Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Сирия (2011-)

Featured Replies

БНТ преди няколко седмици излъчи пропаганден филм на BBC за Алепо. Същите BBC, които спокойно могат да спечелят наградата за най-неуспешен пропаганден филм в историята, ако имаше такава категория.

През 2013 г. BBC Panorama пускат филма "Saving Syria’s Children", който може да изгледате във vimeo: https://vimeo.com/140567469

Ако превъртите клипа на 32:42 и на 36:34 ще забележите кадрите, които съм прикачил, а именно - линейка със закачен флаг на Ислямска държава отзад. Същите линейки с флаговете на ислямска държава може да видите и в други клипове, като този: https://www.youtube.com/watch…

Филмът беше изтрит от сайта на BBC, но така позорно да се изложат...Отговори едва ли ще ни се дадат. В същия филм има друг интересен кадър, в който някакъв се представя за доктор, но в същото време може да се открият негови снимки като милитарист-джихадист (също съм прикачил снимка).

В този филм на BBC Panorama журналистът Ian Pannell се вози в автомобил с ескорт на уж бунтовници, но камерата за момент показва предницата на колата, на която е изписана "Ахрар ал-Шам" - джихадистка група, която иска да наложи шериат и да основе ислямска държава, и е основана от Абу Халед ал-Сури, бивш член на Ал-Каида.

Наред с все по-често излизащите сведения (http://thefreethoughtproject.com/conspiracy-theorists-righ…/) (https://www.reuters.com/…/arms-supplied-by-u-s-saudi-ended-…) , че на Ислямска държава оръжията са попаднали от американски и саудитски доставки, дано става все по-ясно защо бе създадено това гротесково франкенщайнско творение.

25439023_1359960270782694_8616944052158457889_o.jpg

24958879_1359960267449361_1250475227416054190_o.jpg

25353854_1359968337448554_3511078876568331514_n.jpg

25358245_1359960264116028_6985123940944803974_o.jpg

25395877_1359960597449328_2455385748040214884_n.jpg

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

• Отговори 1k
  • Прегледи 74,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Просто му се ще на прасето, но нещата изобщо не стоят по този начин. В пространството трябва да се пусне новината, че американците трепят руски войници напълно свободно. На всички ни е ясно, че в Сири

• Daher Lammoth Вчера в 11:07 ·    Уважаеми медии, Когато отразявате събитията от Източна Г

• Филипов
    Филипов

https://www.1tv.ru/n/344138 Американские журналисты приехали в Сирию искать следы химатаки, а в итоге разоблачили фейк «Белых касок» Очередная мировая сенсация. Журналисты

Публикувани изображения

преди 1 час, Phused написа:

Обсаденият гарнизон там се държа геройски 2-3 години, но накрая рухна. Пленените войничета бяха показно екзекутирани от „умерените демократични борци за свобода“.

E, как? Нали са ги освободили? Как така хем ги освобождаваш, хем ги убиваш без да се замислиш над противоречието? Или главорезното начало доминира над освобожденското? Така ли се демонстрира морално превъзходство?!

преди 3 часа, иноТ написа:

Аз искам някой немировец да ми каже какво прави някаква коалиция в суверенна държава и кой я е поканил там? 

Нарича се "National security interest". Сирия може да е суверенна държава според международното право, но не и според САЩ. Вижте, ако по някакво невероятно стечение на обстоятелствата обаче, Сирия бяха разположили една "коалиция" в Тексас или Ню Мексико, бедна ми е фантазията какъв вой щеше да вдигне до небеса и какво количество бомби щяха да паднат около Дамаск.  Равенството пред и върховенството на закона важат за простосмъртните,  а САЩ отдавна не се считат за такива. Иначе не може да не направи впечатление, че не се гордеят особено с методите и работата си, иначе CNN или BBC щяха да предават от местопрестъп... от мястото, където се провеждат ученията, а те не го правят. Защо ли?

Хайде, Миро, поредният шанс да удариш чело пред онези на Козяк и да речеш: "непогрешими сте, богове мои..." и да си прибереш доларите в джобчето.

Иначе въпросът, който си задавам е: как издържа сирийската държава икономически? Не са ли потънали в дългове след толкова години война, като се има предвид че са им взели и нефтените и газови находища? А как издържат ИДИЛ и Ал-Кайда без икономика... всички знаем.

преди 47 минути, иноТ написа:

В същия филм има друг интересен кадър, в който някакъв се представя за доктор, но в същото време може да се открият негови снимки като милитарист-джихадист (също съм прикачил снимка).

