Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наборната армия - робство и позор (пълна версия на филма)

Featured Replies

преди 16 минути, nikssi написа:

Кенефите ги миеха дневалните. 

Ако те хвана на работа, ще те пратя там цял ден да висиш заради голямата си уста.
Прибирахте се с един автомат, нали? И един сандък патрони.
Нали имахте автомати бе. Армия нали имаше?
Да сте влезли в парламента - май не сте?
Само на думи сте големи.

• Отговори 385
  • Прегледи 22,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Че модератори в калдейта няма това е публична тайна ама хапчетата защо ги спря? 

• Кефиш ме, няма спор. Лъжеш, после се опровергаваш и накрая казваш, че някой те обижда само , защото ти се смее колко си тъп. 

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Хаха, на това "филм" ли му викаш? Пълна аматьорщина. Да не си го записал ти?И що не си показа зурлата? Ебаси майката. Калмуков, излагаш се бе момче. 

преди 9 часа, BMW Маниак написа:

Целта на казармата е такива философчета като теб да ги надуват с компресора за да не развалят дисциплината и реда в армията която трябва да пази държавата.

Страхотен ред да убиеш някого надувайки го с компресор. Знам как такова извращение уби младо момче. И тези садисти ще пазят държавата - така ли мислиш?

преди 7 часа, BMW Маниак написа:

Да разбира се. Това че е сте инженери (каквото и да значи) не означава че трябва да си тиловак.

Дано първи да си ти пушечно месо, пожелавам ти го лично. Само да те питам..като имаш селяни с рубашки, кой ще ремонтира танковете и самолетите, ако на първа линия пратиш инженерите да ги трепят?

преди 7 часа, BMW Маниак написа:

Който няма собствена армия храни чужда.

За това ли в Северна Корея населението умира от глад? Имат атомна програма..Ама то един си беше направил атомен реактор у дома бе!

преди 17 минути, simtech написа:

Ако те хвана на работа, ще те пратя там цял ден да висиш заради голямата си уста.

Да не стане обратното! Не бъди толкова самоуверен.

преди 33 минути, simtech написа:

ако на първа линия пратиш инженерите да ги трепят?

Понеже си инженер искаш да си скатавка в тила ! Това отдавна се подразбира в постовете ти. Голям страх от тази казарма.
Как кой ще ремонтира танка ? Ти разбира се, нали си инженер няма командира на танка да го ремонтира я! Ще ти каже слизай от танка и почвах да ремонтираш още на бойното поле. То в тила се ремонтира от работници ве Симка а не от инженери. В един завод колите да не се сглобяват от инжинери ?
Щом не може да направиш с многото си мозък България ядрена и космическа сила на първа линия си на фронта. С нищо не се различаваш от останалите.

Spoiler
преди 5 часа, Yvan Sergeev написа:

пп и на картата има грешка Крим е руски а на карататa е дадено че е украински.

Няма грешка.

Гледам темата отива към избване на някакви комплекси , нямащи нио общо със принципите на военното обучение , морал , дисциплина, и т.н. все неща с които българската армия се е хвалела в миналото .

Успехите на фронта са били именно заради това, а не заради празните приказки които бълвате.

преди 31 минути, miro20 написа:

, морал , дисциплина, и т.н. все неща с които българската армия

Морал, дисциплина няма, набийте си го в умните главици.

преди 52 минути, BMW Маниак написа:

Понеже си инженер искаш да си скатавка в тила ! Това отдавна се подразбира в постовете ти. Голям страх от тази казарма.

Искам да млъкнеш и да не ти чуя повече болтаенето.
Без това в казарма не си бил, а си по-голям капацитет от тия, които са били и страдали от нея.
Теб като не те е било страх, да си се набутал вътре. Космическа и атомна сила иска пари. Не става само с идеи и акъл.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 7 минути, simtech написа:

Морал, дисциплина няма, набийте си го в умните главици.

Имаме инженери и военнослужещи. Разбрахме.

Е аз пък съм оптимист. И  знам че има. Затова и ще се повторя.. един ден като ме викнат запас, някои "петлета" с арогантен език тук,  съвсем благонамерено бих им помогнал в една по добра патриотична насока на хаотичните им емоции.

И ще са благодарни един ден.

