Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Антихрист

Featured Replies

Хахахахах!!! Значи в Православието.БГ е истината??? Публикувано изображение Писнало ми е от книжни теолози вече... :rolleyes:

• Отговори 976
  • Прегледи 110,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Самите ние сме Антихриста....откакто се е пръкнал човека руши планетата....

:rolleyes:

Ако има Антихрист, значи има и Бог. Защо Бог ще позволява съществуването на Антихрист? Няма логика. Следователно или няма Антихрист или Бог е решил да си играе с хората, което също е нелепо.

По същата логика ти сам си позволил на враговете си да съществуват Публикувано изображение

Естествено,че има Антихрист..незнам дали се е родил вече както каза хайдукпикасо,но знам,че нито Нострадамус нито Ванга могат да бъдат някакви пътеводители,да казват какво ще е и т.н.

Нострадамус е чиста проба еврейн,чифут,те открай време се стремят да отблъснат човек от Бога,така че забравете Нострадамус.А Ванга...Ванга както и всичките други пророчици,магьосници и подобни е"казано си е,че подобни са гнусни пред Бога"

Ето тук,можете да се поинтересуате по тези въпроси,защото аз не бих могъл да го обясня по най-добрия начин.Впрочем то не си ли ти идва отвътре,не би го разбрал и най-добрия богослов да ти обясни.....но който има "очи,той ще види"

www.pravoslavieto.bg

Благодаря за просветлението,но щом пишем тук означава ,че не се нуждаем от обяснението в посочения от теб сайт.

Ако си мислиш че с www.pravoslavieto.bg си открил топлата вода,нека така да е.

:rolleyes: Браво..посочих го като едно от местата дето можете да се информирате.Да,но забравих,че човек не изпитва ли сам нужда да търси истината,на сила не можеш да го накараш.

