Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За всички Троубъгави *Дивергенти"

Featured Replies

Що си мърмориш сам?:angry:

• Отговори 266
  • Прегледи 19,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако мога с едно изречение - то нека да е това: Темата е за всички нестъндартино негативни хора, които никой не иска да прояви, за да види позитива. Да! Има хора които не искат да изби

• старшината - стига с тия делюзии бе човек. ма какъв рай беше - си е само в спомените ти. Ма съсипаха я тая райска държавица, ей... Скица, герой на Чудомир, бил... Работата е че го играеш само на паля

• Бе там толкова ли сливи има - в тоя Сливен? Или са повече козите... и те в ролята на "сливите"? От друга страна - старшинката е вече "над тия работи"... Може би - още от Обаче за това Але

Публикувани изображения

• Автор
преди 2 минути, Śūnyatā написа:

Неограниченият Той! :D

Omniae viae ad mortis ducent.

Напротив. Просто не знаеш къде са ми въпросните ограждения.

Прави разлика между вид "широко скроени" хора и тесногръди индивиди.

Има и друго = вече съм вид инвалид. Мога да обслужвам само и единствено себе си. До като съм така = ще съм жив. После = ще видя.

преди 7 часа, JKirilov написа:

То е елементарно: Ненормален съм! :) 

Не съм луд, защото все още не си задавам въпроси и сам да си отговарям.

Иначе обръщам внимание на чуждите въпроси и позволявам си да дам вид отговор, а не решение. ;) 

В едно уравнение което няма реални корени, то освен реален компонент има и имагинерен. Въпросното решение е комплексна стойност, която води до вектор насочен за промяна на движението на мислите на другия или на теб. ;) 

Всичко е въпрос на собствени алгоритми, които или си ги спретнал ти от "нулата" или ползваш вид отворен и известен затворен код, или готови програми които обаче правят неща заложени от друг, а не по твое фантазиране, че правят друго. :) 

• Автор
преди 1 час, miro20 написа:

Не разбира се :) 

Изкукали има не само в нета.... Даже по принцип са повече.. но не всички могат "да творят" из форуми.

Сега като се змаисля.. едно време за това общностите /било то по мирката, айсикю.. и др /  бяха много по изчистени и качествени.

После сулю и пулю си купиха комп  първо да играят, появи се интернет, после смартфоните  и... простотията заля света.....

Виждам носталгия по стари платформи. :) 

Проблема не е в простотията. Тя съществува и е твой избор дали ще я забелязваш, споделяш или ще участваш активно в нея.

С простотията не всеки може да се справя и повежда към вид положителност. Трябва да си се гмуркал в нея не до глезените, а по иначе, до към поне година да си бил простак, но не да се правиш. ;) Простия човек надушва изкуствената простотия. :) 

Когато покажеш на вид простак по-голяма простотия = увисва му долното челюст ... :) Не мога да опиша вида на учудването му, че неговото е бледо и някак си не пълно. :) 

За да се гмурнеш във въпросната простотия обаче ти трябва необходимата екип, не само вид материална вещи, а и доверена личност. ;) 

Определени хора обаче не може да  станат простаци. Те трябва да загърбят вид свои предразсъдъци, но в тоя случай се лишават и от вид сигурност и де факто по могат да се повредят, отколкото да превъзпитат вид хора прависти различни простотии.

Трябва да е подготвен човека и за вид възмущения от страна на обществото. Да знае къде да си замълчи. Да се вслуша във вид практици, а не да настоява за вид прилагане на някаква теория.

Въпросните сюлю и пулю са вид клиенти. На тях им продаваш вид несъвършени неща и трябва да не ти пука за какво ще ги ползват.

Един пример от миналото ми.

Вид пари (финансово средства) имащ с мотото аз плащам пожела вид глупост. Опитах се тактично да го разубедя, че няма смисъл от вид нещо, но той настоя. Направих в този случай оферта, която не му отказах направата на въпросната глупост, а да си изкарам вид безумна печалба с която да инвестирам нещо.

