Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наборната армия - робство и позор (пълна версия на филма)

Featured Replies

преди 4 минути, Johnny B написа:

Аз съм видял живота. И смешната ви казарма спрете да я врете като аргумент навсякъде.
Ау - доброволец. Не ми пука грам. Чупи си колкото искаш главата! Нямам намерение да споря с някакъв дърт комунист!
Не е важно какво е спряло или не сега. От 20 години крадат все едни и същи бивши комунисти, които бяха ходили в казармата, ама с връзки!
Ще разговарям пред висшестоящ? Аз ще спазвам ред и заповеди, когато се налага. Но иначе няма да ми даваш наклон на уя. Ясно?
п.п Сам си искал да отидеш там, където се стреля. Друго в тоя живот научи ли, освен това?

О, сега нали сме в НАТО, бре!!! Май тия дето ни крадат са точно тези!!! Щото едни 2.5 милиарда долара опростихме на Ирак заради тия смешници!!! Още едни 2 милиарда и на Либия, заради Килъри Клинтън!!! Ти ми говори, кой какво е крал!!! Ама иначе комунистите са ви виновни!!! Усещаш ли, колко сте извратени, изпедерастени и изпростели младите и неграмотни лентяи??? За чеп за зеле не ставате!!! И за всичко това е виновна липсата на казарма!!! Няма ред и дисциплина, няма интелигенция, няма качество на подрастващия материал!!! Това е!!! Просто е, свиквайте, че вие сте основната причина за деградацията  на нашата нация!!! Факт, безспорен при това!!!

• Отговори 385
  • Прегледи 22,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Че модератори в калдейта няма това е публична тайна ама хапчетата защо ги спря? 

• Кефиш ме, няма спор. Лъжеш, после се опровергаваш и накрая казваш, че някой те обижда само , защото ти се смее колко си тъп. 

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Хаха, на това "филм" ли му викаш? Пълна аматьорщина. Да не си го записал ти?И що не си показа зурлата? Ебаси майката. Калмуков, излагаш се бе момче. 

Че те наборната служба я закриха преди няма и 20 години - къде ги търсиш младите?!

преди 7 минути, Джугашвили написа:

Ама иначе комунистите са ви виновни!!! Усещаш ли, колко сте извратени, изпедерастени и изпростели младите и неграмотни лентяи??? За чеп за зеле не ставате!!! И за всичко това е виновна липсата на казарма!!! Няма ред и дисциплина, няма интелигенция, няма качество на подрастващия материал!!! Това е!!! Просто е, свиквайте, че вие сте основната причина за деградацията  на нашата нация!!! Факт, безспорен при това!!!

Мило мое драго комунистче. Завърших университет с отличен. Знам чужд език, знам и втори колкото да се оправя с него.
Кажи ми нещо, което според теб не знам и ще си поговорим надълго и широко. До тогава спри да сипеш клевети на квадрат.
Имам ниска търпимост към простотия. Хора, които не могат да си напишат името без грешка няма да ми дават акъл.
Освен технически грамотен се занимавам като хоби с литература.
Интелигенция няма? Знаеш ли къде е нашата интелигенция? Изнизва се в чужбина, а в България остават все повече мърши и по-малко читави хора. Защото никой няма да живее в мизерия.
А да те питам..Като повечето деца днес са дело на хора, били в казармата..Що толкова много идиотчета бе, чичо?
Нали казармата научила тати на морални ценности?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 6 минути, ice_lion__01 написа:

Ти май искаш да се върне казармата? Какво ще спечелят младите от нея и какво ще загубят?

Ще се научат да разглобяват калашник (защото друго няма да има). А да стрелят забрави (защото няма да има пари за патрони).

Ще ядат храна със съмнително качество. От която 100% ще се натровят по няколко пъти и не е сигурно дали ще я сменят. Защото няма да има пари за по-хубава.

Ще спят недостатъчно и на неудобни легла/места. Така де, да им замине здравето още от млади. Да не си правят илюзии, че ще стане нещо от тях в тази държава.

