Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се използва Биткойн и за какво служи?

Featured Replies

наиграха се с биткойна израялците  финансовата графика показва спадове в цената бавно но славно

но човекът е глупаво животно и всичко може да се очаква 

но това е тенденцията за сега.- спад.

• Отговори 285
  • Прегледи 25,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 9 часа, Yvan Sergeev написа:

наиграха се с биткойна израялците  финансовата графика показва спадове в цената бавно но славно

но човекът е глупаво животно и всичко може да се очаква 

но това е тенденцията за сега.- спад.

Процесът ще е дълъг с пикове за подгряване на глупаците от тези които управляват и контролират процеса , и спадове за прибиране на авантата - около 5 години . Като на борсата . Но за последно  с последващ тотален срив..........и нова щатска валута след  хипер-инфлация , съответстваща на действителността  -  пито-платено !.....Това е най-безболезнения начин за световната икономика . Иначе икономически Апокалипсис може да се случи.....

А сега за сега : " КОпайте свободни електрони ! С тях си купувайте Надежда ! Веднага ( защото не се знае) ! " . Казано по народно му : " Който с голо дупе е ходил , пак с голо дупе ще ходи !" :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 10 часа, Anjel Dimitrov написа:

Нищо страшно не се е случило.Когато биткоина пада -,,това означава ,че миньорите си развръзват криптовалутите и си купуват материални неща-(хляб ,,ходят по почивки и т.н.т. ...)" и не копаят отпуска са :))))

Да си даваш парите за биткойни - това съм го виждал . Обратното , още не съм го видял - само приказки се разказват.... .

Но ! Казано е : " Който много копае , после много почива...! " . Познавам много такива , които по време на хипер-инфлацията и пирамидите (кой знае защо ръка за ръка вървят) , едва не починаха...... :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 15 часа, XYconstant написа:

Искаш да кажеш, че не си виждал хора, които кешират биткойна?

Ами то и аз не съм виждал!

Ама не „да кешират“ - тоест да заменят едни пари за други. Което ме връща към вица за мутрите - „Въртим едни пари!“

А да придобива стоки и услуги срещу криптовалута от всякакъв вид. Щото - нали това е една от основните идея на парите (пак от всякакъв вид) - да служат като средство за размяна.

Тук виждаме само другия елемент - запас от стойност!

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

понеже знам какво представляват криптовалутите и 1лев да има печалба трябва да се продават за кеш

основната задача на криповалутите е да  се купуват и да се пренасят през граница финанси и пране на пари ,когато прането приключи  хората се запасяват с книжни пари и цената на съответна криптовалута спада

иначе трябва да се чака следващото пране а то не се знае кога ще е  и коя валута ще изберат мафиотите>

като гледам видеа на псевдо експерти  как трябвало да се даржат дълъг период   ми става смешно 

криптото трябва да се държи къс период  като активирана граната в ръцете.

Айде да кажем майни ги теа майнинг лумпени.Ама постоянно да се говори за икономия на енергия,енергоспестяващи не знам какво си,възобновяеми източници.....и в един момент се оказва че луди гигавати са изразходени на вятърО.Че пак ще се върне на кота 0 тоа биткойн то е ясно на всеки трезво мислещ,здраво стъпил на земята човек.Но само да не повлече света след себе си както американската ипотечна криза.

Редактирано от _nib_ (преглед на промените)

Ами то и аз не съм виждал!
Ама не „да кешират“ - тоест да заменят едни пари за други. Което ме връща към вица за мутрите - „Въртим едни пари!“
А да придобива стоки и услуги срещу криптовалута от всякакъв вид. Щото - нали това е една от основните идея на парите (пак от всякакъв вид) - да служат като средство за размяна.
Тук виждаме само другия елемент - запас от стойност!

А виждал ли си клипчето на което руснак си пазарува в магазина и си плаща с крипто, което му се тегли от сметката (показва на телефона през цялото време)? Отнема точно някакви секунди. Естествено, не с биткойн. Докато не се измисли начин за преодоляване на големите такси и техните първоизточници, с биткойн едва ли ще стане скоро, по-вероятно някоя нова криптовалутка с по-голяма перспектива (а то вече има).

за да има преспектива  една крипто валута 

1 не трябва да има лимит

2 да има някакъв минимум за покупвателна способност  различен от 0

пример -книжните и железните пари

и да се обезценят тотално най малкото можеда си запалиш печката или да ги издадеш за желязо.

3 наследяване   -пример в момента както е с биткойна и други имаш някаква  валута и си знаеш само ти и ако умреш   валутата  която си  изкопал или получил става  неизползваема което увеличава  стойността на останалата

ако се направи така че примерно 10 години ако няма активност да си губи и да се разпределя между  останалите участници друго ще e....

