Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да мотивирам служителите?

Featured Replies

да бе верно взимат некви  жалки 1000 -2-3-4 5000 лв и се мислят за много умни а реално всеки отличник   осмокласник с желание може да им върши работата   спомням си кат бях в техникума  не бях пипал  компютър  и пишехме програми на лист хартия за оценки .

• Отговори 143
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

аа тука поркат... там поркат... викаш това стига заплатите да са като там... ние имаме силно производство.. голямо.. колкото немското... икономиката ни пращи викаш..

преди 7 минути, язе написа:

Няма да споря с никой. Човека искаше мнение, дадох своето. Който иска понички да знае, че и те не са безплатни също... Не че звездоманията на ИТ кадрите не ме забавлява, просто нямам настроение в момента. Може би утре...

верно, че можеше и от осмокласници да се върши..

имат пари германците щото си продават голфовете в перник а на нас ат ЕС  са ни забранили  да произвеждаме коли и газ от Русия да вкарваме  и аец да строиме за развитие .  тва всеки геймър го знае  където е играл стар крафт като ти избият работицитите и ти спре газта и минералите играта свършва .

преди 6 минути, Yvan Sergeev написа:

имат пари германците щото си продават голфовете в перник а на нас ат ЕС  са ни забранили  да произвеждаме коли и газ от Русия да вкарваме  и аец да строиме за развитие .  тва всеки геймър го знае  където е играл стар крафт като ти избият работицитите и ти спре газта и минералите играта свършва .

Брей кво нещо...извинявам се за горните си постове.. грешил съм досега, прав си, но нека не окипазяваме поредната тема :(

Редактирано от _Uzunov_ (преглед на промените)

преди 25 минути, _Uzunov_ написа:

верно, че можеше и от осмокласници да се върши..

Аз не умаловажавам ничия работа. Затова споменах и звездоманията...

преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

германеца не че работи много

Малко в страни от темата, но ще ви разкажа за една работа под пряк контрол на германец! Та немеца казва - тази и тази работа ще свършите за 1-на седмица и ще закупите тези и тези материали! Ние да се докажем и свършихме работата за 3 дни! Германеца побесня и отказа да приеме работата с мотива, че възложената работа би трябвало да бъде извършена за 1-на седмица, а не за 3 дни. т.е излиза, че сме претупали работата и не сме спазили нормативи и пр. Почнаха се едни ревизии на използвани материали и там стана една ..........!!!!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 29 минути, Кумчо вълчооо написа:

Малко в страни от темата, но ще ви разкажа за една работа под пряк контрол на германец! Та немеца казва - тази и тази работа ще свършите за 1-на седмица и ще закупите тези и тези материали! Ние да се докажем и свършихме работата за 3 дни! Германеца побесня и отказа да приеме работата с мотива, че възложената работа би трябвало да бъде извършена за 1-на седмица, ане за 3 дни. т.е излиза, че сме претупали работата и не сме спазили нормативи и пр. Почнаха се едни ревизии на използвани материали и там стана една ..........!!!!

Окей, обаче както се каза в друга статия не може Ганьо да ми вари ракия и да бие жена си и да взема заплата като Гюнтер, който прави Мерцедес и БМВ.

преди 5 часа, PopoFF написа:

Здравейте, надявам се да съм на правилния раздел. Ако не съм моля да ми бъде преместена темата. Та понеже не ми се занимаваше в търсене на правилния форум и  реших да постна тема тук,.най напред искам съвет от вас.  Моята задача е да ръководя фирма с малък екип занимаващ се в областта на IT технологии те. Събрания опит до момента  съм научил много,и сега се поставям на това положението което бях и най вече на положението на служителя,главната ми цел е Мотивацията на работното място  и най вече за техните нужди , всеки има свои приоритети, цели, мечти. За някои хора най-важното е добрата заплата, за други – признанието и възможността за развитие, за трети – доброто отношение а за мен е важно също и да се чувстват добре на работното място.Въпроса ми е, Какви подходи да използвам, за да  ги стимулирам,защото  всеки знае че страхът не може да запали искрата в хората. Той по-скоро ще ги демотивира.Затова наистина най-важно за мен е е да предизвикам желание у човека да работи. Всякакви идеи предложения приемам. Моля бъдете човечни и без излишни отговори Благодаря Поздрави!

Закарай ги на сауна при тия момичета да видиш как ще потръгнат нещата.

Редактирано от Pifi Pedolino (преглед на промените)

преди 1 час, Pifi Pedolino написа:

Закарай ги на сауна при тия момичета да видиш как ще потръгнат нещата.

тва е тъпа идея не всички си падат по к.......

преди 17 часа, PopoFF написа:

Затова наистина най-важно за мен е е да предизвикам желание у човека да работи. Всякакви идеи предложения приемам. 