Да нямат право на избор. Уж сме демокрация... ама малко криворазбрана. Нека поне да имаме избор дали искаме да ходим в казарма или не.

Ще гледаме танкове и бойни машини само на картинки... Защо ли?

А за такива като теб се сещам един цитат от песен точно на място:

Я го кажи това и на евреите, да ти се посмеят малко!!! Какво ще научат ли??? Най-малкото работа в екип!!! Защото сега всички реват, че нямало квалифицирани кадри, ама никой не се замисля защо!!! А покрай разглобяването и сглобяването на калашника, още колко неща ще се научи да сглобява и разглобява, че и нов занаят може да хване!!! А с пословичното неудобство никакво здраве няма да му замине, а ще се закали и ще си създаде имунитет, както и с храните де!!! Все едно ние сме умрели половината от нас са излезнали сакати от казармата!!! Май си още един дето не е ходил в казарма!!!

преди 3 минути, Джугашвили написа:

Защото сега всички реват, че нямало квалифицирани кадри, ама никой не се замисля защо!!! А покрай разглобяването и сглобяването на калашника, още колко неща ще се научи да сглобява и разглобява, че и нов занаят може да хване!!!

Квалифицирани кадри има, но на работодателите не им се плащат пари. И имат безумни претенции за мизерното заплащане, което се дава!
Кажи нещо, според което някой млад не знае, а трябва и не е строго специфична дейност в армията. Давай.
Имунитет се подсилва със съответно хранене и т.н, а не с ровене в калта като свиня. Само да кажа. Питай лекарите!
Работа в екип викаш...Българите никога не са работели в екип и вечно се прецакват едни други! И това не е от днес!

преди 3 минути, Johnny B написа:

Мило мое драго комунистче. Завърших университет с отличен. Знам чужд език, знам и втори колкото да се оправя с него.
Кажи ми нещо, което според теб не знам и ще си поговорим надълго и широко. До тогава спри да сипеш клевети на квадрат.
Имам ниска търпимост към простотия. Хора, които не могат да си напишат името без грешка няма да ми дават акъл.
Освен технически грамотен се занимавам като хоби с литература.
Интелигенция няма? Народният съд навремето малко изби от българската интелигенция? Знаеш ли къде е нашата интелигенция?
Изнизва се в чужбина, а в България остават все повече мърши и по-малко читави хора. Защото никой няма да живее в мизерия.
Работя от 13-14, ти ли ще си ми човека, който ще ми каже, че съм лентяй бе? Я се скрий.
А да те питам..Като повечето деца днес са дело на хора, били в казармата..Що толкова много идиотчета бе, чичо?
Нали казармата научила тати на морални ценности?

Ти осъзнаваш ли с какво се хвалиш??? Аз знам 5 езика, но за мен това е даденост, а не средство да изпъкна пред някой!!! Просто по наше време, по времето на плютия от Вас ккомунизъм (соц!!! комунизъм в България никоа не е имало!!!), най-нормалното нещо беше всеки българин да знае минимум 2-3 езика!!! Факт!!! Приеми го!!! А това, че родителите са ходили в казарама няма никакво значение, след като ти самия не си бил!!! Казармата те изгражда индивидуално като индивид!!! Виж се ти!!! Виж се ти!!! Веднага прехвърляш собствената си вина върху родителите си!!! Липса на лична отговорност се казва това!!! И това нещо няма къде да го научиш, освен в казармата!!!

преди 4 минути, Джугашвили написа:

Ти осъзнаваш ли с какво се хвалиш???

Това, че българите знаели 2-3 езика по времето на соца е долна, мръсна, нагла, абсолютна лъжа.
Знам хора, които са родени по времето на соца и не могат да си напишат името дори.
Почти всички, които са родени по времето на соца не знаят английски, повечето не знаят немски, а някои знаят руски.
Дори и по-възрастните от мен не всички знаят руски.
Ако ти знаеш повече езици от мен и си научил нещо, защото ти се е налагало, аз уча полезните за мен в професионален аспект езици.
"Комунизъм" иронично ти го подмятам. Аз никаква вина не прехвърлям, защото в нищо не съм виновен!
Казах ти да ми зададеш ясни въпроси, а да спреш да хвърляш клевети!
И да те светна! ЗНАЕНЕТО на език означава да го знаеш на ниво свободно говорене, а не да знаеш 30 думи на кръст!