Всестранно развити личности. Джихадистката душа е широко скроена и с Аллах на твоя страна нищо не е невъзможно. Такива метаморфози са често срещани, особено в кадри на про-западните медии. То в САЩ се случва едни и същи лица да пострадват при две различни масови убийства на хиляди километри разстояние и години помежду им, и да дават интервюта от местопроизшествието (под различно име!), та при толкова малка Сирия това да не се случва?! Особено като се има предвид кой режисира заснемането.

Забавно е, че когато наистина има факти, мекотелите се свиват някъде другаде. Предимно в безсмислените теми, за да може това да иде назад. 

преди 15 часа, kalansuv написа:

106 годишна арменка пази дома си, 1990 г.

Снимка на Война и мир.

http://www.unmultimedia.org/s/photo/detail/751/0075187.html

Щях да сложа палец, после видях кой е авторът на поста. Явно е някакъв твой, неразбран опит за сатира и жлъч. Иначе жената е достайна арменка и християнка. А ти си писал "Пол:Мъж", обаче с такава злоба и психясване си по-скоро един друг полов орган. Плюеш по българи, славяни, християни и обожаваш всичко, което ни е анти. Чак ми е жал какви ли катарзиси си преживял и комплекси си развил, че да стигнеш до такова патологично състояние. Иначе ми прави впечатление, че си се активизирал в почивни дни. Да не си почнал нормална работа? Грантовите центове не стигат ли вече? Или си прекалено тъп да си ги осигуриш и лайномяташ на свободна практика? Питай едни други участници в подобните теми, как стават работите.

преди 13 часа, miro20 написа:

В статията не се говори само за руско :) Ама не си я и прочел де.

Интересни са също доставките от Иран и от... ти да видиш... сирийската армия .

Нямам и никакво намерение!!! От мен импресии няма да получат!!! Аз съм по репресиите, както е добре известно, разбира се!!! Та моето патенце, за да се получи дискусия, трябва да има диалог!!! С теб такъв не може да се получи!!! Виж аз какво питам, ти какво отговаряш!!! На първокласник да го бях задал, пак щеше да ме разбере!!! Та къде каза, че си получил висшето си образование, да ги сезирам!!!

преди 12 часа, Lumberman написа:

E, как? Нали са ги освободили? Как така хем ги освобождаваш, хем ги убиваш без да се замислиш над противоречието? Или главорезното начало доминира над освобожденското? Така ли се демонстрира морално превъзходство?!

Умерена опозиция, какво да ги правиш!!! Не ми се мисли, ако опозицията беше крайна, какво щеше да бъде!!! Навярно щяха да се замерват с фосфорни, касетъчни и атомни бомби!!! Но да не забравяме, че това е приоритет на техните ментори - САЩ!!!

преди 8 часа, Джугашвили написа:

Нямам и никакво намерение!!! От мен импресии няма да получат!!! Аз съм по репресиите, както е добре известно, разбира се!!! Та моето патенце, за да се получи дискусия, трябва да има диалог!!! С теб такъв не може да се получи!!! Виж аз какво питам, ти какво отговаряш!!! На първокласник да го бях задал, пак щеше да ме разбере!!! Та къде каза, че си получил висшето си образование, да ги сезирам!!!

Под "диалог" разбираш надвикване с простотии, обиди, репресии ? :)

Разбира се че с мен не може да се получи това което искаш. не мога да се принизя толкова.

преди 1 час, miro20 написа:

Под "диалог" разбираш надвикване с простотии, обиди, репресии ? :)

Разбира се че с мен не може да се получи това което искаш. не мога да се принизя толкова.

Ниска летва си!!! Вече четвърти пост пишеш само глупости, бягаш от отговора и се опитваш всячески да смениш темата!!! Ами не става!!! Защо не става, всички във форума виждат и всеки ти го е казвал поне десет пъти!!! А на теб ти казах...ако ти си инженер, аз трябва да съм ядрен физик с академична степен!!! С другия мозъчен донор взети заедно, не правите акъла и на пет годишно хлапе!!!

