Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се използва Биткойн и за какво служи?

Featured Replies

преди 5 минути, Yvan Sergeev написа:

незнам но според мен най набутани са копачите, би ли ми казал какво получава копача, затова че хаби ток а и си е купил карти които работят нон стоп почти на пълен товар / амортизират

• Отговори 285
  • Прегледи 25,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

това е философията>.... копачите да не са много със всеки нов копач на биткойни им се взима дял от биткойните които не се знае дали ще покрие сметката за ток

специлно биткойни няма смисъл да се копаят  с ригове и тнт а някаква друга валута която е по-нова и се копае по лесно .

гледах едно видео че човек да си избие  парите вложени  във видеокарта трябва да копае 3 години ....  я познай колко е гаранцията на една видео карта....

според мен биткойна ще е катализатор на нещо, техниката се развива вече се говори че сме близко до квантов компютър, значи някои хора ще могат да ги крадат с не много знания

което значи че този алгоритъм ще е отживелица

ако днес изкопая 0,00001 от биткойна или нещо друго, мога ли да го продам още същата вечер - единствено това ми се вижда най добре

В новинарските сайтове чета, че един от съоснователите на биткойн.цом си е продал всичките биткойни, обявявайки биткойн за непреспективен и рисков... Коментара е излишен :) Другата новина от днес, е за поредната фалирала биткоин борса (в Ю.Корея). Ясно е защо тези новини липсват в калдата, но е добре да има и малко отрицателни новини...

• Администратор
преди 1 час, djagi написа:

В новинарските сайтове чета, че един от съоснователите на биткойн.цом си е продал всичките биткойни, обявявайки биткойн за непреспективен и рисков... Коментара е излишен :) Другата новина от днес, е за поредната фалирала биткоин борса (в Ю.Корея). Ясно е защо тези новини липсват в калдата, но е добре да има и малко отрицателни новини...

Боже, ти още ли вярваш в световната конспирация и че всички се опитват да те прецакат. Точно така, ние нарочно не публикуваме лоши новини за бикойн за да контролираме световния пазар и да го манипулираме. Те всички по света четат само и единствено калдата, даже им е хоум пеийд на 90% от компютрите по света. Предполагам не ти е минало през ума, че не са я видели новинарите не са я публикували. То и на мен ми е интересно да прочета кой какво е продал, та не бъди свенлив споделяй линкове в тая тема, тя е за това. Иначе когато някоя новина ти се стори значима можеш да я изпратиш до редакцията, току виж я публикували (стига да не е негативна-тогава не гарантирам нищо, че няма как да управляваме света иначе ако не държим е неведение такива като теб). Контактите ги пише навсякъде по сайта но за да те улесня: https://corp.kaldata.com/kontakti/ Другия вариант е да не изпращаш нищо и да продължаваш да живееш с илюминатите, световните конспиратори и други твари, които всячески се опитват да те прецакат и да си нещастен в живота. 

Ет ти и няколко негативни новини (за баланс):

1. ЕС ще създава база данни с притежателите на биткойни

2. Deutsche Bank: “Крахът на биткойна е един от най-големите рискове на 2018 година”

3. Банките в България обявиха война на Биткойн

4. Близо $70 милиона в биткойни се изпариха от NiceHash

5. Steam вече не приема биткойн заради нестабилния курс

6. Британия възнамерява да обяви биткойна като форма за пране на пари

7. Турция счете биткойна за противоречащ на ислямските идеи

8. Американските данъчни погват биткойните

9. Майкъл Новограц: “Биткойнът ще стане най-големият мехур в историята на човечеството

10. Началото на края? Биткойнът продължава стремително да поевтинява

Мързи ме повече от 10 да ти търся. Д*йба те всичките били пуснати в калдата, как сме ги опущили не знам. Разказахме му играта на тоя биткойн и целия свят даже. Дано Тръмп не ги види, че и за него знаем че чете тайно калдата и да не вземе да не натисне червения бутон на ядрените ракети срещу нашите сървъри... Ей толкова години си в тоя форум няма да ти омръзне да се излагаш честно... 

Вярно е, имате и негативни новини, въпреки че някои от тях не са точно негативни, например първата. За банките и някои от другите новини, се отнасят за много от българите, притежаващи биткойни. Вярвам, че има някаква истина в някои от конспиративните теории, но не мисля, че kaldata е част от тях :) Виждам обаче, че преобладаващите новини в сайта са свързани с биткойна, като ако има 10 негативни (относително), то тогава 100 са позитивни или поне съм останал с такова впечатление. На една новина като тази за Дойче Банк, отговарят няколко от разни самозвани експерти, предимно такива, притежаващи койни, които предричат биткойна да стигне 100 000 долара, 1 000 000 долара и т.н. Не е до конспирация, по-скоро е ведра нагласа ...

