Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наборната армия - робство и позор (пълна версия на филма)

Featured Replies

преди 7 часа, miro20 написа:

Е да де... именно затова измряха милиони, затова бяха измислени "загранотрядите"

Хем прекрасно описвате проблема, хем обаче не осъзнавате че това е зА , а не ПРОТИВ  едно задължително военно обучение.

Нарочно не казвам думата "казарма" която вече се убедих е като  думата "торбалан" за децата :) 

Стига глупости Миро . Казармата мен лично ме засяга само като данакоплатец неоправдан разход който държавата в момента и не може да си позволи на всичко отгоре.Нали ти е ясно ако тръгнат да правят нови казарми, защото старите бяха разпродадени за жълти стотинки разбира се , ще се развихри едно крадене и разходите ще скочат до небето- справка санирането.

Да не говорим че трябва да издържаме още хора без да произвеждат реално нищо.

• Отговори 385
  • Прегледи 22,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Че модератори в калдейта няма това е публична тайна ама хапчетата защо ги спря? 

• Кефиш ме, няма спор. Лъжеш, после се опровергаваш и накрая казваш, че някой те обижда само , защото ти се смее колко си тъп. 

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Хаха, на това "филм" ли му викаш? Пълна аматьорщина. Да не си го записал ти?И що не си показа зурлата? Ебаси майката. Калмуков, излагаш се бе момче. 

Сравнение с какво? Я кажи за пет часа строева не е ли по-добре нещо друго да се заучава? Интересно ми е колко часа строева подготовка правят американската или израелската армия? Човек, набивал си крак с часове, щото не са знаели какво да те правят, а не за да заздравят петите ти, които са толкова важни в бой. Точно за това казвам, че е нужно професионална армия, а не някакви отишли насила или да отбият номера. Теб като ти се развали уред, някой от улицата ли викаш или професионалист. Всеки да си знае мястото. Войникът воюва, даскала учи. Единия няма работа на "работното място" на другия.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:

Войникът воюва, даскала учи. Единия няма работа на "работното място" на другия.

А сега ни обясни в детайли как СССР спечели ВСВ срещу доста добре обучената (поне в началото на войната) и технически превъзхождаща я германска армия?
Ама тям е нямало аз съм учител или инж. ще бъда тиловак и искам бюро ...

И колко жертви са дали? Или викаш може и пирова да е, ама нали е победа? Освен това сме XXI век, а не XX.

преди 13 минути, Мальчик Бананан написа:

И колко жертви са дали?

По малко разбира се в дългосрочен план. Ако бяха проиграли войната (тоест да се предадат без бой) пак щяха да ги дадат тия жертви само че през комините на разни лагери и вече изцедени като лимони строейки третия райх.  Ама тогава СССР впрегна всичкия си наличен ресурс и не го делеше на учители, инженери трактористи. Всеки беше бойна единица срещу завоевателите.
А сега аз съм инж и искам бюро щото се намирам за по умен от останалите. При Сталин беше така.
- ей ви на вас двамата инженери една пушка и единия като го гътнат другия я взема и продължава напред. Заповеди не се обсъждат. Кой тръгне назад куршум от НКВД. Ей така я спечели войната. За това колкото и противоречева фигура да е останал Сталин в историята все пак той е човека които победи Хитлер във ВСВ и още го има по портрети по стените в много руски семейства.

Доообре.

А това за инженерите явно е че не го разбра. Казах, че искам армията, която ме пази да е съставена от професионални войници, а не от хора, де не знаят откъде се държи автомата. Ти щом нямаш проблем някакъв 18-годишен лигльо да те пази, аз имам. Донаборната служба звучи днес още по-абсурдно. И наборната армия е наистина робство и позор.

Ти замислял ли си се защо го говорят това днес за възраждането на тая идиотия? Наистина ли си мислиш, че става дума за чиста монета. Помисли с края на наборната служба колко народ остана без източник на крадене. А какво ще кажеш вместо да модернизираме армията, да даваме бюджета за изхранване на някакви, де няма да свършат никаква работа? Остави моралната част на въпроса. Чисто практически какво означава това за сигурността на държавата? Вместо високопроходима техника и модерно снаряжение, да ги дадем за донаборници? rly?

