Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 2 минути, Мери) написа:

Аз мога да коментирам всичко, което си поискам - и Първата световна, и Втората световна, и атомните бомби над Хирошима, и Пуническите войни, и нападението на Русия срещу Полша, и пакта Молотов Рибентроп, а ти можеш спокойно да запазиш всякакви фамилиарни обръщения за жена си, ако не го направиш, ще се принудя да те блокирам. 😉

Портал за култура, изкуство и общество
No image preview

Пактът Сталин-Хитлер, презареждане

Събитията от 1939 г. вероятно са предоставили на Путин модели за ­политическа ­методология, практики на управление и на използване на пропагандата.

преди 1 минута, Belefor написа:

Е ти не пусна ли подобно преди малко хахаха. Значи ако е от теб е добре , но ако е от мен е зле! Смешник.

Ватенко от интерната, пуснал съм оригинала. А ти си крадец като всеки комунист и пропагандираш.

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 848k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 2 минути, Мери) написа:

Аз мога да коментирам всичко, което си поискам - и Първата световна, и Втората световна, и атомните бомби над Хирошима, и Пуническите войни, и нападението на Русия срещу Полша, и пакта Молотов Рибентроп, а ти можеш спокойно да запазиш всякакви фамилиарни обръщения за жена си, ако не го направиш, ще се принудя да те блокирам. 😉

No image preview

Събитията от 1939 г. вероятно са предоставили на Путин модели за ­политическа ­методология, практики на управление и на използване на пропагандата.

Какво общо има това със сега?!?!?

Ти в миналото ли живееш или сега?

Не знаех, че си политолог, философ и историк за да можеш да даваш такива компетентни коментари за всичко. Браво. Аз не коментирам неща, за които нямам достатъчно обективни доказателства.

И откога е фамилиарничене да кажеш на някоя жена леля? Обида ли е? Ако е - не знаех. Можеш да ме блокираш по всяко време - то си е твое право. По предишните ти коментари бяха за в бъдеще време, че Путин ЩЯЛ да направи еди си какво си или Радев ЩЯЛ да направи еди си какво си...

преди 2 минути, Top-t написа:

пропагандираш

Какво пропагандирам?

преди 4 минути, Top-t написа:

пуснал съм оригинала

Моя оригинал е по оригинал от твоя оригинал?....

преди 6 минути, Belefor написа:

Моя оригинал е по оригинал от твоя оригинал?.

Айдук ватенка от соца си.

преди 15 минути, Мери) написа:
No image preview

Преди да ме блокираш - знаеш ли кой притежава и спонсорира този сайт kultura.bg ?

преди 7 минути, Belefor написа:

И откога е фамилиарничене да кажеш на някоя жена леля? Обида ли е? Ако е - не знаех. Можеш да ме блокираш по всяко време - то си е твое право. По предишните ти коментари бяха за в бъдеще време, че Путин ЩЯЛ да направи еди си какво си или Радев ЩЯЛ да направи еди си какво си...

Какво пропагандирам?

Моя оригинал е по оригинал от твоя оригинал?....

Брат ми няма деца още, така че към този момент нямам племенници. Ако целта на комуникациите ти е друга, казах ти, насочи ги към жена си, ако имаш такава разбира се, ако нямаш, намери си, все някоя леля ще ти върже, ако не ти въже леля, ще ти върже баба. Ей тука виж калко червени бабички има. Действай! И понеже не ми се занимава с простотии, блокиран си.

преди 9 минути, Top-t написа:

Ватенко от интерната, пуснал съм оригинала. А ти си крадец като всеки комунист.

И аз бях пускал една оригинална снимка с едно папагалче на блузката, ама ти го преправи за да не си личи че си ти, и я пускаше се едно е Атиджето на нея. Излиза че и ти си крадец-комунист, нали?

пп: Ако не знаеш как оразмеряваш снимките преди да ги пуснеш - питай. Не разтегляй излишно страницата, плийс help

преди 6 минути, Мери) написа:

Ако целта на комуникациите ти е друга

Определено нямам за цел да фамилиарнича с никого тук. Още по малко някакъв друг вид по-лични взаймоотношения с някой тук. Аз съм щастливо женен и жена ми посещава този форум.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

И аз бях пускал една оригинална снимка с едно папагалче на блузката, ама ти го преправи за да не си личи че си ти, и я пускаше се едно е Атиджето на нея. Излиза че и ти си крадец-комунист, нали?

пп: Ако не знаеш как оразмеряваш снимките преди да ги пуснеш - питай. Не разтегляй излишно страницата, плийс help

Е... Айде сега. Нали му казах, ако е нещо пуснато от него е хубаво - другите са зле!

преди 3 часа, Мери) написа:

Не ме притесняват ЕС и ЕК - там корупцията е значително по-малка, същото не може да се каже за Русия.