Не се обади, за да каже дали приема офертата или не.

Кратко: Клиента винаги има право, но до колко желае вид глупост = начина е завишена цена до почти небето. ;) Като ще се поврежда нещо работещо, то печалбата да отива във вид модернизация или стимул на вид труд. ;) 

Парите нямат мирис, а има мръсна работа която струва много по-скъпо от обикновения труд. :) 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
преди 6 минути, miro20 написа:

Крив съм ви че ви правя на 2 стотинки и че ви изтипосвам кой именно е тъп. :) 

Всъщност, просто давах примери . Тук никой от вас не може да ме "докачи"  :)

Мире .... :) Има ли потребител който не е схванал, че си язвителен, а?! :) 

Толкова ли е силно твоето желание някой да те "кокачи", а?! :) 

За какво да те до качи, и къде, а?! Ти си закачен някъде. Весиш като не прани гащи. :) 

Ако бе като изпрани, то можеше и някой да те откачи. :) 

Кратко: В теб е илюзията, че правиш нещо.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
преди 58 минути, Śūnyatā написа:

Не. Сложно е за обяснение и не е по темата. Ще напиша само, че е контролът над собствената психика се изразява в това да можеш да се въздържаш или да обуздаваш импулсите, емоциите и мислите си, а не да пишеш всичко което ти дойде на ум, без да се съобразяваш написаното отговаря ли на истината и ще засегне ли другия. Това е трудно и малко хора го могат, защото подсъзнателните сигнали които получаваме често предопределят нашите решения, докато ние си мислим, че сами сме направили някой избор. Въпросният индивид не е уникален, въпреки че се мисли за такъв, защото всяка махленска клюкарка може да ръси сплетни наляво и на дясно без да се замисли. Начетеността не е плюс в случая, а само усложнява ситуацията, добавя гориво към огъня на илюзията за собствено величие. Резултатът е извратен нарцисизъм, разстройство на личността и пълна излагация.

Да не товаря другата тема ...

Не е сложно за обяснение, а изисква повече разяснения, за да стане понятно.

Не бих си позволил крайността "извратен". Да, поражда вид провокация, но зад всичко се вижда вид несигурност в него прикрита с голяма доза назубрени неща.

Към момента много хора са с вид "разстройство на личността", но то е поради факта, че не са могли да сформират себе си като личност. В основата на това е, че не могат да синтезират своята си личност от множеството литературни герои на които желаят да подражават. В повечето случаи такива индивиди са имали проблематично детство и не са намерили нещо съществено в своите родители. Първоначално са почнали с вид "бягство от действителността", а в последствие това ги е довело до асоциалното им поведение. Те не умеят да са себе си. Единствено което могат е да са в тази виртуална среда. Тук те се чувстват сигурни и се себе изтъкват.

По отношение на пълната му излагация: Има право на това. Дали е с умисъл или не, е без значение. отдавна спрях да анализирам неговите "нападки" към другите потребители, защото не представлява вид мой интерес неговата користна цел. Да, не е уникален. Липсват му оригиналност и въображение. Има склонност към сух изказ с който да създаде имидж на начетеност, но определено не умее да бъде вид авторитет. Казвайки, че се излага, то явно в миналото си го мислил за авторитет. Усещам вид разочарование в теб спрямо него. Твърде лично подхождаш към него, а не трябва. Приеми, че е изкуствен. В действителност не ме интересува личността която е зад този ник, а го разглеждам като какъв иска да е. За мен неговия образ тук е блед и несъществен. Следва модата да има много профили в много интернет социални мрежи.

За мен резултата е: Суетен нарцис, безличен и плямпало.  

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
преди 10 часа, lightshadowmaker написа:

Евроатлантическите ценности ли? Ето, Ким отдавна е въвел вечерен час, забрана за преминаване на границите и извънредно положение с военен режим.
В Северна Корея корона вирус нема!

