Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съществуват ли извънземните или сме сами?

Извънземните форми на живот 668 гласували потребители

1. 1. Вярвате ли че съществуват или не?

• Да
      67%
      432
    • По-скоро да
      21%
      139
    • По-скоро не
      2%
      19
    • Не
      5%
      34
    • Нямам мнение по въпроса
      3%
      20

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Гагарин изобщо не е убит няколко дни след като е кацнал - запознай се първо с историята и след това манипулирай общественото мнение. На всичко отгоре др. Гагарин е посещавал и България така че първо се подготви!!! smile.gif

Запознат съм много добре с история, ама наистина преувеличих, защото се ядосах на репликите от рода на: "К'ви са тея глупости - извънземни и т.н.". Полетът му се е състоял 61-ва , а той умира 68-ма. През това време е бил световен герой. Бил е награден с медали, признат за почетен гражданин на много градове, пишело се е за него навсякъде. Но това, на което исках да наблегна е, че смъртта му е много съмнителна.

Обещавам, че повече няма да манипулирам общественото мнение. ;)

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 193,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

От постовете по-горе чувствам как ще се смени темата и ще се коментира кацането на луната. По темата конкретно: Космосът не търпи единици!!!!!!!!

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

Най - голямото доказателство , че съществува извънземен РАЗУМЕН живот е това че сме сами! :)

Навярно не сме сами.Вероятността обаче "те" да са наблизо ,да имат нужната технология и да искат да си говорят е пренебрежимо малка. UFO -то си е за друга тема.Извънзвмни са само малка част от теориите. Ако бяха извънземни ,защо ще искат да се занимават само с наще правителства ?

амммм начи аз мисля че има извънземни обаче малко да успоря някой неща написани на тая страница 1во знамето американското аммм какво точно прави част от плат когато е в вакум откаде знаеш че не се вее става въпрос когато е на земята и няма вятър гравитацията го дърпа надоло обаче когато е във вакума може да стой изправено не знам дали ще се вее ама ...... 2ро Не съм чел цялата тема ама на последната страница поне няма нищо за Ванга ако се не лъжа беше предсказала нещо за извънземните тя. 3то Някъде бяха питали по телевизията ли нз каде "защо снимките на НЛО и тем подобни се са извън фокус ?" 4то Ако има извън земни защо всички мислим че са по-умни от нас а не обратното ? 5то Естествено че ако има извън земни и ЦРУ знае ще крие иначе масова паника всички сме гледали Деня на Независимостта и разни такива филми

ZeW, моля те да слагаш някоя друга запетая. :) Първото, което казваш, без запетаи звучи ужасно.

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

Май доста бях написал по темата ето тук.

Не ми се пише пак едно и също. :)

Хайде ще си копна единия пост, който съм писал там:

Стига бе, моля ви се! Не може да бъде, не е истина.

Внушение, внушения, втълпявания, филми, "болни" мозъци, криви разбирания, мечти, параноици, мошенници, предавания, филми, филми, телевизия и най-вече филми...

Кой изобщо реши, че извънземните трябва да приличат на нас - да имат глава и крайници, разположени по същия начин като при нас, да имат 2 очи, 2 уши е един нос. Кой реши, че те трябва да си летят и да се транспортират с някаква мижава, кирлива чинийка? Ние хората!

"Идват да ни наблюдават" - щом ни наблюдават предполагаме, че те са доста по-развити от нас. И те си нямат други начини да ни наблюдават, че като прости ще си идат по някое време (по-често по светло) и ще си зяпат и после ше си заминат ей тъй. "Да ни наблюдават" - кой реши изобщо, че те трябва да "виждат" - да възприемат информацията досущ като нас чрез зрение, слух и т.н. - пак ние хората! За някои "болни мозъци" се казва, че имат развинтено въображение, но всъщност те изобщо нямат такова. Представите на човек се ограничават до това, което вижда в ежедневния си живот. Никой не може да си представи примерно мащабите на вселената в метри или някоя друга ед., защото те са извън представите ни, формиращи се от света в който живеем. Тук няма такива големи разстояние и ние не може да си ги представим. Ако някой има развинтено въображение, той трябва да си представя неща, които са далеч от ежедневния ни живот.

