Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-добър процесор до 500лв

Featured Replies

преди 9 минути, Second to none написа:

Той говори за 1700X, който в Nikem, наистина е точно малко над 396 евро, но откъде тръгнахме до къде отидохме.. Говорихме за 1600, който е 438 лв. или 223 евро.

Да,той е толкова, даже под 223. Към 190 евро

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

преди 1 час, acnekt написа:

AMD 1600 iили 1700 и то за 500 долара, като мога да си взема Intel 7700 за 300 долара и е класи над тази печка и като го сложа на едно такова дъно GIGABYTE AORUS GA-Z270X ох мечта

Нещо си се объркал - печката е 7700 :D  И за какво ще слагаш дъно със Z чипсет на заключен и неклокващ се процесор? R7 1700 се намира за 630 лв., а 1600 за 430. И двата са хладни, и отключени (т.е., можеш да ги клокнеш), за разлика от 7700.  

И точно сега ще се прецакаш яко, ако вземеш каквото и да е от Интел. Щото излиза следващото (8-мо) поколение процесори, и новите i7-ци и i5-ци ще са 6 ядрени и ще отвеят от всякъде старите. 

Така че, в момента или взимаш Ryzen, или чакаш новото поколение на Интел. 

преди 40 минути, acnekt написа:

На немския пазар. Все още не е за 309 евро. Още си е е  340, а и няма да падне. Сигурно след време може да стане 309

http://fs5.directupload.net/images/170819/9xahko73.jpg

Понеже не водя спорове  с цел да се заяждам,пиша неща за които съм проверил и видял с очите си.Ето какво имам в предвид -  

AMD Ryzen 7 1700X 8x 3.40GHz So.AM4 WOF

Artikelnummer: 69463
3392 Beobachter

UPGRADEN SIE AUF AUSGEWÄHLTE ASUS X370 ODER B350 MAINBOARDS + AMD RYZEN CPU, UND SICHERN SIE SICH 2 GRATIS GAMES

€ 309,00*

SONDERPREIS!

Meinungen zu AMD Ryzen 7 1700X 8x 3.40GHz So.AM4 WOFНа тази цена го предлагат и други търговци от няколко седмици.Ако потърся усърдно вероятно ще открия и по-изгодни оферти. 

Редактирано от V_A_G_A_B_O_N_D (преглед на промените)

Айде пак размисли и страсти. Темата я отвори човек дето си мислеше че Пентиум е най-доброто за 500лв и вие направо го ошашавихте та не знае на кой свет се намира.

преди 10 часа, KNSoldier_96 написа:

А от Никем могат ли да ми пратят компа сглобен и работещ без да инсталирам нищо?

Преди седмица поръчах от там и сглобяването е безплатно. Не съм искал инсталация, но предполагам че се плаща.

AMD RYZEN 5 1600, 6C/12T, up to 3.60Hz, AM4, with Wraith Spire 95W cooler

KINGSTON 2 x 4GB DDR4 2666MHz HyperX FURY, CL15

SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM010, 3Y

SEASONIC Захранване SSR-430ST Bronze, 430W

MSI B350M PRO-VDH, B350, DDR4 3200(O.C)+/1866, VGA, DVI, HDMI, M.2 Socket, USB 3.1, AM4

GIGABYTE 6144M GTX 1060, N1060WF2OC-6GD PCI-E

MAKKI Case ATX 0638BB-U2, w/o PSU

Крайна цена 1 511,15 лв.

Орязал съм от кутията за да мога да се сместя в бюджета, лично аз ползвам тази кутия на старият ми компютър и съм доволен. Захранването ти е предостатъчно. Задължителен ъпдейт на BIOS.
Изчакай да видиш и другите какво ще кажат. Това е моето мнение.

• Автор

Благодаря на всички много ми помагате!

преди 22 часа, baikolio95 написа:

Оправданията от сорта "ситуацията на пазара била еди-каква си" те представят единствено като празнодумец.

Така ли? По-горе ти го написах съвсем ясно - нямаш скрупули да предлагаш боклуци на непознати хора. Хайде да разнищим твоето предложение...

