Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мъдрости от век във век .....

Featured Replies

Приятел е този,който остава ,когато целият свят си тръгва. (Албан Гудиър)

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 543,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Този текст е откъс от еврейската книга Талмуд. В нея се описва разговорът на Бога с Човека, съветите и препоръките, които Той дава. Ето как завършва техният разговор: Внимавай много, когато раз

• "Моята болка може да бъде причината за нечий смях, но не искам никога моят смях да бъде причина за нечия болка" Чарли Чаплин

• Мойра
    Мойра

Публикувани изображения

"Който не знае към какво пристанище плава, за него няма попътен вятар" - Сенека

Хубавото вино развързва езиците и завързва приятелствата. Успехът в живота е да накараш другите да работят за теб без да го осъзнават. Ако съдбата ти затваря вратата, влез през прозореца!

Животът е като един пламък и вятъра винаги може да го духне. Храната е единственото нещо, което наистина засища глада. Лесно е да умреш, трудно е да живееш. По-добре изобщо, отколкото хич.

Ако не знаеш кое е твоето пристанище за теб попътен вятър няма - Сенека подписът ми! Успехът се дължи на една единствена дума - решителност! - Наполеонщ Умението да се прощава е свойство на силните. Слабите никога не прощават - Махатма ГандиЖивотът е пътуване, не пристанище В самотата може да се придобие всичко друго, но не и характер - Стендал Да създадеш клише, значи си гений - Шарл Бодлер Да действаш значи да бъдеш - Лао Дзъ Всяка сложна задача има просто лесно достъпно грешно решение

В мъдрост живеят онези, които виждат себе си във всичко и всичко в себе си. *** Мъжът на знанието не само трябва да обича враговете си -той също трябва да е способен да мрази приятелите си. *** Никога не наранявай друг, дори в мислите си. *** Да обичаш означава да гориш.

ако някои се опита да те засенчи ,остави го да слънчаса! Публикувано изображение

Ако не чуваш шанса да чука на вратата ти, намери си друга врата. Не е важно къде ще паднеш, а колко високо ще отскочиш. Ние сме такива, на каквито се правим. Да си цвете е голяма отговорност. За умния стига и намек.

• 3 месеца по-късно...

Здравейте,форумцииии!Предлагам тук да слагаме по малко мъдрсти и цитати-каквото искате!Ето малко и от мен! :clap: . Обичам те! чуваш ли как тупти моето сърце? То тупти за теб и иска да ти каже: Обичам те! 2. Обичам те и ще те обичам! Любовта ми става всеки ден по-силна.Обичам те! 3. Сега и завинаги съм твой!Сега и завинаги АЗ и ТИ!Обичам те сега и завинаги! 4. Обичам те повече от вчера и по-малко от утре! 5. Искам да ти дам моята любов сега в този живот. Искам да съм с теб в добро и лошо. 6. Когато за първи път те видях се влюбих в теб. Когато за първи път те целунах - не исках да те пусна. 7. Никoй не те обича, никoй не те желае, никoй не мисли за теб както аз.Обичам те мило! 8. В главата ми има една мисъл и тя е за теб.И тази мисъл казва "Обичам те!" 9. Помирисах Роза.Прободох се на бодлите и и с кръвта си написах "Обичам те!" 10. При всеки удър на сърцето ми мисля за теб. И докато сърцето ми тупти ще мисля за теб. Обичам те! 11. Само с теб съм щастлив. Ти оцветяваш моят живот И за това искам да ти отдам живота си. 12. Любовта е по-силна от времето.Един миг с теб ме кара да забравям самотните часове! 13. Нуждая се от 3 неща за да живея.От слънце през деня.От Луната през ноща и от ТЕБ завинаги! 14. Думата "ЛЮБОВ" не може да се опише. Може я чустваш ли не. Аз чувствам Любовта...когато мисля за теб! 15.Казах ли ти днес:Обичам те?Ще ти го казвам и показвам още безброй пъти.Обичам те! 16. Обичам те, искам твоите ръце да милват моето лице.Обичам те до болка.Без теб не мога аз! 17. Познай кой мисли за теб!Познай кой те обича!Познай кой ти праща този смс! 18. Нежно ме докосни и пожелаи от мене всичко ти. 19. Искам до мен да застанеш И кръвта ми да запалиш и нека сърцата ни в 1 да се сеят. 20. ..Жадувам за твоите целувки....Жадувам за твоите очи...жадувам за твоята усмивка...Жадувам за теб! 21. Пращам ти 3 Рози.1 за щастие.2-ра за късмет А третата ти пращам за да ти каже,че те Обичам! 22. Какво мога да кажа!Сте оставя сърцето си да говори:ОБИчАМ ТЕ! 23. ВНИМАНИЕ!Този смс носи добро насторение и за това се наслаждавай защото сега някои миси за теб! 24. Мило..аз ...незнам..как..да ти го..кажа..ама май...аз..такова..аз..те...ОБИчАМ! 25. Всички мои мисли се въртят около теб.А всяка мисъл за теб ме прави щастлив! 26. Всичките съкровища на света губят своята стойност когато ти застанеш до тях! 27. Освен глупстите в главата си имам само едно нещо.....и това си ТИ! 28. Извънземна ли is?Защото такова красиво създание не може да се роди на Земята! 29. Не мога да заспя и си мисля за теб.Знам, че спинкаш сега и искам да ти пожелая сладки сънища! 30. Тази роза @>----- е за теб.Ти ме правиш толкова щастлив! 31. Най-хубавото нещо на Земята е да съм обичан от теб! 32. Най-прекрасното нещо за мен е да съм до теб.Обичам те миличко! 33. Искам да видя очите ти.Искам да галя лицето ти.Искам да целувам устните ти.Липсваш ми миличко... 34.Ако бях ангел щях да направя мечтите ти реалност.Но съм само човекът,които те обича. 35.Веднъж нещо се случи с мен.Това бе най-сладкото нещо на света.Бе фантазия,сбъдната мечта.Това бе денят в които то срещнах. 36. Извънзамна ли си?Защото на Замята неможе да се роди толкова красиво създание. 37. Вярваща ли си?Защото определено ти си отговорът на моите молитви. 38. Ако си изморена - си почини.Ако си самотна...ела при мен. 39. Както цветята се нуждаят от слънце и вода така и аз се нуждая от ТЕБ за да живея! 40. Статие е за мен когато слънцето и звездите греят в очите ти от радост. Хе-хе!Множко са! :wors: 4? Е,стига толкова. ;) Очаквам ви!Пишете колкото искате!

