Премини към съдържанието
kalansuv

Наборната армия - робство и позор (пълна версия на филма)

Препоръчан отговор


Официална страница с коментари:
http://www.otizvora.com/2016/03/7520

Автор и диктор: Иван Стаменов. Много добре направен филм на правилното място и в точното време. Документалният Филм е политически и затова е в раздел Политика. Моля изгледайте филма и споделете мнение. За или против истината изнесена в филма.
 

 

Редактирано от kalansuv (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Човек спри да пишеш глупости. За пореден път те моля. Наборната армия не е глупост и не беше позор. По времето на комунизма и на СИВ ние бяхме врагове с Турция и Гърция и такава армия беше необходима. Границата се пазеше мега строго както от нас така и от Гърция у Турция. И ако ти пишеш простотия както винаги мои роднини и познати са били патрули по границата.

Сега нещата обаче са други. Нямаме нужда от наборна армия. Няма кой да ни нападне. Нито Гърция, нито Турция ще те нападне, защото ще си изгубят търговските пътища. Платената армия, която имаме в момента е предостатъчна да защитава държавата. Друг е въпроса, че не и се разрешава да прави подобно нещо.

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Прочети и това също. КДС- Комитета за държавна сигурност и бившите военни правят тема за наркомани в Калдата форум раздел Политика за да узаконят нуждата от задължителна военна служба и наборна армия. По- делата им ще ги познаете.

Няма нищо, което новите комунисти (не тези от съветски тип, макар, естествено, нещата да се припокриват до голяма степен) да ненавиждат повече от бял, хетеросексуален, женен мъж с деца, жилище и кола, който работи здраво, учи нови неща и обича семейството, държавата си, западната цивилизация и капитализма. Хеле пък ако е вярващ, а жена му си седи вкъщи да ги гледа или работи на половин работен ден. Това, последното, разбира се, се отнася само за тези семейства, ако жената кара на социални помощи, ражда пет деца и се увива в чаршафи (ще си запазя по-бруталните подробности, автоцензурата е ужасно нещо, четете Георги Марков), това не е проблем.

По-голямата част от новите комунисти ненавиждат да ги наричат комунисти. Ядосват се по същия начин, по който човек, болен от сифилис, би се ядосал, ако му кажеш, че е болен от сифилис. Те се определят по всякакви начини – антифашисти, неомарксисти, просто “леви”, нови леви, зелени, социалдемократи, троцкисти, либерали, лейбъристи, червени, борци срещу “окупацията на Палестина”, антирасисти, активисти за правата на животните, планетата и всяко възможно малцинство, даже центристи и тук-там умерено десни. Те могат да наричат останалите фашисти и тъпаци, но когато ти ги наречеш криптокомунисти, това е отклоняване на дебата (имаше един такъв случай наскоро по шведската телевизия).

safe_image.php?d=AQALe8qvhnjLqvr1&w=476&
Няма нищо, което новите комунисти (не тези от съветски тип, макар, естествено, нещата да се припокриват до голяма степен) да ненавиждат…

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Че модератори в калдейта няма това е публична тайна ама хапчетата защо ги спря? 


 • Харесва ми 6

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В. "Свобода", 7-ми юли, 1895 г. за смъртта на Стефан Стамболов, убит от наемни убийци на Русия.

 
Image may contain: text
Просветен национализъм

В. "Свобода", 7-ми юли, 1895 г. за смъртта на Стефан С

Съветско-германските отношения към 1939 година

No automatic alt text available.

По време на турското робство на българите било забранено да напускат България. Родината била опасана с телени мрежи, а заптиетата застрелвали в гръб всеки българин, който се опитвал да мине през мрежите. Който го залавяли жив, го хвърляли в зандана.

България паднала под турско робство на 9 септември 14 век, след като била окупирана от триста хиляден военен турски окупационен корпус. Местното население било задължено да го издържа, а издръжката му била по-голяма от бюджета на царство България. После населението плащало и репарации, а турците произволно изземали от местното население добитък, инвентар и прочее.