Tи малоумна ли си?!

Точно обратното е, ако в Русия се крадат милиони, то в ЕК се крадат милиарди и трилиони.

Само като сравниш дълговете на Русия и ЕС, ти става ясно къде се задлъжнява и краде като за световно.

Уруспията няма кой да я стигне по крадене! Поръча 4,6 милиарда дози ковид ваксини за 71 милиарда евро, сиреч по 10 ваксини за всеки европеец.

Повтарям - по ДЕСЕТ ваксини на човек от бебета до старци! 😵‍💫

Pfizergate е скандалът, свързан с огромните договори за ковид ваксини между Европейската комисия (начело с председателя Урсула фон дер Лайен) и компанията Pfizer/BioNTech. Името идва от комбинацията „Pfizer“ + „Watergate“ и се фокусира основно върху липсата на прозрачност, личните преговори чрез SMS и съмненията за свръхпоръчки на милиарди дози.

"Изчезналите" SMS-и между фон дер Лайен и изпълнителния директор на Pfizer Алберт Бурла вероятно никога няма да бъдат публикувани, тъй като са обявени за изтрити. Скандалът е пример за липсата на отчетност в Европейската комисия, свръхцентрализация на властта, корупцията и безотговорното харчене на милиарди евро от публичните средства.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Дългокоса ватенке пак си прекалила с първака.

преди 6 минути, nusho73 написа:

Той ли е, тя ли е не се знае,но е малоумно същество.

Нуша тва си ти.

преди 19 минути, Flashback написа:

Tи малоумна ли си?!

Точно обратното е, ако в Русия се крадат милиони, то в ЕК се крадат милиарди и трилиони.

Само като сравниш дълговете на Русия и ЕС, ти става ясно къде се задлъжнява и краде като за световно.

Уруспията няма кой да я стигне по крадене! Поръча 4,6 милиарда дози ковид ваксини за 71 милиарда евро, сиреч по 10 ваксини за всеки европеец.

Повтарям - по ДЕСЕТ ваксини на човек от бебета до старци! 😵‍💫

Pfizergate е скандалът, свързан с огромните договори за ковид ваксини между Европейската комисия (начело с председателя Урсула фон дер Лайен) и компанията Pfizer/BioNTech. Името идва от комбинацията „Pfizer“ + „Watergate“ и се фокусира основно върху липсата на прозрачност, личните преговори чрез SMS и съмненията за свръхпоръчки на милиарди дози.

"Изчезналите" SMS-и между фон дер Лайен и изпълнителния директор на Pfizer Алберт Бурла вероятно никога няма да бъдат публикувани, тъй като са обявени за изтрити. Скандалът е пример за липсата на отчетност в Европейската комисия, свръхцентрализация на властта, корупцията и безотговорното харчене на милиарди евро от публичните средства.

Източник: Чат джи пи ти:

"1. „ЕС е поръчал по 10 ваксини на човек“

Това твърдение е подвеждащо.

• Европейската комисия (Европейска комисия) наистина сключва договори за няколко милиарда дози ваксини по време на пандемията.

• Причината:

• несигурност коя ваксина ще проработи

• нужда от бустери

• доставки за дълъг период

• възможност за препродажба/дарения към други държави

👉 Да, на хартия излиза висок брой „дози на човек“, но това не означава, че реално всеки е получил или използвал толкова.

💰 2. „71 милиарда евро за ваксини“

• Оценките за договорите с Pfizer / BioNTech и други производители варират, но сумата е в десетки милиарди евро, не е измислена.

• Това обаче включва:

• дългосрочни договори

• опции за бъдещи доставки

• цени, които не винаги са публични

👉 Не всичко е „похарчено наведнъж“ или „изчезнало“.

📱 3. „Изчезналите SMS-и“ (Pfizergate)

Тук вече има реален спорен момент.

• Председателят Урсула фон дер Лайен е комуникирала с CEO-то на Pfizer — Алберт Бурла.

• Част от тези съобщения не са публикувани, което доведе до:

• критики за прозрачност

• разследвания от омбудсмани и медии

👉 Важно:

• Това е скандал за прозрачност,

• но няма доказано престъпление или „кражба на трилиони“.

📊 4. „ЕС е по-задлъжнял → значи краде повече“

Това е логическа грешка.

