Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мъдрости от век във век .....

Featured Replies

Филията пада винаги с намазаното нодолу!!!!! Законите на Мърфи

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 550k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Този текст е откъс от еврейската книга Талмуд. В нея се описва разговорът на Бога с Човека, съветите и препоръките, които Той дава. Ето как завършва техният разговор: Внимавай много, когато раз

• "Моята болка може да бъде причината за нечий смях, но не искам никога моят смях да бъде причина за нечия болка" Чарли Чаплин

• Мойра
    Мойра

Публикувани изображения

"Войната е справедлива, когато е необходима, и оръжието е свещено, когато е единствената надежда" ...Тит Ливий "If you love somehing let it go, if it comes back 2 U it's yours. If it doesen't it never was" ... X

На света има много комични неща,между тях и представата на белия човек,че е по-малко див от другите диваци." Марк Твен *Често ,за да се отбранява,човек намразва,но ако е по-силен,той няма да използва това оръжие. "Всички знаем,че книгите горят,но знаем също,че не се унищожават с огън." Франклин Рузвелт

Преди да се целуваш с някого винаги дъвчи дъвка! След като ядеш салата от марули задължително провери усмивката си в някое огледало!

Всичко хубаво на този свят е или незаконно,или неморално,или от него се пълнее!

Не е нужно да бъдеш ангел,важното е да бъдеш човек. Ч.Чаплин

Много лесно е да нараниш някого – трудно е да го направиш ЩАСТЛИВ! Живей ... докато не е излязло на мода да се мре! На мен ми се смеят, че съм различен, а аз на тях че са еднакви. За да не те тъпчат,научи се да летиш........... Да се ядосваш значи да наказваш себе си за грешките на другите. Когото носиш светлина на другите,няма начин да останеш на тъмно! Умей да живееш тогава,когато животът ти стане непоносим. Той е най-добрият ти приятел-ще те намушка отпред! Никога не мисли за бъдещето.То идва достатъчно бързо! Животът е нещо, което ти се случва, докато правиш други планове. Няма начин да няма начин !!! Единственото нещо, на което не мога да устоя, е изкушението Ако не знаеш кое е твоето пристанище,за теб попътен вятър няма!! Живей эа хората не эа мнението им Ти закъсняваш понякога истино,но винаги идваш при нас! Когато не си знаеш цената, не бързай да се обявяваш за безценен! Потъват кораби с ценен товар и никога празна шамандура! живей сега, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде!!! Това са реплики които са ми подеиствали някак и за това съм запомнил, не помня от къде са нито на кой са, но дано и на вас да ви подействат като на мен!

• 2 седмици по-късно...

Надявам се да няма такава тема.Предлагам тук да напишем изрази,които са ни направили впечатление,мъдри мисли,цитати,а защо не и поговорки?

В учебника ми по БЕЛ имаше мъдра мисъл на А.Поул Да се греши е човешко,да се прощава-божествено''

''Ралността е фалшива.Мечтите са истински''- 2 РАС

"За света може да си един човек,но за един човек може да си целия свят''-Габриел Гарсия Маркес

Сега сте вие.Още веднъж извинете,ако темата се повтаря.Благодаря!

Редактирано от dundi_d (преглед на промените)

"Страданието има граници, страховете - не" - Сър Франсис Бейкън ,1625 г "Само мъртвите са видели края на войната" - Платон

MasterRalf ,споменал си за линкче а немога да го намеря.Мога ли да те помоля да го пуснеш,стана ми доста интересно тук. Публикувано изображение

Не е важно кой си и как изглеждаш, щом някой те обича истински. "Когато ме потърсиш и ме няма, то значи съм до теб!" Иван Кулеков "Пред големия разум аз скланям глава, пред голямото сърце аз коленича!" Хр. Ботев Умният човек ходи с наведена глава ... тежи му! Пепелта е по-велика от пръстта, защото е горяла! Не ходи по чужди стъпки, защото няма да оставиш следи. Понякога голямата любов си отива, за да остане надеждата, че някой ден ще можеш да се влюбиш отново. И най-гордите птици слезат на Земята, за да пият вода! Грешките в живота не се изтриват с гума! В живота са повторими само напразните усилия да си върнем пропуснатото. Когато искаш да пратиш всичко и всички на майната им, най-голямото отмъщение е да останеш жив! :):rolleyes::rolleyes:

Редактирано от Ralitsa_b (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Един човек предприел голямо пътуване по суша и море, за да се убеди сам в необичайните способности на Учителя. - Какви чудеса е сътворил твоят Учител? – попитал той един ученик. - Зависи какво разбираш под чудо. Във вашата страна е прието за чудо да се счита, ако бог изпълни нечия воля. При нас считат за чудо, ако някой изпълни волята на бога...

