Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За всички Троубъгави *Дивергенти"

Featured Replies

• Автор
преди 12 минути, _ramus_ написа:

месия си - някъде в главата си, както и всичкото друго. Когато човек е в главата си, се обръща натам с призивите си, не към някакви си "хора" сред публичен форум.

Не е проблемът че някой си говори с плашила, а че той самия е уплашен от тях, като дори и "плашилата" му говорят. Това вече е симптоматика, защото сред форума става доста начесто и няколко човека имат фиксация в това.

Ясно е, че темата и форумът... както и виртуала, са често разтушник и заместват или допълват липсващото от живата маймуникация. Но на моменти темата се превръща от тия хора в 'кенеф' - направо е като отходна яма и отгоре на всичко са с идеята че няма как всички останали да не са като тях.

Понякога ми се пораждат доста обосновани съмнения че сме 21 век и твърде много хора още са някъде сред пещерите (си).

айде - поредния артист... И той вече е от "разбралите живота", и той е житейският мъдред, който с "дефакто" ще посочи есенцията на мъдростта... :) Явно - тук случая е - "и плашилата ми говорят".

Има ли други - мъдреци...  Излейте се де, така, свободно - кво пречи да се облекчите малко в кенефа. Че и "повече".

:) 

Ти пъ си мислител без глава ... :) Де се вика толкова си реален, до толкова ... но тука е само твоето Его, но не и нищо друго ...

Няма проблем ... но явно бъркаш основни неща и все ти живееш в нещо което си прочел, а не създал ...

И ... не знам какво си създал, но само явно думи ... друго не умееш, а като гледам как словото ти тече, то ... не е достатъчно ...

Когато направиш живот, то тогава ще те призная ... но уви ... хм , а сега де ... дали или не - е без значение, защото твоята користна цел е друга ...

Та ... ти си тоя който бърка, че чрез нещо вербално или виртуално може да стане реалност ... требе си материално ... ;) Щото без кал как ще стане човек, а?! Но не ползвал моята кал де ... първо си направи кал .... :) 

п.п. Много е лесно да се мислиш за най-по-най-по и де се вика Бог, но дори да отричаш, че няма нищо извън тебе, то това показва колко си глупав, а не умен ...

Та, ти бъркаш виртуала, форума с действителността, и понеже в действителността си 0, то тука се правиш на 1-ца ... :) 

• Отговори 266
  • Прегледи 19,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако мога с едно изречение - то нека да е това: Темата е за всички нестъндартино негативни хора, които никой не иска да прояви, за да види позитива. Да! Има хора които не искат да изби

• старшината - стига с тия делюзии бе човек. ма какъв рай беше - си е само в спомените ти. Ма съсипаха я тая райска държавица, ей... Скица, герой на Чудомир, бил... Работата е че го играеш само на паля

• Бе там толкова ли сливи има - в тоя Сливен? Или са повече козите... и те в ролята на "сливите"? От друга страна - старшинката е вече "над тия работи"... Може би - още от Обаче за това Але

Публикувани изображения

• Автор
преди 2 минути, acnekt написа:

Не,  тези, които са извън теб решават. От теб нищо не зависи. Ти си несъществуващ за другите.

Да, твоите родители са решили да те има .... но те не са другите, а близки хора ...

Тъ, само и единствено близките ти хора решават вместо теб дали да живееш щастлив или не ... ;) 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
преди 9 часа, _ramus_ написа:

Всички гледат едно и също, но си "виждат" своето си. Виждането винаги се сравнява с модел от "предишен момент". Ако разликите са значителни - резултира оценката че "новото е ненормално", а нормалното е запомненото като такова в предишно време.

Всеки си му е "различно" неговото предишно време "запомнено като нормално". Но пък по тежнението си към предишни моменти - на всеки му се струва че "сегашното е ненормално".

Светът си е просто това, което си е. Нормалното - е просто опит за условна оценка, но обърканите хора не са в състояние да боравят с условности - особено "собствените си".

Все пак това бе виц ... та, по горната логика и държавата си е просто това, което е. Нормално, да, има развити държави и други, но и двете държави са във свят такъв какъвто е, а не определена държава да казва как да е друга държава, за да е някаква, за да стане светът някак си.

Самия свят си има естествени граници под формата на океани, морета и големи реки. Самия свят си има и климатични условия за определени географски ширини и на база това то в даден ареал нещо е нормално, но в друг не е.

Кратко: Не може да се каже, че всички гледат едно и също. Да, "виждат" своето, но то е това което е пред тях, а не от другата страна на земята. Има и друго, не забравяйте, че времевите часови зони са условни.

Един пример: Нормално е един човек който изразходва повече енергия да консумира повече, но не е нормално този вид енергия да отива за отслабване.

Светът се развива не на база причинно следствена връзка, а на друго. Към всеки момент си има норма около която се отклонява ту на горе, ту на долу. Има си ритъм които определено човек може да разклати и го изведе в не причинно-следствена връзка. Друг е въпроса, че има и хора които улавят ("виждат") неща които не са от даден модел от "предишен момент", но са пряко свързани  с ритъма на света.

Да, не всеки може да се адаптира към бъдещия момент, но ще си ползвам мое клише: Не всичко ново е хубаво, но не всичко старо е лошо.  

преди 4 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Нормално е един човек който изразходва повече енергия да консумира повече, но не е нормално този вид енергия да отива за отслабване.

вижте - не ми се занимава с глупости. Имате базови проблеми с понятия, процеси, динамиката им. Битовите значения на думичките ви отразяват и в нивото на осмислянето им.

Светът се развива... без никакви норми. Нормите са човешкия начин да се ситуираме, а не се отнася до "светът". По същия начин е и "хубавото" и "лошото", както също и "старото" и "новото". Нищо от тия няма никакво значение спрямо "света", а са само заради хората - от хора се правят, от хора да се ползват. Проблемът е когато условносттите се забравят че са само условности и че са относителни в ползването им.