Мислех, че скоро няма да пиша пост за конфликта в Сирия, но това което написаха днес Daher и Borislav ме провокира да го направя. Едва ли някой е обръщал внимание, че когато става въпрос за политически преговори, свързани със Сирия, независимо дали са в Женева, Рияд или Астана, винаги се говори само за „сирийската опозиция“, но никога няма конкретика. Почти никога не се споменават участниците, групите или представителите. Най-много да се говори за Сирийската свободна армия (FSA) и толкова. Понякога обаче завесата се вдига. За разговорите в Астана през 2017 г. участие от страна на сирийската опозиция вземат "видни" демократи като:
- Free Idlib Army (Идлибска свободна армия). Декларират, че са сирийски националисти. Съюзници на Ахрар Ал Шам (салафистка групировка) и Джабхат Ал Нусра (сирийската Ал Кайда). Ръководителите им често се снимат със знамената на FSA, но винаги присъства и знаменце със shahada (https://en.zamanalwsl.net/uplo…/16132afbeacc195aae8dcee4.png). Доста демократично.
- Shuhada al-Islam (Мъченици на исляма). Ислямистка групировка.
- Sham Legion. Салафистка групировка.
- Nasr Army. Съюзници на Ахрар Ал Шам и Джабхат Ал Нусра. Коалиция от различни групировки, измежду които и такива с наименования Hawks of Jihad Battalion (Батальон „Ястреби на Джихада“) и Martyrs of Tremseh Brigade (Бригада „Мъчениците от Tremseh“)
- Eza Amry (Армия на славата). Съюзници с Джабхат Ал Нусра.
- 1st Coastal Division. Групировка, основана от известния терорист Абу Хамза. Съюзници на Ахрар Ал Шам и Джабхат Ал Нусра
- Ahrar Al Ashair. Няма кой знае каква информация за групата, но пък името на лидера Шейх -Rakan Al Khadir говори само по себе си. Шейховете са известни фенове на демокрацията.
- Southern Front. Ислямистка групировка, но понякога декларират че са сирийски националисти
- Sultan Murad Division. Неоосманистка групировка.
- Shamia Front (преди Jabhat al-Shamiyah). Салафистка групировка.
- Fastaqem Union. Вече част от Ахрар Ал Шам.
- Jaysh al-Islam. Салафистка групировка.
- Suqour al-Sham Brigades. Салафистка групировка.
- Ajnad al-Sham. Салафистка групировка, станала известна с това, че обезглавила сирийски генерал и набучила главата му на кол.

25488422_10156019872447392_442686461018472236_o.jpg

Не искам да ставам банален, но това са хората на нашенските мировци. Такива бяха и в България по покана на Николай Младенов, за да бистрят бъдещето на бедния сирийски народ.

преди 32 минути, иноТ написа:

Не искам да ставам банален, но това са хората на нашенските мировци. Такива бяха и в България по покана на Николай Младенов, за да бистрят бъдещето на бедния сирийски народ.

Няма страшно!!! Към тези като прибавиш украинските главорези на Коломойски, Саакашвили и Азов, на наш Миро му остава само да прибави  Боко Харам и рохингите от Мианмар, за да направи голям шлем в подръжката си към терористичните организации!!! Не му остава много!!! А ако изключим украинските, спокойно можем да го причислим като проводник на шериата и ислямския тероризъм в България!!! Ама човещинка си е, какво да го правиш!!! И той душичка носи!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 1 час, Джугашвили написа:

А ако изключим украинските, спокойно можем да го причислим като проводник на шериата и ислямския тероризъм в България!!!

И още какво съм, че вече ще си изчерпите запаса от простотии които може да измислите за мен?  :) :)

преди 2 часа, Джугашвили написа:

Вече четвърти пост пишеш само глупости, бягаш от отговора

А ти постянно си пееш  простотиите, правейки се че не ззабелязваш отговора ми :)

Аз мисля, че ти си изчерпа запаса и сега сам спамиш, за да напомниш колко си онеправдан. 

Путин уж не бореше ИД а да се чудиш къде се изпокриха терористите в Сирия!!!

преди 29 минути, BMW Маниак написа:

Путин уж не бореше ИД а да се чудиш къде се изпокриха терористите в Сирия!!!

Как къде, по американските бази там и насам из Европата!!! Няма грижи, за тях вратите са широко отворени, че даже и ще ги развъждат из европейските държави за по-сигурно, че няма да изчезнат!!!

Турецкие СМИ сообщили, что глава ИГ находится на одной из военных баз США в Сирии

Турецкое издание Yeni Şafak сообщает со ссылкой на источники, что глава террористической организации «Исламское государство»* Абу Бакр аль-Багдади в настоящий момент находится на военной базе США в Сирии.