На мен ще ми е много по-интересно да прочета твоя коментар на интервюто на Светлин Наков, както и това на "Вълка", отколкото да обсъждаме конспирациите. Имам двама приятели, за които знам, че имат койни, като единия има 3 или 7 (не съм сигурен...), придобити навремето случайно, а другия онзи ден ми сподели, че играе само с печалбата си, която до момента е около $20к, тоест, не рискува свои пари, или поне така го разбрах.

преди 6 часа, Калин Карабойчев написа:

тва е доказателство колко  некадърници има в ЕС 

преди 6 часа, Калин Карабойчев написа:

то си е средство за пране на пари и избягване на данъци но са безсилни

единствения начин  да се спре е като се напечатат истински пари и се изкупи всичко и  в последствие дойде инфлация(  банките ще приберат биткойна от простия народ и  ще продължат и да си печатат паричките понеже  всеки човек няма достъп до технологии и кешовото разплащане му е основно и така ще е докато има корумпирани и некадърни политици.

и така ще стане след като вече се предлагат кредити срещу биткойни

но още не е дошъл момента за тоталната инфлация може би след 1-2 години тъй че  според мен държането на  валута   под каквато ида е форма освен злато насипни материали  и земя са неизгодни.

а като стане ще се изгуби тотално доверие в държавните валути и хората ще престанат да си продават криптовалутата за държавни пари  която всъщност е философията на криптовалутите пък някой че решил да си продава криптото срещу  кеш  си е негов проблем.  

реално на човек  му трябват 0.003  биткойна за да е богат над средното ниво....  при положение че  от 1000 човека се държат 99% от 16 милиона биткойна това значи че могат да бъдат игнорирани и средното ниво 

на богатство в биткойни е 0.003/16

• Администратор
преди 9 часа, djagi написа:

На мен ще ми е много по-интересно да прочета твоя коментар на интервюто на Светлин Наков, както и това на "Вълка", отколкото да обсъждаме конспирациите. Имам двама приятели, за които знам, че имат койни, като единия има 3 или 7 (не съм сигурен...), придобити навремето случайно, а другия онзи ден ми сподели, че играе само с печалбата си, която до момента е около $20к, тоест, не рискува свои пари, или поне така го разбрах.

Ама той Наков какъв е, някакъв икономически гуру или какво, че не разбрах? Тоя палячо ме е забавлявал искрено всеки път когато случайно съм попадал на някакви негови интервюта. Най-забавното беше по някаква телевизия в която разказваше колко голям хакер бил, та даже хората на Карамански го натискали да работи за тях. Само дето Карамански го убиват през далечната 1998-ма година, когато 99% от интернета беше DailUp и тепърва се зараждаше Lan и DSL, та не знам великия хакер какво е хаквал през dail up модемчето си с 56к скорост и телефонната линия дуплекс с комшийката баба Станка, която прекъсва на всеки 5 минути. Със сълзи съм се смял на това интервю... та с думи прости изобщо няма какво да го коментирам тоя гуру още не съм дорасъл аз. 

Истината е че и той и Вълка и който да е друг нямат никаква представа какво ще се случи. Това което се случва няма прецедент и никой не знае какво ще се случи. Утре може цената да е 0 или 1 милион. Който твърди само едно от двете, а не и двете е откровен глупак. Но като сложим на кантар позитивните страни на системата спрямо сегашните такива можем да предположим, че цената би растяла пред това да отиде към 0. 

Лично мое мнение е че края на биткойн ще настъпи едва тогава когато правителствата осъзнаят ползите от блокчейн и започнат да създават свои електронни валути. Например, ако Америка пусне своя официална валута всеки американец ще я предпочете заради лекотата с която може да я използва, ще се приема навсякъде, ще може да си плати данъците с нея или каквото си поиска. Тогава ще се изгуби смисъла да има за него друга валута, която да не е сигурен къде и в кои обекти и магазини може да се възползва от нея. И когато Америка и Евро съюза пуснат свои криптовалути ще дойде залеза бавно за биткойн. До тогава според мен той ще е на върха, и никакви забрани и декрети няма да го спрат само ще му увеличават цената като на всичко забранено. 

Това е лично мнение не препоръчвам на никой да инвестира в криптовалути те наистина са рискова инвестиция и носят както големи печалби и големи загуби, като всяка друга рискова инвестиция. 

е ти понеже си икономически гуру  не виждаш че биткойна е 100% балон зад доларите поне е инвестирана хартия поне  тези  в кеш

а зад биткойна е инвестирана похарчена  енергия....

