Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как работи руската пропаганда. Mнения

Featured Replies

язе , ти поне на екскурзия ходил ли си в Русията бре :)

• Отговори 413
  • Прегледи 31,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Аб е трол смотан, докога ще засираш форума с изпражнения? Аре у лево! (в игнор листата)

• Емил Костов
    Емил Костов

Както всяка една пропаганда г-н русомразец.

• Soviet Soldier
    Soviet Soldier

Това ми звучи несериозно. Ако разполагаш с някакви сериозни източници ,които доказват теорията ,че собствениците на мариците и Дънди Прешъс са руски, бих се радвал да ги видя.  Струва ми се ,че сил

Публикувани изображения

преди 6 минути, miro20 написа:

язе , ти поне на екскурзия ходил ли си в Русията бре :)

Даже съм виждал Ленин.  :)

преди 6 минути, miro20 написа:

Голем си !

Най- гоуемия.  :D

Та , все пак как работи руската пропаганда.. като споменахме Решетников в съседната тема за Радев , ето едно обобщение :

http://atlantic-council.bg/соболеви-акции-до-дупка-срещу-бълг/

Много интересен материал

Цитат
  1. Психологическо експлоатиране на дългогодишното руско влияние в страната,

което се гради върху напредналото до 1990 г. изграждане на новия човешки модел Хомо советикус, у когото се преплитат и черти на Остап Бендер: безкритичен към социалната действителност, егоцентричен тарикат, формиран след десетилетен геноцид срещу културния, икономическия, военния и административния елит на българската държава.

Изключително точно за жалост.

Кое е точното, моля? Като започнем от измислените термини и стигнем до измислените заключения. По тази логика, защо не сложиш край на живота си, като си от поколението живяло по време на соца? Нека започнем на чисто ние останалите! :D

Кефиш ме как говориш за миналото, сякаш не си бил част от него. Ти си част от миналото, смърф. Отърви ни от себе си и нека ние децата на демокрацията да просперираме свободно от вас - воденичният камък на комунизма, или лош материал. Може ли?

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

КАк работи пропагандата ? - ами точно както в Зимбабве , плюс отново магическите 80 % "подкрепа" от измислени сайтове ,

социологически проучвания които .. всъщност не са точно проучвания :

https://noodleremover.news/united-zimbabwe-poll-2337ef66b56b

Спри да я караш на автопилот...и се научи да отсяваш житото от сламата....Забил си се в сайтове, които ти отговарят на ..интереса,без да си даваш сметка,че са огледални на другите подобни...и ставаш леко смешен....и неприятен за водене на диалог...

По-умните и интелигентните отдавна пропускат подобна информация...изнесена в нарочени медии... а ти си готов и на северния полюс да откриеш "компрометираща информация"..Ако си обективен-гледай едното,ама гледай и другото.....с един и същ  критерий...

Да не се чудиш после,що те обвиняват в целенасочена,платена пропаганда...

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Русия си има нейните си интереси и те хич не са малко и не са и малки. Китай си имат своите, САЩ - техните си.

Тези интереси не са на народите на тези държави! Те са интереси на управляваща бизнес и полит-върхушка, чрез лобистски и картелни методи (едно за теб, едно за мен).

Огромния 99.999% от народите на тези държави искат всичко което и на всеки друг народ: нормален живот, дом, транспорт (пътувания), електричество, вода, храни... битови но ежедневни неща.

Плутокрацията обаче няма нищо общо с това. Те са едри, мастити собственици на ресурси: земя, руди, изкопаеми, горива, банки (парѝ), пристанища, електроцентрали и пр.. Те нямат проблем с битови сметки и ипотеки, защото те ги определят. Това се нарича капитализъм и е еднакво присъщ и на САЩ и на Русия и на Китай и на всяка една страна, която борави с тоя тип икономика и (банки) парѝ.

Това са по-малко от 1% от населението. За тях е въпрос на его и властолюбие да се тревожат за тези неща, както останалите 99.999% от хората се тревожат за работното си място, заплащане, лихви, сметки, такси за обучение, администрация (бюрокрация) и пр.. За тях е загуба, когато губят влияние (печалба) върху голяма маса от хора (сигурни клиенти на суровини). Без значение за кои народи и държави става дума. В миналото са го наричали имперски амбиции.

Когато те искат да речем гражданите на европа да използват техните "канали" за суровини, това за тях е интерес. В миналото са го наричали завоевание. Има подобна аналогия в ония кратък виц от времето на Войната в Залива (Ирак): Американците се опитвали да си отговорят на въпроса "Как така техния петрол се намирал под иракските пясъци?!". Така работят империите. Важи и за руснаците също естествено. Важи и за китайците, индийците, за всеки властолюбив плутократ, без значение от държавата!

Глупостите за свобода, равенство, братство, демокрация, религизони традиции, евро-атлантически ценности и дрънкулки... са за наивници! Никой от плутократите не се интересува от вашите книжки по етика.

