Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 620,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

преди 2 часа, maxthon написа:

Даде ми отбелязване на Рождество от 2019 г. и питаш мен защо след това няма толкова много хора? Е какво има след 2019 г., което би накарало по-малко хора да отидат на службата ако не паднемията от ковид? Та последно какво не си видял отбелязване на Рождество по принцип или просто се заяждаш защо нямало толкова хора (по очевидна причина)?

И ти си в кюпа ако не си се усетил. И ти не знаеш, но тролската фабрика (туитър) я цитираш ти.

Още първия абзац е достатъчен.

хехе сега ковид ли измисли ?

Да те цитирам :

преди 13 часа, maxthon написа:

Ти твърдиш, че такива неща няма и изискваш от мен да ти покажа обратното. Е по-нагъл от това можеш ли да бъдеш? Отвори един телеграм канал (за най-лесно) на някоя от основните новинарски издания в Русия и ще видиш отбелязване на Рождество в най-различни места включително и от същото място, което показа.

Кой е нагъл а ? май пак си ти , рашистката тролка :)

Хайде, чакам основните новинарски издания в русия д ами цитираш !

Наистина това рашистките ботове сте уникално гьонсурати, нагли и безочливи, и не се свените да си повтаряте простотиите дори на една страница.

Подозирам хората които дращят зад ник-а ти дори не си преглеждат предишните си простотии.

преди 12 минути, miro20 написа:

ехе сега ковид ли измисли ?

Това поне е една доста по-легитимна причина за липса толкова много хора. Съвсем по-различно от фалшиви църкви, бункери. Но пък съвсем едно доказателство за глупостите ти не успя да покажеш. Не си търсил достатъчно добре. Или не си търсил изобщо.

на 12.01.2023 г. в 11:14, maxthon написа:

Но пък съвсем едно доказателство за глупостите ти не успя да покажеш. Не си търсил достатъчно добре. Или не си търсил изобщо.

Напротив. Ти не можеш да покажеш хора и празнуващи тълпи .

Аз намерих и сравних с миналите години . За всичко казано съм прав, а именно  ти не можеш да докажеш глупостите си :) 

Гърчовеееее :) 

преди 31 минути, miro20 написа:

Демократична Европа надмина тоталитарните режими и забрани всички неудобни телевизии, а сега ти искаш да ти се показва нещо, което го е имало по същите тези телевизии. Фнимавай че ше те хване идеологическата полиция и ше те тикне в кауша :cool:

преди 34 минути, ivottoshev написа:

Демократична Европа надмина тоталитарните режими и забрани всички неудобни телевизии, а сега ти искаш да ти се показва нещо, което го е имало по същите тези телевизии. Фнимавай че ше те хване идеологическата полиция и ше те тикне в кауша :cool:

А Русия не преследва и не затвори медии, които са критични към Путин. 

Аз съм против забраната на държавните телевизии на Русия ... Комедията и фарса са толкова големи там, че трябваше да ги оставят... 

П.п. С една проста VPN добавка към браузера можеш да си ги гледаш, колкото щеш. :D 

преди 2 часа, miro20 написа:

Има предостатъчно материали както в ноща на 6 срещу 7, така и после на 7 през деня на най-различни места, че Рождество се отбелязва. Причината защо има по-малко хора си я запази за себе си след като и грам едно доказателство за нея не можеш да предоставиш. За сметка на това ти бях казал една причина. Всъщност бях ти споменал и друга, но пак разбира се каквото си завъртял на пръста, това и продължаваш да пишеш.

преди 8 часа, васил козарев написа:

А Русия не преследва и не затвори медии, които са критични към Путин. 

И това какво общо има с Октомврийската революция?!?

преди 13 часа, ivottoshev написа:

Ами не. Има руски по кабеларката дори, а в ютюба си има също.

Колежката ти рашистка макстонка обаче изпитва огромни затруднения да ми покаже примери  и видео за посрещане на рождеството тази година.

:)

преди 12 часа, maxthon написа:

Има предостатъчно материали

КЪДЕ ??

Travel Italy GIF by Colosseum

преди 12 часа, maxthon написа:

Причината защо има по-малко хора си я запази за себе си след като и грам едно доказателство за нея не можеш да предоставиш.

А ! сега пък признаваш че имало малко хора ли ???  :) 

Гърчовеееее  тошеффффица :) 

КЪДЕ ??

За кой път трябва да ти обяснява къде да гледаш и разбира се да не се правиш. че не виждаш. Телеграм канали на основните руски информационни източници. Не си малко дете, че да трябва да ти го посочват точно къде е. Дадох ли линк към службата в катадралната църква, останалите смятам, че можеш и сам да откриеш?

П.С. И главните букви по-добре спри да ги използваш. Не се намираме на хайван пазар в Русе....

