Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наборната армия - робство и позор (пълна версия на филма)

Featured Replies

преди 11 часа, miro20 написа:

За мен целите на казармата са съвсем други. - Да изградят някои задължителни умения , както един ученик се учи да борави с химикалка.

"задължително" четмо и писмо според вас излишно ли е ?

Миро наистина ли мислиш че ще изградиш някакви умения в човек който не желае това. Не виждаш ли че 12 години ги ограмотяват в училище и накрая излизат полуграмотни от него. Чиста загуба на ресурси си  е.

• Отговори 385
  • Прегледи 22,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Че модератори в калдейта няма това е публична тайна ама хапчетата защо ги спря? 

• Кефиш ме, няма спор. Лъжеш, после се опровергаваш и накрая казваш, че някой те обижда само , защото ти се смее колко си тъп. 

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Хаха, на това "филм" ли му викаш? Пълна аматьорщина. Да не си го записал ти?И що не си показа зурлата? Ебаси майката. Калмуков, излагаш се бе момче. 

на 8/12/2017 в 16:12, miro20 написа:

Виждаш как и тук някои си дават воля на най ниските си инстинкти , само защото нямат грам обща култура, образование , и стигаме до чест и достойнство , дори към хора които не познават ?

Днешните младежи са деца на вчерашните войници. След като те нямат грам обща култура, чест и достойнство...от кого са научили това, казваш?
Кой им е давал "хубав пример"? Бате Бойко, Симеончо или Доган да не би да имат чест, достойнство или обща култура?

на 8/18/2017 в 12:13, nikssi написа:

Много вярно казано. Казано от един истински мъж!
Останалите драсканици за вредата и извращенията в армията са просто хленчене и мрънкане на мамини синчета!

Всички убийства и смъртни случаи в армията и военни инвалиди в мирно време са мамини синчета, които хленчат и мрънкат.
Героят в Кербала...Голям герой, няма що. ИСТИНСКИ другари? Полезна подготовка?
Да не би да си чел случайно книги в казармата, а? Инженер ли стана там, някаква наука ли научи?

на 8/18/2017 в 17:38, nikssi написа:

Знаеш ли защо сме на това дередже? Заради такова мислене,заради такова високомерно отношение и безхаберие към всичко. 

Високомерно отношение имаш ти. На такова дереже сме, защото ни управляват вчерашните войници, очевидни идиоти.
Няма един под 30 години, който да е бил министър, премиер или президент. Няма и да има.
Ще ви управляват крадливи пръдливи пенсионери, забъркани от същата глина, от която и вие.
Заслужавате си участта, мизерувайте.

преди 21 часа, bildera_ написа:

Имаш достатъчно време за размисли и да останеш сам със себе си, за да разбереш какво ще правиш с бъдещето си. 
...То студентството си съществуваше и заедно с казармата, дори в много по-добрия вариант - излизаш улегнал човек и тогава почваш сериозно да се образоваш. Не някакво лайненце след аб.бал, дето го страх да не си нарани ръчичките малко лятото, за да си помогне за обучението.

В казармата нито мислиш, нито можеш да мислиш. Ти си една пружинка и изпълняваш.  Нищо не оставаш, една книга не можеш да прочетеш.
Излизаш улегнал човек и се образоваш? Ама то приетите за висше тогава са имали съкратена и отложена казарма.
Лайненцата, които са пили и са правили мизерия в казармата и са чернели живота на нормалните хора...такива и ще си останат.
Излизаш на улицата и гледаш колко лайняни чичковци се взимат на сериозно.

