Премини към съдържанието
kalansuv

Освободители-окупатори – истината за Съветския съюз и Русия

Препоръчан отговор


http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/osvoboditeli-okupatori-istinata-za-savetskiya-sayuz-i-rusiya

Кремъл трябваше да признае и осъди съветската окупация на Източна Европа, затова светът не почита руснаците като освободители и герои

Татяна Рос, Kasparov.ru

Ако не осмислиш миналото нямаш шансове за бъдещето. Сегашните събития в Украйна, в Прибалтика – са ехо от миналото. А и новото поколение, на което продължават да внушават, че само СССР е победил във Втората световна война (и това прави страната изключителна) също е голям проблем. Абцесът, който сега набира, с годините ще се превърне в гнойна, и, страхувам се, незарастваща рана. За този проблем трябва да се говори – без неудобство, да кажем това, за което и до сега не обичат да се говори.
За изключителната роля на СССР в разгрома на фашизма винаги се е говорило. Но с годините тази тема зазвучава все по-силно и все по-ярко. С 

митологията, че НАШИТЕ дядовци са освободили Европа

 от "кафявата чума", се възпитават поколение след поколение. А всички тези, които се възмущават, които разрушават паметниците на съветските войници в държавите от Балтика или напада редиците с портрети на съоветски войници в Киев, веднага биват нарочени за „фашисти“.
На мен, обаче, ми се струва, че никой не отрича, че съветската Червена армия през 1944 година започва своето „победоносно шествие“. Така пишат в учебниците и е така. Червената армия е освобождавала... започвайки от Украйна, Белорусия и завършвайки с Австрия и Берлин. Освобождавала е. Еднозначно. И е победила фашистка Германия. 
Кой спори с това? 
Но... По-нататък нашите хора не искат да говорят. Съветската армия победила, освободилая Европа и точка. Край на разговора.
Но, кажете ми, защо не искате да си зададете един единствен въпрос: защо след като е „освободителка“ Червената армия не си е тръгнала, а оставила ВЪВ ВСИЧКИ освободени страни "ограничен контингент" войски? 
Какаво са правили съветските танкове в Будапеща, в Прага? 
Да не говорим за създаването на „съветска власт“ чрез свои подставени, макар и местни, хора? Как се нарича това? За всички, „за горските братя“ в Прибалтика и в другите страни, които са се борили за независимостта на своите страни чак до 1957 (!!!) година, съветските войски в гарнизоните,

определено са били ОКУПАТОРИ

И как иначе? 
Ако войските на една държава се намират в продължение на десетилетия на територията на чужда държава, то това се нарича окупация. Еднозначно.
Ако Русия беше признала, а след това беше осъдила, съветската окупация на Източна Европа, то, не се съмнявам, всички тези хора щяха почитат героите, които са ги освободили от германския фашизъм.
И никой нямаше да разрушава паметниците им 
А тази съпротива и у прибалтийците, и украинците, и останалите източноевропейци, е породена именно от това, че Русия продължава да твърди, че тя е освободителка. А по повод оставените след „освобождението“ военни части нито иска да говори, нито да обяснява. 
Не ви ли прилича на това, което се случва сега в Украйна. Според официалната версия на Кремъл, в Донбас няма руски военни. Само хора, които са в оптуск в момента. И в Сирия военните ни са само, за да помогнат на трудовия народ. 
И изобщо, нито Русия, нито СССР са водили някога завоевателни войни. Само освободителни. А територията на Русия е толкова голяма защото всички са се молили да се присъединят към нея. Като Крим, например. Всичко е до болка познато.
Нежеланието да се признае, че СССР, освобождавайки Източна Европа от фашизма в същото време е окупирал тези страни, поражда у народите им възмущение. 
Време е честно да признаем, 

Червената армия е била окупационна

Докато не го направим Русия няма да има никакво бъдеще. 
Докато не бъде признато официално, че СССР е окупирал държавите от Източна Европа, руснаците ще придължат да недоумяват защо другите народи са настроени срещу тях.
Но в Кремъл смятат, че не е изгодно да признаят съветската окупация на Европа.
Защо?

1. Ако бъде признато, че СССР е окупатор на Източна Европа, това ще намали „собственото величие“ в Победата. Ако човекът, който ви е спасил след това ви изнасили и ограби, то някок си престава да бъде герой. И изобщи "победителите не ги съдят", така е по-удобно. И освен това обичат да казват: "няма защо да ровим миналото". Приятното и достойно минало може да бъде "ровено“, а престъпното – да го оставим?

