Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

20047188.jpg

20047190.jpg

Колонна пленных немцев идет по Фридрихштрассе

20047197.jpg

20047204.jpg

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 621,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

преди 10 часа, Т.Христов написа:

и защо смяташ че е и предател?

История на КПСС - слаб 2.
История на  СССР - слаб 2.
Руски език  - слаб 2.

За в бъдеще не ми вади думите от контекста и не инсинуирам, че маршал Бръмбаров е предател, а ретранслирам исторически факти, които са го връхлетяли.
За мен той е макиевелист ( Бабы новых нарожают ), поредната мурзилка от руския фолклор от грязи в князи, изградил кариера върху милиони черепи на съветски нещастници. Класически социопат заради тежко и мизерно детство.

Спорна е, коя е най-жестоката битка. За Сталинград? Там на всяка седма секунда е умирал фриц.
Или за Ржев?  Над 1 млн красноармейци превръща в тор първия маршал на генералисимус Сталин. Безмислена контра-атака, само и само да се подмаже на деспотичния грузин. Битка, която е замазана в архивите, за да не се руши имиджа на маршала на всички маршали, разбили  Вермахта.

Тази атака е отразявала легендарна картечница MG-42 Maschinengewehr. 600 патрона в минута. Най-смъртоносното оръжие в ВСВ. В американската армия  са прожектирали филми на бъдещите десантници на Западния фронт, за да научат пехотинците си как звучи тази шевна машина за смърт. MG-42 е комплектована с помощник-картечар и две резервни цеви. В мемоарите на някои фрицове, се чете че техни другари не издържали психически и се самоубивали при вида на толкова покосени красноармейци. Последната вълна на атака става на пролет, когато земята размръзва и червеноармейците буквално газели разложени трупове на свои съратници от предните три контра-атаки. А Франция се предаде на нула време, за да спаси милиони животи и voila на финал съди нацистите като победител.

Манипулатор - три пъти редактира "авторските" си мемоари според конюктурата на политическото време. При сталин, после при хрусчов и трета редакция при брежнев.

Бабник!
Нагонът му бил по-силен от съветските принципи. Два пъти се жени, плюс любовници, незаконни дъщери. Ясно , мъжкар ... паднало чуждо, 'що да не изклати.

Нищо човешко не е чуждо на маршала и за да спаси кожата участва в преврата. Голямата лъжа е, че той арестува Берия. Да, ама не. Арестува го безличния към момента Брежнев!

преди 19 часа, Profruit написа:

Хайде малко по-сериозно!

Не ме интересува субективното мнение на който и да е...Факт е, че в случая е абсолютно прав ...Да кажеш ,и определиш някого за мародер,при положение,че нацистите са вадили златните зъби на евреите в концлагерите е ..меко казано цинично....Та верно,айде малко по-сериозно,моля!

Ескалация на конфликта между Индия и Пакистан може да повлияе на руския внос на лекарства, хранителни продукти и други.

https://www.kommersant.ru/doc/7711216

20048127.jpg

20048134.jpg

Из допроса военнопленного лейтенанта Херрмана Стротмана, 1943 г:

«Мы были на грани голодной смерти, и большинство из нас пострадали от обморожения. Даже офицеры были так измождены и голодны, что с трудом могли стоять на ногах. Чему может подвергаться человек, есть предел, и мы достигли этого предела 2 февраля. Мы сдались. Капитуляция была спонтанной. В шесть утра мне сказали, что русские танки стоят перед нашим бункером. Я заплакал, вышел из бункера и сдал оружие».

20043329.jpg

Находки в рамках экспедиции посвященной Харьковской оборонительной операции 1942 года, которая закончилась трагическим окружением советских войск в Барвенковском районе («Барвенковский котел») превосходящими силами немецко-фашистских захватчиков.

Котёл привел к гибели и попаданию в плен 270 тысяч советских воинов. Именно с поражения под Харьковом началось стремительное продвижение немецких войск к Волге и Кавказу, закончившееся Сталинградской битвой.