преди 13 часа, Мальчик Бананан написа:

Целта на казармата не е била възпитание, а подготвянето на жертвени агнеци за война. Все едно да кажеш, че Ким Чен Ун е възпитател. Както в Израел, казармата не е  цел възпитание. В центъра на арабския свят, теоретично война може да се случи във всеки един момент. Нито пък в САЩ, армията има за цел друга, освен набирането на жертви за хилядите войни на САЩ. Това за възпитание, възмъжаване и други такива са просто лозунги, които кой знае защо някои ги приемат като чиста монета. Да кажеш, че си започнал да мислиш за дисциплина на 18 не е гордост. Говори за нивото на възпитание, което са ти дали вкъщи до това време. Срам е, не гордост е, да кажеш, че някакви неща, които е трябвало да развиеш на 10-12 ги развиваш на 20. Колко ги развиваш, ясно е. Виж физическа дисциплина и култура, ако развиеш, това е друго, но не знам колко са успели. Това е можело да се развие в казармата. Това е здраве. Но днес пък има фитнес клубове, и много младежи днес са в добро физическо състояние - не говоря за дебелите лапета и нацепените батки. Наистина има много младежи, които спортуват. Мнозина младежи ползват фитнес инструктаж, четат, правят правилно нещата. Министерството на отбраната ще наеме ли фитнес инструктори?

То ако стане някакъв военен конфликт нашите нацепени батки първи ще дезертират. Примерно ако някой реши да ни нападне, ти на нацепените батки и фитнес маниаците с обръснатите краката и мишници ли ще разчиташ да те пазят?:D

На нашите мутри и анаболни батки шансът им да оцелеят срещу добре обучени войници е нулев, примерно колко ще издържат срещу спецназ?

Редактирано от gagodrago (преглед на промените)

преди 3 часа, lsmurf написа:

Миро наистина ли мислиш че ще изградиш някакви умения в човек който не желае това. Не виждаш ли че 12 години ги ограмотяват в училище и накрая излизат полуграмотни от него. Чиста загуба на ресурси си  е.

Ами да... Когато децата се събудят и вдият че не живеят в розов свят, че и граници и роднини са физически застрашени от всякакъв вид конфликти... мисля сами ще искат да иат някакво обучение.

Както гледам , представата за "казарма" в някои тук е всичко друго но не и това на което аз акцентирам.

За съжаление.

Spoiler

Цитат

Хе*рм*а*фр*од*и*т, престани да си хабиш клавиатурата, не те чета. 1f603.png

:lol6:

Ще трябва да си колекционирам  такива простотии  .. какво ли не бях чувал за мен  :)

Нали разбирате защо сте наритани от всички други места ? дори 1001 ника да си правите, пак ви наритват.

Благодарете се че тук още ви търпят спама и тролските комплексарщини :)

Абе баш на въдицата се хвана ти. :D Първо сигнално реагира. :D

преди 1 час, simtech написа:

Днешните младежи са деца на вчерашните войници. След като те нямат грам обща култура, чест и достойнство...от кого са научили това, казваш?
Кой им е давал "хубав пример"? Бате Бойко, Симеончо или Доган да не би да имат чест, достойнство или обща култура?

Всички убийства и смъртни случаи в армията и военни инвалиди в мирно време са мамини синчета, които хленчат и мрънкат.
Героят в Кербала...Голям герой, няма що. ИСТИНСКИ другари? Полезна подготовка?
Да не би да си чел случайно книги в казармата, а? Инженер ли стана там, някаква наука ли научи?

Високомерно отношение имаш ти. На такова дереже сме, защото ни управляват вчерашните войници, очевидни идиоти.
Няма един под 30 години, който да е бил министър, премиер или президент. Няма и да има.
Ще ви управляват крадливи пръдливи пенсионери, забъркани от същата глина, от която и вие.
Заслужавате си участта, мизерувайте.

В казармата нито мислиш, нито можеш да мислиш. Ти си една пружинка и изпълняваш.  Нищо не оставаш, една книга не можеш да прочетеш.
Излизаш улегнал човек и се образоваш? Ама то приетите за висше тогава са имали съкратена и отложена казарма.
Лайненцата, които са пили и са правили мизерия в казармата и са чернели живота на нормалните хора...такива и ще си останат.
Излизаш на улицата и гледаш колко лайняни чичковци се взимат на сериозно.

Виж си тона в поста и после давай квалификации кой бил високомерен. Не,че може да се очаква нещо друго ама все пак си го препрочети.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 1 час, gagodrago написа:

На нашите мутри и анаболни батки шансът им да оцелеят срещу добре обучени войници е нулев, примерно колко ще издържат срещу спецназ?