> предлагаш дъно с 2 RAM слота през 2017-та. И въпреки че има възможност за монтиране на 2 x 16GB пръчки ти си поставил 1 x 8. При това с ненужно разтегнати тайминги. А дали знаеш, че двуканалният режим при AM4 оказва на моменти сериозно влияние. Качеството на тая платка пък въобще не подлежи на коментар.

> предлагаш 6 ядрен процесор с 12 потока, а аз никъде не видях автора на темата да споменава за основното предназначение на конфигурацията. Единствено видях в началото, че си е избрал някакъв Пентиум, а ти го натрисаш с многоядрен Райзън, който от своя страна може да бъде намерен за по-малко пари от това, което си набутал. 

> предлагаш HDD специално проектиран за видеонаблюдение в конфигурация за домашно ползване.

> предлагаш кутия, която се котира в най-скапаните технобакалии. Е за какво тогава е този форумен подраздел? Дай му един готов боклук от там и да приключваме набързо с прецакването, вместо да се бистрят 2 страници.

> предлагаш SSD, което хем е бавно(много добре знам възможностите на контролера), хем с миниатюрен капацитет отново през 2017-та. Да, достатъчен е за ОС и програми за кежуал ползване, но за нищо друго. А най-смущаващото е, че като си прехвърлил бюджета предлагаш да отпадне SSD-то. А бре ти тъп ли си да предложиш в тоя случай Скайхоука за основен? Явно да. 

> абсолютно в никакъв случай не си заслужава видеокартата от твоето предложение. Разликата с 6-цата не е само в обема видеорам. И не, не е достатъчна за повечето игри на FHD!

И понеже аз съм празнодумец искам ти да дадеш мнение за моментното състояние на пазара на видеокарти, памети, SSD-та и платки за AM4! 

Смешник си ти, както и този, който ти хареса поста. Но понеже и него настъпих реакцията не закъсня.

ДГД.;)

И лека вечер забравих.:D

преди 42 минути, XECUTIONER написа:

Така ли? По-горе ти го написах съвсем ясно - нямаш скрупули да предлагаш боклуци на непознати хора. Хайде да разнищим твоето предложение...

По принцип си прав, но ако трябва да направим всичко да е наред, пак ще трябва да минем на Пентиум, нали ;) И как така не попитахте човека, монитор има ли, клавиатура има ли, музика има ли, мишка има ли...че тогава ще се чудите и кой Пентиум да предлагате :)

Моето мнение е, че към днешна дата за 1500 лева се взема пълен боклук или айде, щайга, дето става за  непретенциозни CS  играчи. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 7 минути, bildera_ написа:

Моето мнение е, че към днешна дата за 1500 лева се взема пълен боклук или айде, щайга, дето става за  непретенциозни CS  играчи. 

По-горе написах, че не предлагам често конфигурации с оглед временното състояние на пазара, но някои хора явно не ме разбраха или просто си не разбират. Остави ги да се мъчат и пъчат.:D

преди 7 минути, XECUTIONER написа:

По-горе написах, че не предлагам често конфигурации с оглед временното състояние на пазара, но някои хора явно не ме разбраха или просто си не разбират. Остави ги да се мъчат и пъчат.:D

Да, това го прочетох. Но то състоянието на пазара е от доста време така, може би повече от година. Което е странно при положение, че долара падна с 20 стотинки спрямо минали времена, когато си се вземаше нещо що годе добро. Явно тук не е до долар-евро, а до това, че цените така или иначе скочиха и няма да паднат никога. Затова трябва да се примирим и да разберем, че 1500 лева днес за конфигурация, не са като 1500 лева преди две години и никога няма да бъдат. И затова ми е странно, как много хора скачат и казват - Оооо, за 1500 лева вземаш това...?  Може много хора да се смеят и не разбират, но една конфигурация за игри към днешна дата струва поне 3-4 бона. За 1500 просто се взема нещо за детето. 

преди 8 минути, bildera_ написа:

Да, това го прочетох. Но то състоянието на пазара е от доста време така, може би повече от година. Което е странно при положение, че долара падна с 20 стотинки спрямо минали времена, когато си се вземаше нещо що годе добро. Явно тук не е до долар-евро, а до това, че цените така или иначе скочиха и няма да паднат никога. Затова трябва да се примирим и да разберем, че 1500 лева днес за конфигурация, не са като 1500 лева преди две години и никога няма да бъдат. И затова ми е странно, как много хора скачат и казват - Оооо, за 1500 лева вземаш това...?  Може много хора да се смеят и не разбират, но една конфигурация за игри към днешна дата струва поне 3-4 бона. За 1500 просто се взема нещо за детето. 

