Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Паметник на Роналд Рейгън в Южния парк

Featured Replies

В този раздел съвсем умишлено и здравословно избягвам да влизам. Дори не знам, дали самата "новина" е за обсъждане  и е за тук. Но ви уверявам, че изпитах невероятно раздразнение и мисля, че подобен род деяния са отговорност на управляващите ... патриоти.

Значи, безброй изпочупени паметници и направо изтръгнати от всякакви най-различни места и паркове. Училища и гимназии в столицата с имена на чужденци, а има толкова възрожденци и хорица, които са си давали кинтите за образование и да се строят читалища. И в един момент паметник на Роналд Рейгън! Не в американското посолство да си го почитат и уважават а баш в Южния парк!

Кой ги разрешава и решава тези неща?

Възмутена съм е меко казано ...

но, ей за това нямаме български футбол, но пък имаме режим на топлата вода!

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/v-juzhnija-park-veche-ima-i-pametnik-na-ronald-rejgan.html

• Отговори 140
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

"Решителните му действия слагат края на Студената война – при това мирно, без кръв." - само това според мен е напълно достатъчно.

Какво значи "баш в Южния парк"? Може би щеше да е по-добре да го инсталират точно срещу т.нар. МОЧА например. ;) 

Иначе за другото съм съгласен - не си уважаваме нашите герои.

Откакто прочетох новината, ровя в паметта си и се мъча да си спомня какво добро е направил Рейгън за България, но...

Някой помни ли? :rolleyes:

Тоя - Рейгън с какво е допринесъл за просперитета на страната ни!? Какви заслуги има спрямо българите, че нещо нищо не се сещам!!!!? Срам!!!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Добре познатия ни Сашето Йорданов - трол не, ами чисто предателско помиярче. 

преди 1 час, Мойра написа:

Откакто прочетох новината, ровя в паметта си и се мъча да си спомня какво добро е направил Рейгън за България, но...

Какво добро е направил за България, аз не си спомням, но пък си спомням, че тук има един човек, който със сигурност си спомня и знае какво добро е направил - защо не попиташ директно Мирката. Той тук отговаря за помненето и знаенето. Мойра! Не се притеснявай бе, питай!  Човекът е отзивчив. Отговаря на всеки. Ако случайно закъснее, да знаеш, че ще се появи. Докато обиколи всички сайтове и форуми трябва време.

толкова достойни българи имаме, които заслужават паметници, че не Южния ами не знам колко парка няма да стигнат

тоя тръгнали да ми величаят, кой пак взе пари от цялата глупост а

преди 7 минути, Непознат написа:

Какво добро е направил за България, аз не си спомням, но пък си спомням, че тук има един човек, който със сигурност си спомня и знае какво добро е направил - защо не попиташ директно Мирката. Той тук отговаря за помненето и знаенето. Мойра! Не се притеснявай бе, питай!  Човекът е отзивчив. Отговаря на всеки. Ако случайно закъснее, да знаеш, че ще се появи. Докато обиколи всички сайтове и форуми трябва време.

Явно му е трудно да намери информация :D

преди 6 минути, haidukpikaso написа:

толкова достойни българи имаме, които заслужават паметници, че не Южния ами не знам колко парка няма да стигнат

тоя тръгнали да ми величаят, кой пак взе пари от цялата глупост а

По-добре с тези пари да бяха направили паметник на отровените в Южния парк невинни кучета.

преди 8 минути, Мойра написа:

По-добре с тези пари да бяха направили паметник на отровените в Южния парк невинни кучета.

душичките заслужават къде къде повече от тоя

то бива откачалници бива...

преди 3 часа, Мойра написа:

Ами аз например помня с Горбачов сложиха край на студената война и ако сега доста нашенци са добре приети по белия свят заслугата е именно на тях двамата и повече на Горбачов между другото защото за него е било по- трудно . Вярвам че някой ден ще има и негов паметник в България.

• Автор

Може би, ако бяха сложили паметник на Чък Норис нямаше да се подразня толкова.

И не че няма на кой американец (нищо против американците като нация) да се сложи един паметник, но не съм сигурна, че Рейгън дори е знаел точните координати на България и въобще е чувал за тази държава като съществуваща независима държава.

Излиза, че по логика от първи ред е нормално от българското посолство да спретнат един паметник на другаря Тодор Живков и да го плеснат в парка Гарфилд.

Сравненията с паметника на руската армия дори няма да ги коментирам, а ... само цял ден ще се опитвам да убедя една ...ръб-еса, колко има да осмисля от световната история ...

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

Ал. Йорданов: Народът реши: Южният парк е парк "Роналд Рейгън"

Цитат

Ние, народът на България, днес открихме бюст-паметник на политика и държавника, който ни подкрепи по нашия път към свободата и демокрацията – великият американски президент и световен лидер Роналд Рейгън. Защото историята не е безпаметна. Защото историята не е безименна.