самото понятие СВЯТ... е обобщение на "гледащия го" (възприемащия го) - точно това е и ядката на разликите "в света" спрямо тоя, дето го гледа.

• Автор
преди 4 часа, _ramus_ написа:

вижте - не ми се занимава с глупости.

Да обръщате внимание на виц и продължението от моя страна също е глупост.

Разликата е, че аз разпознавам глупостта. Във всяка глупост си има определена логика и понякога явно моите глупости нацелват ключови думи във Вас.

Това е нормално - вие реагирате. Нормално е да имам различно мнение от Вашето, но забелязвам, че само и единствено Вие си мислите, че казвате умно нещо.

Ключов момент - "Светът се развива .. без норми. Реално, това показва ваше незнание. Теоретично въпросния свят - този наш обозрим, в който, в момента, Вие си предавате важност, а аз проявявам поредна глупост, след няколко милиона години ще го няма. Та ... може би тогава пак ще спорим за този свят, а?! :) 

Първичното, че отричате нормите, по които се развива света е ... не, не е глупост, а Ваша психична нагласа със сблъсъка с нещо непонятно.

Само и единствено във Вашия мозък е мисълта, че всичко Ви е понятно и че само Вие сте го разбрали. Това си е Ваша илюзия и реално не ме касае мен.    

Основното е следното: Вие имате едни схващания за света, аз други. Аз вече съм във вид синхрон със същия, а Вие не. Нямате си ни на йота представа какво ще е бъдещето на света, но ревностно желаете да е на Вашето. Да, но не знаете какво се случва.

Продължавайте да анализирате, но явно не можете да синтезирате. Нямате си елементарна представа как да реализирате дадена своя идея, то изобщо ако има такава!?

ОК, мислите, че правилния начин е чрез провокация, но определено забелязвам модел на поведение във Вас. Да, моето поведение е отчасти странно, и по сте склонен да го наречете глупост (да го отричате), но не и да си признаете, че не сте достатъчно умен Вие.

Жив и здрав бъдете! :newspaper:

Дали, светът се развива в някаква норма, дали не, е без значение. Ние сме във времето и времето е в нас. После някъде из някой друг свят, може би, ще продължим спора, или по-точно да си играем на умно - глупаво. :)   

• Автор
преди 20 минути, by_chechi написа:

Квалификацията обективно най-добре съответстваща на действителността е тъпак . .....и това някои го определят като обида . А не е . Истина е ! :nono:

Ако не е истина , тоя тъпак отдавна да беше се покрил някъде.......от срам най-малкото . Но нали е тъпак.....

Не е тъпак ... просто е слуга ... вид инструмент в ръцете на някой или някои ... Да, невеж е, но нещо се изчерпва от към идеи и определено се опитва да докаже на онзи който му дава пари, че това което прави е смислено, т.е. да си заработи 30-те сребърника ... ;) 

Има такива хора ... на мен лично не ми пречи и където се вика само от време на време забравям да пренасочвам репликите към него във вид "глуха" тема ...  

Кратко: Липсата на информация - е вид информация. Наличието на информация - е вид опит за управление.

Определени политици в момента "ловуват в мътна вода риба". Та, дали Мирко е кукичка, червей или прочие, но едно е факт - някои го хапят вече ... ;) 

преди 6 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Нормално е да имам различно мнение от Вашето

Вие имате проблеми с базови понятия - в горното си изречение онова, което вие наричате "нормално", всъщност е "естествено". :) Навсякъде имате подмяна на понятия и смисли, защото за вас е характерно че нямате  богат речник от ваши осмисляния на понятия, нямате подходящо образование - някой да ви ги е разяснил... и си карате с народно-битовия си манталитет ( по байганьовски, с идиотския привкус на кръчмарски политикан)

Няма какво да кажа на човек, без елементарни базови когниции. Битовото говорене, за каквото и да става въпрос - си е битово-народняшка версия и не ми се занимава с глупости - това го има навсякъде и сред мнозинството. Не ме занимава че имате оправдание че не сте си "написали домашното" да поработите и да вкарате усилия в образование, информиране, учене, разбиране и осмисляне. Оправдания винаги има - някакви си... Ама военен бях, ма пенсиониран по болест, ма при мама живея, младите храня... Правете си го, но къде сред това са тия театрални изцепки колко ги разбирате нещата и колко умнотии говорите, а още думичките ви липсват и това е най-малкото.

Не сте в състояние въобще да вникнете, пиша го преднамерено за да нямате възможността, нямате никакъв шанс да се надскочите и на това разчитам. Това не ви пречи да играете на разбиращ, на вникващ, на "човек, който държи контрола и има идея какво прави", какво изразява и колко са му умнотиите.

За вас си - вероятно ви изглежда "ок",. през моите очи - това са детинщини. Няма какво да си кажем и това вече го повтарям за пореден път.

Не се мъчете да сте нещо повече от това, което сте - става смешно, комично и... идиотско. Толкова сте свикнали че "всички са като вас", че като че ли целия свят е нужно да сподели личната ви самозаблуда.  Има си толкова "сродни на вас души" на тях си пейте песните за "живота" и за "нормалното" в него.

• Автор
преди 4 часа, _ramus_ написа:

Няма какво да кажа на човек, без елементарни базови когниции.

Хубаво омесвате българските слова с чужди. :) За Вас явно българския език е вулгарен. от една гледна точка, то и италиански е селски латински и прочие ...