Не гледай курса на долара. Други фактори имат влияние тук, но понеже един потребител(Алекс&Ванко) се подигра преди време няма да правя анализи. 

Лека вечер и до утре!:)

на 20.08.2017 г. в 21:03, XECUTIONER написа:

> предлагаш дъно с 2 RAM слота през 2017-та. И въпреки че има възможност за монтиране на 2 x 16GB пръчки ти си поставил 1 x 8. При това с ненужно разтегнати тайминги. А дали знаеш, че двуканалният режим при AM4 оказва на моменти сериозно влияние. Качеството на тая платка пък въобще не подлежи на коментар.

> предлагаш 6 ядрен процесор с 12 потока, а аз никъде не видях автора на темата да споменава за основното предназначение на конфигурацията. Единствено видях в началото, че си е избрал някакъв Пентиум, а ти го натрисаш с многоядрен Райзън, който от своя страна може да бъде намерен за по-малко пари от това, което си набутал. 

> предлагаш HDD специално проектиран за видеонаблюдение в конфигурация за домашно ползване.

> предлагаш кутия, която се котира в най-скапаните технобакалии. Е за какво тогава е този форумен подраздел? Дай му един готов боклук от там и да приключваме набързо с прецакването, вместо да се бистрят 2 страници.

> предлагаш SSD, което хем е бавно(много добре знам възможностите на контролера), хем с миниатюрен капацитет отново през 2017-та. Да, достатъчен е за ОС и програми за кежуал ползване, но за нищо друго. А най-смущаващото е, че като си прехвърлил бюджета предлагаш да отпадне SSD-то. А бре ти тъп ли си да предложиш в тоя случай Скайхоука за основен? Явно да. 

> абсолютно в никакъв случай не си заслужава видеокартата от твоето предложение. Разликата с 6-цата не е само в обема видеорам. И не, не е достатъчна за повечето игри на FHD!

И понеже аз съм празнодумец искам ти да дадеш мнение за моментното състояние на пазара на видеокарти, памети, SSD-та и платки за AM4! 

Смешник си ти, както и този, който ти хареса поста. Но понеже и него настъпих реакцията не закъсня.

ДГД.;)

И лека вечер забравих.:D

> Разтегачо на локуми, има нещо основно и определящо при избора на конфигурация, и то е - бюджета. За този бюджет предлагам оптималните като производителност компоненти. Това, че на тебе не ти харесва това или онова е без значение, защото не можеш да предложиш нищо по-добро като цена-производителност. Не всеки може да отдели над 2К за компютър, който на тебе да ти допада. Разбери, че не ти си определящия фактор, а бюджета.

> Калкулирай дъно с 4 слота и 2 x 16GB пръчки памет и бюджета ти е вече преполовен. Паметта е най-евтината на прилична честота и позволява добавянето на още една. Силно се съмнявам докато ползва машината да се появи нужда от повече от 16GB памет, а и да се появи, може да се сърди единствено на себе си, че такива са били моментните му възможности . За цената си, качеството на платката е повече от перфектно.

> Бюджета позволява да се сложи такъв процесор и без да има конкретна нужда от такава производителност. Може и да не знаеш, но основния сметач на една конфигурация е точно централния процесор.

> Ами точно защото този диск е проектиран да работи 24 часа и 7 дни в седмицата, плюс 3г. гаранция е причината да предложа такъв. Освен това, при наличието на SSD за ОС, диска ще се ползва предимно за склад, който трябва и да е надежден, а не само икономичен.

> Въпреки ниската си цена, кутията предлага 2х120мм. вентилатори, които са включени в цената, както и съвместимост с всички размери дъна и видеокарти. Дори има филтър на захранването и възможност за лесен монтаж на HDD. Какво повече трябва на една кутия ?! Ааа... да, липсват святкащи вентилатори и джам за пубери-маниаци...

