Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 2 часа, miro20 написа:

Ами ето заради такива глупости те наричам съвсем основателно кух лъжец.

Не са ли верни нещата, които говоря? Можеш ли да посочиш кое не ми е вярно?

• Отговори 16,5k
  • Прегледи 666,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• Жив и здрав още дълги години, защото светът има нужда от него!

Публикувани изображения

Цитирал съм те бе , кух !

И казвам 'ето за това " !

Ма верно си много кух. Много.

преди 20 минути, miro20 написа:

Цитирал съм те бе , кух !

И казвам 'ето за това " !

Ма верно си много кух. Много.

Можеш ли друго, освен да повтаряш "кух".

Пак питам: заради кое ме наричаш "кух"? Ако е защото казах, че Г7 е неолиберална структура, да знаеш, че аз съм прав. Ето малко повече контекст, отнасящ се до това, което казах:

nD1RfVz.png

Тук има малко повече информация (информацията е малко стара, но все още е актуална):

преди 3 часа, miro20 написа:

Отново да припомня :

Още ли не си намерил как се добива Уралс и търсиш каква поредна статия нямаща нищо общо с действителността да ми забиеш?

преди 3 минути, maxthon написа:

Още ли не си намерил как се добива Уралс и търсиш каква поредна статия нямаща нищо общо с действителността да ми забиеш?

Целта не е предоставяне на факти, отговарящи реалността. Целта, която евроатлантическите пропагандисти и политически неграмотните им последователи имат е да cherry-pick-ват всевъзможна информация, като подвеждащо я представят така, че да се създаде усещането, че Русия скоро ще изчезне.

Това може да се нарече и short selling, като тази дезинформация идва предимно от американски медии. Ако рублата има растяща стойност, долара губи. Ако стойността на рублата спада, долара печели. Затова неолибералните медии не спират да пускат мрачни и лъжливи прогнози за руската икономика; целта е разколебаване на инвеститорите.

Ако научиш какво е short selling, ще ти се изясни защо има толкова много "новини", твърдящи, че Русия ще банкрутира.

Политически неграмотните хора, които също са и икономически неграмотни, не знаят какво е шорт селинг. Неолибералната пропаганда, която е в полза на долара, се цели точно в тези политически неграмотни хора. Тези политически неграмотни хора са основната мишена, тъй като те съставляват мнозинството от гласоподаватели. Ако евроатлантическите пропагандисти успеят да промият мозъците на тези хора, САЩ печели.

преди 15 часа, maxthon написа:

Още ли се напъваш с безсмислени коментари в стил"Земята е плоска" ?  :giggle1:

Ми напъвай се.. няма да ти переча.  Забелязах обаче нещо много характерно за теб - покрй празните си приказки никога не можеш да се аргументираш нито с източници ,  нито с линкове, с нищо . Само наивно отричане :) 

Ето ти още за домашно за нефтените "успехи "  :giggle1:

Цитат

Российские нефтеперабатывающие заводы готовятся к вынужденной остановке производства из-за европейского эмбарго, под которое с 5 февраля вслед за нефтью попадут нефтепродукты.

План простоя нефтепереработки — крупнейшей отрасли обрабатывающей промышленности, на которую приходится 15% промпроизводства в России, — в 2023 году станет рекордным за всю историю доступной статистики, сообщает Reuters со ссылкой на данные Refinitiv Eikon.

В общей сложности в простой и на профилактические ремонты уйдет 7,9% мощностей НПЗ, или 26,55 млн тонн в пересчете на сырую нефть — на 5,9 млн тонн больше, чем в 2022 году. Фактический простой, как правило, вдвое превышает план, напоминает Reuters: по итогам прошлого года он составил почти 39,2 млн тонн.

Наибольший объем простаивающих мощностей — 12,3% — запланирован у «Роснефти», крупнейшей добывающей компании России, на которую приходится каждый второй баррель, извлеченный из недр. У «Лукойла» и «Газпром нефти» показатели кратно ниже — 5 и 4% соответственно.

В общей сложности нефтеперерабатывающие заводы, где трудоустроены 120 тысяч россиян, готовятся к сокращению производства на 15% в этом году, рассказывал ранее Reuters источник, знакомый с планами властей.

Санкции в отношении нефтепродуктов, которые Россия традиционно вывозила в Европу, окажут куда большее влияние, чем эмбарго на нефть, пояснял он: собрать для дизеля и бензина «теневой флот» едва ли получится, поскольку партии, как правило, меньше в объеме, и чтобы тайно возить их в Азию, потребуется куда больше судов.