МЪДРИЯТ СЕЛЯНИН Вървял един човек из полето. Минал покрай един селянин и го попитал: Човече, след колко време ще стигна до града? Селянинът го погледнал, и му показал с ръка да продължава да върви. Пътникът помислил, че не го е разбрал, и попитал отново: След колко време ще стигна до града? Селянинът отново му посочил с ръка да върви. Е, явно на човекът не му е до мене – си казал пътникът и продължил. На края на нивата чул селянинът да вика след него: Човече, ще стигнеш във града по обяд. Добре де, два пъти те попитах, защо чак сега ми казваш? – попитал пътникът. За да зная кога ще стигнеш, трябва да те видя как вървиш- отговорил му селянинът.

ако искаш да живееш спокойно, не прави нищо, не говори нищо, бъди НИЩО.

Публикувано изображение

Адам попитал Бог за Ева:

-Защо си я направил тъй хубава?

-За да я обичаш!

-А Защо си я направил тъй глупава?

-За да те обича! – отвърнал Бог. – “Адвокатско целомъдрие”

”Най-много сълзи са проляти от сбъднати мечти!” - Майка Тереза

Никой мъж не заслужава сълзите ми, а този, който ги заслужава, никога няма да ме разплаче!

“Човек никога не се сблъсква с проблем, който да не съдържа в себе си и някаква възможност!” - Х.Дж.Браун

“Това, което ни се струва жестоко изпитание, често е прикрита благодат!”- Оскар Уайлд

“Има три вида хора - част от проблема, част от пейзажа и част от решението!” - Робърт де Ниро

”Не върви пред мен, може да не те последвам.Не върви зад мен, може би не умея да водя.Върви до мен – бъди ми приятел!”- Албер Камю

“Лекарите ми казаха, че никога повече няма да ходя. Майка ми каза, че ще ходя. Повярвах на майка ми!” - Уилма Рудолф /първата жена, спечелила три златни медала на олимпийки игри/

”Всеки може да е съпричастен със страданията на приятел, но е необходима много фина душа, за да си съпричастен и с успехите му!”- Оскар Уайлд

”Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя!”- Пабло Пикасо

“Ако можеш да мечтаеш за нещо, можеш и да го направиш. Помнете, че всичко започна от една малка мишка!”- Уолт Дисни

”Ако ти живееш сто години, аз искам да живея сто години без един ден, така че никога да не живея без теб!”- Ал.Милн /”Мечо Пух”/

“Хората на нашата планета не са подредени в редица. Вгледай се внимателно. Всъщност всеки е част от някаква верига и е хванал някого за ръка така, че се образува затворен кръг. Каквото и да дадеш на човека до теб, то рано или късно ще се върне при теб!” - Х.Дж.Браун

“Разглеждайте трудността, когато е още малка; запознайте се с голямата нещо, додето е още малко; най-трудните подвизи на света отначало са лесни; най-големите начинания отначало са малки!”- Лао Тсе

”Детските мечти са хубаво нещо; не се сбъднаха, но поне съм ги имал!”- “Мостовете на Медисън”

“Не са ли богатите и бедните братя?”- попита младият крал. “Да!” – отвърна човекът, - “и името на богатия брат е Каин!”- Оскар Уайлд

Някои хора преминават набързо през живота ни.Други спират за миг и оставят диря в сърцата ни.После никога не можем да бъдем същите!

Нещата не трябва да се отлагат; винаги съм си мислила, че ще имаме време по-късно, но “по-късно” никога не идва!