преди 20 минути, maxthon написа:

За кой път трябва да ти обяснява къде да гледаш и разбира се да не се правиш. че не виждаш. Телеграм канали на основните руски информационни източници. Не си малко дете, че да трябва да ти го посочват точно къде е. Дадох ли линк към службата в катадралната църква, останалите смятам, че можеш и сам да откриеш?

П.С. И главните букви по-добре спри да ги използваш. Не се намираме на хайван пазар в Русе....

И какво видя в телеграм? Я посочи къде са тълпите хора, извън  малката група в църквата? От твоя линк  : https://t.me/tass_agency/175581

Аз невидях тълпиот хора, както в другите години които цитирах.

И защо трябва в телеграм да ги гледам? Нали имало навсякъде в осфициалните руски медии ??

Посочи де ?

Аз невидях тълпиот хора, както в другите години които цитирах.

E ти посочи/показа само една година 2019г. и разбира се трябва да си задно колело и причината Ковид не я смяташ за правдоподобна сега да има по-малко. Но теорията ти, че хората се страхуват от нещо е доста по-легитимна. Казах ти да погледнеш и какво е било времето тогава, но пак се направи на недочел.

1 дни  ·

Евгений Дайнов
Преди време написах книга със заглавие ”Русия: една история на страна без история”. В началото ѝ зададох въпроса: Има ли Русия история? Стигнах до извода, че няма. Има ли Русия общество? Този въпрос възниква по естествен път от реакцията на руснаците не само на чудовищната война, която отприщиха в Украйна, но и на чудовищните жертви, които те дават вече четири месеца, пред и около украинското градче Бахмут. Дотук общите загуби за десетте месеца украинска война са над 110 000 убити.Не се наблюдават обаче никакви брожения сред хората.Може би е по-лесно да разделим руското общество на засегнати сегменти и да ги огледаме един по един. Да вземем сегмента от войници, които умират пред Бахмут. От четири месеца там атакува руска пехота по начин, характерен за Първата световна война – на „вълни, до 5-6 на ден. Жертвите след такъв ден са около 600 .Представете си войник, който чака реда си да участва в поредната „вълна“. Той е гледал как в 8 сутринта се вдигат в атака 100 човека, от които в някаква степен живи се връщат 7-8. След два часа, в 10, тръгват следващите 100. И от тях се връщат 7-8. Следва нова вълна в 12 часа, със същия резултат.
Какво обаче се случва в главите на самите тези момчета, докарани в Украйна? Как така се изправят и тръгват на абсолютно сигурна смърт, за да могат техните началници да рапортуват „нагоре“, че са доближили с някакви още 20 метра целта? Тук нещо дълбоко не е наред.
Нещо много драматично се е случило в Русия. Аз помня руснаците от 60-те та до края на 90-те години. Негласната идеология, която ги сплотяваше тогава, беше: „Никога повече война“.В първите две десетилетия на 21-ви век Путин лично подмени тази идеология с друга: „Можем да повторим“ – т.е. отново да превземем с военна сила половин Европа. Руснаците очевидно се поддадоха на този ура-патриотизъм. Загубата на чувството за смисъл и на чувството за близост с ближния прави съществуването на едно общество невъзможно. Няма нищо, което да осмисли живеенето заедно, нито пък да му даде някаква надежда за бъдещето.Загубата на бъдещето води до потъване в миналото („Можем да повторим“). Загубата на надеждата, на свой ред, лишава от смисъл самото живеене.Тук вече разбираме посланието на руския „патриарх“, полковник Гундяев, който неотдавна каза на руските мъже следното: „Вместо да мрете от водка, ходете да мрете на фронта, да има поне някакъв смисъл от вас“.
Като че става разбираемо поведението на войниците пред Бахмут. След като единственият смисъл от живеенето е да се умре, то няма драма. Умрял – изпълнил си предназначението.
Това е окончателният край. Една страна може да живее без история, както Русия демонстрира в последните 500 години. Просто се върти в един и същи кръг, без да напредва наникъде. И все пак си се върти. Но не виждам как една страна може да живее, без да има нито модерно, нито традиционно общество. Единствената останала възможност е връщането към начин на живот, организиран покрай племена, скитащи се из степите и газещи из блатата на руската безпределност. Вероятно ще има и някакви остатъчни градове, из които ще се стрелят различни банди – нещо като Сомалия или Хаити.

преди 1 минута, maxthon написа:

E ти посочи/показа само една година 2019г. и разбира се трябва да си задно колело и причината Ковид не я смяташ за правдоподобна сега да има по-малко. Но теорията ти, че хората се страхуват от нещо е доста по-легитимна. Казах ти да погледнеш и какво е било времето тогава, но пак се направи на недочел.

КЪДЕ ??