Редактирано от axaman (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Антихристът е страхът в сърцата на хората. Нещо интересно от fenomenibg.com : Рептилоидите са сред нас - интервю с Кредо Мутуа ................................................................... Кредо Мутуа: А сега ще ви кажа нещо интересно, сър. Ако учите езиците на африканските нации, ще намерите думи, които са подобни на някои Близко-Източни думи или даже на думи на Американските Индианци. И думата Имануела означава “Господаря който дойде”. Дума, която се среща в езика на Хуту и Ватуси в Руанда, е много подобна на еврейската дума Иммануел, означаваща “Господ е с нас”. Имануела, “тези които са дошли, Господарите които са тук”. Народа ни вярва сър, че ние, хората по тази земя, всъщност не управляваме животa си, колкото и да не ни се вярва. Чернокожият народ, всички запознати с тези неща, всички шамани из Африка, ако ти гласуват доверие, ще споделят всичките си тайни с теб и ще ти кажат че [с] Имануела, има и Имбулу. Освен това има и друга дума за тези същества. Тази дума е Читахури. Когато Читахурите кацнали на планетата, те почнали да променят хората. Моля ви да ми простите, но трябва да ви разкажа тази история. Това е една от най-странните истории разказвани в Африка. Историята се е разказвала сред тайните общества на шаманите и други, в които все още се пази древно Познание и мъдрост. Историята разказва за това как над Земята се стелела гъста мъгла, и хората не можели да виждат Слънцето на небето, нито пък Луната, а само се виждала светлината идваща от тях. Мъглата не позволявала те да се виждат. Нямало бури. Целият свят бил много гъсто залесен. Имало огромни джунгли. Хората по това време живеели в мир. Говори се, че по това време хората били щастливи, и нямали слово. Хората само издавали странни звуци като щастливи маймуни и бабуни. Сегашното слово не съществувало, тогава. И през тези векове, хората разговаряли с умът си. Мъжете можели да повикат жена си, като си помислили за нея, за лицето й, за мирисът й, за нейните коси. Ловците можели да идат в гората и извикат животните, и животните избирали едно от тях, болно и старо, което да се предложи на ловеца. Ловеца го убивал бързо и носел месото му в пещерата си. Нямало насилие срещу животните. Нямало насилие срещу Природата, от страна на човеците. Хората искали храната си от Природата. Те заставали под дърветата и си помисляли за плодовете, и тогава дърветата пускали плодовете си. Когато дошли Читахурите, те летели в ужасни съдове. Хвърчали по въздуха, приличащи на огромни паници, издаващи ужасен звук. Читахурите нападнали хората, с мълниени камшици, и им казали че те са велики богове от небето, и че ще имат големи дарове от Бога. Тези, така наречени, богове, които приличали на човешки същества, но доста високи, с дълги опашки и ужасни пламтящи очи. Някои от тях имали жълти светещи очи, а някои дори имали и трето око, което било кръгло и червено и се намирало в центъра на челото. Тези същества отнели силите на хората, като например говора без думи, или преместване на предмети със силата на мисълта. Те още отнели и възможността да се вижда в бъдещето и миналото, и възможността за духовни пътувания в други светове. Всичко това сега било отнето, от Читахурите, но пък в замяна хората получили дар слово. За ужас на хората този дар - словото - ги разединил. Читахурите нарочно дали най-различни езици на хората. Възникнали конфликти. Освен това, Читахурите, направили нещо нечувано до тогава. Те дали на някои хора власт над другите. Читахурите казали, “Това са вашите крале, това са вашите вождове, те имат нашата кръв в жилите си. Те са наши деца и вие трябва да ги слушате, защото те говорят от наше име. Ако не слушате какво казват тези хора, ще бъдете наказани жестоко.” Преди Читахурите и съществата Имбулу, хората живеели в духовно единство. След тяхното идване настъпило разделение, не само по език, а и духовно. Тогава човешките същества получили, от Читахурите, нови странни чувства. Хората започнали да чувстват несигурност, и почнали да издигат големи дървени огради около селата. Хората почнали да създават държави. Започнали да се делят на племена, да създават граници, и укрепления. Появили се амбиции и лакoмия. Хората поискали да придобият добитък и черупки от миди. Читахурите заставили хората да копаят в земята. Те задействали жените и ги накарали да откриват разни видове минерали и метали. Жените открили медта, златото, среброто. Накрая Читахурите показали на жените как да правят нови сплави от тези метали. Така се появили бронзът и месингът. Читахурите премахнали свещената мъгла, която произвеждала дъжд. За пръв път хората видели звездите, и тогава Читахурите им казали да не си мислят, че Бог живее под земята, и че трябва да вярват че Бог е в небесата. Читахурите пожелали хората да правят неща, които да задоволят този Бог в небесата. Хората тогава вярвали че Бог е под земята, и че Бог е великата майка, живееща под земята, откъдето растели зелените растения и дървета, и че умрелите отивали под земята. Читахурите обаче променили тези вярвания и насочили човешкото внимание към небето. И до ден днешен в Африка има две вярвания, които си противоречат, по