Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да мотивирам служителите?

Featured Replies

преди 5 часа, Yvan Sergeev написа:

_Uzunov_   ако станеш шеф  ще имаш текучество ти им обяснявай че бизнеса няма от къде да ги взиме .

американците ше напечатат бре 

и като ги напечатат ще са само хартиики и ще се озовем в тяхното положение... няма да имат никаква стойност...той за това Шарл Дьо Гол беше каза ето ви не знам си колко милиарда, я ми ги дайте в злато.. а то американския долар се равнява примерно 1 долар - ще вземеш 0.000000019 долара за него... луда работа е икономиката им.

преди 3 часа, sound написа:

Знам, знам - чувал съм ги такива години наред. Аз му изкарвам моята месечна заплата за 2 часа работа, онзи почва да ми се лигави - ма то криза, ма инфлация, ма глобалното затопляне,делфините изчезвали, фирмата била пред фалит, пари нямало. Инак - Ауди Q8 поръчково, чистак- бърсак, не знам си какви турбини, па какви бои, телевизор вътре имало. Една къщичка на черноморието - вила в Гърция, местното имение, мраморен дворец на три етажа с басейн, дрешките маркови, златни пръстени и ланци, и яде само био- храни, че да се не затрие. И всичко постигнал сам с двете си ръце, а аз искам наготово.

Чудно - от къде ли да вземе бизнеса пари за тия пусти заплати деба, па и да искат да дадат, икономиката не им позволява. Лоша работа ей. 

А като фирмата вадела пари на теб да ги дава? Затова сме в капитализъм и бизнеса е да прави пари. Транснационалните корпорации са едни бездушни машини и няма нищо хуманно в тях. Никой не ти е длъжен. То това е и системата, за да вземаш ти Х-заплата в ЛВ, трябва да му вадиш десетокартно. ИТ специалистите като вземат 3000лв заплата, знаеш ли софтуера който пишат, че се продава за милиони долари. Ми то който и да е служител в която и компания да е си е закономерност - трябва да вадиш много пари, за да вземаш много пари. Ти с поста си искаш едва ли не да ми кажеш, че трябва да сте наравно с шефа ти, защото с труда ти си му правил парите. Ми като вадиш месечната си заплата за 2 часа се махни от фирмата бе. И вади всеки ден по половин месечна заплата, ама цял месец. Що стоиш? И аз такива като теб съм ги чувал много, ама тоя бизнес трябва да се издържа от нещо. А и човека си го е направил за това, за да прави пари и да живее добре. А ти сам си се съгласил да работиш за него. Тази система не е измислена от лошия ти шеф, а от първите икономисти преди няколкостотин години. По-рано като философия, а днес цяла наука. Можеш да прочетеш за научните трудове на Джон Мейнърд Кейнс, Франсоа Кене, Карл Маркс.

на 5.04.2017 г. в 21:41, sound написа:

А когато се борави с понятия, като "слаба" за икономика, "малък" за брутен вътрешен продукт и "високи" за заплати - разбираш ли, че те са относителни и свободни за тълкуване? Висока заплата за някои хора е 500лв, за други 5000лв. 

Аз коментирах примера с магазинерката и 1000лв заплата - какво да ти разбирам, като познавам магазинерки получаващи такава заплата? Не знам за теб дали е висока или ниска, но според тези магазинерки е справедлива и заслужена. Според мен също, Според теб, ако не е ........ скоро няма и да получиш разбиране. 

къде има магазинери на 1000лв... искам да ми назовете местата на които се вземат такива заплати..

Редактирано от _Uzunov_ (преглед на промените)

• Отговори 143
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 53 минути, _Uzunov_ написа:

и като ги напечатат ще са само хартиики и ще се озовем в тяхното положение... няма да имат никаква стойност...

дай да се озовем в тяхното положение там колко стотинки беше литър банзин  ...

нали се разменя  два лева за долар 

преди 53 минути, _Uzunov_ написа:

къде има магазинери на 1000лв... искам да ми назовете местата

магазинерите където продават недвижима и движима собственост .    много яснo че магазинери където продават  по една лютеница на час 2 лв килото няма как да взимат 3 лв .

