Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как работи руската пропаганда. Mнения

Featured Replies

Къде и каква медийна пропаганда видя в тези някакви си спорове между двама журналисти ???

То единия не е дори журналист де...

Ето ти пример как се развърта една фейкова пропаганда :

http://theins.ru/antifake/67686

Накратко... - путинските дезинформационни медии цитират измислени думи на  шефа на МИ-6 , които са "уж" от Гардиън. Обаче на истинския сайт на Гардиън няма такива интервюта, а путинистите копират фейков сайт с  имитиращ официалния гардиън, стил и име. :)

Фейка си е фейк, има официално опровержение от Гардиън, само че путинските медии дори не си правят труда да направят уточнение или разяснение.

Ето това е блестящ пример как се налагат медийни настроения и промивка на наивния читател/слушател

• Отговори 413
  • Прегледи 31,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Аб е трол смотан, докога ще засираш форума с изпражнения? Аре у лево! (в игнор листата)

• Емил Костов
    Емил Костов

Както всяка една пропаганда г-н русомразец.

• Soviet Soldier
    Soviet Soldier

Това ми звучи несериозно. Ако разполагаш с някакви сериозни източници ,които доказват теорията ,че собствениците на мариците и Дънди Прешъс са руски, бих се радвал да ги видя.  Струва ми се ,че сил

Публикувани изображения

преди 58 минути, miro20 написа:

Къде и каква медийна пропаганда видя в тези някакви си спорове между двама журналисти ???

eпа дават им парички под масата за да говорят правилни неща и да канят правилните хора и да им  лъскат имижа пред тъпия бг селяк и като ходи да вотва да пуска правилната бюлетинка за евро гейските ценности .

• 4 седмици по-късно...
Цитат

Григор Лилов

Електронни войни:
ТРОЛОВЕТЕ-РОБОТИ В НАСТЪПЛЕНИЕ

Центърът на НАТО за стратегически проучвания публикува особен доклад - "Роботролене". 
http://www.stratcomcoe.org/robotrolling-20171

Същественото в доклада : в социалните мрежи широко се използват ботове за политически кампании и внушения под формата на профили на хора. 
(бот - компютърна програма, която е програмирана автоматично да публикува и препредава различни съобщения)

Изследвано е интернет-пространството в Туитър на тема НАТО, Прибалтика и Полша за периода от март до август. Търсени са ботове, чийто спектър на действие причина на това на жив човек. 
Средностатистически в рускоезичните профили 70% са ботове, в англоезичните - 28%. 
Рускоезичните тролове-роботи създават 84% от съдържанието, посветено на НАТО и четирите държави, англоезичните тробове-роботи - 46%. 
Рускоезичните тролове-роботи се занимават предимно с инциденти, военни учения и маневри, разполагане на войски. Английскоговорящите роботи-тролове са се посветили основно на критиката на политиката на Доналд Тръмп и отношенията с НАТО на новата американска администрация. 
Най-широко роботроленето е в Естония, най-малко - в Литва.

Смайващите данни за обема съдържание, създавани от тролбовете-роботи засега са за Туитър. Във Фейсбук заради по-големия обем на отделните постове и коментарите се изискват по-прецизни и сложни алгоритми

Знаех че съществуват такива неща но съм удивен от мащабите.

Тва по-гнусно от русофилите няма на тоя свят заклевам се.. Чета ги и ми се реве, че има такива безродници... Като ви харесва горна волта с ракети емигрирайте бе, какво седите в гейския ЕС... 

ето ви още един пример,че всичко си върви по план!населението ни е опростачено, затъпено и морално сринато!когато и циганизацията стигне докрай някой ще се изпъчи като петел на бунище и ще изкукурига-махайте се от България,вървете във Фанагория!:lol6:

соросоид,нали ужким е демокрация бре,всеки си има мнение и свободно го изразява,или демокрацията е само това,което е правилно за тебе?

Като стана въпрос за ботове гледам тука е точно обратното. Каланчо и още тук там някой ново регистрирал се няма начин да не се изтъпани с някой злостен коментар. 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Непрекъснато всякакви комунистически гащници и памперси настояват паметници на съветски агресори партизански терористи и други тоталитарни скулптурни недоразумения да останат като "историческа ценност и необходимост"
Такива малоумници по същия начин биха пожелали и
Берлинската стена да остане цяла и непокътната със
същия аргумент.
Да не говорим,че с подходите и палисадите към тези паметници те не приличат на нищо друго освен на място за жертвоприношения на езически шамани от племето на червенотиквите,чукундурите и клатикурите,останали по нашите земи от 1944г. до днес!
Днес,където се срещат все още някой техни генни мутации,
продукт на родово–мафиотското кръвосмешение между тях
със и ли без много бутилки некачествена руска водка!