> За 100лв. какво SSD можеш да предложиш, умнико?! Дай да видим нещо по-бързо и с по-добър контролер за толкова! ОС + куп програми рядко минава 30-40GB.  Представям си що за безхаберник си, щом 120GB системен диск е малък за тебе.

> Вместо да се изживяваш като велик хардуерист, вземи прочети какво казват хората, не аз. При условието което съм написал - резолюция до Full HD, 3GB карта е достатъчна, предвид разликата в цените между двете версии.

Ти си умувай върху огромния си проблем - "ситуацията на пазара", а в това време хората искат да си купят и ползват машината, а не винаги да има косъм, който пречел...

Спри да пълниш темата с бълвоч и лъжи. В нея има куп куриозни конфигурации, занимавай се с тях. Можеш и да продължиш с локумите, но ще си останат единствено - локуми.

преди 6 часа, baikolio95 написа:

> Разтегачо на локуми, има нещо основно и определящо при избора на конфигурация, и то е - бюджета. За този бюджет предлагам оптималните като производителност компоненти. Това, че на тебе не ти харесва това или онова е без значение, защото не можеш да предложиш нищо по-добро като цена-производителност. Не всеки може да отдели над 2К за компютър, който на тебе да ти допада. Разбери, че не ти си определящия фактор, а бюджета.

> Калкулирай дъно с 4 слота и 2 x 16GB пръчки памет и бюджета ти е вече преполовен. Паметта е най-евтината на прилична честота и позволява добавянето на още една. Силно се съмнявам докато ползва машината да се появи нужда от повече от 16GB памет, а и да се появи, може да се сърди единствено на себе си, че такива са били моментните му възможности . За цената си, качеството на платката е повече от перфектно.

> Бюджета позволява да се сложи такъв процесор и без да има конкретна нужда от такава производителност. Може и да не знаеш, но основния сметач на една конфигурация е точно централния процесор.

> Ами точно защото този диск е проектиран да работи 24 часа и 7 дни в седмицата, плюс 3г. гаранция е причината да предложа такъв. Освен това, при наличието на SSD за ОС, диска ще се ползва предимно за склад, който трябва и да е надежден, а не само икономичен.

> Въпреки ниската си цена, кутията предлага 2х120мм. вентилатори, които са включени в цената, както и съвместимост с всички размери дъна и видеокарти. Дори има филтър на захранването и възможност за лесен монтаж на HDD. Какво повече трябва на една кутия ?! Ааа... да, липсват святкащи вентилатори и джам за пубери-маниаци...

> За 100лв. какво SSD можеш да предложиш, умнико?! Дай да видим нещо по-бързо и с по-добър контролер за толкова! ОС + куп програми рядко минава 30-40GB.  Представям си що за безхаберник си, щом 120GB системен диск е малък за тебе.

> Вместо да се изживяваш като велик хардуерист, вземи прочети какво казват хората, не аз. При условието което съм написал - резолюция до Full HD, 3GB карта е достатъчна, предвид разликата в цените между двете версии.

Ти си умувай върху огромния си проблем - "ситуацията на пазара", а в това време хората искат да си купят и ползват машината, а не винаги да има косъм, който пречел...

Спри да пълниш темата с бълвоч и лъжи. В нея има куп куриозни конфигурации, занимавай се с тях. Можеш и да продължиш с локумите, но ще си останат единствено - локуми.

Общо взето нищо смислено не прочетох от теб отново, което доказва, че си хартиен специалист. Не че има значение. Нищо не си разбрал от това, което ти писах. 

>''Силно се съмнявам докато ползва машината да се появи нужда от повече от 16GB памет, а и да се появи, може да се сърди единствено на себе си, че такива са били моментните му възможности .'' Ето това си е за бисерите, но не ми се занимава да те разнасям из срамните полета на форума.

> Съобразно Бюджета и настоящата ситуация на пазара(;)) не е разумно да се предлага процесор без конкретна нужда от такава производителност.

> Грешна логика относно функциите на HDD-та. При това си противоречиш, тъй като за да се впишеш в бюджета предлагаш премахване на SSD-то. 

> Щом кутията за теб е евтина изработка с 2 вентилатора и филтър за захранването няма смисъл да ти обяснявам колко важна е всъщност.