"Пиянството е най-лошия враг на човека, но Библията ни казва да обичаме враговете си!" Франк Синатра Най-великата власт е да властваш над себе си. Сенека "Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен." Алберт Айнщайн Всичко на този свят се гради на някакъв интерес. Няма вечни приятели, има вечни интереси. Дори любовта - това възвишено чувство не е нищо друго, освен насочен интерес. Когато интересът е взаимен, тогава казваме, че любовта е споделена. Когато любовта умре - това означава, че просто интересът престава да съществува и/или се пренасочва на друго място. Древногръцка мисъл Мъдър е този, който знае не много, а нужното. Есхил Животът е като стълба на кокошарник - къс и осран. Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения. Бъртранд Ръсел Има само едно нещо на света по-лошо от това да говорят за теб и то е да не говорят за теб. Оскар Уайлд По-добре временен неуспех, отколкото временен успех. По-добре първи на село, отколкото втори в Рим. Всеки човек е самотен. Силният приема и благославя своята самота. Слабият бяга от нея. Само слабите се стрeмят към порядък. Силните владеят хаоса! Изкуственият интелект е нищо на фона на естествената глупост. "По умният винаги отстъпва". Каква велика мисъл, това обяснява господсвото на глупостта в света. Нещо може да бъде красиво само ако е истинско. Защото истината сама по себе си не е нищо друго освен пълна хармония. Огюст Роден Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва. Конфуций На най-важните житейски кръстопътища няма никакви пътни знаци. Чарли Чаплин Когато на хубав човек му е кофти това е блус, а когато на кофти човек му е хубаво това е чалга. Всеки ден трябва да слушаш поне една песен, да погледнеш една хубава картина и ако е възможно, да прочетеш едно мъдро изречение Гьоте Глупакът има голямо предимство пред образования човек: той винаги е доволен от себе си. Наполеон По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно. Уилям Шекспир Известно е, че човек прекарва една трета от живота си в леглото. А другите две трети - в опит да вкара още някого там. Тези са ми любимите...