Снимка на Цеци Лилков.
на 16.08.2017 г. в 18:49, miro20 написа:

медийна пропаганда

Миро,гледай как пагубно се отразява вашата пропаганда на по слаби хора!тоя стажант ли е в америка за българия?

• Автор

Концлагера Белене – 41кв.км смърт до поискване или една следа от миналото,която незабележимо превръща отсъствието в присъствие......
Прости,злобни и зли хора от села и паланки нахлуха с помощта на Червената армия агресор в градовете след 1944г!
Целта беше заемайки управлението на България във всички нива страната да бъде хвърлена в ръцете на варварско–азиатския съветски комунизъм.
От тук нататък до 1989г управляваше БКП – партията на престъпната алчност и наглост,за да се превърне след 1989г в БСП–партията престъпната на управленска немощ и несъстоятелност!
...........
"Един ден надзирателя Газдов строи целият лагер на плаца. Време беше за каторжната работа по дигите,но вече закъснявахме и никой не знаеше защо.
Газдов каза,че се чака някакъв голям МВР началник и цинично подвърли ако някой каквито въпроси и оплаквания има от режима в лагера да ги запише на лист и той щял да му ги предаде.
Естествено,много не повярваха,но пък и много се хванаха на думите му и писаха за жестокостите в лагера.
Газдов ги преглеждаше с нагла усмивка,която застина при появяването на милиционерската джипка,където заедно с Началника на лагера от колата се измъкна и очаквания
МВР началник.
Той попита Газдов за нещо и надзирателя посочи с ръка към единия блок от строени концлагеристи.
МВР началството се разходи из редиците няколко пъти,като вторачено гледаше със змийски поглед всеки в лицето.
После извика Газдов и посочи:
"Този,този и този!"
Моментално охраната изведе тези нещастни люде зад тоалетните и Газдов лично ги застреля!
МВР извергът веднага си тръгна.Стояхме вцепенени и все още не осъзнали достатъчно случилото се!
Газдов извади листовете с оплакванията,смачка ги,хвърли ги на земята и с неприкритата подигравка продължи:
"Вие трябва да умирате,гадове и за това запомнете:
Не трябва да се оплаквате,че не получавате това,което искате! Бъдете благодарни,че все още не сте получили това,което заслужавате!
Показах го нагледно!"
.......
В памет на един достоен български офицер,минал през
през преизподнята на комунистическият Ад,за да премине
в отвъдното, завещавайки ми в личностен план Свободата на личността!

Снимка на Цеци Лилков.

• 8 месеца по-късно...

Кому е нужно толкова евтин фотошоп за срещата с Лавров ? ? :)

https://euvsdisinfo.eu/smile-youre-on-russian-state-tv/

ps

Да синтезираме  и фейковете на рашистката пропагандна машина и по случая МХ17

https://euvsdisinfo.eu/mh17-время-дезинформации-на-исходе/

Пять фактов по прокремлевской дезинформационной кампании относительно катастрофы МН17 и как они были опровергнуты:

1. Уже прошлым летом прокремлевские СМИ распространили семь различных «дымовых завес» с целью скрыть правду.
  2. В декабре российские федеральные СМИ представили еще два варианта дезинформационных нарративов.
  3. В марте этого года независимым журналистским расследованием была установлена настоящая личность «Карлоса, испанского авиадиспетчера» – человека, на показаниях которого строилась еще одна из самых главных версий произошедшего с точки зрения Кремля.
  4. В общем и целом, рабочая группа по стратегическим коммуникациям ЕС (East Stratcom Task Force) насчитала около 60 случаев дезинформации, в которых фигурировал рейс MH17.
  5. Расследования Bellingcat, основанные на открытых источниках информации, постоянно подтверждаются данными, которые были получены официальными органами следствия по этому делу. Эти данные систематически опровергают дезинформационную кампанию Кремля и помогают установить реальную картину событий, приведших к гибели рейса МН17. Все материалы по данному делу полностью представлены на сайте Bellingcat. The Insider – российский партнер проекта Bellingcat – опубликовало схожие данные для ознакомления с ними российской общественности.
  6.  