Как заявил источник, его захватили в Ираке, после чего отправили на американскую базу в Рас-эль-Айне. Оттуда его перевезли на другую военную базу США в Хасеке-Румейлан.

Отмечается, что во время захвата главаря ИГ ранили в ногу.

По словам собеседника, вместе с аль-Багдади были захвачены ещё семь командиров боевиков.

В июне в Минобороны России заявили, что аль-Багдади мог погибнуть в результате удара российских ВКС 28 мая близ Ракки.

https://russian.rt.com/world/news/461691-glava-ig-ssha

Може би са си прибрали момчето най-накрая. Аз все се надявах да е убит.

Супер. Само че не се говори за "прибрали" , а пленени , дори ранен в крака. И че дори може да е убит още юни месец.

Абе доста паренки се пускат, няма спор :)

преди 13 минути, miro20 написа:

Супер. Само че не се говори за "прибрали" , а пленени , дори ранен в крака. И че дори може да е убит още юни месец.

Абе доста паренки се пускат, няма спор :)

Със сигурност има значение даже дали е в левия или десния крак!!! Ама е странно, че дума не обелваш, къде са през това време  прословутите "САЩ и тяхната коалиция"!!! Мхм!! Няма да те оставим на мира, моето неграмотно патенце!!! Купената ти инженерна мисъл нищо добро няма да ти донесе!!!

П.П. А какво стана с предния ми въпрос, че вече втора страница и двайсет мнения чакам отговор???

Идея си нямам къде се самозасилваш. По баира може би ?  :) Отговорено ти е на въпроса на предната страница, и нямам какво да добавя.

12524048_791684877610239_593564055630893

Така или иначе не мога да заспя, защото в момента се водят доста тежки битки около нашия град Махарде, както някои може да са чули, ако следят войната. Джейш ал-Изза, заедно с Ал-Нусра са щурмували постовете на САА около Залакият, които са много важни, защото са последна преграда преди директно да нахлуят към Махарде.

Всички атаки се направляват от Хан Шейхун (Хан Шехун), същият град, в който стана уж последната химическа атака. Градът се управлява напълно от Ал-Нусра, както сами се досещате, а там е една от най-големите им централи. От Хан Шейхун се насочват към Латамни, Мурек и Кафр Зейта, които са полупразни и където има огромни подземни изкопани тунели. Оттам джихадистите обстрелват жителите и позициите в Махарде, после се връщат и крият в тунелите от бомбардировките на руските самолети.

За беда днес постовете в Залакият бяха завладени за кратко от джихадистите, но навременната намеса на Тигрите ги върнаха в притежание на САА.

За съжаление едно младо момче от града ни беше убито (https://www.facebook.com/SqlbAlasd/photos/rpp.383635358365322/1898143206914522/?type=3&theater), но поне засега джихадстката инвазия е спряна. Жалко, че толкова много млади момчета си отидоха, ей така, защитавайки семействата си от наемници и платени главорези. 1f641.png:(

ПС Чакам някои от турбоспециалистите да развиват теориите, че в Сев. Хама са само Хизбула и иранците, както разправят джихадистите по социалните мрежи.

25550131_1361440063968048_3370137792040319059_n.jpg

на 12/17/2017 в 18:21, Джугашвили написа:

П.П. А какво стана с предния ми въпрос, че вече втора страница и двайсет мнения чакам отговор???

Ама ти сериозно ли от мъртвец писмо очакваш? Когато няма какво да каже или се скатава, или лъже, че бил отговорил.

Spoiler

За кой път трябва да повторя :

Отговорено ти е на въпроса на предната страница, и нямам какво да добавя.

Според статистика на ООН едно на 12 деца в Субсахарска Африка умира преди да навърши 5 години, което прави над 9.2 милиона годишно. А 17.6 милиона деца в същия район остро страдат от недохранване. Само от пневмония, диария и малария годишно загиват 1.3 милиона деца пак в същата Субсахарска Африка. Обаче на никого не му пука за тези деца.

Както и за децата в Йемен, където пак според официална статистика около 80% от тях се нуждаят от помощи, а около 2 милиона мизерстват и гладуват. Само за миналата година над 50000 деца са измрели от глад. Всичко това "благодарение" на бомбадировките на великата демократична С.Арабия и техните съюзници.