47 Word-овски страници мисля да не поствам, но ще кача файлчето и ще дам линк. :wors: (утре)

MasterRalf какво стана с туй линкче? ;)

"Ние можещите водени от незнаещите вършим всичко за кефа на неблагодарните,и сме направили толкова много за толкова дълго време че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо"-Не зная дали е точно дословно цитирано но аз така си го спомних това е на К.Иречек :P

"Ние можещите водени от незнаещите вършим всичко за кефа на неблагодарните,и сме направили толкова много за толкова дълго време че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо"-Не зная дали е точно дословно цитирано но аз така си го спомних това е на К.Иречек ;)

Тва го прочетох няколко пъти докато му хвана смисъла( може да е защото ми се спи :hush: ) Публикувано изображение

Николо Макиавели - Мисли Има три вида умове: първите проумяват всичко самостоятелно, вторите проумяват мислите на другите, а третите не проумяват нито сами, нито като им се обяснява. Първите са висши, вторите-добри, а третите безполезни. Никой не би желал да падне само заради надеждата, че ще се намери кой да го вдигне. Времето не чака, добротата е безсилна, късметът непостоянен, а добротата ненаситна. Който остава неутрален, бива намразен от онзи, който губи, и презиран от онзи, който печели. Нищо не е тъй обезсърчително, както да не намираш нов повод за надежда. От мудност често се пропиляват сгодни случаи, а от прибързаност-силите си. По-безопасно е да се страхуват от теб, отколкото да те обичат. Който иска да прозре бъдещето, трябва да се допита до миналото. Който сам е добър приятел, той има добри приятели. Най-трудното положение, когато мирът е необходим, а войната неизбежна. Хората трябва или да се ласкаят, или да се отстраняват. А тъй като за леките обиди те отмъщават, а за по тежките не са в състояние да го сторят, то когато нанасяме някому оскърбление, то трябва да бъде такова, че да не се опасяваме от отмъщение. За да постигнеш целите си трябва да се прикриваш. Жаждата за надмощие е онази, която последно угасва човешкото сърце. Обичаен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво. Хората са по-склонни да грешат в изводите си, отколкото в наблюденията. Когато всички хора страдат, малцина се стремят към мъст, понеже общата беда се понася по-леко от личното оскърбление. Които от прекомерно благоразумие или глупост не се решат да прибягнат до непочтени средства, с всеки изминал дан затъват все по-дълбоко в робство и нищета. Губи онзи, който знае какво ще стори, ако спечели. Печели онзи, който знае какво ще загуби. Врагът не бива да бъде довеждан до крайно отчаяние. Най-трудното положение е, когато мирът е необходим, а войната неизбежна. Една промяна неизбежно влече след себе си и друга. Съдбата проявява своята мощ тогава, когато не срещне съпротива. Никой не би желал да падне само заради надеждата, че ще се намери кой да го вдигне. На древните писатели принадлежи мисълта че хората страдат, когато са в беда, и се отегчават, когато са щастливи-но и двете пораждат едни и същи последици. Хората имат навик да хвалят миналото и да порицават настоящето. Разликата в човешките съдби се дължи на обстоятелството, че едни желаят да притежават повече,а други да не загубят и това което притежават. Мъдрост е да се преструваш понякога на луд.

Не винаги под слънцето се скиташ,не винаги живота ти е песен,но винаги е нужно да се питаш:Живот ли щеше да е,ако беше лесен..Не винаги преглъща се вината,не винаги времето лекува.Но винаги заплаща се цената и винаги безумно много струва! ;)

Отново мълния се скъса - струна от стозвучна небесна арфа. ... И най-изкустният свирец не свири с вързани отново струни. Неидвестен поет от IX век Има два вида бъдеще - за тези които идват и за тези, които си отиват :rolleyes:

Този, който знае, не говори. Този, който говори, не знае. Закрийте отворите, затворете вратите, загладете остриетата, разплетете възлите, омекотете светлината, заглушете тътена - това е мистичното единство. Тогава любовта и омразата не могат да докоснат човека. Печалбата и загубата не могат да го достигнат. Честта и позорът не могат да го засегнат. Затова той е винаги почитаният в света Лао Дзъ

"Ако императорски тронове, чинове, постове, не се получаваха по пътя на корупцията, ако честните хора се оценяваха само според заслугите, колко ли голи хора щяха да бъдат облечени, колко ли хора, които командуват, щяха да бъдат командувани." Луи Арагон "Престъпленията във висшите цивилизации са определено по-жестоки от тези във висшето варварство, защото са по-изтънчени, защото предполагат корупция и заради по-високия интелект, използван в тях." Барби Д'Орвили "Сега разбирам, че всяко престъпление създава около себе си нещо подобно на вихрушка, която увлича неудържимо към центъра си невинни или виновни и чиято сила и продължителност никой не е в състояние да определи предварително." Жорж Бернанос

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.