преди 16 минути, Johnny B написа:

Имунитет се подсилва със съответно хранене и т.н, а не с ровене в калта като свиня. Само да кажа. Питай лекарите!
Работа в екип викаш...Българите никога не са работели в екип и вечно се прецакват едни други! И това не е от днес!

Абе не ме учи какво било и какво не било!!! Ти ходил ли си в казарма - НЕ!!! Тогава къде си тръгнал да ме учиш, как вечно се били прецаквали българите!!! И няма какво да питам лекарите!!! Направо им кажи да си хвърлят дипломите или се хвани да попрочетеш някоя и друга книжка, че за пореден път ще се повторя, освен себеизтъкването, не виждам нищо насреща!!! Ти наясно ли си, как печелим Сръбско-Българската война, комсомолец??? Ти наясно ли си, че тези българи са изминавали 70км. на ден с пълно бойно снаряжение и са яли само мухлясал хляб, щото са нямали друго??? И точно този мухлясал хляб им е спасил живота!!! Няма да ти казвам защо!!! Тръгнал за лекари да ми говори!!! Хайде сега от тук, бегом в първи клас, че сте толкова откъсани и неграмотни, че няма повече накъде!!! Като ви обяснявам, че моят трети клас се равнява на вашето висше, другият път да ми вярвате!!! Но...комунистическа школа, комунистическо образование, какво да го правиш!!!

П.П. Не е нужно да ми отговаряш, залавяй се с учебниците!!! Първи клас те зове!!!

преди 9 минути, Johnny B написа:

Почти всички, които са родени по времето на соца не знаят английски, повечето не знаят немски, а някои знаят руски.
Дори и по-възрастните от мен не всички знаят руски.

Майко мила!!! Пази Боже, сляпо да прогледа!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

току-що, Джугашвили написа:

...

Казах ти да ми зададеш въпроси! Ще го направиш или не? Ще продължаваш да клеветиш ли?
Лекарите? Ти като си по-голям от тях, защо в армията дори има военни лекари? Нали повече ги разбираш?
Книжки да прочета? Аз всеки ден чета такива!
Мухлясалият хляб НЕ Е лекарство!
И да те светна! Половината ми от професорите бяха към 50-те! И идваха от "оня строй"!

преди 3 минути, Johnny B написа:

Хайде бе!!! Я пак!!! Чети, чети!!! Другият вариант е казарма!!! Там ще ти се каже!!! Виж какви неща може да научи човек от казармата!!!

преди 2 минути, Джугашвили написа:

Хайде бе!!! Я пак!!! Чети, чети!!!

Ще зададеш ли въпроси? Да или не? Или ще клеветиш?

преди 1 минута, Johnny B написа:

Ще зададеш ли въпроси? Да или не? Или ще клеветиш?

Аз съм ти го задал, ама не виждам отговор!!! Ти даже не се и опитваш да научиш, каква е връзката между мухлясалият хляб и здравето на българската армия!!! Ти твърдиш, че мухлясалия хляб не е никакво лекарство, аз със закостенелия си комунистически мозък твърдя, че е лекарство!!! Че и лекари намеси, ми се струва!!! Ти как мислиш, кой знае повече и кой печели в битката със знанията??? Аз или ти и твоите лекари???

току-що, Джугашвили написа:

Аз съм ти го задал, ама не виждам отговор!!!

Върху хляба могат да се развият няколко вида плесени, като не всяка една от тях е безопасна за човека.
Ти сам ли би се оперирал? А мисля, че ти казах да зададеш въпроси относно технически компетенции. Чакам такива!

Върху хляба могат да се развият няколко вида плесени, като не всяка една от тях е безопасна за човека.
Ти сам ли би се оперирал? А мисля, че ти казах да зададеш въпроси относно технически компетенции. Чакам такива!