И какво като толкова хора напуснат България, защото ЕС не стига, че е неадекватен по корона вируса, ами и държи източна Европа в подчинено положение? Знаеш ли защо е ЕС? Силните да си пласират на пазарите на по-слабите боклуците. И с убита икономика страните от Източна Европа да го карат на туризъм и субсидии. Кои са те да се месят в законите и вътрешните работи на страните, че и квоти да налагат какво можем да правим? Ние на Германия акъл за корупция даваме ли? Или в Скандинавия как се е развихрила тя? А те на нас лицемерно ще ми обясняват, че и ще санкционират.
Кои са те, може би?  България нищо и никого не спасява. Собствения си гръб поне да се опита да си пази

Не!

За собствения гръб на българина не мисли. Вече не сме само на три морета, а на седем континента. Да, никой не на чува, но да търсим причината за сегашното ни положение извън България е глупаво.

Истинския българин винаги е бил индивидуалист. В това ни бива най-добре!!! От там на сетне се делим на два вида: Такива които оправят света и такива които защитаваме тукашните земи. Всеки избира как да постъпва. На глед непонятно, но действа. ;) Дали тези на вън от България ще помогнат вече е без значение.

Към момента аз помагам на тези които имат вид собственост по нашите земи. Към всеки е различно. Там където материално не мога да помогна се моля за тях.

Толкова си мога, а към тези които са против вид Европа = що ли се нервите, а?! Правете каквото е редно. Имате Конституция и поне веднъж я разгърнете и вижте какво пише в нея. След това по надлежен начин = действайте, а не мрънкайте!!!

Аз казах!!!

преди 10 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Толкова си мога, а към тези които са против вид Европа = що ли се нервите, а?! Правете каквото е редно. Имате Конституция и поне веднъж я разгърнете и вижте какво пише в нея. След това по надлежен начин = действайте, а не мрънкайте!!!

Нашите закони изискват да ги съгласуваме с техните. Викат му "единно законодателство". И в един момент имаме конституция, имаме закони, а някой отиде в ЕСПЧ и ни съди. То цялата работа хубава като независим арбитър, но ако всичката й беше наред. А всъщност се получава нещо изкривено. Бутат тук незаконни постройки, собственика отива в ЕСПЧ и ние трябва да сме му плащали материални и морални щети. Откъде накъде! Не стига, че е нарушил закона, ами от нашите данъци ще му и плащаме за това. И в един момент всичко става една гротеска. Уж има закони, ама ако действаме по тях и ги спазваме, пак могат да ни осъдят.
И какво стана най-накрая. Нямаме законодателство, нямаме суверенна държава. Бъркат се във вътрешните ни и външни работи. Кои са ЕС да ни налагат квоти какво и колко ще произвеждаме? Всичката е да не застрашаваме интересите на икономиките на големите западни държави. И това ми било пазарна конкуреция и свободен пазар. Ама друг път. ЕС е бил хубав като митнически съюз и безвизово пътуване. След това всичкото едно голямо извращение.
Многобройни съдилища, бюрократични апарати, съвети и какво ли не още. И най-накрая кой има най-много гласове в тях? Познай от три пъти.

• Автор
преди 1 час, RudeBoy написа:

Да, чувал съм - така говореха за зарзавата по времето на социализЪма ...

Ти да си видял някъде да се продава "лаптоп екстра качество"?  :angry:

Пак ще те помоля - спри с простотиите в сериозните раздели! 

И по време на капитализма имаше различно качество.

Сега също. 

Явно никога не си участвал във производството. 

Да, всички компоненти се произвеждат в Китай, но при някои фирми качествения контрол е повишен.  

Дали нещо е простотия или не, то ти не си този който да ми казва. 

Както виждаш изтеглих коментара тук. 

Би следвало да си доволен, че не е в "сериозната тема". 