Причината защо има по-малко хора си я запази за себе си след като и грам едно доказателство за нея не можеш да предоставиш.

А ! сега пък признаваш че имало малко хора ли ???  :) 

Гърчовеееее  тошеффффица :) 

Няма видеота няма репортажи с хора ,няма нищо освен поповете в църквата, антуража от цивилната охрана  и самичкия путлю . Що така гърчава тролке ?  :giggle1:

преди 11 минути, miro20 написа:

А ! сега пък признаваш че имало малко хора ли ???

Не знам какъв ти е критерия за много и малко? Хората са били толкова, колкото виждаш. Защо са били толкова също ти се каза. Измишльотини за някакви страхове си ги запази за някъде другаде, където да ти повярват. Сега и търсачката в телеграм ли да ти казвам как да я използваш за да намериш това, която твърдиш, че го няма?

преди 40 минути, maxthon написа:

Не знам какъв ти е критерия за много и малко? Хората са били толкова, колкото виждаш. Защо са били толкова също ти се каза. Измишльотини за някакви страхове си ги запази за някъде другаде, където да ти повярват. Сега и търсачката в телеграм ли да ти казвам как да я използваш за да намериш това, която твърдиш, че го няма?

преди 14 часа, maxthon написа:

КЪДЕ ??

на 11.01.2023 г. в 8:00, maxthon написа:

Само ти ли не видя, че и тази година има служба от същото място, което показа? Има репортажи от най-различни места как са отразили празнуващи.

КЪДЕ ??

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, miro20 написа:

КЪДЕ ??

E от четвъртък досега и вече не помниш, че съм ти дал линк със службата в катедралната църква? Включително и вчера си цитирал именно това, но пак се правиш на невидял.

Господарят на РФ чичко Путин, продължава да съсипва европейската и особено германската икономика. 

За няколко месеца в Европа бяха открити четири чисто нови терминали за втечнен газ:
1. Емсхафен - Нидерландия
2. Вилхелмсхафен - Германия
3. Инга - Финландия
4. Лубмин - Германия

"Трябва да ги докараме поне до 10, за да няма притеснения за доставките на газ, а още по-добре да са повече, за да има конкуренция и по-изгодни цени."

"Новият терминал в Лубмин не е единствената положителна новина за енергийната криза. Франция лека-полека пуска ядрените си реактори, които бяха спрени за ремонт, което премахва дефицита на ток. В същото време, вятърните паркове в Северна Европа заливат пазара с евтин ток, което води до почти нулеви цени на тока в Германия и други съседни страни. Вместо да страда от липса на отопление и осветление, в момента Германия има свръхпредлагане на ток на почти нулеви цени (9 евро на мегаватчас днес спрямо 900 преди няколко месеца)."

преди 3 часа, maxthon написа:

E от четвъртък досега и вече не помниш, че съм ти дал линк със службата в катедралната църква? Включително и вчера си цитирал именно това, но пак се правиш на невидял.

Напротив, видях.  Показваш ми службата с поповете в църквата , и самотния путлю.

Затова отново :

преди 18 часа, maxthon написа:

КЪДЕ ??

Само ти ли не видя, че и тази година има служба от същото място, което показа? Има репортажи от най-различни места как са отразили празнуващи.

КЪДЕ ??

преди 3 часа, БаалБек написа:

Господарят на РФ чичко Путин, продължава да съсипва европейската и особено германската икономика. 

За няколко месеца в Европа бяха открити четири чисто нови терминали за втечнен газ:
1. Емсхафен - Нидерландия
2. Вилхелмсхафен - Германия
3. Инга - Финландия
4. Лубмин - Германия

"Трябва да ги докараме поне до 10, за да няма притеснения за доставките на газ, а още по-добре да са повече, за да има конкуренция и по-изгодни цени."

"Новият терминал в Лубмин не е единствената положителна новина за енергийната криза. Франция лека-полека пуска ядрените си реактори, които бяха спрени за ремонт, което премахва дефицита на ток. В същото време, вятърните паркове в Северна Европа заливат пазара с евтин ток, което води до почти нулеви цени на тока в Германия и други съседни страни. Вместо да страда от липса на отопление и осветление, в момента Германия има свръхпредлагане на ток на почти нулеви цени (9 евро на мегаватчас днес спрямо 900 преди няколко месеца)."

О да, суровинния шантаж на Путлю отдавна се провали . И което винаги добавям и повтарям - НЕоБРАТИМО . Независимо как ще продължи или свърши войната.

Същото по подробно : https://www.mediapool.bg/germaniya-i-gazat-poredna-oporka-na-ruskite-trolove-be-razbita-na-puh-i-prah-ot-realnostta-news343888.html

на 12.01.2023 г. в 11:14, maxthon написа:

Това поне е една доста по-легитимна причина за липса толкова много хора. Съвсем по-различно от фалшиви църкви, бункери. Но пък съвсем едно доказателство за глупостите ти не успя да покажеш. Не си търсил достатъчно добре. Или не си търсил изобщо.