тези въпроси. Много африкански племена вярват в това което наричат Мидзимо или Бадимо, което означава “ония дето са на небето”. Но при Зулусите има друго нещо. Някои Зулyси казват, че умрелите са Абапанси - означаващо “онези там долу, под земята”. Има и теория за Абапезулу - означаващо “онези там горе”, а Абапанси, което е най-старата дума означаваща “ония, които са под земята”. Така че, и до ден днешен сред стотиците африкански племена биха се намерили хора, които вярват в едната или другата версия, за това дали умрелите отиват на небето или под земята. Когато се вярвало, че умрелите отиват под земята, хората вярвали, че Бог е жена, великата Космическа Майка. А пък вярата на Абапезулу, е че Бог е мъж намиращ се на небето. Казва се, че Читахурите казали, че хората са тук, на Земята, за да я променят и направят подходяща за Бог. Говори се, че тези които работят по въпроса за промяна на Земята, и правят Земята сигурна за змийският бог, Читахури, да заживее в нея, ще бъдат възнаградени с велика сила и с велико богатство. Сър, аз съм наблюдавал разрухата на Земята, в годините през които аз се запознавах с тези неща и ги проучвах. Защо хората рушат Земята? Това което правим се среща само при африканските слонове, които унищожават дърветата около местата където пребивават. Ние правим точно същото. На много места, в Африка, сега е пустош. В Южна Африка се намира пустинята Калахари, под която открих древни руини, което означава че някога това което е било плодородно място, сега заради човешката дейност, е пустиня. Някога ходих на сафари в Сахара, и открих, че някога там е имало живот, там където сега има само голи скали и шептящ пясък. С други думи Сахара е била плодородно място, унищожено от хората. Защо? Защо хората се чувстват толкова несигурни и защо искат толкова власт, та да превърнат земята в пустиня, в която няма да могат да живеят. Защо? Въпреки че са ни известни последиците, продължаваме да изсичаме джунглата в Африка. Защо сме тук - да изпълняваме програмата на Читахурите. Колкото и да не искам да го повярвам отговора е, че това е така. Ужасно, но е така. Един от мъдрите ми приятели е д-р Сътчин (бележка на автора: това е д-р Захария Сътчин, автор на много провокативни книги за извънземна намеса на Земята, датираща от древността). Според древни Шумерски текстове, дълбани в глина, богове дошли от небето и накарали хората да добиват злато. Историята се потвърждава от Африканските легенди, за боговете дошли от небето и поробили хората, но хората не винаги осъзнавали, че са поробени. Друго нещо което се говори сред народа ни, е че Читахурите ни преследват като лешояди. Те издигат някои от нас, изпълват го с гняв и много амбиции, и го превръщат във велик воин, способен на ужасни неща. Накрая, Читахурите не позволяват, на този когото са издигнали като велик владетел, да умре в мир. Те го използват да създадат колкото се може повече войни, а накрая той сам умира насилствено, в ръцете на други. Нашият Крал, Шака Зулу, е провел над 200 войни през над 30 годишното си управление. А накрая той самият бива убит. Когато майка му умира, губи желание за повече битки. Шака Зулу дължи величието си на краля, който царувал преди него. Този крал бил Дингисвайо. Дингисвайо водил войни, опитвайки се да обедини Зулуският народ в едно голямо племе. Виждал как белите прииждали от пристанищата, и той решил да обедини хората в единна нация и отблъсне опасността, която е надвиснала над тях. Тази опасност идвала от страна на белите. Случило се така че след много извоювани победи, Крал Дингисвайо, внезапно се разболял и получил увреждане на очите си. Той се опитвал да прикрие проблемите със зрението си. Но една кралица, от друго племе, научила за проблемите с очите му. Тя се казвала Нтомбази. Нтомбази взела бойната си секира и нанесла смъртоносен удар на Дингисвайо, след като го поканила в колибата си и го нагостила. Подобно нещо се случва и при някои големи Бели ръководители: Наполеон, в Европа, който умира усамотено на един остров, в Атлантика. Той поставя пистолет в устата си и се самоубива, както се говори; Хунът Атила, който бива убит от жена, и много други велики лидери, завършили насилствено живота си, след като са убивали много хора. Крал Шака бил наруган от доведения си брат, който го пробожда със специaлно копие за нанасяне на смъртоносни удари. Юлий Цезар също е имал подобна смърт. Винаги воина умира по начин, по който не би трябвало. Крал Артур, в Англия, е убит от собствения си син, след дълго и храбро царуване. Има и много други такива примери. Всичко това показва, че колкото и налудничаво да изглежда, хората са водени от сили каращи ги да вървят към само разруха. Колкото по-скоро се запознаем с тези неща, толкова по-добре ще се справим с тях. Мартин: Смяташ ли че тези същества са навсякъде по света, или са най-много в Африка? Кредо Мутуа: Смятам, че те се намират навсякъде по света, и с уважение, въпреки че мразя да говоря толкова за себе си, аз съм един човек, който е пътувал много по света. ................................................................................ ................................................................... това е само извадка, прочетете цялата статия

