Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съществуват ли извънземните или сме сами?

Извънземните форми на живот 668 гласували потребители

1. 1. Вярвате ли че съществуват или не?

• Да
      67%
      432
    • По-скоро да
      21%
      139
    • По-скоро не
      2%
      19
    • Не
      5%
      34
    • Нямам мнение по въпроса
      3%
      20

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Тези "достоверни" интервюта, статии и всякакви подобни материали звучат убедително за деца до 14 години. Ако някой им вярва, но е надхвърлил тази възраст би трябвало сериозно да се замисли за своето интелектуално, а не дай боже, и психическо развитие.

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 193,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Малко off topic (извинете ме)... Скъпи извънземни, вече НЕ вярвам в съществуването на Дядо Коледа. Ако сте по-напреднала раса и можете да прочетете тези редове, Ви умолявам да ми подарите за Коледа и Нова година едно гражданство на Вашата планета. Надявам сте да сте по-развити от нас, да не четете Куелю или Хорхе Бокай, да не се занимавате с тайното езотерично знание на Кабала и Ошо Библии, надявам се нямате си Слави шоу, Иван и Андрей, наша торба с месо Прислава и нищо не Ви говорят имена като Анджелина Джоли и Брат Пит, както и Хари Потър. Ако сте много над това ниво, Ви умолявам, ИЗМЪКНЕТЕ МЕ ОТ ТАЗИ ЖАЛКА ПЛАНЕТА... тъкмо ще си направя и круиз в космоса, без да плащам милиони на НАСА. Скъпи извънземни, казвам се Николай, живея в София в момента, в Студентски град, 55 А.. ще Ви чакам около Коледа, след това ме търсете в Блг ... П.С. Умолявам Ви НЕ взимайте някои друг, искам аз, искам аз ... :eek:

• 2 седмици по-късно...

Търся си днес аз новият филм "Световна инвазия: Битка Лос Анджелис"

Публикувано изображение

и неочаквано и за самият мен попадам на следната статия в Уики:

Публикувано изображение

The Battle of Los Angeles , also known as The Great Los Angeles Air Raid , is the name given by contemporary sources to the rumored enemy attack and subsequent anti-aircraft artillery barrage which took place from late February 24 to early February 25, 1942 over Los Angeles , California

казва се, че през 1942 година, амриканците са водили цяла нощ битка с.... нищото :)

Търся си днес аз новият филм "Световна инвазия: Битка Лос Анджелис"

Публикувано изображение

:rolleyes:

Ми той не излиза ли след 3-4 месеца ?!

Извинявам се за оффтопика :rolleyes:

Нова Зеландия:

60 години извънземни тайни

Публикувано изображение

Нова Зеландия разсекрети стотици документи, съдържащи разкази на новозеландци за техни срещи с извънземни създания, състояли се през последните 60 години, пише британският вестник "Дейли телеграф" (telegraph.co.uk).

Сред извънземните същества и обекти, за които новозеландците са говорили през годините, има извънземен великан, носил обувки номер 440, цяла флотилия от странни летящи обекти, преминали в новозеландското небе, и дори образци на извънземни писма.

Сигналите са подадени от най-различни хора, от обикновени новозеландци до пилоти и пътници на самолети.

Документите в обем от над 2000 страници са събирани от 50-те години на миналия век и по принцип е трябвало да останат секретни до 2050 г.

Новозеландските военни обаче ги разсекретиха сред отправени искания по силата на Закона за свободата на словото.

Сред открояващите се разкази в документите е този за извънземен гигант, носещ обувки номер 440.

През 1995 г. новозеландец се натъкнал на него и извънземното създание му разказало, че след като умрат, хората се връщат на земята под формата на водородни атоми и се задържат в това състояние 150 години. След това се преобразували в натрий.

В друг документ се говори за човекоподобно извънземно, облечено в дрехи от сребрист материал, препасано с широк колан и носещо на главата си шлем и маска.

По отношение на летящите чинии,за които били подадени сигнали, най-точни били информациите на пилоти. Техните сведения били съпътствани от карти, данни за точното място на срещата с летящите чинии и дори рисунки на наблюдавания обект.

През декември 1978 г. екипаж на товарен самолет видял ярки светлини в небето над град Кайкура на Южния остров.

Новинарски екип от държавната телевизия подкрепил техните твърдения, че е имало нещо странно в небето, като показал случайно заснети кадри на същите светещи обекти. По същото време тайнствени мигащи обекти се появявали и по екраните на местни въздушни диспечери, а в този момент на даденото място не е имало никакъв самолет.

От документите става ясно, че дори бившият новозеландски премиер, покойният сър Робърт Мълдуун се е заинтересувал от случилото се в небето на Кайкура.

Според разследващи подозрителните светлини може да са били на рибарски кораба, но този случай и до днес си остава мистерия.

Разсекретените документи разкриват още, че местен писател е предоставил на властите нещо, което според думите му било образец на извънземно писмо.