преди 5 часа, lsmurf написа:

Стига глупости Миро . Казармата мен лично ме засяга само като данакоплатец неоправдан разход който държавата в момента и не може да си позволи на всичко отгоре.Нали ти е ясно ако тръгнат да правят нови казарми, защото старите бяха разпродадени за жълти стотинки разбира се , ще се развихри едно крадене и разходите ще скочат до небето- справка санирането.

Да не говорим че трябва да издържаме още хора без да произвеждат реално нищо.

Викаш не ти трябвала армия само разходи да плащаш...

Ако утре някой нашественик реши да ти заграби имота, жената и територията, какво ще правиш?

Само ще стоиш и ще гледаш жално като отиваща на заколение овца??

преди 34 минути, Мальчик Бананан написа:

Вместо високопроходима техника и модерно снаряжение, да ги дадем за донаборници? rly?

Сега ги даваме изхранване на мигранти потенциални терористи.
Кога това щеше да стане ако границата се пазеше като при Тодор Живков ? Ама тогава имахме армия и ресурс за това да си пазим границата.
Сега инженерите опънали една ограда и приключили с проблема.

преди 1 час, gagodrago написа:

Ако утре някой нашественик реши да ти заграби имота, жената и територията, какво ще правиш?

Не съм казал че не ми трябва армия. Досега ме заболяха пръстите да пиша че ни трябва професионална армия с добре подготвени професионални войници които знаят точно какво правят а не да се правим че подготвяме всички мъже и накрая едно голямо нищо. Те повечето не си спомнят служили ли са въобще камо ли на какво са ги обучавали. Но ако държиш, няма достатъчно лекари и учители също - може да въведем задължително образование по тези професии пък после ще ни лекуват и обучават  ! :)

Та, разходите се правят когато в крайна сметка има полза от тях - в противен случай е просто пилеене на ресурси.

Редактирано от lsmurf (преглед на промените)

преди 3 часа, BMW Маниак написа:

А сега ни обясни в детайли как СССР спечели ВСВ срещу доста добре обучената (поне в началото на войната) и технически превъзхождаща я германска армия?Ама тям е нямало аз съм учител или инж. ще бъда тиловак и искам бюро ...

Всеки нашественик в Русия пропуска Голямата Руска Зима. На руснаците тактиката им през много войни е била да правят засади или просто да се оттеглят, докато дойде Голямата зима. Тогава механизираната техника е парализирана, придвижването е по-трудно.
Обаче немците далеч не са били приспособени за зимата колкото руснаците. Истината е, че Хитлер не е знаел, че руснаците ще проточат войната толкова и също както Наполеон е чакал прекалено дълго. Немските войници са измръзвали, защото са нямали зимни униформи. До там е стигало, че са пращали одеяла и дрехи, взети от затворниците в Лагерите на смъртта.
Това е причината. А докато се усетят немците, руснаците в далечния изток са направили заводи и бълват евтини танкове в големи количества.
Ако немците бяха успели действително да завладеят Прикаспийския регион, то тогава победата на руснаците е била поставена под въпрос. Защото там са се намирали много находища на петрол. А петролът е необходим, за да може механизираната техника да се движи.

преди 2 часа, BMW Маниак написа:

- ей ви на вас двамата инженери една пушка и единия като го гътнат другия я взема и продължава напред. Заповеди не се обсъждат. Кой тръгне назад куршум от НКВД. Ей така я спечели войната. За това колкото и противоречева фигура да е останал Сталин в историята все пак той е човека които победи Хитлер във ВСВ и още го има по портрети по стените в много руски семейства.

Браво, пожелавам ти на теб куршум в тила. Да те видим тогава колко си НГВС. Защото само плямпаш за казарма, в която не си бил и не си преживял гадориите, които са документирани. Само знаеш да тролиш.
А Сталин е бил глупак, това е истината. Избил е половината си висш ръководен състав и до последно е държал, че няма да го нападне Германия.
Дори когато са започнали да обстрелват по руската граница, Сталин не е повярвал и им е казал да не отвръщат.
Чак когато става ПРЕКАЛЕНО КЪСНО той се усеща. Да не говорим за неадекватно проведеното превъоръжаване.