2. Ако кажат на руснаците, че дедите им са не само освободители, но и окупатори, означава, че вече не може да наричаш „фашисти“ тези, които събарят паметниците на съветските войници. Ще се наложи да се обясни, че те са борци за независимосттана собствената си родина.

3. Да признаят, че СССР е окупирал половината Европа, значи, да развеят мита, че Русия/СССР е водила само освободителни войни. Това признание веднага ще напомни за случилото се в Грузия, в Украйна, в Молдовй, където, според версията на Кремъл, военните са в отпуск…

4. СССР не е искал да признае освободената през 1945 година Европа за окупирана. А окупацията на Полша и западна Украйна от 1939 е напълно игнорирана, защото иначе щеше да се наложи да се обяснява на народа – от кого са освобождавали съветските войски тези региони? Полша от поляците? Украйна от украинците? 

5. И, разбира се, ако бъде призната окупацията на Европа, означава да бъде подписана присъдата на самия СССР и на неговия „водач“ на първо място.  
Дори адекватните хора трудно са готови да признаят фактите - СССР е бил окупатор. Как може? 

Нали техните  дядовци са воювали в Червената армия. Те са воювали честно, рискувайки живота си, са освобождавали Европа…
Но и никой не спори с това. И никой не иска да оскверни паметта им. 
Просто трябва да си признаем, че след това освободителите са се превърнали в окупатори.  
Толкоз. Едното не пречи на дургото. И не противоречи. И не намалява подвига на дядовците им. 
Ако признае окупацията на Източна Европа, ако се покае пред страните, които е окупирала и престане да им натрапва своята „помощ“, 

Русия има шанс да върне уважението към себе си 

Покаянието не  е нужно на загиналите. То е нужно на внуците им. Съвременните русници се възмущават: За какво ние да се покайваме?  
За да ги няма повече тези въпроси на съвременните руснаци трябва да се обясни, че след освобождението Източна Европа е била окупирана. И всичко ще си дойде на мястото…

Превод: Faktor.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, нашите дядовци са освободили Европа и са мрели за нея. Прояви малко респект и уважение вместо да пишеш простотии.

Ето ти един филм вземи го изгледай дано се спреш малко да троплиш.

https://www.youtube.com/watch?v=K8fUSSe4j80&list=PL1Aip1LakyIbMBeTqUrsVVHqjRjEAaPdh

 • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

АМАН от РУСКИ  затлачил българската духовност и ЗДРАВ РАЗУМ!!

Само с едното обявяване на война на Царство България на 5.9.1944, СССР-Сталин си осигурява попълнение с прехраната и издръжката на една 300.000 армия за сметка на българския народ, заграбва трийсетина тона злато, фабрики, мини, продоволствие , тютюн и пр.за изгладнелия Съветски Съюз, поставя на власт обучените си терористи-комунисти, които за 45 години превърнаха българина без национална идентичност, Без самочуствие, Без уважение към себе си и страната си, Без поглед към историята, Без размисъл в главата. НИКЪДЕ ПО СВЕТА няма такива стотици руски паметници, стотици преклонения, хиляди венци и песни, стотици имена улици, църкви, села, институти с руски имена – на УБИЙЦИ и ДИВАЦИ, ЛИКВИДАТОРИ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ! НИКЪДЕ! НИКЪДЕ! Дори Сърбия, която е много по-последователен съюзник на Русия и сега отново се въоръжава с руско оръжие и въобще скоро Няма да влезе в НАТО, централният й храм в Белград – като нашия “Ал. Невски” – се казва “Свети Сава. Не “Свети Невски”. Сава/Растко e сръбски духовник, просветител, юрист, дипломат, борец за издигане на сръбската национална и духовна идентичност, влияние и т.н. Т.е. той е Нашият ИВАН РИЛСКИ. НЯМАМЕ ЛИ НИЕ ТАКИВА ХОРА ЗА ПАМЕТНИЦИ, ЗА ИМЕНА???? КАКЪВ е този съветски паметник? КАКЪВ е този “Пирогов” – нямаме ли един добър български хирург? ИМАМЕ!! ИМАМЕ!! НОООО!! Червен  е Затлачил българската духовност и българската РАЗСЪДЛИВОСТ с купища РУСКИ лъжи и РУСКА демагогия !!