Трябва ли извънземните да живеят в 3-измерен свят? Трябва ли те да се транспортират чрез летящи корабчета и чинийки, да имат подобно на нас тяло, да дишат, да използват нашите физични закони, трябва ли да ги виждаме изобщо? Ами не. Но тези с "развинтеното" въображение дето правят филмите явно толкова им е "развинтено", че не допускат нещо различно. Въображението им се ограничава до нещата, които стават тук на Земята. Те не могат да си представят нещо различно и коренно различно, което го няма тук на Земята. Та огледайте се само - ние хората, насекомите и рибите примерно живеем на една планета, а колко различен външен вид имаме. Какво остава за същества, живеещи на различни планети, при коренно различни условия като амплитуда на температурата, състав на атмосферата, възможните комбинации от ХЕ, така че да се получи живот, възможните комбинации от ХЕ, така че да се поддържа живота и още купища...

Живот трябва да има, но той може да се изразява просто в едни бактерии примерно. Каквито и да са извънземните, изключено е те толкова да ни наподобяват.

Изобщо някой от нас (човеците) знае ли какво представлява самият той? Какво представлява Вселената? Колко измерения има в тази вселена? Колко други вселени има и какво от това, което виждаме е истинския свят и до колко го виждаме целия?

Поовлякох се в приказки, от които май нищо няма да ми разберете, но НЛО - та и тем подобни са абсолютни ГЛУПОСТИ! Плод на човешки мозък, а не на физични закони.

Чак сега да засегна това, което цитирах по - горе:

А да сте чували за "Чудовището от Лохнес"?

А да сте чували за маркетинговият ефект от него?

...

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

Едно прекрасно разсъждение на GFreeman, с което съм напълно съгласен.Извънземните са плод на фантазии. Публикувано изображение

• Автор

Едно прекрасно разсъждение на GFreeman, с което съм напълно съгласен.Извънземните са плод на фантазии. Публикувано изображение

Глупости!Как ще са плод на фантазии тва само някой неорентиран или някой,който му липсва информация може да го каже Публикувано изображение

Порових се и открих култовата снимка на която се вижда как гордо се вее американското знаме на луната.От НАСА обясняват този изумителен феномен като "слънчев вятър". ;)

Публикувано изображение

Глупости!Как ще са плод на фантазии тва само някой неорентиран или някой,който му липсва информация може да го каже

Цитирам господин "Ориентиран":

Има една местност до Малко Търново,казва се Мишкова нива.Местноста е силно охранявана от военни и не се допускат цивилни.Води се,че там е открито нещо и според мен ще е нещо много важно.Не ви препоръчвам да ходите там,защото само да ви видят,че се обикаляте наоколо и ще ви застрелят...

Водете си изводите!

А какво ще кажете за пирамидите кой ги е построил,не може да са били египтените,тогава е нямало таква технология,как са изчислили всеки камънен блок да е равен на 1 тон и камъните са били взети от хиляди километри...

Много на посоки стреляш и си правиш изводи, които са също на посоки. В математиката има една връзка "тогава и само тогава" и се отбелязва така: "<->". Стрелкичките показват, че дадено следствие е вярно, но вярно е И ОБРАТНОТО. При тебе има само една стрелкичка. Втората се губи. Ето затова изводите ти са несериозни. Ето замисли се върху този извод: "Животното има опашка - следователно е куче". Но да оставим часовете по Логика на страна.

Имало една местност ала бала. И се говорило ала бала. Ами ти знаеш ли долу пред блока бабите к'ви работи си приказват? Знаеш ли, че съседката ми се оплаква (стара жена), че всяка нощ идвали и й чукали на вратата някакви извънземни да я отвличат? Еми щом казва сигурно е вярно. То и аз мога да кажа, че 2+2=5, ама вярно ли е? Всеки си приказва каквото си иска, но означава ли, че то е истина?

Изведнъж намеси пирамидите. Амчи бравос! Учените години не са ознали, но ти знаеш дали са можели египтяните или не. И да не са можели, какво? Защо пък точно извънземни?