По време на турското робство на българите било забранено да имат собственост. Нивите им били иззети и те били принудени да работят ангария за едрите феодали. Нямали право да имат собствена техника за обработване. Тя принадлежала също на феодалите. По време на турското робство в българските училища бил въведен като задължителен втори език за изучавани турския език. За да успее един българин по време на турското робство , единственият му шанс е било да стане еничарин. Турската империя създала специална еничарска организация, в която записвали част от местното население след подбор за вярност. По време на турското робство нямало частна собственост. На българите било забранено да имат собствени манифактури, фабрики, ниви. Турската империя изкупувала земеделската продукция на българите на безценица, принудила ги да използват само скапана турска техника, която изплащали скъпо и прескъпо. В резултат на това, след като паднало турското робство, България осъмнала като най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати.

По време на турското робство никой нямал право да се шегува със султана, везирите и еничарите. За виц вкарвали в зандана. В зандана вкарвали и всеки, който се опитвал да се противопостави на турското робство и еничарите. За целта веднага след налагане на турското робство били създадени специални концлагери....

Оффффффф...извинете, забелязах, че съм допуснал досадна грешка, лапсус един вид. Нямам време да редактирам текста, затова навсякъде вместо "турско", четете "руско".

Редактирано от kalansuv (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

"Подмамена от обещания за банани и найлонови чорапогащи, трудещата се от Източен Берлин девойка се метнала на запад отвъд чертата. А фашиЦките захватчици веднага се хващат за кобурите в такива моменти и попречват на нашите самоотвержени милиционеро-граничари опитващи се да върнат и накажат престъпницата. На нашите молби да бъде върната рецидивистката обратно за да бъда предадена на справедлив съд и затвор, разумеется, ционистите нагло отказали. Ето защо, другари и товарищки, бяхме принудени да издигнем Берлинската стена! Така потокът бягащи от заслужено правосъдие и строго наказание бе прекъснат."

Image may contain: one or more people and outdoor

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От всякъде е премахнато Казармата 2 на Тутурутка. Всяко ново е добре забравено старо. По- делата им ще ги познаете.
Под турско робство се строяха църкви и манастири. Под съветско робство се рушеха църкви и манастири.
В Османската империя взимали на 5 години по едно момче от семейство и го правели еничар. В Съветската империя за 5 години взеха един милион българи от Македония и ги направиха еничари.
По турско имало вездесъщи паши. По съветско имаше вездесъщи партийни секретари.
По турско агите си взимали българки за жени. По съветско директорите си взимаха българки за секлецарки.
По турско, раята работела ангария. По съветско, ученици и студенти работеха ангария.
По турско било почти невъзможно да осъдиш мюсюлманин, особено ако е имотен, да не говорим ако е паша. По съветско беше почти невъзможно да осъдиш комунист, особено ако е активен борец, да не говорим ако е партиен секретар.
В Османската империя границите били отворени. В Съветската империя границите бяха затворени.
В Османската империя много българи, подложени на тормоз, са се изселили. В Съветската империя много българи, подложени на тормоз, са емигрирали с риск за живота си.
В Османската империя черни арапи отвличали българки. В Съветската империя черни студенти си купуваха българки.
В Османската империя имало бунтове и чети. В Съветската империя имаше бунтове и горяни.
Османците, при разширяването на империята, избивали аристокрацията. Комунистите при разширяването на империята избиваха интелигенцията.
Османската империя е феодална, с порядки от мрачните средни векове. Съветската империя е тоталитарна, с порядки от мрачните средни векове.
Когато руснаците влезли в България през 1877 г., останали потресени от хубавите домакинства на българите. Когато европейците влязоха в България през 1990 г., останаха потресени от мизерните домакинства на българите...
Въобще... за 45 години комунистите съсипаха България, както турците за 500 не можаха.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Теб като не са те взели, понеже си негоден и дай сега армията да е срам и позор. Пий си лекарствата там.

 • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 38 минути, kalansuv написа:

за 45 години комунистите съсипаха България, както турците за 500 не можаха.

и какво е посланието от този спам?ердоган?

 • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 5.08.2017 г. в 23:25, kalansuv написа:

Официална страница с коментари:
http://www.otizvora.com/2016/03/7520

Автор и диктор: Иван Стаменов. Много добре направен филм на правилното място и в точното време. Документалният Филм е политически и затова е в раздел Политика. Моля изгледайте филма и споделете мнение. За или против истината изнесена в филма.
 

 

Хаха, на това "филм" ли му викаш? Пълна аматьорщина. Да не си го записал ти?И що не си показа зурлата?