@miro20нарочно ли се правиш на невидял? Какъв Путин те гони в това видео от 2 часа и 18 мин? Във този канал стига да потърсиш както трябва излизат отбелязвания на празника на много места. Севастопол, Санкт-Петербург, някъде в Луганкс и много други места. Аз Путин не съм го показвал. Май ти се включи с това начинание с цъквите по бункери и т.н.

преди 1 час, maxthon написа:

@miro20нарочно ли се правиш на невидял? Какъв Путин те гони в това видео от 2 часа и 18 мин? Във този канал стига да потърсиш както трябва излизат отбелязвания на празника на много места. Севастопол, Санкт-Петербург, някъде в Луганкс и много други места. Аз Путин не съм го показвал. Май ти се включи с това начинание с цъквите по бункери и т.н.

За ботовете е много трудно да дават линкове.

Нали имало много официални източници. Дай официален руски сайт с тълпите вярващи в нощта на 6 срещу 7-ми в компанията на Путлю как са празнували.

Няколко страници спам, аз още чакам. :) 

Цитирай конкретно . Аз телеграма го видях, единственото нещо което се осмели да цитираш - пряката транслация на рождественската служба.

Само че , да се повторя, там имаше само поповете в църквата, няколко цивилни и самотния Путлю.

Това е :)

Та.. КЪДЕЕЕЕ ???

преди 21 часа, maxthon написа:

КЪДЕ ??

КЪДЕ ??

преди 5 минути, miro20 написа:

Само че , да се повторя, там имаше само поповете в църквата, няколко цивилни и самотния Путлю.

Ще извиняваш, но праката транслация си пише къде е проведена и Путин къде е бил също пише. Две различни места. Ти си този, който спами темата с най-различни способи да докажеш нещо, което не съществува. Ти показа видео от службата в църквата Христос Спасител в Москва през 2019г., аз ти дадох линк от тази година. След като толкова се правиш на невиждащ ето ти малко материали: първи, вторитретичетвърти (и това е само от ТАСС). Косвено има новина, че ще се проведат (вероятно е и станало) служби във всяка църква в Херсонска област. Та как го каза искат хората да празнуват, но ги е страх от нещо. 

преди 4 часа, maxthon написа:

Ти показа видео от службата в църквата Христос Спасител в Москва през 2019г., аз ти дадох линк от тази година.

Е да де. Нали го коментирах НЯКОЛКО пъти . НЯма  празнуващи и честващи хора.

След като толкова се правиш на невиждащ ето ти малко материали: първи, вторитретичетвърти (и това е само от ТАСС). К

Храма на воените който е извън Москва  с малка група хора, Севастополь, Казань,  пак няма от Москва !

Кде са тържествата в Москва ???

Та.. КЪДЕЕЕЕ ???

на 14.01.2023 г. в 21:00, maxthon написа:

КЪДЕ ??

КЪДЕ ??

Та как го каза искат хората да празнуват, но ги е страх от нещо. 

Добре. Ще ти призная голямата тайна която съм сигурен я знаеш.

В Москва бяха забранени такива групирания на хора, заради страхливото бункерно джудже от безредици и да не го наплюе някой 'свой"  :)

А на червения площад преминаването бе пак с пропускателен филтриран режим.

И ти казах още от самото начало на нашия спор в който се гърчиш няколко страници - няма никакво значение какъв точно театър за камерите са скалъпили  кремълските режисьори.

Дали джуджето е сниман с няколко дубли по рано през деня / за да се скрие през нощта от хорската любоффф/ , дали е в бункера с нагласени декори имитиращи едно към едно църквата, това няма никакво значение, важното е че няма спор че това е режисиран театър.

това е.

преди 29 минути, miro20 написа:

В Москва бяха забранени такива групирания на хора, заради страхливото бункерно джудже от безредици и да не го наплюе някой 'свой"  :)

Хайде дай и официално заповед или друг документ регулиращ това. Да не се окаже, че си го прочел някъде в Туитър?

Та.. КЪДЕЕЕЕ ???

В кабинета на офталмолога. Два часа и 18 мин. предаване и ти видя само свещеници?

няма спор че това е режисиран театър

Грам довод не си показал, но за сметка на това няма спор. Но пък продължаваш с измишльотините. Дубъли, декори. Е видяхме кой използва такива неща.

П.С. След като толкова си убеден, че в Москва освен в катедралната църква няма друго място, където е отбелязано Рождество, може да покажеш и стари материали да видим дали пак са само от там. Нямам спомен да си показал, значи да считаме, че в Москва отбелязването на Рождество се е извършило по един и същи начин през годините.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.