Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се използва Биткойн и за какво служи?

Featured Replies

преди 5 минути, XYconstant написа:

умните си пишат, знаеш.

но повечето не са умни

• Отговори 285
  • Прегледи 25,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

jhoro, тъй като сам се набута в полемиката я пиша спечелена в моя полза, щом не намираш време да ми отговориш, а следиш темата с интерес. [emoji2]

Ако това ти доставя удоволствие...
"Вярно е, разбира се, че науката е постигнала някои забележителни неща, но лично аз бих предпочел да съм щастлив, отколкото да съм прав. Винаги."

Вие хубаво си говорите, как при един глобален катаклизъм ще си опазят парите, но... Питате ли се, дали ще има за какво да ги похарчите???
преди 27 минути, Без умствен капацитет написа:

но повечето не са умни

Тогава не се занимават с това. Те такива принципно и хартийките не могат да си опазят. :)

преди 4 часа, XYconstant написа:

В случая по-умните си пишат на няколко места и съхраняват, за да избегнат природните бедствия на всички места, където са им думите.

и като ти намерят написаното

нищо не е твое

но то така или иначе си е нищо

с въображаема стойност.  от 0 да безкрай.

колкото по голяма цифра покупвателна способност му дава масовката  толкова по  същата масовка е зле мозъчно.

e  гледам днеска  една българка правила кинти като продавала крипто  която си измислила  -  демек тоукани -ама понеже не могло да копаят - да харчат ток я вкарали в затвора гадните шваби.

бг правителството също съдействало

Абе пич, не разбра ли, че не ти expand-вам постовете да ги чета, дори, той продължава да си ме цитира.
Научи се да пишеш и някой може да ти обърне внимание, дееби наглия тип.

Изчетох темата вчера и днес и викам, колко ли тъпи парчета са били тези дето са копали, вместо направо да са си купили с парите дето са ги дали за оборудване биткойни, когато са били по 200 долара да речем, след като е скочил чак то 20000 за около месец.
Лично аз с подобни спекулативни тъпотии доброволно не бих се занимавал никога.
Ама било могло да забогатеш. Ми хубаво, а ако обеднееш ?
Това е занимание за отчаяни хора или много богати спекуланти, които могат да си позвалят и да загубят една къща например.

А къде няма риск, когато има потенциал за бързо множене на парите? Ако вложиш пари, трябва да си ги отписал и да знаеш, че може утре да се събудиш без тях. Факт е, обаче, че хората, които повярваха в бъдещето на BTC, а и на сегашните монетки с голям потенциал, профитват.

преди 23 минути, XYconstant написа:

Ако вложиш пари, трябва да си ги отписал и да знаеш, че може утре да се събудиш без тях. 

Виш сега, ама сериозно, чорбаджията е писал в началните страници че е икономист, аз пък съм дипломиран консултант по маркетинг ( белгийска диплома).
Е, точно това да си отписвам парите няма как да ми се случи.
Нямам и потребност да крия нещо от данъчни или други бирници.
Има си начини да изкарва човек пари, без да поема рискове да си загуби парите. Няма да са милиони, но ще са достатъчно за нормален живот по западните стандарти.
Парите не е задължително да ги спечелиш на куп бързо за 1 година. Достатъчно е да изкарваш редовно повечо от колкото харчиш и всичко е наред.
Не, система която не ти гаранитира абсолютно никаква сигурност, не ми я хвалете.
При мен като сложа 100 хиляди евро в някоя банка, ако фалира държавата ще ми ги върне от специален фонд.
А биткойните ако се сгромолясат, ще пия една студена вода и това е.
Ама как така ще си давам парите на някакви, дето не се знае кои са ?
И за какво са му на нормален човек криптовалути ?
На мен еврото си ми върши чудесна работа.

Не е нормална тази работа, днеска 10000 а след 20 дена станали по 20000 и после пак паднали на 10000.
Има нещо много гнило, някой ви е хванал да канарчета и ви води за носа както си иска. Дано да познаете кога да ги продадете, преди краха.

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)

В първите си абзаци, грам не си хванал смисъла на моя пост.
Държавата върна ли парите на хората от фалиралото КТБ, хвана ли тия, които направиха схемата?
На кого си даваш парите, ако решиш да инвестираш в биткойн? Нали е децентрализирана валута, за разлика от всичко останало?

преди 4 минути, XYconstant написа:

Държавата върна ли парите на хората от фалиралото КТБ, хвана ли тия, които направиха схемата?

Българската лична карта ди дава право да си ги слагаш парите в Люксембург ако искаш, никой не те кара в КТБ да ги наливаш ако имаш повечко.