:)

• 2 седмици по-късно...

audaces fortuna juvat - Фотруна награждава смелите credendo vides - вярвайки, човек вижда

Ето и моя принос към тази тема: Обичам този, чиято душа се раздава щедро, който не желае благодарност и не отдава благодарност, защото той винаги дарява и не желае да се съхранява. Ф. Ницше Само в общуването, във взаимодействието на човека с човека се разкрива и човекът в човека, както за другите, така и за самия себе си. М. Бахтин Трябва да даваш, преди да получиш, и да градиш преди да обитаваш. А. дьо Сент Екзюпери Смъртта не е най-голямата загуба в живота. Най-голямата загуба е това, което умира в нас, докато сме живи. Н. Казинс

Любовта , която сме изгубили е единствената , която пазим ! ЕМИН3М Трябва да сме готови да се откажем от плановете си за живота, за да изживеем живота, който ни очаква. Джоузеф Камбъл Има едно средство да избегнете клюките на обществото,в което се движите:отивайте не гости пръв и си тръгвайте последен Франсоа Волтер Да си влюбен е като да си в постоянна заблуда - бъркаш една обикновена жена с богиня! Х.Л. Менкен Не бива никога да търсим срещите с щастието: срещите с него са случйни... И. Еберхарт "Най-лошият начин да ти липсва някой, е да бъдеш с него и да знаеш, че никога няма да е твой!" Маркес Не се страхувай от приятелите си-те могат само да те предадат.Не се страхувай от враговете си-те могат само да те убият.Страхувай се от равнодушните-те могат да направят и двете! Любомир Левчев Ако проблемът може да се реши, няма смисъл да се ядосваш. Ако не може - ядовете няма да ти помогнат. Тибетска поговорка Двама души, които се обичат, си казват хиляди неща, без да разговарят. Китайска поговорка . - Умен е този, който греши, глупав е този, който повтаря грешките си! - Не се знае какво губиш когато печелиш и какво печелиш когато губиш. - Който е бавен - проблемите го застигат, а който прекалено бърза, той застига проблемите. Арабска поговорка - Пътят към ада е осеян с добри намерения. -Трябва да се избира: или да се обичат жените, или да се познават. Средно положение няма. -Ако искаш цял живот да ти свалят шапка, стани гардеробиер! -Ако през главата ви често минават умни мисли, това означава, че те не се спират в нея. -Когато задуха нов вятър, най-напред започват да кимат празните глави. -Родените да пълзят обичат да пълзят в надпревара с родените да летят. И обикновено печелят. -Непоносимо е да се живее в страна, която няма чувство за хумор, но още по-непоносимо е да се живее там, където за да живееш, трябва да имаш чувство за хумор -Където е забранен смехът, там обикновено не може и да се плаче. -Песимистът – това е просто добре информиран оптимист "Единственият начин да се отървеш от изкушението е да му се отдадеш." Оскар Уайлд "Човекът притежава въображение, за да компенсира това, което не е, и чувство за хумор, за да се утешава, че е това, което е." Хектор Хю Мънроу - Саки "Животът не се измерва с това колко пъти сме си поели дъх, а с моментите, които са ни карали да затаим дъх!" Боб Муурхед "Ако се погледнеш в огледалото и не видиш нищо, значи просто си станал неотразим." "Намери си работа, която ти харесва, и никога няма да ти се налага да работиш." Конфуций "Ако нямаш врагове, значи не си постигнал нищо в живота!" "Търсещият щастие е като пияницата, който не може да улучи пътя към дома си, но знае, че има дом." Франсоа-Мари Аруе - Волтер "Ако някой ти каже, че те обича, не му вярвай, защото истинската любов не се казва, а се доказва." "Ако искаш да се почувстваш богат, просто преброй всички свои неща, които не си купил с пари." "Човек, който си позволява да загуби дори един час от времето си, не е открил колко ценен е живота." Чарлз Робърт Дарвин Еротични афоризми 1. Много мъже свършват бързо, а твърде много пък не могат да почнат. 2. Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две. 3. Без петел и кокошката може да изкукурига. 4. Ако не схващате борсовите игри с акции, може да се хванете за основния си пакет. 5. Някои жени са лесно запалими, а други трудно гаснещи. 6. Мъжете харесват девствениците, защото не понасят критиката. 7. Жената е като книгата — след прочит от много хора подвързията й се скапва. 8. Много жени биха забогатели, ако можеха да продадат като ловни трофеи рогата на мъжете си. 9. И закръглените жени с формата на бъчва намират своя Диоген. 10. Ако мъжете оправяха жените си, така както колите си — нямаше да има разводи. 11. Грешница — жена която е попадала все на фалшиви мъже, докато търси истинския. 12. За снесеното яйце не е виновна кокошката, а петелът. 13. Пътят на жените към звездната слава минава през много кревати. 14. Полов атлет е мъж, който е победил останалите мъже в сексуално надбягване, при което се отчита времето, броят на обиколките на "пистата" и размерът на "щафетата". 15. Мъжете винаги казват, че имат бъдеще. Жените пък винаги премълчават, че имат минало. 16. Жена се задържа с много секс и пари, но само с много секс не е достатъчно. 17. Един гони Михаля, друг — Михаела. 18. Студентките щом се опъват — ги късат. 19. Някои секс-бомби могат да взривят всяко семейство. 20. На някои и в морето им е до колене. 21. Всеки мъж мечтае за село без кучета, но с ... кучки. 22. Опрашат ли някоя, мъжете винаги отпрашват на някъде. 23. Жените обичат мъжете които са настойчиви и устойчиви. 24. Най-много пострадали сапьори има при обезвреждането на секс-бомби. 25. Според женската логика не е важно кой е крив — кой e прав. Важно e да е корав. 