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХААХХААХАХАХАХАХАХХАХАХАА :D:D:D :D:D

Това са хора с висока позиция и професия бе братко. Много ясно, че продавачите на недвижима собственост и каквато и да е крупна собственост ще вземат добри пари. Защо ги намесваш тях? Това е работа, която може да се върши от всеки ли? ТОва ли ми казваш. Аз ти говоря именно за магазинерите, които продават луканки и склададжиите, които мъкнат по цял ден, там големи заплати не може да има. Много ясно, че един брокер ще взема колкото си изкара - толкова. Ако продаде 4-5 жилища този месец и вземе процентно по няколкостотин лева от сделката с продажбата, значи добри пари. Ма аз не ти говоря за хора с такава професия. То това си е цяла наука. Хора като тези не могат да реват от липса на пари освен ако не са некадърници и не знаят как да продават. Но един брокер, който продава няма как да се оплаче. Оплакват се тия магазинерите, че са били на 400лв. ми то за продажба на луканка цял ден колко да се вземат.

ХХХХѝАѝХАХАѝХѝАХѝАХѝАХАѝУАѝХУѝАХУХѝУАХУѝАХУѝАХУѝХУАѝХУѝАХУѝАУХАѝХУАѝУХѝАХАѝХАХАХаХАХАХХАХАХ

хубаво продавачите на авточасти и консумативи за коли взимат над 1000 лв даже може и до 5 цифрена сума да се стигне стига да са  на процент от продажбите и да върви .

ЕМИ ДА ДЕ. АЗ ТИЯ ХОРА НЕ ГИ ЗАСЯГАМ В КОМЕНТАРИТЕ МИ. Те няма от какво да се оплачат, защото работят нещо перспективно, а и много от тях им харесва да се занимават с коли и от там бачкат яко и правят пари... а лайньото, дето ми е заседнал цял ден в магазина или пред него да ми пуши с кафе и цигара и като му влезеш в магазина те гледа накриво или реагира остро, щото си му развалил рахата за една вода.. да стане да ти даде..

Едит: Бля го бля го моя пост и излезе.. сигурно ще се консултираш с хора какво да ми отговориш, питай, говори и пак ела да ми пишеш тъпотии... те 90% от българите са толкова неориентирани за живота си, че нема на къде братко...

преди 4 часа, _Uzunov_ написа:

Тази система не е измислена от лошия ти шеф, а от първите икономисти преди няколкостотин години.

Именно за това системата при нас е във вечна криза - защото е измислена от икономисти и умни хора, но в България масово се прилага от полу- ограмотени бандити и шуро- бадженаци, които не могат да създадат един най- обикновен спазващ законите на страната бизнес. 

Колкото до мене - от над десет години стана вече аз съм си шефа, аз съм си началника, аз съм си работника. И припечелвам достатъчно, за да не се разправям повече с всичките бизнес експерти в България, които като видят два лева на задника си и забравят на кой свят се намират. И да стане нещо, поради някакви причини да не мога да продължа с този бизнес и да не мога да започна друг - ще си хвана багажа за чужбина, но с тъпанарите, дето толкова много му разбират на бизнеса, че считат за нормално да не плащат на работниците си, повече никога нема се занимавам: селяндурковци и цървули, на транснационални корпорации ще ми се правят. 

А пък ти, ако за един месец със труда си изкарваш на някого милиони долари и получаваш за това три хиляди лева - щом те устройва, ок, други не ги устройва и се преборват за много повече: сега, ако те е яд нещо и смяташ, че трябва да вземат само три хиляди, като теб, ами какво да ти кажа ...... капитализъм, пазарна икономика, нали си ги чел. Така, че с пълно право хората отказват да бачкат за жълти стотинки на работодатели, които печелят куфари с пари, пък последните, ако смятат, че без да заплащат труд и знания ще направят транснационални корпорации ...... мога само да им пожелая успех.