преди 2 часа, Мальчик Бананан написа:

Вместо високопроходима техника и модерно снаряжение, да ги дадем за донаборници? rly?

Без техника в днешно време армията не струва нищо. Без техника можеш да водиш някоя си партизанска война в горите, но ако излезеш на полето, ще те засипят със снаряди и ще те заличат. А дори и да си в гората, някой може да й драсне клечката, за да те изгони от нея и пак да избият всички.

преди 1 час, gagodrago написа:

Нашественик не се спира само с големи думи. Една армия, като няма достатъчно автомати да раздадат на всички, каква работа би свършила?
Хората имат ракети, самолети, танкове, кораби. Ние какво имаме и какво правим? Имаме един завод за автомати, гранати, мини и РПГ. Толкова.

преди 1 час, BMW Маниак написа:

Сега ги даваме изхранване на мигранти потенциални терористи.Кога това щеше да стане ако границата се пазеше като при Тодор Живков ? Ама тогава имахме армия и ресурс за това да си пазим границата.Сега инженерите опънали една ограда и приключили с проблема.

ТИ НЯМАШ нищо общо с България. ТИ НЕ ДАВАШ ПАРИ. На теб НЕ ТИ ПУКА за България. Престани да правиш вятър с устата си.
Ако имахме, ама ти не си бил част от порочната армия тогава.
Границата и сега могат да я пазят. Имаме достатъчно хилядна армия да застанат и да стрелят по всичко живо и да не мине жив мигрант. А полицията да ги довърши тия които са минали границата.
То хубаво, ама НЯМА ЖЕЛАНИЕ. Кака ти Меркел мислеше, че пак ще набара работна ръка, но залъкът се оказа твърде голям за нейната уста и се задави. Няма желание, отгоре ти казват да не ги пипаш мигрантите и да ги приемаш.

преди 50 минути, lsmurf написа:

Не съм казал че не ми трябва армия. Досега ме заболяха пръстите да пиша че ни трябва професионална армия с добре подготвени професионални войници които знаят точно какво правят а не да се правим че подготвяме всички мъже и накрая едно голямо нищо.

Ако ми плащат по 2000лв заплата, водят ме 2-ра категория труд, пенсионирам се на 45 години с 800+лв пенсия(или тавана) и ми плащат квартира, веднага влизам в армията.
Иначе - средно пръстче.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 10 минути, simtech написа:

Ако ми плащат по 2000лв заплата, водят ме 2-ра категория труд, пенсионирам се на 45 години с 800лв пенсия и ми плащат квартира, веднага влизам в армията.
Иначе - средно пръстче.

Ами и при това положение пак ще си по на сметка на държавата от например 2 - 3 наборни войници които ще трябва да заместят 1 добре обучен професионалист. Това че бяха решили че всички ставаме за войници не означава че е така въпреки че някои тук във форума се изживяват като професионалисти само заради това че са се научили да разглобяват и сглобяват автомат. Между другото за 45 те години съм против - та това е мъж в силата си и да го правят пенсионер !

преди 7 минути, lsmurf написа:

Между другото за 45 те години съм против - та това е мъж в силата си и да го правят пенсионер !

Аз нямам проблем с работата, ако се плаща достойно и отношението е с уважение.
А 45-50 години не е мъж в силата си. Виж как бяга мъж на 20 и как бяга мъж на 50.
Не случайно професии като пожарникари или полицаи има ранно пенсиониране.
Ако си вършеха работата, то се предполага че тя е с големи физически натоварвания.
Ако не стигнеш навреме ще убият някой или някой ще изгори жив.

Я стига! Премиерът може да играе професионален футбол на 54 години . Не виждаш ли че бяга човекът като вятъра. Взимай пример.:)

преди 9 минути, lsmurf написа:

Я стига! Премиерът може да играе професионален футбол на 54 години . Не виждаш ли че бяга човекът като вятъра. Взимай пример.:)

Баси вица! Те всички се скъсват да му бутат топката в краката че да може да вкара гол. Там не е футбол а слагачество. Голяма работа че паднали на мач от премиера ! Нали после ще са на софрата с него ...