26. Някои се издигат заради своите заслуги, други — заради своите съпруги. 27. Изчукат ли някоя, мъжете си дигат "чуковете" и дим да ги няма. 28. Мъжът обръща внимание на дрехите на жената само когато я съблича или когато ги плаща. 29. Хубавиците преди да станат "рекламно лице", първо стават "рекламно дупе". 30. С голямо духане и загасналия въглен може да се разпали. 31. Много жени искат преди да ги съблечеш... да ги облечеш. 32. Не всяка дето духа е парена от каша. 33. На жените най-много им се иска да им искат. 34. Ако чукаш на врата която не ти отварят, почукай на друга. 35. Свещ се гаси с духване, но се разпалва с духане. 36. Лесно е да вземеш жената на някого, но я се опитай да му я върнеш... 37. Понякога един си разпасва пояса, а на друг му падат гащите. 38. Първата любов е винаги ръката. 39. Когато се цепиш от колектива — колектива ти го нацепва. 40. Жените са големи дяволи, но рогата ги носят мъжете им. 41. Слабостта на силния пол е слабия пол. 42. Жените бутат на тия дето бутат. 43. Много жени не си заключват входната врата. В тях първо се влиза, после се чука, а след това се вика... 44. Някои жени си развяват байрака, а други бикините. 45. Само вързаните мъже се обвързват с една жена за цял живот. 46. Грозната жена трябва да е с дълбоко деколте. То ще отклони погледа на мъжа от лицето й към това което показва по-долу... стига да има какво да покаже. 47. След брака жената открива неподозирани неща в мъжа си, а мъжът дочува неподозирани неща за жена си. 48. Жените не си падат по красивите мъже, а по мъжете с красиви жени. 49. И дебелите жени имат слабо място. 50. Не обръщаш ли много внимание на жена си — ще ти сложи рога, но обръщаш ли й много внимание — ще опънеш петалата. 51. Жената която ти дава любов и не иска нищо — е безценна. Жена която ти иска пари, за да ти даде любов — не струва нищо. 52. На мъж който знае как да чука, винаги му отварят. 53. За опасните секс-бомби са нужни няколко сапьора за да ги обезвредят. 54. Мъжете са добри любовници и лоши съпрузи, защото пред любовниците си се опитват да докажат, че са велики в секса, а пред съпругите си, че са велики философи. 55. Ако някой мъж се опита да влезе с взлом в сърцето на жена, алармата се включва и той влиза в... затвора. 56. Апетитът идва с яденето, а желанието с лягането. 57. При жените дългите бедра компенсират късия ум. 58. При обезвреждането на опасни секс-бомби, защитните предпазни средства спасяват живота на сапьорите. 59. След първия мъж в живота на жената, всички останали са номер 2. 60. Жените много обичат да им влизат в положението. 61. Един мъж иска ли все да му показват, не трябва да се сърди, ако децата му не приличат на него. 62. Сръчните жени обикновено са минали през много ръце. 63. Често първото изречение на мъж към жена завършва с удивителен, а второто с въпросителен знак. Отговорът пък е с точка, две или многоточие. 64. При всеки по-дълъг разговор винаги се стига до тема за секс или пари. 65. Когато Господ направил жената, забравил да даде инструкцията за ползването й на Адам. Оттогава мъжете въртят жените както си искат, но рядко уцелват правилния им режим на работа и затова често се стига до рекламации. 66. Старата мома е като непродаваемата стока. Преоценяват я на няколко пъти, а като й изтече срока на годност я изхвърлят от магазина. 67. Оргазъм — момент на мнима смърт при кулминацията на сексуалното удоволствие, когато "откъсваш" част от себе си и я даваш на партньора си /или на неговия въображаем образ/. 68. Някой жени са големи чистофайници — успяват да забършат сума ти мъже. 69. Жена с име на цвете не значи обезателно, че е цвете за мирисане. 70. Ако на 88г. станеш тотомилионер следва логичния въпрос: Защо ми е сега милиона, щом не мога да опъна отпред панталона? 71. Външността често лъже — понякога жени с широк ханш и вид на аматьорки се оказват много тесни специалистки. 72. Жените обичат да го вземат присърце, но не си го слагат на сърцето. 73. Най-широко разпространеното бракониерство е ловът в чужди кревати. 74. Жените са като насекомите — подхвърчат като пеперуди, но кацнат ли на някого, се въртят като мухи без глави. 75. Ако всеки път изпращаш жена си с фанфари, скоро тя ще се върне без шалвари. 76. Мъжете се мислят за половинки на жените си, но обикновено са третинки. 77. Най-често кривогледството при мъжете се получава при едновременен секс с няколко партньорки. 78. Преди да се научиш да сваляш жените, научи се как се свалят звездите. 79. Никога не казвайте на дете, че го е донесъл щъркела, защото може да поиска да му покажете как точно го е донесъл. 80. На молба придружена с подходящ подарък жена трудно отказва. 81. Съединението прави силата, но и... децата. 82. Хубавата жена е като хубавата книга — всеки иска да я прочете и да я има. 83. Когато жена я засърби ухото и тя го почеше с пръст, на ухото й му става хубаво, а не на пръста й. 84. Пърхута по главите на мъжете се дължи на разпадането на рогата им с течение на времето. 85. Ако ти кажат с какво се е хранила свинята, пържолата от нея ще ти горчи. Затова не питай жена си, спала ли е с други мъже. 86. Наричат някои жени "леки", защото при контактите си с тях на мъжете им олеква на джобовете и... между джобовете. 87. Докато го надявам, надявам се! 88. Не вземай жена си на море! Това е все едно да си носиш пясък за плажа и вода за морето. 89. Истинските мъже винаги поставят жената на пиедестал. Другите само се любуват на жената или на... пиедестала.

