии за кой какво се мислел за непобедим и т.н. не ми се коментират даже. Пропагандата е много голяма при теб!

преди 14 минути, Мери) написа:

Пак глупости.
Тая песен докога ще я пеете?
Почни да мислиш моля!

Русия нападна но за да защити населението с неукраинско самосъзнание, това, че се вързаха на играта на щатите беше кофти момента защото това беше целта за да може янките да станат доставчик на Европа на газ а не Русия, както и за да имат повод да намърдат още армия и да искат още и още от нас.

А нашите тъпунгери вместо да мислят, нахендриха 300 милиона санкции които ни е*аха майката на нас а не на Русия.

Най смешното от всичко е, че такива като тебе се имате за десни, за демократи и прочее.

преди 26 минути, Мери) написа:

Много е зле в Русия:

Чакай, че се сетих нещо... 😆

на 14.02.2026 г. в 23:36, "Саша" написа:

Навални ще се превърне в фигура като Васил Левски. Помни ми думите....

току-що, Belefor написа:

Този пост е лишен от всякакво логическо мислене. Само показваш, че си нямаш никаква идея коя държава как си гради икономиката.

Русия има евтино достъпни полезни изкопаеми (ВСЯКАКВИ) и преди ги продаваше сравнително евтино на Европа и затова Европа вървеше напред и нагоре с всичко. Сега завъртяха крановете към Китай и Китай сега изживява индустриална революция пак с тия евтини ресурси!

Къде остава Европа в този случай?

А тези глупости и простотии за кой какво се мислел за непобедим и т.н. не ми се коментират даже. Пропагандата е много голяма при теб!

Смяташ, че на всяка цена трябва да излезем от ЕС и НАТО, само и само да си възобновим отношенията с Русия и да се възползваме от нейтие хм "ефтини" ресурси, колко ефтини само ти си знаеш. Но ти изглежда си човек, който не вижда по-далеч от носа си - ми добре, сега ще си изберем Мунчо и той ще ни върне към братска Русия и после, когато режима в Москва падне, когато Русия почне да продава ресурси на другите страни на по-високи цени, тя ще задържи "ефтините" споре теб цени, с които ще ни дари на същото ниво, а няма да избере да ги продава по-скъпо само защото сме били към нея лоялни. Това може да го твърди само човек, който грам понятие си няма от икономика, пазарни цени и т.н. Защото Русия няма да е вечно под санкции, в някакъв момент тези управници ще се сменят и тогава ще почнат да продават "ефтините" си според теб ресурси на нормални цени, а ние ще сме излезли от ЕС и нашите управници вече отдавна ще са ни завели до тоталната крива круша. 😥

преди 1 минута, Мери) написа:

Смяташ, че на всяка цена трябва да излезем от ЕС и НАТО, само и само да си възобновим отношенията с Русия и да се възползваме от нейтие хм "ефтини" ресурси,

Не става дума само за това, а и за огромния руски пазар. България само с Русия да търгува и ще е в пъти по-добре от сега. Като ни вкараха е ЕС и от там ни забраниха почти всички пазари. Особено земеделието.

току-що, Bubbles написа:

Пак глупости.
Тая песен докога ще я пеете?
Почни да мислиш моля!

Русия нападна но за да защити населението с неукраинско самосъзнание, това, че се вързаха на играта на щатите беше кофти момента защото това беше целта за да може янките да станат доставчик на Европа на газ а не Русия, както и за да имат повод да намърдат още армия и да искат още и още от нас.

А нашите тъпунгери вместо да мислят, нахендриха 300 милиона санкции които ни е*аха майката на нас а не на Русия.

Най смешното от всичко е, че такива като тебе се имате за десни, за демократи и прочее.

Темата, която се опитваш да обсъждаш, е Войната в Украйна, там надълго и нашироко ти беше обяснено, че населението с неукраинско самосъзнание най-много си пати от нападенията на Русия. Кой е десен, ти ли? 😥

преди 2 минути, Мери) написа:

че населението с неукраинско самосъзнание най-много си пати от нападенията на Русия.