преди 2 часа, Bubbles написа:

Такова животно като ГЕЙМЪРСКИ лаптоп нема, има лаптопи на които могат да се играят НЯКОИ игри, но само до там, лаптопа е за интернет, за програми, работа, програмиране и т.н., като искаш игри туряш сандъка с телевизора и щракай колко щеш.
Лаптопа няма нужното охлаждане, особено днешните дето са само дно дъно и едно ССД и WiFi карта.
Някога по можеше да се говори за лаптоп за игри, аз имах едно HP с 256МБ рам и 40ГБ харддиск и 256МБ видеокарта  и едоядрен процесор и гадината успяваше да подкара игри като GTA San Andreas FIFA10 и т.н. съвременни за времето си игри които реално би трябвало да е немислимо да вървят при посочените ресурси.
А ся съм Дел с 8 гъби, четири ядра, терабайт памет и 2 гъби видеокарта и се мъчи с почти всяка игра, айде обясни ми го ако можеш.

Ако се абстрахираш от вид реклама на Dell в първия ми коментар, то ще забележиш какво съм посъветвал автора на другата тема да гледа. 

После ще видиш, че от изброените, на вид съм му казал също спрямо мен кой би могъл да се ползва за игри. 

Известен е факта, че повечето "геймъри" "пържат" компютрите си и то в продължение на много денонощия. Махат доста автоматични настройки и подкарват машината в изключително неблагоприятен ръчен режим. Да, те са терминатори на лаптопи. 

Обяснението ми, защо се мъчи е елементарно: Не знам как си конфигурирал машината си и колко програми едновременно във всеки един момент си стартирал на на нея. 

И към двамата: Що се мислите за корифей по компютрите, а?! 

Да, имам различно мнение, което не съвпада с вашите, но що "тръгвате на нож", а?! 

Младежи, по кротко! Не бъдете толкова надъхани. Много лично подхождате. Не бива така. 

преди 39 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

И към двамата: Що се мислите за корифей по компютрите, а?! 

Да, имам различно мнение, което не съвпада с вашите, но що "тръгвате на нож", а?! 

Младежи, по кротко! Не бъдете толкова надъхани. Много лично подхождате. Не бива така. 

Ба надъхано, просто си хортуваме бре.

• Автор
преди 3 минути, Bubbles написа:

Ба надъхано, просто си хортуваме бре.

Думам ти |B| сещай се Ри ... ;) 

Да, по-доброя вариант за компютър за игри е стационарния, а тези лаптопи, който да стават за игри са изключително много по-скъпи, и спрямо цена качество = ти си прав!!! ;) 

Що се касае за мъченето на твоята машина: Много от съвременните програми са направени "тежки". Повечето товарят видео картата. И съществения елемент на вид бавене на компютъра е антивирусната програма. Да предположа защо съвременните лаптопи не са като едновремешните, то що ли асоциативно се сещам за електрическата крушка с нажежаема нишка и как някой е въвел умишлено "живот" на същата. ;) 

Прощавай, но ми е писнало от специалисти и вид сериозни хора, които не ме познават. ;) 

• Автор
преди 5 часа, miro20 написа:

Да, често цитирам публичните изяви на путя, Путлер, джуджето, и свързаната с това рашистка политика , но винаги се изненадвам когато видя мои върли фенове тук които ИМЕННО да следят това ТУК   :) :)

Много болни хора има ей....

Не си прав. Тук съвсем бекористно и екзалтирано защитават  срещу всяко негативно нещо за Путлер , плюс стриктно следене кой пише проитв джуджето.

Справка - по горе.

:) 

Така че тук намираш багодатна почва за путинизъм  сред путинофили.

Да не се бърка с русофили. Изрично подчертавам , защото съм се убедил че българските путинофили дето се мислят за русофили, всъщност четат руски с гугъл транслейт :) 

Не е така Мире. Аз, по твоя логика съм и русофил и путинофил, но не ползвам гугъл транслейт :)

преди 5 часа, JKirilov написа:

Яяяяя! И тука сте се сбили? Кой води да помагам?

Тук няма меле. :) Просто пренасочвам коментари от други теми на бъгове, тролове и вси дивергенти тук. ;)

Правя вид колекция. ;) 

• Автор
преди 9 минути, miro20 написа:

Грешен отговор.