И колко души от армията на дадена страна са в Специалните части, а колко са обикновените? Шансът да оцелеят срещу добре обучени войници..Ти армията според теб като й е толкова ниска летвата обучава Специални части, така ли?
Я слез на земята. Хората в Специални части са единици и те не са на фронтовата линия пушечно месо. Те са да бъдат използвани в операции с хирургическа точност с приоритет. Където голямата численост не е предимство, а моментът на изненадата е.

преди 40 минути, nikssi написа:

Абе баш на въдицата се хвана ти.  Първо сигнално реагира.

Не е първосигнално. Ако днес младежите са келеши, то те са възпитавани от хора, които са вчерашни войници. Били са в казармата.
И за да бъдат децата келеши, то родителите са идиоти. Много просто.
Не търсете причината за упадащата България, келешите и всичко останало в някой друг, освен в самите вас.
Искате 18 години да спите и да се чешете по корема, а училището и казармата да ви свършат вашата работа по възпитанието?

преди 14 часа, kalansuv написа:

От импотентни дъртаци акъл не искам.

Че си трол ясно, но малоумен ли си?

Да, благодаря!!! Както и очаквах, отговорът ти е изключително изчерпателен и показва тоталната Ви деградация, породена от липсата на казарма!!! На един елементарен въпрос не можете да отговорите!!! Толкова Ви е потенциала!!! И дъртак ще викаш на баща си, капиш!!!

• Автор

Процент на гражданите на някои европейски държави, желаещи да се бият на страната на собствената си държава в случай на война

За България делът е 25%.

Източник и подробности на на английски език: http://brilliantmaps.com/europe-fight-war/

No automatic alt text available.
на 5.08.2017 г. в 23:25, kalansuv написа:

Официална страница с коментари:
http://www.otizvora.com/2016/03/7520

Автор и диктор: Иван Стаменов. Много добре направен филм на правилното място и в точното време. Документалният Филм е политически и затова е в раздел Политика. Моля изгледайте филма и споделете мнение. За или против истината изнесена в филма.

Пич, ти бил ли си в казармата и живял ли си по времето на Тодор Живков /другата тема/? Или просто си намерил отнякъде нещо и си го "пльоснал" във форума, за да трупаш теми и постове.

на 11.08.2017 г. в 23:50, _сянка_ написа:

Ok. Пък аз ше ги науча да пият.  :D

Офф...мен никой не ме научи ни да пия, ни да пуша в казармата. Пълни глупости написа.  Почнах да пия по собствено желание и то чак, след като се уволних от казармата. И да, бях сам в една квартира, та си взех биричка за проба ;) Пушенето същата работа. Бачках на 23 години като нощен пазач в един бар, попаднаха ми някакви маркови цигари, де продаваха в бара - Кент, Марлборо и тем подобни, та си пробвах как е. Ама никой не успя да ме научи ни да пия, ни да пуша. Сам си реших, както и сам реших да откажа цигарите преди 6 години, сам отказах алкохола за 5 години и сам си го почнах :P Допреди година не пиех и никой не можеше да ме накара да пия. Обаче сам си пропих. Ей там е работата, че никой не може да ми дава наклон на хуя - ни в казарма, ни в цивилния живот, ни в тоя форум. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 16 часа, kalansuv написа:

Процент на гражданите на някои европейски държави, желаещи да се бият на страната на собствената си държава в случай на война

За България делът е 25%.

Източник и подробности на на английски език: http://brilliantmaps.com/europe-fight-war/

Това е малко стъкмистика. Поне за мен. Защо?  Просто за това не се пита. Въпрос на лични възприятия е. Но пък гледам, че ние се нареждаме до нормални общества и държави (колко пъти се случва), докато ненормални държави и  диктатури, като Турция, Украйна, Русия мнозинството са казали "да". Учудва ме Швеция, където държавата е със смесен етнически състав, както и Гърция, където принципно има силни леви движения.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

на 19.08.2017 г. в 15:00, simtech написа:

Целта на казармата е такива философчета като теб да ги надуват с компресора за да не развалят дисциплината и реда в армията която трябва да пази държавата.
Казармата не произвежда инженери а мъже които да не мрънкат за щяло и не щяло в трудностите в живота.