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Цитат

Изповед на окаяния раб Божи Калансув:

"Извинявам се.  Моля Ви не ми обръщайте внимание. По- цял ден седя в къщи без работа и понеже няма с какво да се занимавам ми става скучно и почвам да пиша глупави коментари в Калдата форум и да отварям Безброй еднакви теми в Калдата форум. Простете ме мене Простака, че Ви наводнявам с флууд. От други форуми отдавна съм наритан. Виждам, че в Калдата форум хората разбират и дават компетентни съвети и завиждам. Почвам да си въобразявам, че и аз съм компетентен, и също така си въобразявам, че имам опит, което не отговаря на истината. Чрез заливане и удавяне на Калдата форум с флууд с еднакви и безсмислени теми и коментари аз си въобразявам, че въобще нещо разбирам. По- точка първа от настоящата тема мога да кажа, че с такива подобни на описания уред в точка № 1 имам предостатъчно в излишък в домът си. Като някой работят, а за други няма резервни части. И със сигурност имам нужда да изхвърлям в кофата за смет такива уреди в настоящия момент и за в бъдеще време отколкото да купувам нови подобни устройства и подобна техника. Извинявам, се че Ви наводнявам Калдата форум с безсмислени теми и безсмислени коментари, което се нарича флууд на Английски език, а в превод на Български според мен означава наводнение и  / или бедствие свързано с наводнение..."

"Извинявам се.  Моля Ви не ми обръщайте внимание. По- цял ден седя в къщи без работа и понеже няма с какво да се занимавам ми става скучно и почвам да пиша глупави коментари в Калдата форум и да отварям Безброй еднакви теми в Калдата форум. Простете ме мене Простака, че Ви наводнявам с флууд. От други форуми отдавна съм наритан. Виждам, че в Калдата форум хората разбират и дават компетентни съвети и завиждам. Почвам да си въобразявам, че и аз съм компетентен, и също така си въобразявам, че имам опит, което не отговаря на истината. Чрез заливане и удавяне на Калдата форум с флууд с еднакви и безсмислени теми и коментари аз си въобразявам, че въобще нещо разбирам. По- точка първа от настоящата тема мога да кажа, че с такива подобни на описания уред в точка № 1 имам предостатъчно в излишък в домът си. Като някой работят, а за други няма резервни части. И със сигурност имам нужда да изхвърлям в кофата за смет такива уреди в настоящия момент и за в бъдеще време отколкото да купувам нови подобни устройства и подобна техника. Извинявам, се че Ви наводнявам Калдата форум с безсмислени теми и безсмислени коментари, което се нарича флууд на Английски език, а в превод на Български според мен означава наводнение и  / или бедствие свързано с наводнение..."

Представете си че в България някой кара децата в детската градина да пеят Бате Бойко ти си мъж, ти си най велик, ние сме със ГЕРБ.  И ако се оплачеш за това бзумие, те уволняват.

Абсурдно звучи , нали ?

Е да, ама в РФ се случват такива неща... https://www.znak.com/2018-06-08/mama_rebenka_gde_v_detsadu_detey_zastavili_pet_pesnyu_pro_dyadyu_vovu_lishilas_raboty

:)

• 1 месец по-късно...

Падруги и падругове, да си спомним га удожниците одеа да вапцат болшие приятели в дружба от векове за векове и отгоре. Па сега... нема другарство, нема тарабундий, нема баща на народете... една мъка черна само. Горчиви сълзи леем и па не е кат га ви ръгахме да леете основите.

La imagen puede contener: 2 personas, personas sentadas

• 2 седмици по-късно...
на 8.09.2017 г. в 16:30, lsmurf написа:

Знаех че съществуват такива неща но съм удивен от мащабите.

Да, мащабите на рашистките интернет троловете е впечатляващ.

Но и на явния политически лобистки фронт нещата са все по ясно очертани.

Едни и същи хора, партии, политици, играят ВИНАГИ в синнхрон с кремълската политика и интереси. Винаги.

Конкретно за МАкедония отново добър анализ, подобно на това което съм цитирал и в темата за Радев.

https://www.dw.com/bg/кой-и-защо-иска-да-скара-българия-и-македония/a-45102274

Дори това да е за сметка на националните ни интереси... То всъщност на тези хора не им пука за нашите интереси...

Иван Баджаков:lol6:Работил в "Свободна" Европа. Слуга и лакей на западните интереси.

• 3 седмици по-късно...

#арЮсириъс
Русофили! За разлика от юрогеювити, фашистити и евреити, едно време, с Москвич, Жигула и Лада, другарите усвояваха занаяти!

Спомен от детството - един комшия си беше купил запорожец и гордо го поливаше с маркуча пред дома си. Дядо ми го поогледа оттук-оттам па рече: "Абе, руснакът като е направил това, после погледнал ли го е?"

Как "работи пропагандата" , с малко новини от Мордор :)

- Откриват военен храм. Да благославя войниците

https://www.novayagazeta.ru/news/2018/09/04/144753-minoborony-zayavilo-o-planah-postroit-glavnyy-hram-vooruzhennyh-sil-v-nem-sobralis-blagoslovlyat-voennyh-pered-otpravkoy-na-boevye-deystviya

- Пускат ежеседмична  едночасова програма специално за негово височество, Путлер. :shock11:

https://www.bbc.com/russian/features-45392282

В икономически план...