• Държавният дълг ≠ корупция

• ЕС (и страните в него) имат по-големи икономики → нормално е и дългът да е по-голям в абсолютни числа

• Русия има различна икономическа структура, което прави директното сравнение подвеждащо

⚖️ Обобщение

• ✔️ Вярно:

• имало е огромни договори за ваксини

• има критики за прозрачност (Pfizergate)

• Подвеждащо или недоказано:

• „по 10 ваксини на човек“ като реално потребление

• „кражба на трилиони“

• пряка връзка между дълг и корупция"

След малко и ще разгледаме въпроса и от другата страна. 😉

преди 32 минути, nusho73 написа:

Ето другия малоумник се обади

Нуша събирай дърва за зимата

преди 20 минути, Мери) написа:

Източник: Чат джи пи ти:

"1. „ЕС е поръчал по 10 ваксини на човек“

Това твърдение е подвеждащо.

• Европейската комисия (Европейска комисия) наистина сключва договори за няколко милиарда дози ваксини по време на пандемията.

• Причината:

• несигурност коя ваксина ще проработи

• нужда от бустери

• доставки за дълъг период

• възможност за препродажба/дарения към други държави

👉 Да, на хартия излиза висок брой „дози на човек“, но това не означава, че реално всеки е получил или използвал толкова.

💰 2. „71 милиарда евро за ваксини“

• Оценките за договорите с Pfizer / BioNTech и други производители варират, но сумата е в десетки милиарди евро, не е измислена.

• Това обаче включва:

• дългосрочни договори

• опции за бъдещи доставки

• цени, които не винаги са публични

👉 Не всичко е „похарчено наведнъж“ или „изчезнало“.

📱 3. „Изчезналите SMS-и“ (Pfizergate)

Тук вече има реален спорен момент.

• Председателят Урсула фон дер Лайен е комуникирала с CEO-то на Pfizer — Алберт Бурла.

• Част от тези съобщения не са публикувани, което доведе до:

• критики за прозрачност

• разследвания от омбудсмани и медии

👉 Важно:

• Това е скандал за прозрачност,

• но няма доказано престъпление или „кражба на трилиони“.

📊 4. „ЕС е по-задлъжнял → значи краде повече“

Това е логическа грешка.

• Държавният дълг ≠ корупция

• ЕС (и страните в него) имат по-големи икономики → нормално е и дългът да е по-голям в абсолютни числа

• Русия има различна икономическа структура, което прави директното сравнение подвеждащо

⚖️ Обобщение

• ✔️ Вярно:

• имало е огромни договори за ваксини

• има критики за прозрачност (Pfizergate)

• Подвеждащо или недоказано:

• „по 10 ваксини на човек“ като реално потребление

• „кражба на трилиони“

• пряка връзка между дълг и корупция"

След малко и ще разгледаме въпроса и от другата страна. 😉

Моят АI казва, че са поръчани 4,6 милиарда дози ваксини за 460 милиона души, за сумата от 71 милиарда евро, сиреч по 10 ваксини за всеки европеец.

Точка!

След като изсипахме десетки милиарди за ненужни ваксини, след това дойде моментът да изсипем и 300 милиарда евро (тази цифра е само засега) в корумпираната укропска дупка. Пари, които нямаме и все повече задлъжняваме. Само един Бог знае колко от тези вече прахосани 300 милиарда са окрадени не само от зелената гнида, но и от неговите европейски куратори.

Цялата сметка е на наш гръб, на обикновения европейски данъкоплатец!

И тръгнала да ми плещи за корупцията в Русия, която е с един от най-ниските дългове в света (375 млрд. евро), а не си погледне нейната свръх корумпирана кочина, която вече е с дългове от над 15 трилиона евро.

преди 17 минути, AAUUXX написа:

Другари и другарки от как го пуснаха този ИИ съвсем спряхте да разсъждавате speak

Ето ти, другарю, разни неща, които нямат нищо общо с ИИ:

преди 5 минути, Мери) написа:

Ето ти, другарю, разни неща, които нямат нищо общо с ИИ:

Наясно съм ,че всичко което пишеш е в резултат на гледане и четене на пропагандни канали ,но все пак никога не е излишно критично лично разсъждение над информацията която усвояваш.

преди 1 час, Top-t написа:

Дългокоса ватенке пак си прекалила с първака.

Ми не, не съм. Има цяла тема, в която е документирана кражбата ти:

Е, защо и ти си крадец-комуне?

преди 15 минути, AAUUXX написа:

Наясно съм ,че всичко което пишеш е в резултат на гледане и четене на пропагандни канали ,но все пак никога не е излишно критично лично разсъждение над информацията която усвояваш.

Нека видим какво показва CPI 2024:

Дания - 1-во място -90 точки - много ниска корупция

Германия - топ 10 - 78 точки - ниска

България - 67 място - 43 точки - осезаем проблем

Украйна - 104 място - 36 точки - висока

Иран - 149 място - 24 точки - много висока

Русия - 154 място - 22 точки - много висока и т.н. и т.н.

Източник: https://ti-russia.org/en/corruption-perceptions-index/cpi-2024/

преди 29 минути, ivottoshev написа:

Ми не, не съм. Има цяла тема, в която е документирана кражбата ти:

Е, защо и ти си крадец-комуне?