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

................................................................................ ................................................................................ ... Кредо Мутуа: Ние трябва да вникнем в това нещо. Имате ли някакъв последен въпрос, който бихте искали да ми зададете? Мартин: Да. Бих искал да се върнем малко назад, към медния град. Струва ми се, че Яхбулон е еквивалент на това, което на Запад се нарича Сатана. Не мислите ли? Кредо Мутуа: Да, така мисля, сър. Той е господаря на Читахури. И като Сатаната той живее в подземен дом, където огъня е винаги запален, за да може да го топли. Тъй като след страхотна, велика война, която те са водели с Господ, кръвта им започнала да изстива и те не могат да издържат на студ, ето защо им е необходима човешка кръв и горящи огньове на местата където се намират. Мартин: В едно от последните разследвания на Дейвид Айк издадени на видео касета, се споменава, че променящи формата си влечугоподобни пият човешка кръв, за да поддържат фасадата си, тяхната обвивка, техният човешки външен вид. А очевидно има и някаква връзка с русия ген. Не зная какво... Кредо Мутуа: Да, Дейвид Айк сподели част от това с мен. Каза ми, че златокосите, русите хора периодично се принасят в жертва от Читахури. И аз от своя страна му разказах това, което съм чувал в Африка. Знаете ли сър, не всички африканци са с черна коса. Има африканци, които се считат за святи, свещени. Счита се, че тези африканци са много богати духовно. Тези червенокоси, рижи африканци най-често се принасят в жертва, особено във възраст когато навлизат в своята зрелост, без значение дали са мъже или жени. Мартин: Прониквайки под кожата на сивите извънземни бихте ли казали, че под тази обвивка е имало рептилии? Кредо Мутуа: Да сър, ще ви кажа точно защо. В Южна Африка има змия, която се нарича мамба. Мартин: Да, много смъртоносна. Кредо Мутуа: Това е една от най-смъртоносните змии, които изобщо съществуват. Очите й са ТОЧНО като тези на Читахури и на Мантиндане. Такива са очите и на питона. Крокодилските очи имат много извънземен вид но видът им не е толкова хипнотизиращ и проникващ като този на мамбата и питона. Ако можете да си представите сър, око на питон увеличено 10 пъти ще получите точна представа как изглеждат очите на Читахури. Мартин: Говори се и аз вярвам че е истина, че има война между Светлината и Тъмнината, между Доброто и Злото на тази планета. Кредо Мутуа: Да, да сър. Да. Мартин: И определено има Бог на цялата Вселена, Бог на Светлината и Правдата. Кредо Мутуа: Да, сър. Мартин: Как вашата култура, как Вие разглеждате Божията намеса чрез неговите домакини, представители? Във всички тези неща трябва да съществува баланс, включително и на планетата Земя - както долу, така и горе. Как виждате нещата? За много читатели това би прозвучало много ужасяващо и почти безнадеждно и въпреки това мисля, че Надежда има. Аз бих желал да приключим това интервю с послание за Надежда. Кредо Мутуа: Да, сър, наистина Има Надежда. Вижте, има Бог над нас и той е много по-истински отколкото повечето от нас вярват и мислят. Той не е плод на нечие въображение. Бог не е измислица на праисторическите хора, в праисторическите времена. Той съществува сър, но между него и нас са застанали тези същества, които претендират, че са богове. И ние трябва да се отървем от тях, за да се доближим по-близо до Господа. Сър, животът ми бе дълъг и странен и аз мога да ви кажа, че има Господ и Той вижда всичко. Всъщност ние приемаме, че Господ се намесва много бавно, но замислете се за секунда - кой би мислил нещо подобно преди по-малко от 30 години, никой не го беше грижа за околната среда. Кой насади у всички нас тази внезапна набожност? Днес навсякъде по света хората се вдигат и се борят за правата на жените и децата. Кой е насадил тези идеи в съзнанието ни? Това определено не са нито Читахури, нито която и да е демонична сила, това е божие деяние извършено в сянка, правещо ни по-силни и помагащо ни да се противопоставим на тези грозни създания. Разбирате ли, сър, на нас ни се струва, че Господ работи бавно, тъй като той живее във времево измерение напълно различно от нашето. Господ е някъде там. Той е този, който за първи път в нашето съществуване ни показва тези неща, показва ни, че не сме сами на този свят и че трябва да поемем отговорността за постъпките си и че трябва да неутрализираме тези извънземни същества, които са ни заблуждавали и са ни карали да се въртим в кръг. Човека никога не е усетил вкуса на истинския прогрес сър, тъй като има сили, които постоянно ни пречат да заемем полагащата ни се позиция във Вселената, имам предвид Читахури, Мантиндане и Мидзиму. Трябва да спрем да се отнасяме към тези същества като към свръх човеци. Те са просто паразити, които се нуждаят от нас повече отколкото ние от тях и само един глупак може да отрече факта, че ние не сме единствените разумни създания, които тази планета е произвела. Из цяла Африка има очевидни доказателства, че навремето е имало гигантски човешки същества, населяващи Земята по времето на динозаврите. Има стъпки отпечатали се в гранит, всяка от които е дълга 1,80 м. на 1 м. широка. Отпечатъци на възрастно човешко същество датиращи от преди хиляди, милиони години. Къде са изчезнали тези гиганти? Кой знае, може динозаврите да са се трансформирали в интелигентна раса, раса която ни кара да мислим, че са дошли от звездите докато всъщност е част от планетата, на която ние живеем. Има Надежда и Надеждата е голяма. Във всеки един от нас се ражда едно дете на Христос, но както при всяка една смърт, смъртта на това дете на Светлината (загубата на старата ни същност преди тя да добие Божественото) е съпроводена с голяма опасност, тъй като врагът е достигнал фаза на отчаяние. Врага ще допусне грешка и ние ще го покорим в името на Господ. Това е нещо, в което вярвам сър и ще се придържам към тези вярвания до последния си дъх. Мартин: Може би тази Ваша мисъл е най-доброто място, на което да приключим нашия разговор. Нека само да Ви кажа, че от 1974 г. насам съм виждал и съм имал близки контакти с космически кораби (не че съм бил отвличан или съм бил вътре в тях). Имал съм преживявания в планините на Южен Орегон, там се натъкнах на стъпки на Bigfoot. Кредо Мутуа: Ахаа. Мартин: Близо до една река, където бях излязъл да лагерувам. През нощта можех да ги чуя, техния рев... Кредо Мутуа: Ааааа видяхте ли сега? Мартин: От единия връх до другия. Това са неща, които аз лично съм изпитал. Аз ЗНАМ, че са истински. Кредо Мутуа: Да сър, явно се оказва, че говоря със съмишленик и бих казал, “Ние ще пребъдем” така както пеели американските морски пехотинци по време на Втората Световна Война. Мартин: Да и по време на войната във Виетнам. Кредо Мутуа: Ние ще пребъдем, ние ще пребъдем, но неверниците трябва да спрат да се подиграват, а глупците да спрат да наричат богове тези извънземни. Има само ЕДИН Господ и Той или Тя или То е Този, който ни е създал, а не някакъв измислен, който е дошъл от някъде, крие се зад гърба ни и пие кръвта на нашите деца. Амин сър. Мартин: Да, точно така, напълно сте прав. Кредо, искам да Ви кажа колко дълбоко оценявам това, което направихте и куража Ви да бъдете толкова откровен. Отмина времето когато криехме тези неща, вече е време да кажем Истината. Твърде жалко е за тези, които не вярват и дори не приемат най-малката вероятност това да е вярно. Кредо Мутуа: Точно така и също бих желал да уверя хората, че няма причина да се страхуват от каквото и да е. Ако се опитваме да дадем информация на хората, информация, която би трябвало да е достъпна до всеки един човек от тази великолепна планета, защо по дяволите се опитват да ни накарат да замълчим? Ако смятат, че всичко това е нелепо, нека така да бъде. Спрете да убивате, да съсипвате хората и да ги изкарвате луди, насаждайки им страх. Това е моята гледна точка и съм сигурен, че вашата е същата. Вече не ме е страх. Време е да назовем нещата с истинските им имена и да достигнем съзнание, общо световно съзнание и да изкараме проблема на предна линия. Много Ви благодаря. Мартин: Прав сте. Аз Ви благодаря. ................................................................................ ................................................................................ ..