Неслучайно предизвиках малко по дълбок размисъл

- Вгледай се по внимателно и ако можеш помисли какво изразява и защо съм я сложил  .

Е , не можа... айде по баира...   :)

Не се мъчи, не си за това.

И ти не се мъчи...  много си далеч от това което си мислиш :) 

Мире, няма грешен отговор, а неправилен спрямо теб ... 

Не си предизвикал нищо, но как, при положение, че владееш нищо, а?!

Ако владееш, то би помогнал, но явно ти нямаш с какво, и затова само си "въздух под налягане", т.е. Някой друг те надъхва и си просто био-робот ... :) 

• Автор
преди 5 часа, JKirilov написа:

Я кажи как става, че на мен не ми съ уддава? (хайку)

То, :) , не, че на мен се удава, но интерфейса на сайта го позволява. 

Друг е въпроса, къде, в коя друга тема да туриш цитата и по този начин да го коментираш мнението и/или коментара на друг. ;) 

Понеже съм от миналия век и го правя по мой начин = мързеливия = направил съм тема по вид "девета глуха". ;) 

на 31.05.2020 г. в 4:00, JKirilov написа:

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
преди 6 часа, Śūnyatā написа:

Темата не изключва будизма. Ако не можеш да осмислиш нещо толкова елементарно, не се чуди защо никой не взема на сериозно и не вниква в постовете ти.

Да, другата тема не изключва будизма. 

Рамус не осмисля, а насочва в някаква посока вид тема. Изживява се като "модератор под прикритие". За него това е важно. Дали другия ще го възприеме на сериозно или не, за него е без значение. 

Не забравяй факта, че тук всеки може да се представя като какъвто си пожелае. В действителността може да е коренно различен. Нямаш вид знание за това, защо Рамус си е изградил такъв образ "имидж".  Това, че ти изграждаш имидж на сериозен, то това е само и единствено в теб. 

За мен свободния форум е удачна форма на несериозност в която определени плебеи могат да въздействат върху вид патриции. ;) Самите патриции обаче се вземат на сериозност. 

Твърде си наивен! Скрития замисъл на Рамус е да премахне въпросната. Той те кара да се противопоставя. Това е важно за него, да има противопоставяне!!! Старо, архаично схващане за управление на масите: Разделяй и владей. ;) 

п.п. Що ли му се вързваш, а?! :) 

• Автор
преди 5 часа, Śūnyatā написа:

Заблуждаваш се като мислиш, че Буда е галил с перце последователите си и тези към които са били насочени ученията му. Ако беше чел, анализирал и медитирал върху сутти, вместо само да зяпаш Дони и Нети на будисткото учение което си посетил, щеше да знаеш, че Буда е използвал и груби думи, дума на пали означаваща "пълен глупак" и т.н. Критикувал е остро и на няколко пъти е изоставял последователите си, въпреки молбите да не го прави и се е оттеглял сам в гората.

Целите са били различни, от опит въпросните личности да започнат да се осъзнават, до примери които служат за назидание. Посочването на причинно-следствените връзки и осъзнаване пустотата на явленията, спомагат за охлабване вкопчването в егото и редуциране агресията спрямо другите.

На няколко пъти този подход имаше ефект върху теб, но след известно време всичко продължаваше по старому. Но написаното остава. Някои ще научат нещо и ще си извлекат поука, други не. Това е съвсем нормално. Но без твоето активно участие, това нямаше да се случи, затова имаш искрените ми благодарности.

Приятен и спокоен ден ти желая.

Не си ли разбрал, че Рамус се изживява като прероден Буда?! НО начетен, за разлика от оригинала. ;) 

В действителност той заменя определени думи, като мисли, че съществуват вулгарни, които не трябва да се употребяват от човек. Самата мисъл, че другия е вулгарен показва вид негово незнание. Човек по своята си същност е прост, но дали ще остане елементарно прост или изразявайки се сложно ще се заблуждава, че е по-умен е вид грешка, но определени нарочно допускат грешки. 