Цитат

Состояние всего 23 российских $-миллиардеров с начала года выросло на ≈ 594 млрд ₽ ($8,735 млрд — Bloomberg). А россиянам уже не хватает денег даже на сбор ребёнка в школу: если в 2017-м картами рассрочки оплатили только 3% школьных покупок, то в августе этого года — уже 28%.

23 руски милиардерая са увеличили състоянието си на над 8млрд$ , а земите на обикновенните хора за децата за училище... от 3 % са се увеличили на 28 %

И малко на шпионска тема :

https://www.novayagazeta.ru/news/2018/09/05/144784-v-estonii-arestovali-dvuh-chelovek-po-obvineniyu-v-shpionazhe-v-polzu-rossii

в Латвия арестували офицер от генщаба , предавал секретна информация  /вероятно и натовска/  на руснаците срещу възнаграждение.

Ех.. а у нас кога ?

От Англия - публикувани са имената на двамата руснаци , отровили Скрипал

https://www.novayagazeta.ru/news/2018/09/05/144780-tereza-mey-nazvala-sotrudnikami-gru-podozrevaemyh-v-otravlenii-skripaley

Което поражда добър въпрос :

преди 3 минути, miro20 написа:

От Англия - публикувани са имената на двамата руснаци , отровили Скрипал

Ахам...половин година им трябваше да скалъпят и набедят няколко души, за нещо, което те самите си извършиха. Просто тогава не им стигна времето, защото наближаваха изборите и трябваше да се действа бързо. Вече на спокойствие всичко е прошнуровано и номерирано, белите конци са прикрити и давай да съобщим там няколко руски сътрудника, които "хабер си нихтен" от Скрипал и сие. Сега тези двамата, ще трябва да докажат, че нямат сестри. :lol6:

преди 29 минути, Agentpat™ написа:

Ахам...половин година им трябваше да скалъпят и набедят няколко души, за нещо, което те самите си извършиха. Просто тогава не им стигна времето, защото наближаваха изборите и трябваше да се действа бързо. Вече на спокойствие всичко е прошнуровано и номерирано, белите конци са прикрити и давай да съобщим там няколко руски сътрудника, които "хабер си нихтен" от Скрипал и сие. Сега тези двамата, ще трябва да докажат, че нямат сестри. :lol6:

La imagen puede contener: 2 personas, primer plano

Лондон публикува доказателствата, София е на ход. Двама агенти на ГРУ (руското разузнаване) Руслан Боширов и Александър Петров са организирали по поръчка на Кремъл отравянето на Скрипал. Вече са в RU. Има европейска заповед за арест. Какво ще направи сега BG, която искаше доказателства, за да изгони руски дипломати от Сф в знак на солидарност с Лондон и ЕС? Председателството, изтъквано като оправдание, отдавна завърши.

преди 17 часа, proexpert написа:

La imagen puede contener: 2 personas, primer plano

Лондон публикува доказателствата, София е на ход. Двама агенти на ГРУ (руското разузнаване) Руслан Боширов и Александър Петров са организирали по поръчка на Кремъл отравянето на Скрипал. Вече са в RU. Има европейска заповед за арест. Какво ще направи сега BG, която искаше доказателства, за да изгони руски дипломати от Сф в знак на солидарност с Лондон и ЕС? Председателството, изтъквано като оправдание, отдавна завърши.

А теб обвинявам най-официално за участие в пъкления замисъл на Тереза зМей. В съглашение с британските тайни служби, сте подготвили дезинформация, с която да манипулирате българското интернет общество, с цел - уронване на българо-руските отношения. Чакам да докажеш, че не си участвал в това!

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Абе, гледам тая тема и се присетих - някога ако ми потрябва детектив тука ще търся. Толкова сте способни, че без да мръднете от вкъщи знаете кой кого е отровил и кой не! Па и сте доста уверени в себе си!

преди 14 часа, Agentpat™ написа:

Ахам...половин година им трябваше да скалъпят и набедят няколко души, за нещо, което те самите си извършиха.

Това "дежурно" можеш да го слагаш за всяка тема и  инцидент. И месец след отравянето можеше да го кажеш, и след още 2 години ако се бяха забави, пак ще ти е валидно същото изречение :)

Повтаря се ситуацията със сваления МН17. 

Всеки път когато разследването затяга кръга, рашистката пропаганда с нова сила пуска опровержения и/или фейкове . След нови доказателства, забравят старите опровержения и фейкове, и генерират нови.

та и сега... Официално РФ идея си няма кои са тия на снимката :) :)

Кацат с руски полет , но не от рФ .. змаинават пак за РФ, но никога не са кацали там... пътьом са се качили и после слезли сигурно  :)

А всичките паспортни и визови документи са изфабрикувани най вероятно :)

Ето все пак какво каза Мей :

И снимките хронологично :

https://www.svoboda.org/a/29473591.html

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.