преди 7 часа, _Uzunov_ написа:

магазинерите, че са били на 400лв

Ами, тогава, заради ниският доход да се премаахне тази професия, защото не осигирява дори праг на бедността...И кво? Ще ми ядеш...краката. И защо при високи обороти във веригите няма високи заплати? Защото чуждите собственици кзват:"Такова ви е законодателството - толкова плащаме". И много трудно ще видиш служители на такива магазини да пият кафе и пушат когато си искат.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 час, ExaFlop написа:

Ами, тогава, заради ниският доход да се премаахне тази професия, защото не осигирява дори праг на бедността...И кво? Ще ми ядеш...краката. И защо при високи обороти във веригите няма високи заплати? Защото чуждите собственици кзват:"Такова ви е законодателството - толкова плащаме". И много трудно ще видиш служители на такива магазини да пият кафе и пушат когато си искат.

Защото бранша е такъв. И чуждите вериги се възползват от това. А и това, че печелят пари е заради българите, защото пазарят от тях. Както и това, че има работещи хора в тези фирми. Именно те унищожиха магазинчетата. Ама земи се карай на тях не на мен. Еми.. капитализъм бе... какво се ядосвате...в чужбина вземаш две хиляди юро ама имаш наеми, данъци и такси. Простото българско парче това не иска да разбере. Две хиляди евро не са 4000лв ;) Просто българина няма мотивация за каквото и да било. Иска да легне и да не прави нищо цял живот, но в същия момент да падат пари от някъде. Ако някой е имал възможност да работи на високо ниво в чужда компания ще е видял с какво темпо се работи. Много е хубаво да не се заблуждаваме, че българина е работлив. Не сме осъзнали все още респекта по една работа. 

И си прав, и не си прав. Накратко - тези неща са възможни благодарение на нашенските законотворци. Много от които нямат интерес да се променят в тази насока (добро за българите). Дори напротив.

преди 2 часа, ExaFlop написа:

Ами, тогава, заради ниският доход да се премаахне тази професия,

Вчера се замислих върху следното: работниците в чистотата, тази които зиме и лете, всяка сутрин минават с камионите и прибират отпадъците по кошове, контейнери, кошчета и т.н. Най-вероятно 95% от тях са полуграмотни, работата, която вършат не е висококвалифицирана и не заслужават 1000 и повече лева заплата. Те ако спрат да работят, защото 4-5-600 лв им се струват малко, тогава какво. Сами знаете какъв вой се надига ако контейнерите и кошчетата не са почистени и има натрупан боклук. Телевизии, вестници, репортажи, статии, зарази, миризми. Мияч на чинии в ресторант не заслужава 1000 лв заплата. Ако започнат да ни сервират в мръсни чинии, ще ни хареса ли. Чистач на тоалетна в същия ресторант не заслужава 1000 лв заплата. Ако влезем в мръсна тоалетна ще ни хареса ли. Няма да изреждам други професии, които не заслужават 1000 лв заплата, защото на някой така му харесвало. Ама, ако няма кой да ги упражнява ще ни се стъжни животът.

За сметка на това, палячовци,които гонят една топка 6 часа в месеца, взимат милиони и не искат и данъци да плащат. В не справедлив свят живеем и това си е.

Стига сте философствали... българина е мързелив, не иска да работи и да се развива, и икономиката ни е слаба, и не може да се вдигнат заплатите.

преди 34 минути, _Uzunov_ написа:

българина е мързелив

Ти в тази група ли си? С доход от 500лева месечно ли си?
Да не би да си работодател?

преди 56 минути, ExaFlop написа:

Ти в тази група ли си? С доход от 500лева месечно ли си?
Да не би да си работодател?

Не, не съм работодател и не съм на 500лв месечно, на повече съм. Но съм работил на 500 и знам какво е. Всъщност съм доволен от работата си сега, защото е това, което искам от малък и възнаграждението ми е прилично. Но съм го постигнал със сумати безсънни нощо и яко бачкане през деня и виждам, че щом аз мога, значи всички могат. Просто не искат.

преди 1 час, _Uzunov_ написа:

Стига сте философствали... българина е мързелив, не иска да работи и да се развива, и икономиката ни е слаба, и не може да се вдигнат заплатите.