Защото личностите правят историята.А Роналд Рейгън е от тези исторически личности, които промениха към добро историята на човечеството.

Без един изстрел той победи „империята на злото“ – Съветския съюз.

И тя се разпадна. През 1990 г. той пожела на нас, българите, да тръгнем решително и смело по пътя на свободата и демокрацията. Ние не бяхме достатъчно смели, не бяхме достатъчно решителни, но, макар и с много криволичения, намерихме верния път. Станахме част от евроатлантическия свят. Днес България е част от семейството на свободните и демократични държави – ние сме в НАТО и в ЕС. През 1990 г. това бе само мечта.

Роналд Рейгън става президент на 20 януари 1980 г. И първите му думи са:

„Нека като започваме, да си припомним: ние сме народ, който има правителство – а не обратното… Моето намерение е да направя така, че държавата да работи – да работи с нас, а не над нас; да застане до нас, а не да язди на нашия гръб.”

„На враговете на свободата, казва Рейгън в тази си знаменита реч, онези, които са наши потенциални врагове, ще припомним, че мирът е най-висшият стремеж на американския народ. Ние ще преговаряме за него, ще се жертваме за него; но няма да се предаваме заради него, сега и завинаги.”

За тези думи българският народ е вечно признателен на Роналд Рейгън. Затова и издигаме негов паметник. За да се помни и знае. Да се помни и знае, че свободата и демокрацията трябва да се отстояват всеки ден.

И една ясна поука към днешния ден:

„Никой арсенал и никое оръжие в арсеналите, не е така страховито, както волята и моралната смелост на свободните хора. Това е оръжие, което нашите противници в съвременния свят нямат. Нека това да се разбира от онези, които практикуват тероризъм и се опитват да ограбят своите съседи.”

Паметникът на Роналд Рейгън бе открит от народа на България. Нямаше ги президентът, правителството, парламентът, кметът на София. Тяхното отсъствие само прави думите на президента Рейгън още по-актуални.

Ще минат години. Няма да сме живи. Но волята за свобода и демокрация никога не трябва да си отива от нашата благословена от Бога земя. Животът и делото на президента Роналд Рейгън са световен символ на тази воля. Затова и един от най-прекрасните паркове на София от днес не е безименен. Той е южен парк. Прекрасен парк. Парк „Роналд Рейгън“. Сега са на ход общинските съветници на столицата, за да узаконят това, което днес народът на България реши: Парк „Роналд Рейгън“.

Александър Йорданов, Фейсбук

Никой няма право да говори от името на народа, още повече някой си Ал. Йорданов!

Какво падение!

Като допълнение,ако Мойра няма нищо против,да споделя и мнението на Карбовски

Цитат

Искам да питам БХК - какви сте вие, кого представлявате, че да ме съдите?
Как така решихте да обвинявате мен в расизъм, след като само преди 40 години вашите спонсори не пикаеха в един и същ писоар с негрите?
Как така говорите за нашето лошо отношение към жените, след като в Централна Европа до 1972-ра жените не можеха да гласуват?
Тук гласуваха и имаха права, каквито не можехте да сънувате. И каквито и до днес няма в ислямските страни, където вие не сте така смели. Вие ли ще ме учите на отношение към любимите ми гейове, след като дори след Втората Световна Война скопявахте, стерилизирахте химически и унизително вашите гейове, велики учени и заслужили почести хора?
Вие ли, които унищожихте индианците с прагматизъм сега говорите за нашето отношение към циганите, моите братя, с които живеем на тази земя повече от 600 години?
Криво ляво - но живеем, не се избиваме и се търпим, нещо, на което вие няма да ни научите.
Откъде се взехте и кой ви даде право да сте съдници на моята нация, на хората и свободата ни?
Вие сте временна част от едно политическо статукво, което няма гръбнак да спре произвола ви. Защото статуквото трябва да продължи да краде от най-бедната страна в Европа с благословията на вашите спонсори.
Така че вие сте временни, част от исторически естаблишмънт, който винаги е кратък. Вие сте временно наоколо като другаря Лаврентий, като един малък Маккарти и един слабоумен Торкемада.
Свободата е смелост.
Всичко хубаво е смелост. Може да я спъвате Свободата, но няма да я спрете.
Ваш Мартин Карбовски.

преди 1 час, NIKISHARK написа:

......

Ей - много ме е яд мене на Карбовеца. Значи каже ли да напише нещо стойностно - пише го, ама баш. Журналист един път щеше да излезе от него, ала предпочете тънката лайсна. Но в случая - евала за коментара му. Откъде е ?