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Това са снимки за прочелите последните два поста. Тези дърворезби са от една от черквите в родния ми град. Три от тях са от "трона на Господ". На какво ви приличат?

На друга дърворезба Исус Христос е изобразен разпънат на кръста над подобни такива. Не е поместена, понеже е с много лошо качество (близко до тавана се намира сниманото, снимката не показва детайли). Над него има само птица приличаща ми на орел.

Извинете ме за качеството, но са от непретенциозен телефон.

Интересно наистина, но според мен човечеството носи отговорността за поетия път и постъпките си, не може всички негативни аспекти от същността ни да се оправдават с външно въздействие. Не отричам, че може да съществуват непознати нам същества, които се опитват да ни контролират и да спъват развитието ни, но най-голямата борба става вътре в самите нас и сме достатъчно силни, за да определяме сами съдбата си.

• 2 седмици по-късно...

К'во става, Антихриста още не е дошъл май?Нищо, има време.Бих призовал за повече сериозност към темата.Говоренето с насмешка за сериозни неща, не говори добре за пишещия.Помнете, че не сте застраховани срещу злото в този свят.Ако утре то ви връхлети, няма да сте нито благодарни, нито ще кажете - какво толкова.Тука много се дискутира върху достоверността на Библията, оригиналния текст и т.н.Вижте, там пише: А на тези, които повярваха в Него, даде право да станат Божии деца.Или ако повярваш със сърцето си и изповядш с устата си, че Исус Христос е Господ и Бог го е възкресил от мъртвите, ще се спасиш.Ясно и точно.Това са условията.Тези думи, могат да спасят живота ви.Много е просто.Прекалено много се взирате в странични неща, тълкувания и т.н.Темата е за Антихриста.За него има доста ясно написани неща, има и такива, които са по-трудни за разбиране.Може да си счупите някой зъб с определени пасажи.Ако не разбирате нещо, няма нужда да го отхвърляте.Това, което трябва да знаем от първа ръка, е ясно написано.Винаги можем да се замяраме със тихове, това обаче не е полезно занимание.Пак ще кажа, Антихрист не е нещо, с което да се шегуваме.Я само допуснете, че всичко това е истина, не ви ли хваща ей тъй, малко страх?Толкоз ли сте убедени, че е само научна фантастика?Хич не ви вярвам, ако трябва да бъда честен.Всичко това, което става по света, времето в което живеем има смисъл и значение.То не е безцелно и случайно.Антихрист няма да се покаже по телевизията и да каже: Аз съм Антихрист.Той ще бъде майстор на маскарада, на лицемерието.Може да сте сигурни.Той няма да бъде разпознаваем от масата хора.Ако той днес е роден и е жив някъде по света, малцина са тези, които знаят това.Може и той да не го знае даже.Идването на Антихрист е свързано с определени неща.Може би най-важното, повсеместна греховност.Разврат, морален упадък и едновременно с това, разрастване и засилване на окултизма.Днес даже го има и в ежедневната преса-хороскопи.Бъдещето винаги е било гъдел за човека и удобно средство за експолатация и доход от човешкото невежество.Почвата за идването на Антихрист, ще е именно това, повсеместно отстъпление от моралните ценности и добродетели.И издигането на човешкото ЕГО, хуманизма и подобните течения, смесица на вери и учения.Отричането на Бога, като такъв и е разпространението на всякакви други учения.Мисля, ще има и една обединена църква, официалната църква на Антихрист.Като институция.Може православните и католиците да си стиснат ръцете, незнам.Може и друго да стане.Но каквото и да стане, това ще е една фалшива църква, враг на истинската църква на Бога.През вековете, фалшивата църква е била най-големият гонител и преследвач на истинските Божии хора.Справка, инквизицята.Тя е проляла най-много християнска кръв.Засилването на невежеството у човека, ще доведе до разрастването на всякакви култове и учения.Исус ще бъде представян като всякакъв друг, но не и като Спасител и Бог.Това става и днес и в този форум.Ще има доказателства за това.Други евангелия, други факти и т.н.Ще бъдат намери други доказателства.Онези думи , цитирани по-горе, те имат силата да спасят.Те ще спасят някои хора в последния момент.Не Евангелието на Тома или на Юда.Нещата ще се изместят така и вече се прави, че не Исус да е в центъра, признат и издигнат като Господ, а нещо друго или някой друг.Когато тълпата ревеше на процеса на Исус, те казаха: Махни го, пусни ни Варава.И коментара на Божието Слово.А Варава беше убиец.Масата хора, ще прегърнат един убиец, а ще пренебрегнат Спасителя.Това винаги се е случвало, но тогава ще се изяви с пълна сила.Антихрист сам ще принуди всеки един да направи избор.Това е Божият съд за хората.Той се свежда до един прост избор, който ще определи нашата вечна съдба.Този избор съществува и днес, предлаган свободно.Но тогава ще е насила.И живота ще зависи от него, както зависи и сега и мога да ви уверя с пълна сериозност, няма да ви е никак смешно, за разлика от сега.Нещата в света не отиват на добре, напротив.Ако имате очи за това, ще го видите.Аз не искам никого да плаша, искам да сме реалисти и трезвомислещи.Думите на Исус ще придобият смисъл: Който не е с Мене, е против Мене и който не събира с Мене, разпилява.Исус не вика никого на сила при Себе Си.Той показва надупчените си ръце и гърди, като доказателство за любовта Му към нас и цената , която му е струвала.Той е истинен.Какво повече искаме?Отхвърлянето на тази протегната ръка, означава приемане на ръката на Антихрист.Няма средно положение.Сега е модерно да има идоли, е и по БТВ даже има.Нищо против конкурса.Но обожествяването и поклонението на човека, ще бъдат присъщи за Антихрист и неговата система.Изобщо, управлението на Антихрист ще се гради на измама и манипулация и фалшиви учения.И страх.Той ще манипулира хората, дори по свръхестествен начин.Помислите колко лъжа и измама има в света днес и колко сигурни неща.Ще се размият границите на до вчера истинни неща.Мога да кажа, че подлагането на съмнение на божествеността на Исус и представяйки го като нещо посредствено, е едно от тези неща.Премахването на Исус от полагащото Му се място, ще доведе до издигането и поклонението на човешки личности или някакви измислени богове.Това също се случва днес.Премахването на брака като институция и разбиването на семейството е друго нещо.Безразборния сексуален живот, води до разврат, а оттам и до по-лоши неща.Звучи архаично нали.Това е целта.Да се възпита у хората такова поведение, грешното да стане нормално.Ценностите, такива каквито ги имаме днес, не са нито европейски, нито американски.Те са библейски.Те ще бъдат пренебрегнати и отхвърляни.Обединяването на разни религиозни групи, т.нар.екуменичество, е един признак за формирането на бъдещата световна църква.Нарастваща нетърпимост към християните е друг признак.Исус каза, ще бъдете мразени поради Моето име. Мога да обобщя.Антихрист ще се яви като човек на спасението, ще бъде лицемер, измамник и манипулатор.Ще заблуди мнозинството от хората на Земята.И ще бъде кръвопролитник и убиец.Затова е наречен звяр.Той ще оглавява световна църковна система и ще ръководи световната политика в посока, на увеличаване на сатанинското влияние и премахване на поклонението на истинския Бог, като го замени със своето собствено поклонение.В крайна сметка, Сатана не успя да накара Исус да му се поклони.Но в последните дни, много хора открито ще му се поклонят в лицето на Антихрист.Защото няма да знаят кой всъщност е той.Позволете да ви запитам, на кого се покланяте?На някого, на себе си, на постиженията си, на нещо друго?Защото Антихрист един ден ще иска да му се покланят.И ако не се покланяте на Бога, ще се поклоните на него, ще ви принуди.Може да ви се струва, че едно поклонение е нищо работа, но за Сатана е важно, той се опита да накара дори Исус да му се поклони.Защото да се поклониш, значи да признаеш, кой е господаря.Искате ли Сатана да ви е господар?Бихте ли му се поклонили?Не.Но не искате и Исус.И на кого се покланяте?На никого.Такова положение не съществува.Човек е зависимо творение.Никой не съществува от само себе си.Целта на Сатана е да унижи Бога и да му натрие носа.Но той не може да го направи лично.Затова го прави със Неговото творение, човека.Защото човека, носи Божият образ в себе си.А Сатана може да смачка този образ и го прави.В този образ, той може да размаха пръст към Бога, да го плюе и .. да го обвинява, а той самият да остане скрит.Но няма нищо, което да остане тайно, споко.Сатана има план и той е унижаване и унищожаване на Божият образ в човека.Затова има толкова войни и страдания по света.Защото Сатана мрази Божият образ в човека.Времето на Антихрист ще бъде изпълнено с насилие и кръв.Тогава ще си проличи ясно какъв е Сатана.Самите негови последователи днес, може да се уплашат тогава.Един ден Сатана пред големия бял престол, може да каже на Бога-виж колко много хора измамих и ще ги завлека със себе си, част от Твоето творение.Незнам, само предполагам, но има резон.Божието слово обаче кавзва;където се умножи греха, преумножи се благодатта.Който е решил да се държи за Бога има сигурна надежда.