Писал си "някоя банка", да речем, че е КТБ. Вярно, отговори нататъка, недей ме препраща към Люксембургска или банка в Никарагуа.
Нищо не е толкова сигурно с банките, колкото изглежда. :)
Не случайно и хората като гледат какво става, се доверяват на БурканБанк.

Виж, тези които си загубиха парите в КТБ си е от лакомия. Не може в България да има 30 банки, 29 от тях да имат аналогични лихви, само една да е с двойни и ти да си навреш пари над гарантираните и да не осъзнаваш, че ще има огромена вероятност да ги загубиш.

Точно това казвам, че дори и да е банка, пак работата не е толкова сигурна, колкото я изкарва.

преди 19 минути, XYconstant написа:

Точно това казвам, че дори и да е банка, пак работата не е толкова сигурна, колкото я изкарва.

Аз пък казвам, че за да могат една ограничена бройка хора да натрупат пари без труд от спекулации с криптовалути, трябва задължително много други да изгубят пари.
Който се е хванал на хорото биткойнско, ще носи от 9 кладенци вода да ни обяснява колко е хубаво. Защото се надява да станат и по 100000 долара за 1 биткойн. Да де, ама май едни чичковци с много пари са решили да изкарат още пари, прекарвайки тези които се ловят на тяхната игра.
Мисля че и на децата им стана вече ясно, че става дума за спекулации на едри капитали. Те тези професионалисти на спекулаците не са вчерашни и не спекулират само с крипто валути. Като видят някъде че може да има угощение, се събират като лешояди и кръжат отгоре, наблюдават кога е удобния момент да слязат и приберат плячката.

Един братчед преместил се зад океана още от миналия век, преди 6 години ми се хвали че играел на тамошна борса някаква, със софтуери статистики правел, научно било и т.н.
Тогава го питах за една година колко пари е направил, ама той не иска да каже, изрази се в проценти , че бил изкарал 300%. Хубаво, нека изкарва ако може. Ама и до ден днешен собствено жилище няма там, пък аз аз имам къща и без спекулации.

Много удобно избягваш въпросите, което ми говори достатъчно. Жорката след няколко почна да лайква само, усети се поне. :D

Не знам защо масовка Биткойнът се разбира, като средство за бърза печалба, а не като валута, която проправя път към нещо ново. Ако тя няма да е новостта, то проправя път на някоя друга, по-добре планирана и изработена, с по-голям потенциал, която в близкото бъдеще ще се наложи.

преди 10 минути, XYconstant написа:

Ако тя няма да е новостта, то проправя път на някоя друга, по-добре планирана и изработена, с по-голям потенциал, която в близкото бъдеще ще се наложи.

Лично аз на виртуални езотерични структори пари не давам.
За ужас на моята банка, никаква банкова карта нямам.
Миналия век имах за 2 години една Виза, но я спрях поради липсата на сигурност.
Как ще ми гарантира сигурност криптовалута, ако може някой хакер да ми влезе в компютъра и да ми източи всичките пари, само защото знае как да го стори ?

Ledger Wallet. :)

Май не си чел цялата тема:

на 1/19/2018 в 23:26, XYconstant написа:

ПС: Ако може и г-жа(???) без умствен капацитет да ми обясни, как точно се хакват хардуерни устройва, които се ползват от хората с повече крипто за по-голяма защита, чието предназначение е да сменят ключа на 5 минути (физически недостатъчно време за изчисляване на стринга, към този момент).

Нещата ги мислите, че са недоизмислени през вашата призма и на базата на вашите знания, а така крайната оценка няма как да е обективна.

преди 10 минути, XYconstant написа:

Май не си чел цялата тема:

Абе аз като не съм хакер, що си мислиш че ще взема да повярвам на някого че било сигурно ?
Те защитите на пентагонските сървъри заобикалят, та на моя пиклив компютър нямали да му намерят цаката да ми снифнат паролите за ползването на биткойните. Хаде бе , ц ц ц ...

преди доста годинки, бе спрял тока на един голям град тока в САЩ и парите им са в карти и обедняха докато дойде тока, някои спаха по улиците защото нямаха пяари да се приберат

https://www.vesti.bg/novini/maroderi-i-vandali-se-vyzpolzvat-ot-tymninata-407894

преди 10 минути, Белгиеца написа:

Абе аз като не съм хакер, що си мислиш че ще взема да повярвам на някого че било сигурно ?
Те защитите на пентагонските сървъри заобикалят, та на моя пиклив компютър нямали да му намерят цаката да ми снифнат паролите за ползването на биткойните. Хаде бе , ц ц ц ...

колко символна ти е паролата на картата с социалните

Редактирано от Без умствен капацитет (преглед на промените)

преди 3 часа, XYconstant написа:

Писал си "някоя банка", да речем, че е КТБ.