Това от къде го знаеш, ако не е тайна?

преди 3 минути, Мери) написа:

Смяташ, че на всяка цена трябва да излезем от ЕС и НАТО, само и само да си възобновим отношенията с Русия и да се възползваме от нейтие хм "ефтини" ресурси, колко ефтини само ти си знаеш. Но ти изглежда си човек, който не вижда по-далеч от носа си - ми добре, сега ще си изберем Мунчо и той ще ни върне към братска Русия и после, когато режима в Москва падне, когато Русия почне да продава ресурси на другите страни на по-високи цени, тя ще задържи "ефтините" споре теб цени, с които ще ни дари на същото ниво, а няма да избере да ги продава по-скъпо само защото сме били към нея лоялни. Това може да го твърди само човек, който грам понятие си няма от икономика, пазарни цени и т.н. Защото Русия няма да е вечно под санкции, в някакъв момент тези управници ще се сменят и тогава ще почнат да продават "ефтините" си според теб ресурси на нормални цени, а ние ще сме излезли от ЕС и нашите управници вече отдавна ще са ни завели до тоталната крива круша. 😥

От НАТО задължително трябва да се излезе и не за да си оправяме отношенията с Русия, а за да си създадем наша НЕЗАВИСИМА организация която наисти да ни гарантира сигурността, а не при най малкото кихане отатък океана нашите гъзолизци да се насират.

Излизане от ЕС не, ЕС е една чудесна идея, обаче е необходимо да се върнем към нея, защото поне към този момент ЕС е всичко друго но не и общност, нито пък полезен за своите членове и не заради нещо друго а заради тия които го управляват, те го(Ни) водят към тотален крах и ако не бъдат спрени колкото може по-скоро нищо добро не ни чака.

преди 4 минути, Мери) написа:

Темата, която се опитваш да обсъждаш, е Войната в Украйна, там надълго и нашироко ти беше обяснено, че населението с неукраинско самосъзнание най-много си пати от нападенията на Русия. Кой е десен, ти ли? 😥

Ти подхвана темата за войната моля, аз само ти отговорих.

За другото, аз не се бия в гърдите "Вижте ме десен съм", но ти определено се биеш, а в същото време гласуваш за най левите.

преди 16 минути, Bubbles написа:

Не бе, според тях Русия е закъсала яко а ние цъфтиме.

Особено Франция и Германия, направо цъфтят. 😀 Франция с 30 процента африканци и 30 процента ислямисти. Направо цъфти.

преди 24 минути, В. Велев написа:

Много е зле в Русия:

Зле е, момичетата се разхождат полу голи и то посред нощ. Няма нег.ри или поне някакъв афганистанец да ги изнасили. Както е в Европата.

току-що, Bubbles написа:

От НАТО задължително трябва да се излезе и не за да си оправяме отношенията с Русия, а за да си създадем наша НЕЗАВИСИМА организация която наисти да ни гарантира сигурността, а не при най малкото кихане отатък океана нашите гъзолизци да се насират.

Излизане от ЕС не, ЕС е една чудесна идея, обаче е необходимо да се върнем към нея, защото поне към този момент ЕС е всичко друго но не и общност, нито пък полезен за своите членове и не заради нещо друго а заради тия които го управляват, те го(Ни) водят към тотален крах и ако не бъдат спрени колкото може по-скоро нищо добро не ни чака.

Ти подхвана темата за войната моля, аз само ти отговорих.

За другото, аз не се бия в гърдите "Вижте ме десен съм", но ти определено се биеш, а в същото време гласуваш за най левите.