все едно да запаля пред блока едни  дърва и народа  да ме замеря с по 15000 долара на 10 мин понеже съм го запалил    да харча ресурси.

биткойна може и 1 милиард да стане ако има кой да плати сметката.  ама по-вероятно да отиде към 0.

и тва че биткойна няма инфлация е  смешка на смешките  щото е вързано към долара

биткойна е произведение на изкуството

като да си държиш картина във вас на някои известен мазач

скъпа е защото е скъпа

ако някой не я познае  че струва нещо и може да я продаде на балъче може и да замине за подпалка.

Снощи четох един анализ на дойче веле за намерените биткойни . Та накрая на статията ми направи впечатление следното - на скоро представители на властта излязоха с позиция , че новината за намерените 3.5 милиарда биткойни е била фалшива новина . А в анализа на дойче веле както и на тяхно разследване пише че срива на биткойна може да дойде от България заради намерите милиарди ? и също така пишеше , че остава мистерия къде при кой са тези милиарди дали в хазната тези биткойни . Пишеше още , че в момента течало разбиване на паролите на биткойните . Та вече се убедих оня представителя на МВР дето се измя мазно накрая на пресконференцията  , че ни лъжат !

Защо хората на Боко ще ни лъжат , че няма намерени биткойни ? Явно наистина Герб прекаляват вече с властта си след онова вето на Радев за лекарствата .

а като свършат тези 21 милиона биткойна нищо не пречи да се  направи версия биткойн 2.0 още 21 милиона...

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

Каквото искат да правят вместо да платят половината дълг те ще си вземат милиардите все по заплатено става и новините за българските биткойни валят всеки ден и накрая истината ще излезе .

започвам да си мисля че световното задкулисие седи зад биткойна и вече и  хартия не иска да инвестира  и метал за правене на стотинки и банкноти.

абе там по скайпа да се разбира народа

като доларите от играта на CS........

да си ги трансферират.

https://www.vesti.bg/bulgaria/srivyt-na-bitkojna-mozhe-da-dojde-ot-bylgariia-6077396

Но с поскъпването на криптовалутата въпросните над 210 хиляди биткойна вече струват около 3,3 милиарда евро - сума, с която България би могла да погаси близо 20% от държавния си дълг.

На 19 май тази година, при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП бяха задържани 8 души. Повечето от тях бивши и настоящи митнически служители.

Реално тировете не излизали от страната, а товарът им се продавал контрабандно. За услугата групата получавала по 25 000 евро на камион в биткойни

Гдбоб крият но някой ден всичко ще излезе .

световното задкулисие не иска българия да е богата  ако имаме толкова много ще  надуят друг балон от криптовалутите. запомни ми думите.

0,03  биткойна се пада на човек  от населението при световна дажба средно е 0,003  на човек това значе че всеки българин  ще е 100 пъти по  богат средното ниво.....

Това което е реално за сега с биткойна  е че неговото увеличение поражда страх от търгуване. Няма вече реална възможност да се опазват борсите , а кражбите поради високата стойност от една страна засилват апетита на хакери, а от друга страна страха на борсите. Вижте какво стана с най-голямата южнокорейската борса за криптовалута , след втората кражба обяви фалит! При това кражбата е само 17 % и тя не може да компенсира загубите на потребителите си!Все повече борси и платформи ще прекратяват работа ,както от страх ,така и под натиск на правителства!

това е заключено  във философията на валутата да не се разменя срещу пари

а да се разменя срещу услуги

но тъй като е ограничена и не може да се изкара по стандартния начин  с работа се разменя срещу  пари изкарани от държавите.

Един дръпнал кепенците, друг разпродал всичко от измислената валута, на която е основател, трети го хакнали... Цифровите валути, понеже били много сигурни, та за това големите инвеститори, братята таш... близнаци, си били сложили цифровите ключове за милиардите в трезори по целия свет. Интересни или пък не толкова времена. Вече видяно или deja vu. Сега се оказа, че нашата мизерна държавичка, държала ключа за цифровото злато на целия свят. Дано Бащичко ББ успее да осребри тези три милиарда виртуални доларе, преди всичко да се изпари в цифровото небитие, и ако не да вдигне пенсиите, поне да построи още некоа магистралка. Стискам палци, биткойна да удържи дотолкова, поне да успеем да спечелим (ако е истина цялата тази история), ако не милиарди, то поне стотина милиона.

на 20.12.2017 г. в 17:25, Yvan Sergeev написа:

това е заключено  във философията на валутата да не се разменя срещу пари

а да се разменя срещу услуги

но тъй като е ограничена и не може да се изкара по стандартния начин  с работа се разменя срещу  пари изкарани от държавите.