Аз ли го искам? Аз? Ти в ред ли си? Защо ми изкривяваш думите така? Как стигна до тоя чуден извод? Не ми се вижда малко и не искам още. Хич даже. Но не е въпроса на мен какво ми се вижда, а какво ще стане. За него ще е малко, не за мен.ОК? Моли се да не си свидетел на това. Пише, че по света ще има страдание, каквото не е имало никога. Това е достатъчно.Вижте, съжалявам, че не говоря за любов и мир.Любовта и мира не са играчки и дадености.Те си имат цена и тя е кръстта на Христос.Никога в този свят няма да има истински траен мир и любов, докато този кръст бива отхвърлян.Да, Бог ни обича, но ние сме свободни да приемем или да отхвърлим тази любов.Отхвърляйки Бога, ние прегръщаме греха.Няма друга алтернатива.Ако си мислите, че сте си господари сами на себе си, в жестока заблуда сте.Антихрист ще издигне вярата в човека, не вярата в Бога.Още сега се чуват призиви, да вярваме в себе си, а кои и какви сме ние, богове?Да ви цитирам ли думите на Бога към Адам: от пръстта си взет и в пръстта ще се върнеш.Това сме ние.И това става, всеки ден някой изпълнява тези думи на Бога.Не било вярно Божието Слово.Лошото е, че има и друг, който е заинтересован от нас, а той не ни обича, напротив, мрази ни.Е те тоя същия, ще бъде оставен да си разиграва коня, защото сега е възпиран.И ще бъде оставен да се развихри в един отрязък от време, за да бъдат изпитани хората и наказани за греховете си.Греховете, от които не искат да се оставят.И които ще ги доведат до унищожение.Защото каквото посее човек, това и ще пожъне.Антихрист няма да дойде, защото Бог така иска, а защото хората ще направят така, че да има почва и причина за неговото идване.Грехът е основата на човешките проблеми.Когато той се разраства и умножава, тогава Сатана има база да действа и да се развихри.И ще го направи, защото хората ще му позволят.Егоизма, себеиздигането, лицемерието, лъжата и разврата, ще предизвикат това, то няма да е случайно събитие по новините.В Откровение пише: Горко .Три пъти.Няма да е купон.Хора, които вземат всичко на шега и се присмиват, винаги е имало и ще има.Даже се казва, че в последното време ще са повече.Но тяхната съдба, ще е според делата им.Както и на всички останали.Гледайте да се държите за Бога.Да не би това, това, за което сте си мислили, че е светлина, се окаже тъмнина.

Редактирано от alesys (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Антихрист е всеки, който сее страх и религиозна омраза. Да кажеме изнася кървави престъпления извършени в името на някоя религия. Какво цели с това? Можеме ли да изтриеме тази религия? Как да го направим? С примерите от историята-да удавиме и ние света в кръв? Искате да я промените тази религия? Как? С назидателен тон? Насилствено? Насилието е посегатество срещу свободната воля и поражда насилие. Истината? Истината е ,че ние живееме с хората заедно и трябва да търсиме разбирателство с тях. Да им покажеме, че самите ние не сме заплаха за тях. Всеки, който не търси нещата обединяващи хората е антихрист. Който не иска да живее в мир е антихрист. Който мрази, а не може да обича е антихрист. Който вижда сламката в окото на братята си, а не вижда гредата в своето е антихрист. Не мисля, че някой може да бъде християнин, докато не се научи да прощава. Дотогава няма да обича. Ако дойде времето на Антихриста, така както е пророкувано идете и убивайте, тези които сте жадни за това. Не очаквайте от мене да отида на война. Предпочитам да умра смирено в любовта си към хората, отколкото да живея в страх и омраза, и да бъда убиец. Такъв живот за мен е много по-страшен от собствената ми смърт. Всеки иска да бъде обичан и уважаван. Ние сме творци на живота си. Може да избереме да се обичаме и уважаваме. Да избереме да живееме в мир и разбирателство. Ако някой ми каже, че друг го е накарал да избере омразата, тогава е жалък страхливец и антихрист. "Обичайте се! " е завещано от тези, които ни мислят доброто. Искат да съществуваме в мир, хармония, любов и радост. Това иска и сърцето ми, затова избирам да ги следвам.

• 2 месеца по-късно...

