Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се използва Биткойн и за какво служи?

Featured Replies

Неналичието на доводи и адекватни отговори на поставени от мен към теб въпроси, на по-задните страници, лесно агресира персоната ти и респективно твоята глава решава да изстреля закани за лична саморазправа, типичното хрумване в резултат на отчаяние. 

Нали знаеш, че не можеш да ми даваш наклон и най-малкото да ми налагаш цензура. ;) Бая се офлууди темата, но с такива като теб (high quality content-ъри) е неизбежно.

Приятелският ми съвет е да се лишиш от спам в офтопика и да си инвестираш времето в четене за технологиите (гледам че английският ти се отдава, ще ти е много полезен), ако искаш да играеш контра с реални доводи. В противен случай, да не се включваш в теми от скука, само за да си похлюпак и дървен философ, за да не се чувстваш неловко, вживявайки се в "Fvck modern world" правник. И пак ти казвам, че последният абзац не е за назидание, а приятелски съвет. ;) Като схванеш това, може да пием по бира, придружена с градивен диалог.

Твоите надхващаници са все едно, че трябва да обяснявам на 80-годишна баба, че телефон с тъчскрийн има по-големи възможности, отколкото такъв с фенерче, но тя е виждала само фенерчето и според нея, той е по-полезен. Нещо подобно. :)

PS: И въпросче за домашно: Защо според "сектата на Антиспекулантите", фирма като Microsoft има парньорство с една от по-новите и по-неизвестни (за незаинтересованите) криптовалути - IoTA? Някой от форумните гурута няма ли да ги просветли, че това е лоша работа, сигурно не са проучили нещата и са по-неинформирани, отколкото хората тук. :)

Редактирано от XYconstant (преглед на промените)

• Отговори 285
  • Прегледи 25,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

колко символна ти е паролата на картата с социалните

Нямам никаква карта за която да трябва да ползвам парола.

А иначе.
Идват вкъщи мутрите и казват, че са разбрали че имаш биткойни и искат да им ги дадеш.
А са разбрали защото хакерите са ти влезнали в компютъра и са го открили.
Ти си избираш на кой етап да им ги дадеш.
Дали след първото отрязано ухо или след 10-те премазани пръсти или след като са заклали жена ти.
Изборът си е твой.
Те в това е кефът на крипто валутите, че може да ти се наложи да избираш дали да умреш или всичко да дадеш на някой, който е достатъчно луд и ще те гръмне без да му мигне окото.
Щом като се управляват тези пари от домашния компютър, е същото като да си държиш вкъщи 100000 евро и да си въобразяваш, че няма да ги дадеш като дойдат едни изгладнели решителни момчета на гости, без да си ги викал.

на 1/20/2018 в 13:14, XYconstant написа:

Абе пич, не разбра ли, че не ти expand-вам постовете да ги чета, дори, той продължава да си ме цитира.
Научи се да пишеш и някой може да ти обърне внимание, дееби наглия тип.

по- нагъл и  некадърен от тебе в тоя сайт няма а и в другите.

криптовалутитите били по -добри щото били децетрализирани и сами  си ги произвеждали хората като харчели ток и хардуер

и аз мога да взема  една тетрадка на квадратчета  и да изрязвам  квадратчетата  и да ги раздавам на хората

също е децентрализирано

могат да си ги разменят за кокошки крави и тнт.

преди 15 часа, XYconstant написа:

обаче, че хората, които повярваха в бъдещето на BTC, а и на сегашните монетки с голям потенциал, профитват.

95 %  биткойните се държат от 4% народ.... познай колко много са повярвали в бъдещето - 4 % докато има още гламави да им ги продават н анад 10000 долара парчето срещу 20лв такса на транзакция.....  щото нали  някой трябва да плати тока там пс-то да джурка нъбарите... и да излезе сметката

бях ришил да пробвам

монерото

обаче 33 гб  да хвърлямна боклукаи да чакам 3 седмици  да ми се  синхронизира портфейла е нема нужда 

и кво 

ако  си загубя ПС-то после ще ми трябва повече от 3 седмици да си вляза в сметката щото сега е 3 седмици  а  след година не се знае колко ще е нужно за синхронизация представи си 10 години .......