преди 9 минути, simtech написа:

Теб като не те е било страх, да си се набутал вътре.

Кой щеше да върти ченча за начален капитал ?

преди 13 минути, miro20 написа:

Е аз пък съм оптимист. И  знам че има. Затова и ще се повторя.. един ден като ме викнат запас, някои "петлета" с арогантен език тук,  съвсем благонамерено бих им помогнал в една по добра патриотична насока на хаотичните им емоции.

И ще са благодарни един ден.

Що ми се струва, че си на щик, ама срещу Русия. Ако утре Рсия е наш съюзник, просто ще се отметнеш. Аз не. Не бих се отметнал сега, не бих се отметнал и в друг период от време. Просто е. Защитаваме своето, а не АМЕРИКАНСКОТО!

Ти си просто поредния предател, дето вика аху-иху, ама после тихо. Ти си трол, дето целта е да обърка българина. Ти си платен трол, както е платен и тоя сайт за точно подобни неща!!!!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 1 час, simtech написа:

Само на думи сте големи.

Па ти и на думи си гола вода.  :D

преди 34 минути, miro20 написа:

Май не разбра, че патриотизъм няма, само егоизмът остана. А аз пръста си не мърдам, докато първо не бъдат изметени боклуците в Парламента.

преди 34 минути, bildera_ написа:

Що ми се струва, че си на щик, ама срещу Русия. Ако утре Рсия е наш съюзник, просто ще се отметнеш. Аз не. Не бих се отметнал сега, не бих се отметнал и в друг период от време. Просто е. Защитаваме своето, а не АМЕРИКАНСКОТО!

Ти си просто поредния предател, дето вика аху-иху, ама после тихо. Ти си трол, дето целта е да обърка българина. Ти си платен трол, както е платен и тоя сайт за точно подобни неща!!!!

От какво да се "отметна" ?? Не виждаш ли как ти посъзнателно поставяш призмата - винаги Русия. Каквото ти наложи да "виждаш" от Русия, това ти е мирогледа .

Никога през "българска" призма, никога през българския мироглед. Затова и говорех за нашите най големи "уж" националистически партии , коит нямат аналог по света - никоя националнистическа партия, ако ще от зимбабве да е, не би поставила пред своя национален флаг, чужд.Тук е факт обаче.

Смешното е че малко ще ти е трудно да намериш мой пост срешу "Русия", още по малко, да възхвалявам американците.

на 12.08.2017 г. в 6:26, lsmurf написа:

Казармата според мен никого на нищо не е научила въпреки шаблоните как ставаш мъж . Този който влезе лайно излиза още по - голямо и смрадливо такова. На търпимост не трябва да ни учат а по скоро да ни отучват от нея като народ че виж докъде сме се докарали с нея. Чест и достойнство в казармата не се насажда а се смазват обикновено. Така че твърдо съм против задължителната казарма. Обикновено мразя задължителните неща задължителна казарма ,  задължително гласуване -нищо добро не излиза от нещо което е наложено насила а не е избрано от някого съзнателно.

Да, подкрепям с 2 ръце. В живота има къде по-трудни и сложни неща от казармата, животът е жесток, а казармата е един много кратък период. А като оставим шаблоните, там се учи точно обратното - да работиш е унижение, работят новобранците, а старите се скатават. Да не говорим за така наречената от руснаците дедовщина, а унижаваните след това трябва да умрат за родината. А в бъдеще за охранилите се нашенски мутри, на които някоя друга чуждоземна мутра ще иска да им вземе имането.