> TG L5 Lite примерно. ''ОС + куп програми рядко минава 30-40GB.'' А бре ти добре ли си? Е да, когато ползваш целия куп програми от офис пакета на МС - да. 

''Вместо да се изживяваш като велик хардуерист, вземи прочети какво казват хората, не аз.'' Нито ме интересуват платените сайтове и такива пълни с хартиени специалисти, нито какво ''казваш'' ти. 

П.П. 

> ''Това, че на тебе не ти харесва това или онова е без значение, защото не можеш да предложиш нищо по-добро като цена-производителност.'' Мога да предложа, но не мога да предложа такова, което да е оптимално за бюджета с оглед моментната ситуация на пазара! Сега дали ме разбра?

Разтеглихме си локумите и аз лично спирам, както ме посъветва. Няма смисъл от продължаващи спорове.

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

преди 19 часа, baikolio95 написа:

- И какво ще смята толкова?  :D  Едва ли ще са игрите, тъй като при тях основния "сметач" се явява видеокартата, и разликата между R3 1200 и R5 1600 е никаква. Защо да дава двойно повече пари за процесор, само за да има? Бюджета не е чак толкова голям, че да се изхвърля. По-голям ефект върху производителността ще има, ако вземе две плочки памет (16 ГБ), които да работят в двуканален режим. Един гол процесор не прави компютъра по-бърз, още повече ако е орязан от към памет. 

- Тези дискове не са за десктоп компютър, и използването им като такива не е желателно. Не че не може, но ще се представят зле при четене и произволен достъп. А и за 30 лв. повече може да вземе 2 ТБ.

Моите 5 ст.: Райзен-а изглежда добър по показатели, но както винаги зависи за какво и как ще се ползва.

Като Алтернативи може да се разгледат и XEON E3 или Е5(по-стар за да взеле в цената). 

Има статии из интернет, че нито Windows нито Linux успяват напълно да използват техническите преимущества на Райзен-а. Тъй като той има два процесорни блока опаковани в една кутия, за разлика от Интелските, където е общ процесорен блок.

Двата процесорни блока са с отделни кешове, но операционните системи го виждат за тях само като един. Затова се получават до 80% cache miss rate(което забавя обработването с еквивалент на около 500 МHz), защото ОС не разпределя правилно процесите.

Предполага се, че в скоро време ще оправят нещата поне в Windows (сигурно само в 10-ката).

В такава перспектива излиза, че ако се ползва линукс или 7-цата, разликата от по-добрите технически показатели няма да се усеща при Райзен-а.

Най-добър процесор до 500 лв? За какво? Някой по-стари игри не могат изобщо да използват ефективно повече от 2 ядра. Тогава Пентиум Г4560 е напълно достатъчен.

Пример от реалния живот, ако си вземеш ферари то няма да може да премине по-бързо от велосипед по лош каменист път. Или скъп джип да кара толкова бързо по магистрала, колкото ниска и мощна по-евтина лека кола.

Всички сглобихте конфигурация за 1500лв без да знаете за какво ще се ползва пц-то. Най важната подробност липсва от страна на запитващия. Може би иска за филми и интернет, може и за леки игри. Важни са двете страници преди да се разбере темата и кой какво иска. Някой беше казал че за 1500лв не можеш да си вземеш геймърско пц. Ако говорим за преди две години то тогава рамта беше по 60лв 8гб плочка ddr3 процесор I5 400лв. и повечето караха без ssd освен ако някой не рече да вмъкне такова до 100лв. Дънните платки бяха по евтини и не се клокваше много, много. В смисъл клока не е бил от значение както и сега. Клока тогава беше и скъп и безсмислен, а по скоро беше за хора с излишни пари за даване. Видео карта GTX970 беше около 700лв и праскаш на нея всякакви игри както и сега си е на ниво и при доста от новите игри. А сега такава от новото поколение 1070 е +1000лв , а рамта е ddr4 и 8гб плочка е 120лв а не 60лв. Ето защо за 1500лв в момента стигаме 50/60fps а не 80/100. Демек за тези пари ще играем прилично и ще се съобразяваме с някои настройки на игрите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.