мижи да те лажем.....

преди 1 час, Белгиеца написа:

Щом като се управляват тези пари от домашния компютър, е същото като да си държиш вкъщи 100000 евро и да си въобразяваш, че няма да ги дадеш като дойдат едни изгладнели решителни момчета на гости, без да си ги викал.

Май ти е трудно да четеш? Има 20 типа портфейли, които можеш да ползваш - можеш да ползваш портфейл, който е в сайт (не много сигурна работа, особено ако някой ти сложи keylogger); може да си държиш парите в борса, ако се вживяваш като трейдър на валути (там е още по-несигурна работата), може да си ги държиш в портфейл на компа, който да е синхронизиран с другите ти устройства и да си сложиш няколко факторен authentication (средна сигурност), може да си ги държиш на "флашка", каквато постнах в клипа по-горе. Може дори да си сложиш 100$ в paper wallet и да си го носиш в джоба по улицата. Както и да сложиш 1000$ някъде, да ги държиш в офиса (сейф), ако щеш и в градината ги закопай, едва ли някой хакер ще дойде да ти рови в градината. Така ще изпълним и желанието на Жоро и ще може да си свие цигарка от хартийката с QR код на нея. :)

Възможности има хиляди - имаш интернет, имаш време (определено) - задълбочи нещата и ще видиш, че има потенциал. ;)

Я кажи какво правиш, ако същите тия изгладнели момчета разберат, че имаш пари във вас или по карти, дали пак няма да ти се случи същата случка? Даже ме съмнява, че "изгладнелите момчета" е много вероятно да са чували за биткойн само по телевизията.

Много влязох в обяснителен режим последните дни и ще си ви чета Шехерезадата без да взимам участие засега. :D

Редактирано от XYconstant (преглед на промените)

Можеш да се прекараш така, ама можеш да се прекараш и иначе, ама има и още начини да се прекараш, дори ако трябва още ще бъдат измислени ...
Ама не казваш за чий чеп ми е тая криптовалута ?
Да не съм наркотрафикант или да ми трябва да пера пари от офшорка ?
Значи някой жичкаджия знае къде може да се направи нелегална свръзка към ЧЕЗ да смуче много ток без пари и почва да копае криптовалута. После ние които не сме с разбойническо мислене да му ходим по акъла да се ловим на неговото хоро. Да сме били ползвали неговата валута, щото той така бил искал.
Или пък разни бачкащи в големи помещения на големи фирми със много сървъри за други цели, свързали там копачки на аванта да не плащат те тока и копат. 
Абе мошеническа работа, не е за честни и почтени европейци.

В крайна сметка, някой който да е рискувал с "миньорството" да изкаже мнение? 

Това което съм чувал, е че в началото е имало смисъл да се започва от нещо малко, сега вече е почти невъзможно.

Давам пример със следната машина: 

https://www.olx.bg/ad/mining-rig-6xgpu-20-25usd-per-day-130mh-s-eth-kopach-s-garantsiya-ID7fOVl.html#da0fb29066;promoted

Всичко живо е полудяло по крипто валутите и в крайна сметка, неразбиращия като мен си казва следното "Купувам си за 4000 лв. машина, за 1 година я избивам и почвам да надграждам". 
Нещо като приказката с ябълките. 

Ще се радвам ако някой с опит сподели с 2 думи, как стоят нещата към днешна дата.

Поздрави, 

EDIT:

Всъщност успях да се "образовам" грубо за доста неща. 
Поиграх си с различни калкулатори и се оказа, че тази машина, която "вади" по 600 лв. на месец, едва ще докарва по 100 лв. след сметките.
Или иначе казано, ще се избие след 5 години. 

Смятах различни конфигурации и може да се направи така, че да се избие инвестицията в първите 12 месеца, но си е на късмет. 
Отделно не се знае какво може да се случи с дадената криптовалута...