В днешно време има необходимост от войска (след 9-и смениха тая и други думи с руските, в случая с армия), но няма условия, защото почти всичко беше затрито, няма пари и т.н. То за полицията няма средства, а за наборниците... Освен това у нас битува разбирането, че казармата е да станеш мъж (а там се става гъз). А войската всъщност е за друго нещо... Има в интернет едно интервю с руски ветеран от ВСВ, който разказва как обучавал войници през войната, които никога не са виждали пушка, не че не са държали, а не са виждали! И при упражненията не проявявали никакво желание, въпреки напомнянията му, че германците стрелят много точно и в един момент ще им се наложи да премерят сили... по време на войната това. Подобно нещо съм виждал и в стар руски учебник по фехтовка след Руско-японската война, същият коментар... Та у нас се възпитава националнихилизъм, оръжията бяха супертабу и реално още са, като научиш един тапир да марширува и го облечеш в някаква униформа, после ще го пратиш срещу танкове, ракети и хеликоптери ли... Аз съм виждал как командирът крещи на сержантите да не се отделят от групата след проверката сутрин, а те тичат към лафката и се правят на глухи. Да не става война, но... Една гражданска война в Турция или епидемия/пандемия и всеобщо затваряне на границите и ще се чудим аджеба как стана така. Но едно време като рязаха танкове и самолети, и искаха да се унищожи войската, хората къде бляха? И помнят ли кои бяха отговорните, защото те пак са тук, и пак са на "правилната" страна.

Освен това войска няма да имаме, да не дразним съседите. Щом ракетите ни ги дразнят, а нас не ни дразнят гигантските им армии, мисля че ви е ясна картинката. Големият брат наблюдава.

Е да де... именно затова измряха милиони, затова бяха измислени "загранотрядите"

Хем прекрасно описвате проблема, хем обаче не осъзнавате че това е зА , а не ПРОТИВ  едно задължително военно обучение.

Нарочно не казвам думата "казарма" която вече се убедих е като  думата "торбалан" за децата :) 

на 19.08.2017 г. в 10:44, Мальчик Бананан написа:

Лично аз предпочитам професионална армия да ме пази - хора тренирани и обучени, специално за целта. Казармата, даже и като усилие за увеличаването на армията е глупаво. Всеки да си знае мястото. Учителят може да обучава, войникът - да воюва. Друго да не може да прави. Само това, стига.

Че то нашата профи армия не може да марширува както марширувахме ние, бе. Кво остава да ни пази, при това със 7 пъти по-малочислен състав?:(

преди 4 часа, simtech написа:

Дано първи да си ти пушечно месо, пожелавам ти го лично. Само да те питам..като имаш селяни с рубашки, кой ще ремонтира танковете и самолетите, ако на първа линия пратиш инженерите да ги трепят?

Пъзльото ми той, Големия инжилерин:D Само устата му голяма, иначе се крие мод масата като един Болен Сидеров:D

преди 10 минути, karadzha написа:

Пъзльото ми той, Големия инжилерин:D Само устата му голяма, иначе се крие мод масата като един Болен Сидеров:D

Гледай видеото по-горе. Принципи няма. А рибата се вмирисва откъм главата.
Това щеше да го знаеш. Ако виждаше по-далеч от носа си.
Хора като мен са видели повече от теб.
Поне имам перспективата...
Запитай се защо....

преди 14 минути, simtech написа:

Поне имам перспективата...
Запитай се защо....

Имаш бръмбари в главата, мойто момче:D

преди 11 минути, karadzha написа:

Имаш бръмбари в главата, мойто момче:D

Твойто момче ще викаш на сина си, който подозирам че ще порасне същия к**еш.

преди 14 часа, simtech написа:

Защото от пръдливи чичковци

Идентифицира ли се?
------------
С човек, който не иска да води дискусия нямам намерение да водя. Защото вие вечно сте прави.
И вечно друг ви е виновен. Младите, казармата, извънземните, евроатлантиците, русофилите...Само вие сте невинни.
Ама младите са отражение на вас.
Щом са пораснали младежи идиоти, значи родителите им са били такива. Родителите, които бяха закърмени със социалистическите ценности и реда, строя на родната армия. Честито.

преди 39 минути, simtech написа:

Твойто момче ще викаш на сина си, който подозирам че ще порасне същия к**еш.

Досега не съм се келешил, това беше твоя марка. Нарочно нарече Флопито колега, така и аз нарочно те нарекох мойто момче, мойто момче:wink12:

преди 1 час, karadzha написа:

Че то нашата профи армия не може да марширува както марширувахме ние, бе. Кво остава да ни пази, при това със 7 пъти по-малочислен състав?:(

Понеже да маршируваш е най-важното умение? А не тактическа подготовка, да речем...

преди 9 минути, Мальчик Бананан написа:

Понеже да маршируваш е най-важното умение? А не тактическа подготовка, да речем...

Естествено че е важно!!! И знаеш ли защо е толкова важно!!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.