Ок, приемаме в най-лошия случай, че са извънземни. ОК. Дотука добре. Само че и да са извънземни, задължително ли е тия приказки за НЛО-та и глупости да са верни?

Аз в предния пост бях написал сума ти редове за това, че ние си нямаме представа как изглеждат и какво представляват, но съм се хабил напразно...

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

Това е доста провокативна тема и няма да задълбавам, но... смятам че, вселената е прекалено голяма, за да сме сами!

Това е доста провокативна тема и няма да задълбавам, но...

смятам че, вселената е прекалено голяма, за да сме сами!

Напълно съгласен! Да не останете с грешното впечатление, че на въпроса "Сами ли сме" - давам отговор "да". По-вероятно е да НЕ сме сами, НО:

това, което отричам са приказките на хора за НЛО и изобщо за полтъргайсти и невероятни случки и изобщо за извънземни.

Извънземни сигурно има, но човек НЕ ги е виждал нито е имал контакт с тях (поне съзнателен). В това бъдете сигурни!

• Автор

Това,че ти си нямал контакт с извънземни не означава,че хората са нямали.То и аз съм нямал ама съм сигурен,че американците и руснаците са имали,но те разбира се няма да кажат,а ще го крият.

Май доста бях написал по темата ето тук.

Не ми се пише пак едно и също. ;)

Хайде ще си копна единия пост, който съм писал там:

Стига бе, моля ви се! Не може да бъде, не е истина.

Внушение, внушения, втълпявания, филми, "болни" мозъци, криви разбирания, мечти, параноици, мошенници, предавания, филми, филми, телевизия и най-вече филми...

Кой изобщо реши, че извънземните трябва да приличат на нас - да имат глава и крайници, разположени по същия начин като при нас, да имат 2 очи, 2 уши е един нос. Кой реши, че те трябва да си летят и да се транспортират с някаква мижава, кирлива чинийка? Ние хората!

"Идват да ни наблюдават" - щом ни наблюдават предполагаме, че те са доста по-развити от нас. И те си нямат други начини да ни наблюдават, че като прости ще си идат по някое време (по-често по светло) и ще си зяпат и после ше си заминат ей тъй. "Да ни наблюдават" - кой реши изобщо, че те трябва да "виждат" - да възприемат информацията досущ като нас чрез зрение, слух и т.н. - пак ние хората! За някои "болни мозъци" се казва, че имат развинтено въображение, но всъщност те изобщо нямат такова. Представите на човек се ограничават до това, което вижда в ежедневния си живот. Никой не може да си представи примерно мащабите на вселената в метри или някоя друга ед., защото те са извън представите ни, формиращи се от света в който живеем. Тук няма такива големи разстояние и ние не може да си ги представим. Ако някой има развинтено въображение, той трябва да си представя неща, които са далеч от ежедневния ни живот.

Трябва ли извънземните да живеят в 3-измерен свят? Трябва ли те да се транспортират чрез летящи корабчета и чинийки, да имат подобно на нас тяло, да дишат, да използват нашите физични закони, трябва ли да ги виждаме изобщо? Ами не. Но тези с "развинтеното" въображение дето правят филмите явно толкова им е "развинтено", че не допускат нещо различно. Въображението им се ограничава до нещата, които стават тук на Земята. Те не могат да си представят нещо различно и коренно различно, което го няма тук на Земята. Та огледайте се само - ние хората, насекомите и рибите примерно живеем на една планета, а колко различен външен вид имаме. Какво остава за същества, живеещи на различни планети, при коренно различни условия като амплитуда на температурата, състав на атмосферата, възможните комбинации от ХЕ, така че да се получи живот, възможните комбинации от ХЕ, така че да се поддържа живота и още купища...

Живот трябва да има, но той може да се изразява просто в едни бактерии примерно. Каквито и да са извънземните, изключено е те толкова да ни наподобяват.

...

Виж това че може да има човекоподобни извънземни се базира на някой хипотези.

Например някой вярват може живота на земята да е "донесен" от извънземни и поради тази причина да си приличаме.Такива хипотези изказва Ерих фон Деникен в книгите си.Като доказателство посочва старинни рисунки ,предания в писмен вид и т.н.