Факт ли е, че благодарение на него печелим Сръбско-Българската война??? Въпросът е ЗАЩО!!! Какво толкова има в този мухлясал хляб??? Ама ти и не питаш!!!

преди 4 минути, Джугашвили написа:

Факт ли е, че благодарение на него печелим Сръбско-Българската война???
Въпросът е ЗАЩО!!! Какво толкова има в този мухлясал хляб??? Ама ти и не питаш!!!

Война се печели с воля, а не с мухлясал хляб. Достатъчно хора са умрели в окопите от болести и зарази.
Много повече, отколкото от куршуми. По времето на най-различни войни.
Ако искаш, яж каквото се сетиш мухлясало и изпортено. Аз работя, за да си купувам нормална храна.
И не бих ял нещо изпортено, което може да е опасно за здравето ми, освен ако нямам избор.
---------
Питах те да зададеш въпроси относно технически компетенции и занаяти! Които твърдиш, че се сдобивал човек с тях в казармата.
Очаквам такива!

преди 28 минути, Джугашвили написа:

Майко мила!!! Пази Боже, сляпо да прогледа!!!

Не е майко мила. А е факт. Отиди на улицата и попитай 10 човека на 45-50 години колко чужди езика знаят и колко добре ги знаят.
А след това рапортувай. Айде! :)

преди 11 минути, Johnny B написа:

Война се печели с воля, а не с мухлясал хляб. Достатъчно хора са умрели в окопите от болести и зарази.
Много повече, отколкото от куршуми. По времето на най-различни войни.
Ако искаш, яж каквото се сетиш мухлясало и изпортено. Аз работя, за да си купувам нормална храна.
И не бих ял нещо изпортено, което може да е опасно за здравето ми, освен ако нямам избор.
---------
Питах те да зададеш въпроси относно технически компетенции и занаяти! Които твърдиш, че се сдобивал човек с тях в казармата.
Очаквам такива!

Хайде бе!!! Като ти  болна половината войска и не е боеспособна, ходи обяснявай, че с мухлясъл хляб не се печели война!!! Еййй, не ти се чете и не ти се чете!!! Не искаш да знаеш, не те и интересува!!! А какво стана с

Цитат

и с

Цитат

А??? Увисна като прани гащи във въздуха!!! Толкова сте!!! Това са Ви възможностите!!!

П.П. В гражданската авиация можеш да си работиш като първия пич, при това на доста добра заплата!!! Иначе какви въпроси да имам към теб, ти нищо не знаеш!!! Опитвам се да те накарам поне малко да прочетеш, да се запознаеш хем с българска история, хем с медицински неща, ти не щеш...ами сори!!!

преди 9 минути, Джугашвили написа:

П.П. В гражданската авиация можеш да си работиш като първия пич, при това на доста добра заплата!!! Иначе какви въпроси да имам към теб, ти нищо не знаеш!!! Опитвам се да те накарам поне малко да прочетеш, да се запознаеш хем с българска история, хем с медицински неща, ти не щеш...ами сори!!!

За последен път те питам относно "занаятите", които твърдиш. Чакам да зададеш въпроси.
---------
Върху мухлясалият хляб се развиват поне 2-3 вида плесени, едната от която е строго опасна и е способна да разболее човек.
Имунитет не се гради върху ровене в калта безцелно. Ако толеранс към нещо може да се изгради с честото излагане на същото, то за да може да се изгради този толеранс, без да се стигне до разболяване е необходимо това да е при един здрав организъм, който може да се справи достатъчно добре с неутрализирането на патогена. При непълноценно хранене, недостиг на витамини организмът не е в състояние да функционира правилно. Тогава не може и да се защити адекватно.
ПЪЛНОЦЕННО хранене е ключово тялото да функционира нормално. Например болестта СКОРБУТ възниква от недостиг на витамин C и е с фатален изход. Независимо колко мухлясали корички ще изядеш, ще умреш ако не ядеш и друго, в случая лимони например.

