Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се използва Биткойн и за какво служи?

Featured Replies

смисъл от криптовалутите няма след  като зад производството им не седи нищо полезно освен прехвърляне на байтове от едно пс на друго.  и тва струва 10к парчето утре не се знае може да 5 или 15к който има желание да си плати доларите и да си вземе байтовете аз няма да съм този балък.

може да прочетеш малко за история на парите

едно време са били железни стотинки

и като се разтопят тези стотинки и се направи един нож

ножа струва малко повече  за се плати труда на ковача.

• Отговори 285
  • Прегледи 25,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 часа, bigiadri написа:

Криптовалутата  не е създадена за някакви нелегални трансфери. Това успешно става в цял свят от незапомнени времена чрез така наречените свързани/ доверени/брокери. Искаш да прехвърлиш пари например в Америка отиваш при такъв брокер и му казваш за каква сума,/даваш му сумата /, в кой град ,с каква парола или данни на лицето което ще отиде да ги вземе   в Америка и това е.

но сега човека е заместен от машина и не е нужно да го търсиш

ти имаш ли достъп до такъв човек, защото ако непознаваш не трябва да знаеш и думата крипровалута

преди 43 минути, Yvan Sergeev написа:

смисъл от криптовалутите няма след  като зад производството им не седи нищо полезно освен прехвърляне на байтове от едно пс на друго.  и тва струва 10к парчето утре не се знае може да 5 или 15к който има желание да си плати доларите и да си вземе байтовете аз няма да съм този балък.

може да прочетеш малко за история на парите

едно време са били железни стотинки

и като се разтопят тези стотинки и се направи един нож

ножа струва малко повече  за се плати труда на ковача.

Поради  това криптовалутата се възприема от  банковите специалисти като БЪДЕЩЕ ,повече като УСЛУГА , а не като ПЛАТЕЖНО средство, поне засега такива са настройките, но знае ли човек може и на нея да намерят някаква реална еднозначност...

може да се получи  като платежно средство но е  утопично

трябва да има общо световно прателство обща политика обща валута

и да се вържат всички налични пари в блокчейн и в блокчейна да се направи опция за кредити примерно на  1 милион човека население се отпуска кредит до 300 милиона на година

и без условен базов доход колкото да се покрие на всеки човек 1 хляб и 2 литра вода и цените  за  тези неща да са перманентни и блокчейна да си върти

преди 36 минути, Без умствен капацитет написа:

но сега човека е заместен от машина и не е нужно да го търсиш

ти имаш ли достъп до такъв човек, защото ако непознаваш не трябва да знаеш и думата крипровалута

Със сигурност на бандитите наемници в Сирия , а и където и да е другаде,не им е плащано нито в коини , нито пък те са си държали доларите в гащите , нали?

преди 2 минути, Yvan Sergeev написа:

може да се получи  като платежно средство но е  утопично

трябва да има общо световно прателство обща политика обща валута

и да се вържат всички налични пари в блокчейн и в блокчейна да се направи опция за кредити примерно на  1 милион човека население се отпуска кредит до 300 милиона на година

и без условен базов доход колкото да се покрие на всеки човек 1 хляб и 2 литра вода и цените  за  тези неща да са перманентни и блокчейна да си върти

Всичко се развива много бързо ,кой знае какво ще е след 5, 10 години,ако се прави паралел например с развитието на Интернет, Фейсбук и т.н.Във виртуалния свят новостите  се възприемат светкавично. А криптовалутата ще се развива.

но може да ги спонсорират в койни и те да ги ползват за закупуване на бомби

и след това се чудим от къде имат пари за закупуване на оръжие, ами кабелчето

има и сателити и мобилни оператори

преди 2 часа, XYconstant написа:

Как да им обясниш за смисъла на криптовалутите, като те са заети да баят само колко са паднали, как била хакната някоя борса и тн.?

Е няма как да ми обясниш, също както няма как да ми обясниш смисъла да гледам ИП телевизия и някой да знае какво и кога гледам, или пък да ми обясниш да си отворя акаунт във фейсбук с моето истинско име и да знаят разни хора кой съм, що съм и как реагирам и на какво.
За един обикновен потребител немафиот от ЕС смисъл няма точно никакъв.
Смисъл има за желаещите да спекулират и печелят или губят, за мафиоти, за бандити и разни имащи нужда да се скрият, щото иначе пандиз ги чака.
А да ти се похваля с голяма гордост, че и смартфон нямам, та няма как да ме следят чрез него разни хора къде съм, за какво го ползвам, да ми вкарват в него разни кофти шпионски приложения и т.н.
Това че ти си в играта си е твоя работа или може и проблем да се окаже, а на мен на здрава глава болест не ми трябва.

