Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 2 часа, miro20 написа:

Защото си кух промит комсомолец.

:) 

В прав текст.

Важното е, че съм прав. Прав съм, прав ще си остана, без значение колко се опитваш да ме дискредитираш. Ако грешах, щеше да покажеш къде точно греша, а не да повтаряш едни и същи неща, доказвайки липсата си на креативност и новаторска мисъл, без да посочиш конкретното ми изказване, което е грешно.

• Отговори 16,5k
  • Прегледи 665,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• Жив и здрав още дълги години, защото светът има нужда от него!

Публикувани изображения

Между "прав си" и "казвам ти в прав текст" има  огромна разлика.

Това че не я осъзнаваш доказва отново колко си ... как беше... КУХ.

преди 4 минути, miro20 написа:

Между "прав си" и "казвам ти в прав текст" има  огромна разлика.

Това че не я осъзнаваш доказва отново колко си ... как беше... КУХ.

Нито си ми казал, че съм прав, нито си ми казал нещо в прав текст.

И пак казвам, че не съм "кух".

преди 4 минути, miro20 написа:

е не...

Кух си .

Еднознчно :) 

Добре, добре... хайде, време е да приключваме за тази вечер. Изглежда, че напълно се отклонихме от темите, за които говорим. Това е очаквания резултат, като не можеш да оспориш политическите си опоненти; като видиш, че те знаят повече от теб, започваш да увърташ и да говориш празни приказки - така правиш отклонение от темата, губи се интерес в писането на безсмислени приказки, аз и другите спираме да ти отговаряме, и така изглежда, че ние сме се отказали да спорим с теб и сме заминали - така се създава илюзията, че всъщност ти си прав, а ние - грешим.

преди 5 часа, PigMan9 написа:

Добре, добре... хайде, време е да приключваме за тази вечер. Изглежда, че напълно се отклонихме от темите, за които говорим. Това е очаквания резултат, като не можеш да оспориш политическите си опоненти; като видиш, че те знаят повече от теб, започваш да увърташ и да говориш празни приказки - така правиш отклонение от темата, губи се интерес в писането на безсмислени приказки, аз и другите спираме да ти отговаряме, и така изглежда, че ние сме се отказали да спорим с теб и сме заминали - така се създава илюзията, че всъщност ти си прав, а ние - грешим.

Ами то ти се отклоняваш с неадекватни коментари. Просто прочети последните няколко.

Помолих те да прочетеш този когото цитираш. После плямпаш че си бил прав, заради това което ти казах в прав текст.

Между казано "в прав текст" не е като да кажа "прав си " както ти твърдиш . Т.е. доказа колко си кух . Което също бе твой въпрос  "ама защо съм кух"

Ами точно затова ! В два последователни поста си губиш акъла. :) 

Това е. И дори не става въпрос за някакво "оборване на опоненти" :)  .

Прочете ли статията ?

Препоръчвам.

Гледах онлайн но нямаше български субтитри. За уточнение към българските путинофили дето по погрешка се мислят за "русофили"

:giggle1:

И един невероятен дипломатически пробив на Лавров :

Цитат

Планы российского правительства уменьшить скидки на нефть, которые приходится давать немногочисленным оставшимся покупателям, столкнулись с проблемами.

Цена Urals — основной марки российских нефтяников, на которую приходится почти 60% всего экспорта, — продолжает держаться на уровнях почти вдвое ниже Brent.

По данным Reuters, при отгрузке из порта Приморска стоимость Urals в начале января держалась между $39 и $45 за бочку, хотя Brent стоила дороже $80.

Стремительное падение котировок российской нефти началось в ноябре: с отметок выше $70 за баррель Urals подешевела до $50, в декабре цены опустились до $40, а в январе уходили ниже этой отметки. По данным Argus, ценового агентства, услугами которого пользуется правительство РФ, в последние дни Urals стоит не дороже $45.

Из десятков покупателей, которые годами импортировали сырье из России, после европейского эмбарго и потолка цен остались единицы. Баррели в РФ продолжают приобретать Китай, Индия, Турция, а также Болгария, добившаяся исключений из санкций ЕС.