Това и ти и той не може да схванете. Кое е неволна грешка и кое не е. 

Отгоре на това Рамус се изживява и като разбиращ от психология. = Ползва неправилната школа! ;) Определено е пълен аматьор в психологията. За будизма = има мое незнание. Това, че е чел и прочие определен род литература не го прави академично достоверен. НО, забележи = изисква от другите да са такива, защо ли, а?! 

Кратко: Нещо му липсва и тук издирва същото. Той е типичен консуматор, а не генератор, но живее в своята си заблуда, че генерира нещо. ;) 

• Автор
преди 9 часа, _ramus_ написа:

Мангъровците - са просто типология, която живее зависима от контекста си. Такива хора просто живеят за да се борят да им се чуе мнението. За тях изразяването на мнение е най-висшия им приоритет. Човека просто се качи на популистката вълна - кой иначе щеше да го забележи, след като десетилетия е бил никой. с общи положения и обикновен консерватизъм, той намери своята социална ниша и я изпълни с лекота, защото времето и мнението му съвпаднаха напълно с нуждата на определена социална маса.

ОБаче мнението... не обвързва никой с отговорността относно същото. По никакъв начин не го обвързва. Не задава решения, защото повечето мнения нямат никаква практическа стойност. Те просто носят заряда и потребността на Мнителя си.

Заради това безопасно е просто да си настояваш че имаш мнение и то да е с някакъв социален отклик. Колкото е по-голям отклика - толкова Мнителят става по-важен в собствените си очи. Само това има значение.

И точно по тази схема са и няколкото лумпени сред темата - важното е че имали мнение и според него те се определят като "различни", докато другите с различно от тяхното - са казионни, еднакви, сиви и скучни. Разбира се - казионните са заблудени, защото ги заблуждават. докато "различните" им е гарантирано че са "истинни", защото са встрани от тия, дето ги заблуждават. На съвсем същия синдром се опираха и в темата за плоската земя и е написано, за да се зачита.

В цялостен смисъл схемата е напълно ирационална, но там, откъдето се поражда - всичко е такова. Нуждата да се защитават и отстоява мнението и непрекъснатото търсене на подкрепа е, защото именно тя определя и различимостта и усещането че "не си сам" и по този начин се реализира "принадлежност" и тя е с "особени и различни"... :)

Наблягането на "образа на различния" е основен момент и има чисто психологични характеристики и корени. Освен това към този образ спада и "недоволството" и "бунтарския уклон". В общ смисъл това са хора които не са го израствали по някоя от безкрайните причини и обстоятелства. някъде дълбоко в тях те разиграват бунтарско поведение, като несъзнавано приемат "държавата" като майка и със задължението да се грижи за тях. Бунтарския уклон е ехо от едно нереализирано детство - с етапи в които се отработват някои елементи в развитието на личността.

Този шедьовър няма как да не влезе в моята класация. 

Реално описва какво представлява твоя образ = Носи заряда на потребността ти на Мнителя. :) 

Колко жалко е, че не си могла да реализираш детството си. Мда ... 

Все повече образа ти заприличва на стара мома, а не дърт мърморко ... :) 

• Автор
преди 5 часа, _ramus_ написа:

Алкохолът в самотните нощи не прощава никому, ей!  :) И така десетилетия... още от младини.

Колеги, намалете алкохола, защото се изпростява. Кафето и цигарите - както и да е, но алкохола кърти мозъчни клетки и като намаляват допълнително се изглаждат и малкото гънки... И поуката е, че се стига до горният резултат от среднощни делюзии.

Ако толкова напирате към изглаждане можете да ползвате услугите на валяк, вместо алкохол цял живот. В случая допускам че и най-малкият размер стоителен валяк ще свърши работа, при това генерално и радикално, отведнъж. 

Браво! :) 

Още едно за моята колекция. 