Были обнаружены останки 409 павших бойцов, удалось установить личности лишь 29 солдат.

20043397.jpg

Лица Победа...

346 уничтоженных фашистов. Шесть дзотов. Один танк. Один миномёт. А на лице — тёплая, добрая улыбка. Таким был Филипп Яковлевич Рубахо — советский моряк-снайпер, человек с нечеловеческой стойкостью и светлым сердцем. Он не искал славы, он делал своё дело — защищал Родину.

Каждый выстрел — не ради мести, а ради жизни. Чтобы у нас с вами было небо, солнце и мир.

20043432.jpg

Пленные немецкие офицеры 6-й армии вермахта в Сталинграде.

Первые четверо, слева направо:

-генерал-майор Отто Корфес, командир 295-й пехотной дивизии;
-полковник Герхард Диссель, начальник штаба 295-й пехотной дивизии;
-генерал артиллерии Макс Пфеффер, командир 4-го армейского корпуса;
-генерал артиллерии Вальтер фон Зейдлитц-Курцбах, командир 51-го армейского корпуса.

31 января 1943 г.

20043455.jpg

Лица Победы...

«Ночные ведьмы» 46 - го НБАП. Так ласково называл их враг. Их «назойливо стрекочущие швейные машинкии» не давали покоя немцам, и прочим итальянцам и румынам, ни днем, ни особенно ночью. На фото: Герои Советского Союза Наталья Меклин, Полина Гельман и София Бурзаева (не получившая Героя). 1943 год.

20043464.jpg

20043519.jpg

20043527.jpg

Този перфоманс е много добър

преди 2 часа, БаалБек написа:

Ескалация на конфликта между Индия и Пакистан може да повлияе на руския внос на лекарства, хранителни продукти и други.

https://www.kommersant.ru/doc/7711216

Сакън! След картофите само това им липсваше. Иначе са толкова добри държавите в БРИКС ( хайде едната  кандидат само). Любопитно ми е коя страна ще заемат нашите другари :)

А да и ви напомня - паметника ни ! Защо сте толкова фалшиви родолюбци, другари? Няма ли един да надигне глас (май като гледам имате опит със защитата на паметници)? Я сега мълчите така грозно? Партията ли не дава или е нещо друго?

преди 40 минути, _nib_ написа:

На фото: Герои Советского Союза Наталья Меклин, Полина Гельман и София Бурзаева (не получившая Героя). 1943 год.

20043464.jpg

По фамилиите ще ги познаеш!
Само че най-върлата еврейка е Лидия Литвяк (Литвак) - "Бялата лилия". Тя става най-резултатният ас изтребител сред всички жени в ВСВ. В началото прикрива г.Саратов, но забелязана бива отправена над Сталинград. В крайна сметка сбива 4 Messerschmitt Bf 109, 6 Junkers Ju 88, 2 Focke-Wulf Fw 190 и един аеростат-коректир,

Пленен ас от ескадрилата "Рихтхофен", немски барон, поискал среща с победителя. Представят му Лидия, което вбесило барона.

преди 11 часа, MZ/X написа:

Русия направо ги размаза всички русофоби с този парад, най-добрият за всички времена.
Включването на не руски войски беше брилянтно измислено, подкрепата от такива държави - втори шамар за русофобите.
А накрая поздравът на Путин към северно-корейски военни беше окончателния шамар към русофобите.

Наистина този път руснаците се бяха постарали "по китайски", идеални редици, организацията винаги е била на ниво, но точно тези редици ме поразиха, също и споменатото от теб включване на други държави, само дето пропуснах поздрава на Путин към корейците. Преди парада малко се притеснявах, тъй като знам, че угил е способна на всякакви терористични гадости, после видях Путин абсолютно уверен, никой от гостите не се притесняваше, единствено арменеца не знаеше къде и защо се намира, но това си е негов проблем. А парадът наистина беше красива гледка.