В Азию уходит более 80% российского нефтяного экспорта, и избавиться от гигантских скидок нефтяники не могут. Напротив, дисконты для Индии — крупнейшего покупателя, забирающего каждый второй баррель, который вывозится танкерами из портов, — растут и достигли рекордных значений.

В октябре индийские НПЗ приобретали Urals на $5–8 дешевле Brent (без учета расходов на транспортировку), в ноябре — уже на $10-11. В декабре скидки достигли $12–15 за баррель, в январе — $15–20, отмечает Reuters.

Не знам ние по колко купуваме уралс, но Китай и Индия изпозлват положението си на макс и друсат яко отстъпки от психясалото джудже :) 

преди 2 часа, miro20 написа:

В октябре индийские НПЗ приобретали Urals на $5–8 дешевле Brent (без учета расходов на транспортировку), в ноябре — уже на $10-11. В декабре скидки достигли $12–15 за баррель, в январе — $15–20, отмечает Reuters.

Лъжат като дърти циг.... Блумбърг явно са се докопали до цените, които случайно ще изтекат от някаква фирма посредник по сделката и ще си рискуват реномето заради това? Всъщност не само Блумбърг, а явно и твоите любимци от Moskowtimes са го направили. Да направя ли предположение, че другия месец ще пуснеш новина за още и още по-голямо намаление? И разбира се пак ще си толкова въодушевен от написаното, което всъщност няма нищо общо с реалното.  Туй малко като с ракетите - всеки път остават за 2-3 големи удара и така от март 2022г насам. 

преди 10 часа, miro20 написа:

И един невероятен дипломатически пробив на Лавров

Прелюдия към очакваната среща Русия-Африка, която ще се състои съвсем скоро в Петербург.

преди 7 часа, maxthon написа:

Лъжат като дърти циг.... Блумбърг явно са се докопали до цените, които случайно ще изтекат от някаква фирма посредник по сделката и ще си рискуват реномето заради това? Всъщност не само Блумбърг, а явно и твоите любимци от Moskowtimes са го направили. Да направя ли предположение, че другия месец ще пуснеш новина за още и още по-голямо намаление? И разбира се пак ще си толкова въодушевен от написаното, което всъщност няма нищо общо с реалното.  Туй малко като с ракетите - всеки път остават за 2-3 големи удара и така от март 2022г насам. 

A ти щото с нещо опроверга цитираното а ?  :giggle1:

току-що, miro20 написа:

A ти щото с нещо опроверга цитираното а ?  :giggle1:

Ти как доказа цитираното?

Постоянно пускаш "новини", показващи прогнози, които не се сбъдват. Целта на тези "новини" е пропаганда и дезинформация срещу Русия, целейки предизвикване на спекулации и дестабилизация на пазарите - нещо подобно на short selling / short-sellers. Ако тези новини, които пускаш от почти цяло десетилетие, бяха верни, такова нещо, като Русия, отдавна нямаше да съществува. Защо мрачните прогнози не се сбъдват, мисля, че и сам можеш да си отговориш на този въпрос.

преди 20 минути, PigMan9 написа:

Ти как доказа цитираното?

Цитирам авторитетни световни медии. Руски също.

:hush:

Ако някой от вас , празноглавите плямпала ,   иска да обори цифрите, да заповяда да цитира подобен източник оборващ въпросните цифри, и да покажете на каква цена се търгува Уралс.

Но както виждам и ти не правиш това, т.е.плямпате си простотии  и тактика на наивно отричане.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, miro20 написа:

Цитирам авторитетни световни медии. Руски също.

ИзвинетИ, ама Москоутаймс само писането му е руско. А те на практика цитират Ройтерс. А те на практика няма от къде да знаят какво пише в международните договори. Иначе досега щяхме да знаем и ние на колко го купуваме Уралс.

преди 31 минути, maxthon написа:

ИзвинетИ, ама Москоутаймс само писането му е руско. А те на практика цитират Ройтерс. А те на практика няма от къде да знаят какво пише в международните договори. Иначе досега щяхме да знаем и ние на колко го купуваме Уралс.