Редактирано от kalansuv (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Taка е, руснаците е трябвало само да изгонят немците до полша и да спрат, да оставят европата да се оправя по-натам. 

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 минути, kalansuv написа:

АМАН от РУСКИ Боклук затлачил българската духовност и ЗДРАВ РАЗУМ!!

Само с едното обявяване на война на Царство България на 5.9.1944, СССР-Сталин си осигурява попълнение с прехраната и издръжката на една 300.000 армия за сметка на българския народ, заграбва трийсетина тона злато, фабрики, мини, продоволствие , тютюн и пр.за изгладнелия Съветски Съюз, поставя на власт обучените си терористи-комунисти, които за 45 години превърнаха българина без национална идентичност, Без самочуствие, Без уважение към себе си и страната си, Без поглед към историята, Без размисъл в главата. НИКЪДЕ ПО СВЕТА няма такива стотици руски паметници, стотици преклонения, хиляди венци и песни, стотици имена улици, църкви, села, институти с руски имена – на УБИЙЦИ и ДИВАЦИ, ЛИКВИДАТОРИ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ! НИКЪДЕ! НИКЪДЕ! Дори Сърбия, която е много по-последователен съюзник на Русия и сега отново се въоръжава с руско оръжие и въобще скоро Няма да влезе в НАТО, централният й храм в Белград – като нашия “Ал. Невски” – се казва “Свети Сава. Не “Свети Невски”. Сава/Растко e сръбски духовник, просветител, юрист, дипломат, борец за издигане на сръбската национална и духовна идентичност, влияние и т.н. Т.е. той е Нашият ИВАН РИЛСКИ. НЯМАМЕ ЛИ НИЕ ТАКИВА ХОРА ЗА ПАМЕТНИЦИ, ЗА ИМЕНА???? КАКЪВ е този съветски паметник? КАКЪВ е този “Пирогов” – нямаме ли един добър български хирург? ИМАМЕ!! ИМАМЕ!! НОООО!! Червен Боклук е Затлачил българската духовност и българската РАЗСЪДЛИВОСТ с купища РУСКИ лъжи и РУСКА демагогия !!

1. Не съм руски боклук, но е смешно да те докладвам за обиди. Това е форум, а ние сме големи хора, не сме в детската градина,

2. Клиповете не са Руски, а са Английски и това е истината за войната, колкото и да не ти харесва.

3. Убийци, диваци и прочие е имало от всеки по време на войната.,

4. Ако ти не си имал допир до хора участвали във войната аз съм имал. Надявам се, че си инфлуър, който просто пише, за да върви темата и да има писане. Иначе съжалявам за теб.

5. Никъде не съм казал, че поддържам комунизма и комунистическия строй, но ти си толкоз заплеснат, че не желаеш да прочетеш или да погледнеш друга гледна точка.

преди 7 минути, Пaчo написа:

Taка е, руснаците е трябвало само да изгонят немците до полша и да спрат, да оставят европата да се оправя по-натам. 

Това няма как да стане. Прегледай линка с филмчетата, които съм постнал и ще разбереш защо.


 • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тоя няма ли да отнесе някой бан скоро...

 • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Айде бе,къде се губиш!?!? Виж кое време стана!:angry:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Поклон пред паметта на всички жертви на Руската Антибългарска политика и на Руския Болшевизъм.

комунистическия терор започва незабавно след руската окупация на България, но ВСЕ ОЩЕ НЕ Е СПРЯЛА!!! Потомците на тогавашните убийци сега лакейничат от сутрин до вечер пред господарите си от Москва в явен ущърб на България. Всичко това налага да просвещаваме децата си в миналото ни У ДОМА - в училище всичко е подменено и изопачено! Длъжници сме на българските герои и БЪЛГАРИЯ защото още търпим руския колониализъм и нагло присъствие в живота ни и на земята си