През април 1998 г. жена е съобщила за забелязан от нея овален обект, светещ с ярка червеникава светлина. От него върху жената се посипал дъждец, въпреки че по това време нямало облаци.

В друг документ свидетел разказвал, че от ясното небе паднал обект с формата на бокал. Падането му било съпътствано от свистене. Обектът се ударил у вълнолом, отскочил високо от удара и накрая се приземил върху правителствен катер.

vesti.bg

Цялата работа е, че прогресът на съвременната наука в някои области е толкова експоненциален, че неспециалистите трудно могат да го проследят. Затова и процъфтяват псевдонауките и хората вярват във всякакви щуротии като това, че "след като умрат, хората се връщат на земята под формата на водородни атоми и се задържат в това състояние 150 години. След това се преобразували в натрий." :) Нищо ново... По времето на Великите Географски Открития, по времето,когато творели Коперник, Кеплер, Галилей, Бейкън, Хуго Гроциус и Декарт, а Сервантес написал "Дон Кихот", т. нар. "лов на вещици" не преставал. В тези неща, впрочем, вярвали дори хора като Шекспир, Бейкън, Бойл или Жан Боден. Такъв бил "духът на времето", но днес? Не става дума, дали има извънземни, палеоконтакт, дали ни посещават и сега, а че в модерните митове няма нищо "модерно". ;)

Цялата работа е, че прогресът на съвременната наука в някои области е толкова експоненциален, че неспециалистите трудно могат да го проследят. Затова и процъфтяват псевдонауките и хората вярват във всякакви щуротии като това, че "след като умрат, хората се връщат на земята под формата на водородни атоми и се задържат в това състояние 150 години. След това се преобразували в натрий." :cool: Нищо ново... По времето на Великите Географски Открития, по времето,когато творели Коперник, Кеплер, Галилей, Бейкън, Хуго Гроциус и Декарт, а Сервантес написал "Дон Кихот", т. нар. "лов на вещици" не преставал. В тези неща, впрочем, вярвали дори хора като Шекспир, Бейкън, Бойл или Жан Боден. Такъв бил "духът на времето", но днес? Не става дума, дали има извънземни, палеоконтакт, дали ни посещават и сега, а че в модерните митове няма нищо "модерно". ;)

Е, има мода де - точно във вида на посетителите.Сега са си извънземни, високотехнологични, а не дяволи, джуджета, тролове и т.н.

Същото е като при модата с дрехите - хората винаги си носят дрехи, ама по някое време са модерни дългите поли, по друго - късите ;)

Между другото-аз натрий не искам да ставам, за вас не знам :blink:

Бедата е, че има хора, които се считат за учени и разпространяват тези измислици. Някои от тях имат сериозно образование, работят към сериозни институти като БАН, но са се корумпирали... Айде, няма да давам конкретни примери като този със сина на един бивш наш държавник. :blink:

Бедата е, че има хора, които се считат за учени и разпространяват тези измислици. Някои от тях имат сериозно образование, работят към сериозни институти като БАН, но са се корумпирали... Айде, няма да давам конкретни примери като този със сина на един бивш наш държавник. :blink:

A защо не погледнеш на нещата от друга гледна точка ?

Човек не може без митове и приказки - той трябва да мечтае, да има храна за въображението си.

Извънземните вършат чудесна мисия като психичен клапан :cool:

Има нещо такова, но тогава бих предпочел традиционните религии, които съдържат етични постулати.

Има нещо такова, но тогава бих предпочел традиционните религии, които съдържат етични постулати.

Да, но както има криза във европейската филсофия и ценности, така им и в традиционните религии..

на каквото и да се дължи това :blink:

Извинете за намесата, но кризата е всеобхватна и само се отразява и в традиционните религии, фил. системи и ценности. :wors: ПП ...а търсенето неистово на извънземни и изобщо друг живот е инспирирано от безкрайната ни самотност - следствие от пропадането ни в света на отделеността :blink:

Да, но както има криза във европейската филсофия и ценности, така им и в традиционните религии..

на каквото и да се дължи това :cool:

Виждам че разбирате проблема, другарю Глобален Модератор. :mad: Прав си, че има криза и то не просто в хуманитарната сфера, а и в тази на точните науки, независимо от безспорните им постижения. Най-общо, религията губи своето място, но позитивната наука не успява да я замести, защото не дава отговор на екзистенциалните проблеми, т.е. на въпросът ЗАЩО? Каква е причината? Според Вал тя е, че пропадаме надолу, т.е. (ако разбирам правилно) че инволюираме и се отдалечаваме от първоизточника (Плеромата). Някой апологет на източните учения ще каже, че сме в Кали Юга. Най-общо казано, това, което търсим е СМИСЪЛ или основание. Каква би била нашата реакция, ако утре установим по безспорен начин, че има други разумни същества във Вселената?... Боя се, че към момента като вид буксуваме на място и ИИ е следващото еволюционно стъпало! :cool: Шегувам се, разбира се, но не съвсем.