като коя услуга - която не се купува с книжки

винаги ми е било чудно, кой копува тези биткойни че да поскъпват все повече , и какво се копува така бързо с тях

очевидно не са долари, защото миналата година по това време долара гонеше 1, 90, а сега 1,65

New_Bitmap_Image.png

опа некой надупчи балоните

гръм пук

парите са средство за избягване на търговията в натура

биткойна става неизползваем както казах  поради факта че има лимит  в дългосрочен план

перфектната валута няма ограничен  брой и хората разменят стоки  на цена според лична преценка

примерно ако днес едно кило домати е 1 лв и утре държавата напечата  няколко милиарда   пазара ще се наводни с кеш и ще поскъпне и цената на доматите  .

биткойна не е валута го повтарям за стотен път а  домат-произведение на изкуството струващо еди колко си стоци милиарди в момента разделено между хора които имат интерес в него.

и се търси валута за размяна за биткойн.

Ха-ха-ха ... смях в залата!!! Юруш на маслините, упс - биткойните, че не останаха!!!

преди 5 минути, Yvan Sergeev написа:

перфектната валута няма ограничен  брой и хората разменят стоки  на цена според лична преценка

Само едно уточнение - „За цена се говори, когато има сделка.“
Независимо дали се плаща с „стокови“, „декретни“, „фиатни“ или „крипто“ пари!!! Другото са оферти!!!

преди 56 минути, jhoro написа:

Само едно уточнение - „За цена се говори, когато има сделка.“

в офертата се включва  цена

иначе е демонстрация  на предмет

ако заплатата е 1000 лв и някой ти покаже нещо и ти каже това струва 100 трилиона

и ти му казваш ами добре.

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

преди 6 минути, Yvan Sergeev написа:

в офертата се включва  цена
иначе е демонстрация  на предмет

Да, ама не. Това е основен принцип!!!

Ако ти продаваш и кажеш „Искам 100 единици“, а аз, като супувач - „Давам максимум 90“ - кое е цената???

Колкото до заплатите и цените - това няма (почти) нищо общо. Освен за нивото на покупателната способност.

преди 5 минути, jhoro написа:

Да, ама не. Това е основен принцип!!!

Ако ти продаваш и кажеш „Искам 100 единици“, а аз, като супувач - „Давам максимум 90“ - кое е цената???

Колкото до заплатите и цените - това няма (почти) нищо общо. Освен за нивото на покупателната способност.

покупвателната способност е всичко другото е спекула

има вариант да ти направя отстъпка на 90 има вариант и да си остане на 100 и да не продам нищо

ако всеки започне да дава по 90 и никой не дава 100 тогава може и да греша

и намалявам на 90....

търсене и предлагане

случая е като примера ми с трилионите само че в по малки цифри....

да речем и балонния пазар на имоти апартаментчета по 3000 евро квадратния метър....

щом има някой да извади 300к евро ок за ново строителство  където не може да си диша от уличен смог от колите .

производителите са сметнали че толкова пари трябва да вземат от куповача за да не фалират

иначе ще трябва като обикновените хора да носят чувалчета със зарзават по  зеленчуковите борси за левче на час.

Ми... гледам, не печеля и не губя. Безплатно шоу. Надниквам във биткойн форумите. Един казва: "Ако нямах солидни позиции в биткойн, щях да тегля кредит, да купя биткойни за 90% от кредита и с останалите пари да го погасявам" - идиот-кретен-олигофрен... Онзи ден чух интересно разсъждение, че всичката тази кретения е полезна за икономиката, по същия начин, както е добре някой да похарчи 400 милиона за една картина, а не да реши да си купи някакъв нормален продукт със тях, защото просто ще му качи цената. Тоест, добре е ей така да се губят едни милиарди-милиони за безсмислени идиотии, защото това регулира пазара. Лично аз най-много се радвам на сривовете - най-добре ми беше, когато за $1 можех да изпия 10 водки (примерно). Лумпените протестираха и качиха на власт престъпници, защото глупостта е много силна и по-добре да гледаш шоуто отстрани. Демократичните студентчета-лумпени, си помислиха, че нещо зависи от тях. Ехооо - видяхте ли какво стана с много умните и красивите протестърчета. Соросоидите им платиха сребърниците и още са гнили, но някои се уредиха със сладки постове, че и депутати станаха. Калдата се беше поддал на тази вълна, помня. Кои протести на студенти, коя година, няма значение вече, но взеха страна. Ккато и да е... - гледайте шоу, безплатно. Никой няма да позволи, на сульо и пульо да стане милионер, защото е купил няколко цифрови койни, нека бъдем реалисти. Ккакто няма вариант, всички участници в тотото да станат милионери. Не ми обръщайте внимание, изпил съм много водка :) тази вечер

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.