По данным МЭА, Россия в среднем экспортировала в 2022 году около 1,2 млн баррелей нефтепродуктов в сутки. Закрытый европейский рынок обрушит объемы в 5 раз — уже к концу I квартала без покупателей останется около миллиона баррелей ежесуточного экспорта, оценивает аналитик БКС Рональд Смит.

Производить нефтепродукты «на склад» Россия не сможет: в стране просто нет хранилищ, куда можно было бы залить непроданное. Один из вариантов — экспортировать больше непереработанной нефти, пишет Reuters. Но как это сделать, остается загадкой: даже текущие объемы — 3-4 млн баррелей в день — нефтяники удерживают ценой огромных скидок, предлагая баррели за полцены. А такая политика «идет вразрез интересам бюджета» и «не может продолжаться бесконечно», констатирует глава Института энергетики и финансов Марсель Салихов.

Санкциите не работели а ? :)

преди 15 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Целта не е предоставяне на факти, отговарящи реалността.

Парадокса е че на вас ви липсват "факти" . Ето по горе  съм цитирал статия в която има ицитирани цифри на обеми производство, колчиества експорт пак с цифри и проценти  и т.н.

Заповядай - обори тези цифри.

:hush:

преди 42 минути, miro20 написа:

Още ли се напъваш с безсмислени коментари в стил"Земята е плоска" ?

Потърси как се добива Уралс и ще ти стане ясно кой пуска коментарите без смисъл. Ще се изненадаш, че няма нищо общо с това, което си представяш. Едно просто нещо се иска от теб да направиш и ти не го правиш, а пускаш статии от Ройтерс нямащи нишо общо с действителността. Знаят себестойност? Нима вярваш на това нещо?

преди 51 минути, miro20 написа:

Ето ти още за домашно за нефтените "успехи "

Временен ефект от пренастройване на пазара. Също като с петрола, който започва да се продава в количества от преди ембаргото в ЕС. Както казах скоро ще купуваме китайски, индийски и турски дизел, а ти ще си много доволен от това поради някаква странна причина. Всъщност доволните ще са тези, които ни го продават и този произвел нефта.

И пак няма аргументация, няма оборени цифри, няманищо. Самоплямпаници ... ти на това ли вярваш , аз не вярвам, аз казвам бла бла бла :)

преди 15 минути, miro20 написа:

И пак няма аргументация, няма оборени цифри, няманищо.

Има покана сам да намериш нещо, което ще обясни всичко. Но явно си зает с това да пишеше бла бла бла, вместо да потърсиш малко и да се осведомиш как се добива уралс.

току-що, maxthon написа:

Има покана сам да намериш нещо, което ще обясни всичко. Но явно си зает с това да пишеше бла бла бла, вместо да потърсиш малко и да се осведомиш как се добива уралс.

Да бе знам... Същия тролинг приложи когато питах дузина пъти КЪДЕЕЕЕ има видео с църковното служение  :)

Абсурда ти стигна до там да ми викаш аз да съм си бил търсел. Как да немеря нещо което го няма ? И защо трябва аз да оспорвам или доказвам на себе си???

Като не си съгласна - ти се аргументираш , не аз.

Ама понеже няма с какво и поваш с гърчовете :)

отново да ти повторя :

Парадокса е че на вас ви липсват "факти" . Ето по горе  съм цитирал статия в която има и цитирани цифри на обеми производство, колчиества експорт пак с цифри и проценти  и т.н.

току-що, miro20 написа:

Да бе знам... Същия тролинг приложи когато питах дузина пъти КЪДЕЕЕЕ има видео с църковното служение 

Напълно сериозно те подканям да провериш, а вместо това продължаваш да си губиш времето. Намери за какво става дума и тогава продължавай да спориш за достоверност на статии. Ако случайно намереното не опровергае едно или друго в статиите, които пускаш разбира се.

преди 6 часа, miro20 написа:

Парадокса е че на вас ви липсват "факти" . Ето по горе  съм цитирал статия в която има ицитирани цифри на обеми производство, колчиества експорт пак с цифри и проценти  и т.н.

Да сме по-точни, ти си този, който ме критикува, но никога не оспори каквото и да е. Колкото и пъти да ти казвам да посочиш кое не ми и вярно, ти не отговаряш.

Какво има да оспорвам горните цифри? Какво се опитваш да кажеш, като показваш горните цифри? Кажи точно какво са опитваш да кажеш, да видим дали има нещо за оспорване. Ако се опитваш да кажеш, че Русия ще банкрутира, отново грешиш. Тези статии, които не са нищо повече от подвеждаща short selling пропаганда в полза на долара и пазарите около долара, целят просто това... разколебаване на инвеститорите.