Хората работят за пари, колкото повече пари им даваш, толкова по-голямо желание ще имат да работят. Всичко друго е лицемерие, лицемерие и пак лицемерие.
Всъщност, ти ни питаш как да похарчиш 5 лв за тях, ама на тях да им изглежда все едно си похарчил 500 лв и да са ти благодарни за щедростта.
То и няма почти никакъв смисъл да се правиш на добър, щото наемните работници са неблагодарници. А лакомията им е също толкова голяма както и на експлоататорите им.
Знаеш ли, че те тези като знаят английски лесно могат да си свалят книжки по управление на човешките ресурси и да прочетат по какъв начин се опитват да ги „хипнотизират“ експлоататорите капиталисти, с цел да ги изстискат като лимон ( за сок ) до последната капка.

на 3/31/2017 в 20:13, _Uzunov_ написа:

и да няма нерви разбира се. българския работодател трябва да проумее, че хората под стрес, напрежение, крещене, обиди и ругаене работят 3 пъти по-зле, отколкото когато е спокойно...

Не може, ама не може вие да ми искате за работа в магазин 1000лв заплата...

Так точно!

преди 9 часа, _Uzunov_ написа:

но се замисли колко данъци, такси и колко са скъпи услугите (транспорт, Интернет, телефон и др.) 

я  ме заеби ти мене заеби бензина в сащ е  3 литра 60 стотинки .

на 2.04.2017 г. в 12:58, _Uzunov_ написа:

Хората работят за пари, но икономиката не позволява (всъщност никоя по света не позволява) за нискоквалифицираните професии да се дават големи заплати. Ако мъкненето на чували и продаването на салам Камчия в магазина на леля Цецка под блока може да се нарече изобщо професия. В Щатите за магазинер може да вземаш 1500 долара, но се замисли колко данъци, такси и колко са скъпи услугите (транспорт, Интернет, телефон и др.) и накрая излиза, че трябва ако не си американец и не си на висока позиция в някоя голяма компания да бачкаш на две места, за да можеш все пак да спестиш някакви пари. Убедил съм се, че българите знаят само да се оплакват и да мързелуват с мисленето, че висшето образование е билет за "хубава" работа, на която не работиш и падат от някъде 2000-3000лв и разбира се си в хубав офис. Но когато се излезе от университета на 24-25г. възраст и се окаже, че за високата позиция тия "искат" опит и нещата не са както са ти ги описвали мама и тате на село и се сгромолясваш в големия град.Оказва се, че трябва да бачкаш като куче нискоквалигицирана работа, защото 4-5 години си спал или си се напивал и си се "наживал". Започваш да обвиняваш всеки друг, но не и себе си за л*йняното си положение. А не се замисляш, че всичко си зависи от теб. Аз персонално мога да ви кажа, че нени научиха на нищо в този университет, но поне се организирах разни конференции, в които имаше хора от фирми и областта, в която учим. И разбира се познайте колко човека имаше на тия конференции - 0 ;).  

Хора, разберете, когато ви наемат някъде, го правят, за да решавате дадени проблеми и за да генерирате пари за тази компания, а не както мама и тате са ви гарантирали след висшето, че ще си намерите хубава работа за много пари. Високата позиция някъде за много пари е свързана с много отговорности и много опит, който идва с това да се скъсаш от работа.

Много ясно, че в банките стартовите заплати са 500лв и както казаха някои колежки "аз по-добре да отида касиерка в Кауфланд за 600. Ума ми не го побира за каква бедна душица става на въпрос. А в същото време ми завършила икономика...

Човек от рано трябва да се замисли в какво го бива и какво му харесва да прави и да се развива в тази посока като през всичките години не спира да се интересува и да търси хората, които работят тази професия. А не като мухльо да ми запишеш "тая професия дето има хЛеб в нея" и да чакаш после да падне от някъде. 

хехе ми тя сега иска да живее на 24-25 няма на 40 като стане и никой няма да я погледне а и 500 лева са толкова умряла работа че само одат да отбиват номера за тия пари.След като не можеш да предложиш нищо няма и какво да очакваш насреща най- добре затвори или си работи сам колкото можеш .Това може и да ти е хоби което работиш-и да си добър в него ама като мениджър си кръгла нула.Наемаш ги за 1-2 месеца  и после ги изхвърляш така резултати ще постигнеш никога така че няма какво да ги гъделичкаш с някакви мотивации имагинерни-тука ти трябва голяма гъвкавост в тоя бизнес трябва да си креативен изобретателен и постоянно да ги държиш в напрежение.

и кво понеже американците бачкат 4 литра бензин не са им 8 лв а   3 лв

където петрола и газта извират на 2000 км от българия а  на  20000 км от сащ .  тука цената тгрябва да е  20 ст литър бензин 

Политически неща няма да коментирам тук. Темата отива в друга посока и не мисля да я размивам. Ако желаеш можем да се преместим в темите, в които се пише за това.