и 1941 се е случило и още нещо, което историята крие вече повече от 70 години

1941 Втората световна война е в разгара си.В България е спокойно. В плана „Марита“ сме на страната на Хитлер и сме си в етнически граници вкл. и Южна Добруджа - 1941 без да сме във война със Съветския съюз и без каквато и да било причина или повод, град Добрич е бомбардиран от съветската авиация.За втори път в рамките на по-малко от 30 години България бива нападната подло от руснаците - бомбардировките са необоснована агресия срещу мирна и добронамерена към Съветския съюз държава. Бомбардирани са Русе, Стара Загора, Казанлък, Горна Оряховица. Нападенията срещу България не са само по въздух, в началото на декември 1942 обстрелват селищата по Северното Черноморие. А съветска подводница атакува и потапя кораба „Струма“, при което загиват над 700 пътника - само самоотвержеността на българските и германскипилоти предотвратяват по-големи страдания. Жертвите на съюзническата авиация и героизмът на българските пилоти са по време на война. А съветските атаки са без предупреждение, без причина и подли - след 09.09.1944 съветските окупатори са се разправили жестоко с пилотите, бранили българското небе A 1944 след като сме скъсали дипломатически отношения с Германия и правителството подготвя обявяване на война на 8.9.1944 на Германия вероломните руснаци ни обявяват война на 5.9.1944 , защото имат тук посланник и избързват за да ни окупират - по мръснишка дуржава от русия няма

Безплатен обяд няма!Платили сме си първото освобождение по сметка и разчети за разходите от царска Русия.Следващото освобождение сме си платили с това,че сме изостанали поне 30 години назад и 20 в страни от нормалните демокрации.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

БДенков, пак ли почнаха да ти се привиждат руснаци зад всеки ъгъл?

Ай-ай-ай....

Може би ти трябва квалифициран психолог/психиатър.

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 часа, gagodrago написа:

БДенков, пак ли почнаха да ти се привиждат руснаци зад всеки ъгъл?

Ай-ай-ай....

Може би ти трябва квалифициран психолог/психиатър.

Не си е взел хапчетата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)

Пичове, аз си мисля, че няма смисъл вече... Все пак, докторите и хапчетата не са магьосници.  :)

Треа намерим некоа баба да му лее куршум, че с тоа уплах не го виждам...

Редактирано от язе (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, язе написа:

Пичове, аз си мисля, че няма смисъл вече... :)

Треа намерим некоа баба да му лее куршум, че с тоа уплах не го виждам...

ха..баба ще му търсим...да му лее...направо да се гръмне...

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 4 минути, NIKISHARK написа:

ха..баба ще му търсим...да му лее...направо да се гръмне...

Щех да го предложа,кат резервен варянт.:ph34r:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, язе написа:

Щех да го предложа,кат резервен варянт.:ph34r:

"Един отишъл при доктор с оплакване:

-Докторе,много ме болят краката..

Доктора се почесал по главата и отсякъл:

-Трябва да ходиш по 3 км на ден.

Нашия човек,видимо изненадан,попитал:

Докторе,тез 3 км преди да разнеса пощата ли да ги минавам ,или след....."

Та в случая...тоя е " на всеки километър"...

 

 • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Османците признават Екзархията ни с площ 220 000 кв.км, демек двойно повече от сегашната ни държава. Руснаците по това време не припознават българско население, камо ли Екзархия или държава... Не им щем и меда и жилото!

 
Снимка на Georgi Georgiev.