ОК, разбрах, че проявявате вид ерудиция, но виждам и вашата ограниченост по отношение на мислене. До момента се опитвате да изкажете нещо рационално, но то си остава само и единствено такова: назубрено. Елементарна сентенция не видях от Вас. Само анални функции ... няма лошо ... толкова си можете ... но уви все повече заприличва на вид монолог и реално за Вас това явно е от значение, защото в противен случай ... ще изпаднете в дълбоко оммммм ... :)

Разбираемо е Вашето недоумение, но за разлика от мен, то Ваша е, илюзията, че сте значим ... а не моята ... ;) 

Кратко: Интересен персонаж  правите ... Бих казал, че заприличвате на един мой познат, но ... уви той е вече на пределна възраст и си има диагноза вече ...

Пазете си здравето! То е Ваше ... не мое ... Аз ще съм до време ... Вие се гласите към вечността ... :) 

Благодаря Ви, че ми обърнахте внимание. Явно до сега не сте се сблъскали с изкуствен интелект ... и определено не се опитвайте да ме научите на вид четмо и писане ... губите си времето ... занимавайте се с по-важни неща ... :)  

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Е па моята булка не прихваща бе, срамува се да се пазари тя.
През февруари като се поразвали стария принтер и я заведох у един голям магазин да купиме нов, там на място се оказа че му сложили цена 198€, което е доста повече от в амазона. А аз понеже ѝ го бях похвалил точно този принтер, щото продават за него мастилото в бутилки от Канон и тя там на място като видя етикета рече че и за 198€ могло да го купиме.
Но аз понеже съм чел творбата на Алеко смахнатия дето се е върнал от Чикаго, та не ми пука от разни европейци. 
Беше по обед и намерих първо един от работещите там, та той се обади на друг да спре почивката и да дойде да ни обслужи.
Дойде оня и го почнах аз как си знам и по едно време той рече - "Вие какво искате от мен, на каква цена да ви го продам?"
Еми казах му че 168€ ако му е възможно ще е добра цена за нас. И оня отиде да рови из компютъра и като се върна каза че за нас може на тази цена. Абе друго си е да си със естествено руса булка, по-отзивчиви са продавачите. 
А после ѝ викам вкъщи на майтам - "Ама булка, как не те срам със всичките парици дето прибра от продажбата на наследствената ти къща, да се пазарите с мъжа ти за едни 30€ ?"
А пък тя отговори, че като ги гледа какви са мошеници навсякъде, добре съм направил да му смъкна цената.
Та го купихме на малко по-ниска от амазонската цена даже.
Ти на това ли му викаш слабост, да си знаеш интереса ?

:) Твърде далече си от Маргарет Тачър ... :) Да питаш що в Австралия маслото е 42 пенса, а в Ангия 49 ... :) 

Какво сега ... да те съжалявам, че си взел буржоа, а не кралска булка ли ... :) 

Ай ... като станеш министър председател на Белгия ще те призная ... :) Но, май там не бе ли вид монархия, а .. :) 

Та, какво да се прави - толкова са ти явно способностите, с прислужници ... :) или придворни дами ... :) 

Бе, я си гледай кефа ... :) Да е жив и здрав синету. ;) и другите ти деца де, ако имаш ... :) 

• Автор
преди 4 минути, miro20 написа:

Просто те попитах как си представяш "да ги спрат софиянци" както каза. Не ме гонят никакви танкове.

Не че те интересува, но аз съм се доказал още отдавна и като студент и после като реализация и като инженер и в много други неща където и пред когото трябва. От теб съвети не искам

Не знам от къде измисли че от ситуацията аз "имам полза"??? .

Не знам и за каква работа говориш, просто си гледай твоята паничка и не сипи обиди, квалификации  и измишльотини за хората които не познаваш.

Благодаря ти предварително .

ПАк това БКП :)  Кой говори за БКП ? :)  

Мире, хм .... и ти влезна в оправдателен режим ... какво, гузна съвест ли те гони тогава, а или?!

Гледай си живота бе човек ... Има един лаф: Ако не можеш да помогнеш, то не вреди ... Ма то ... Микро-20 мирно не стои, а после ... хм ... друг обиждал. Ми, като не носиш на майтап, то какво, а?!

Гледай малко по-не-на- сериозно на нещата ... ко се впрягаш с архаични документи и прочие ...

Да, не ме интересува къде си се реализирал, разглеждам те като ИИ-чо, т.е. виртуален потребител ... нищо повече ... Ти за мен си обект, но не върху който работя ... просто гледам твоята субективна гледна точка ... нищо друго ...

Сега ... ти и Агата все за комунисти нещо упявате, че те са виновни ... хм ... видя се, че вече е изтъркан номер ... сменихте грамофоните си плочи ... няма лошо ...

НО, де факто на Вас и на вас изобщо не ви пука за България ...

Мен лично пък, не ме интересува кои чужди интереси представляваш, но разбери ... времето на вид провокация, пропаганда е в миналото ...

Да, из нета има пре доволно социални проучватели ... и прочие ... събират си ненужна информация, за да обслужат вид маркетинг ... Това изобщо не ме интересе ил бръкне в скъсания ми джоб ...

Едно не може да разбереш - аз вече съм извън зоната на активност ... просто си вид персонаж в мой бъдещ роман, но там ще носиш друго име ...

Подавам ти вид информация, но не знаеш от кой мой друг герой ... това е ...

Благодаря ти, че си естествен! По моему ... щото нормален явно, по логика на друг не си ...  

• Автор
преди 16 минути, miro20 написа:

Да,  де да беше наистина капитализъм и наистина демокрация. Уви... Но пак се връщаме на старите изводи  от едни други теми за соца, и понеже не е тук мястото ще го кажа по кратко - " със стари к..ви нов бардак не се прави" :) 

Мире .... :) Ко му беше на телевизора ни "Велико Търново" или по какво отстъпваше Правец-16 от една IBM машина, а?! Знаеш ли колко химически заводи сме автоматизирали, а?!