Няколко неща на латински: Ab assueti non fit injuria – отсъствието на съпротива не оправдава нарушението на закона Alea est jacta – жребият е хвърлен Amicus Plato, sed magis amica veritas – Платон ми е приятел, но истината ми е по-скъпа Clavus clavo pellitur – клин клин избива Contra factum non datur argumentum – срещу фактите не се дават доказателства Cоgito ergo sum – мисля, следователно съществувам Dives est, cui sapiens est – който е мъдър, той е и богат Divide et impera! – разделяй и владей Duobus certantibus tertius gaudet – когато двама се карат, трети печели E fructu arbor cognoscitur – дървото се познава по плода. Errare humanum est – човешко е да се греши Exceptio probat regulam – изключението потвърждава правилото Faber est quisque suae fortunae – всеки е ковач на своето щастие Felix, qui potuit rerum cognoscere causas – щастлив е този, който може да опознае причините на нещата Fiat justitia et pereat mundus – да се извърши правосъдие, пък ако ще светът да загине Fiat lux! – да бъде светлина Finis coronat opus – краят увенчава делото Grata, rata et accepta – угодно, законно и приемливо Historia est magistra vitae – историята е учителката на живота Homo locum ornat, non locus hominem – човекът украсява мястото, а не мястото човека Homo proponit, sed deus disponit – човек предполага, а бог разполага Inter arma leges silent – сред оръжията законите безмълстват Jus est ars boni et aequi – правото е изкуство за доброто и справедливостта Labor recedet, bene factum non abscedet – трудностите ще отминат, а доброто дело ще остане Legis virtus haec est: imperare, vetare, permittere, punier – силата на закона се състои в това да нарежда, да забранява, да разрешава и да наказва Malum consillium est, quod mutari non potest – лошо е това решение, което не може да се измени Manifestum non eget probatione – очевидното не се нуждае от доказателства Nemo debet bis puniri pro uno dilicto – никой не бива да се наказва два пъти за едно и също престъпление Nemo judex in causa sua – никой не е съдия на собствените си дела Nescit vox missa reverti – казаното не може да се върне Non est fumus absque igne – няма дим без огън Non exemplis, sed legibus iudi candum est – трябва да се съди не на основание на примерите, а на основание на законите Non multa, sed multum – по-добре по-малко, но по-добре Non numeranda sed ponderanda argumenta – доказателствата са добри с качеството си, а не с количеството си Non progredi est regredi – да не се върви напред означава да се върви назад Non s с holae, sed vitae discumus – ние се учим не за училище, а за живота Non scripta, sed nata lex – неписаният закон е природен закон Nosce te ipsum! – опознай себе си Nulla poena sine lege – няма наказание без закон Nulla regula sine exeptione – няма правило без изключение Numerantur sententiae, non ponderantur – гласовете се броят, а не се претеглят Nuptias facit consensus – брак се сключва по съгласие Omnia mutantur, nihil interit – всичко се изменя, нищо не изчезва Pax quaerenda est – за мира следва да се бориш Qui habet aures audienti, audiat – който има уши, да слуша Qui nescit tacere, nescit et loqui – който не умее да мълчи, не умее и да говори Qui nimis propere, minus prospere – който излишно бърза, той и ползата пропуска Qui nimium probat, nihil probat – който доказва твърде много, той нищо не доказва Qui tacet, consentire videtur – който мълчи се съгласява Quid leges sine moribus vanae proficiunt – каква е ползата от закони, когато няма морал Recte facti fecisse merces est – наградата за доброто дело е неговото извършване Repetitio est mater studiorum – повторението е майка на научаването Salus populi suprema lex – благото на народа е най-висшия закон Scire leges non hoc est verba earum tenere, sed vim ac potestatem – знанието на законите се състои не в помненето им наизуст, а в разбирането на смисъла им Tempora mutantur et nos mutantur in ills – времената се менят и ние заедно с тях Una hirundo ver non facit – една лястовица пролет не прави Ut ameris, amabilis esto – за да те обичат, бъди достоен за любов Veni, vidi, vici – дойдох, видях, победих Veritas odium parit obsequim amicos – истината ражда ненавист, а подлизурството - приятели Victoria nulla Quam quae confessos animo quoque subjugat hostes – истинската победа е тогава, когато врагът се признае за победен Vita brevis, ars longa – животът е кратък, изкуството вечно Vox populi - vox dei – глас народен – глас божи