Добре, искам да задам един въпрос. Не съм чела последните страници, защото ме нямаше дълго време във форума. Просто искам да попитам: вие смятате, че Апокалипсисът е близо? Колко близо? Че ще се случат по-ужасни неща от описаните в поста на drahshta и то в по-големи количества? То че ще се случи някой ден, ще се случи, но защо мислите, че ще е сега?

(не го казвам като обвинение "вие не сте прави" или нещо от сорта, защото самата аз нямам преположения кога ще е, а просто питам за причините за мнението ви)

• Автор

Добре, искам да задам един въпрос. Не съм чела последните страници, защото ме нямаше дълго време във форума. Просто искам да попитам: вие смятате, че Апокалипсисът е близо? Колко близо? Че ще се случат по-ужасни неща от описаните в поста на drahshta и то в по-големи количества? То че ще се случи някой ден, ще се случи, но защо мислите, че ще е сега?

(не го казвам като обвинение "вие не сте прави" или нещо от сорта, защото самата аз нямам преположения кога ще е, а просто питам за причините за мнението ви)

Аз лично виждам как днес живеем в последните времена...края е близо по всичко се вижда това...Ако си прочетеш Откровението на Йоан ще получиш повече отговори от колкото мога да ти дам в 5 реда написани тук...

Жегата, която е небивала до сега е единия белег, че края на всичко наближава...Вчера си вървя по улицата и имах чувството, че ще ми се разтопят подметките на чехлите....

Всяко нещо има начало и край както и ние самите сме с начало и край...

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

Ами да идва тоя апокалипсис и да се свършва,че ми писна... ;) Има и други светове освен този.

Жегата не мисля, че е признак на каквото и да е, защото принципно на цикъл от 12 или 14 години (ще ви излъжа с точната цифра) има горещи и студени години, а заради глобалното затопляне този път е още по-остро. Освен ако нямаш предвид именно глобалното затопляне, което обаче може да е белег за Апокалипсиса след... петдесет години примерно. Ако оптимизма на drahshta се окаже правилен, може и човечеството да вземе мерки срещу затоплянето и да го забави (по новините казаха, че климатиците са с фреон, а аз помня, че този газ е много вреден за озона и забранен, явно не се взимат особени мерки в БГ, както и да е :/ ). А начинън, пок ойто живеем, права си, е доста далеч от праведността, но е по-добър от този през двайсети век от гледна точка на войните и геноцида. Пак ги има, разбира се, но кога ги е нямало? Поне ги няма концллагерите и другите описани по-горе неща. Ох, просто ми се иска да не идва, това е Публикувано изображение

Откровението съм го чела, но отдавна, права си, ще го препрочета. Но кажи какви още неща имаш предвид?

• Автор

Освен ако нямаш предвид именно глобалното затопляне, което обаче може да е белег за Апокалипсиса след... петдесет години примерно. Ако оптимизма на drahshta се окаже правилен, може и човечеството да вземе мерки срещу затоплянето и да го забави (по новините казаха, че климатиците са с фреон, а аз помня, че този газ е много вреден за озона и забранен, явно не се взимат особени мерки в БГ, както и да е :/ ). А начинън, пок ойто живеем, права си, е доста далеч от праведността, но е по-добър от този през двайсети век от гледна точка на войните и геноцида. Пак ги има, разбира се, но кога ги е нямало? Поне ги няма концллагерите и другите описани по-горе неща. Ох, просто ми се иска да не идва, това е Публикувано изображение

Откровението съм го чела, но отдавна, права си, ще го препрочета. Но кажи какви още неща имаш предвид?

Да, това имам предвид...

А в откровение има последователно писано какво ще се случи и то определено се случва...

Едно от нещата е, че хората стават ...

Откровение 21:8

А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудниците, чародейците, идолопоклонниците и всичките лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел.

2 Тимотей 3 глава

1 А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена.

2 Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви,

3 без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто,

4 предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви,

Римляни 1 глава

29 изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със завист, убийство, крамола, измама и злоба;

30 шепотници, клеветници, богоненавистници, нахални, горделиви, самохвалци, измислители на злини, непокорни на родителите си,

31 безразсъдни, вероломни, без семейна обич, немилостиви;

32 които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат.

Прочети си откровението...ще осъдим пак нещата, че в момента съм болничка извини ме...

Mat 24:3 И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? И какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века?

Mat 24:4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой;

Mat 24:5 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина.

Mat 24:6 И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат; но това още не е свършекът.

Mat 24:7 Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове.

Mat 24:8 Но всичко това ще бъде само начало на страдания.

Mat 24:9 Тогава ще ви предадат на мъки и ще ви убият; и ще бъдете намразени от всичките народи поради Моето име.

Mat 24:10 И тогава мнозина ще се съблазнят, и един друг ще се предадат, и един друг ще се намразят.

Mat 24:11 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина.

Mat 24:12 Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее.

Mat 24:13 Но който устои до край, той ще бъде спасен.

Mat 24:14 И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за свидетелство на всичките народи; и тогава ще дойде свършекът.

Mar 13:19 защото през ония дни ще има скръб небивала до сега от началото на създанието, което Бог е създал, нито ще има такава.

Mar 13:20 И ако Господ не съкратеше ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните, които Той избра, съкратил е дните.

Mar 13:21 Тогава ако ви каже някой: Ето, тук е Христос, или: Ето там! Не вярвайте;

Mar 13:22 защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат знания и чудеса, за да подмамят, ако е възможно и избраните.

Mar 13:23 А вие внимавайте; ето, предсказах ви всичко.