за тези недостатъци  на моментите криптовалути се  сещам.

преди 18 часа, _nib_ написа:

.Ама постоянно да се говори за икономия на енергия,енергоспестяващи не знам какво си,възобновяеми източници.....и в един момент се оказва че луди гигавати са изразходени на вятърО

идеята е добра ползва се енергия вместо печатане на пари

лошото е че  доверието  и цената се гради на капитализъм - търсене и предлагане

другото което е че  зад  получаването на криптовалута не стои някакво производство а просто самия разход на енергия за изчисление на транзакциите.

от друга страна  в днешно време банките определят на кой да дадът пари и те определят  как да се развива света

примерно банката решава че иска да строи стадион и печата едни пари и ги дава на изпълнителите

изпълните ли ги взимат

и ги дават на ганьо от село за ядение и пиение

а ганьо ги харчи за каквото иска

но понеже  много стадиони се строят пък никой не ги посещава  банката осъзнава че е на загуба и вкарва една инфлация да обезцени парите щото ганьо се напълнил с пари от село и започва и той да строи банка.

положението с крeдитите  също утежнява  положението - изкарват се пари от нищото.

преди 7 часа, XYconstant написа:

А виждал ли си клипчето на което руснак си пазарува в магазина и си плаща с крипто, което му се тегли от сметката (показва на телефона през цялото време)? Отнема точно някакви секунди. Естествено, не с биткойн. Докато не се измисли начин за преодоляване на големите такси и техните първоизточници, с биткойн едва ли ще стане скоро, по-вероятно някоя нова криптовалутка с по-голяма перспектива (а то вече има).

Оооо, аз колко неща съм виждал - и на клипчета (рекламни, че и документални), и на цели филми.
Една десета да беше вярно - сега щях да си пия кафето на Марс (примерно)!

Ти .. още ли вярваш в Дядо (бит)Ко(йн)леда???

преди 4 часа, Yvan Sergeev написа:

в ерата на икономии на енергия, е по доходоносно да идеш до някоя рекичка с един леген и да отсяваш златни песачинки лошото е че може да се ползва само живак като магнит за златните песъчинки - аки седне да мисли някой за заместител на живака, наистина ще забогатее

преди 5 часа, jhoro написа:

Оооо, аз колко неща съм виждал - и на клипчета (рекламни, че и документални), и на цели филми.
Една десета да беше вярно - сега щях да си пия кафето на Марс (примерно)!

Ти .. още ли вярваш в Дядо (бит)Ко(йн)леда???

Айде сега следващото оправдание, не било вярно. Сигурно и ако го видиш в магазина, пак ще си опозиция, само за да играе контра, за спорта. :)

Обикновено, такива хора грам не задълбават в сферата с иновациите и си лежат на старите лаври. Щом под "крипто" разбираш само и единствено дядо си биткойнледа, няма защо да продължаваме разговора... можем да си чешем клавиатурите и на друго място.

Редактирано от XYconstant (преглед на промените)

Щом под "крипто" разбираш само и единствено дядо си биткойнледа, няма защо да продължаваме разговора... можем да си чешем клавиатурите и на друго място.

Темата е главно за Биткойна!

А обясни ми разликата - от практична гледна точка, между фиатните и крипто парите???

Ти май наистина не си схванал смисъла на децентрализираните валути или се правиш?

Темата е главно за биткойна, но това не пречи да се разшири кръгозорът и да се погледне към другите перспективни криптовалути, някои от тях с безтаксови трансакции.

тва също е минус че няма такса-транзакцията

транзакциите трябва да имат такси и таксата да се взима от хората които я освиделстват сделката

иначе  се получава злоупотреба с фиктивни сделки

преди 2 часа, XYconstant написа:

Ти май наистина не си схванал смисъла на децентрализираните валути или се правиш?

точно това че са де централизирани ги прави  с реална покупвателна способост 0

в реалния свят за да получиш пари трябва да извършиш работа

и криптовалутите в този случай са по зле и от напечатаните пари щото  зад криптото седи един изхарчен ток 

а зад напечатаните  пари седят едни мошенници  които назначават хора да им чистят къщата  и стези пари плащат и след това влизат в магазина

докато с криптото   си е едно зеро.

преди 17 часа, XYconstant написа:

Темата е главно за биткойна, но това не пречи да се разшири кръгозорът и да се погледне към другите перспективни криптовалути, някои от тях с безтаксови трансакции.

Защо се опитваш да гадаеш какво съм схванал и какво не???
Айнщайн е казал - „Ако не можеш да обясниш нещо на 6-годишно дете, значи самият ти не го разбираш.“
И аз така - обясни ми като на едно дете!