Хем ме цитираш, но не четеш . Да ти акцентирам на :

Цитат

........По данным Argus, ценового агентства, услугами которого пользуется правительство РФ, в последние дни Urals стоит не дороже $45.........

Отново, като за бавноразвиващи  :

Ако някой от вас , празноглавите плямпала ,   иска да обори цифрите, да заповяда да цитира подобен източник оборващ въпросните цифри, и да покажете на каква цена се търгува Уралс.

Но както виждам и ти не правиш това, т.е.плямпате си простотии  и тактика на наивно отричане.

И нещо по темата с въпрос който и аз съм задавал към всички рашисти путинисти - Ще превземете или победите Украйна. и после КАКВО ???

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 минути, miro20 написа:

Аз ти казвам, че няма от къде да се знае публично на каква цена се продава, а ти продължаваш да си пробутвай Ройтерс-а за източник. Той е всичко друго, но не и източник в случая. Няма как при такива международни договори да изтече информация. Не и по начина написан в статията, а там има (поне тази на moscowtimes) доста нескопосан начин да се съобщи "истина" и в крайна сметка лъжата им директно си личи.  Затова има търговска тайна и цена, която може да ти съобщи медия като Ройтерс ( и всяка друга) е в сферата на предположенията.

Мирча, нефта си е руски, ако решат и на 1 долар ще го продават, но няма да си отстъпят от позицията.

Кое не ти е ясно?

Или съдейки по себе си смяташ, че всички тичат да целуват задници за някои долар повече.

преди 11 минути, M.Николов написа:

Мирча, нефта си е руски, ако решат и на 1 долар ще го продават, но няма да си отстъпят от позицията.

Сега като прочете, че и на един долар да го продадат (уралс) пак са на печалба.....

преди 29 минути, M.Николов написа:

Кое не ти е ясно?

Или съдейки по себе си смяташ, че всички тичат да целуват задници за някои долар повече.

Май на теб не ти е ясно изобщо какво казва.

преди 16 минути, maxthon написа:

Сега като прочете, че и на един долар да го продадат (уралс) пак са на печалба.....

Ти да видиш, без пари се вадил тоя нефт :popcorn2:

Това ще е някоя нова руска технология предполагам, безаналогова, направо магия, Владимир Христос, превръща водата в нефт. 

https://fakti.bg/biznes/749853-kakvo-shte-se-sluchi-s-nai-silnite-ikonomiki-v-sveta

"Руската икономика се сви с около 3% през 2022 г., когато беше прогнозиран спад от 15%. „След началото на войната в Украйна първоначалните очаквания бяха руската икономика да се свие с около 10-15% през 2022 г. Всъщност намалението беше само около 3%“, се казва в доклада на ООН."

преди 12 часа, M.Николов написа:

Кое не ти е ясно?

Понеже си кухо комуне, не разбираш много простата зависимост - че суровинните милиардни доходи бяха и са основните източници за финансиране на войната.

Цивилизования свят предприема цивилизовани мерки срещу военен агресор - да прекъсне начина на финансирането .

Това е смисъла на санкциите.

Ако след 9 години война , не си разбрал това, означава че си по кух дори от това за което те мисля. А аз те мисля за дъното на всички кухи промити комунета :)

И не става въпрос за ничие целуване, този"аршин" си е твой.

За цивилизацията - това е начинна ограничаване на войната.

преди 12 часа, M.Николов написа:

но няма да си отстъпят от позицията.

" позицията"  им е ВОЙНА.

И това кухите комунета неможете да разберете.

Пак си плямпате - "дургата гледна точка" , тяхата "позиция" ... Не другари.  Педофила, изнасилвача, престъпника влязъл с оръжие в твоя дом НЯМА "гледна точка" която да защитаваш и оправдаваш.

Той е престъпник.

преди 11 часа, N1K17Y написа:
преди 12 часа, maxthon написа:

Ти да видиш, без пари се вадил тоя нефт :popcorn2:

Това ще е някоя нова руска технология предполагам, безаналогова, направо магия, Владимир Христос, превръща водата в нефт. 