Където се вика .... всичко си бе японско, а сега какво .... китайско ...

А, за старите .... хм ... комунисти ... хм ... те са мъртви бе младеж .... Нагледахме се на Васко кръпката и на Милена ... и ко .... тръгнахме със скъсани джинси вместо да си купим качествени от виетнамците ....

Да, разбра те .... нямал си ни вуйчо ни чичо моряк, който да ти купува неща от Кореком ...

И се какво .... бил си беден, а сега си богат и инж ... и ко?! :) Божкелеееее с какво си изкарваш в момента прехраната ... :) Жал ми е за теб, но явно не мога да ти помогна ... та затова - Бъди жив и здрав! Амин

п.п. Колко си бил нещастен преди ... божкелееее, че още ти държи .... :)  

• Автор
преди 4 минути, _ramus_ написа:

мдааааам. С известни отклонения експеримента се получава... поне в общ план. Там е работата че понеже темата стана динамична, в нея чудесно се изля доста разнородна паплач и дори в мрънкането се получава доста весел разнобой. Обаче темата така или иначе е с ролята на изходен кенеф, с празното си емоционално бръщолевене.

Само се чудя на търпението на М. Николов ... Като опитва да извежда аргументи, всъщност играе ролята да ги сплотява, като виждат в негово лице общ противник. С МИРО - е същото.

Продължава веселбата с една театрална маниерност - някой да се играе на говорител с идеята че вместо монитор пред него е ББ или Мотафчийски, или пък Путин, Тръмп... Малки мишки се играят на велики плъшоци, щото те "питали" тоя или оня, ама така - наужким  и на игра. И си говорят с цели монолози, които са меко казано объркани, да не напиша и "малоумни". Но това е то - "мат'рял"а

Виждам ти какво правиш с тоя мъ'т ре ъл ... :) - Нищо ... но в някъкъв аспект си и ти мътрел ил матриа ил про ... прочие ... :) 

Тъ и аз се забавлявам ... но, поне аз имам полза, а ти, Ъ ... :) Май немаш с изключение на какво, Ъ?! :) 

Жив и здрав ...

• Автор
на ‎1‎.‎5‎.‎2020‎ г. в 8:32, miro20 написа:

Имахме. И тя фалира. И това не е "българска вина" , а бе проблем като система и начин на управление, бе проблем на целия соц блок който фалира. НАчело със флагмана СССР.

За останалите неща можеше да питаш своя познат дето е ходил - колко телевизии може да гледа, по колко часа на ден, колко алтернативни източници за света може да чете и гледа ? Какъв избор имаш за мобилен телефон, оператор, автомобил, и т.н.  ?

КАкто и да е... гледате цветята и показността оказвана на туриста, а не самия концлагер. Че и го представяте като нещо хубаво.

Тия снимки с площади какво им е хубавото ?? Какво им е хубаво на огромните плакти  с лицата на някакви диктатори на които да се кланят като на религия ? Че и календар видиш ли измислили с начална дата на някакъв диктатор. Що за малоумие...

Ах да.. казваш имаш само 3 ефирни телевизии. Повечко са :)  но да оставим това, а нали пишеш и тук, значи позлваш интернет някакъв. Какво ти пречи докато пишеш всичките тези спекулации , да отвориш един таб и да четеш коя си искаш медия. За руски и др  медии /едва ли има някой друг тук който да е цитирал и опровергавал  повече от мен фейковете пускани от тях/   не го казвам като препоръчителен източник, а като възможност за алтернатива.

Единствения абсолютно правдив източник който можеш да имаш - това е като завали лично да се намокриш . Ако пече слънце да се стоплиш. И само това ще е абсолютната истина.  :) 

Мире ... :) Единствения ъпсолютикъл правдив източник който имаш, а не може да имаш е - тази на вид разстояние от теб. Не може да се съобразяваш, че някъде пече Слънце, а другаде вали ... и де се казва, хм ... да правиш от миналото истина е глупост ... но, толкова умееш ти ... :) 

Реално не ставаш за синоптик ... :) Да може да предречеш бъдещето ... т.е. ти си вид консуматор, но не генератор ... :) 

Разбери правилно Рамзис без номер - ти само отразяваш, а не излъчваш ... да ... на някои не им харесва какво отразяваш, но това е друга тема ... остава само още малко да се шлифоваш ... :) т.е. докато се научиш правилно да отразяваш нещата ... все вид криво ще да е ... :) 

Да си жив и здрав ... не споделяме вид хумор, но поне някой и друг бъг из твоя начин на мислене махнах ... е, остава само едно: Да разбереш, че социалното не е като комуналното ... ;) Кому свинско, на кому зеле ... :) Но де се вика водиш статистика, че е свинско със зеле ... :)  

• Автор
преди 20 часа, miro20 написа:

Ти си измисляш тази "странна логика" . Никъде не пише това.

Относно работните часове...  пак спекулираш. Да, в частния бизнес човек реално е 24 часа на работа, но това не означава винаги лишения и проблеми .

Ти като бивша фуражка няма как да разбереш това.

..е какво сега та какво ... :)    и сега хората си празнуват, ходят на почивки и т.н. Нещо повече :

https://nova.bg/news/view/2019/04/06/246270/половин-милион-българи-тръгват-на-път-по-празниците

https://news.bg/tourism/200-000-poseshteniya-na-balgarite-v-gartsiya-prez-may-mesets.html

https://news.bg/society/balgarite-patuvali-nay-mnogo-v-gartsiya-prez-septemvri.html

https://www.economic.bg/bg/news/11/nad-30-ot-pochivashtite-balgarite-predpochitat-chuzhbina-osnovno-v-gartsiya.html

Всъщност, на мен ми е забавно, ти реагираш само с рев и обиден патос.