преди 2 часа, lsmurf написа:

Ами и при това положение пак ще си по на сметка на държавата от например 2 - 3 наборни войници които ще трябва да заместят 1 добре обучен професионалист. Това че бяха решили че всички ставаме за войници не означава че е така въпреки че някои тук във форума се изживяват като професионалисти само заради това че са се научили да разглобяват и сглобяват автомат. Между другото за 45 те години съм против - та това е мъж в силата си и да го правят пенсионер !

Ама я ни кажи, как се справят Израел с тая овехтяла донаборна армия, без никакви професионални войници, че чак и жените им служат!!! Само Вие не ставате за нищо!!! Че там службата им е 3 години!!! Да им се чуди човек, що си хвърлят парите на вятъра с тази донаборна служба, вместо да си направят една професионална армия от 20 000 - 30 000 професионалиста примерно, колкото е нашата!!! А да си видял евреин да хвърля пари??? Само едно ще ти кажа, ей тия донаборници само жените да си пуснат и ще разкостят тия нашите професионалисти!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 11 минути, Джугашвили написа:

Ама я ни кажи, как се справят Израел с тая овехтяла донаборна армия, без никакви професионални войници, че чак и жените им служат!!! Само Вие не ставате за нищо!!! Че там службата им е 3 години!!! Да им се чуди човек, що си хвърлят парите на вятъра с тази донаборна служба, место да си направят едн професионална армия от 20 000-30 000 примерно, колкото е нашата!!! А да си видял евреин да хвърля пари???

Евреите са друго нещо. Първо те са в перманентна война и им се налага всеки да е обучен. Второ те още от деца са обучавани да могат да реагират и три години може и да са достатъчни наистина да бъдат обучени . И най важното те са убедени че обучението ще им е от полза , а когато човек иска го прави.

Я да те видя теб как ще убедиш манго от факултето  че наистина трябва да се запретне и да научи нещо ? Същото важи и за куп мамини и татини синчета дето нехаят за нищо. Загубена кауза според мен.

преди 3 часа, simtech написа:

Аз нямам проблем с работата, ако се плаща достойно и отношението е с уважение.
А 45-50 години не е мъж в силата си. Виж как бяга мъж на 20 и как бяга мъж на 50.
Не случайно професии като пожарникари или полицаи има ранно пенсиониране.
Ако си вършеха работата, то се предполага че тя е с големи физически натоварвания.
Ако не стигнеш навреме ще убият някой или някой ще изгори жив.

Кажи го това на тези в Донбас, че те не го знаят!!! Същите 40-50 годишни запасняци и доброволци, без никакво въоръжение разказаха играта на младите 20 годишни професионалисти от украинската армия, с модерно американско въоръжение!!! Ония 3 или 4 мобилизации правят, ама няма, бързо им свършват професионалистите и хората!!! Пък Донбас все така си стои извън контрола на укропитеците, пазен от същите тези 40-50 годишни чичковци минали през задължителната казарма!!!

преди 15 минути, lsmurf написа:

Евреите са друго нещо. Първо те са в перманентна война и им се налага всеки да е обучен. Второ те още от деца са обучавани да могат да реагират и три години може и да са достатъчни наистина да бъдат обучени . И най важното те са убедени че обучението ще им е от полза , а когато човек иска го прави.

Я да те видя теб как ще убедиш манго от факултето  че наистина трябва да се запретне и да научи нещо ? Същото важи и за куп мамини и татини синчета дето нехаят за нищо. Загубена кауза според мен.

Ами да друго нещо са,  щото се обучават!!! Факт, безспорен при това!!! Нещо което Вие не искате да правите и считате за безсмислено!!!

П.П. И пак да подчертая, на един излет сред природата не може да отидете без да дадете жертви!!!

преди 15 минути, Джугашвили написа:

Нещо което Вие не искате да правите!!!