може да е 3 лв 8 литра, ама не е 60 стотинки 3 литра... стига се излагахте.. е провери си го сам.. http://bg.globalpetrolprices.com/USA/gasoline_prices/

на 2.04.2017 г. в 12:58, _Uzunov_ написа:

В Щатите за магазинер може да вземаш 1500 долара, но се замисли

Замислям се, че българи с опит и висше бягат към щатите, за да я бачкат тази работа - явно не предпочитат да бачкат същата в БГ за 400лв и да им се натяква, че нищо не работели за тези пари, та трябва едва ли не да си им благодарен и да им постилаш червен килим когато слизат от s- класата последен модел с пълен amg пакет, което безобразие ще ме извиняваш, ала го няма в никоя западна държава. Щом една фирма печели, колкото една сходна европейска - значи е редно и заплатите на работниците да бъдат сходни. Ако от моя магазин правя същите пари, каквито и колегата от щатите - значи не хиляда лева, ами 1500 долара заслужават.  

И знаеш ли - от бизнесмените и работодателите, с които по една или друга причина съм имал някакви взаимоотношения, малкото които са осъзнали това, на всичките бизнеса им върви и работниците им не се оплакват. Като например в града, в който живея - тъкмо двама човека още в кьоравите години се захвана с търговия. Павилиончета, будки, сергийки, пазари, постепенно помещения купиха, складове, даже нови сгради за магазини вдигнаха. С годините се усетиха, че без пари и за работниците нема да им излезе сметката - та малко по- малко взеха да качват все по- големи заплати. И към днешна дата знаеш ли какво се случва в нашия град - случва се това, че големите вериги магазини не могат да се установят. За десет години минаха толкова много, че вече не мога си ги спомни всичките - кауфланд, лидл, т- маркет, абсолюти, какви ли не имаше. И те строят - супер големи магазини. Всичко има вътре. Ала хората отидат - един път да разгледат, втори път за промоция някаква и толкоз. Купуваме от местните магазини и си ги поддържаме макар да си им знаем кирливите ризи на тези двамата. Но тъкмо така спечелиха подкрепата на всички - има момичета там, вземат даже над 1000лв, и са по на 30 години .... в град с около десет хиляди човека жители. 

Грешни са ти вижданията по този въпрос - всеки социолог и икономист ще ти каже, че средната/ работническа класа е гръбнака на всяка една държава, а в нашата нямаме вече средна класа, тука сме супер богати и супер бедни. 

Spoiler
преди 11 часа, _Uzunov_ написа:

не е 60 стотинки 3 литра... стига се излагахте.. е провери си го сам.. http://bg.globalpetrolprices.com/USA/gasoline_prices/

69 американски стотинки за литър, при минимум 8-10 американски лева на час

преди 17 часа, _Uzunov_ написа:

Политически неща няма да коментирам тук.

какво политически  не може ли да сме в добри отношения с арабия и   рyсия защо пикаме срещу вятъра ?

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

Изморих се да давам от себе си всичко в тези постове и насреща да не получавам разбиране. Ще ви напиша само това и няма повече да се занимавам: ПРИ СЛАБА ИКОНОМИКА И МАЛЪК БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ НЯМА КАК ДА ИМА  ВИСОКИ ЗАПЛАТИ, НЕ Е ИМАЛО И НЯМА ДА ИМА. НИКОГА! 

А когато се борави с понятия, като "слаба" за икономика, "малък" за брутен вътрешен продукт и "високи" за заплати - разбираш ли, че те са относителни и свободни за тълкуване? Висока заплата за някои хора е 500лв, за други 5000лв. 

Аз коментирах примера с магазинерката и 1000лв заплата - какво да ти разбирам, като познавам магазинерки получаващи такава заплата? Не знам за теб дали е висока или ниска, но според тези магазинерки е справедлива и заслужена. Според мен също, Според теб, ако не е ........ скоро няма и да получиш разбиране. 

Лъжат те. Няма нагазинери на 1000лв. И аз искам стартовите заплати да са 5000лв, въпроса е че бизнеса няма откъде да ги вземе. Икономиката не го позволява. За да взема един магазинер минимална 1000 кинта трябва и другите да се вдигнат. Би ли казал откъде ще дойдат тези пари?

_Uzunov_   ако станеш шеф  ще имаш текучество ти им обяснявай че бизнеса няма от къде да ги взиме .

преди 4 часа, _Uzunov_ написа:

Би ли казал откъде ще дойдат тези пари?

американците ше напечатат бре 

Знам, знам - чувал съм ги такива години наред. Аз му изкарвам моята месечна заплата за 2 часа работа, онзи почва да ми се лигави - ма то криза, ма инфлация, ма глобалното затопляне,делфините изчезвали, фирмата била пред фалит, пари нямало. Инак - Ауди Q8 поръчково, чистак- бърсак, не знам си какви турбини, па какви бои, телевизор вътре имало. Една къщичка на черноморието - вила в Гърция, местното имение, мраморен дворец на три етажа с басейн, дрешките маркови, златни пръстени и ланци, и яде само био- храни, че да се не затрие. И всичко постигнал сам с двете си ръце, а аз искам наготово.

Чудно - от къде ли да вземе бизнеса пари за тия пусти заплати деба, па и да искат да дадат, икономиката не им позволява. Лоша работа ей. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.