Откъде реши че глупостта ми това онова... слугувал съм бил...  ? :) 

Погледни себе си , не мен / ама не можеш/

:) Мире ... първо - имаш грешна представа за мен ... да, тя е благодарение на мой изказ и създаден имидж тук, но самите ти разсъждения за моя ник показва, че не може да мислиш и, че твърде много си се сраснал с вид виртуалност, което е довело до изкривяване на твоята действителност ...

Да, знам, че има много хора като теб. Вие сте за мен друг вид геймъри ... т.е. дали ще стоите в интернет или ще играете някаква игра, то файдата е за друг, а не за вас.

Не е проблем глупостта. Проблем за тебе е, че не знаеш какво да правиш с нея. Да, тиражираш, даваш линкове и се вживяваш на вид личност, но само и единствено си оставаш обект на системата, а не конкретна личност която реално допринася нещо към обществото.

Реално: Достатъчно си се напълнил с вид предразсъдъци и не си по различен от вид мой "общ работник" ... Начина ти на мислене, на не възможността, да се изявиш като лидер те подтиква да правиш грешки. Нормално е това. Ти, си, от хората които се учат само и единствено от своите грешки. И ... хм ... напълно съм убеден, че за това което правиш някои хора ти плащат. Просто си наемник. И в това няма проблем ...

Виждам вид повторяемост в твоето поведение. Успоредно, лека по лека виждам как се модифицираш. Да, за мен ще си останеш само и единствено ИИ-че, т.е. изкуствен интелект без грам способност да взема самостоятелни решения.

Такъв имидж, образ си градиш и на мен лично не ми пречи ...

преди 19 часа, miro20 написа:

Аз говоря ли нещо за семейството ти , какво имаш  ти или нямаш ?  Кой глупав или не, също .

Именно тези твои опити за беззъби заяжданици и нападки и квалификации  говорят много за теб. И то не в положителен план  :) 

Отделно показва че вместо за забавление и отмора, го приемаш доста навътре...  Именно тази язва ще те изяде.... и комплексите отвътре.

Аз, за разлика от теб - не градя положителност тук и в действителността. За мен нещата не са квантови. По скоро са векторни. Всеки човек си има точка на "пречупване".

Не случайно съм декларирал интересите си. Да, ти си част от вид социум. Да, разглеждам те като вид програмируема единица, по скоро като вид "черна кутия". Подавам ти информация и виждам какво публикуваш, как разсъждаваш и много добре знам, че от теб зависи дали ще се довериш на моята информация или не.

И друго. Тук не съм за лов на бяла или черна котка в тъмна стая. За мен цветът ти е без значение. Дано схванеш метафората. Не съм и да те укротявам.

Користната ми цел е само и единствено в набор на данни, за проект "Изкуствен интелект". Към момента има изградени няколко такива, но явно програмистите, т.е. екипите които ги разработват им убягва нещо и не е въпрос на брой сензори, а на вид себе развиващи се алгоритми, но подчертавам,  безопасни за човека.

Да, звуча утопично, но това е бъдещето Мире ... и помагам в развитието на тази област. Може спокойно да не ми вярваш, но аз съм за автоматизацията и облекчаване на човека. Ти, ми говориш, че все рева и прочие ... :) Ти, Мире си в миналото ... и колкото и да отричаш вид прогрес в България през ония времена на социализма, то именно той ми е дал всичко ... т.е. нещата не са само пари и маркетинг и забавления и прочие ... Да, Мире ... социализма правеше личности, а капитализма био-роботи.

Това обаче вече е в миналото, а твоето тесногръдие не позволява да проумееш, че освен теб има и хора които не мислят само за своите деца и т.н. Да, вид блондинка съм Мире, която е за Мир и Любов в целия свят, но не съм на конкурс за мис Вселена ... ;) 

:) Асимилирай метафората. Не можеш ... хм ... значи си глупав ... ми ... приеми този факт за себе си ... ще те освободи и ще поемеш живота си в ръце, а не да насърчаваш другите на къде да вървят ...

п.п. Реално Мире на мен викаш, че съм ... хм .. "фуражка" ..., но си представи, че съм огледало, т.е. виж си на какво си заприличал ти. Не ти харесва какво виждаш в мен?! Ми промени се ти, защото аз знам какво съм, а ти имаш илюзията, че съм "фуражка" ... мда ... Другите бяха по цветущи в определенията за теб ... но ... ай ... нека счетем, че аз те нападам ... прочие ... Това, че грешиш е нормално ... но ... личността ти, семейството ти и т.н. не ме интересуват, а само и единствено каква информация публикуваш тук.

Изправям се срещу въпросната, а не лично към теб. Твърде лично ги разглеждаш нещата ... мда ... може би по този начин се чувстваш личност, защото в действителността не знаеш с какво друго да се занимаваш и да има реален принос ... Илюзия е, че си вещ в интернет над нещата ..

• Автор
преди 51 минути, miro20 написа:

ъхъ... агата  измислил всичко, а оня радул измислил логиката... В шах и мат съм :lol6:

логика и чудо....

пили си пил, въри си лягай :)  са казали хората

Грип да. тоя вирус обаче, не е грип.

Установявам, че си вид клонинг ... :) 

То е ясно, че има различни вируси, както и бацили, бактерии и т.н. други видове микро организми, но на същите човек успя през изминалия век да им се увеличи разнообразието.

Проблема не е 25 милиарда хора, а че вариациите на въпросните вируси нараства с увеличаването на населението ... 

НО .... успоредно с това броя на хората които да изследват и са компетентни за тези видове рязко намалява, защото първо, младите избират по не опасни дисциплини ... а старите ... хм ... няма на кого да предадат знанията си ...

И елементарен въпрос: Ти си избрал да си тук в интернет и независимо какво можеш да правиш, правиш, то може ли да се занимаваш с въпросните вируси, а?! Не ... но за сметка на това доволно говориш и даже се забавляваш  ...