За децентрализираните валути - изобщо не е нужно да е „крипто“. Доскоро такава (почти) беше долара (United States dollar)! Поглеждайки трите функции на парите - да служат като средство за размяна, разчетна единица и запас от стойност - това става на много места по света, без участието на Федералния резерв. На много места по света може да се пазарува с долари, да правиш оферти, да казваш котировки и цени в долари. И да си ги събираш „за черни дни“!
Най-фрапиращ беше случая, когато - след въвеждане на еврото - в Германия извадиха от употреба марките, а в Сърбия си ги ползваха!!!

Колкото до безтаксовите трансакции - има много други, по-стари начини. Например - акциите на приносител. Аз имам акции, давам ти ги на теб и те вече са твои.  Няма нужда от регистрации, няма такси, няма формалности.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Загубена кауза, зави ми се свят от клишенца.

ПС: Май извън хардуер & софтуер, останалите теми са за ляляне и чешене на клавиатури за тия къде си нямат работа или си оплътняват времето.

преди 16 минути, XYconstant написа:

Загубена кауза, зави ми се свят от клишенца.
ПС: Май извън хардуер & софтуер, останалите теми са за ляляне и чешене на клавиатури за тия къде си нямат работа или си оплътняват времето.

Ами намери си де - аяз ли да ти я потърся???

Πъpвaтa тpaнзaĸция c нyлeвa тaĸca бe ocъщecтвeнa пpeз мeceц ceптeмвpи минaлaтa гoдинa. A тoчнo пpeди нacтъпвaнeтo нa Hoвaтa гoдинa чpeз Lіghtnіng тpaнзaĸция бe плaтeнa cмeтĸaтa нa мoбилния тeлeфoн нa Aлeĸc Бocyъpт, cъздaтeлят нa Віtrеfіll.

Ех тая лоша калдата, що пише "фейк" новини без съгласието на Жорко. :(

Видяли ли сте го това да пишете, БЕ, вярващите в дядо биткойнледа!

според мен криптовалутите изобщо не са алтернатива, както ще стане три едно природно бедствие - вече има климатични промени, един по мощен вятър къса тънкито УТП кабелче и обедняваш, при по силно слънчево изригване гори електроника и пак същотото, криптото е по неустойиво

Още един заблуден и средностатистически ляляч в офтопик раздела.
Какво да следва, бе, майна?
Има Пенчо пари под кревата, пали му се къщата - няма пари.
Има Пенчо пари в някой портфейл, пали му се къщата и лаптопа - Пенчо си взима нов и синхронизира с 12-думния ключ и паричките са му вътре.
Каква мислиш, че е ролята на "копачите" и замислял/а ли си се, че именно ролята им е да верифицират трансакции?

преди 24 минути, Без умствен капацитет написа:

според мен криптовалутите изобщо не са алтернатива, както ще стане три едно природно бедствие - вече има климатични промени, един по мощен вятър къса тънкито УТП кабелче и обедняваш, при по силно слънчево изригване гори електроника и пак същотото, криптото е по неустойиво

Желязна логика, все едно да кажа като изригне един ураган или пък мине едно торнадо покрай трезора, всичко ще си ... ма..... 
Айде стига с тия вашите фантасмагории...

преди 1 час, grandduster написа:

Желязна логика, все едно да кажа като изригне един ураган или пък мине едно торнадо покрай трезора, всичко ще си ... ма..... 
Айде стига с тия вашите фантасмагории...

ами ако те тресне инсулт и ти трябват пари за лечение, при инсулт се забравя - а да направих си дълга парола даа не ме обере хакер

как ти гарантира някой сайт като го хакнат

ами ако те тресне инсулт и ти трябват пари за лечение, при инсулт се забравя - а да направих си дълга парола даа не ме обере хакер

как ти гарантира някой сайт като го хакнат

И без инсулт, пак няма да ти се наложи да помниш 12 рандъм думи, умните си пишат, знаеш. В случая по-умните си пишат на няколко места и съхраняват, за да избегнат природните бедствия на всички места, където са им думите. Ако си по-параноичен, може и да си ги криптираш даже.

jhoro, тъй като сам се набута в полемиката я пиша спечелена в моя полза, щом не намираш време да ми отговориш, а следиш темата с интерес. [emoji2]

ПС: Ако може и г-жа(???) без умствен капацитет да ми обясни, как точно се хакват хардуерни устройва, които се ползват от хората с повече крипто за по-голяма защита, чието предназначение е да сменят ключа на 5 минути (физически недостатъчно време за изчисляване на стринга, към този момент).

Нещата ги мислите, че са недоизмислени през вашата призма и на базата на вашите знания, а така крайната оценка няма как да е обективна.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.