Редактирано от sound (преглед на промените)

преди 2 часа, Мойра написа:

Никой няма право да говори от името на народа, още повече някой си Ал. Йорданов!

Какво падение!

Много си далеч от нивото на Сашо Йорданов.

Относно простотията БХК - Карбовски ... чак ви се чудя на акъла и евтиния пи-ар

Става въпрос за една антибългарска организация , и една журналистическа хиена, хранеща се  с трупове , които заедно се хранят от вниманието което им отделяте.

Радвате ли се че работите за тях ?

преди 19 минути, miro20 написа:

Много си далеч от нивото на Сашо Йорданов.

Което си е един много добър комплимент. 

А БХК да беше труп, да не бяхме чували повече за тази организация.

Искам и аз паметник! Наслагаха паметници на всякакви олигофрени, та защо да няма и мой???? Не, че съм олгофрен де - паметник си искам щото имам заслуги за спасяването на света от .....????!

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Наслагаха паметници на всякакви олигофрени, та защо да няма и мой????

Защото:

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Не, че съм олгофрен де

преди 12 часа, NIKISHARK написа:

Вие ли, които унищожихте индианците с прагматизъм сега говорите за нашето отношение към циганите, моите братя, с които живеем на тази земя повече от 600 години?

Ами там е проблема че циганизирахме държавата . Журналисти като Карбовски лъжат и извъртат като килифарски циганин. Та с пълно основание може да ги нарече братя.Във форума - същото извъртане пък и му ръкопляскат едва ли не.  Политиците ни крадат повече и от циганите които са прослувути с такова  поведение . Народът спря да работи като мургавите ни събратя повече от които чакат на социални помощи. Тръгна да се преселва също като тях. Така че ако на Карбовски му харесва циганизацията на обществото и тяхната представа за свобода а явно и на някои хора във форума също ,все още се намират хора чиято представа за свобода е доста по различно. Защото свободата поражда и отговорности - ако си журналист да не си вадиш от контекста различни факти от различни периоди от развитието на света за да докажеш че някой няма думата - адски смешно за журналист от висок ранг какъвто има претенции да бъде Карбовски. Опитва се да прави читателите на идиоти и даже му се получава между другото.

преди 15 часа, Мойра написа:

„На враговете на свободата, казва Рейгън в тази си знаменита реч, онези, които са наши потенциални врагове, ще припомним, че мирът е най-висшият стремеж на американския народ. Ние ще преговаряме за него, ще се жертваме за него; но няма да се предаваме заради него, сега и завинаги.”

За тези думи българският народ е вечно признателен на Роналд Рейгън. Затова и издигаме негов паметник. За да се помни и знае. Да се помни и знае, че свободата и демокрацията трябва да се отстояват всеки ден.

Wow, дет' се вика. Потресаващо. Сърцераздирателно. И има ли някой по света, освен Александър Йорданов, все още да вярва на тези думи? А той и Сашко не е ясно колко "вярва"? Нобелова награда за мир ... на Обама? Защо не и паметник на Рейгън?

Най-гнусното според мен е, че жалки пропагандатори като Йорданов въобще не ги вярват тия приказки за "свободата и демокрацията"... не мисля, че са чак такива идиоти. Елементарна равносметка може да ни покаже какво са ни донесли те за тези години.

Цитат

Ние, народът на България, днес открихме бюст-паметник на политика и държавника, който ни подкрепи по нашия път към свободата и демокрацията – великият американски президент и световен лидер Роналд Рейгън. Защото историята не е безпаметна. Защото историята не е безименна.

Нека не забравяме и паметника на загиналите във ВСВ американски пилоти (бомбардирали български градове), който същите предатели издигнаха в София. Народът, който никаква подобна воля не е изявил, един ден ще стане и ще ги съди за тези им безсрамни думи и деяния.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

преди 14 минути, Lumberman написа:

Елементарна равносметка може да ни покаже какво са ни донесли те за тези години

Именно. Единствено в това си абсолютно прав :)

Друг е въпроса че "равносметката" кой какво ни е донесъл няма да ти хареса.. ама....

Добре, че равносметката няма да я правите ти и Александър Йорданов.

Сещам се, че в Ирак бяха гътнали статуя на Садам Хюсеин навремето. Не знам, но ако все още не са, може би е добре и там да издигнат паметник на президента на САЩ Джордж Буш-младши, в Либия може да издигнат паметник на Обама, в Сърбия (ако им дава сърце) на Бил Клинтън... надявам се, че сирийците няма да издигат паметник на президента Тръмп след време... само да се хаби материала за глупости.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Копирам си коментара от "плачевната" тема:

Не ми стигат червените боклуци ами и сините . .. Защо ли се учудвам - след като има паметник на тези, които сринаха половин Сф, но не и на тези, които я защитаваха . . . .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.