Българинът не е мързелив. Почти половината българи се изнесоха в чужбина. И там ли мързелуват. И там ли работят за същите пари. Че икономиката ни е слаба е отделен въпрос. Че не може да вдигне заплатите е лъжа. Когато имаш човеко-часове работа за над 30 дни в месеца, плащат ти 300 лв заплата и шефът ти ти казва право в очите "работете, че трябва втори апартамент да си купувам" вината не е в икономиката.

преди 7 минути, _Uzunov_ написа:

и виждам, че щом аз мога, значи всички могат.

И тук не си прав.

И един виц за филосовстването:

Цитат

Срещат се двама съученици вече студенти. Единият пита другия какво учи и той му отговаря:
– Логика, психология и философия…
– Че то каква е разликата ?!
– Ей сега ще ти обясня. Значи срещаш двама човека – един чист и един мръсен. Кой ще се изкъпе ?
– Мръсният…
– Не е вярно ! Ще се изкъпе чистият, защото така е свикнал ! Това е психология. Значи, пак срещаш двама човека – чист и мръсен. Кой ще се изкъпе ?
– Чистият !
– Не е вярно ! Ще се изкъпе мръсният, защото е мръсен ! Това е логика. Значи, пак срещаш двама човека – чист и мръсен. Кой ще се изкъпе ?
– Че е*а ли му майката !!!
– А, ето това е вече философия…

преди 13 минути, A.com написа:

Българинът не е мързелив. Почти половината българи се изнесоха в чужбина. И там ли мързелуват.

Разбира се че мързелуваме в чужбина, като имаме акъл така да се уредим.

Всичко е въпрос на идея/кауза - има ли я, има бачкане.
Няма ли я - нищо не става.
Навремето родителите ни са бачкали яко за идеята за ново светло бъдеще. Сега навън (и чат-пат тук) се бачка с идеята за дохода - има добър доход - има добро бачкане.
Казват, че в България не се работи. А работи като вол, а шефът ти постоянно да казва, че това, което си свършил, е недостатъчно, не дава лев за подобряване на оборудването за работа, демонстрира ти последни модели играчки...а ти да се чудиш как да си платиш тока и топлото примерно...
Би ли?

преди 6 часа, Белгиеца написа:

Разбира се че мързелуваме в чужбина, като имаме акъл така да се уредим.

Ако бачкаш обща работа не си се уредил с нищо, но ако имаш професия и си се развиваш в нея тогава си късметлия. Е, факт е че България няма как да има възможностите на развитите държави.

преди 6 часа, ExaFlop написа:

Всичко е въпрос на идея/кауза - има ли я, има бачкане.
Няма ли я - нищо не става.
Навремето родителите ни са бачкали яко за идеята за ново светло бъдеще. Сега навън (и чат-пат тук) се бачка с идеята за дохода - има добър доход - има добро бачкане.
Казват, че в България не се работи. А работи като вол, а шефът ти постоянно да казва, че това, което си свършил, е недостатъчно, не дава лев за подобряване на оборудването за работа, демонстрира ти последни модели играчки...а ти да се чудиш как да си платиш тока и топлото примерно...
Би ли?

Разбира се, че го има и тоя момент. Не изключвам този факт, че много от българските работодатели ламтят яко за пари и грам не им пука за работниците, обаче не са рядкост и хората на високи позиции, вземащи 2000-3000лв и не правещи абсолютно нищо. Факт!

Не е вярно, че колкото повече взема един човек, толкова повече работел. Бях свидетел с очите си на фалирането на 2 фирми заради некадърно управление и лошо обслужване на клиентите. Българина все още не е осъзнал респекта към професията си. Ако изобщо някои имат такива.

И накрая, разбира се, че не бих. Но тези, които работят в такава фирма са дори по-виновни, защото го позволяват. Разбери, хората които бездействат са наполовина, че и по-виновни за положението. Щом има кой да се съгласява, ще има и кой да се възползва. 