Те искат ВЛАСТ. Искат да контролират парите, ресурсите и народите. Нищо повече не искат, какво толкова. Затова и се джавкат. Защото за тях е въпрос на чест да се наложат над себеподобния (казвам себеподобен и в конкурентен смисъл). Докато такива хора са на власт (предимно от военни и банкови бизнес среди), ще си има войни, конфликти, неразбирателство.

Сащото всеки от тях иска целия свят, а след това и Слънчеват система, ако може. 

Редактирано от adXok (преглед на промените)

преди 58 минути, NIKISHARK написа:

Ако си обективен-гледай едното,ама гледай и другото.....с един и същ  критерий...

С удоволствие бих чул примери за "другото" .Ти  неременно  би цитирал такива, нали ?

Къде другаде има толкова фалшиви новини ? Които нямат едно че нищо общо с дейстителността, но  и като количество са са ежедневни с тонове :)

Проблема ви е че става въпрос за не коя да е,  а за руска , путинско-гьобелска изцяло  деизнформационна пропагандна политика, нямаща нищо общо със журналистика.

преди 1 час, NIKISHARK написа:

Да не се чудиш после,що те обвиняват в целенасочена,платена пропаганда...

Не се чудя. Отдавна имам отговор на това ваше очевидно раздразнение и породени от това обиди и нападки

преди 51 минути, miro20 написа:

Не се чудя.

Е то нема нищо за чудене...

преди 1 час, miro20 написа:

Не се чудя. Отдавна имам отговор на това ваше очевидно раздразнение и породени от това обиди и нападки

Този номер с отговарянето на конкретен пост,в множествено число ,не ти носи дивиденти....особено използвайки репликата на "вечно" обидения -" породени от това обиди и нападки".....А "ние" определено няма на какво да се учудвам вече....Както казва един Шеф-готвач:-Ти както ми се "издигна" в очите...и така влезе в купата.......Всъщност ..ти си типичен пример как работи "чуждата" пропаганда....

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Ко стана бе другари "шеф готвачи"  ? Къде са ви примерите за ежедневни фейкове и наивна малоумна пропаганда с лъжи и спекулации ??

Анализираш и омаловажаваш факта че цитирам  и опровергавам лъжи, а не факта на самата лъжа. :)

Затвърдихте моя извод-отговор :

"Проблема ви е че става въпрос за не коя да е,  а за руска , путинско-гьобелска изцяло  деизнформационна пропагандна политика, нямаща нищо общо със журналистика. "

Spoiler

на 8/2/2017 в 20:13, NIKISHARK написа:

Този номер с отговарянето на конкретен пост,в множествено число ,не ти носи дивиденти

Ами виж колко твои колеги по спам , комплекси и тролене са ти "лайкнали" простотиите :)

Затова е множественото число , защото  и те знаят че е насочено и към тях.

Още един пресен пресен пример как едно събитие се представя тотално на 180'

- пиян руснак , празнуващ празника на вътрешните войски,с надпис на сепаратистко военно формирование ,  вкара тупаник на журналист, като после случката се оповестява като "бандеровец нападащ на журналиста" :)

https://twitter.com/CurrentTimeTv/status/893101455342788608

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Пак ли бълваш некви "доказателства"?  Оная случка, къде точно се оповестява, освен в главата ти?

Дори когато ви се навре  публичен клип с аудио и видео, вие пак като щраус  с глава в земята си пеете едно и също :)

Ето  от последните "новини" , дори ние влязохме в ежедневния рашистки фейк-поток :)

http://www.stopfake.org/bg/fejk-balgarski-vojnitsi-otkazali-da-strelyat-po-misheni-s-ruski-opoznavatelni-znatsi/

Българи "отказали на съвместните учения на НАТО да стрелят по мишени маркирани с руски флаг ."

Едно че не е имало такива мишени,  но дори българи във въпросните стрелби не са участвали :)

Калсика в жанра, подхванато и цитирано от вашата любима верига сайтове "оновини , пан бг , поглед инфо.... и т.н. "

За убедителност, българсктие войници са украсени с българския флаг и колорадска лентичка :lol6:

Класика... да падладейш :):)

Ех, днес бях на Шипка и нещеш ли, 5-6 руснака под паметника, коментират какво е станало преди 140 години.  Чудя се, Шипка руска или българска пропаганда е. Миро, кво мислиш? 

Ето малко от руската пропаганда:

2017-08-05%2021%2059%2013.jpg

2017-08-05%2022%2000%2031.jpg

2017-08-05%2022%2001%2047.jpg

2017-08-05%2022%2002%2024.jpg

2017-08-05%2022%2004%2058.jpg

Ето, това е руската пропаганда. Не ви ли е срам?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Мнението съм си го казвал много пъти и не ми се е променило от доста време назад :)

Това също .

Но това е друга тема...