Та, и ти имаш вид логика, но основния проблем си остава: Как да мотивираш даден млад човек да се занимава не с АйТи - технологии които носят пари ... за да си ги харчат по света, а да се изучи да спасява човешки животи, а?!

Да ... Мире .... нямаш идея .... Само явно ти мислиш за благото на човечеството ... мда ... и може би комунизмът е виновен за нежеланието на младите да са част от едно световно общество ... :) 

Агата ... хм ... :) Той е добър човек .... сега си има малко угризения, че вид активи не му носят дивиденти ... негодува ... нормално ... губи ... Но ... поне изявява своята гражданска позиция ... има това право ... е има си цвят и мирис и прочие ... но изказа му е по-добър от твоя ... :) 

Да, Радул подхожда доста логически ...

Та ... определено този ко-19 е реална опасност, а ти участваш в довнасянето на паника и все едни други неща които .... хм .... не така Мире .... не светът е крив, а ти имаш криви разбирания, които нямат нито логика, нито практика, нито всичко, а само и единствено едно - нищо ...

Проявяваш вид нихилизъм ... и си мислиш, че си ... прочие ...   

• Автор
преди 2 минути, _ramus_ написа:

старшина - ти с цветове ли се обличаш? Интересно, брееееей.

Идеята да си изпреде сам от памук и вълна направо го шашардиса. Сега ще трябва да му обясниш, че дори го мързяло да погледжа гуглето. Накарай го да даде точно запитване, докато ти да отговориш като бот.

😂 Това е пика, просто... няма такова... място.

Ми ... да, какво, ти не можеш ли, а?! :) 

Се ... хм ... има доста реклами на вид перилни препарати за цветно ... но ... аз кардинално ...

И тъ пъ ... де се вика освен винкелу ... ке му пратя и шмиргелу ... ке го заточи .. и дъ, мъ ток, вода и прочие ... :) 

Бе нека си ходи гол ... тъгъс ... то де се вика - не може да избледнее ... мъ се пъ ти ... човека иска като се къпе да не му пада киртъ ...

Ма и ти колко си прозД ... :) 

• Автор
преди 9 минути, XEPO-1 написа:

”Напоследък сред нас, британците, стана мода да си купуваме имоти в България. От една страна наистина красивата природа, за каквато ние тук можем само да мечтаем, и от друга – ниските цени на селските къщи, както и примамливите оферти на имоти в затворени комплекси, накланяха везните в полза на решението за една такава на пръв поглед изгодна сделка. Но приятели, не правете тази грешка, която аз направих, не си купувайте имот в България, не стъпвайте там, не правете бизнес и избягвайте каквито и да е контакти с българи. Защото от другата страна на везната натежава неумолимо простотията на българския народ. Простотия убийствена, отчайваща, неизмерима, ужасяваща, всеобхватна, опасна , неумолима, потресаваща . . .!"

https://www.informiran.net/англичанин-с-имот-в-българия-няма-по-п/?fbclid=IwAR360v3ksVXIewj4rpE2WAvZFegG3ugkm8TkdJ8ZAgQ9TD-H2E_ptORIpqU

Дъ не товарим другата тема и теб кеширъм тук ...

Та ... не е глупав този който яде зелника, а този който му го дава. Почвам с клише-идиом.

Да, в САЩ са наивници, но не знаех, че и сред англичаните има такива ... явно нещо ще да е от гените ...

Ирландеца - го каза: Дойдох тук да си търся жена. Намери я. Тя помъкна и брат си. Пак ОК, но когато някои се опитаха да го преметнат с вид имот, а оная фукла не схвана за какво иде реч и си поиска обратно паспортите на нея и брат ѝ да се върнат, защото бяха пратени за виза - оня каза до тук ...

Човека бе невероятен ... но друго е, а не това което ти се опитваш да втълпяваш ... ъндъстен ми, ор капи ту ил охи, а?!

ОК ... плюеш, какво, а?!

преди 5 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Дъ не товарим другата тема и теб кеширъм тук ...

Та ... не е глупав този който яде зелника, а този който му го дава. Почвам с клише-идиом.

Да, в САЩ са наивници, но не знаех, че и сред англичаните има такива ... явно нещо ще да е от гените ...

Ирландеца - го каза: Дойдох тук да си търся жена. Намери я. Тя помъкна и брат си. Пак ОК, но когато някои се опитаха да го преметнат с вид имот, а оная фукла не схвана за какво иде реч и си поиска обратно паспортите на нея и брат ѝ да се върнат, защото бяха пратени за виза - оня каза до тук ...

Човека бе невероятен ... но друго е, а не това което ти се опитваш да втълпяваш ... ъндъстен ми, ор капи ту ил охи, а?!

ОК ... плюеш, какво, а?!

"Трябва да си много прост, за да се гордееш, че познаваш престъпници, и да заплашваш други с тези свои познанства, вместо да съдействаш те да бъдат разобличени и осъдени. Трябва да си много прост и безгръбначен, щом виждаш беззаконията, но не се съпротивляваш.