Нека да припомня, че през 1873 г. в географската област Македония се провежда референдум.
Провежда го Вселенската гръцка патриаршия под контрола на османските власти.
Въпросът е към коя църква да се приобщят местните епархии.
Според Ферманът за независимата Българска екзархия, издаден от султана през 1872 г., се изисква мнозинство от минимум 2/3, за да се присъединят и други епархии към Българската екзархия.
Резултатът е разбиващ.
С огромно мнозинство цялото население гласува, че иска да се присъедини към Българската екзархия.
Въпреки, че по това време Гърция вече е независима държава, цялото българско население на Македония категорично заявява, че иска да се присъедини към Българската екзархия.
Преди намесата на Русия никой, никога и по никакъв начин не си е и помислял, че има македонска нация и език.
Така, към Българската екзархия се присъединяват Скопска, Охридска и Битолска епархии.
Това е сериозен удар върху руската имперска политика по разкъсване на българския етнос в опита им за завладяване на Балканите.
Да припомня, че предната година (1872), след официалното обявяване на независимата Българска екзархия, Русия официално отказва да признае българската нация, а руската църква обявява схизма против Българската църква. По настояване на руския консул в Цариград граф Игнатиев българските владици са заточени в Диарбекир, но след като се вдига протестно шествие насред Цариград от над 3000 българи, организирано от Славейков и Икономов, нашите владици веднага са върнати от заточение.
Всъщност съветска Русия изцяло приема методите и средствата на руския империализъм и продължава да прилага още по-усърдно политиката "разделяй и владей". Преди в Кремъл да се смени караулът на паразитите, Руската империя умишлено откъсва българска Македония от България, като разкъсва България на 5 части, подарявайки Добруджа на Румъния, Пиротско и Нишко на Сърбия, оставя Македония и големи части от Тракия и Беломорието на Османската империя, образува измислената държавичка Източна Румелия, а княжество България е под руско управление и изплаща издръжката на "руския окупационен корпус", както самите руснаци си го наричат, чак до 1902 г. Издръжката е огромна и е равна на 24% от бюджета на държавата ни.
След Съединението, което Русия също не признава, към дълга на България се присъединява и задължението на Източна Румелия. Още 10 милиона златни лева към 16 милиона на княжеството.
Русия ги изисква чак през 1908 г. за да признае българската независимост. Уредено е с руско-български протокол от април 1909 г.
Само след 5 години Русия ще организира погром над България, а след още две ще ни нападне директно.
По линия на македонизацията руските болшевики продължават още по-върло да следват имперската политика.
Димитър Влахов, един от лидерите на ВМРО е вербуван от руското НКВД още през 1925 г., като първата му среща с Дзерджински е още през 1923 г. вербуван е лично от полковник Георги Димитров, когото руснаците ще направят български държавен глава, след като ни окупират през 1944 г.
Идеята на царския империализъм търпи развитие при руските болшевики. Целта е да се използва силното ляво движение в Пиринска, Вардарска и Егейска Македония и да се създаде нова съветска република, която да осигури излаз на паразитната им империя на Средиземно море и да се превърне в плацдарм за завладяване на Балканите.
За целта обаче, на Русия е потребна нова националност и те я измислят - македонска.
През 1934 г. в Москва официално са обявени македонската нация и език. За целта Кремъл използва Коминтерна, който по това време има силно международно влияние и е сборище от безродници.
Когато гръцките и българските власти разбират колко сериозно е положението много бързо дават организиран отпор и буквално попиляват руските агенти македонисти, които действат на територията на двете държави.
Пробелмът сякаш е ликвидиран до 9.9.1944 г., когато България е окупирана за 3 години от руските орки и е поставено марионетно правителство.
На 7 януари 1945 г., Коледа по стар стил, в Македония започва кървава разправа с всички, които не искат да се откажат от българското си име и националност. Избити са над 21 000 българи. Над 100 000 са депортирани, а десетки хиляди са хвърлени в затворите на Тито. Местните слуги на руския империализъм също не остават назад и провеждат кампания по македонизация на Пиринска Македония.
За да предотвратят съпротивата и агитацията срещу това национално предателство, слугите на руския империализъм - българските комунисти, съгласувано с Кремъл, на същия 7 януари арестуват в София 300 дейци на ВМРО.
Закарани са чак в подножието на Пирин и са запалени живи.
Насилия, побои, затвори и разстрели на място очакват всеки, който откаже да се пише "македонец".
Впрочем, путинска Русия продължава имперската традиция.
През 2006 г. Русия и Сърбия бяха единствените държави, които поискаха от международния съд в Страсбург да осъди България заради отказът на българския съд да регистрира руската антибългарската структура ОМО Илинден. Добре, че Гърция и Кипър блокираха решението на съда.
Вчерашното изказване на имперското гномче Путин е поредното официално потвърждение на антибългарската политика на Руската империя и доказателство, че те продължават гнусната си имперска политика в тази насока.
Да не говорим, че няма да чуете гореизложените факти от местните руски подлоги - т. нар. ВМРО, което си е една паразитна антибългарска структура, контролирана от Кремъл, а мълчанието на т. нар. им лидер по въпроса е правопропорционално на килограмите му, натрупани от доходите, които му носят имотите на истинското ВМРО, подарени му от Държавна сигурност - верният слуга на Кремъл.
За да се върна към началото и да видим крайния резултат, тук ще споделя картата на Българската екзархия според султанския ферман от 1872 г. и всички български епархии, които са присъединени към нея в резултат на този ферман.
Територията е около 220 000 кв.км., населена тогава според стриктните регистри на населението със 7 милиона българи.
Какво остава след намесата на Русия - знаете.
50% данък Русия.
А, и най-скъп руски газ за десерт на паразитите.
Така е по братски, нали?!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Решението на властите в окупираната от югославски войски страна, с което се създава македонска азбука за македонския език.