Рашистите къртят мивки с малоумието си .

И нещо за оскарите.

Ако искате да гледате Навалний с ългарски субтитри :

https://legendarycreature.fans/movie/навални#playerGenerated

Препоръчвам.

Повечето неща съм ги цитирал през времето, знаят се, просто са синтезирани във филм :) 

преди 3 минути, miro20 написа:

Понеже обичаш да четеш тук там поинтересувай се, намери как се добива Уралс и после влизай в обяснение кой и какво кърти.

преди 7 часа, miro20 написа:

Понеже си кухо комуне, не разбираш много простата зависимост - че суровинните милиардни доходи бяха и са основните източници за финансиране на войната.

Цивилизования свят предприема цивилизовани мерки срещу военен агресор - да прекъсне начина на финансирането .

Това е смисъла на санкциите.

Ако след 9 години война , не си разбрал това, означава че си по кух дори от това за което те мисля. А аз те мисля за дъното на всички кухи промити комунета :)

И не става въпрос за ничие целуване, този"аршин" си е твой.

За цивилизацията - това е начинна ограничаване на войната.

И това кухите комунета неможете да разберете.

Пак си плямпате - "дургата гледна точка" , тяхата "позиция" ... Не другари.  Педофила, изнасилвача, престъпника влязъл с оръжие в твоя дом НЯМА "гледна точка" която да защитаваш и оправдаваш.

Той е престъпник.

И нещо за оскарите.

Ако искате да гледате Навалний с ългарски субтитри :

https://legendarycreature.fans/movie/навални#playerGenerated

Препоръчвам.

Повечето неща съм ги цитирал през времето, знаят се, просто са синтезирани във филм :) 

Кога ще спреш да лъжеш и обиждаш хората, без причина, просто защото не са последователи на евроатлантическата пропаганда, която ти следваш?

Целта на санкциите не е "мерки срещу военен агресор", а реформация на пазарните дялове в Европа, за да може американските компании да имат по-голям дял. Това е причината поради която ЕС, което е частна корпорация на САЩ, предприема санкции, водени от САЩ, както и Г7, друга неолиберална структура, водена от САЩ. Всичко това, което казах, се доказва от резултата, до който водят тези санкции; резултата е, че САЩ имат по-голям пазарен дял, повече място за пазарни манипулации, а Русия създава пазари другаде, извън Европа. Това, което говоря, се препокрива с реалността, наблюдаемите политически процеси и произтичащото от тях. Това, което ти говориш, е просто повтаряне на една и съща реторика отново, и отново, и отново и отново...

преди 7 часа, miro20 написа:

Без причина ли започна тази война, според теб? Или пак ще излъжеш, че войната започна, просто така, защото Путин иска да "унищожи Украйна"?

преди 8 часа, miro20 написа:

Педофила, изнасилвача...

На една омбудсманка ѝ падна главата за такива думи, ти обаче продължаваш да си плямпаш тези небивалици. Как не ти омръзва да ставаш за смях?!?

преди 23 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Кога ще спреш да лъжеш и обиждаш хората, без причина, просто защото не са последователи на евроатлантическата пропаганда, която ти следваш?

Целта на санкциите не е "мерки срещу военен агресор", а реформация на пазарните дялове в Европа, за да може американските компании да имат по-голям дял. Това е причината поради която ЕС, което е частна корпорация на САЩ, предприема санкции, водени от САЩ, както и Г7, друга неолиберална структура, водена от САЩ.

Ами ето заради такива глупости те наричам съвсем основателно кух лъжец.

Обиждай се колкото искаш, това не е мой  а  твой проблем.

на 26.01.2023 г. в 10:30, maxthon написа:
на 26.01.2023 г. в 10:25, miro20 написа:

Понеже обичаш да четеш тук там поинтересувай се, намери как се добива Уралс и после влизай в обяснение кой и какво кърти.

Отново да припомня :

https://www.rbc.ru/economics/14/12/2022/639a11859a79470102d30e7f

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.