Е няма как да ми обясниш, също както няма как да ми обясниш смисъла да гледам ИП телевизия и някой да знае какво и кога гледам, или пък да ми обясниш да си отворя акаунт във фейсбук с моето истинско име и да знаят разни хора кой съм, що съм и как реагирам и на какво.

За един обикновен потребител немафиот от ЕС смисъл няма точно никакъв.

Смисъл има за желаещите да спекулират и печелят или губят, за мафиоти, за бандити и разни имащи нужда да се скрият, щото иначе пандиз ги чака.

А да ти се похваля с голяма гордост, че и смартфон нямам, та няма как да ме следят чрез него разни хора къде съм, за какво го ползвам, да ми вкарват в него разни кофти шпионски приложения и т.н.

Това че ти си в играта си е твоя работа или може и проблем да се окаже, а на мен на здрава глава болест не ми трябва.

Нали си обикновен човек, немафиот, защо толкова те притеснява дали някой знае какво гледаш или на какво реагираш из фейса?

Градацията може би е да се закачулиш с бурка, за да не те види комшията, че си купуваш семки от кварталното магазинче и да си се усамотил в пещера, защото комшиите чуват стичащата се вода по тръбите, когато се къпеш, а това е строго конфиденциална информация.

Вманиачената мнителност не е признак на много "здрава глава", както ти казваш.

преди 3 часа, XYconstant написа:

защото комшиите чуват стичащата се вода по тръбите, когато се къпеш, а това е строго конфиденциална информация.

а може жена му да се къпе

или кучето

или е забравена водата

или мие нещо

или да провери дали има топла вода

или да се оттече

много варианти от които съседите трябва да си изберат един.

на биткойна му трябва рекламна кампания

издиша

преди 8 часа, XYconstant написа:

Нали си обикновен човек, немафиот, защо толкова те притеснява дали някой знае какво гледаш или на какво реагираш из фейса?

Вманиачената мнителност не е признак на много "здрава глава", както ти казваш.

Защото съм адски завистливо копеле и не мога да понеса някой си тарикат да трупа пари благодарение на моята найвност, ако се ловех на въдици.
Не я ли знаеш реакцията на създателя на фейсбук в самото начало. По смисъл е била нещо такова:
"Копеле скива ли тия балъци как ни дават сами доброволно всякаква информация за сабе си"

А за мнителността , ами когато официална говорителка на фирмата Касперски ( антивирусната ) се изказва публично, че смартфоните са средство да ви следят, тогава на теб ли да вярвам или на нея ?
От друга страна, хакерите търсят точно такива модерни наивници които да не са предпазливи, за да им ползват компютрите вкючително и за копаене на криптошитня.
В една съседна тема на един му пратили 50 лв за да ги пусне да му влязат в компютъра от разстояние и да му набутат те каквото искат в него. Проследи ми писанията и ще я видиш, тя е съвсем пресна от 2 - 3 дена.
Абе шансовете ти да ме навиеш да изгубя пари ползвайки биткойни е точно равна на нула, нищо че много би ти се искало участието ти тука да ти бъде полезно.

кои са тия ше ги пускам всеки ден да ми влизат в пс -то за 50 лв

даже ще си купя и втори и трети

100 лв- 150 лв и те така бизнеш ше върта

преди 30 минути, Yvan Sergeev написа:

кои са тия ше ги пускам всеки ден да ми влизат в пс -то за 50 лв

Те са му пратили парите след като ги е пуснал.
Значи ако ги пуснеш и видят, че си взел мерки да не могат да правят престъпления от твое име, няма да си получиш парите.

По новините каза днес и че народната банка предупреждава гражданите, че е много рисково ползването на криптовалиути. Даже обясниха че ако ти хакнат акаунта, после просто няма на кого да се жалиш, никой няма никакви пари да ти върне абсолютно никога. Беше употребена даже и думата фонансов балон.

то даже не е балон а е измама.

преди 12 часа, Белгиеца написа:
По новините каза днес и че народната банка предупреждава гражданите, че е много рисково ползването на криптовалиути. Даже обясниха че ако ти хакнат акаунта, после просто няма на кого да се жалиш, никой няма никакви пари да ти върне абсолютно никога. Беше употребена даже и думата фонансов балон.

Нали говорихме по-рано за типовете защити на акаунта и че хакването е физически невъзможно при някой от тях или си търсиш работа?

http://fortune.com/2018/02/14/ripple-xrp-western-union-money-transfers/

преди 13 часа, XYconstant написа:

Нали говорихме по-рано за типовете защити на акаунта и че хакването е физически невъзможно при някой от тях или си търсиш работа?

http://fortune.com/2018/02/14/ripple-xrp-western-union-money-transfers/

Искаш да кажеш че като си знам моята паролата сам няма да мога да си влеза в сметката, понеже било физически невъзможно, така ли ?