.... Боя се, че към момента като вид буксуваме на място и ИИ е следващото еволюционно стъпало! :whist: Шегувам се, разбира се, но не съвсем.

И вие, другарю, както и аз сме прекалили с четенето на "Хиперион", предполагам :cool: , но тезата, която сме подхванали не е изобщо за изхвърляне....Интересно би било да имаме опоненти, но - уви, явно сме на една гледна точка.....

И последно нищо не разбрах-

Душата натрий ли е

:cool:

И вие, другарю, както и аз сме прекалили с четенето на "Хиперион", предполагам :) , но тезата, която сме подхванали не е изобщо за изхвърляне....Интересно би било да имаме опоненти, но - уви, явно сме на една гледна точка.....

А много по-рано и "Градът" на Саймък. Пък тези, които не са чели, поне са гледали "Матрицата". Прочие, идеята е, че еволюцията продължава и не е съвсем ясно в каква посока. Може би, няма опоненти, защото всички са приели неизбежното. :rolleyes:

А това, че душата е натрий е правилно. По-точно тя е натриев хидроксит или другояче казано сода каустик.

А много по-рано и "Градът" на Саймък. Пък тези, които не са чели, поне са гледали "Матрицата". Прочие, идеята е, че еволюцията продължава и не е съвсем ясно в каква посока. Може би, няма опоненти, защото всички са приели неизбежното. :)

А това, че душата е натрий е правилно. По-точно тя е натриев хидроксит или другояче казано сода каустик.

---------------------

:lol6: хахаха, точно така, душичката ми е от сода каустик - подходяща е за отпушване на канали... :) .

Е за нащите душици я изяснихме, ма от к`во ли са душите на извънземните?

А те изобщо имат ли души?

А църквите к`во авторитетно ни съобщават по тези въпроси?

:doh:

Каквото и да е,но вие говорите за религия.Къде тук ,в епохата на неолиберализма,има място за религия? По скоро вечното преследване на парата,на поклонението пред Мамона е на дневен ред.А дали сме сами,или не сме,може тепърва да се разбере.

Каквото и да е,но вие говорите за религия.Къде тук ,в епохата на неолиберализма,има място за религия? По скоро вечното преследване на парата,на поклонението пред Мамона е на дневен ред.А дали сме сами,или не сме,може тепърва да се разбере.

-------------------------

Не знаех, о братовчеде на кутригури и утигури, че живея във времето на неолиберализма - това за мен е новост и съм Ви благодарен, че ми я съобщихте! :)

Тъй като твърдите, че религигиите вече нямат място в модерния кръгозор, бихте ли ни обяснили кое има там място?

Може би извънземните?

;)

Не знаех, о братовчеде на кутригури и утигури, че живея във времето на неолиберализма - това за мен е новост и съм Ви благодарен, че ми я съобщихте! :)

Тъй като твърдите, че религигиите вече нямат място в модерния кръгозор, бихте ли ни обяснили кое има там място?

Може би извънземните?

;)

Неолиберализма ни доведе до това.Да отхвърлим доста от традиционните ценности които имахме.Даже и релицията,вярата като такава.Да,аз не съм религиозен,но съм вярващ.А дали има или няма извънземни,както съм писал по-горе,е част от тия моменти,когато като деца сме се вълнували от подобни неща.И сега се вълнувам,но преки доказателства все още няма.Има сензационни новини,има прочетени книги.Но това не ни прави свидетели,а по-скоро наблюдаващи.А щом наблюдаваме отстрани,не бихме могли да изпадаме в някаква сигурност по отношение на това.само на добрите пожелания и нищо повече.

Не знаех, о братовчеде на кутригури и утигури,....

Кой какъв прякор си е измисли,няма нищо общо по темата. както добре знаете,Магарушко е наясно с много неща,не само кладенчова вода.Извинявам се за този дребнав пример.Моля да не се намесва прякора на даден съфорумец.

Неолиберализма ни доведе до това.Да отхвърлим доста от традиционните ценности които имахме.Даже и релицията,вярата като такава.Да,аз не съм религиозен,но съм вярващ.А дали има или няма извънземни,както съм писал по-горе,е част от тия моменти,когато като деца сме се вълнували от подобни неща.И сега се вълнувам,но преки доказателства все още няма.Има сензационни новини,има прочетени книги.Но това не ни прави свидетели,а по-скоро наблюдаващи.А щом наблюдаваме отстрани,не бихме могли да изпадаме в някаква сигурност по отношение на това.само на добрите пожелания и нищо повече.

Кой какъв прякор си е измисли,няма нищо общо по темата. както добре знаете,Магарушко е наясно с много неща,не само кладенчова вода.Извинявам се за този дребнав пример.Моля да не се намесва прякора на даден съфорумец.

------------------

за което искрено и покорно моля за извинение :)

А извънземните ги намесих щото това се коментира в тази тема, не от прекалена суета шебешка... ;)

Добре,извънземните.Нека се опираме на факти и доказателства тогава.Хм,май няма неоспорими такива.Искам да има,но няма.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.