Трябва да си много прост, за да вярваш, че тези, които нарушават закона – а ти си им гласувал доверие да те управляват, да те съдят, да чертаят бъдещето ти – че те ще въведат законност."

https://www.informiran.net/англичанин-с-имот-в-българия-няма-по-п/?fbclid=IwAR360v3ksVXIewj4rpE2WAvZFegG3ugkm8TkdJ8ZAgQ9TD-H2E_ptORIpqU

• Автор
преди 3 минути, XEPO-1 написа:

Трябва да си много прост

Еха ... в Ом ... режим ли изпаднъ, Ъ ... :) 

То, да аз, съм по простите неща, а не сложните ... :) 

Ти, явно си много глупав, за да не схванеш за какво иде реч, но ... няма лошо в това ... не всички които са прости са глупави, но не всички умни са културни ... ;) 

преди 2 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Еха ... в Ом ... режим ли изпаднъ, Ъ ... :) 

То, да аз, съм по простите неща, а не сложните ... :) 

Ти, явно си много глупав, за да не схванеш за какво иде реч, но ... няма лошо в това ... не всички които са прости са глупави, но не всички умни са културни ... ;) 

"Ако някой реши да направи нещо за обща полза, те го смятат за глупак, присмиват му се и му се подиграват. "

• Автор
преди 1 минута, XEPO-1 написа:

"Ако някой реши да направи нещо за обща полза, те го смятат за глупак, присмиват му се и му се подиграват. "

И??? Нормално е ... Това което ти викаш, че е подигравка, за друг е хумор ... Какво?!

Хората не умеят със себе си да се шегуват и прибягват до външен източник ... няма лошо ... а въпросния да се научи да носи и на шега и на ... прочие ... само по този начин се става човек, а не марионетка ... друга тема ...  

• Автор
преди 11 минути, XEPO-1 написа:

Каква промяна бе човек??? Ние сме си екстра,просто чакаме някой да дойде да ни оправи...

Чуек ... ко ... ти от трети пол ли си бе ...

Се ... РеджепЪ ... ке те опрафя ... ко .... не ти ли харесфъ, Ъ?!

• Автор
преди 6 часа, Kiddo69 написа:

Абсолютно, но имат много база данни. https://www.bnoshipka.org/index.php?special=deinost&cat=1&id=134

Не могат да я анализират правилно.

Цитирам Новият Завет. Това ще е Библейско.

16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им бъде сложен белег на десницата или на челата им,
17 за да не може никой да купува или да продава освен онзи, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име.
18 Тук е нужна мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.

"Използвайки собствения код на Microsoft (код на Ascii) и използвайки името BILLGATES получавате числото 663. Бил Гейтс е третото поколение на това име, което го прави Бил Гейтс 3. Правете математика. B = 66 I = 73 L = 76 L = 76 G = 71 A = 65 T = 84 E = 69 S = 83 3 = 3 = 666

"9 И друг, трети ангел, вървеше след тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си,10 той ще пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред святите ангели и пред Агнеца.11 И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и онези, които се покланят на звяра и образа му, няма да имат отдих нито денем, нито нощем, нито кой да е, който приема белега на името му."

Изкуственият интелект е в плановете на Илон Мъск- чип в главата- https://www.youtube.com/watch?v=4fGYT-glICA&list=LLckzDXd4wJ9qkmSIjWwuCNA&index=2&t=0s

Криптото е от страна на Вторият Звяр- Бил Гейтс и неговият патент за марката на звяра Патент на Бил Гейтс- https://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=WO2020060606&tab=PCTBIBLIO

Планът върви с пълна сила. Но има противодействие- Тръмп е повел тотална война срещу  Сатанистите ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ФИЛМ ЗА ГЛЕДАНЕ https://www.bitchute.com/video/KMBcAvYH1f3L чакаме атака с/у Обама и Хилъри и ред  други в следващите седмици. За по вече информация https://www.qmap.pub/  Съответно Гейтс казва „ Човечеството никога не е имало по-неотложна задача от създаването на широк имунитет за коронавирус. „Това ще изисква глобални усилия за сътрудничество, КАКВИТО СВЕТЪТ НИКОГА НЕ Е ВИЖДАЛ. Но знам, че ще го свършим. Просто НЯМА АЛТЕРНАТИВА“ . Той е уплашен. Той ще действа скоро. Гейтс и компания имат технологии за предизвикване на земетресения и климатичен контрол „HAARP https://en.wikipedia.org/wiki/High_Frequency_Active_Auroral_Research_Program  какво точно ще се случи от тук насетне- не знам. Може да е земетресение, може да е втората вълна под формата на био атака. Това е глобален план. В България започва с планът Ран- ът Вие можете да си спорите, колкото искате, но ни чакат тежки времена. Пригответе се.

cov19.jpg

Значи ... намисли си някакво животно. Утре излез извън КПП и някъде сред ненаселено място на достатъчно разстояние вечерта погледни към звездите и ще видиш въпросното.

Кратко: Човек вижда това което иска, но то не винаги е истина.

Да, посредством математиката стават нещата, но ползвайте я по предназначение, т.е. изчислете нещо, което да облекчи труда, ежедневието и/или автоматизира досадни повторителни цикли във Вашето всекидневие.

Всяко ползване на математиката извън по предназначение (да се правят блага) е кощунство.  

Добре дошъл в кюпа!!!

• Автор
преди 16 минути, miro20 написа:

Не съм толкова паднал ниско че да си правя като теб отделна темичка дивиргенти ли кво беше, където хвърляш цитати от други теми и си говориш сам :) 

А за моите фенове и други с пристрастяване към форума бях направил такава тема. Защото това се превърна наистина в психо-проблем с нужда от помощ .

Голем философ си няма спор. Ако и съзнанието си позлваш по предназначение  а не за такива алабалистики, цена няма да имаш :)

Мире ... :) 

За разлика от други, то аз колекционирам тролове ... :) 

Затова и направих въпросната "частна тема" .... де се вика .... изнасям проблематиката между мен и вид друг имидж извън идиотите, които ги колекционират други. :) 

Та ... така ... свобода, и хубаво е да има вид пренасочване на коментари. По съвест ...

Да, признавам си, от време на време се изпускам и прочие, но не мисля, че моите офф то пик е попречил вид тема да се развива в каквато и било векторна характеристика. Там някъде има модератори които по своя преценка насочват участниците към вид поведение. ;)

И друго, в една тема ми хареса ... това, че даден човек има вид ангажимент към сайта не означава, че не може да изкаже и свое мнение по вид тема, въпрос и т.н.