Искам да ти кажа, че ако си толкова параноичен срещу хакерски атаки (разбираемо), взимаш си една джаджа, която ти сменя ключа на 5 минути и ти стои в джоба. Писахме за нея по миналите страници, така че е ненужно да я споменавам навсякъде.

преди 54 минути, XYconstant написа:

Искам да ти кажа, че ако си толкова параноичен срещу хакерски атаки (разбираемо), взимаш си една джаджа, която ти сменя ключа на 5 минути и ти стои в джоба. Писахме за нея по миналите страници, така че е ненужно да я споменавам навсякъде.

От моята банка ми се молят да си взема една джаджа за да правя преводи от вкъщи от компютъра, ама аз не искам.
Защото ако се съглася, после ако ми избягат парите от сметката, те ще си измият ръцете и аз ще съм виновен, заради това че някой си хакер им е хакнал на тях защитите.
Преди десетина години плащах заплати на едни нашенки които бачкаха за мен в София чрез интернет банкиране, ама на отделен твърд диск бяха сертификатите на банката , с отделна инсталация на Уиндоус  ( оригинален) и не правех нищо друго с компютъра когато плащах от разстояние. Интернет банкирането беше само за от Пощенска банка в София до сметките в други бг банки. А от Белгия до София парите ги пращах ходейки в клона на банката тука при мен. Изпращах само малко повече пари от сумата за заплати и само два три дена стояха в сметката в Пощенска банка. С цел намаляване на риска от изчезване на парите.
А това да имам аз биткойни за 200 хиляди лева и да са достъпни постоянно от компютъра ми вкъщи, е просто лудост.
Каквито и джаджи да ми предлагаш, сигурност никога няма да има, щом като аз мога да ги управлявам от домашен компютър тези 200000 пари , значи и друг ще може да ги управлява. Единставено парите в банката са защитени, ако никой не може да ги управлява без да съм се явил аз лично на гишето в клона в който ходя редовно. Всички други модерности са капани за наивници.

преди 18 часа, Белгиеца написа:

От моята банка ми се молят да си взема една джаджа за да правя преводи от вкъщи от компютъра, ама аз не искам.
Защото ако се съглася, после ако ми избягат парите от сметката, те ще си измият ръцете и аз ще съм виновен, заради това че някой си хакер им е хакнал на тях защитите.
Преди десетина години плащах заплати на едни нашенки които бачкаха за мен в София чрез интернет банкиране, ама на отделен твърд диск бяха сертификатите на банката , с отделна инсталация на Уиндоус  ( оригинален) и не правех нищо друго с компютъра когато плащах от разстояние. Интернет банкирането беше само за от Пощенска банка в София до сметките в други бг банки. А от Белгия до София парите ги пращах ходейки в клона на банката тука при мен. Изпращах само малко повече пари от сумата за заплати и само два три дена стояха в сметката в Пощенска банка. С цел намаляване на риска от изчезване на парите.
А това да имам аз биткойни за 200 хиляди лева и да са достъпни постоянно от компютъра ми вкъщи, е просто лудост.
Каквито и джаджи да ми предлагаш, сигурност никога няма да има, щом като аз мога да ги управлявам от домашен компютър тези 200000 пари , значи и друг ще може да ги управлява. Единставено парите в банката са защитени, ако никой не може да ги управлява без да съм се явил аз лично на гишето в клона в който ходя редовно. Всички други модерности са капани за наивници.

Звучиш ... прекалено параноистично!!! Добре, че повечето хора не са като теб, щото банките щяха да умрат от глад!

Btw - въпросната „джаджа“ (баси израза) се казва токен (security token)!

Прочетох до третия ред, нямащ нищо общо с темата и реших, че няма смисъл да обсъждам някаква новост с човек, който едно си знае, едно си бае и кръгозора ми приключва на три метра.
Бъди здрав.

преди 3 минути, jhoro написа:

Звучиш ... прекалено параноистично!!!

Епа може да съм параноидна личност ( различно е от болен от параноя), ха ха ха ...
Проблемът е когато имаш пари и ти трябва сигурно местенце да ги сложиш, без да побегнат от там сами.
През миналия век като беха скочили яко лихвите в левове , брат ми викаше да сме си били донесли парите от Белгия в София на печелаба да сме били. Тогава му отговорих че моите пари и тези на жена ми в българска банка няма никога да ги сложа.
Той се напи от яд и рече че съм бил путкопоклонник.
Знаем как обедняха хората в България и как им се стопиха спестяванията.
Сега е наред чрез биткойни да обеднеят някои наивници пак.

банките не трябва да са това което са

банките трябва да са трезори и хората да си съхраняват там богатствата срещу определена такса

и от тази такса   да се издържат 

благодарение на банките измамата криптовалута набира скорост  щото щом банките могат да печатат пари без покритие защо и ганьо  от къщи със хардуера да не "пачата" криптовалута

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.