Върху мухлясалият хляб се развиват поне 2-3 вида плесени, едната от която е строго опасна и е способна да разболее човек.
Имунитет не се гради върху ровене в калта безцелно. Ако толеранс към нещо може да се изгради с честото излагане на същото, то за да може да се изгради този толеранс, без да се стигне до разболяване е необходимо това да е при един здрав организъм, който може да се справи достатъчно добре с неутрализирането на патогена. При непълноценно хранене, недостиг на витамини организмът не е в състояние да функционира правилно. Тогава не може и да се защити адекватно.

Ти осъзнаваш ли, че няма смисъл да ми постваш цитати от разни анонимни и набедени източници, бре Мирчо!!! Не ми обяснявай, че през 1885-та година са се спазвали всички тези измислени изисквания!!! А осъзнаваш ли, че на тия хора единствената храна им е била четвърт комат мухлясъл хляб на ден!!! Колко пълноценно да са се хранели според теб!!! Хайде сега си прочети и измислената статия, от която си постнал цитат, направи си сметкъ къде ти е спряло мисловното развитие, от какви източници черпиш инфо и ходи да се гръмнеш!!! Филин данк!!!

П.П. Пенецилин, Мирчо, пеницилин!!!  По това време е върлувала епидемия от коремен тиф и това е спасило хората от БГ армия да не се разболеят, докато сърбите ги е посякла епидемията!!! Битките и сраженията са си отделно, но когато и половината ти войска е болна, няма мотивация, няма боен дух, няма и победа!!! Ама ти откъде ли да го знаеш!!!

преди 7 минути, Джугашвили написа:

...

Коремният тиф се причинява от салмонелни бактерии, които са грам отрицателни.
Пеницилинът е ефективен срещу грам положителни бактерии.
Общо взето цялата ти теория пропадна.

преди 1 час, Johnny B написа:

Коремният тиф се причинява от салмонелни бактерии, които са грам отрицателни.
Пеницилинът е ефективен срещу грам положителни бактерии.
Общо взето цялата ти теория пропадна.

Няма теория!!! Има достатъчно инфо, чети!!! Пък ако искаш, питай лекарите!!! Пожелавам ти лека вечер, Мирчо!!!

Няма теория!!! Има достатъчно инфо, чети!!!

Човек, при когото теорията и практиката се разминават е:
1. Идиот!?
2. Не е чел както трябва!!!

току-що, Johnny B написа:

Човек, при когото теорията и практиката се разминават е:
1. Идиот!?
2. Не е чел както трябва!!!

Абе аматьорче, ти до преди 5 минути не знаеше мухъла какво съдържа и ми твърдеше, че не било лекарство, сега започна да ме учиш и какво лекувал!!! Казах, чети неграмотнико, чети!!! Точка по въпроса!!!

преди 1 минута, Джугашвили написа:

Абе аматьорче, ти до преди 5 минути не знаеше мухъла какво съдържа и ми твърдеше, че не било лекарство, сега започна да ме учиш и какво лекувал!!! Казах, чети неграмотнико, чети!!! Точка по въпроса!!!

Много добре знам какво е мухълът. Но той не е само един вид! И той общо взето не лекува тиф!
Недей ми се прави на дръвник.

току-що, Johnny B написа:

Много добре знам какво е мухълът. Но той не е само един вид! И той общо взето не лекува тиф!

Какво знаеш бе, смешник??? Това да не съм го писал аз???

Цитат

И вземи да си хвърлиш дипломата, че стана като нарицателно за висшистите и най-вече инженерите!!! Но проблема е техен!!! След като те те търпят, значи си пример за висотите на българското образование и инженерна мисъл!!!

И вземи да си хвърлиш дипломата,

Инженерите не са биолози и някакъв дърт...няма да ми казва аз какво да правя, ясен ли съм?
Отиди прочети коремен тиф и отиди прочети ти пеницилин. И си прави сметката до колко помага въобще синтезираният обикновен пеницилин срещу бактерии, които НЕ СА ЧУВСТВИТЕЛНИ към него, заради тяхната по-особена клетъчна обвивка!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.