Ебаси майката. Калмуков, излагаш се бе момче. 

 • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 6.08.2017 г. в 16:37, kalansuv написа:

По-голямата част от новите комунисти ненавиждат да ги наричат комунисти. Ядосват се по същия начин, по който човек, болен от сифилис, би се ядосал, ако му кажеш, че е болен от сифилис. Те се определят по всякакви начини – антифашисти, неомарксисти, просто “леви”, нови леви, зелени, социалдемократи, троцкисти, либерали, лейбъристи, червени, борци срещу “окупацията на Палестина”, антирасисти, активисти за правата на животните, планетата и всяко възможно малцинство, даже центристи и тук-там умерено десни. Те могат да наричат останалите фашисти и тъпаци, но когато ти ги наречеш криптокомунисти, това е отклоняване на дебата (имаше един такъв случай наскоро по шведската телевизия).

Точно ти си един такъв крипто-комунист, каланчо:D Всеки петък-събота те пускат от лудницата и ти са изтипосваш тук, да си пишеш глупостите, прегърнал новата си религия – антикомунизма (старата ти е била анти-фашизма и комунизма):)

 • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Припомних си снощи Хирошима и Нагазаки.
Натякна ми го познат русофил и ме пита що не пишеш за американските бомби?! Ето, правя го.
Питам го:
- Ако ти си командир на 1 000 000 млади момчета и трябва да ги изпратиш на сигурна смърт срещу фанатици, които се хвърлят със самолетите си срещу кораби и предпочитат да се самоубият, отколкото да попаднат в плен и знаеш, че поне половината от ТВОИТЕ ВОЙНИЦИ няма да се върнат при децата и родителите си, какво ще направиш?! Ако ти си командир, няма ли да искаш да запазиш живота и здравето на войниците си?!
Как ще постъпиш ти тогава?!
Хък!?
Да не говорим, че много повече жертви щяха да дадат и самите японци в евентуалното продължение на конвенционалната война.
НО КЪДЕ Е ГОЛЯМАТА РАЗЛИКА?!
Нека сравним следвоенна Япония и Германия, победени и окупирани от САЩ.
САЩ наля милиарди долари, за да възстанови икономиката им и да ги изправи на крака. Проведоха лустрация и установиха истински демократични порядки. Само след 10 години светът говореше за японското и германското чудо, а японската и германската техника, коли, мотори, телевизори и т.н. заляха света.
Днес победената от САЩ Япония, 37 пъти по-малка от Русия, без ресурси като газ, нефт, злато и диаманти, произвежда ТРИ ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ брутен продукт от цяла Русия. Германия - над два пъти по-голям.
Японски и германски компании изнесоха заводите си в САЩ и голяма част от американците карат коли немско и японско производство. Да не говорим за бяла и черна техника. Дори Bayer наскоро придоби американския гигант Monsanto. Само годишните приходи на компанията Мерцедес от 156 милиарда долара са над три пъти по-големи от целия военен бюджет на Русия.
И нека сравним с ГДР - онази част от Германия, която остана окупирана от руснаците. Да си спомним за Трабант. Да си спомним, че освиниха и източиха цяла Източна Европа и спряха развитието й за почти половин век.
10 пъти по-ниски доходи, заплати и пенсии в сравнение със Западна Европа. И само след 20 години свобода народи като словенците, поляците застигнаха и задминаха държави като Португалия или Гърция.
Но ги няма руснаците, нали?!
Има ли разлика, питам го?!
И той - хъц?!
Днес Източна Европа още не може да се изправи на крака, а държави като България остават все още под руско влияние и тежки енергийни зависимости.
Та, тъй за бомбите над Хирошима и Нагазаки.
Достатътчно е да си представите, че трябва да изпратите 1 милион свои момчета на сигурна смърт, но имате възможност да ги спасите.
Как бихте постъпили?!
Друг е въпросът защо САЩ, въпреки притежанието на ядрения си арсенал и технологично, и военно превъзхоздство над СССР, не се възпозва 5 години от него.
Щото спокойно можеха да метнат една бомбичка и над Кремъл, далеч преди руснаците да се снабдят с ядрено оръжие през 1949 г. (впрочем, изработено от пленените немски инженери) и да освободят цяла Източна Европа от руските орки.