Как по-точно ще си гарантираш сигурността, ако излезеш от НАТО? Смяташ, че Русия ще се грабне точно нас да спасява? Ще ни спаси точно толкова, колкото спаси Сърбия от бомбардировки - никак. Или ти мислиш, че братския китайски народ ще дойде да ни спасява, ако реше примерно Турция да ни напада. Защо? От какъв зор? 🙄 Ето затова няма референдуми, защото не е редно сигурността на страната да се оставя в ръцете на такива като тебе - опасно е, ще ни затриете. 😥

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Особено Франция и Германия, направо цъфтят. 😀 Франция с 30 процента африканци и 30 процента ислямисти. Направо цъфти.

То да са само африканците и ислямистите с мед да ги намажеш.
Правителството е било тотален отбой от хората, важно им е само да пълнят гушите на един кръг хора и толкова.

Ей са има наводнения по Лион, Монпелие и прочее, за тия хора помощи няма да има, единствено някакви символични там колко за Бог да прости и това е, нашия бюджет го орязаха до кажи-речи до кокала та хич не виждам как ще се справяме и ние и родителите, социалните(Разбирай детски, пенсии, социални помощи и такива за инвалиди) ги орязаха по същия начин, земеделците загиват...
...абе цъфтиме ти казвам...
...и понеже сме мноо денмократични и свободни всичко това минава със скапаното 49.3.

току-що, Мери) написа:

Как по-точно ще си гарантираш сигурността, ако излезеш от НАТО? Смяташ, че Русия ще се грабне точно нас да спасява? Ще ни спаси точно толкова, колкото спаси Сърбия от бомбардировки - никак. Или ти мислиш, че братския китайски народ ще дойде да ни спасява, ако реше примерно Турция да ни напада. Защо? От какъв зор? 🙄

Ама защо някой трябва да ни спасява бе? Ти луд ли си?

Нали това ти казвам - НИЕ сами трябва да можем да се пазим и от Русия и от Щатите и от всички, а не като пръдне единия ние да се насираме.

Или за теб е по-добре да сме зависими все от единия или от другия?

преди 3 минути, Bubbles написа:

То да са само африканците и ислямистите с мед да ги намажеш.
Правителството е било тотален отбой от хората, важно им е само да пълнят гушите на един кръг хора и толкова.

Ей са има наводнения по Лион, Монпелие и прочее, за тия хора помощи няма да има, единствено някакви символични там колко за Бог да прости и това е, нашия бюджет го орязаха до кажи-речи до кокала та хич не виждам как ще се справяме и ние и родителите, социалните(Разбирай детски, пенсии, социални помощи и такива за инвалиди) ги орязаха по същия начин, земеделците загиват...
...абе цъфтиме ти казвам...
...и понеже сме мноо денмократични и свободни всичко това минава със скапаното 49.3.

Ама защо някой трябва да ни спасява бе? Ти луд ли си?

Нали това ти казвам - НИЕ сами трябва да можем да се пазим и от Русия и от Щатите и от всички, а не като пръдне единия ние да се насираме.

Или за теб е по-добре да сме зависими все от единия или от другия?

И аз бях дарил за наводненията в България и къде са парите на хората? Къщите къде са?

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

И аз бях дарил за наводненията в България и къде са парите на хората? Къщите къде са?

Па нали има фургони...
Ти ся палати ли искаш да им вдигнат? 
Така е демократично по един фургон на всеки и пачка за тиквата и шопара.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Па нали има фургони...
Ти ся палати ли искаш да им вдигнат? 
Така е демократично по един фургон на всеки и пачка за тиквата и шопара.

Ми, след 2 години пак наводнение.  Да бяха почистили поне. Без коментар.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/2-g-sled-smartonosnija-potop-carevo-tonovo-e-pod-voda-bedstvenoto-polozhenie-ostava-v-sila.html

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Ми, след 2 години пак наводнение.

Без коментар.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/2-g-sled-smartonosnija-potop-carevo-tonovo-e-pod-voda-bedstvenoto-polozhenie-ostava-v-sila.html

Тия ли беха дето са строили в речно корито?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.