преди 10 часа, Flashback написа:

И аз успях да го изгледам!

Този парад за Деня на победата беше наистина най-добрият, който съм гледал.

Междувременно в Лвов е имало някакъв селски парад на победените бандеровци и техните съюзници.

Кая Калас носи в очите си цялата болка от поражението на Хитлер.

GqfoFxwXMAAEFw-?format=jpg&name=900x900

Да, наистина беше юбилеен парад, най-добрият, е, ще има какво да помним, ние, не това нещастно и увредено създание, което се вижда на снимката. Както руснаците и китайците са майстори на зрелищните паради, така това създание и подобните му са майстори на пълната кретения, да си спомним, че и в лондоня имаше някаква карикатура, където пуснаха жалката групичка от 404 по конските фъшкии. Щели да правят трибунал, че то Путин и сега е "осъден" от някаква правосъдна политическа смешка от също толкова изпростялата европа, да внимават той да не ги осъди, че тогава светът ще им се стесни.

преди 10 часа, Proshark написа:

Поклон пред жертвите, дадени в борбата против фашизма!!!! Поклон и към тези,които се опитват да спрат възраждането му...

Да, наистина трябва да се поклоним пред милионите жертви на народите от Съветския съюз, които спасиха света от лудия режим. Също и сега пред още по-лудите, чиято пропаганда е хилядократно по-престъпна от тази на хитлеристите. Съгласен, поклон.

Не знам, ама в мрежата се бъзикат че двойника на путлю черпи двойника на Си  :) :):lol6:

Единственото което съм сигурен, че никой от истинските не би се докоснал до никаква напитка , дори да се ръкуват или прегръщат с една камара гости .

преди 12 часа, crazy katon написа:

Наистина този път руснаците се бяха постарали "по китайски", идеални редици, организацията винаги е била на ниво, но точно тези редици ме поразиха, също и споменатото от теб включване на други държави, само дето пропуснах поздрава на Путин към корейците. Преди парада малко се притеснявах, тъй като знам, че угил е способна на всякакви терористични гадости, после видях Путин абсолютно уверен, никой от гостите не се притесняваше, единствено арменеца не знаеше къде и защо се намира, но това си е негов проблем. А парадът наистина беше красива гледка.

Да, наистина беше юбилеен парад, най-добрият, е, ще има какво да помним, ние, не това нещастно и увредено създание, което се вижда на снимката. Както руснаците и китайците са майстори на зрелищните паради, така това създание и подобните му са майстори на пълната кретения, да си спомним, че и в лондоня имаше някаква карикатура, където пуснаха жалката групичка от 404 по конските фъшкии. Щели да правят трибунал, че то Путин и сега е "осъден" от някаква правосъдна политическа смешка от също толкова изпростялата европа, да внимават той да не ги осъди, че тогава светът ще им се стесни.

Да, наистина трябва да се поклоним пред милионите жертви на народите от Съветския съюз, които спасиха света от лудия режим. Също и сега пред още по-лудите, чиято пропаганда е хилядократно по-престъпна от тази на хитлеристите. Съгласен, поклон.

Ама вие верно се прекланяте и подмокряте от такива театрални демонстрации :) 

преди 36 минути, miro20 написа:

Не знам, ама в мрежата се бъзикат че двойника на путлю черпи двойника на Си  :) :):lol6:

Единственото което съм сигурен, че никой от истинските не би се докоснал до никаква напитка , дори да се ръкуват или прегръщат с една камара гости .

Ама, разбира се!

:giggle1:

Разбирате ги вие нещата.

Едно време какви паради имаше, а сега... Развалиха я тая държава

Тук има дори повече интрига и екшън от парада

Този парад е един от най-тъжните, които съм виждал някога.

преди 14 часа, miro20 написа:

Миро, ти по цял ден ли гледаш подобни простотии? Путин и Си пият чай? Това ли е смисъла на живота ти?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.