преди 16 минути, BMW Маниак написа:

Целта на казармата е такива философчета като теб да ги надуват с компресора за да не развалят дисциплината и реда в армията която трябва да пази държавата. Казармата не произвежда инженери а мъже които да не мрънкат за щяло и не щяло в трудностите в живота.

Казармата нищо не произвежда, освен идиотия, като гледаме днес България.
А ти не си човека който ще казва кой колко може да мрънка. Писна ми от путьовци и далавераджии, които нямат 1 ден трудов стаж да дават наклон на живота на хората, които всеки ден се блъскат, за да постигнат нещо в живота.
Такива, които нямат мама и тате или те са бедни, нямат имоти наследствени, нямат си нищо.
Ще мрънкам колкото си искам, защото работя. И плащам данъци. И искам всичко да е наред, а не държавата да работи против народа си.
НАЛИ? По-добре е да произвеждаш промити мозъци с робска психика и увеличен толеранс към простотия и мизерия, отколкото да оправиш страната. Най-добре е младите в най-активните им години да ги вкараш в казармата, да не вземат да направят някоя глупост, като да излязат на протест или да свалят правителството.
Защото от пръдливи чичковци не може да очакваме да променят България.
Аз мога много работи, но това не означава че съм доволен. И това го казваш ти, един НГВС, който не се е мярнал в казармата и мрънка на умряло по сите форуми колко бил богат и какви коли имал, които всъщност са бараки, само и само да му обърнат внимание и да си облекчи жалкият комплекс за малоценност.
От сега ще ти кажа, че си един п**ьо с голяма уста, който не се е сблъсквал с действителността, а само с колата си в някое дърво, защото не може да шофира, а се пъне за рали състезател.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ааааа, има интрига!!! Кеф!!! Младите комсомолци е добре да минат казармата не за друго, ами поне да се научат да оцеляват когато излязат на излет в планината!!! Че сега ги гледам и една разходка не могат да си направят!!! Излезе да се разходи, падне му батерията на телефона и вземе че умре!!! Да не споменавам, че това може да са единствените социални контакти и връзка с реалността на интровертните и асоциални типове от софтуерния бранш, дето мълчат като пукъли и думичка не могат да обелят в реалния свят!!! Благодаря за аплодисментите!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

Казармата нищо не произвежда, освен идиотия, като гледаме днес България.

Иди на офталмолог, защото явно имаш проблеми с гледането :) Казарма в България няма от близо 20 години. А идиотията се увеличава прогресивно с всеки изминал ден. Защото я няма казармата, да научи подрастващите на ред, дисциплина и уважение към закона.

Ще мрънкам колкото си искам, защото работя. И плащам данъци. И искам всичко да е наред, а не държавата да работи против народа си.

Ами точно това е целта на управляващите. Народът да работи и да плаща данъци. А в свободното си време може да мрънка колкото си ще, щото има свобода и демокрация :D 

Най-добре е младите в най-активните им години да ги вкараш в казармата, да не вземат да направят някоя глупост, като да излязат на протест или да свалят правителството.

Когато младите излязат на протест, най-много да поскачат на площада с викове "Кой не скача е червен!". Пък като им омръзне на политиците да ги гледат, могат да пратят една пожарна да ги полее с вода и протестърите мирно и тихо си отиват да се сушат в къщи. Обаче ако въоръжената армия тръгне срещу управляващите, няма кой да я спре... Точно затова политиците направиха всичко възможно младите да използват оръжие само докато играят CS.. И назначиха в армията някакви смешници на заплата, за които думата "УВОЛНЕНИЕ" е заплаха, а не мечта.