 • Харесва ми 1
 • Ха-ха 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Малее определено не си в ред калансуфчо щом развиваш теорията за хуманната атомна бомба. Американска естествено. Фу...не си трол - ти си луд за връзване.

 • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как се срива българското производство. Автомобилите и самолетите на България.

http://istinata.bg/?p=219

Дано тази статия я прочетат заблудените русофили , които плачейки за накърнените отношения с русия дори от задниците им се проливат сълзи ! Но , те никога няма дс се съгласят с действителните факти защото така са възпитани ! Истината е , че русия ни е грабила и постоянно е слагала прът в развитието не само на икономиката , а и във всичко на Бългатия ! И то благодарение на дупедавци като тях !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Виждаме ги дупедавците троле... и без статии. Ма ти така си се навел, че чак са ти паднали зениците.:laughing4:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Задължителната казарма – 100% данък върху доходите

http://www.investor.bg/blogosfera/363/a/zadyljitelnata-kazarma--100-danyk-vyrhu-dohodite-211988/

#наТазиДата #русофилитеБезродници
Истинските намерения на Русия към България стават кристално ясни и за най-големия наивник след Съединението на Княжество България с Източна Румелия през 1885-а.

Тогава Русия (която уж искала голяма "Сан Стефанска" България ... ) е най-бесният враг на Съединението. Изтеглила офицерите от България, насъскала Сърбия да ни нападне в гръб, докато нашата млада, без офицери армия чака на границата Османската империя да ни нападне.

Султанът обаче не се връзва на увещанията на Московията. За сметка на това крал Милан се подчинява на Русия и ентусиазирано с почти 2 пъти по-голяма и далеч по-опитна армия напада България.

Случва се обаче невероятното - младата българска армия удържа решителна победа срещу Сърбия. На най-предните бойни позиции е княз Батемберг, който в тази война и заради подкрепата си на Съединението печели безприкословната народна любов ... и бясната омраза на Московията.

В месеците след това Империята на злото организира атентати, политически убийства, преврати и метежи. Заговорите й успяват да детронират княза. На сцената обаче се появява великият, революционерът Стефан Стамболов, който неотклонно с желязна ръка ръководи родината в тези най-страшни времена, когато всеки момент се е очаквало Русия да ни обяви война.

Във времената на Стамболов България просперира, въпреки че Русия скъсва дипломатически отношения с нас заради Съединението (това за урок на онези дето мислят, че без Русия България не може). Малка България устоява на ламтежите на Московията.

По-късно Стефан Стамболов ще плати за тази достойна и героична про-българска политика - заклан е на 18-и юли 1895 на пъпа на София за назидание по желание на Московската империя на злото.

Слава на георите! Смърт на руската Кочина!

Повече за тези събития можете да прочетете в интервюто на историка Yanko Gochev тук: http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/intervyu/-yanko-gochev-saedinenieto-na-balgariya-e-izvarsheno-vapreki-mita-za-ruskata-lyubov-81131

Снимка на Контра Пропаганда.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи, този дебил си е създал към 100 теми в във всяка от тях пише каквото му попадне. Даже няма смисъл от заглавия, то вътре няма нищо по самата тема.

 • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колко млади деца на България са загубили животите си в тия затвори! Колко сълзи са пролели майките на тези деца! Колко травми за цял живот са им останали! Стига с тази ЛУДОСТ ВЕЧЕ!

С писменото разрешение на автора за свободно разпространение с некомерсиални цели.
 

Пълна версия в YouTube.

 


## Заглавие : Наборната армия – робство и позор

## Автор : Иван Стаменов

## Жанр : Документален, коментарен

## Недоброволно участват : Министър Николай Ненчев, Валери Симеонов (Патриотичен фронт), Красимир Каракачанов (ВМРО), генерал Михо Михов (председател на Комисията за отбрана), Велизар Енчев (независим народен представител) и др. Със специалното неволно участие на журналистите Андрей Рангелов и Любомир Денов, ветерана Марин Петков и винаги забавния (приживе) полковник Петко Йотов с неговите безценни спомени от традициите на загубени поколения.

## Държава : България

## Година : 2016

## Времетраене : 50 мин.

## Резюме : В първия сегмент прилежно и надлежно се изтъква и защитава позицията, че конскриптната (наборна) армия е съвременна форма на робство, която по същество не се различава от узаконените практики на варварски общества в античността и по-новата история.