Ще вземеш да вденеш най накрая за какво ти говоря. :)

преди 7 минути, lsmurf написа:

Ще вземеш да вденеш най накрая за какво ти говоря. :)

Аз няма какво да вдявам!!! Крайно време е да проумеете, че освен права имате и задължения!!! И правата трябва да са за тези, които си изпълняват задълженията към Родината!!!

преди 12 минути, Джугашвили написа:

Аз няма какво да вдявам!!! Крайно време е да проумеете, че освен права имате и задължения!!! И правата трябва да са за тези, които си изпълняват задълженията към Родината!!!

Аз специално моите задължения съм си ги изпълнил когато ми е било времето . Сега обаче говорим за друго . Дали трябва да върнем една тъпотия от времето на соца или не. Още повече че ако по мое време все още имаше някакъв смисъл от казармата , сега поне аз не виждам такъв освен ако целта не е малко да се пораздвижат младежите което не е лошо по принцип обаче при положение че бабите и дядовците им мизерстват с ниски пенсии държавата да харчи пари за да им организира фитнеса не мисля че е оправдано. А задълженията към Родината младежите ще си изпълнят като си плащат данъците с които ще се плаща на професионалисти които да я пазят наистина както трябва , а не само на думи .

преди 13 минути, lsmurf написа:

Аз специално моите задължения съм си ги изпълнил когато ми е било времето . Сега обаче говорим за друго . Дали трябва да върнем една тъпотия от времето на соца или не. Още повече че ако по мое време все още имаше някакъв смисъл от казармата , сега поне аз не виждам такъв освен ако целта не е малко да се пораздвижат младежите което не е лошо по принцип обаче при положение че бабите и дядовците им мизерстват с ниски пенсии държавата да харчи пари за да им организира фитнеса не мисля че е оправдано. А задълженията към Родината младежите ще си изпълнят като си плащат данъците с които ще се плаща на професионалисти които да я пазят наистина както трябва , а не само на думи .

Ама спестените пари от донаборниците ще отидат точно за пенсионерите!!! Даже 240-те ни хрантутници ще се лишат от мерцедесите и БМВ-тата си, за да допълнят фонда!!! То от близо 20 години са премахнали казармата, ама не съм забелязал пенсионерите ни да са започнали да живеят охолно!!! Дай малко по-сериозно!!! И като започнете с антикомунистическите си лозунги и заучени фрази, даже не се и усещате!!! Израел не са били комунизъм, ама имат задължителна казарма и не са я махали никога!!! Турция също!!! Мхм и там е задължителна!!! Хем е член на НАТО!!! Аргументите ви с това, че казармата била комунистическа приумица издишат отвсякъде!!!

преди 2 часа, Джугашвили написа:

Кажи го това на тези в Донбас, че те не го знаят!!! Същите 40-50 годишни запасняци и доброволци, без никакво въоръжение разказаха играта на младите 20 годишни професионалисти от украинската армия, с модерно американско въоръжение!!!
П.П. И пак да подчертая, на един излет сред природата не може да отидете без да дадете жертви!!!

Не ставай смешен. Първо не цялата армия на Украйна е отишла там - страх ги от руснаците, а второ - руснаците подпомагат с оръжия.
А в Украйна има задължителна военна служба - 12 месеца.
За излета...да те пратя ли на майн...или сам ще отидеш там? Аз още като бях малък съм ходил сам из планината/гората.
Да ти приличам на умрял? Ама ти на какъв ми приличаш с умнотиите ти - да не казвам.
Като толкова ги разбираш, я ми кажи как можеш да определиш СЕВЕР, ама без да гледаш в гуглето?

Ама я ни кажи, как се справят Израел с тая овехтяла донаборна армия, без никакви професионални войници, че чак и жените им служат!!!

Израел е заобиколена от врагове, а ние - от съюзници. Като толкова искаш - отивай изкарай още 15 години служба, никой не ти пречи.
Междувременно някой като мен ще направи деца на жена ти, примерно. Щото тя няма вечно да те чака.

Крайно време е да проумееш, че държавата също има задължения към нас, а ние имаме права. И нито държавата е коректна към нас, нито правата ни се спазват. РОДИНА няма. Родината я изядоха такива като теб и вашите деца.
Аз ще пазя Бойко ли? Та аз ще пусна армията, която ни напада.

