Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Антихрист

Featured Replies

Ето едно необичайно тълкуване Анти - на гръцки означава "против", но се използва и като "заместител" Хрисо - означава злато на гръцки Ако Христос е в един аспект "Златото на Духът", то с представката "Анти" може да се получи "Заместител на Златото на Духът" - Антихрист А сега не е лошо да ме обесите за несполучливата илитерация, многоуважавани лингвисти... :speak:

• Отговори 976
  • Прегледи 110,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Христос и хрисо са две различни думи.

А ХрисТко си търси явно своя "анти-ФРИЗко" :)

Тийн му работа! :)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Да приемем, че поне това ми е оправдание на мен... а на теб какво е оправданието ти?! На тия години е меко казано... смешна... три пъти у.ра отново ; )

Да приемем, че поне това ми е оправдание на мен... а на теб какво е оправданието ти?! На тия години е меко казано... смешна... три пъти у.ра отново ; )

Е, не е ли по-хубавао да се :P смееш, предпочиташ да плачеш ;) ли?..

:tease:

Човек да се чуди да плаче или да се смее покрай теб..

Чудесата са за не-особенно духовни.. Публикувано изображение

Чудесата за бездуховните, защото не здравите имат нужда от лекарства ; )

Чудесата за бездуховните, защото не здравите имат нужда от лекарства ; )

Всички, без изключение, имаме нужда от лекарството - панацея. Защото всички сме смъртно болни.

За съжаление множеството не си дават сметка за това. И единственото чудо е да "прогладнем", да се събудим /"видя" на санскрит/ и да се уверим твърдо, че имаме нужда от лечение - фундаментално.

И това лекарство е Христос, чудесата са просто разни билкови добавки ;)

И това лекарство е Христос, чудесата са просто разни билкови добавки :)

Тук съм съгласен с теб.

Само ще добавя, че ИМЕТО МУ е непознаваемо за нас...

Тук съм съгласен с теб.

Само ще добавя, че ИМЕТО МУ е непознаваемо за нас...

Предполагам,че нямаш предвид 'Христос' ,а 'Исус'.Защото Христос споменат от hrisko_96 е титла и не е име.А пък Исус според wiki-то означава "Яхве спасява" ("Yahveh salva"),но според мен би било по-правилно "Яхве ще спаси".А така погледнато,откривам голям смисъл,защо да е непознаваемо за нас?

Предполагам,че нямаш предвид 'Христос' ,а 'Исус'.Защото Христос споменат от hrisko_96 е титла и не е име.А пък Исус според wiki-то означава "Яхве спасява" ("Yahveh salva"),но според мен би било по-правилно "Яхве ще спаси".А така погледнато,откривам голям смисъл,защо да е непознаваемо за нас?

Многопланово го разбирам Името

- За нас е Исус, за други е Кришна, за трети Аллах и т.н. - но може би имаме предвид нещо, което е зад и над тези човешки имена. Може би има нещо, чиято матрица /име/ е на този етап непознаваема за нашето ментално, сърдечно или тазово мислене. Затова, може би, се споменава за Истинското Име на Бога, което е сакрално...

- За Същността, именувана в еврейското писание Яхве можем доста да си говорим. :angry:

Когато говорим за Христос, трябва да разбираме цялата Духовна Йерархия на планетата и над нея. Тази Йерархия е връзката на човека с Бога. Тя е и неговия път. Отделен от Духовната Йерархия (Бялото Братство), човек се откъсва от всичко възвишено, подобно на листо откъснало се от дървото, до което соковете на живота не могат да достигнат. Чрез Йерархията висшите енергии се преобразуват така, че да могат да бъдат възприети от хората. Вечното Знание и Мъдрост се представят по начин възможен за разбиране от човешкото съзнание. Показва се такава част от Истината, каквато човекът е в състояние да възприеме. Христос може да се отнесе към човешката душа, Висшето Аз, което е връзката на човека с Духа. Да загубиш връзката с душата си и с Божествената Йерархия е едно и също. Сега за антихриста. Ами представете си силите които се опитват да откъснат човек от Бога, да го отдалечат от Него, изолират и владеят, за да могат да поддържат собствената си изолираност. Те са длъжни да копират Божествената Йерархия и си създават собствена. Но на последната и липсва здрава основа. Тя е ограничена, а не безкрайна.

А, планетата има ли духовна йерархия? Или има някаква планетарна, която иска да я мислят за духовна? Защото Христос, не ми се вижда обвързан с някаква си Земя. Е, някой друг Христос, може и да е. Иначе, в общи линии, на думи, бих се съгласил с казаното, но вероятно малко по-други неща бих имал предвид. А от Еклесия (Бялото Братство, Шабмала) сме отделени от много време. Въпросът е как да се завърнем. Защото сега има доста бели братства... И всички ни показват пътя... към себе си...

Клонът е част от дървото. Е, Земната Йерархия може да оприличим и на клонче, но липсата му пак би била пагубна за листата свързани с него.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

Само да знаеш, че от земята много дървета са израстли, които се също така себенаричат.

Редактирано от Венцислав (преглед на промените)

Когато се говори за яхвенцето, трябва да се знае, че то "спасява", но с яхния. ....и то като я направи от всички неевреи. :P Месомелачка.

Публикувано изображение

Такова 'спасение' може да искат евреите, но от неевреите, може би само един- Спас Спасовски Спасителят от 3 буна до офицерския плаж, Публикувано изображение

Всички, без изключение, имаме нужда от лекарството - панацея. Защото всички сме смъртно болни.

За съжаление множеството не си дават сметка за това. И единственото чудо е да "прогладнем", да се събудим /"видя" на санскрит/ и да се уверим твърдо, че имаме нужда от лечение - фундаментално.

РисТко се чувства здрав, защото е още на 12 и половина. :speak: Нека да му пожелаем крепко здраве! ;)

;)

• 5 месеца по-късно...

"Яхве ще спаси"

Ще спаси - грънци... :help wanted:

Анти Ристьо е епохата на Рибите - най-мрачната и непросветена епоха. Където невежеството се издига в култ. :laughing5:

В Библиюта се казва, че Сатана е бил дракон или по-общо - древно влечуго. Срещу него са се биели Милаих и ангелите. Какво можеш да ми кажеш по този въпрос Царю Кару? ;) Защо го описват като дракон/влечуго? Аз мисля, че змията/драконът е добро живтно, дало знания на хората от най-древи времена.

http://en.wikipedia.org/wiki/War_of_Heaven

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

В Библиюта се казва, че Сатана е бил дракон

И къде в библията го пише това нещо? Цитирай моля, ама без апокалипсиса на йоан дето е писан в четвърти век.

И къде в библията го пише това нещо? Цитирай моля, ама без апокалипсиса на йоан дето е писан в четвърти век.

Виж горния ми пост, където сложих линк към Wikipedia, макар този източник да не е съвсем достоверен. Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.