Всъщност, не се и съмнявам че пропагандата вече работи за посещението на Пулер догодина . Радев пак ни в кин ни в ръкав.. си кани ли кани ... един път, и сега отново , ... оня казал "ще видим" :)

Голямо  натискане брей !  ше вземе пък да кандиса най накрая... :)

Цитат

Ето, това е руската пропаганда. Не ви ли е срам?

Мен не ме е срам от историята таква каквато е. Това как някои "вечнопризнателни" спекулират с това, не е мой проблем .

Друг е въпроса  че такива като теб не осъзнават разликата от съвременния олигархично-мафиотски путински режим , и неща от времената на  имперска Русия.

Все едно днес да видиш германец и да го наплюеш защото видиш ли , е "нацист" . Логика та дрънка. :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 42 минути, miro20 написа:

Мнението съм си го казвал много пъти и не ми се е променило от доста време назад :)

Това също .

Но това е друга тема...

Всъщност, не се и съмнявам че пропагандата вече работи за посещението на Пулер догодина . Радев пак ни в кин ни в ръкав.. си кани ли кани ... един път, и сега отново , ... оня казал "ще видим" :)

Голямо  натискане брей !  ше вземе пък да кандиса най накрая... :)

Мен не ме е срам от историята таква каквато е. Това как някои "вечнопризнателни" спекулират с това, не е мой проблем .

Друг е въпроса  че такива като теб не осъзнават разликата от съвременния олигархично-мафиотски путински режим , и неща от времената на  имперска Русия.

Все едно днес да видиш германец и да го наплюеш защото видиш ли , е "нацист" . Логика та дрънка. :)

Че кой ти говори за съвременния модел?  Има ли я искрата, тя продължава с поколения. Какво направиха англичани и американци за България? Ами примерно, бомбардираха я. Това не се забравя никога. Ти се опитваш сега да кажеш нещо от сорта - абе оня утрепа дядо ми, ама аз зло не му мисля, щото синовете и внуците му други хора. Я пак. Кой се променя така? Един американец и англичанин, дето има някакво скапано мнение за България, ще промени мнението си и Миро ще намаже? Може, нали паричките капят. Ама капят при 1 % предатели. Не намесвай и нас в своите бизнес планове, моля те. 

на 2.08.2017 г. в 22:19, miro20 написа:

пиян руснак  вкара тупаник на журналист

харесвам руснаците!един тупаник и готово!няма като еврогейовете да се крият зад адвокати и да водят дела с години!:lol6:

преди 35 минути, bildera_ написа:

Че кой ти говори за съвременния модел?

Е как кой . Това е темата, и точно за това говорим. Има си раздел история за останалото, нещо си се объркал.

Отделно че нищо не прочете от линковете които цитирах нали ? :) Иначе не си обяснявам глупостите които продължаваш да пишеш.

Ще ти дам  малко тема за размисъл относно  "искрата"  . В съвременния свят и Германия, и Англия и САЩ са доста добри партньори.  И водещи икономики.

в първата и втората световни войни, те са воювали един срещу друг. Срещу Русия сме воювали / и то успешно/ във първата световна . Русия е воювала срещу османската империя, сега са добри партньори / с малки забележки/  и с рекорден туристооборот и т.н.

Никой обаче не вади " искрици" , а всички гледат напред и живеят в съвремието.

А и по умни хора от нас са казали ... "вечни приятели няма" .

От себе си бих добавил ... а който продължава да мисли така е просто наивен кон с капаци :)

преди 9 минути, miro20 написа:

Е как кой . Това е темата, и точно за това говорим. Има си раздел история за останалото, нещо си се объркал.

Отделно че нищо не прочете от линковете които цитирах нали ? :) Иначе не си обяснявам глупостите които продължаваш да пишеш.

Ще ти дам  малко тема за размисъл относно  "искрата"  . В съвременния свят и Германия, и Англия и САЩ са доста добри партньори.  И водещи икономики.

в първата и втората световни войни, те са воювали един срещу друг. Срещу Русия сме воювали / и то успешно/ във първата световна . Русия е воювала срещу османската империя, сега са добри партньори / с малки забележки/  и с рекорден туристооборот и т.н.

Никой обаче не вади " искрици" , а всички гледат напред и живеят в съвремието.

А и по умни хора от нас са казали ... "вечни приятели няма" .

От себе си бих добавил ... а който продължава да мисли така е просто наивен кон с капаци :)

Пак глупости пишеш. Нито Русия е голям приятел на Турция, нито Щатите и Германия са в добри отношения, нито Англия иска да е в ЕС заедно с германците. Така ли е? 

И да, аз не ти давам линкове, а лични снимки. Разлика правиш ли изобщо  книжен плъх?

преди 7 минути, miro20 написа:

Не бе.. колят се като се видят :):):)

Така си е. Турция свали руски изтребител, а Русия притвори кранчето. Тръмп се подиграва с Меркел, а англичаните просто искат да се разкарат и да са по-далече от "приятелите" си. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.