Отново се потвърждава, че изобщо не умеете някои неща. :) 

Това, че Ви са известни неща свързани с алкохола от личен опит ли са, а?! :)

Просто изказвате вид парадигми, които изобщо не познавате, а само сте прочели и повярвали в написаното. :) 

Винаги съм казвал, че когато вид пийнал човек  изкаже глупост му е простено, но когато вид трезвен ръси постоянно глупости = пак му е простено, но не и от мен!!!

Благодаря, че ме развеселихте! :) 

преди 37 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Браво! :) 

Още едно за моята колекция. 

Отново се потвърждава, че изобщо не умеете някои неща. :) 

Това, че Ви са известни неща свързани с алкохола от личен опит ли са, а?! :)

Просто изказвате вид парадигми, които изобщо не познавате, а само сте прочели и повярвали в написаното. :) 

Винаги съм казвал, че когато вид пийнал човек  изкаже глупост му е простено, но когато вид трезвен ръси постоянно глупости = пак му е простено, но не и от мен!!!

Благодаря, че ме развеселихте! :) 

Някога като пиех имах навика да се бъзикам с разни интересни люде в интернет, най обичах да хапя костовистите в датата(вечна й памет) и разни други шматки във фейсбука(Мдаа имаше време когато и аз бях млад и зелен и доста активен там), обикновено беше доста забавно.

• Автор
преди 18 минути, Bubbles написа:

датата(вечна й памет)

Що ве ... май е жива???

http://www.data.bg/

Както и да е ... 

В действителност аз станах трол по неволя. Когато бях млад изобщо не ми беше до вид социални мрежи. Да, имам профили в ICQ и Скайп, но до там бе вид интернет общуване. 

Реално прозвището ми трол дойде от тролове тук!!! Не се обиждам на това. Те, младите са твърде себични и т.н., за тях всичко минало е тролско. 

На фона на болшинството обаче забелязвам интелигентните млади. ;) Това ме радва! Да, те не са дорасли, но има и интелигентни сред тях. ;) 

Не знам какъв му е проблема на Рамус, но определено не може да признае пред себе си, че има проблем. От там на сетне не може да се проведе адекватна психологическа или психиатрическа помощ, особено посредством вид анонимност. 

преди 12 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Що ве ... май е жива???

http://www.data.bg/

Както и да е ... 

В действителност аз станах трол по неволя. Когато бях млад изобщо не ми беше да вид социални мрежи. Да, имам профили в ICQ и Скайп, но до там бе вид интернет общуване. 

Реално прозвището ми трол дойде от тролове тук!!! Не се обиждам на това. Те, младите са твърде себични и т.н., за тях всичко минало е тролско. 

На фона на болшинството обаче забелязвам интелигентните млади. ;) Това ме радва! Да, те не са дорасли, но има и интелигентни сред тях. ;) 

Не знам какъв му е проблема на Рамус, но определено не може да признае пред себе си, че има проблем. От там на сетне не може да се проведе адекватна психологическа или психиатрическа помощ, особено посредством вид анонимност. 

Е па сторовете й се споминаха още преди години, форума май вече не съществува или поне аз като се опитам да го отворя получавам празна страница( А и докато съществуваше последно като го мярках преди известно време най новите постове бяха от преди седмици някои и от преди месеци даже, останали си едни новини които са RSS от novini.bg, в общи линии пълно гробище.

А колкото до троловете, те днешните реално не знаят значението на тая дума, просто като видят някой да пише неща с които те не са съгласни автоматично го обявяват за трол. 😆

• Автор
преди 3 минути, Bubbles написа:

Е па сторовете й се споминаха още преди години, форума май вече не съществува или поне аз като се опитам да го отворя получавам празна страница( А и докато съществуваше последно като го мярках преди известно време най новите постове бяха от преди седмици някои и от преди месеци даже, останали си едни новини, в общи линии пълно гробище.