Ти въобще знаеш ли какво е шорт селинг?

Няма какво да оспорвам, тъй като нипсипдал никакво мнение... Просто си показал някаква статия, налагаща мрачни прогнози относно руската икономика. Затворен си в echo chamber, без да имаш достъп до каквито и да е различни гледни точки, освен тези на евроатлантическата пропаганда и дезинформация.

Износа бил леко спраднал... И това трябва да означава, че...? Обясни какво означава, в твоето въображение, да видя дали има нещо за оспорване или просто пускаш статии, без причина, просто ей така... да се затвърдят предварително насадени нагласи и мнения.

преди 4 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Какво има да оспорвам горните цифри? Какво се опитваш да кажеш, като показваш горните цифри? Кажи точно какво са опитваш да кажеш, да видим дали има нещо за оспорване.

Осъзнаваш ли какви глупости пишеш ? ?  Като не знаеш какво показват цифрите - марш от тука :) 

Не знаеш какво са цифрите, незнаеш на какво отговаряш, ама да си кажеш  :)

преди 5 часа, maxthon написа:

Напълно сериозно те подканям да провериш, а вместо това продължаваш да си губиш времето. Намери за какво става дума и тогава продължавай да спориш за достоверност на статии. Ако случайно намереното не опровергае едно или друго в статиите, които пускаш разбира се.

Отново :

Парадокса е че на вас ви липсват "факти" . Ето по горе  съм цитирал статия в която има и цитирани цифри на обеми производство, колчиества експорт пак с цифри и проценти  и т.н.

преди 2 минути, miro20 написа:

Осъзнаваш ли какви глупости пишеш ? ?  Като не знаеш какво показват цифрите - марш от тука :) 

Не знаеш какво са цифрите, незнаеш на какво отговаряш, ама да си кажеш  :)

Все неверни неща говориш. Много добре знам какво казват цифрите. И много добре знам, че Русия няма да банкрутира, без значение каква информация cherry-pick-ваш и как я интерпретираш.

Пазарите на хидрокарбони са гъвкави, глобални, но не локални, пазари. Просто защото дадени държави не купуват от Русия, това не означава, че няма други държави, които ще купуват от Русия, щом бъдат приети нови търговски договори и бъде изградена инфраструктура.

преди 11 часа, miro20 написа:

Ето по горе  съм цитирал статия в която има и цитирани цифри на обеми производство, колчиества експорт пак с цифри и проценти  и т.н.

И като повториш в твой стил 1001 пъти, но пък стари данни това те прави прав. Това те прави развален грамофон. Износа по море се увеличава след спада през ноември, демекври и прогнозата за януари е да се превози рекордно количество нефт. Също така и превоза до Индия също ще удари рекордни количества. Колкото до печалбата... Е все пак трябва да знаеш себестойност. И тук идва именно технологията на добив на Уралс, която упорито отказваш да разбереш (сам за да няма и капка съмнение ако ти го каже друг) каква е.

photo_2023-01-29_10-54-47.jpg

photo_2023-01-29_10-53-48.jpg

преди 5 часа, maxthon написа:

И като повториш в твой стил 1001 пъти, но пък стари данни това те прави прав. Това те прави развален грамофон. Износа по море се увеличава след спада през ноември, демекври и прогнозата за януари е да се превози рекордно количество нефт. Също така и превоза до Индия също ще удари рекордни количества. Колкото до печалбата... Е все пак трябва да знаеш себестойност. И тук идва именно технологията на добив на Уралс, която упорито отказваш да разбереш (сам за да няма и капка съмнение ако ти го каже друг) каква е.

photo_2023-01-29_10-54-47.jpg

photo_2023-01-29_10-53-48.jpg

Интересно :)

Напълно повтаряш цифрите и данните които аз цитирах по горе, но си мислиш че "опонираш " ????

на 28.01.2023 г. в 11:52, miro20 написа:

..........даже текущие объемы — 3-4 млн баррелей в день........

:laughing4::giggle1:

Въпреки че няма цитиран линк , виждам   че блумбърг станал  достоверен източник за теб :giggle1:

Спокойно можеш да си медитираш над технологиите за добив на нефт, не ме бърка.

Важното е че с абсолютно нищо не орповерга цитираното от мен, и дори реално потвърди :)

Ако си пропуснала и тази новина , не от Ройтерс, а от социологическо проучване, както и данните от Росстат

:)

Цитат

В то время как Росстат рапортует о снижении уровня бедности в России и фиксирует рост реальных зарплат, российский бизнес массово жалуется на остутствие денег в кошельках потребителей.