Mar 13:24 Но през ония дни, подир оная скръб, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си,

Mar 13:25 звездите ще падат от небето, и силите, които са на небето ще се разклатят.

Mar 13:26 Тогава ще видят Човешкия Син идещ на облаци с голяма сила и слава.

Mar 13:27 И тогава ще изпрати ангелите, и ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от края на земята до края на небето.

Mar 13:28 А научете притчата от смоковницата: Когато клоните й вече омекнат и развият листа, знаете, че е близо лятото;

Mar 13:29 също така и вие, когато видите, че става това, да знаете, че Той е близо при вратата.

Luk 21:10 Тогава им каза: Народ, ще се повдигне против народ, и царство против царство;

Luk 21:11 и ще има големи трусове, и в разни места глад и мор; ще има и ужаси и големи знамения от небето.

Luk 21:25 И ще станат знамения в слънцето, в луната и в звездите, а по земята бедствие на народите, като ще бъдат в недоумение, поради бучението на морето и вълните.

Luk 21:26 Човеците ще примират от страх и от очакване онова, което ще постигне вселената, защото небесните сили ще са разклатят.

Luk 21:27 И тогава ще видят Човешкия Син, идещ в облак със сила и голяма слава.

Luk 21:28 А когато почне да става това, изправете се и подигнете главите си, защото изкуплението ви наближава.

Luk 21:29 И каза им притча: Погледнете смоковницата и всичките дървета.

Luk 21:30 Когато вече покарат, вие, като видите това, сами знаете, че лятото е вече близо.

Luk 21:31 Също така и вие, когато видите, че става това, да знаете, че е близо Божието царство.

Rev 6:12 И видях, когато отвори шестия печат, че стана голям тръс: слънцето почерня като козиняво вретище, и цялата луна стана като кръв;

Rev 6:13 небесните звезди паднаха на земята, като когато смоковница, разклащана от силен вятър, мята неузрелите си смокини;

Rev 6:14 небето биде преместено като свитък, когато се свива; и всички планини и острови се вдигнаха от местата си.

Rev 6:15 И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините;

Rev 6:16 и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седещия на престола и от гнева на Агнето;

Rev 6:17 Защото е дошел великият ден на Неговия гняв; и кой може да устои?

Бедствията и стихиите на които сме свидетели в момента са като прашинки сравнение с това което има да дойде малко преди славното завръщане на Царя.

Както е описан Апокалипсиса, вероятно това е края на Слънцето. Когато се изчерпи ядреното гориво - водорода, ще започнат реакции на сливане на ядрата на хелия и образуване на въглерод. Това е съпроводено от отделяне на огромни количества енергия. Слънцето ще се превърне в Червен гигант. Размерите му ще достигнат орбитата на Земята. Краят на Слънцето ще бъде и краят на Земята.

След този ярък финал Слънцето ще се превърне в бяло джудже.

Това ще се случи. След около 5 000 000 000 години.

Доста време. За това време Слънцето и цялата слънчева система ще обиколят центъра на Млечният път около 22 пъти.

Аз ще съм стар. С бяла брада. Публикувано изображение

Mar 13:32 А за оня ден или час никой не знае, нито ангелите на небесата, нито Синът, а само Отец.

Mar 13:33 Внимавайте, бдете, и молете се; защото не знаете кога ще настане времето.

Luk 21:34 Но внимавайте на себе си, да не би да натегнат сърцата ви от преяждане, пиянство и житейски грижи, и ви постигне оня ден внезапно като примка;

Luk 21:35 защото така ще дойде върху всички, които живеят по лицето на цялата земя.

Luk 21:36 Но бдете всякога, и молете се, за да сполучите да избегнете всичко, което предстои да стане, и да стоите пред Човешкия Син.

Виждам, че има вече две теми за Апокалипсиса, предлагам ви и една трета в един друг форум, където също би се развила чудесна дискусия, моля ако авторът й е регнат и тук да ми пише ЛС тук, защото там вмомента нямам акаунт (ще проимам). Благодаря за вниманието. :)

Sithrow, от цитатите, които си постнал, разбирам следното: нека нон-стоп стоим настръхнали в очакване, то може да дойде утре, може да дойде и при пра-пра-пра-внуците ни, ама нека си треперим отсега, мирна да ни е главата. :speak:

Ангелската песен е доста по-конкретна с глобалното затопляне и хорските нрави, наистина, права си, че нещата са различни, много различни от това, което е било и следва да ни наведат на въпроса какво ще бъде.

Редактирано от Жерав (преглед на промените)

:) Защо ли това е последният ДАЛАЙ ЛАМА,последният ПАПА е избран(или предпоследният/какво ли значение има/).Май само Максим,ще пребъде во веки веков.АМИН ;);)

Я! Жераве, този форум дето си го дал, там съм модератор. Каня сърдечно всички да се включат, иска ми се и там да има някоя такава тема. Краят на света... това тормози умовете на хората от векове. Не съм достатъчно компетентен в тази област, за да давам мнение, ще се придържа само към това, че бих се радвал да не е скоро. Поне през моя живот и живота на... внуците ми. :)

Май Ангелската песен ще се окаже права... за Апокалипсиса, да не си помисли друго :Р

http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtm...006/11/13/nb-05

http://vest.bgrod.org/index.php?option=com...iew&id=2258

http://www.starazagora.mvr.bg/PressOffice/...tion/info+3.htm (обърнете внимание на последния пасаж)

И най-вече: http://venercheto.blog.bg/viewpost.php?id=51114

• 1 месец по-късно...

... Честно, очаквах някаква реакция на линковете. Нали по случая изписахте толкова постове, а сега...

Какво очакваш?Нищо по-различно от постовете тук Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.