No automatic alt text available.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/devetoseptemvriyski-dumi-nyama-dve-istini-za-komunizma-prestapen-e

Ако аз например се появя в някоя телевизия, ще кажа А, но ако ми пришият за събеседник някоя Велислава Дърева, тя със сигурност ще каже Б. 

В Германия обаче такива дискусии няма

Никоя телевизия там не кани събеседници, които да защитят постиженията на нацисткия режим:  процъфтяващата икономика, нулевата безработица, безлихвените заеми за млади семейства, новопостроените фабрики и заводи, вкусните шоколади, новите внушителни сгради, автострадите, автомобилите, здравословната  храна, грижата за подрастващите и за семейството, изобщо „всестранният нацистки възход”.  Защо в Германия не показват този „възход”, а в България, колчем се зададе 9-ти септември, много „червени дървеници” се хвърлят героично да бранят „социалистическия възход”?   
Преди две години проф. д-р Калин Янакиев пръв зададе въпроса: 
Защо, когато се говори за нацизма, никога не се дава право да се изрази и друга гледна точка.
А когато се говори за комунизма,  тази друга гледна точка – за неговите „добри” и  „положителни” страни, винаги присъства и на нея угоднически се поднася микрофон и предоставя ефир. При това, тази комунистическа гледна точка най-често се защитава от самите бивши членове на  комунистическата партия. Все едно в Германия да се даде думата на нацистите да защитават „постиженията” на своя режим. 
Но какво значение имат текезесетата и качеството на каймата в кебапчетата, ако режимът е бил престъпен? Или заради кебапчетата и „безплатното” сме готови да върнем и режима? 
Спомням си, че проф. Калин Янакиев бе категоричен: 
„Ние, каза той, не се научихме, че комунизмът е безусловно престъпление и основното, което трябва да се знае за него е, че той е престъпен режим.”  
Затова и качеството на кебапчетата или  на новата бутилка за шуменско пиво – всеизвестната „бомбичка”,  не може да бъде аргумент за неговата защита. Затова и споделям напълно категоричността на проф. Янакиев: „Няма никой право на друга гледна точка, когато един режим е вършил престъпления, подобни на тези, извършени от комунистическия режим.”

Няма две истини за комунизма, както няма и две истини за нацизма

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И я като цитираш синята рожбичка на комундетата, да те видим теб, можеш ли се сети защо в Германия е "така", па у нас "инак".

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А сега де!!! Я да видим какви ще ги къдрят русофобите - патриоти!!! 

 

1944: Русия влиза в България, за да спре турска окупация, предложена от Чърчил!

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 52 минути, Джугашвили написа:

А сега де!!! Я да видим какви ще ги къдрят русофобите - патриоти!!! 

 

1944: Русия влиза в България, за да спре турска окупация, предложена от Чърчил!

Ти сериозно ли приемаш тези бълнувания ? Би ли си задал един въпрос "Ако това е било истина дали нямаше да ни проглушат ушите с него по времето на социализма" Как лошия запад е подготвял разкъсването на България и как добрият СССР ни е спасил за пореден път и при това напълно безкористно .:D

Имайте малко повече уважение към четящата аудитория авторът на това недоразумение и ти като негов разпространител.

А ако си искал просто да се посмеем тогава ти се извинявам за острия тон.

Редактирано от lsmurf (преглед на промените)
 • Харесва ми 1
 • Ха-ха 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нормално!!! За Вас не е присъщо да вярвате на истината!!! Не е политкоректна и не се вписва в пропагандата на работодателите ви!!!

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Девети септември в една снимка

Снимка на Boris Marholev.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Те така се калява стоманата, любими наши чегеварчета. А после... един убав ден отивате у кримнаш с килимче под мишка да пропълзите щастливо пред нозете на милостивия и безграничния. Което скоро ще извърши един неотдавна отпразнуван тук наследник на каскет. Бе, сичко под внимателния взор на человека с кустумчето - тва е и целото воспитание в дух на "кат слънцето и въздуха за секо полуживо същество".

La imagen puede contener: 2 personas, texto
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.