Човек работи най-добре и е най-мотивиран когато си харесва професията и обича това, което работи, така нещата чисто психологически ги приема по-добре и трудностите ги приема като уроци, а не като препятствия. И пак ви казвам хора, и аз съм работил на 400-500лв и знам какво е, но през това време не съм спирал да се интересувам от това, което работя момента. Не съм спирал да комуникирам с хората в тази област. За да може когато един ден ми подадат ръка и ме поканят на интервю да имам реалните представи за бранша, а не да хленча като пу*ка, че съм нямал опит и едва ли не някой друг ми е виновен. Истината хора е ТРУД, ТРУД и САМО ТРУД! Който ме е разбрах, разбрал ме е... който не, може да продължава да си хленчи.

преди 12 часа, _Uzunov_ написа:

Браво - точно така. Такива у нас стават министри - на прав път си.

преди 14 часа, sound написа:

Браво - точно така. Такива у нас стават министри - на прав път си.

Не, дори и някога да имам възможност да вляза в политиката не бих го направил. Но вие с вашето мазохистично поведение и мислене сами сте си виновни...

Едит: Между другото за заплатите смятам, че няма как да има увеличение, както казваха някои минимална 1000лв, без да има увеличение на цените на пазарите. Няма как, обаче смятам, че в България се разхищават пари за излишни неща, които иначе биха били от полза за учители, майки и пенсионери. Според мен в сегашното състояние на икономиката спокойно пенсиите може да се вдигнат на 300лв минимална, както и детските и учителските заплати. 

• 2 седмици по-късно...

дай им пари

на 7.04.2017 г. в 10:17, _Uzunov_ написа:

Това е абсолютен фейк. 

на 7.04.2017 г. в 23:23, _Uzunov_ написа:

Едит: Между другото за заплатите смятам, че няма как да има увеличение, както казваха някои минимална 1000лв, без да има увеличение на цените на пазарите. Няма как, обаче смятам, че в България се разхищават пари за излишни неща, които иначе биха били от полза за учители, майки и пенсионери.

Всъщност, има как, защото голяма част от нашите предприятия вече не са наши в истинския смисъл на думата, а инвестиции, направени от големи интернационални компании. Да взмемем един завод за пример в Русе - Монтюпе. Като него в региона има доста, но ще дам пример само с него. Там се произвеждат алуминиеви части за фирми като Ауди, Рено и тем подобни. Значи, след като тук едно Ауди А6 струва 130 000 лева в добро оборудване, трябва ли работниците в това предприятие да вземат 600-800 лева и то максималната сума с извънредните? Да оставим настрана, че няма и кой знае какви условия за труд. Да оставим и това, че това предприятие замърсява региона и срещу него имаше доста протести. Аз питам. Мързелив ли е българина да произвежда качествени глави за Ауди, което се продава тук за 130 000 лева и нагоре за по-скъпите модификации?  И защо на Запад един прост тираджия  (българин)  взема над 4000 лева заплата, а тук едийн работник, произвождащ за една от най-качествените масрки, взема 600 лева и работи в много лоши условия? Дано Мая Манолова и синдикатите успеят да прокарат законите за некоректни работодатели. Днес имаше много интересно интервюпо Хоризонт с шефа на БТПП. Заслужава си да чуете какво казва и да се засрамите господа некоректни работодатели! Само така ще успеем - работодатели заедно с работници срещу измекярите, ползващи робски труд на някои хора в България! 

Добре, правим заплатите 3000лв минимална... откъде ще ги вземем? Собствениците не трябва да печелят, нали? Те са правили бизнеса за хубост.

на 20.04.2017 г. в 23:09, haidukpikaso написа:

дай им пари

дай ми ти на мен...

преди 8 минути, _Uzunov_ написа:

Добре, правим заплатите 3000лв минимална... откъде ще ги вземем? Собствениците не трябва да печелят, нали? Те са правили бизнеса за хубост.

дай ми ти на мен...

ми да ти дам де - като ми дадеш - ще ти дам

преди 3 минути, haidukpikaso написа:

ми да ти дам де - като ми дадеш - ще ти дам

не не, първо ти ми дай, после и аз ще ти дам на теб

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.