Крадец комуняга прекалил с първака си

преди 15 минути, Top-t написа:

Крадец комуняга прекалил с първака си

Показах и доказах, че според собствените си критерии, ти си крадец-комуне. Сори, баце, ама го има черно на бяло. Няма измъкване tease

преди 1 час, Мери) написа:

Германия има много голяма корупция.

преди 35 минути, Мери) написа:

О, я стига с тези западни субективни НПО-та, които незнайно как си ги съчиняват тези класации, в които, разбира се, западните държави, които са затънали в дългове до ушите винаги са целите в бяло, а техните врагове - в катран.

Индексът за възприятие на корупцията (Corruption Perceptions Index – CPI) се съставя и публикува ежегодно от международната неправителствена организация Transparency International, базирана в Германия, като главен източник на "данните" е друго компрометирано НПО като Световния икономически форум. Останалите данни идват от други знайни и незнайни западни НПО-та като различни международни консултантски компании и рискови агенции. Важно е да се отбележи, че оценките отразяват мнението на незнайни "експерти" и "бизнесмени", а не на обикновените граждани.

Как да повярваме, че Русия е по-корумпирана от Украйна при положение, че Русия наследи дълговете на СССР и към края на 90-те години тези дългове бяха над 120% от БВП, докато Украйна стана независима държава с 0% дълг. Русия успя шесткратно да намали дълга си, който към днешна дата е едва 19% от БВП, което не би се случило ако беше толкова "корумпирана", колкото я изкарват западните НПО-та. Същевременно Украйна от 0% дълг, към днешна дата е 100% от БВП. Европа е в същата дългова спирала - задлъжнялост над 82% от общия БВП и продължава като изоглавена да печата фиатни хартийки като вестници, които потъват в знайни и незнайни джобове чрез корупционни схеми.

преди 53 минути, АСПЕКТ написа:

Германия има много голяма корупция.

Еми не е по-голяма от тази на Русия. 😉

преди 49 минути, Flashback написа:

О, я стига с тези западни субективни НПО-та, които незнайно как си ги съчиняват тези класации, в които, разбира се, западните държави, които са затънали в дългове до ушите винаги са целите в бяло, а техните врагове - в катран.

Индексът за възприятие на корупцията (Corruption Perceptions Index – CPI) се съставя и публикува ежегодно от международната неправителствена организация Transparency International, базирана в Германия, като главен източник на "данните" е друго компрометирано НПО като Световния икономически форум. Останалите данни идват от други знайни и незнайни западни НПО-та като различни международни консултантски компании и рискови агенции. Важно е да се отбележи, че оценките отразяват мнението на незнайни "експерти" и "бизнесмени", а не на обикновените граждани.

Как да повярваме, че Русия е по-корумпирана от Украйна при положение, че Русия наследи дълговете на СССР и към края на 90-те години тези дългове бяха над 120% от БВП, докато Украйна стана независима държава с 0% дълг. Русия успя шесткратно да намали дълга си, който към днешна дата е едва 19% от БВП, което не би се случило ако беше толкова "корумпирана", колкото я изкарват западните НПО-та. Същевременно Украйна от 0% дълг, към днешна дата е 100% от БВП. Европа е в същата дългова спирала - задлъжнялост над 82% от общия БВП и продължава като изоглавена да печата фиатни хартийки като вестници, които потъват в знайни и незнайни джобове чрез корупционни схеми.

Ама да разбира се, Русия цъфтят и вързват. Аз нямам нищо против да цъфтят и да вързват, напротив, ще се радвам, ама фактите са противоположни на това, на което бих се радвала. А ти, след като в западна Европа и в България толкова много не ти харесва, защо още не си се преместил при цъфтящите? Страх те е от мобилизация ли? 🙄

Не се мъчете, бе другари, не се мъчете, заминавайте на хубавото: https://www.facebook.com/photo/?fbid=2177149436366244&set=gm.4347187138930418&idorvanity=3016047962044349&locale=bg_BG

току-що, Мери) написа:

Еми не е по-голяма от тази на Русия. 😉

Ама разбира се, че германската НПО, която изготвя измислената си "класация" за корупция ще постави Русия в дъното на класацията, дори много след Украйна и ЕС, които са потънали в корупционни скандали и затъналите до ушите в дългове. И после ми говорете за руска пропаганда, която не може да стъпи на пръста на западната пропаганда. Уруспията след корупционния скандал с ваксините вместо да я осъдят, я възнаградиха с втори мандат като председател на ЕК, за да продължи да краде вече не от ваксини, а от прокси война. Ово е корупция!

Лошото е, че такива стринки като теб вярват сляпо на всички глупости, които им спуснат от Брюксел.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.