Общо взето си е риск, доста хора съветват, че е по-добре да вложиш парите в самата валута, от колкото да ги копаеш, но лично за мен самото копане
ми се вижда по предизвикателно. Ако се прецакат нещата, винаги можеш да продадеш машината и да не си на пълна загуба. 
Не знам дали ще се стисна за топките и да рискувам, засега ще гледам отсрани и ще попивам информация, че е по-безболезнено.

Редактирано от Kuncavia (преглед на промените)

Можеш да си на пълна загуба и още как. Горят ти видеокартите и пиеш студена вода, особено, ако ригът е ползван и е с малка остатъчна гаранция или изобщо без.
Хубаво си прочел, че купуването на крипто директно е по-добрата стъпка.

имат 2 години гаранция, проблема е че след месец и по малки КПД-то пада и тези 5 години може да станат и 7

От обявата се разбира, че е ползвана 3-4 месеца и че има гаранция (никъде не пише колко оставаща).
Ако е от ония гаранция-Франция, зарежи.

Турският футболен клуб Харунустаспор извърши първия в историята трансфер с биткойни, съобщава CNN Turk. Аматьорският тим се подсили с 22-годишния Омер Фарук Кироглу срещу 2000 лири в криптовалута

аха и отново крипто срив  само една  валута от 1000 е на  +  с 5 % друго всичко на минус от 5 до до 30 % за един ден

преди 23 минути, DarkEdge написа:

screen-shot-2018-01-30-at-11829-pm.png

Добър ден , ТЪГА!

Рано или късно криптовалутата ще се наложи! Когато евреите се напастнат , в смисъл я вземат под свой контрол , т.е. Държавният резерв на САЩ отново е водещ! Те са силните!Колкото за биткойна , моето незаангажиращо мнение е , че когато падне под 5000 долара ще е изгодно за купуване, макар че тогава просто ще е изкуствено  поддържан , тъй като реално той струва около 1000 долара!

на 01/02/2018 в 6:13, bigiadri написа:

Рано или късно криптовалутата ще се наложи! 

Никога няма да се наложи, просто защото мнозинството от хората не са престъпници имащи нужда да се крият.
В Европа си имаме Евро, което е сигурно и стабилно, не ни трябват крипто миражи и утопии.

щото вече има  tether  и могат да си връткат кинтите  без да се облагат с данъци 

а  долари винаги могат да се напечат да изкупят всички биткойни кой що продава да стане държавен американски монопол  и когато е високо да продават когато е ниско да купуват

и да треснат и една инфлация 1000% и тоз който е имал биткойни и ги е продал за долари  да е вътре  и да трябва  да носи чувалче по строежи щото си е продал наследството да се прави на финансаджия

Криптовалутата  не е създадена за някакви нелегални трансфери. Това успешно става в цял свят от незапомнени времена чрез така наречените свързани/ доверени/брокери. Искаш да прехвърлиш пари например в Америка отиваш при такъв брокер и му казваш за каква сума,/даваш му сумата /, в кой град ,с каква парола или данни на лицето което ще отиде да ги вземе   в Америка и това е. Отива този който трябва да ги вземе парите при брокера в Америка и си получава парите. Никой не знае за това освен брокерите. Така прави мафията и останалите. Няма банки , няма данъци , само такси на брокерите, а често те са създадени от самите организации.А това е само един от малкото начини за  криминален трансфер на валута.Криптовалутата е създадена за бърз СВОБОДЕН трансфер , без сложно администриране  . Държавите ще намерят начин за контрола над трансакциите РАНО или КЪСНО!

като вдигнат цената на електричеството

и се одържави;

и се сметна в тая къща има толкова  хора и  толкова ток трябва да харчат а харчат двойно

и правят акция качулатите и разбиват вратата и извземат  хардуера  в полза на държавата.

Как да им обясниш за смисъла на криптовалутите, като те са заети да баят само колко са паднали, как била хакната някоя борса и тн.?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.