преди 2 часа, BMW Маниак написа:

Целта на казармата е такива философчета като теб да ги надуват с компресора за да не развалят дисциплината и реда в армията която трябва да пази държавата.

Верно ли го каза това? Мисля, че твоето мнение може да заключи темата. Защото всъщност ти обобщи всичко, което тук двама-трима се опитахте да опровергаете! Поздравявам те! Не се съмнявам, че и доста други тук са едни цинични псувняри, които искат да бият, да мачкат. Просто щото са някакви безсилни, неуки комплексари. А хомосексуалните садо-мазо щения, които проявяваш към колегата... супер, доказваш и друга теория.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 18 минути, Мальчик Бананан написа:

Верно ли го каза това?

Да разбира се. Това че е сте инженери (каквото и да значи) не означава че трябва да си тиловак.
Вземай пример от историята. СССР спечели ВСВ не с тиловаци инженери а с жива сила на фронта. Такива мърморковци де разваляха дисциплината и сваляха бойния дух ги разстрелваха пред строя без присъда. За това някои хора още се чудят как тия селяни с рубашките обърнаха непобедимата немска армия де се канеше да марширува на Червения площад още в началото на есента на 1941 година.

ссср имаше 20 милиона полит затворници  от умните и  красивите и ги пусна на свобода да бягат към  германия да разминират  германските полета да вкусят от  желания капитализъм.

Който няма собствена армия храни чужда.
На нас поне днешните ни нинджинери да са на ниво като например колегите си от  Северна Кореа. Колко държава е ама е ядрена и космическа сила както е в пълна изолация.
На Тръмп му дадоха свободно. Нещо не му се отдава да прави там демокрация. Ама имат инженери хората а не мрънкала де все някой им пречи.

преди 22 часа, kalansuv написа:

За България делът е 25%.

съвсем нормално е човек да иска да се бие на страната на държавата си

но аз не я приемам за своя

тя няма нужда от мен

да се бият хората с обществените поръчки .

а тези 25 %  са само на думи като захвърчат гранатите 90 % ше се скрият по миши  дупки на  слънчеви  плажчета по други държави та реално ще се бият 3 %  най - много иначе сега помпат мускули покрай НАТО  със самолетчета и танкчета .

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

пп и на картата има грешка Крим е руски а на карататa е дадено че е украински.

преди 7 часа, simtech написа:

Защото от пръдливи чичковци не може да очакваме да променят България.

Тебе май те хапи яко кучето. Пък после аз съм бил високомерен. :D С тая уста ядеш ли ?

преди 7 часа, Win_user написа:

Казарма в България няма от близо 20 години. А идиотията се увеличава прогресивно с всеки изминал ден. Защото я няма казармата, да научи подрастващите на ред, дисциплина и уважение към закона.

Всяко дете, родено и днес младеж или дете над 10 години е правено от баща, ходил в казарма.  Освен ако не говорим за циганите.
Няма ред, дисциплина и уважение в поколението ходило в казарма. Мутрите 90-те и те са ходили в казарма. И Доган, Бойко..
А въоръжена армия..СМЕШНО. Да не би наборниците да са имали зачислен по един танк на тяхно разположение? Дават им автомата, стрелят по мишени 3 патрона, през останалото време оръжието заключено, а те белят картофи и мият кенефи.
Ще се научиш, ама да слугуваш, нали?
ВИЕ като бяхте в казармата, да не би да излязохте с автоматите и да сте влезли в Парламента да ги разстреляте. МАЙ НЕ?

преди 8 часа, Джугашвили написа:

Младите комсомолци е добре да минат казармата не за друго, ами поне да се научат да оцеляват когато излязат на излет в планината!!!

А ти да не би да можеш бе?

преди 9 минути, simtech написа:

Дават им автомата, стрелят по мишени 3 патрона, през останалото време оръжието заключено, а те белят картофи и мият кенефи.

:D кви три бе философе! Ти май говориш за ученичките през 90 те....кажи на кашика,че е стрелял по три патрона да те напсува! Ти на учения не си бил явно. Философ!

Кенефите ги миеха дневалните. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.