Втората част подлага на обстрел всички аргументи, изтъквани в наши дни от защитниците на актуалната идея за връщане на военната повинност в България. Прави се анализ за мястото на България по този показател сред останалите европейски държави, като се отбелязват икономическите, демографските, социално-културните и други прилики или различия.

Заключителната част елиминира и най-отчаяните аргументи за наборното робство. На критика са подложени както нискообразованите застъпници на тази човеконенавистна идея, така и манипулациите на министри, целящи военното задължаване дори на жените. Специално внимание се обръща на широко разпространения и често повтарян „сериозен аргумент за връщането на военно-медицинските комисии, като той се поставя в контекста на „грижи за общественото здравеопазване“.

Епилогът повдига неудобни въпроси и би трябвало да накара всеки зрител да се замисли върху темата за връщането на наборната армия – даже ако се лъже, че тази тема не го засяга.  


## Допълнително :

С писменото разрешение на автора за свободно разпространение с некомерсиални цели.

RELEASE: Наборната армия - робство и позор (пълна версия на филма).mp4  

SOURCE: otizvora.com      

VIDEO: 1630 kbps, Advanced Video Codec

RESOLUTiON: 1280x720 (HD), 24 fps

RUNTiME: 49 мин. 34 сек.      

SUBTITLES: вградени текстове, без субтитри        

AUDIO: Български език, 192 kbps AAC   

 
Редактирано от capnemo
замунда (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам доста познати, които са ходили войници. Аз не можах, защото отмениха казармата, но хората си спомнят с носталгия за тези години. Не мога да разбера каква е тая настървеност и "антиказарма". Отдавам го на факта, че не си ходил, поради негодност.

Редактирано от иноТ (преглед на промените)
 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 34 минути, иноТ написа:

Имам доста познати, които са ходили войници. Аз не можах, защото отмениха казармата, но хората си спомнят с носталгия за тези години. Не мога да разбера каква е тая настървеност и "антиказарма". Отдавам го на факта, че не си ходил, поради негодност.

Kalan-чо е ходил в казарма. Бил е шофьор на ВКР-то:D Демек връзкар. Хем е бил на меко и леко, хем –недоволен:D Жив крипто-комунист. Преди е бил почитател на комунизма, сега – на анти-комунизма:D

 • Харесва ми 1
 • Ха-ха 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз съм ЗА казармата. Най малкото , освен съвременните реалности и необходимост от познание на оръжие и лагерен живот,  тези деца като Тони, денков и др , ще добият представа за какво иде реч, че не е толкова страшно , а ако и са ми в поделението , ще ги науча на търпимост, колегиалност, на чест и достойнство, което те очевидно нямат.

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Патладжансув, я виж русначетата какво правят, а ти си се завайкал за някаква си казарма...

 

 

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 1 час, miro20 написа:

Аз съм ЗА казармата. Най малкото , освен съвременните реалности и необходимост от познание на оръжие и лагерен живот,  тези деца като Тони, денков и др , ще добият представа за какво иде реч, че не е толкова страшно , а ако и са ми в поделението , ще ги науча на търпимост, колегиалност, на чест и достойнство, което те очевидно нямат.

Ok. Пък аз ше ги науча да пият.  :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, miro20 написа:

Аз съм ЗА казармата. Най малкото , освен съвременните реалности и необходимост от познание на оръжие и лагерен живот,  тези деца като Тони, денков и др , ще добият представа за какво иде реч, че не е толкова страшно , а ако и са ми в поделението , ще ги науча на търпимост, колегиалност, на чест и достойнство, което те очевидно нямат.

Казармата според мен никого на нищо не е научила въпреки шаблоните как ставаш мъж . Този който влезе лайно излиза още по - голямо и смрадливо такова. На търпимост не трябва да ни учат а по скоро да ни отучват от нея като народ че виж докъде сме се докарали с нея. Чест и достойнство в казармата не се насажда а се смазват обикновено. Така че твърдо съм против задължителната казарма. Обикновено мразя задължителните неща задължителна казарма ,  задължително гласуване -нищо добро не излиза от нещо което е наложено насила а не е избрано от някого съзнателно.

 • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.