А колкото до троловете, те днешните реално не знаят значението на тая дума, просто като видят някой да пише неща с които те не са съгласни автоматично го обявяват за трол.😆

Какво да ти кажа ... Мен ме каниха в една английска платформа да участвам ... направиха ми даже акаунт с админ права .. но младите не могат да разберат, че за всичко си трябва "желязо". ;) Предложих им да им поддържам "желязото", но те отказаха ... Дълга тема ... минало ... 

Кратко: Всичко се свежда до това къде физически се разполага платформата, дали на свое "желязо" или взето на вид наем, щото промоция = безплатно е илюзия. ;) Дълга тема и жалко за дата ... 

Някъде в началото на включването ми тук го показах в една тема. ;) Да има прости тролове и "сложни". ;) Едва ли някои от младите тролове е обънал внимание, защото се мислят за "млади лъвове". ;) Де пъ пак хамериканизация ... :) 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
преди 57 минути, _ramus_ написа:

:) Години наред сред форума любимата ти мантра е за илюзията на АЗ-а и рецитациите за "его-то". Не е възможно да имаш "СВОЙ" опит... защото АЗ-а е илюзорен, концепция, заблуда... и ала-бала. Няма как да е налице "ОПИТ", защото не може да има "АЗ" и няма как да съществува такъв опит, защото не може да е "ТВОЙ". Значи че и опита е илюзорен и той не може да съществува и стойността му е също на илюзия. Следователно - няма и как да го споделиш, защото "ти вече си познал всичко за илюзиите" - поне според уверенията и повторенията ти из форума.

===================
Колкото до 'споделянето' - единствено споделяш личната си приказка. Години наред. Тя минаваше за "будистка", докато не започнаха проблемите и се разбра лесно че става въпрос за лична любителска версия, опаковка на създадено вече, но не сполучило "християнско ядро". Това ядро определя религиозната сърцевина на лична приказка, стремежите и изживяването за решения от предишните 'несполуки" с оправданието за "разочарование". Зад всичко прозира типичното за религиозния последовател търсене на лична полза, в решение на лични конфликти, разминавания, несполуки... И вече години жонглираш около образа си на будист, из форума. 

Със същия образ умело използваш възможностите му да компенсираш псевдохристиянския си уклон - към проповеди, към разяснения, уверения, някои реторични трикове характерни за всеки религиозен последовател, в съвкупност и с псевдофилософски неспирни позовавания и повторителни "утвърждения" на фантазните си построения, облечени вече в будистка опаковка. Целият религиозен модел си остава същия, като в него само са заменени образите и описанията в основните аспекти. Светите писания, позоваванията и каноничността, поклона пред подбраните абсолютни авторитети, ползването им за прокарване на личната си версия - всичко основно е запазено и няма как да не се съхрани... защото е част от тъканта на (несъществуващата) личност.

Всичко това не е... никакво и няма в изброеното никакви негативни конотации. Нито си оригинален, нито си особен с нещо от всичко изброено, а само е в шаблонен вариант, с лично оцветяване в конкретиката и нюансите. Като модел е съвсем поведенчески типизирано и проявено. И е обикновен етапен казус.

недей си игра на лайквания и детинщини,драги, защото си твърде повторяем . :lol6:

Да ти напомня ли за изхвърлянето относно "злобата на рамус' и същия рефрен. Образът на благ християнин, чудесно подхожда на поредния който напира за лична полза и показва на всеки друг колко важни са (му) те. Пък и военщината и комунизма са си намерили "заместители", защото опорки, маяци и патерички е нужно да има... .

То и ти си повторяем, но забелязвам, че независимо от ползването  на "усукани" думи си започнал по-добре да се изразяваш. Това ми хареса и определено не се заигравам. ;) 

Не съм забравил "злобата на рамус". Същата съм я виждал при един бивш доцент, сегашен професор и даже шеф на "4-ти километър". ;) 

Бе много забавно 2002 или трета да наблюдавам как (тогава доцент) младия професор се "ерчеше" на професор от старата школа. :) 

Не ми е известно до колко си практикувал с патологични случаи, но нямаш необходимия подход към обикновените психични изменения. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.