"Юношите на България загубиха от Австрия на европейското за юноши" заглавие от www.sport1.bg

Не винаги под слънцето се скиташ,не винаги живота ти е песен,но винаги е нужно да се питаш:Живот ли щеше да е,ако беше лесен..Не винаги преглъща се вината,не винаги времето лекува.Но винаги заплаща се цената и винаги безумно много струва! :wors:

Това е много яко и е вярно. Ще си го save-на :baby:

А ето и малко мъдрости от мен:

ОБИКНОВЕН ПЪТ

Хората са упорити, алогични и егоцентрични.

обичай ги ВЪПРЕКИ ТОВА !

Правиш ли добро, ще те обвинят

в егоизъм и задни мисли .

Прави добро ВЪПРЕКИ ТОВА !

Успееш ли, ще се сдобиеш с фалшиви приятели

и истински врагове .

Стреми се към успеха ВЪПРЕКИ ТОВА !

Доброто, което правиш ще бъде забравено утре.

Прави добро ВЪПРЕКИ ТОВА !

Най-големите хора с най-велики идеи

могат да бъдат

убити от най-дребните хора

с най-дребните съзнания.

Не ограничавайте мислите си ВЪПРЕКИ ТОВА !

Хората са благосклонни към губещите,

но следват само победителите.

Борете се за победените ВЪПРЕКИ ТОВА !

Каквото си градил с години, може да се срине

само за една нощ

Не спирай да градиш ВЪПРЕКИ ТОВА !

Дай на света най-доброто от себе си

и той ще те отритне .

Дай му го, ВЪПРЕКИ ТОВА !

Най-хубавият ден - днешния.

Най-голямата спънка - страхът.

Най-лесното нещо - да се заблудиш.

Най-голямата грешка - да паднеш духом.

Коренът на всички злини - егоизмът.

Най-хубавото развлечение - работата.

Най-лошото поражение - отчаянието.

Най-добрите учители – децата.