Друг "довод" е взет от многобройните отвличания с нло - в които участват човекоподобни космонавти.

Защо нло ? Представи си че двидателя на чинията е най-изгодно да се побере в кръгъл корпус.Това е почти същото както колелото е панацеята за придвижване по земя.Почти всички превозни средства имат колела.

Идеята за различните измерения също е обмисляна от физиците.Поне първоначалния анализ я показва като неизгодна.Но в крайна сметка е много възможно да съществуват тримерни извънземни с подобни на наще възможности.Като че ли точно такива търсим...

Не казвам че съм привърженик на теорията за НЛО-тата ,но просто няма как с тези доводи да си сигурен.Лично аз предпочитам да смятам че са земно дело.

Тука във форума имеше едно време едно извънземно,май е време да го питаме от коя планета е? И явно тяхната технология е била доста по напред от нашата,защото то имаше доста големи познания в областта на компютрите Публикувано изображение;)Публикувано изображение

БИБЛИЯ

СИРЕЧ

КНИГИТЕ НА СВЕЩЕНОТО ПИСАНИЕ

НА

ВЕТХИЯ И НОВИЯ ЗАВЕТ

Издадена на хартия от Светия Синод на Българската църква

София 1992.

БИТИЕ

ГЛАВА 1.

26. След това рече Бог: да сътворим човек по Наш образ, (и) по Наше подобие; и да господарува над морските риби, и над небесните птици, (и над зверовете) и над добитъка, и над цялата земя, и над всички гадини, които пълзят по земята.

27. И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори.

ГЛАВА 6.

1. Когато човеците взеха да се умножават на земята и им се родиха дъщери,

2. тогава синовете Божии видяха, че дъщерите човешки са хубави и взимаха си от тях за жени, кой каквато си избереше.

4. В онова време имаше на земята исполини, особено пък откак синовете Божии почнаха да влизат при дъщерите човешки, и тия почнаха да им раждат: това са силните, от старо време славни човеци.

ГЛАВА 3.

3. само за плодовете на дървото, що е посред рая, рече Бог: не яжте от тях и не се докосвайте до тях, за да не умрете.

4. Тогава змията рече на жената: не, няма да умрете;

5. но Бог знае, че в деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло.

.....

22. И рече Господ Бог: ето, Адам стана като един от Нас да познава добро и зло; и сега - да не простре ръка да вземе от дървото на живота, та, като вкуси, да заживее вечно.

23. Тогава Господ Бог го изпъди от Едемската градина, да обработва земята, от която бе взет.

24. И изгони Адама, и постави на изток при Едемската градина Херувим и пламенен меч, що се обръщаше, за да пазят пътя към дървото на живота.

Редактирано от NikolayV (преглед на промените)

Тежка тема, сме подхванали уважаеми, но както е рекъл Архимед преди известен брой лета: "Дайте ми лост и ще повдигна света"! Мдаа, та и в нашият случай ще си поговорим за лост-а, но не сериала ЛОСТ, а за това какви основания имаме за да смятаме, че не сме сами в Универс-а! Очебийният факт е, че вселената е огромна по размери, богата на галактики, системи от планети подобни на нашата и прочие, и прочие, изобилие! Няма и грам логика това да е просто едно голямо нищо, тоест ако няма кой, било то под каква да е форма на живот да го потребява, ползва, променя, изменя, наблюдава, изучава! Нашето присъствие по същество е именно това потребление, все едно аз да дам парички да се построй детска площадка и да знам че поне едно дете няма да отиде да си играе на нея поради простата причина че няма деца! Нали звучи абсурдно последното, естесвено е, че както ни има нас така има и други защото нашето познание, да го наречем по-просто наука не е развита до толкоз, че да разпознаваме други форми на живот освен нашата! Добре е да се знае, че на нашата планета действа гравитация в точно определено количество, както съществуват и редица други условия за живот, оттук следствието е, че е по-вероятно да има други форми на живот и да не сме сами отколкото, обратното! За любителите на анализа ще подходя така за мен вероятността да има друга форма на живот освен нашата и да не сме сами в Универс-а е 60% за това твърдение и 40% против! Хаха, сега ми хрумна, човекът е плевел насред културните насаждения в галактиката! Иска ми се да съм жив и това да се докаже, ще се смея неистово! Публикувано изображениеПубликувано изображение:computer2:

Тежка тема, сме подхванали уважаеми, но както е рекъл Архимед преди известен брой лета: "Дайте ми лост и ще повдигна света"! Мдаа, та и в нашият случай ще си поговорим за лост-а, но не сериала ЛОСТ, а за това какви основания имаме за да смятаме, че не сме сами в Универс-а! Очебийният факт е, че вселената е огромна по размери, богата на галактики, системи от планети подобни на нашата и прочие, и прочие, изобилие! Няма и грам логика това да е просто едно голямо нищо, тоест ако няма кой, било то под каква да е форма на живот да го потребява, ползва, променя, изменя, наблюдава, изучава! Нашето присъствие по същество е именно това потребление, все едно аз да дам парички да се построй детска площадка и да знам че поне едно дете няма да отиде да си играе на нея поради простата причина че няма деца! Нали звучи абсурдно последното, естесвено е, че както ни има нас така има и други защото нашето познание, да го наречем по-просто наука не е развита до толкоз, че да разпознаваме други форми на живот освен нашата! Добре е да се знае, че на нашата планета действа гравитация в точно определено количество, както съществуват и редица други условия за живот, оттук следствието е, че е по-вероятно да има други форми на живот и да не сме сами отколкото, обратното! За любителите на анализа ще подходя така за мен вероятността да има друга форма на живот освен нашата и да не сме сами в Универс-а е 60% за това твърдение и 40% против! Хаха, сега ми хрумна, човекът е плевел насред културните насаждения в галактиката! Иска ми се да съм жив и това да се докаже, ще се смея неистово! Публикувано изображениеПубликувано изображение:computer2:

Правилно, но понеже казваш, че няма причина да сме сами (поради изброените факти), ето ти една:

Бог сътворява Вселената и човека.

но както е рекъл Архимед преди известен брой лета: "Дайте ми лост и ще повдигна света"!

Той не беше ли казал "Дайте ми опорна точка....",както и да е може и да бъркам.

А по темата,немога да пренебрегна всички разкази,снимки,и какво ли още не,и да се съглася че няма други цивилизиаций.

Вярно е че доста голяма част от тези материали са или фотомонтажи или измислици,но аз съм на мнение че има и истински сред тях.

По темата доста се изписа,и относно това за пирамидите аз също си имам доза съмнение че няма намеса на "чужд разум",но това си е само моето мнение,искам само да кажа че вярвам в съществуването на извънземни цивилизации,и с интерес гледам материали свързани с това.

GFreeman след ферманите които изписа се радвам да видя това кратко и ясно изречение. Затапване от класа.

Това,че ти си нямал контакт с извънземни не означава,че хората са нямали.То и аз съм нямал ама съм сигурен,че американците и руснаците са имали,но те разбира се няма да кажат,а ще го крият.

Да, всички сме чували за малките зелени човечета... по телевизията. Такива изявления за теории от времето на студенета война ме разсмиват. Надпреварваха се на кой тайната е по-голяма. Накрая се оказа, че намат такава. Това беше все едно да си мерят онази си работа. Хвърляха на масите гювеч и те плющяха като обезумели. Спомнете си и филмите излезли през този период. След атомната бомба то небяха гигантски паяци убийци, чудовища в каналите и мутирали гущери от типа на Годзила. Зрелища! Американците и руснаците... те извънземните само при тях ходят на гости.

Хаха, сега ми хрумна, човекът е плевел насред културните насаждения в галактиката! Иска ми се да съм жив и това да се докаже, ще се смея неистово! Публикувано изображениеПубликувано изображение:hush:

Едва ли. Нали знаеш какво се прави с плевелите. :)

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Ако съществуват извънземни да дойдат да се видиме между братовчеди.

Ааа не, аз не искам да ги виждам :) Нека да стоят далеко от мен,че имам алиенофобия :hush:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.