Понеже доста имаш мерак да ти отговоря - ето ме!!
Българинът е най-щастлив кат пие, кат яде и КТБ ...“
Та - оттам
си взех сичките пари!! До стотинка. Барабар с една такса, дето уж трябваше да ми я вземат, ама не.

преди 2 часа, profan4o написа:

Виж, тези които си загубиха парите в КТБ си е от лакомия. Не може в България да има 30 банки, 29 от тях да имат аналогични лихви, само една да е с двойни и ти да си навреш пари над гарантираните и да не осъзнаваш, че ще има огромена вероятност да ги загубиш.

ПроилнУ ти дума чиляка (profan4o), ама то требе и да се мисли, бе!!!
Ти за балансиран порфейл - чувал ли си???  :angry:

преди 1 час, XYconstant написа:

Жорката след няколко почна да лайква само, усети се поне. :D

Виж как липсата на инфо, те вкарва в свободни съчинения и съответно - до неправилни изводи!!!
Ми то просто бе пич - от телефона мога само да лайквам (и то само - „харесвам - image.png.4fd1ad3621afb63d739fd46a24bccfd6.png“)
Не, че не мога да пиша постове, ама е по-тегаво, пък и ... мързи ме бе!!!

Колкото до Биткойна и другите виртуални и не валути ... се тая. Аз искам да ям храна (без хляб, моля), да пия рИкия и да запаля една цигара. От декретните пари... поне моге да си свия цигалка - от виртуалните и туй не става.

А за пазаруването - и стария Макаров върши работа. Мхммм!!!
На никой не му се умирга за 30-40 лева!

преди 30 минути, Белгиеца написа:

Е, щом и против физическото време почна да го играеш и да носиш от девет кладенеца вода... :D

Щом ще ти разбият ключа, който се сменя на няколко минути, използвай хардуерен портфейл. Ако и там могат да го разбият, значи могат да разбиват и здравето на хората, вкарвайки им чрез кибератака и ебола. :D

Всъщност, защото съм сигурен, че си нямал и едно сатоши, знаеш ли на какъв принцип се съхранява в портфейла ти, и че ти може да знаеш примерно, че Пенчо има 100 биткойна, но ти няма как да знаеш биткойн адреса на Пенчо, за да му следиш сметката.

Има толкова много методи за защита, но тия които играят контра, обикновено не искат да се научат, защото играят контра просто за спорта.

Редактирано от XYconstant (преглед на промените)

...

При нас е весело - имаше едно време такова предаване по ТВ-то!!!

Има толкова много методи за защита, но тия които играят контра, обикновено не искат да се научат, защото играят контра просто за спорта.

Мдаа - верно си играйкате от любоФ към спорта.

Обаче, когато - не, някой ти хакне портофеля (щото зор - сам го казваш), ами когато въпросните „пари“ станат нелегитимни - примера с Корея и Китай ... засега.
Ко праим тогаС????

преди 9 минути, XYconstant написа:

Е, щом и против физическото време почна да го играеш и да носиш от девет кладенеца вода... :D

Щом ще ти разбият ключа, който се сменя на няколко минути, използвай хардуерен портфейл. Ако и там могат да го разбият, значи могат да разбиват и здравето на хората, вкарвайки им чрез кибератака и ебола. :D

Всъщност, защото съм сигурен, че си нямал и едно сатоши, знаеш ли на какъв принцип се съхранява в портфейла ти, и че ти може да знаеш примерно, че Пенчо има 100 биткойна, но ти няма как да знаеш биткойн адреса на Пенчо, за да му следиш сметката.

а това устройство с биткойни ли се купува

Жорка, не съм сигурен дали сам си разбираш "изреченията", които се опитваш да сформираш. Съботни късни запивки не влияят добре.

Нормално за спамер без работа с 18к мнения, но все пак. :)

Редактирано от XYconstant (преглед на промените)

току-що, XYconstant написа:

Жорка, не съм сигурен дали сам се разбираш "изреченията", които се опитваш да сформираш.

Съботни късни запивки не влияят добре. Нормално за спамер без работа с 18к мнения, но все пак. :)

Пич - не се чеши там, дето не те сърби.

В целия ти пост - най-умното са запетайките и точката накрая!

Мислех, и продължавам да го мисля, че сте гола вода!!! Попитах един път (рядко повтарям) - ти не ми отговори.
What is the difference between "the crypto" and "the fiat*" money???

*Fiat money, like any check or note of debt, is without use value as a physical commodity. It derives its value by being declared by a government to be legal tender; that is, it must be accepted as a form of payment within the boundaries of the country, for "all debts, public and private".

Относто личностните определения - избягвай ги, щото не се знае ... знае ли се! Тук сме само ник-ове, ама на друго място ....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.