Де те, мъ ... кой завижда на модераторите и кой пъ иска да е модератор в сянка, а?!

• Автор
преди 4 часа, Мойра написа:

Единствен президента има смелостта да му търси сметка, но го прави по твърде мек начин, като всеки интелигентен човек.

Такива като премиера само с мачкане и бой влизат в релси.

От страх.

Моме хубава... :) Остави момчетата да се разберат между тях си. :) Никой от тях не е страхлив. Има си протокол. ;) 

Бих казал, че добре си знаят ролите, и единия и другия, т.е. държавната роля. Единия е слуга на народа, а другия глава. Слугите и главите се сменят, но си има вид конституция по която става това.

И ползваш думата - страх ... негатив и какво, а ко няма, а?! Какво правим, а?!

Моме ... :) Не ставай емблема на вид революция. ;) 

преди 4 часа, FusE написа:

Въпреки споренето ни, аз не съм си променил мнението за никой от тук пишещите и то ще остане такова каквото е. Няма как да вярваме всички в едно и също, някой вярват в божества, други в извънземни, трети в дракони, всеки има право да вярва в каквото иска. Аз уважавам мнението на всеки независимо от това дали то ще е различно от моето или ще сме на едно такова. Освен това няма да има смисъл от темата ако всички вярвахме в едно и също. 

Ако трябва да обобщя до тук, не приветствам тезата за стаден имунитет защото ще се дадат повече животи в жертва, за спазването на мерките съм защото всеки трябва да бъде отговорен спрямо близките си още повече пък ако те бъдат възрастни. Всички виждаме, че хора с хранични заболявания и възрстни особенно не успяват да преболедуват и загиват от вируса, да те са просто статистика докато не се окаже някой наш близък в тази същата статистика след което ще погледнем от друг ъгъл ситуацията. 

В началото когато започнах да пиша в тази тема се придържах към информационната част, цитирах новини които прочета в други информационни сайтове, грешката ми беше когато започнах да влизам в спорове и да се проявявам в защитник на написалият новината сякаш аз съм я писал, да се обяснявам защо вярвам в едно и защо не вярвам в друго и т. н. 

Не мисля, че си сгрешиш.  Мисля, че добре се справи в защитата. В така наречените течения, правени от някои, нормално е да подходиш първо сигнално. До колкото може си дал вид обективност. Това, че провокират също е нормално.

Не влизай в оправдание, да, чест ти прави, че признаваш вид грешка, но спрямо моите разбирания не е.

преди 1 час, valkiria1 написа:

Изгледах го с интерес и си зададох въпроса : какво количество "бойкоинформация" се пада средно на глава от българското население : за година,  за месец, за седмица, за денонощие? Мисля, че ако някой направи такава статистика резултатите ще са смайващи.  За съжаление, никой няма да я направи. За съжаление, защото цената плащат всички българи.  Мои приятели ми казаха,че дори нямат право на избор какво да четат,  слушат и гледат по медиите . Който и канал да превключат ,попадат на неговия  водопаден тътен. Тоест свободата на избора е сведен до нула. Абсолютно съм сигурна,че никой няма да му поиска сметка за думите му в които обещаваше грамада от мъртъвци в хладилни камиони и ад под небето за Великден. Не мога да разбера защо се изказва той, а не ресорния министър? Тази "криза" в България бе ръководена от пожарникар, счетоводител и коремен хирург. Тези, които бяха компетентни бяха изтикани в ъгъла и думата им се даваше спорадично от немай къде. Спомням си преди време кога аз спрях да гледам телевизия в България. Когато на екрана се редуваха Цвъкцвък и Боко. Постоянната тавтология на два едни и същи образа, на тембъра на гласа им, че даже и самите нескончаемо повтарящи се приказки при мен генерира в отегчение и досада. Не чакайте някой в парламента достоен мъж или жена да зададе тези въпроси на мачото. Това няма да се случи. Спомням си само ,че веднъж слушах едно интервю в началото на политически сезон 2012 , когато той се обърна към депутатите от ГЕРБ  и заяви " Мислете му какво ще ви се случи, ако загубим! Аз моето съм го предвидил"

Колко загриженост само. Твоите приятели явно изобщо не са излизали навън.

И, напротив - свободата на избора е до плюс безкрайност.

Да, видяла си много свят, но явно не си стъпвала в България. и хубаво правиш. Не бих казал, че си обективна за случващото се в България. Стой си там където си и си говори с местните за къде и какво си видяла по света.

Тук в България само и единствено ти си НУЛА по отношение на меродавно мнение от неизвестен източник.  

преди 45 минути, _ramus_ написа:

ти... не четеш. Не го можеш. За да четеш и разбираш се иска не само емоционалничения и фейкометстване, щото ти е крив света и трябва да си избиваш чевиите. Отгоре на всичко се иска кураж да застанеш зад своите идеи... особено когато нямаш такива, а се криеш зад "други" с оправданието че това били "техните идеи"

ИДЕИ - това не са нечии фантазии, драги. Сериозните хора наричат "ИДЕИ" нещо съвсем различно от детинщините и изхвърлянията в темата.

Ра му се ... :) Към момента не съм виждал твоя идея, но за сметка на това, повтаряш вид слова. :) 

Вземи го научи най-накрая тоя български език, а?!

Хм ... Какво ... чакаш Агата ли, а?! :) 

Па направете си среща де и се разберете, и де се вика - мирясайте ... :) 

Залозите вече са направени. Ще спретнем полянка за ваше здрави и двамата ще ви почерпим. :) 

:offtopic_s:

Пази ни, боже, от възгордяли се философи и покълнали картофи :help:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.