50% российских компаний назвали снижение платежеспособного спроса населения ключевым фактором, повлиявшим на их работу в 2022 году, показал опрос, проведенный совместно ПСБ, «Опорой России» и агентством Magram Market Research.

38% респондентов пожаловались на «сложности с внешнеэкономической деятельностью» после того, как почти все крупные государственные банки попали под санкции и лишились доступа к расчетам в долларах и евро.

Каждый четвертый бизнес (23%), согласно исследованию, столкнулся с «потерей важных клиентов и контрактов». Почти столько же (24%) назвали фактором давления «волатильность» курсов валют, которые в первые недели войны подскочили до рекордных максимумов, а затем, наоборот, опустились до самых низких значений с 2015 года.

«Значительная доля опрошенных бизнесменов отметила также высокие налоги и ненадежность поставщиков», но основной проблемой большинство назвали именно сжатие платежеспособносго спроса, отмечают аналитики ПСБ.

Согласно Росстату, по итогам третьего квартала реальные располагаемые доходы российских граждан просели на 3,4%, а единственной группой, у которой доходы выросли быстрее инфляции, стали самые бедные. При этом число живущих за чертой бедности снизилось на 700 тысяч человек согласно официальной статистике.

Картину доходов россиян искажают выплаты мобилизованным и военным — без них падение реальных доходов достигало бы 5%, оценивает Евгений Надоршин, экономист «ПФ-Капитала». Спад потребления домашних хозяйств, по его прогнозу, будет не меньше, чем в 2015–2016 годах как по продолжительности, так и по масштабу и в итоге отбросит его на уровень 2010–2013 годов.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, miro20 написа:

Напълно повтаряш цифрите и данните които аз цитирах по горе, но си мислиш че "опонираш " ????

Е освен, че твърдиш постоянно, че в Русия нещо не е в ред. Износа намалява, печалбите намалят. Както се вижда износа по море си връща на същите позиции като преди. Ще видим може пък да се окаже в бъдеще ще се и увеличи. Поне такава е прогнозата. За печалбите.... казал съм какво да провериш преди да четеш по медии за печалбата от Уралс.

преди 3 часа, maxthon написа:

Е освен, че твърдиш постоянно, че в Русия нещо не е в ред. Износа намалява, печалбите намалят. Както се вижда износа по море си връща на същите позиции като преди. Ще видим може пък да се окаже в бъдеще ще се и увеличи. Поне такава е прогнозата. За печалбите.... казал съм какво да провериш преди да четеш по медии за печалбата от Уралс.

"ще видим... може пък...прогнозата... " бла бла бла...

Да ти навра още от  източника на който доверяваш :)

Цитат

россия потратила почти 50 лет на создание своего энергетического рынка в Европе, а путин уничтожил его менее чем за 50 недель — Bloomberg

Эксперты издания отмечают, что в то время как рф нашла альтернативные рынки для своей сырой нефти (в основном в Индии), переход на продажи нефтепродуктов и, возможно, даже больше, природного газа займёт годы и будет стоить огромных денег. Это если вообще возможно создать рынки, когда мир отвернётся от ископаемого топлива.

Издание напоминает, что с вторжением армии путина в Украину в феврале 2022 года рынок, который поглощал почти 2,5 млн баррелей нефти в день, 1 млн баррелей нефтепродуктов и 155 млрд кубометров природного газа в год, практически исчез.

https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2023-01-29/russia-can-t-replace-the-energy-market-putin-broke?leadSource=uverify wall

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, miro20 написа:

Издание напоминает, что с вторжением армии путина в Украину в феврале 2022 года рынок, который поглощал почти 2,5 млн баррелей нефти в день, 1 млн баррелей нефтепродуктов и 155 млрд кубометров природного газа в год, практически исчез.

И аз мога да напомня на изданието, че пазара вече се измести този в Азия ще има доста по-големи изисквания откъм търсене.

Ще Ще... щеееее.... :) :)

Доообре :)

Защо недоцитира :

Эксперты издания отмечают, что в то время как рф нашла альтернативные рынки для своей сырой нефти (в основном в Индии), переход на продажи нефтепродуктов и, возможно, даже больше, природного газа займёт годы и будет стоить огромных денег. Это если вообще возможно создать рынки, когда мир отвернётся от ископаемого топлива.

А сега в безаналоговата неповторимая могучая :

преди 34 минути, miro20 написа:

Защо недоцитира

Същото, което казват експертите се отнася и за Европа. До тук е над трилион назад с авантюрата да замени руските енергийни ресурси. Средства, които можеха да се използват къде по-добре.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.