Най-голямото щастие – да си полезен на другите.

Най-неприятния недостатък – лошото настроение.

Най-красивия подарък – прошката.

Най-добрата защита – усмивката.

Най-доброто лекарство – оптимизма.

Най-мощната сила на света – вярата.

Най-стимулуращия дар – надеждата.

Единствената реалност – любовта

Майка Тереза

Парите могат да купят:

Леглото, но не съня;

Храната, но не апетита;

Лукса, но не красотата;

Една къща, но не един дом;

Лекарството, но не здравето;

Съжителството, но не любовта;

Разпятието, но не вярата;

Развлечението, но не щастието;

Смъртта, но не и живота;

По-луксозно място в гробищата,

Но не и на небето.

Не се плаши,ако трябва да се сбогуваш.За да срещнеш някого отново,първо трябва да се сбогуваш с него.А щом веднъж сте се срещнали ,непременно пак ще се срещнете,било сред броени минути или след няколко живота....... (Това не знам от каде го имам, но много ми харесва също)

Животът не се изчерпва само с това да броиш плюсовете и минусите. Не се изчерпва с това колко души са ти се обадили, с кого си излязъл, излизаш или въобще не си успял да излезеш на среща. Кого си целунал, какво тренираш, кое момче си пада по теб. Нито пък какви обувки носиш, каква коса имаш, с какъв цвят е кожата ти, къде живееш или учиш. В действителност той не се изчерпва и с оценките в училище, колко пари имаш, какви дрехи обличаш и дали си издържал изпита в колежа. Нито с това дали имаш много приятели или си сам, дали те одобряват или не. Животът просто не се изчерпва с това. Той по-скоро се състои в това кого обичаш и кого нараняваш. Как се отнасяш към себе си. Състои се в споделеното доверие, щастие и състрадание. В това да се застъпваш за приятелите си и да заменяш вътрешната си омраза с обич. Да се пазиш от ревност, да побеждаваш невежеството и да градиш увереността си. Състои се в това какво говориш и какво имаш в предвид. В това да харесваш хората заради самите тях, а не заради това, което притежават. Но преди всичко да живееш така, че да докоснеш нечия душа. Изборът, който ще направиш във връзка с тези въпроси, е именно същността на живота! На най-важните житейски кръстопътища няма пътни знаци. Късмета и ината никой не може да ти го вземе "Човек лесно си създава приятели, без да е нужно всеки ден да бъде с тях. Когато се виждаме постоянно с едни и същи хора - те се превръщат в част от живота ни. А когато станат част от живота ни, започват да искат да го променят. И ако не сме такива, каквито те искат да бъдем, се сърдят. Защото всички смятат, че знаят как точно трябва да изживеем живота си." - Паулу Куелю Истинската любов е като призраците - всички говорят за нея, но малко хора са я виждали. Франсоа дю ла Рошфуко Не обичам да пия,а пия эа теб.Не обичам да плача,а плача эа теб.Не обичам живота,а живея эа теб.Не обичам себе си,а само теб!!! "Ти си такъв,какъвто е твоят вътрешен стремеж.Какъвто е вътрешният ти стремеж-такава е волята ти.Каквато е волята ти-такива са делата ти.Каквито са делата ти,такава е съдбата ти" - Лао Дзъ " Глупаво е да правиш планове за цял живот, когато не си господар дори на утрешния ден." Сенека Има една легенда за птичката, която пее само веднъж в живота си, но по-сладко от всяко друго земно създание. Още щом напусне гнездото си, тя дири трънлив храст и няма покой, докато не го намери. Тогава запява сред безпощадните му клонки, притискайки гръд към най-дългия им и остър шип, за да умре извисена над своята агония, надпяла и чучулигата, и славея. Възхитителна песен, заплатена с живота. Но целият свят притихва заслушан и дори Бог на небето се усмихва. Защото най-хубавото се добива само с цената на голяма болка...или поне така е според легендата. Колийн Маккълоу Направи така, че приятелите ти да подценяват добродетелите ти, а враговете ти да надценяват недостатъците. - Марио Пузо :offtopic_s::cupid:

Ако животът беше лесен,нямаше да започва с плач!!! :down:

От всички това най-ми хареса! :angry:

Не мога обаче едно да разбера..защо на този свят има толкова много мъдрост и всеки се е доколсвал до нея, а има и толкова много глупаци?! Публикувано изображение

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.