преди 58 минути, lsmurf написа:

освен ако целта не е малко да се пораздвижат младежите което не е лошо по принцип...

Те повече от вас се движат. Вие ако сте яли банички навремето, днес младежите работят още от 13-14 годишна възраст.

преди 52 минути, Джугашвили написа:

Ама спестените пари от донаборниците ще отидат точно за пенсионерите!!!

СПЕСТЕНИ пари няма да има. Наборниците искат униформи, искат храна, искат къде да спят, искат отопление, хигиенни принадлежности, чаршафи.
Знам, че те е яд, че навремето са те вкарали на принудителна ангария, но комунизма свърши.

на 8/21/2017 в 22:43, simtech написа:

А въоръжена армия..СМЕШНО. Да не би наборниците да са имали зачислен по един танк на тяхно разположение? Дават им автомата, стрелят по мишени 3 патрона, през останалото време оръжието заключено, а те белят картофи и мият кенефи.

Момченце безхаберно, чувало ли си поговорката, че е по-добре да мълчиш и да подозират, че си прост, отколкото да отвориш уста и да разсееш всички съмнения? ;) Да, механик-водачите на танк (кемафите на казармен жаргон) имаха зачислен танк Т-72. И заедно с командира на машината и мерач-оператора (също войници) се грижеха за него - почистваха оръдието, картечницата и веригите след всяко излизане на учение, правеха профилактика на двигателя... При вдигане по тревога, а учебни тревоги имаше по няколко пъти в месеца, екипажът беше длъжен да изведе танка извън казармата с пълен комплект боеприпаси в рамките на 15 минути. Да не говорим, че дори един мотострелковак (кашик) на петдневно учение изстрелваше над 300 патрона. Плюс няколко гранати от РПГ и ако е мерач-оператор на БМП - двайсетина 73-милиметрови снаряда от оръдието на БМП-то, около 500 патрона с картечницата и поне един пуск на ПТУРС (противотанков управляем ракетен снаряд). Калашниците (както и леките картечници и РПГ-тата) стояха заключени в пирамиди пред спалното помещение. Ключовете бяха в дневалните. И при вдигане по тревога дневалните отключваха пирамидите, а всеки беше длъжен да се облече, да си вземе зачисленото оръжие, сумката с 4 пълнителя по 30 патрона, противогаза и шанцовия инструмент и да напусне спалното в рамките на 7 минути.

А ти явно партенка не си помирисвал през живота си, затова бъркаш казармата с 10-дневните курсове военно обучение, на което ходеха задължително 16-годишните младежи и девойки, за да се запознаят с основите на строевата подготовка, устройството на калашника и лагеруването на палатки.

преди 17 минути, Win_user написа:

Момченце безхаберно, чувало ли си поговорката, че е по-добре да мълчиш и да подозират, че си прост, отколкото да отвориш уста и да разсееш всички съмнения?

Това го кажи на тия, които повече са белили картофи, отколкото стреляли. Документирано е.Доказано безспорно.
И недей ми философства много момиченце безхаберно такова.
Като сте имали на разположение, защо тия мутри още се хилят от катедрата в залата на Народното събрание?
Нали сте голяма работа? Май излиза, че повечето които са карали казарма са от най-големите путьовци, щом са оставили мутри да разграбят България. Къде бяхте вие и вашите автомати бе?
Като сте били толкова голяма работа, голямата мощна армия..Що не свалихте комунизма бе?
Голямата мощна армия от прости шапки с кухи глави, заради които и днес България страда. А, честито.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 10 минути, simtech написа:

Като сте били толкова голяма работа, голямата мощна армия..Що не свалихте комунизма бе?

А защо да сваляме социализма (комунизъм никога не е имало)?!? Това беше строй, при който хората бяха доволни и щастливи от живота. Нямаше бездомни, нямаше гладни, нямаше безработни, нямаше просяци, нямаше престъпност, за циганска такава - да не говорим... Хората живееха доволно, спокойно и сигурно. А за това, че пускаха в магазините банани и портокали 2-3 пъти около Нова година никой не тръгва да прави революция :D 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.