За всички тези деца няма да чуете много по телевизията или медиите. А за кои ще чуете? За изфабрикувани драми като тази на Омран в Сирия, или тази на момиченцето Бана. За тях ще прочетете тонове хартия. За да може да се окаже после, че всъщност родителите на Омран подкрепят правителството и че бунтовниците са срутили къщата им, или че бащата на Бана е член на ислямистката групировка ал-Сафуа, която към настоящем вече е част от клона на Ал-Каида в Сирия (Ал-Нусра).

Всъщност това, което се случи в И.Алепо, се повтаря и в Гута, и през последните дни медиите стартираха мащабна кампания по пропаганда, че видите ли САА обстрелват горките "бунтовници", а всъщност се случва точно обратното. Започват да експлоатират и деца: http://dnes.dir.bg/news/siria-siriysko-bebe-26709866?nt=4. Същият сценарий. Същият алгоритъм. Същите точки. Уж в Източен Алепо е имало 400 хиляди души. А се оказаха 100 хиляди. Ползвани като щит. Избягаха само терористите и семействата им. Останалите 80 000 останаха. Сега казват, че има 400 хиляди в Източна Гута. Че трепят деца. Че бомбардират последни болници и училища. Колко трябва да си тъп, за да се вържеш?

САЩ финансира сирийските бунтовници и признава, че е изхарчила половин милиард долара за да ги тренира, но накрая има 4-5 души на разположение (http://www.msnbc.com/…/4-or-5-in-syria-trained-by-us---500m…). Да не говорим за милиардите, които хвърлиха дружките им от С.Арабия, Катар и Турция и те да финансират "умерени", които накрая се оказват все салафити. За да може от територии на бунтовниците, където живеят 9% от населението, да бомбардират останалите 80%, които живеят на "асадски" територии.

Всички тези милиарди можеха да отидат при децата в Субсахарска Африка, вместо да убиват деца в Сирия. Но на никого не му пука за тях. Знаете ли за какво им пука. За тръби, газови. И са готови да използват деца за да убиват деца.

• 2 седмици по-късно...

Как произведени в Румъния и България оръжия са попаднали в ръцете на „Ислямска държава”

Близо ¼ от загубените от ДАЕШ ("Ислямска държава") оръжия в Ирак и Сирия са произведени в Румъния, България и Унгария.

Това става ясно от последното проучване на Организацията за изследване на оръжия в райони на конфликт (Conflict Armament Research), информира Евронюз.

Държавите от Източна Европа несъзнателно са въоръжили ДАЕШ с оръжия и муниции.

Вкараните от САЩ оръжия в Сирия бързо попаднали в ръцете на „Ислямска държава”

САЩ представили различни оръжия, включително противотанкови гранатомети

Трите европейски държави са продали оръжия на САЩ и Саудитска Арабия, които са попаднали във враждебни на ДАЕШ групи. При боевете в двете арабски държави оръжията след това са попаднали в ръцете на терористичната групировка.

Организацията, направила изследването, отбелязва в доклада си, че произведено в ЕС оръжие е продадено на САЩ, след което е доставено на сирийска опозиционна група и е попаднало в ръцете на ДАЕШ в рамките само на два месеца.

5% от използваните от „Ислямска държава” оръжия – български

43,5% от всички оръжия са били произведени в Китай

33,18% от загубените от ДАЕШ оръжия са произведени в ЕС.

Румъния, България и Унгария са основните европейски държави, сред които влизат също Германия, Полша и Чехия.

Организацията за изследване на оръжия в райони на конфликт пояснява, че САЩ и Саудитска Арабия са закупили оръжия от страни членки на ЕС и след това са ги доставили на опозиционни групи.

Неправителствената организация е установила, че много от оръжията, попаднали в ръцете на ДАЕШ, са изнесени от България за Саудитска Арабия.

Според организацията обаче доставените от България оръжия за Рияд не могат да бъдат прехвърлени на трета страна. Така Саудитска Арабия е нарушила ангажиментите си към България, ако предварително не е поискала съгласието на София.

САЩ пък многократно са доставяли произведени в ЕС оръжия и муниции за опозицията в сирийския конфликт.

Муниции от ЕС също са попаднали в ръцете на ДАЕШ. Румъния (13,25%) и България (4,4%) са водещи от ЕС по отношение муниции, които са иззети от терористите.

• 2 седмици по-късно...
на 21.12.2017 г. в 14:29, иноТ написа:

М/у другото, искам да ти кажа че имам колеги от Йемен!!! Не са много, но към тези с които работя, нямам забележки!!! Макар че са мюсюлмани и са с доста по-различна култура от нашата!!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.